Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
    По-рано в темата беше даден някакъв пример, но аз за всеки случай ще дам друг пример....
    Аз се движа с моето Пунто в лява лента със 140км/ч, а Суската си пърпори със 156-цата с 90км/ч в дясна лента, при което решава да изпреварва ТИР, движещ се със 70км/ч, понеже участъка е стръмен
    Резултата от тази маневра на Суската е засичане и убиване всякаква скорост у моя автомобил, който със своите 95к.с. може да поддържа 140км/ч в нормални режими, но при засичането от страна на Суси, после на маломощното ми двигателче му се вижда леко сложно да ускори пак до 140км/ч и тогава аз изпадам в ситуацията на пречещия. От там се налага да се прибера в дясната лента зад ТИРа, да дам път на по-мощните автомобили, да изчакам удобен момент и да набера, за да изпреваря.
    Значи, Суси може да не се напъва, понеже кара с разумна скорост, а аз едва ли не съм виновен и трябва да му се извиня, че карам по-бързо от него, докато си прави икономия на гориво.... примерно
    Малко не се връзват нещата, нали?!
    Кики, описаната от теб ситуация е типично затапване.
    Представи си, че той кара със 110!
    Тогава ти го запушваш и той трябва да бие спирачките, за да не се блъсне в тира!
    Относно изчисленията за разликата между 120 и 170, че е същото както между движение с 50 и пешеходец...
    Забравете за това.
    Спирачният път от 170 до 120 не е този , който е от 50 до нула.
    Едно е да скочиш на спирачката при 170, съвсем друго при 50.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
      Ти задоволяваш ли нуждата си от ниска скорост частно? Или ниската скорост може и обществено? Ама тогава защо високата да не може обществено? НЕ ми отговаряй, че пак ще пльоснеш поредната глупост....
      Знам защо не ме разбираш
      Проблемът е във вакуума, черната дупка, нищото.........

Аз казах ясно, аз харесвам ниските скорости, но в лява лента гледам да съм над 120.
      Нали се разбрахме, взаимно разбиране. На мен не ми е кеф, за да не ти бъде на теб много гадно.

А за суеците с мАторите ще си поговорим в друга тема.
      Аз моторист спазващ правилата за движение в лента и пристрояване не съм виждал, все се врат кат К...р между цици. Пълни капути, а после реват кат девици, че ги бутали.

---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:41 ----------

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Но се оказа, че въпросният нападател на журналиста вече имал регистрация за такова действие.
      Еми това е, престъпникът си е престъпник, той си бие, краде, изнасилва, това е.
      Веднъж, ок, но втори път си рецидивист.

Сега доко ще каже, че журналистът е тръгнал да го засича с показани два средни пръста през джама., а куку ще предложи в крайна лява лента да се влиза след преминаване през междинна ускорителна лента даваща възможност за вдигане на 240 км в час.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
        А относно колегата Пауновски: вярвам му напълно, защото го познавам добре и знам как кара, особено пък ако в колата са жена му и малкия му син, който ми е астрален близнак и тази година на 20 юли ще стане на 3 години...
        Лайнометите влязоха в употреба:
        Водачът на другия автомобил първо се заяде с мъжа ми. Можеше да ни убие, това каза снощи по Би Ти Ви съпругата на задържания за инцидента на магистрала "Тракия" на 1 май Ивайло Дончев Вероника.

"Първо той се заяде с мъжа ми. После се мушна пред нас, направи остър ляв завой, ние влязохме преди мантинелата, в пясъка, мъжът ми едвам овладя колата", описва случката Вероника Дончева.

Според нея шофьорът на другата кола се е заял през стъклото. "Той го гледаше през стъклото и му казваше вижме кой съм аз. Ако исках можеше да умреш, буквално. Ние можеше днес да не сме живи", казва още съпругата на Ивайло.
        Цялата статия ТУК
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Първоначално публикувано от Pepo Покажи съобщение
          Лайнометите влязоха в употреба:

Цялата статия ТУК
          Някой може ли да ми обясни:

1. Защо този журналист спира изобщо, след като знае, че ще яде шамари?
          2. Защо орева цяла България, че са го ошамаросали?

Мътна ми е историята. Журналистчето щом скочи така да се защитава по всички медии явно нещо не е в ред. Нормалния начин беше да си се оплаче в полицията, а не да реве като девица. Което ме навежда на мисълта, че е следвал стратегията- най- добрата защита е нападението.
          Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            Някой може ли да ми обясни:

1. Защо този журналист спира изобщо, след като знае, че ще яде шамари?
            2. Защо орева цяла България, че са го ошамаросали?

Мътна ми е историята. Журналистчето щом скочи така да се защитава по всички медии явно нещо не е в ред. Нормалния начин беше да си се оплаче в полицията, а не да реве като девица. Което ме навежда на мисълта, че е следвал стратегията- най- добрата защита е нападението.
            И на мен такива мисли ми се въртят.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• По принцип човек не прави такова нещо ако някой само е застанал пред него и не го пуска......тва се прави когато същия изведнъж се монтира пред тебе и те постави в шах с това че без да съобрази ситуацията рискува инцидент......
              Днес на път за СФ снимах цялото пътуване, в събота вечерта ще пусна ситуация в която ме постави некъв хайван с една корсичка, с поне 10 - 15 км по ниска скорост, на мокро, без мигач при положение че съм 10 - 15 метра зад него изведнъж решава да изпревари и ми се монтирва отпред.......
              И да - идеше ми да го хвана с две ръчички за вратлето......
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• На мен пък ми идват други въпроси!
                Ясно е, че работата на журналиста не е читава.
                Друго едно безобразие се шири у нас.
                Какво е това 72 часово задържане в ареста на РПУ.
                Какво го налага. Ще избяга в чужбина или ще се скрие на село.
                Някога, дори милицията не си позволяваше подобно нещо.
                Били се, напили се, пяли пени след 20:30....
                За каквото и да си ги прибрал вечерта, на сутринта в 08:30 ги строяваш в съда пред съдията.
                Някой ще каже: какво пък толкоз?
                Не е така!
                Три деноноия лишаване от свобода и то не в затвора, а в ареста...
                Гарантирам ви, че още в края на първото денонощие ще си признаете и това, което и през акъла не ви е минавало.
                Това си е чист полицейски тероризъм!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Доко доко, бая лъже наистина Тира с 120 ли ще се движи или пък на 1:01 тия у Бургас още не излез ли пък с 180 км карат хахахаха
                  Живко, приятелю млади ... ТОЗИ модел мотор е с калиброван заводски спидометър. Конструиран е 2000 г. в отговор на "най-бързия" тогава мотоциклет Suzuki Hayabusa който в контролирана среда и подходящи условия прави малко над 320 км/ч Моя мотор (ZX12-R) e наричан в специализираните издания BusaKiller ... защо ли? Имам щастието моя мотор да е произведен преди април 2001 г. годината в която спъват всички мотори до 299 км/ч ...

Знам, че за средностатитически шофер звучи трудно за осмисляне 0-200 за 6-7 секунди и 0-300 за около 17, но света не е само 5 цилиндъра и JTD техника Нищо лично - и аз карам 156 2.4 JTD белисима

Клипа е абсолютно автетичен, просто камерата е куца с ниска резолюция и от там идва това визуално разминаване. Радара на околовръсното за М.рудник многократно ми показва 99 когато стрелката сочи 100

И за да не съм голословен диното показа 182 WHP и едни реални 134 Nm при малко под 200 кг

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    На мен пък ми идват други въпроси!
                    Ясно е, че работата на журналиста не е читава.
                    Друго едно безобразие се шири у нас.
                    Какво е това 72 часово задържане в ареста на РПУ.
                    Какво го налага. Ще избяга в чужбина или ще се скрие на село.
                    Някога, дори милицията не си позволяваше подобно нещо.
                    Били се, напили се, пяли пени след 20:30....
                    За каквото и да си ги прибрал вечерта, на сутринта в 08:30 ги строяваш в съда пред съдията.
                    Някой ще каже: какво пък толкоз?
                    Не е така!
                    Три деноноия лишаване от свобода и то не в затвора, а в ареста...
                    Гарантирам ви, че още в края на първото денонощие ще си признаете и това, което и през акъла не ви е минавало.
                    Това си е чист полицейски тероризъм!
                    Това са глупости. Тоя си е рецидивист. Що не ме приберат мен за 3 дни без причина. Иван е написал какво е наказанието в Германия само за светкане с фарове - 3 месеца до 5 години, а какво остава за саморазправа на пътя. Затова и там има дисциплина, а тук няма. Трябва да го осъдят ефективно тоя, иначе ще си останем със същия манталитет дълги години.
                    Това, че в България има полицейско насилие е някаква смешка. В Германия могат да те арестуват и задържат за неопределено време ако нямаш лична карта в себе си или просто за проверка. Полицията там има много повече права и затова е по-ефективна. Тук има полицейско безсилие, а не насилие.
                    2014: Deutschland über alles

Comment

• Ники, хайде да не съдим, защото на всеки може да му избият чивиите. Като казваме рецидивист се разбира престъпник, който повтаря определено тежко престъпление.
                      Иначе съм съглаен, че полицията е безсилна.
                      Три денонощия да ти трябват, за да свършиш нещо, което някога кварталния или патрулното ченге вършеше за 15 минути.

Comment

• Полицията веднага установила, че колата е на частна фирма. В деня на побоя е била управлявана от служител – 39-годишният Ивайло Дончев от Плевен, който живее под наем в София. Нападателят се е явил в полицията с адвокат и е отказал да даде обяснения по случая.
                        Той е регистриран в полицията и осъждан за извършена кражба.

Ако онзи наистина е бил брутално засечен, напсуван, заплашен и т.н. от журналиста е трябвало да сигнализира в полицията. Той вместо това е решил друго. Съвсем нормално е да е задържан и дано го осъдят отново.
                        Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 23:30.

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Полицията веднага установила, че колата е на частна фирма. В деня на побоя е била управлявана от служител – 39-годишният Ивайло Дончев от Плевен, който живее под наем в София. Нападателят се е явил в полицията с адвокат и е отказал да даде обяснения по случая.
                          Той е регистриран в полицията и осъждан за извършена кражба.

Ако онзи наистина е бил брутално засечен, напсуван, заплашен и т.н. от журналиста е трябвало да сигнализира в полицията. Той вместо това е решил друго. Съвсем нормално е да е задържан и дано го осъдят отново.
                          Задържането е превантивна, а не наказателна мярка.
                          Обаче в тоя случай се използва като наказателна.
                          Наказанието лишаване от свобода се налага само от съда!
                          И помни, че до произнасянето на осъдителна присъда, той е невинен, независимо какво плещят клакьорите.
                          Истината може да е съвсем друга от това, което ни представят!

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Задържането е превантивна, а не наказателна мярка.
                            Обаче в тоя случай се използва като наказателна.
                            Наказанието лишаване от свобода се налага само от съда!
                            И помни, че до произнасянето на осъдителна присъда, той е невинен, независимо какво плещят клакьорите.
                            Истината може да е съвсем друга от това, което ни представят!
                            Това е така, но 3 дни арест (някъде писаха 24 часа, а не 72) не е лишаване от свобода. По-добре да седи някой 3 дни в ареста невинен, но да има ред, отколкото полицаите да бездействат заради някакви недоразбрани човешки права. Демокрацията не означава беззаконие. Във всяка цивилизована държава щяха да го задържат тоя с шамарите, а в някои щеше да е вече осъден.
                            Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват. Няма такива филми. Ако плъзнат змии какво. Ще ги оставим да ни хапят ли.
                            Няма пълно щастие. Или ред и няколко невинни задържани или това, което е в момента. Аз съм за първото.

Comment

......................................
                              .....................................
                              Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват.
                              Едно куче никога не може да бъде убито хуманно просто,защото не е човек.......

И два час безпричинно задържане е отнемане на свободата и в цивилизованите държави уж не тепат....не е хуманно
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Това е така, но 3 дни арест (някъде писаха 24 часа, а не 72) не е лишаване от свобода. По-добре да седи някой 3 дни в ареста невинен, но да има ред, отколкото полицаите да бездействат заради някакви недоразбрани човешки права. Демокрацията не означава беззаконие. Във всяка цивилизована държава щяха да го задържат тоя с шамарите, а в някои щеше да е вече осъден.
                                Същото е и с бездомните кучета. От 20 години не може да се реши този проблем, защото и животните имали права. Те ядат хора по улиците, ама не било хуманно да се избиват. Няма такива филми. Ако плъзнат змии какво. Ще ги оставим да ни хапят ли.
                                Няма пълно щастие. Или ред и няколко невинни задържани или това, което е в момента. Аз съм за първото.
                                Изобщо не си прав тука. Аз преди време се бих на центъра на София с 5-ма селяндури с голф, пак поради засичане (твърдяха, че съм ги засекъл брутално, на тръгването на светофара, забележи!). та както и де е, бихме се там, правихме квото правихме и по живо по здраво се запътих към нас.. Обаче си викам, я да им усложня малко живота и си пуснах една жалба в РПУ-то. Познай сега какво става това ми е любимата част. Излизам аз от РПУ-то и ги гледам тия хубавци отпред. Идват да подават жалба, че съм ги набил.
                                А сега кажи, кой е виновен? Аз ли трябваше да седя 72 часа в РПУ-то или те?

В крайна сметка полицията прекрати следствието поради липса на доказателства.. А най- тъпото беше, че на бележката, с която ми го съобщаваше имаше и моя адрес и адреса на един от 5-мата хайвани дето подаде жалба срещу мен.

Та мисълта ми е- не се знае, кой на кого е раздавал шамари и какво точно е станало... Просто хората са склонни да съчувстват на тези, който се изкарват жертви.
                                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 11:07.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X