Известие

Collapse
No announcement yet.

Гаранционен фонд - заплашват с глоби

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Изобщо не става въпрос за практиките на застрахователните компании, а за напълно неефективният закон който прокарват, законодателният орган харчи прекалено много пари за да създава брак. Ако например един шлосер създава толкова брак в работата си ще го уволнят веднага. Въобще не ви ли прави впечатление редакциите в началото на кой ли не закон в България колко пъти е променян самият закон в рамките на година две. Тия дето пишат законите и ги приемат наистина ли са толкова тъпи или обслужват личните си интереси?!

Само за пример ще дам НПК --- за 6 години над 15 пъти е променян, това са парламентарни комисии, експерти щуротии и много пари от нашият джоб.
    В сила от 29.04.2006 г.
    Обн. ДВ. бр.86 от 28 Октомври 2005г., изм. ДВ. бр.46 от 12 Юни 2007г., изм. ДВ. бр.109 от 20 Декември 2007г., изм. ДВ. бр.69 от 5 Август 2008г., изм. ДВ. бр.109 от 23 Декември 2008г., изм. ДВ. бр.12 от 13 Февруари 2009г., изм. ДВ. бр.27 от 10 Април 2009г., изм. ДВ. бр.32 от 28 Април 2009г., изм. ДВ. бр.33 от 30 Април 2009г., изм. ДВ. бр.15 от 23 Февруари 2010г., изм. ДВ. бр.32 от 27 Април 2010г., изм. ДВ. бр.101 от 28 Декември 2010г., изм. ДВ. бр.13 от 11 Февруари 2011г., изм. ДВ. бр.33 от 26 Април 2011г.

Немският НПК е в сила от 1950 година и има едва 4 допълнения и изменения.
    Last edited by BLUE1; d.m.y г., 10:51.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
      Добре де, все принципни позиции се изказват, т.е. "всеки си гледа от неговата камбанария".
      Хайде дайте прогноза, ще намалеят или ще се увеличат кражбите на МПС-та, след окончателното приемане на тези промени?
      ..!
      Мисля че, като цяло ще намалеят

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
      Изобщо не става въпрос за практиките на застрахователните компании, а за напълно неефективният закон който прокарват, законодателният орган харчи прекалено много пари за да създава брак. Ако например един шлосер създава толкова брак в работата си ще го уволнят веднага. Въобще не ви ли прави впечатление редакциите в началото на кой ли не закон в България колко пъти е променян самият закон в рамките на година две. Тия дето пишат законите и ги приемат наистина ли са толкова тъпи или обслужват личните си интереси?!

Само за...
      Като юрист, това ти прави впечатление.А отделно тая извадка с промените може да се види в почти всички закони
      Мен, като икономист ми прави впечатление освен това и липсата на организация на труда в рамките на обществото, което пък води до ниски доходи, безработица и так дале /мизерия с една дума/.
      И двете са в резултат на всеобщата простотия и недоравитото ни общесто. То се манипулира лесно и възпроизвежда се в парламента. Липсват и РЕФОРМИ /колкото и изтъркано да звучи/.
      От това дередже следва калпавото законодателство /действащото се заобикаля лесно от всеки простак с малко пари/, калпава икономика, сив и черен сектор, лошо здравеопазване и т.н.
      Та както е казал поета /да го позасилим литературно/:
      Нека носим още срама по челото
      синини от бича, следи от теглото....
      Last edited by fred; d.m.y г., 20:22.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

То и аз съм икономист, но доскорошните ми занимания налагаха често ползване на наказателното законодателство. Иначе поета го е казал толкова точно още през далечната 1875
        Не сме народ, не сме народ, а мърша,
        хора, дето нищо не щат да вършат.
        Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
        "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
        И не знаем, не можеме, не щеме
        да работим за себе си със време.
        Само знаем и можеме, и щеме
        един други злобно да се ядеме...
        Помежду си лихи, буйни, топорни,
        пред други сме тихи, мирни, покорни...
        Все нас тъпчат кой отдето завърне,
        щот сме туткун, щото не сме кадърни...
        Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
        а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
        пак ще кажа и с това ще да свърша.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

И в крайна сметка да скоча ли до колата да отлепям стикери,защото ми писна да спонсорирам държавата,50 лева са си 50 лв ,ще ми ги поискали първото ченге, което не се представя и се прави на американски полицай с тъмните си очила от 5 лева
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
            И в крайна сметка да скоча ли до колата да отлепям стикери,защото ми писна да спонсорирам държавата,50 лева са си 50 лв ,ще ми ги поискали първото ченге, което не се представя и се прави на американски полицай с тъмните си очила от 5 лева
            Поне докато не се обнародва в Държавен вестник - не. Още повече, че ако се застраховаш в компания, която използва такива трикове за комуникация с крадците, то в общите им условия по застраховката "Каско на МПС" задължително е упоменато, че без въпросната пасивна маркировка те не носят риска и ако нещо ти се случи на колата може да не ти платят.
            Пак казвам, никой не ни е умрял за бангиите, а и ние не караме селските мечти от чалга клиповете, все пак
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Писах го, но пак повтарям-изискването за стикери ще влезе в сила 15 месеца след обнародването му.Тоест септември 2012 някъде

---------- Post added at 19:50 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
              То и аз съм икономист, но доскорошните ми занимания налагаха често ползване на наказателното законодателство. Иначе поета го е казал толкова точно още през далечната 1875
              Не сме народ, не сме народ, а мърша,
              хора, дето нищо не щат да вършат.
              Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
              "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
              И не знаем, не можеме, не щеме
              да работим за себе си със време.
              Само знаем и можеме, и щеме
              един други злобно да се ядеме...
              Помежду си лихи, буйни, топорни,
              пред други сме тихи, мирни, покорни...
              Все нас тъпчат кой отдето завърне,
              щот сме туткун, щото не сме кадърни...
              Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
              а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
              пак ще кажа и с това ще да свърша.
              Е дано и като него пък после кажем: Жестокостта ми се сломи
              sigpic

Comment

Такаааа...
                Да предположим, че колата ми вече са я спрели от движение.
                Ипримерно са ме глобили ххх стотин лева /да им заседнат на гърлото/, аз откъде ще зная затова?
                И междувременно съм си подновил застраховката минал съм на преглед....... и си карам спокойно.... докато в един момент не се намери някой да ми прави истинска проверка /случвало ми се е да вися 20 минути около караулката и да чакаме справка от кат/. Какво ще стане тогава? Ще ми конфискуват колата ли? Щото тя е на близо цената на глобата зависи дали резервоара е пълен или не.
                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                sigpic
                VW LADAVAGEN '81
                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Ми налагат ти глоба, която в зависимост, от това, как е уредено това на практиа, аможе да се прати и в данъчното.Ако отиде в данъчното плащането и е само въпрос на време.
                  sigpic

Comment

Това значи ли , че обикновени "УНИФОРМЕНИ ПРОСЯЦИ" -така наречени полицаи немогат да ми съставят никакъм акт!????
                    Alfa 155 2.0TS 8V '93
                    sigpic
                    VW LADAVAGEN '81
                    CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Преди 2 месеца ми се наложа да поемем един проект за софтуер на една застрахователна компания относно последните промени за задължителните застраховки и подразбрах следната информация.

От 1-ви юни трябваше да стартира (но го отложиха засега за 18 юли) издаване на задължителна гражданска отговорност само с електронен номер. И съответно да се прекрати издаване на ГО с кочан. При издаването на ГО трябва да се получи онлайн електронен номер на ГО и да фигурира в полицата.

В гаранционния фонд ще има база данни от КАТ на регистрираните коли и съответно тези със сключени ГО.
                      По този начин ще могат да получат справка за всички автомобили водещи се в движение но без ГО. Целта е да не пада процента на застрахованите под 70% за да не се въведе граничен контрол.

Един плюс който виждам е че ще се получава коефициент доколко е рисков водача и ако няма заведени ПТП по негова вина ще му се предлага отстъпка от ГО.

А как ще тръгнат нещата поживьом увидем
                      sigpic
                      Alfa Romeo 156 2.4JTD
                      Mazda CX-5

Comment

Според мен, както винаги е ставало - няма да има отстъпки за добри шофьори, а по-скоро единствено санкции за провинилите се. Демек ако сега си плащам 180лв, но нямам никакви провинения ще продължа да си плащам 180лв, но брат ми примерно, който е некадърен шофьор с ПТП-та ще плаща 300.... Както винаги са ни цакали, така и ще продължават! Иначе колега, мерси за информацията! Ако подочуеш още нещо, информирай ни.
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
                        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
                        BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                          Според мен, както винаги е ставало - няма да има отстъпки за добри шофьори, а по-скоро единствено санкции за провинилите се. Демек ако сега си плащам 180лв, но нямам никакви провинения ще продължа да си плащам 180лв, но брат ми примерно, който е некадърен шофьор с ПТП-та ще плаща 300.... Както винаги са ни цакали, така и ще продължават! Иначе колега, мерси за информацията! Ако подочуеш още нещо, информирай ни.
                          Това драги ми приятеулю и колега не ме устройва
                          Значи няма да си правя труда повече да плащам никакви застраховки. Това е моето решение
                          Alfa 155 2.0TS 8V '93
                          sigpic
                          VW LADAVAGEN '81
                          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от IVO_GWM Покажи съобщение
                            ......
                            Има идея да се вържат и точките от талона към тази схемаНовия софт го имам от 2 седмици и бачка идеалноОт утре започваме издване на полици през него тестовоИма тенденция да отпадне стикера на ГФ като напяскат достатъчно камери който по ДКН разчитат дали имаш ГО И акта ще се издава без намесата на полицай и т.н...новости
                            Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                              Има идея да се вържат и точките от талона към тази схемаНовия софт го имам от 2 седмици и бачка идеалноОт утре започваме издване на полици през него тестовоИма тенденция да отпадне стикера на ГФ като напяскат достатъчно камери който по ДКН разчитат дали имаш ГО И акта ще се издава без намесата на полицай и т.н...новости
                              Не е зле и пътищата да оправят, така и така ни смъкват доста пари от данъци, пък досега не съм видял ремонт на колата да са платили на някого заради дупките...
                              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
                                Не е зле и пътищата да оправят, така и така ни смъкват доста пари от данъци, пък досега не съм видял ремонт на колата да са платили на някого заради дупките...
                                Колега признавам си , че ного ме разсмя
                                Не ми се иска да се правя на остроумен и да итирам определението за ПЪТ. Това е такова....... с прилежащите му банкети, канавки....
                                Нямам сила да го коментирам това върху което се движим ние, а ми говорят непрекъснато за магистрали. Че това просто г-н Бойко б са едни некачествени пътища с лоша настилка с 2 ленти, в едната е невъзможнж да се кара от дупки и кръпки и Вие у викате на това магистрала. Абе толкова ли не можете да се качите на държавния самолет и да кацнете на една магистрала със 7 ленти за движение в едната посока?
                                Пустиняк!!

Строи ми тоя ББ някакви шибани калдаръми и ми се тупа.... болгар - болгар. Ама ГАНЬО..... просто пасти да яде.
                                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                                sigpic
                                VW LADAVAGEN '81
                                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                                X