Известие

Collapse
No announcement yet.

Обжалване на акт?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Успяваш да ме нервираш
    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
      Успяваш да ме нервираш
      Слабо ме интересува...ако имаш да кажеш нещо, заповядай, както няколко пъти ти казах, ако не, не ми е-тежкарей...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Явно на теб не са ти ясни нещата.
        Със съда изобщо не ме занимавай, съдиите дори не е ясно, дали имат книжка, така че компетентността им по въпроса е ясна и знам аз адвокатските изпълнения, всичко зависи от как го извъртиш.
        Освен това ако акт за такова нарушение ти е написан по члена за обратните завои 81 ли е, 39 ли е, той автоматично пада, независимо, че нарушението дефакто е извършено!!!
        Посочих ти точно и ясно кой член и коя алинея нарушаваш с обратния завой, а ти се правиш, че не забелязваш, от там нататък не виждам какво повече се опитваш да докажеш.Докато не измислиш някакви сериозни доводи в твоя защита, а не смехории като обратния завой е ляв завой, моля, заповядай....

ПП.Члена, който ти така упорито цитираш не отменя задълженията ти към другите знаци и указания.
        А защо реши, че разбираш повече от съдиите?
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          А защо реши, че разбираш повече от съдиите?
          Кратка случка:

Роднина минава на жълто-червено и я спират след това...накратко стига се до съд, където роднината представя свидетел, който казва, че е бил в колата и никой не е миналвал на червено.Жената на свидетеля е адвокатката на роднината, а въпросния свидетел дори не е бил в района на случката. Актът отпада Толкова по въпроса за компетентността на българските съдилища.

Отделно съдиите не са специализирани в разрешаване на случаи от КАТ. Те просто поглеждат делото, какво е написано в акта и спрямо това си подготвят делото.Ако акта е съставен некадърно и делото отива по дяволите. Може изобщо да не се стигне до истинския член, по който е извършено нарушението.На всички е известно качеството и уменията на БГ полицаите....аз съм сигурен, че като пишат акт за обратен завой намират първия член, в който е спомената думата "Обратен завой" и го праскат него на акта....няма достатъчно капацитет за по-задълбочен анализ на ситуацията

Отделно не виждам какво общо имам аз.Посочих члена, по който е извършено нарушението, той недвусмислено упоменава какво означават и какво налагат стрелките в абажурите.В тази ситуация дори не са нарушени разпоредбите за обратен завой и сам по себе си той вероятно е извършен правилно(без връщане на заден ход в кръстовището и от лявата лента по посока на движението).Нарушена е разпоредбата на светофара за задължителната посока на движение.Еднакво е, дали от секционния светофар за ляв завой ще продължиш направо или ще направиш обратен завой в ситуацията.За съжаление никой от спорещите с мен дори не пожела да му обърне внимание, пък да се опита да си защити тезата да не говорим...от там нататък всичко останало е размяна на любезности.
          Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:14.

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            Слабо ме интересува...ако имаш да кажеш нещо, заповядай, както няколко пъти ти казах, ако не, не ми е-тежкарей...
            Нали се сещаш че това е най-лесно.Идвам и те смазвам....
            В случая ти се правиш на тежкар.Имаме горе долу едни познати можеш спокойно да ги питаш какъв съм и дали мога да дойда.
            Прекалено много проблеми си имам за да се занимавам с такива като теб.
            Живей си живота и го давай по-коцентрирано.Никой не знае в живота си на какъв ще попадне и каква му е психиката.Пий едно ред булче и си остани със здраве.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
              Нали се сещаш че това е най-лесно.Идвам и те смазвам....
              В случая ти се правиш на тежкар.Имаме горе долу едни познати можеш спокойно да ги питаш какъв съм и дали мога да дойда.
              Прекалено много проблеми си имам за да се занимавам с такива като теб.
              Живей си живота и го давай по-коцентрирано.Никой не знае в живота си на какъв ще попадне и каква му е психиката.Пий едно ред булче и си остани със здраве.
              Няма какво да ги питам твоите познати, виждам че си чичка-комплексар
              Да ти се връща здравето
              Last edited by Satanism; d.m.y г., 08:51.

OEM & Ventura Garage

Comment

Нещо на ум... секционния на България и Каблешков с левите секции на България пуска и десните по Каблешков, що пъти съм гледал сеири.
                А пишкомера не прави доводите по-силни.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Нещо на ум... секционния на България и Каблешков с левите секции на България пуска и десните по Каблешков, що пъти съм гледал сеири.
                  А пишкомера не прави доводите по-силни.
                  Има много кръстовища на които обратният завой е разрешен и същевременно завиващите надясно също си завиват. Просто правещите обратен завой им осигуряват предимство, както го изисква законът.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Има много кръстовища на които обратният завой е разрешен и същевременно завиващите надясно също си завиват. Просто правещите обратен завой им осигуряват предимство, както го изисква законът.
                    Къде точно в закона пише това ?

Comment

Мисля че нещата в правилника са си пределно ясни. Не случайно съществуват и двата знака В23 "забранено е завиването в обратна посока" и Ж9 "място за завиване в обратна посока". Като добавим и ясния текст в частта за светотофара.... Друг е въпроса за съдебните тълкования.
                      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                        Къде точно в закона пише това ?
                        Завиващият надясно е с предимство пред завиващият наляво.
                        Когато правиш обратен завой (там където той е разрешен) и влезеш в конфликт със завиващ надясно, ти правиш ляв завой и си длъжен да му осигуриш предимството.
                        Пише го някъде в правилника. Не знам къде точно.

PS:

чл. 48:

На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства, независимо от местоположението и посоката им на движение.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:37.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Завиващият надясно е с предимство пред завиващият наляво.
                          Когато правиш обратен завой (там където той е разрешен) и влезеш в конфликт със завиващ надясно, ти правиш ляв завой и си длъжен да му осигуриш предимството.
                          Пише го някъде в правилника. Не знам къде точно.

PS:

чл. 48:

На кръстовище на равнозначни пътища водачът на пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна, а водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне релсовите пътни превозни средства, независимо от местоположението и посоката им на движение.
                          P.S-то го забрави, просто няма нищо общо със ситуацията ... а опита ти да приравниш завиване наляво с обратен завой ще е интересен за издателите на книжното издание на закона- ще спестят доста хартия, ако различни членове и раздели се обединят в едно, яката ралта ...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                            P.S-то го забрави, просто няма нищо общо със ситуацията ... а опита ти да приравниш завиване наляво с обратен завой ще е интересен за издателите на книжното издание на закона- ще спестят доста хартия, ако различни членове и раздели се обединят в едно, яката ралта ...
                            Точно от чл. 48 логически следва предимството на завиващия надясно. Ти ако намериш къде точно е постановено това правило, моля..........
                            Обратният завой се третира от същото правило, защото в даден момент завиващият надясно ти се пада от дясната страна и следва да му дадеш предимство.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Това го знам, но не знам за случай в който да е обжалван акт и да е отпаднал (да не е издадено НП).
                              Тъй че, важното е обжалването на НП а не на акта.

В конкретния случай, моето НП излезе. Глоба от 100 лв. Веднага го обжалвах и сега чакам да ме призоват в съда.
                              И 5 лв да беше глобата, пак щях да го обжалвам, защото не е въпросът в парите а в това, че от 32 години откакто имам книжка никога не съм минавал на червен светофар.
                              Аз съм обжалвал акт в КАТ и изобщо не се стигна до НП. Началникът тогава на КАТ София го отмени, понеже ми бяха писали акт, че съм без ГО, пък аз обжалвах и приложих валидна ГО на колата за тоя период и падна..

Иначе не ми стана ясно какво се дърляте за левите завои и обратните....завои. В случая актът е написан за преминаване на червен светофар и това дали е нарушение, или не маневрата на колегата с обратния завой е ирелевантно, понеже не е описано в АКТа.
                              Last edited by ivo_red; d.m.y г., 03:35.
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                                Аз съм обжалвал акт в КАТ и изобщо не се стигна до НП. Началникът тогава на КАТ София го отмени, понеже ми бяха писали акт, че съм без ГО, пък аз обжалвах и приложих валидна ГО на колата за тоя период и падна..

Иначе не ми стана ясно какво се дърляте за левите завои и обратните....завои. В случая актът е написан за преминаване на червен светофар и това дали е нарушение, или не маневрата на колегата с обратния завой е ирелевантно, понеже не е описано в АКТа.
                                В твоя случай нещата са били пределно доказуеми. Разполагал си с неоспорими доказателства и затова са ти отменили акта.

Аз до момента 2 пъти сам обжалвал актове и не са падали на ниво КАТ. Поради това този изобщо не съм го обжалвал пред КАТ а направо пред съда.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X