Известие

Collapse
No announcement yet.

Писаха ми акт за ползване на GSM

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
    Е ако са ти се обадили на теб, няма да го има в разпечатката.
    Пруфе излизат! На моите излизат и на Виваком и на Мтел има подробна разпечатка на всички повиквания, смс, данни, роуминг и т.н.

[QUOTE=teetrinker;813002]то хубаво ще добавя, ама в акта не пише колко е часа, пише само датата.. разпечатката при това положение май няма да свърши работа?

стига бе, как може тия неграмотници да не напишат час то е задалжително да се опише в колко часа и къде си извършил нарушението, че дори и в каква посока си се движил пишат
    Прегледай добре акта колега
    In God we trust, all others pay cash.
    Alfa Romeo 145 1.3 Boxer - Ex-car
    Оpel Vectra C 2.2i '08 Elegance

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
      Добре дееее, след като си виновен защо трябва да обжалваш? Или трябва да затриеш човек за 20 лева - хендс фрии?
      Хендсфрито ми е в жабката. В първия пост съм написал че моралната страна на нещата си остават за мен. Аз съм преценил че в 11 вечерта в тоя краен квартал мога да карам с 40 в дясна лента и да говоря по GSM. И си нося отговорността ако стане ПТП! Да ме издебват в гръб с лампите и да ме питат 'ко праим' усмихнати до уши също не е приятно. Та спора дали съм прав или не не е целта на тази тема Интересува ме има ли оправия с тази институция и дали мога да си опазя точките в талона. Ако има някакъв начин, ще го използвам, то си е на моята съвест

Първоначално публикувано от ves_v8 Покажи съобщение
      стига бе, как може тия неграмотници да не напишат час то е задалжително да се опише в колко часа и къде си извършил нарушението, че дори и в каква посока си се движил пишат
      Прегледай добре акта колега
      прегледах пак, час няма, само дата. посока също има
      Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Колега,не четеш....не можеш да обжалваш в съда за сума по-малка или равна на 50лв!
        Възражението ти ще го прегледа началника на КАТ и ще ти отговори,че всичко е според закона и ще си платиш глобата...това е!
        Alfa Romeo 147 1.6 TS 120hp 2001 red
        Suzuki IGNIS 1.3 VVT 93hp LPG 2005 grey
        http://www.family-sozopol.com/

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
          Колега,не четеш....не можеш да обжалваш в съда за сума по-малка или равна на 50лв!
          Възражението ти ще го прегледа началника на КАТ и ще ти отговори,че всичко е според закона и ще си платиш глобата...това е!
          Ако се отнемат точки може да се обжалва...
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

На колега инициирал темата директно на въпроса:
            Не няма смисъл да описваш подобни възражения по акта пред административният орган.Административният орган-разбирай КАТ или ОДП никога няма да си отмени сам акта.Само ще го приложат възражението ти към преписката.Има смисъл това което го казваш след като ти издадат Наказателно постановление да го обжалваш и цялото това нещо да го опишеш в жалбата си до съда.Там съдът следи служебно за всички твърдения и доказателства, като е длъжен да разпита актосъставителите , които ще ги разпитат дали са видели , че има разговор по тел. или просто си би подпрян.Нищо не губиш от обжалване като изложиш твоите си възражения.Производството е безплатно стига наистина да е над 50 лв. щото до 50 лв. не подлежат на обжалване.Успех колега !
            Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
            Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

за акта,

за съжаление наказателното постановление е за 50лв. (сложи си още 3-5 лв разход за банкова такса) и отнемане на 12 точки (6 за стар шофьор), без срок за отнемане на свидетелството за управление, които точки се възстановяват след 1г. без нарушения. Няма възможност за съдебно обжалване.
              Ако толкова отчаяно искаш да обжалваш подобно нарушение, другия като ти пишат акт за телефон, им посочи още твои нарушения за да ти се вдигне сумата и да ти се отвори вратичката за съд. Или още на място план Б, дето знаем кво ше прайм са.
              Alfa 156 2.0 - ех,
              Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
              Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
              Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Бих искал да попитам колегата пуснал темата, дали поне малко не го е срам. Що не си платиш глобата като мъж и не помолиш администратора да изтрие темата. В друга тема на форума се оплакваме как никога няма да се оправим, щото този или онзи управник краде и лъже, а самите ние постоянно се опитваме да прецакаме системата, все някой друг ни е виновен, катаджиите ако ти бяха взели пари щеше сега да има друга тема. Колега, дали ако имаше власт нямаше да пренебрегваш и по-важни правила?
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от me4o4ko Покажи съобщение
                  Суми до 50лв(включително) не могат да бъдат обжалвани в съда!
                  В тази ситуация нищо не може да се направи,понеже те са били 2-ма(единият е свидетел),а ти си бил сам.
                  Преди 2 години жена ми и нейна приятелка се удариха леко на едно кръстовище с таксиметров шофьор.Колата управляваше приятелката на жена ми,която е минала на абсолютно червено,понеже не видяла светофара пускайки песни на cd-то(женска му работа).Таксиметровия беше сам,те две и като дойдоха катаджиите,жена ми като свидетел се подписа,че те са минали на зелено....в крайна сметка го отнесе таксиметровият,макар,че виновните бяха те...такова е тълкованието на закона - имаш ли свидетел,печелиш...тъпо,а?
                  При ПТП пътник от превозното средство не се признава за свидетел, така че не е такова тълкованието на закона а така са го извъртяли жена ти и приятелката и
                  Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

За да не отварям друга тема....

Искам да попитам каква е глобата за пресичане на двойна непрекъсната лента? (в точки и пари)
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от teetrinker Покажи съобщение
                      Хендсфрито ми е в жабката. В първия пост съм написал че моралната страна на нещата си остават за мен. Аз съм преценил че в 11 вечерта в тоя краен квартал мога да карам с 40 в дясна лента и да говоря по GSM. И си нося отговорността ако стане ПТП!
                      Искаш да кажеш, че след 22ч вечерта във въпросния краен квартал не излизат хора?
                      Странно!
                      Абе българите сме все много преценяващи и много хитри и вместо да вложим енергията си в правилната и нормална човешка посока, сме способни да изхабим дваж-триж пъти повече в опити да "изцакаме системата".
                      А в крайна сметка все се цакаме сами

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                      Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                        За да не отварям друга тема....

Искам да попитам каква е глобата за пресичане на двойна непрекъсната лента? (в точки и пари)
                        Чл. 179. (1) (Предишен текст на чл. 179 - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 50 до 150 лв.:

5. (доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) който не спазва сигналите на пътните светофари, предписанието на пътните знаци, пътната маркировка и другите средства за сигнализиране, правилата за предимство, за разминаване, за изпреварване или за заобикаляне, ако от това е създадена непосредствена опасност за движението;
                        Иначе е 20 лв
                        Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Крайно време е всеки да започне да си носи отговорност за грешките. Обективността на личната преценка, била тя в 10ч сутринта или в 23ч вечерта, изобщо няма значение. По същата логика някой скача на платното пред тебе със замах, защото решава, че по това време в квартала му не минават коли. После някой трети ще трябва да решава спора между вас ...
                          Подкрепям колегата Blue1 - спри да мрънкаш, плати си глобата, и следващия път си извади слушалката от жабката !
                          155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                          Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Питах за това как стоят нещата в КАТ. Морал специално помолих да не ми се чете, щото си е моя работа, не е това целта на темата, преспокойно можех да напиша "не говорех по телефона" и всички дружно щяхме да плюеме КАТ... Благодаря на колегите писали по темата, научих това което ме интересува, за мен темата е приключена
                            Модераторите да преценят дали да я трият локват и т.н.
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Съжалявам, че не е точно по темата ама...
                              Първо "системата" в нашата държавица е толкова зле, че дори да искаш, да спазваш закона все ще се намери някой да реши, че трябва да изкара пари от теб. Преди няколко месеца имах такъв случай (тогава се отказах да карам по правилника). Удря ме тир и при положение че аз не съм виновен ми пишат акт, за ПТП. Аз не съм виновен като попитах да ми се разясни защо подяволите аз съм виновен, ми се каза, че той не е длъжен да ми се обеснява и така ги виждал той нещата. На схемата беше отбелязано, че аз идвам от нищото и отивам в нищото, и като му го казах той каза че не го интересува... Та тогава си карах спокойно по правилника (дори не карах с превишена скорост) в продължение на две седмици и какво? Сега като карам по бързо и всички се пазят от мен (освен тези с черен джиБ разбира се )
                              Колегата е преценил че може да кара и да говори по телефона, да го прави, ако стане фал тогава ще си носи последствията. Сутринта патката заспала дето си ръчкаше по касетофона и за малко да ме удари отзад не е ли малко по-опасна? Ама на нея никой няма да и напише акт за касетофон нали?
                              Колега не знам за твоя случай, но мен ме питаха в КАТ дали ще обжалвам, а моя акт е 20лв и 4 точки. Не го обжалвах само защото вече се бях примирил и не знаех че мога да го обжалвам
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                              BMW 316 Compact '95

Comment

Нещо криво разбирате ситуацията ми се види, и пак пищите като ухапани девойки...
                                Ако не си говорил, и ти пишат акт за ползване на GSM по време на движение, после спокойно можеш да отидеш в съда и да анулираш постановлението. Същото се отнася и за случая с ТИР-а - защо не си написал възражение, колега ?
                                Редно е да си знаем правата и задълженията, да ги спазваме, и едва тогава да започнем да държим сметка кой как се опитва да ни прее.ава !
                                И за морала не сте прави - на никой не му пука дали ще се самоубиете с превишената скорост, от която само черните джипове не се пазят, или ще сгазите някой пресичащ, също с телефон на ухото ... Когато сте виновни - понасяте си наказанието мъжки и не хленчите като ЖПО задето са ви писали акт, понеже смятате че сте преценили еди-какво-си. Ако са ви нарушени правата пък - изправяте се мъжки и си ги търсите и защитавате. Това е !
                                155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                                Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Working...
                                X