If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Репутация на потребителитe и система за докладване на нарушения.
Така или иначе нещата с репутацията скоро ще се променят.
Очевидно е че системата в текущият си вид и настройки определено не работи като хората.
Тя системата си работи де, но определено не се ползва по предназначение.
А какво и е всъщност предназначението?
Защото системата си е чисто харесвам/не харесвам този/онзи.
И каквото и да я правите това няма да се промени... подобна система в отворен форум друго освен степента на харесване и/или коректност на потребителите един към друг, не може да оцени.
Не се опитвайте да я превръщате в оценка на познанията, няма да се получи.
Технически оценки не се поставят от технически незапознати лица, каквито са масата във форума!
Ако я промените това означава, хора като мен които не са специалисти в тая област да не я ползват изобщо ако са отговорни или да мърсуват из нея ако не са.
Изобщо каква е целта на занятието?
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
искам да споделя,че харесвам форума,защото понякога виждам полезни и интересни теми/разрешения/,тъй като не съм навътре с техническата част..нeкомпетентни мнения не изказвам,и от репутацията си не се вълнувам,но някой явно не харесва faith no more,и това може би е причината за червена точка в рок раздела??
Last edited by krishna; d.m.y г., 12:36.
Основание: грешка:)
Аз да питам, виждам, че има потребители с две червени репутацийки
При отрицателния вот, същото визуално изражение ли има, като с положителната репутация?
П.С. Според мен в Общи приказки, не би било коректно да се "начислява" репутация.
Като при отрицателна репутация дава 1/2 от точките в минус .
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
В един много уважаван от мен форум - http://hardwarebg.com/forum e напрвено следното: По подобие на facebook, има бутонче, с което даден потребител може да "хареса"(like) дадено мнение и това е. Така няма проблем потребителита да харесват вицове, картинки и пр., но това няма да е свързано и да има отражение уж върху познанията на автора на мнението.
Това може да бъде направено за "спамърските" раздели, докато рейтинговата система може да остане само за техническите раздели, както вече споменах.
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.
Бе другари и другарки, за какво са ни тия зелени или пък били червени точки и квадратчета??
Зелен боб ли ще варим с тях, ако ги натрупаме за отрицателно време?
То не става така - Един потребител, който ляга и става само в отдел "Общи Приказки" или в "Чат" да е със свръх капацитет- Почти експерт, или Нашата гордост...и т.н. Наредил едни ми ти бобови зърна под аватара си.. да вдъхва и всява респект ли, да ни стане ясно, че ако ни се преебе диференциала, да идем да го(я) питаме как да го отремонтираме, щото нали именно тия точки, карат новите юзъри да мислят, че той(тя) е майстор(ка) "ЕКСПЕРТ" или "Отвъд човешките представи.." И да ни отговорят с лекота, все едно ги питат за рецепта за циганска баница...
Смешно е, особено за такива нови и наистина техническо, грамотно-богати потребители, които пишат малко, но смислени и поучителни постове, а не да акат и да бълват какво ли не и ние за въпросните неприятни глупости и тъпунгерии, да даваме точки мило и драго! Това май го има само у нашия Форум.
Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!
Системата си става, ама не за техническа оценка.
А зърната боб са излишни наистина, може да е просто цифра в болд и цвят.
За техническа оценка, трябва системата да задължава коментар, да се проверява/одобрява всяко рейтингуване от технически грамотен човек... стана по-сложно и от търговския раздел
Та май по-добре без нея, от колкото с настоящата система да оценяваме техническа грамотност
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Истината за рейтинга е само една. Без значение какъв ще е - розов,карамбозов,кафяв,резида или каквото и да е няма да върши работа в нито един от разделите и причината за това е,че много малко технически грамотни хора пишат във форума, и това няма да се промени каквито и промени да бъдат направени в рейтинга. Само технически грамотен човек може да даде технически рейтинг,но когато тези хора са малко няма как този рейтинг да покаже реално кой,какво знае. Още повече,че този рейтинг пак ще се дава от хора за хора и няма да бъде обективен НИКОГА.
Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече. Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02
Според мен е без значение дали си технически грамотен или не, рейтинга показва какъв човек стои зад написания пост. Ако се интегрира в това общество-форум и бъде приет с позитивни мнения, бобчетата и точките са еквивалент на личността, така ги виждам аз нещата. А форума е полезен с техническата си част толкова, колкото и не-полезен. Има неща които няма как да се поправят онлайн. Регистрирах се 2007 когато си купих една 156-ца и от много четене и съвети смених всичко което можеше да се смени, а то се оказа, че е излишно... Нали никой не се заблуждава, че ще получи съвети от разбиращ майстор със сервиз без заплащане, по-скоро човек може да се ориентира къде ще му оправят проблема и къде не. А за това как се сваля кората на задна лява врата и как се сменя крушка на габарит е от полза за по-младите и не чак толкова технически грамотни колеги и е хубаво, че го има като инфо във форума.
Comment