Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаранционен фонд - заплашват с глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
    Не е зле и пътищата да оправят, така и така ни смъкват доста пари от данъци, пък досега не съм видял ремонт на колата да са платили на някого заради дупките...
    Все едно и също си баете....тук данъка направо е мизерен в сравнение с ЕС.Вземи заплата 3000еур в Австрия и след като си платиш данъка,наема..ще ти останат едни 500еур.Колко ти е данъка на колата та ревеш?
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
      тук данъка направо е мизерен в сравнение с ЕС.Вземи заплата 3000еур в Австрия и след като си платиш данъка,наема..ще ти останат едни 500еур.Колко ти е данъка на колата та ревеш?
      E....ся тва изобщо не е така......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Все едно и също си баете....тук данъка направо е мизерен в сравнение с ЕС.Вземи заплата 3000еур в Австрия и след като си платиш данъка,наема..ще ти останат едни 500еур.Колко ти е данъка на колата та ревеш?
        Я добави и цената на ремонтите поради причината - скапани пътища, пък после пак прави сметки.
        Не, че твоята като цяло е вярна де...
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Темата е малко по-ралична, от темата с данъците.
          Пък и фактите с тези данъци не са коректни.

---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Искаш да актуализират и данъчното законодателство с Цитираното от Тебе съотношение ли?
          Нестига че акцизите ни са жална ни майка, че глобите са си ебали майката, ами и сега искаш и данъците и ТЮФ-а да ни е като в швабски държави ли?
          Аз искам да работя 8 часа и немеца като работи 8 часа труда да не се оценява по идентичен начин. аз да мога с моя труд за 1 час да мога да си вема 30 литра дизел, и немеца да си вземе 30. Това е важно за се АКТУАЛИЗИРА законодателно в ЕС, а не на българите всичко да ни 10 пъти по-скъпо от бозавите фашаги.
          Alfa 155 2.0TS 8V '93
          sigpic
          VW LADAVAGEN '81
          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Отново се изказваш все едно си последна инстанция... замисляш ли се че има неща, които са принципни и нямат нищо общо с размера на данъците и доходите?
            Last edited by Max; d.m.y г., 22:38.
            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
              Това драги ми приятеулю и колега не ме устройва
              Значи няма да си правя труда повече да плащам никакви застраховки. Това е моето решение
              Принципно това е правилното решение, за да се реши проблема - просто всички спираме да плащаме, докато не се нормализира положението, обаче малко хора смеят да го направят и затова ще си ни тъпчат! Не може някой гаден дърт кочиняк дето бълва бахти газовете и се разпада на пътя да плаща 20лв данък и 140-150лв ГО, а някой човек с примерно 145 1.4ТС да плаща 130лв данък и 170лв ГО... Да не говорим за ГО на скутер. За лукса да се возиш на мотопедче 50 кубика дължиш...75-100лв Правете си изводи! А и сега мутрите нали си платиха да се плаща ГО-то само на 1 вноска, и гаврата с народа вече е почти изцяло завършена!
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
              BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                Принципно това е правилното решение, за да се реши проблема - просто всички спираме да плащаме, докато не се нормализира положението, обаче малко хора смеят да го направят и затова ще си ни тъпчат! Не може някой гаден дърт кочиняк дето бълва бахти газовете и се разпада на пътя да плаща 20лв данък и 140-150лв ГО, а някой човек с примерно 145 1.4ТС да плаща 130лв данък и 170лв ГО... Да не говорим за ГО на скутер. За лукса да се возиш на мотопедче 50 кубика дължиш...75-100лв Правете си изводи! А и сега мутрите нали си платиха да се плаща ГО-то само на 1 вноска, и гаврата с народа вече е почти изцяло завършена!
                Тъжна история.. Май някой хора, за да си застраховат колата трябва да теглят кредит.. Тука може да се започне друг спор- като нямаш пари, що караш кола. Затова според мен е най- редно всички такси, данъци, застраховки и прочее да се сложат в цената на бензина. Така колкото повече караш, толкова повече плащаш, което е редно според мен.
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                  Принципно това е правилното решение, за да се реши проблема - просто всички спираме да плащаме, докато не се нормализира положението, обаче малко хора смеят да го направят и затова ще си ни тъпчат!
                  Абсолютно, това е по мое мнение най - ефективния начин на протест не само у нас, но и в глобален аспект.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Тъжна история.. Май някой хора, за да си застраховат колата трябва да теглят кредит.. Тука може да се започне друг спор- като нямаш пари, що караш кола. Затова според мен е най- редно всички такси, данъци, застраховки и прочее да се сложат в цената на бензина. Така колкото повече караш, толкова повече плащаш, което е редно според мен.
                    Мне, аз не казвам, че застраховките за колите са скъпи - те са горе-долу на нормални цени, но не само, че не са разпределени правилно - цялата схема, за оценяване "кой колко ще плаща" е сбъркана страшно много, а най-лошото е, че както сами се убеждаваме, с рушвети и договаряния под масата нещата отиват на още по-зле! Но естествено през цялото това време "демократичните" медии, показващи "всички гледни точки" мълчат покорно пред волята на мутрите със застрахователните компании.
                    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                    BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Абсолютно, това е по мое мнение най - ефективния начин на протест не само у нас, но и в глобален аспект.....
                      Колкото всички спряхме да зареждаме бензин, толкова всички ще спрем да си плащаме застраховките.
                      Lexus IS200

Comment

аз съм за тоягите...тия идиоти ни докарват периодично до просешка тояга...е нека я вдигнем тая тояга да я усетят и те на техен гръб....

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                          Темата е малко по-ралична, от темата с данъците.
                          Пък и фактите с тези данъци не са коректни.

---------- Post added at 19:04 ---------- Previous post was at 19:00 ----------

Искаш да актуализират и данъчното законодателство с Цитираното от Тебе съотношение ли?
                          Нестига че акцизите ни са жална ни майка, че глобите са си ебали майката, ами и сега искаш и данъците и ТЮФ-а да ни е като в швабски държави ли?
                          Аз искам да работя 8 часа и немеца като работи 8 часа труда да не се оценява по идентичен начин. аз да мога с моя труд за 1 час да мога да си вема 30 литра дизел, и немеца да си вземе 30. Това е важно за се АКТУАЛИЗИРА законодателно в ЕС, а не на българите всичко да ни 10 пъти по-скъпо от бозавите фашаги.
                          Открии разликите.....никога не сме били в Европа...а покрай нея!
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:25.
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

да съживя темата.

аз съм в англия от доста време.лятото си бях в отпуска има застраховка за периода,след това съм си прибрал колата в гараж и сега майка ми е притеснена милата,че дошло писмо от фонда и искали да ме глобяват и какво да прави.та,аз съм тук ,колата ми е в гараж,ако и да е задължителна тази застраховка как ще се подпиша като физически не присъствам.тук при нас ако колата е в гараж няма проблем,проблема е ако е на улицата без "ГО" и някой се хакне в нея.мога ли да ги съдя някъде защото го мисля,не издържам вече.тук си имам кола и всичко и е платено,като се прибирам пак всичко си имам и на алфата,какво искат ,душата ми ли !?та ако може някой да каже как да постъпя.имам една емтелска карта и не я не я ползвам а я плащам по договор.това ,че съм си купил кола ...договор със застрахователя ли съм подписал да го еба,е ...минавам на ваучер и при колите какъв е проблема.впуснах се в размишления!

Comment

Закона е такъв, че ако колата не е спряна от движение си длъжен да плащаш ГО. Това е.
                              Ако не искаш да плащаш ГО, минаваш през КАТ и я спираш от движение.
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                                Закона е такъв, че ако колата не е спряна от движение си длъжен да плащаш ГО. Това е.
                                Ако не искаш да плащаш ГО, минаваш през КАТ и я спираш от движение.
                                Точно да,но това понятие вече автомобила временно да е спрян от движение го няма,а начина е сваляш номерата и ги предаваш заедно с талоните,един вид бракуваш автомобила.Никаква логита няма според мен, но е така.
                                Alfa romeo GTVex
                                Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                                Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                                Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                                X