Известие

Collapse
No announcement yet.

Снимки от КАТ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
    И гадната снимка ми стига...
    Така, мързеше ме да слизам до колата, а и не ми е кеф да гледам гадния акт, значи при измерена скорост от 155 км/ч наказуемата скорост е 150 км/ч. т.е. има толеранс от 5 км/ч.
    Ще оценя високо жеста ти да ми покажеш точно какво пише в това, с което разполагаш ... стига да поискаш
    Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
    Не са вчерашни и все ще го има написано някъде, но къде точно, не знам.

Comment

• Толеранса които дават от КАТ е превишаване на скоростта от максимално допустимата за магистрала 10 км, а за градски условия 15 км. Въпреки това в не всички области е така, някъде "отпускат" едва 5 километра толеранс.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
        Толеранса които дават от КАТ е превишаване на скоростта от максимално допустимата за магистрала 10 км, а за градски условия 15 км. Въпреки това в не всички области е така, някъде "отпускат" едва 5 километра толеранс.
        Мисля, че не в този смисъл използвахме термина "толеранс" по-горе...

Comment

• Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
          Мисля, че не в този смисъл използвахме термина "толеранс" по-горе...
          Така и не ми стана ясно за какъв друг толеранс става въпрос, но то и няма друг.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
            Толеранса, както многократно е писано, е 3км/ч. Тоест ако те засекат с 80, в акта пише 77.
            Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Така и не ми стана ясно за какъв друг толеранс става въпрос, но то и няма друг.
            Говорим за две различни неща:
            В първия случай става въпрос за законоустановено правило, че от измерената скорост се приспадат 3 км/ч и ако тя превишава разрешената се налага наказание на водача.
            Във втория е толеранс от страна на съответния КАТ по места, които настройват камерите да снимат над определена скорост. Има места където извън града и с 20 км горница да минеш камерата няма да те снима. Има и такива където и с 5 км горница да е - пак те снима
            Last edited by damyanov; d.m.y г., 16:16.
            Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

• Когато ни снимат,пращат снимката по пощата на лицето,на което се води автомобила.Ако обаче по лична карта се води на този адрес,а всъщност не живее там,как ще разбере,че са го снимали и въобще как ще остави пощалъонката белият плик без подпис от търсеното лице?

П.С. - Става дума за камера в спряла патрулка ако има някаква разлика със снимки от стационарни камери
              Last edited by KoRny; d.m.y г., 15:24.
              Alfonso 1.3 Boxersigpic EX

Alfonso 156 2.4 140 -new breed

Comment

• Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                Когато ни снимат,пращат снимката по пощата на лицето,на което се води автомобила.Ако обаче по лична карта се води на този адрес,а всъщност не живее там,как ще разбере,че са го снимали и въобще как ще остави пощалъонката белият плик без подпис от търсеното лице?

П.С. - Става дума за камера в спряла патрулка ако има някаква разлика със снимки от стационарни камери
                По-скоро ги пращат на адреса на регистрация на МПС-то.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• Еми точно де,по регистрацията виждат,че се води на теб,изпращат ти я на адреса,обаче теб те няма там доста време и как ще ти я изпратят на теб лично като би трябвало да се подпишеш,че си приел белият плик ?

Comment

• оставят покана за взимане на препоръчано писмо от пощата
                    а какво става след това... е ми у нас един така го търсят вече 4та година, но по някакъв друг казус
                    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

• Снимката,която ни изпращат от мобилна камера със статут на акт ли е или на наказателно постановление и след колко време отпада ако не могат да те открият за да ти го връчат?

Comment

• Снимката е фиш. Фишовете, които идват по пощата, са си готови за плащане - отиваш в първата банка, правиш превод, като в едноседмичен срок има и отстъпка 30%. Всички фишове, сред познати, които съм видял досега, са за 100 лв. Всичките си ги платиха веднага и им струваше 70 лв.
                        Ако си направил по-дебело нарушение, не ти пращат по пощата нищо друго, освен покана за стая 18 в КАТ.
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Преди няколко месеца имах снимка от мобилна камера на стойност 150 лв,така че явно и над 100лв пращат фишове...интересуваше ме какво става като лично не могат да ни намерят за да връчат снимката(фиш) ?

Comment

• Пращат да, дори да са на по-висока стойност, но само ако са нарушения, за които се дължи парична глоба, без кратковременно отнемане на книжката. А по принцип, в самите фишове пише, че незаплатени в срок Х, се превръщат в наказателно постановление. И предполагам, като отидеш в КАТ за подмяна на книжка, или ако в някой друг момент са ти писали акт и са ти взели синия талон - връчват ти честитката.
                            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от KoRny Покажи съобщение
                              ...интересуваше ме какво става като лично не могат да ни намерят за да връчат снимката(фиш) ?
                              Ако си гражданин на тая държава, имаш ЕГН, лична карта и т.н., бъди напълно спокоен - ще те намерят и ще си платиш ако си направил нарушение.

@-Bobby-: Доколкото знам би трябвало още като отидеш да плащаш данък (на колата или на друго) да ти съобщят добрата новина, ама като знам, че по-голямата част от шофьорите в БеГе имат пари за кола но нямат пари за прехвърлянето и регистрирането и, които струват стотици пъти по-малко от нея (или имат пари ама са селски тарикати и не смятат, че трябва да плащат данъци, а грабданската им позиция е предостатъчно да се изрази в плюене колко са зле пътищата примерно), може и малко повече време да отнеме да те намерят... Като цяло си напълно прав.

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                                като в едноседмичен срок има и отстъпка 30%.
                                14 дни е срока

Comment

Working...
                                X