If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледната точка на камерата не може да ти даде ясна представа за реалността.
Второ: кадъра е изваден от контекста, нямаш представа за ситуацията преди и след засичането.
Убеден съм, че Ферариста е предугадил дейвтвията на пишман-шофьора и е отнел газта.
Демек: ала-бала...
Гледната точка на камерата не може да ти даде ясна представа за реалността.
Второ: кадъра е изваден от контекста, нямаш представа за ситуацията преди и след засичането.
Убеден съм, че Ферариста е предугадил дейвтвията на пишман-шофьора и е отнел газта.
Демек: ала-бала...
Аз не виждам той да изпреварва!
Нещо за скоростта да ми кажеш?
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Няма да коментирам, че определено караш с несъобразена с пътните условия скорост, което не ме изненадва. Като гледам как се движат линиите от маркировката, бас ловя, че караш с около 160.
Поредното доказателство колко грешни са ти представите за скорост и местоположение на пътя.....
Значи на седалката до мен седи буля, а тя винаги и безпогрешно започва да надава вой при скорост над 140 кмч.......когато обстановката е валежна воят се надава доста по рано........в случая скороста преди да застигна тая група от 3-4 коли карах с 120......като ги наближих реших да проявя нещо което се нарича "съобразена реакция" и което е твърде мътен термин за тия който сляпо са вглъбени в мита за превишената скорост.......свалих до 100 и ако не очаквах въпросния да направи това, можех и да го нахендря.......щото се вижда че дори и мигач не дава......
Така че несъобразена скорост и несъобразена реакция са различни неща........
Поредното доказателство колко грешни са ти представите за скорост и местоположение на пътя.....
Значи на седалката до мен седи буля, а тя винаги и безпогрешно започва да надава вой при скорост над 140 кмч.......когато обстановката е валежна воят се надава доста по рано........в случая скороста преди да застигна тая група от 3-4 коли карах с 120......като ги наближих реших да проявя нещо което се нарича "съобразена реакция" и което е твърде мътен термин за тия който сляпо са вглъбени в мита за превишената скорост.......свалих до 100 и ако не очаквах въпросния да направи това, можех и да го нахендря.......щото се вижда че дори и мигач не дава......
Така че несъобразена скорост и несъобразена реакция са различни неща........
Колега тва е магистрала, лявата лента е за изпреварване, а не за красота.......и не е направена за да пречи......две точки.....
Аз вече съм развил инстинкт за идиоти по магистралата и когато видя автомобил - най-често малолитражка, която кара зад камион и плахо настъпва разделителната лента с левите гуми, очаквам плавно изнасяне в лявата лента, естествено без мигач, но и без да се превишава разумната скорост от 100 км/ч и лекичко вдигам крака от газта.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Така е, трябва да се наблюдава ситуацията и да се правят изводи, а не само да се върти геврека
Анджак. Найтролъра го каза преди време най-точно - безопасното шофиране означава да шофираш предвидимо и да предвиждаш действията на останалите. Безопасната скорост зависи от много обстоятелства.
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Ситуацията, която ни плясна Ники е тривиална. Ако се загледаш в мизансцена, можеш много лесно да определиш скоростта и тя е точно такава, каквато е посочена от автора. 100-110 км/ч. Подобни субекти карат с 80-90 км/ч но не само по магистралите, но и в населените места. Масово селяндурите не използват лентите за ускоряване и намаляване на скоростта и или изкачат директно с космическите 50-60 директно на магистралата или намалят на 50-60 в дясната лента, но много често се изнасят и в лявата, сякаш карат панеловоз и после рязко завиват в дясно, като карат всички зад тях да набиват спирачки. Тия хайвани са много по-опасни от тия , дето карат със 160. Точно заради тях пред всяко кръстовище се слага знак, ограничаващ на 60 км/ч. С такъв материал, без автомобилна култура не се влиза в Европа, пък и където и да е.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Ситуацията, която ни плясна Ники е тривиална. Ако се загледаш в мизансцена, можеш много лесно да определиш скоростта и тя е точно такава, каквато е посочена от автора. 100-110 км/ч. Подобни субекти карат с 80-90 км/ч но не само по магистралите, но и в населените места. Масово селяндурите не използват лентите за ускоряване и намаляване на скоростта и или изкачат директно с космическите 50-60 директно на магистралата или намалят на 50-60 в дясната лента, но много често се изнасят и в лявата, сякаш карат панеловоз и после рязко завиват в дясно, като карат всички зад тях да набиват спирачки. Тия хайвани са много по-опасни от тия , дето карат със 160. Точно заради тях пред всяко кръстовище се слага знак, ограничаващ на 60 км/ч. С такъв материал, без автомобилна култура не се влиза в Европа, пък и където и да е.
Няма смисъл, сега ще ти обяснят как скоростта убива и т.н. цитати от бтв новините ...
Колега Вие пиян ли сте бил, когато сте писали тези постове?
Кажете Ни, когато МПС 1 се движи с около 100км/ч в дясна лента, а ние се движим с 120 или 130км/ч и настигаме МПС 1 в коя лента трябва да се движим?
Относно случая на Ферариста в закона е написано:
Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
Никъде не е упоменато, че е забранено движението в най-лява лента на магистрала, освен, ако не сме :
Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите
на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на
състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е
повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея
пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и
при изпреварване.
Единственото, което ни забранява закона е да се движим в :
Раздел XIII. Автомагистрала. Автомобилен път
Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено да се движи по лентата за принудително спиране.
И колега, ако все пак си мислите, че карането в лява лента на Автомагистрала е НАРУШЕНИЕ, то моля посочете какво е наказанието в закона - точки, парична глоба итн.
Ами както някой каза по-нагоре - щом вие не спазвате правилника, не очаквайте някой да си причинява неудобство заради вас ...
Защо карате в лентата за изпреварване ?!?
Ти нарушаваш правилата, ти не задминаваш, а си периш в лявата и това е причината някой да ти наруши личното пространство, което всъщност не е лично.
Няма да коментирам, че определено караш с несъобразена с пътните условия скорост, което не ме изненадва. Като гледам как се движат линиите от маркировката, бас ловя, че караш с около 160.
А после що сме се били трепали по пътищата, от толкова познания и преценки хич не е чудно.
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Съгласен съм с mordohy, защото доста често ставам свидетел на такъв тип поведение - на междуселския път, на който дори и маркировка няма и представлява лунен пейзаж, тия хора се режат с бясна скорост и направо те избутват от пътя без мигачи или каквито и да било предупредителни сигнали... След 5 минути го настигаш на магистралата, където човека "смирено" си кара с 60-70, много често в лявата лента...
И аз мисля, че тези са доста по-опасни от движещите се със 160...
Колега Вие пиян ли сте бил, когато сте писали тези постове?
Кажете Ни, когато МПС 1 се движи с около 100км/ч в дясна лента, а ние се движим с 120 или 130км/ч и настигаме МПС 1 в коя лента трябва да се движим?
Относно случая на Ферариста в закона е написано:
Чл. 42 (3) Водачът на изпреварваното пътно превозно средство е длъжен да не увеличава скоростта и да не пречи на изпреварването по какъвто и да е друг начин.
Никъде не е упоменато, че е забранено движението в най-лява лента на магистрала, освен, ако не сме :
Чл. 57. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Когато автомагистралата има три и повече пътни ленти за движение в една посока, на водачите
на автомобили с допустима максимална маса над 3,5 тона, както и на водачите на
състави от пътни превозни средства, чиято обща дължина, включително и товарът, е
повече от 7 метра, е разрешено да се движат само в най-дясната и в съседната на нея
пътна лента. Навлизането и движението по другите ленти е забранено, включително и
при изпреварване.
Единственото, което ни забранява закона е да се движим в :
Раздел XIII. Автомагистрала. Автомобилен път
Чл. 58. При движение по автомагистрала на водача е забранено да се движи по лентата за принудително спиране.
И колега, ако все пак си мислите, че карането в лява лента на Автомагистрала е НАРУШЕНИЕ, то моля посочете какво е наказанието в закона - точки, парична глоба итн.
Виждам, че си ужасяващо компетентен.
Хайде сега ми обясни на двулентова магистрала, коя е съседната лента, по която могат да карат камионите над 3,5 тона. Този член е за магистрали с три активни ленти
Пак ще повторя, ферариста не изправарва!!!!!!!!!! Той кара постоянно в лявата лента!!!!!!! Така, че члена за изпреварването е уникално не на място поставен от теб.
Караш със 130, настигаш МПС, предприемаш изпреварване и обратно в дясната Лесно е, опитай
Според мен ферариста не кара със 120, звучи ми смешно даже това
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment