Известие

Collapse
No announcement yet.

Обжалване на акт?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Точно от чл. 48 логически следва предимството на завиващия надясно. Ти ако намериш къде точно е постановено това правило, моля..........
    Обратният завой се третира от същото правило, защото в даден момент завиващият надясно ти се пада от дясната страна и следва да му дадеш предимство.
    Е то ако ще гледаме "дадените моменти" ще стане доста интересно... не уеднаквявай толкова свободно различните текстове в законовите разпоредби, че ако зависи от теб, закона ще стане няколко страници...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
      Е то ако ще гледаме "дадените моменти" ще стане доста интересно... не уеднаквявай толкова свободно различните текстове в законовите разпоредби, че ако зависи от теб, закона ще стане няколко страници...
      Много полезно нещо за всички участници в движението е не просто познаването на правилника а мисленето.

Ето ти прост повод за разсъждение:

Ситуацията е следната:

Въпроси:

1 - Кой трябва да премине пръв ?

2 - Кой член от закона регламентира това ?

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Ще използвам тази тема да попитам и аз. Днес ми написаха акт за неправилно изпреварване, въпреки, че линията беше прекъсната и нямаше знак за забранено изпреварване. Толкова бях бесен на полицаите, че не проявиха човечност(дори и почерпка не приеха), че подписах акта на бързо и си тръгнах. Въпроса ми е, мога ли сега като съм подписал акта и след 1 месец като си взема наказателното да го обжалвам и какъв е реда? Видях една тема по-нагоре с примерни бланки. При взимане на наказателното ли да я входирам тази бланка?
        Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Първоначално публикувано от nikolchoni Покажи съобщение
          Ще използвам тази тема да попитам и аз. Днес ми написаха акт за неправилно изпреварване, въпреки, че линията беше прекъсната и нямаше знак за забранено изпреварване. Толкова бях бесен на полицаите, че не проявиха човечност(дори и почерпка не приеха), че подписах акта на бързо и си тръгнах. Въпроса ми е, мога ли сега като съм подписал акта и след 1 месец като си взема наказателното да го обжалвам и какъв е реда? Видях една тема по-нагоре с примерни бланки. При взимане на наказателното ли да я входирам тази бланка?

Като си получиш наказателното постановление, подаваш жалбата. Жалбата може да ти я напише някоя от машинописките пред КАТ по образец. Услугата струва 2 - 3 лева. Правиш ксерокопие на наказателното постановление и го прикрепяш към жалбата. Не е зле в жалбата да посочиш свидетел, ако разполагаш с такъв.
          След това чакаш призовка от съда и междувременно караш с акта и входящия номер на жалбата.
          Не е ясно за кога ще насрочат делото.
          Аз подадох жалбата преди повече от месец и още чакам.
          Вероятността да падне наказанието в съда е голяма.

Успех!

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря ти колега, много съм ти признателен. Само съд ще ги оправи тия свине! Ще драсна, ако имам някакъв напредък.
            Alfa Romeo 145 1997 1.4 TSpark 103 h.p.

Comment

Ще повдигна темата за да попитам. Онзи ден ме спряха без светлини и колан, след което ми писаха акт и ми взеха талона. В какъв срок да си чакам глобата и нужно ли е постоянно да карам с акта в мен? За първи път ме глобяват и не знам как стоят нещата. Друго, което ми направи впечатление е, че ме спряха с кола, която не е маркирана като полицейска. Този който ме спря не беше катаджия, а в акта пише не кат, а РПУ. Имат ли право от рпу-то въобще да ми пишат акт?

Comment

Постановлението по принцип излиза в рамките на един месец.Акта замества контролния талон през това време.
                От РПУ нямат право да издават актове,това го прави само КАТ.Длъжни са да извикат висш офицер за да го направят.
                На милиционер в автомобил било частен или служебен без отличителни знаци не се спира а директно се звъни на 112 за справка и сигнал за този случай.
                Милиционер без отличителни знаци на КАТ,а те са светлоотразителни ленти е излезнал или да захлеби или да изпълни нормата на шефа на съответното РПУ.
                Щото всички знаем мизерията в която работят а те си имат норма на месец и после им пускат едни парички ако я изпълнят,та тва им е целта на тези актове.
                Във форума има милиционери и сигурно сега пак ще скочат ноо...аз си знам правата и задълженията.
                Last edited by Linkestis; d.m.y г., 22:16.
                sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Наказателните постановления излизат за около 2 - 3 седмици. Можеш да правиш проверка на сайта на кат за да си сигурен че е излязло. Въпросната проверка се прави по идиотски начин, но както и да е.
                  Задължително карай с акта, защото иначе ще те глобят за нередовни документи.
                  На мен са ми писали актове патрулки от РПУ - та. Не е задължително да са от КАТ.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    ....
                    На мен са ми писали актове патрулки от РПУ - та. Не е задължително да са от КАТ.
                    Не Любо,нямат право.Не са компетентни да налагат и да попълват този вид докумет.Все пак са охранителна полиция.

Doomguy,можеш да обжалваш пред шефа на РПУ-то за акта,и после самото постановление пред съда.
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Не Любо,нямат право.Не са компетентни да налагат и да попълват този вид докумет.
                      .
                      Вероятно си прав. Аз просто не съм се разправял.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря много и на двама ви. Следващия път не бих спрял при подобна ситуация. Намерих къде се прави проверката на фиша. Ако въобще мога да го разчета, защото е доста грозно написан...

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                          Благодаря много и на двама ви. Следващия път не бих спрял при подобна ситуация. Намерих къде се прави проверката на фиша. Ако въобще мога да го разчета, защото е доста грозно написан...
                          Честно казано неспирането на патрул от РПУ ми се вижда малко смела постъпка и може да има опасни последици. Върви после доказвай, че не си бил пил или нещо друго.....
                          Не бих спрял, ако имам съмнения, че е фалшив патрул и бих се обадил на 112.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Макар да си виновен не пречи да го обжалваш.
                            Дори за една правописна грешка акт отпада.Стига да ти се занимава.Още повече че колкото ти си нарушил закона толкова и те.Най-малкото трябва да доказват че са били на смяна.
                            Винаги ама винаги в такива ситуации отварям леко прозореца и ги уведомявам че провеждам разговор с оператор на 112.Освен че дават информация за ова дали има такъв патрул в района винаги може да изискаш разговора като доказателство.

Comment

Не знам, в случай че обжалва и не спечели делото, дали не трябва да заплаща някакви разноски по делото.
                              Иначе с такова обжалване нещата се разсрочват страхотно много във времето.
                              Във връзка с моята жалба за онзи акт по коледа, още чакам да ме призоват в съда. Ма хич не ми пука.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                                Не Любо,нямат право.Не са компетентни да налагат и да попълват този вид докумет.Все пак са охранителна полиция.

Doomguy,можеш да обжалваш пред шефа на РПУ-то за акта,и после самото постановление пред съда.

Макара да не съм милиционер, ще ти кажа че пишеш глупости и въвличаш колегите в такива. Във всяко РУП има има милиционери от ОП които могат да пишат актове по КАТ.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X