Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
    Поздрав за Суско...
    Абе той и Дими от Сленг е видял нещо такова, но му беше за последно. А един такъв тъпак с мотор със 120 в града уби 12-13 годишно момиче на пешеходна пътека. Лека им пръст и на двамата.

Виж сега Доко, и на мен ми се кара бързо, трепери ми всичко понякога от желание да гоня, но разумът ми казва "внимавай, така може да убиеш някой", карам с разум и глава, а не с ташаци и пуберски тестостерон, отговорен за израстването на първите два косъма около първичните ти полови белези.
    Няма нужда да ме поздравяваш, просто изкарай една смяна в Пирогов и после повярвай ми, че ще караш, така, както кара бабичка триколка.

---------- Post added at 05:28 ---------- Previous post was at 05:27 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
    Той ще е възмутен, мисля че ще подаде сигнал веднага щом види това......
    Не съм възмутен, само леко се натъжавам, когато видя как 30 годишни "мъже" се занимават с глупости, вместо да се опитват да дават пример на тези, които сега са на 20+.

---------- Post added at 05:30 ---------- Previous post was at 05:28 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    За мен 160км./ч. е нормалната скорост по нашите магистрали, но трябва да има и строга диференциация на скоростта в отделните ленти.
    Ако имахме три активни платна, ок.

---------- Post added at 05:31 ---------- Previous post was at 05:30 ----------

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
    Наскоро за експеримента карах със 104 км/час през цялото време до Ст. Загора. Темпомата го изключих само 2 пъти. Добре, че настилката по трасето е леко смотана, че да не заспя.
    Еми тогава си инжектирай адреналин мускулно преди да тръгнеш на път и ще има ефекта на каране с 200 върху тялото ти.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

• Изнервен шофьор преби журналист на магистрала "Тракия"

Журналистът Георги Пауновски, редактор в изданията "Дневник” и "Капитал Daily" е бил пребит от изнервен шофьор на магистрала „Тракия”.

Немалко от нас са били свидетели и потърпевши на подобни „нерваци”. Предлагаме ви разказа на самия Пауновски, който по ирония на съдбата пише за автомобили:

Карах нова тестова кола и малко преди разклона за Равно поле на магистрала "Тракия" изпреварвах в най-лявата лента с около 130 км/ч "Алфа" 147, шофирана от жена.

В един момент сякаш от нищото изкочи "Хонда CR-V", движеща се поне със 180 км/ч, която яростна присветкаше с фарове. Инстинктивно подадох мигач с намерението да се прибера вдясно, но прецених, че ще вляза твърде близо до изпреварвания автомобил, което може да създаде проблем.

Ускорих още малко и се прибрах в средната лента. В момента, в който хондата ме изпреварваше погледнах към бързака зад волана - мъж на средна възраст, до него се возеше жена. Той яростно жестикулираше. Опитах се да му покажа, че не разбирам какво иска.

Намалих рязко, за да го оставя да отмине, не исках проблеми, все пак возих сина си, който няма и три години и кротко спеше. Засегнатият "колега" шофьор обаче ме принуди да спра в аварийната лента. Останах в колата, закопчан с колана и отворих прозореца, за да го чуя какво иска.

Чух псувни, последвани от удари с юмруци. Няколко успях да избегна, други - попаднаха в лицето ми, очилата ми изхвърчаха. "Какво правиш, тук има дете", попитах. "Какво от това и аз имам", получих отговор и поредният юмрук. Опитите на придружителката на нападателя да го озапти не успяха...

За щастие вратите на колата бяха заключени, вдигнах и прозореца, за да се защитя. Последваха удара с юмруци по стъклото, ритници във вратата, един шут отнесе и страничното огледало.

Секунди по-късно изнервеният шофьор се качи в колата си. "Запиши му номера", чух жена ми да вика отзад. В този момент се сетих, че под ръка ми е фотоапаратът, с който обикновено правя снимки на тестваните коли. Снимах.

Докато си търсих телефона, жена ми забеляза, че в отсрещната лента на магистралата има полицейска кола.

Разказах им накратко за станалото, в този момент усетих болка в устната, оказа се, че има и кръв. Полицаите съобщиха по станцията номера на колата с бияча, успокоиха ме, че ще бъде спрян и ме посъветваха да заведа жалба в Осмо районно.

Пауновски е твърдо решен побойникът да получи заслуженото, като вероятно ще заведе дело.

Източник:http://fakti.bg/bulgaria/37874-izner...istrala-trakia

Ето типично поведение на магистрален гонкаджия.
      "Пътят е мой, защото аз карам бързо и съм Ас".
      Пълни дебили.
      К.М.

Comment

• А, тъкмо се канех и аз да го пусна, има замесена Алфа и прословутото българско "честолюбие" или казано по правилно - българска простотия, породена от липса на безнаказаност.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Аз пък съм сигурен, че нещата не изглеждат точно така, както са представени от трибуната на единия участник в конфликта, при това и журналист
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Аз пък съм сигурен, че нещата не изглеждат точно така, както са представени от трибуната на единия участник в конфликта, при това и журналист
            За мене това не звучи реално: ''В един момент сякаш от нищото изкочи "Хонда CR-V", движеща се поне със 180 км/ч, която яростна присветкаше с фарове." Трее да е била чЕпосана http://catalog.auto.ru/catalog/cars/honda/cr-v/ Там дето го описва мястото е и байр.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Няма значение дали със 180 се е движил или със 150, когато си много над скоростта, която могат да поддържат повечето коли и шофьори, вдигаш крака от газта и изчакваш човека да си завърши маневрата. На това му се вика толерантност и колегиалност.
              Виж, ако продължава да си се вози със 130-140 в лявата лента, след като е имал възможност да се прибере, тогава вече можеш да свирнеш и да присветнеш.

П.С. В конкретния случай напълно възможно е журналистът да е тръгнал да изпреварва без мигач и да е засякъл Хондата. Тогава вече си е за бой, ако ще и с 300 да е карал онзи.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Няма значение дали със 180 се е движил или със 150, когато си много над скоростта, която могат да поддържат повечето коли и шофьори, вдигаш крака от газта и изчакваш човека да си завърши маневрата. На това му се вика толерантност и колегиалност.
                Виж, ако продължава да си се вози със 130-140 в лявата лента, след като е имал възможност да се прибере, тогава вече можеш да свирнеш и да присветнеш.

П.С. В конкретния случай напълно възможно е журналистът да е тръгнал да изпреварва без мигач и да е засякъл Хондата. Тогава вече си е за бой, ако ще и с 300 да е карал онзи.
                Да помислим малко
                Интересно, ако тръгнеш да задминаваш някой със 130, което е максимално допустимото за тази магистрала, какъв е проблема на задното лайно каращо със 180, проблемите са му два:
                1. Той е лайно!
                2. Движи се с 50 км над ограничението.
                Изобщо не ме интересува, ако ще и два километра да ми трябват да се прибера, да светка на леля си Катинка.
                В Холандия в крайна лява лента можеш да видиш колона от коли движещи се с 130 км в час без никой да светка на останалите. Ама тук нали сме си селяни
                К.М.

Comment

• Много мислители, много нещо тука...

Монетата винаги има две страни, и тъй като не можете да чуете втората, мисля излишно умувате.
                  Суско, бате, ами ако журналиста лъже, и примерно карайки с 80 засича без мигач човека с Хондата който е карал със 130 ?
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 12:35.

Comment

• Не знам какво още го обсъждате, но тази неделя ходих до Калояново с един колега с 155-ца 1.8 на газ Ами нямаше по-бърза кола от нас (и на отиване и на връщане), с изключение на една чисто нова черна S 500 А ние се движехме с една постоянна интергалактическа скорост от 130-140км/ч Няма да споменавам какви марки и модели возила си движеха кротко в дясна лента с не повече от 110км/ч, за да не настане бурен "смях в залата"

Тоест и 200км/ч да направят позволената скорост на "магистралата" ни, мисля че малко ще са хората, които ще се възползват при тези цени на горивата и плачевното състояние на пътя...
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Суско, бате, ами ако журналиста лъже, и примерно карайки с 80 засича без мигач човека с Хондата който е карал със 130 ?
                      Което е и станало според мен.....не че оправдавам пердаха, но.....
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Еее, вие пък. Изпреварвал с 80. Алфата с колко се е движела? С 50?
                        Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                          Еее, вие пък. Изпреварвал с 80. Алфата с колко се е движела? С 50?
                          Аз даже сън убеден, че Алфата карана от жена се е "движела поне" с 50.

п.с. Ако някой не разбира иронията пояснявам, че това в кавичките е цитат от думите на журналиста. Та кой преценя по-добре скоростта, аз или той ? Или журналиста е бил с радар в очилата та преценя скоростта с точност до "поне 180 км/ч". А'й стига глупости...
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 20:05.

Comment

• А и кой гарантира, че е станало точно така, а не обратното...А именно - журналиста първо да се е правил на Фитипалди, а след това да се е направил на мъж, че разбираш ли ония му се пречкал и след това да е изял пердаха Афектиран от случката да изопъчава фактите, така че да наклони везните в негова полза при евентуално съдебно дело...
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                              А и кой гарантира, че е станало точно така, а не обратното...А именно - журналиста първо да се е правил на Фитипалди, а след това да се е направил на мъж, че разбираш ли ония му се пречкал и след това да е изял пердаха Афектиран от случката да изопъчава фактите, така че да наклони везните в негова полза при евентуално съдебно дело...
                              Как кой бе, Суско.

Много ме кефи заглавието на статията: Изнервен шофьор преби журналист на магистрала "Тракия"
                              Все едно журналистите са "неПребиваеми" и некви мно'у специални ли, кво ли?
                              Кой знае как е набивал шортите на тестовия автомобил, карал го е като чужд, и все пак го е взел да го тества, бензина без пари, и после щото видите ли, бил журналист и не може да му шибнат два-три тупаника. Пак леко се е разминал... да му е за урок, друг път да не отнема предимство.
                              Last edited by Доко; d.m.y г., 20:32.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                                Аз пък съм сигурен, че нещата не изглеждат точно така, както са представени от трибуната на единия участник в конфликта, при това и журналист
                                Има го тоя момент, но така или иначе нападението е факт може би

---------- Post added at 23:35 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                                Което е и станало според мен.....не че оправдавам пердаха, но.....
                                Е те това имам и аз предвид в крайна сметка
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X