View Full Version : Общи приказки, свързани с АР 164
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
Не,шото нали уж вивателски викаш,та затова питам8)Не се обаждате като слизате надолу...дали няма да пукате гуми,а?:upsidedwnsmiley:
П.П. Тая седмица бяхме на механа с гръка дето кара синия форд на планинското тука:drinking:
Ние се омазахмв с тоя дет караше едно време 33-ката на планинско че даже и шампион бил няколко пъти ;)
Хм, инсталирах си Епер-че. :) Старичко, но работи...
Хм, инсталирах си Епер-че. :) Старичко, но работи...
То по-добре старичко за 164 че новите всичко е аут ъф продукшън ;)
Е то така или иначе като звъннем в Ауто Италия повечето неща са така. Дъртизъм, кво да се прави :tequilla:
Е то така или иначе като звъннем в Ауто Италия повечето неща са така. Дъртизъм, кво да се прави :tequilla:
Еее на път към Класицизъм ;)
Ахааа, повечето от тоз път сме го минали вече :)
Така. Винетките ще важат до януари 2010, който не знае.
Т.е до 31 декември ;)
А догодина нямалода им вдигат цените . :jason2:
Т.е. до 31 януари. За цените не знам.
virusalfa
15-12-2009, 13:46
EГА Господ ги вдигне и застрахователи,и пътищари!:priest:
EГА Господ ги вдигне и застрахователи,и пътищари!:priest:
И не само. И наред да кара, да не пропуща...
Мммм .
Някой да си спомня в коя тема беше описанието на Boby как се разглобяваше кората на вратата при затворено положение за да се стигне до бравата ?
Вчера сутринта си се отвори нормално и не искаше да се затвори , когато я понятиснах малко за да може да се заключи и ....... повече не иска да се отвори нито отвън , нито отвътре .
Малко ми остава да нарежа вратата с флекса за да я отворя . Писна ми да влизам през дясната врата а и времето сега малко не позволява ремонт без наличието на гараж .
П.п . Казано честно не съм търсил в коя тема беше - не ме бийте много ;)
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=11700&page=2
virusalfa
16-12-2009, 13:30
И не само. И наред да кара, да не пропуща...
Ама внимавай накъде биеш:tooth: да нема:boxed:
@pitbull
Много Благодаря .
Остава да почерпя :beer: на някой събиране .
Бобо, Пинко аз предлагам да се преместиме тук относно темата за ВМ двигателите.
Аз лично не се сещам за добър майстор на тези двигатели.Истината е, че си искат качествена работа и са малко капризни,но знаеш ли им слабите места няма проблеми.Да не говориме, че повечето такива двигатели в БГ не си знаят километрите.
Пинко, какви са ти впечатленията от този двигател?Всички ги плюят независимо в какво МПС е монтиран.Аз лично съм много доволен от двигателя,та бил той на 22 години и 253000 по километраж:grin:
Бобо, Пинко аз предлагам да се преместиме тук относно темата за ВМ двигателите.
Аз лично не се сещам за добър майстор на тези двигатели.Истината е, че си искат качествена работа и са малко капризни,но знаеш ли им слабите места няма проблеми.Да не говориме, че повечето такива двигатели в БГ не си знаят километрите.
Пинко, какви са ти впечатленията от този двигател?Всички ги плюят независимо в какво МПС е монтиран.Аз лично съм много доволен от двигателя,та бил той на 22 години и 253000 по километраж:grin:
Аз съм за да е тук ;)
Аз съм за да е тук ;)
Ми тогава да кажа и тук: в ЮМЗ имат страотни майстори!:notworthy:
И не ма бийте, ей трактористи... :rotfl:
То точно заради тия майстори после всички ревът от тия мотори.Има си техническа литература който никой не я чете и прави ремонт, като на ладичката и голфчето от преди 25 години.
Между другото по темата за сервизите и вносителите на части много може да се напише...
Като се има предвид, че в София горе-долу се ядват нещата.
Между другото по темата за сервизите и вносителите на части много може да се напише...
Като се има предвид, че в София горе-долу се ядват нещата.
Мдаам ама в София . Тука още гледат като натровени :sad:
Мдаам ама в София . Тука още гледат като натровени :sad:
Попово!
Попово!
Мхм алтернатива си е ;)
Ти перманентно ли си оставаш тука или пак ще бягаш към Белгия ?
От няколко месеца имам собствен сервиз в Попово.Завърнат съм окончателно.
virusalfa
27-12-2009, 17:11
От няколко месеца имам собствен сервиз в Попово.Завърнат съм окончателно.ще те посетя скоро
На мен ми е писнало от великите 'официални' вносители на части. Звъниш за нещо и ти казват - 'ми ние не внасяме за италиански автомобили'. Че те вече са повече от другите, какво значи не внасяте? Положението е трагично изобщо...
Не ми се е случвало да не намеря нещо.В най-лошия случаи чакам 2-3 дена.
virusalfa
29-12-2009, 23:24
Не ми се е случвало да не намеря нещо.В най-лошия случаи чакам 2-3 дена.абе на мен ми се случва да намеря нещо и също чакам 2-3 дена.Ебати съвпадението.Щом и масления филтър го чакам на другия ден,направи сметка.Папуари!
Вчера от Стара Загора до София изпреварих 5 Алфи. 3 156-ци, 164-ка, 146-ца. Повече от 150 не съм вдигал никъде.
А после Алфите били бързи и никой не ги купувал да ги кара бавно... Срамота :shoot:
digitalundgrd
03-01-2010, 20:30
Хихихи това е щото не си ме засякъл мене някъде по магистралата :)
Вчера от Стара Загора до София изпреварих 5 Алфи. 3 156-ци, 164-ка, 146-ца. Повече от 150 не съм вдигал никъде.
А после Алфите били бързи и никой не ги купувал да ги кара бавно... Срамота :shoot:
Ако Бабата не клатеше като лодка при леко пипване на волана щяха да са 4 изпреварените. Ма реших да се прибера па било то и бавно. Бавно, бавно с 80-120.
* От какво може да е това клатене - на някой случвало ли му се е? Амортисьори ли са, некви тампони ли, щанги ли??? Май ще влиза в бокса за преглед.
От няколко месеца имам собствен сервиз в Попово.Завърнат съм окончателно.
Я като си за постоянно в Попово ми изпрати номер на лично, че имам много да те черпя тебе за 1 халоген! :cheers::cheers::cheers:
Затворена задница!
10Х
Ако е така ше почерпа.
Та значи като пипна (врътна де) дори леко волана и то при 50-60 се едно задницата тръгва да ме изпреварва. Такова е чувството - с вратниците напред едва ли не. За момент става неуправляема - все едно карам с изтъркани летни галоши на заледено, а пътя слънце....
Дали все още мислиш, че е това?
anton.mudev
04-01-2010, 22:11
колеги малко помощ ми трябва за едно дясно стакалце на фар на суперка или фар ако няма стакалце:sayjin:
колеги малко помощ ми трябва за едно дясно стакалце на фар на суперка или фар ако няма стакалце:sayjin:
Имам десен но е от старите не е за Суперка .
А аз издирвам ляв халоген или поне стъклото опреде защото един Нисан Примера реши да се тества какво ще му се случи ако спре във фара ми . Разултата май не му хареса защото щетите не бяха като за двустранен протокол от негова страна . Аз се "разминах" със счупен фар , мигач , спукано стъкло на халоген и леееко смачкан калник но при него беше трагично - десен фар с мигач , капак , радиаторите и двата криви +дифузьора с перката , тръбите на климатика му спукани , бронята сцепена и изкъртена и левия фар изпочупени държачите защото металната конзола която държи фаровете е за скрап . И това с има няма 15-20Км от негова страна след като се пързаля защото асвалта беше лигав . Лошото ,че виновен съм аз защото той е на път с предимство , аз спрях но той не успя и полицая вика : Той е на път с предимство няма как .
edit: П.С. За пореден път се убеждавам в здравите ламарини на Алфа 164 и ,че много марки коли са правени от целофан от шоколад ;)
А аз издирвам ляв халоген или поне стъклото опреде защото един Нисан Примера реши да се тества какво ще му се случи ако спре във фара ми . Разултата май не му хареса защото щетите не бяха като за двустранен протокол от негова страна . Аз се "разминах" със счупен фар , мигач , спукано стъкло на халоген и леееко смачкан калник но при него беше трагично - десен фар с мигач , капак , радиаторите и двата криви +дифузьора с перката , тръбите на климатика му спукани , бронята сцепена и изкъртена и левия фар изпочупени държачите защото металната конзола която държи фаровете е за скрап . И това с има няма 15-20Км от негова страна след като се пързаля защото асвалта беше лигав . Лошото ,че виновен съм аз защото той е на път с предимство , аз спрях но той не успя и полицая вика : Той е на път с предимство няма как .
edit: П.С. За пореден път се убеждавам в здравите ламарини на Алфа 164 и ,че много марки коли са правени от целофан от шоколад ;)
Здраве да е! Дреме ти патката какво вика Ушев (той само е чувал за път с предимство)! Соро за добрите ченгета, ма повечето са си кенефи... Важното е, че летото кат дойдем до морето нема и да разберем че си одмаал Баба ти (надявам се де). Па Торанага с Нисано че си плаща чаркуляците кат за Ферарче. Жив и здрав ми бъди Ти и да ти не дреме на уя за разни педерасти! Соро за цензураните изрази другари Хадмини. И умната...
Mхм ама трябва да видя някак си да поизпъна малко калника за да утикам другия фар защото от Летище Варна протестират ,че съм заслепявал самолетите ;) а кога се стабилизираме малко финанасово след празниците ще види кит и боя . Трябваше да го снимам Нисана ама .....
А за полицаите нищо лошо не мага да кажа в случая . Обадихме се след 20 мин дойдоха на местопроизшествието което на 4-500м от КАТ Варна строиха ни и двамата в колонка и подадоха дрегера после захванаха да си пишат . Сега чакам 25 дена да ми излезе акта и да ми вземат от пълния ми набор точки които пазех за Оранжев талон след 3 месеца <- е за това най ме е яд .
10Х
Ако е така ше почерпа.
Та значи като пипна (врътна де) дори леко волана и то при 50-60 се едно задницата тръгва да ме изпреварва. Такова е чувството - с вратниците напред едва ли не. За момент става неуправляема - все едно карам с изтъркани летни галоши на заледено, а пътя слънце....
Mхм ама трябва да видя някак си да поизпъна малко калника за да утикам другия фар защото от Летище Варна протестират ,че съм заслепявал самолетите ;) а кога се стабилизираме малко финанасово след празниците ще види кит и боя . Трябваше да го снимам Нисана ама .....
А за полицаите нищо лошо не мага да кажа в случая . Обадихме се след 20 мин дойдоха на местопроизшествието което на 4-500м от КАТ Варна строиха ни и двамата в колонка и подадоха дрегера после захванаха да си пишат . Сега чакам 25 дена да ми излезе акта и да ми вземат от пълния ми набор точки които пазех за Оранжев талон след 3 месеца <- е за това най ме е яд .
Самолетите не ги мисли. Да беше снимал Японецо... За полЮцаите - нищо лошо..... Не мое да бъде - те са като курвите - се има за кво да ги ...ш. Де и на мен да ми беха подали дрегера - деба и помаците деба педерастки деба. Соро за читавите копои (ако изобщо има таквиз). Аре па за Каварна ше почерпиш (тоа път) по бира.
Абе така като гледам и твойте щети не са малко. Калника е за смяна, конзолата м/у калника и рога е за ремонт, маската над фар със сигурност е за ремонт и най-вероятно и подкалника е счупен.
Ако трябва нещо викаи.
Ако трябва нещо викаи.
Трябва - ляв халоген за старата броня или поне стъкло .
Фар имам .
10Х
Ако е така ше почерпа.
Направих реглаж. Задницата наистина е била затворена, предницата отворена, но проблема си остана. Като че и волана е някак си странен, или поне така ми се струва. В сервиза и на реглажа пичовете казват че ходовата част е ОК. В смисъл не виждат проблема... Давайте акъли.
Смени сервиза и регулираи на ново.
Смени сервиза и регулираи на ново.
Пича не е случаен. Правил е 164-ки на съфорумници и е горещо препоръчван. Възможно е да не е коректен реглажа. Ще го повторя на друго място, но може да е нещо друго - хамортисьори или.. балиго. А за геометрията - някой има ли читави данни за реглаж - да видим дали пък на стенда данните да се разминават с истинските...
Аз лично ходих в 3 сервиза на реглаж включително и бош-сервиз с последна дума на техниката и алфата ставаше по зле и по зле.Движех се като редосеялка.Товариха я с тежести,слагаха я на раздвижни планки-същия уи.Накрая отидох при един бачо,опъна ени въжета по цялата кола,цели се,мери и се оказа че задницата ми затворена с 25 мм а предницата с 20 мм.Направи я на поне 20 годишен стенд и от тогава колата тръгна направо.Факт.
Мисля да ида да я възтреса малко за амортисьори, и след това ще ида на друго място за реглаж. То може майстора да е бог, ма ако не му е калибрирана машината - не стаа. Този твоя бачо не е в София предполагам...
Знам, че има некъф мноо добър в Горубляне на СБА-то... Някой ако знае читав в София за наште параходи - да бажда.
А като казваш "направо" - то тя мойта си върви направо - ма съм като на ледена пързалка... А да не е нещо по кормилната уредба, бе деба?
Ми аз знам най-добрия за тия параходи даже утре ше го посещавам ;)
ще споделиш ли къде се намира , че и моят кораб има нужда , след смяна на втулки на носачи, шарнири и биалетки пак седи много разкрачена предницата
Аз пък мислех да те посетя тебе утре...
Разкрачената предница с реглаж само едва ли ще се оправи...
ще споделиш ли къде се намира , че и моят кораб има нужда , след смяна на втулки на носачи, шарнири и биалетки пак седи много разкрачена предницата
Погледни в темата за 166 същия майстор, Дамян се казва, от доста години прави на мой клиенти и прятели поне 7-8 164-ки и всички са доволни ;)
Нещо чипове за 164 на промоция няма ли да има? :bad_evil: Те поне са със слот тези Мотроници :)
Нещо чипове за 164 на промоция няма ли да има? :bad_evil: Те поне са със слот тези Мотроници :)
И като са със слот софтуера да не е безплатен и записването ;) Иначе специално за тая секта който иска да ми звъни ше измислиме цени кат за пенсионирани алфи :-)
Е че кой говори за без пари? Имах предвид, че е истински 'чип тунинг'. :)
Някой няма ли изоставен един халоген за старата маска ? ЛЯВ ......
Хм, вчера се загледах случайно в лепенките по задното ми стъкло. Едната е 'Voor die snelle dingen naar... Sam Van Lingen', а другата гласи 'SAVALI VIP' и представлява едно като змия такова. Понеже видях, че това бил най-стария и сериозен дилър на Алфа в Холандия и предлагат разни пакети подобрения, се зачудих е ли е възможно нещо да е пипано по колата там още? Джантите Борбет (и сега работят с Борбет), темпомата, странно твърдото окачване (дори по-твърдо от на Боби дизелката) и прочие... Мислех да им пиша да питам, ама едва ли някой ще пази база данни от '96 година. :) Само ще има да се смеят с мен. :sickness: Или пък да се пробвам?
Някой няма ли изоставен един халоген за старата маска ? ЛЯВ ......
На мен май ми беше останал един,ще погледна и ще пиша :)
@didod Че защо пък да се смеят .Аз бих опитал .
Макар ,че примерно темпомат има в доста 164-ки от 96-97ма година .
@Abarth Ако е ляв цена няма да имаш , ако е останал .
Чак пък доста... И всички са 3-литрови, ако имат. :)
Чак пък доста... И всички са 3-литрови, ако имат. :)
Тука във Варна има една заложена (вчера ми казаха за нея) 2.0 Т.С. 97-ма пак със темпомат . В последните годни на производството си имат с доста заложени екстри .
Тука във Варна има една заложена (вчера ми казаха за нея) 2.0 Т.С. 97-ма пак със темпомат . В последните годни на производството си имат с доста заложени екстри .
К'ви пари и търсят?
Заложена била на 1700 а на колко ще я пуснат ще видим ако не си я откупят обратно .
по темата за разкрачените предници.причината дали не е в горните тампони на амортесиорите.
по темата за разкрачените предници.причината дали не е в горните тампони на амортесиорите.
дано ,чв да не е събрала рогата.а и кормилната рейка е много зле от малки неравности по пътя залита колата
Може да не е от рейката, а от нерегулирана геометрия 'залитането'.
Мен пък днес май ме снимаха нашите приятели от КАТ. Надявам се поне да съм бил в рамките на 30 км./час превишение...
---------- Post added at 18:09 ---------- Previous post was at 18:07 ----------
А тампоните ги сменям вече 3-ти път - късат се - не ми е повлияло на геометрията. И двата ми амортисьора са 'попипнати' за догонване на страничния наклон.
Заложена била на 1700 а на колко ще я пуснат ще видим ако не си я откупят обратно .
в коя заложна къща е ?
в коя заложна къща е ?
1. Добре дощъл отново , да се надяваме да не те баннат пак :wein:
2. Идея си нямам в коя е . В неделя на срещата един колега ми каза .
Така, снимали са ме хорицата със 123 км./час. :furious:
Значи 33 отгоре, както винаги карък. :)
Лошо .
Къде това ?
Някъде извънградско ?
Да. Забързах се и аз за работа... То пак добре, че бях намалил заради едни камиони отдалече, че... Тъпо, ама какво да правиш :devil:
Да. Забързах се и аз за работа... То пак добре, че бях намалил заради едни камиони отдалече, че... Тъпо, ама какво да правиш :devil:
Е мен в момента нема как да ме спрат - карам с под 80 градско. Кат се видехме на Ихтиман и ти разпраям че нешо не е у ред, ти се бъзикаш - ми то всъщност нишо не е било у ред. Ае у събота при бате Бобо - и тампони насекъде дека има дупка...
Тоя филм с тампоните и аз го гледам в момента, отпред по носачите смених всияко сега я мъча отзад днес смених 2 , за тия дни ако е топло си оставих другите 2 които са на задните шенкели,че те ми изглегдат по зли, после почвам макверсоните, абе мноо зле кораба.:bash:
Тоя филм с тампоните и аз го гледам в момента, отпред по носачите смених всияко сега я мъча отзад днес смених 2 , за тия дни ако е топло си оставих другите 2 които са на задните шенкели,че те ми изглегдат по зли, после почвам макверсоните, абе мноо зле кораба.:bash:
Този филм го минах пролетта на 2009 .
Задните верно са си зли - особенно долните ;)
Абе така като гледам и твойте щети не са малко. Калника е за смяна, конзолата м/у калника и рога е за ремонт, маската над фар със сигурност е за ремонт и най-вероятно и подкалника е счупен.
50/50 ;)
Кланика сменен , фара ясен - сменен , конзолата м/у калника и рога верно беше мръднала - ремонтирана , маската над фара не е мръднала , подкалника леко счупен там където се е хванат за бронята с един болт .
Халоген ляв все още търсим .
50/50 ;)
Кланика сменен , фара ясен - сменен , конзолата м/у калника и рога верно беше мръднала - ремонтирана , маската над фара не е мръднала , подкалника леко счупен там където се е хванат за бронята с един болт .
Халоген ляв все още търсим .
Търси 2. И мойо шофорскиот е преебан. Да го ева. На сол е - ма се крепи жувотното.
Различни са батка . Мойта е със старата маска и фарове и халогени .
Ама внимавай накъде биеш:tooth: да нема:boxed:
Абе ако види нещо по-читаво - да пропущи, то не мое наред, верно :bouncing_smiley:
virusalfa
13-01-2010, 09:27
Като ди дойдат дома,кажи им,че жена ти е карала,та да си караш:prescription:
---------- Post added at 07:22 ---------- Previous post was at 07:19 ----------
По темата с разкрачените предници-има различни пружини,да ви кажа.Как така пък на моята и на двете колела страничния наклон е еднакъв-2,15 градуса,бе дееба?Оня ме пита-А,бе,таа да не е с некакво спортно окачване,бе?:pirate:
---------- Post added at 07:24 ---------- Previous post was at 07:22 ----------[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 07:25 ---------- Previous post was at 07:24 ----------[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 07:27 ---------- Previous post was at 07:25 ----------
ШО стана с оня,дето ме банна по-рано-Пинки?!Дали не е умрел?:drunk:
[QUOTE=virusalfa;622983]Като ди дойдат дома,кажи им,че жена ти е карала,та да си караш :prescription: [COLOR="Silver"]
Да кажа, ама тя няма книжка хич. Отделно на клипчето ясно се вижда кой кара :)
virusalfa
13-01-2010, 13:42
[QUOTE=virusalfa;622983]Като ди дойдат дома,кажи им,че жена ти е карала,та да си караш :prescription: [COLOR="Silver"]
Да кажа, ама тя няма книжка хич. Отделно на клипчето ясно се вижда кой кара :)Кажи им,че е бил брат на бръснаро.Мамка му,с цивилни коли снимат,внимавайте!
А ШО стана с Пинки,не разбрах?Нещо не се е ял с мен скоро и ми е скучно:yawn:
Не знам кога ще дойдат, че системата е тромава... Първо в КАТ София окръг, оттам в Стара Загора, оттам да решат и да ме привикат...
А Пинки и аз не съм виждал скоро. Тук де.
Колеги да питам кормилната рейка на суперката и на по-старата еднакви ли са ,че съм си намерил от старата а мойта е суперка и двете са 2.0тс. А и отдавна си мечтая за кожен салон а за 164 едва ли ще намеря от 166 дали ще стане.
Продава се салон май - колегата acko88.От 164.
Рейките са различни мисля. Едните са с 3 оборота на волана, другите с 2.5. И на старите няма т.н. 'амортисьор'.
Колеги да питам кормилната рейка на суперката и на по-старата еднакви ли са ,че съм си намерил от старата а мойта е суперка и двете са 2.0тс. А и отдавна си мечтая за кожен салон а за 164 едва ли ще намеря от 166 дали ще стане.
твоя салон ако е със ел.седалки може да измислим нещо,че нещо ми омръзна кожата !
твоя салон ако е със ел.седалки може да измислим нещо,че нещо ми омръзна кожата !
имам два салона които неса ел. (единия е с подгрев
) но имам един приятел 164 3.0 с ел салон несъм го взел салона от него защото е син на цвят ,но салоните неса от суперка, ако изкаш ще ги наснимам и ако харесаш някой ще се разберем за доплащане от моя страна
Всъщност на аско88 май бяха ел., а не кожа... Сега ще виждам
Мда, плюшени ел. седалки
Продава се салон май - колегата acko88.От 164.
Рейките са различни мисля. Едните са с 3 оборота на волана, другите с 2.5. И на старите няма т.н. 'амортисьор'.
ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ!!!
А може ли на Суперката да сложа от старите рейки без амортисьор? Някой правил ли е такава кенефщина?
Май трябва да стане. Боби май се гласи на обратната процедура. :)
ВЪПРОС С ПОВИШЕНА ТРУДНОСТ!!!
А може ли на Суперката да сложа от старите рейки без амортисьор? Някой правил ли е такава кенефщина?
Слагаи и караи.Аз от няколко години съм така.
Слагаи и караи.Аз от няколко години съм така.
И нямаш никви ядове, предполагам?
Идеята ми е ако в АХМ наистина могат да докарат заводски рециклирана - да сложа нея, че читави такива с амортисьор май по-зор се намират...
И са над хилядарка ;)
300 и кусур беха - фабрично рециклирани.
фабрично рециклирани.
Ама рециклирани :(
Ама рециклирани :(
Ja ja - аз и по горе пак съм го написал - рециклирана, ама фабрично, а не в некой кенеф, пригоден за гараж (надявам се). То и без тва рециклирането излиза поне 200 кинта. Въпроса е, че преди година нямаха. Требе да питам скоро пак.
http://www.youtube.com/watch?v=g2B_TRbpgK0
---------- Post added at 19:51 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
http://www.youtube.com/watch?v=alvin7janVA&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=h_A9QvKHV60&NR=1
Ето за геометрията на 164 - отпред и отзад. Понеже на лични не мога да прикачам файлове.
Ето за геометрията на 164 - отпред и отзад. Понеже на лични не мога да прикачам файлове.
10х
Това донякъде ще свърши работа, но мислех че имаш разпечатка от стенд с истинските данни...:no:
От това по-истински няма :)
Владо, пусни твоята разпечатка да видим какво става там :)
И аз имам разпечатка от вчера ма за да я пусна май требе да я снимам ?!?
---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:16 ----------
Между другото спешно ми трябва радиатор за един сектант от най-старите за суперка, а също и заден ляв стоп за мойта барака ми трябва че е спукан :afro:
Гледам един колега продава радиатор втора ръка за 90 лв.,ако се не лъжа. В раздел продава. Аз съм хвърлил око на пулта за климатроника. :)
Сканирай разпечатката и готово. Или снимка.
38281
38282
Пускам и очаквам коментар. Нарочно не съм дал сервиза, да не бие на реклама или на рекламация. Вие си дайте мнението. Правени са на различни дати.
Ми винаги съм се чудел защо като трябва да е - сходимостта, я оставят на +. Поне на 0 да остане... Сега вероятно на завои не е готино хич.
Ми винаги съм се чудел защо като трябва да е - сходимостта, я оставят на +. Поне на 0 да остане... Сега вероятно на завои не е готино хич.
За 164-ката си е супер така и по книга е така ;) Ма по принцип мойта е на 0 и е правена от същия човек та ми е странно може да има причина :) Освен това тоя толеранс е толкова малък че се усеща мнооогоо трудно ;)
Ами не е точно така, понеже трябва да е на -. Затова пуснах и пдф-а преди това. А толеранса в минути изглежда малък, но в мм. изглежда друг. :)
Данните в Корги-то отговарят на данните за ненатоварен автомобил.
Ами не е точно така, понеже трябва да е на -. Затова пуснах и пдф-а преди това. А толеранса в минути изглежда малък, но в мм. изглежда друг. :)
Данните в Корги-то отговарят на данните за ненатоварен автомобил.
Е кви милиметри/минути бе брат то тва е 5 секунди :Topic-is-closed-bg:
Не са се променили много нещата - пак малко върти гъзо при барване на волана. След смяна на чаркуляците по окачването ми се струва, че беше добре. След последващия реглаж ми се струва, че пак почна да замета... Дали вече не почват да ми се привиждат зелени човечета...??? Трябва да ги завъртим на следващата среща за да пробваме и вашите ли са така или аз съм се пощурил.
Дидо, а твойта товариха ли я?
Не Владо, не я товарихме, гледахме данните от пдф-а. Там си е упоменато за натоварена, за празна, за такава с подложки м/у магарето и купето и без (моята има подложки). И не вярвам това, което усещаш, да е от неправилен реглаж.
Така, малко съм се изказал и аз неправилно. Ако на Владо колата са я товарили както трябва при реглажа, може сходимостта да се остави на + (0+/- 1 мм. или от -1 до +1 мм.). Но може да не е товарена. Тогава си важат данните от разпечатките (-1 +/- 1 мм. или от -2 до 0 мм.). Значи ако я оставят на 0, ще влиза и в двата толеранса. :)
Бобо, минути са (минута ', секунда "). Всъщност моята разпечатка е от същия такъв стенд, само дето съм обърнал да мери сходимост в милиметри. Щото почти всички таблици с данни са така и е по-ясно.
Продължавате да се занимавате с глупости ама.Идете при някои да опъне въжетата и да ви направи колите да вървят у пътя.На тез електронни стендове НЕ СТАВА!
Много добре си става то, мани ги тез въжета.
virusalfa
21-01-2010, 15:31
Продължавате да се занимавате с глупости ама.Идете при някои да опъне въжетата и да ви направи колите да вървят у пътя.На тез електронни стендове НЕ СТАВА!На моята страничните наклони отпред са 2,15 градуса.Спортни пружини.
Продължавате да се занимавате с глупости ама.Идете при някои да опъне въжетата и да ви направи колите да вървят у пътя.На тез електронни стендове НЕ СТАВА!
164td винаги съм ценял твоите коментари и съвети и май накрая точно така ще направя. Остава някой от колегите да каже къде в и около София има стар стенд "въжар". Аз лично се надявам да е от кофти реглаж и както ти спомена доста постове назад - от затворена задница. Ще видим.
Че аз редовно опъвам канапите ;)
---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:27 ----------
164td винаги съм ценял твоите коментари и съвети и май накрая точно така ще направя. Остава някой от колегите да каже къде в и около София има стар стенд "въжар". Аз лично се надявам да е от кофти реглаж и както ти спомена доста постове назад - от затворена задница. Ще видим.
Е да беше казал ;)
Че аз редовно опъвам канапите ;)
---------- Post added at 19:28 ---------- Previous post was at 19:27 ----------
Е да беше казал ;)
Какво имаш предвид?
Какво имаш предвид?
Да опънеме канапите да видиме кво става ;)
Да опънеме канапите да видиме кво става ;)
ОК, в събота нали може и да се видим при тебе и тогава ще го направим.
Някой да не е успял да запали през студените дни ?
Защото аз паля обаче такива звуци издава горката първите 5-10 секунди след като запали ,че ме хваша страх чак . Звукът наподобява малко на този който издава хидравликата когато я напънеш до крайно положение .
Някой да не е успял да запали през студените дни ?
Защото аз паля обаче такива звуци издава горката първите 5-10 секунди след като запали ,че ме хваша страх чак . Звукът наподобява малко на този който издава хидравликата когато я напънеш до крайно положение .
Мойта е с прецакана водна помпа леко свирка сутрин, ма иначе всеки ден пали от половин оборот ;)
Водната помпа я сменихме миналата година още . Това нали ти казвам ми докарва като на звука на хидравликата а там хидравличното масло не съм го сменял има-няма повече от 3 години . И това само сега в големите студове го чух .
Водната помпа я сменихме миналата година още . Това нали ти казвам ми докарва като на звука на хидравликата а там хидравличното масло не съм го сменял има-няма повече от 3 години . И това само сега в големите студове го чух .
Са се зачетох и гледам че на суперката и дават 80 000км на хидравличното масло, ма тва май не е за софия тука сигурно требе на 40 000 да го сменяме :metal:
Са се зачетох и гледам че на суперката и дават 80 000км на хидравличното масло, ма тва май не е за софия тука сигурно требе на 40 000 да го сменяме :metal:
На мойта преди Коледа го смених, че беше намаляло доста, а нямях за доливане (по-скоро не го намерих доливалото). И въпреки всичко вчера и завчера цирикаше като козленце. То дали при -250`С не става на грес, до го...
iv4oto_77@abv.bg
27-01-2010, 09:28
мойта пали нормално за това време - хидравликата вие / както си вие всяка зима когато е по студено/ ама вече не и обръщам внимание - свикнах и :-)
Явно сичките са така. Като я купих, виеше от -5 надолу. Смених чорбата - започна от -8-10. Преди няколко седмици налях една добавка за ATF - вчера не виеше хич (-11 в колата), двата дни преди това (-14 в колата) - линейка. :) Но поне за 2-3 минути се кротва сега.
Беше ми запушен и подгрева на тялото на дроселовата клапа. Оправих го и това.
Явно сичките са така. Като я купих, виеше от -5 надолу. Смених чорбата - започна от -8-10. Преди няколко седмици налях една добавка за ATF - вчера не виеше хич (-11 в колата), двата дни преди това (-14 в колата) - линейка. :) Но поне за 2-3 минути се кротва сега.
Беше ми запушен и подгрева на тялото на дроселовата клапа. Оправих го и това.
2-3 мин ?
При мене виеше (ама вие като вълк) 5-10 секунди не минути . Вчера вечерта и днеска вече не вие когато палим .
вие сте добре мойта вие като кастриран вълк чак докато загрее колата, а как тече ........ май помпата е за :priest:
Аз като се замисля и миналата годима май го дискутирахме това . Обаче до тази зима не ми е виела така , ама то и -20 няма всяка зима:new_Eyecrazy:
Аз пък наблюдавам друга аномалия вече 2-ра зима - при много минуси явно ми замръзва някъде картерната вентилация и като няма откъде - започва да избива през капачката за наливане на масло или през щеката. Само не ми е ясно откъде толкова вода там, че да замръзва. Може би заради газта.
Аз пък наблюдавам друга аномалия вече 2-ра зима - при много минуси явно ми замръзва някъде картерната вентилация и като няма откъде - започва да избива през капачката за наливане на масло или през щеката. Само не ми е ясно откъде толкова вода там, че да замръзва. Може би заради газта.
Може, щото при мене няма такова нещо (или поне не съм видял де)...
А ти оправи ли си осветлението на номера отзад?
А ти оправи ли си осветлението на номера отзад?
С малко приключения - изпуснах една "глупава" крушка вътре и естествено нема вадене, ма зех още една и са бабата свети кат коледна елха откъм дупенцето.
Чуда се дали да идвам на повече срещи, щото от вас съм вече в преразход за крушки, деба....
Кат се видим следващия път да не установите, че ми е изгоряла крушката за насочване на емблемата.... :roll2:
Сега следва по таблото да светнеш... :)
Е ти го върна в първи клас ;)
Има там разни - 'дюзичка', едно-друго... :Silent:
Има там разни - 'дюзичка', едно-друго... :Silent:
Се ми се струва че е малко "Mission impossible"....
Еееееееееееееееееее де е!Втилявате се.От 2 седмици ми се строши 166-така и знаете ли колко съм си добре.Сутрин права само чик и стартер не чувам-пали.Полсе дизела туи онуи.Нема туи онуи.
Еееееееееееееееееее де е!Втилявате се.От 2 седмици ми се строши 166-така и знаете ли колко съм си добре.Сутрин права само чик и стартер не чувам-пали.Полсе дизела туи онуи.Нема туи онуи.
Нека ти замръзне нафтата пък да видиме дали няма да чуеш стартера.:yawn:
Добавчици, добавчици - и ще чуваш моторетката.
С тея неща дето съм и нахакал ш замръзне кога цъфнат налъмите.
Добавчици, добавчици - и ще чуваш моторетката.
С тея неща дето съм и нахакал ш замръзне кога цъфнат налъмите.
И аз това имах предвид. Па мое и кило-две бензинец като добавка - и става... дизелов самолет :tank::plane:
:haha:
Абе и аз не знам кво е точно.От Белгия нося една туба слагахме на камионите като ходят нагоре по Швеция,Норвегия по 30 грама на литър и нема никви грижи.
Аз сипах някаква на Лики Моли добавка и от тогава паля без проблем.То верно, че се и затопли де, но до -11 не замръзна.
iv4oto_77@abv.bg
06-02-2010, 15:10
да не се е повредил форума от няколко дни не виждам нови съобщения :crybaby:
nachkata
06-02-2010, 20:59
Много здрави тея наще коли за това не се пише в темата:)
Ами... Късат ни нервите, ама ние си траем :drive:
Да не се излагаме
И после само :big_beer:
iv4oto_77@abv.bg
06-02-2010, 21:19
здрави са си аз само консумативи купувам - сега на това време ме изненадаха спирачните дискове / купих нови и ги вентилирах двойно / ама много е студено сега за смяна и гледам само прогнозите за времето
nachkata
06-02-2010, 22:13
Скоро няма да ги сложиш голям студ го дават пак.
Ма верно са мноо здрави тва е единственната алфа дето съм имал и нищо не съм и правил още, на всичкото отгоре почва да върви повече и не се троши :drive:
Ма верно са мноо здрави тва е единственната алфа дето съм имал и нищо не съм и правил още, на всичкото отгоре почва да върви повече и не се троши :drive:
E то Алфа уе Bobo , не е Фиат :hvala:
virusalfa
10-02-2010, 10:20
Ма верно са мноо здрави тва е единственната алфа дето съм имал и нищо не съм и правил още, на всичкото отгоре почва да върви повече и не се троши :drive:Един тука има таксита-една Капа и една 146,и двете са jtd.Скоро трябва да я спре капата,заради това,че става на 10 години.Каза,че не искал здрава кола и затова пак щял да си вземе жабарска-пунто 1,3 jtd.Казва,че тия от пиаците със здравите коли-Шкоди и опели все не са на пиацата.Сещаш ли се къде са?:biggrin:
П.П.- Капата е по километраж на 600-700 хиляди километра/кара само с масло Селения Турбодизел 10/40,като го сменя на 15-17 хиляди,че и повече/.Плюс още дватриста върнати.......Слаби са,много са слаби.....
---------- Post added at 08:20 ---------- Previous post was at 08:18 ----------
E то Алфа уе Bobo , не е Фиат :hvala:Е не е баш алфа,има и от Крома разни работи....:flex:
Мда, Капа е на път да излезе здрава кола.
Иначе нашите си имат разни приумици и слабости, но не мисля, че се чупят повече от повечето други автомобили. Особено ако отначало са поддържани както трябва.
iv4oto_77@abv.bg
10-02-2010, 12:23
също от голямо значение е и кой вандал е карал колата преди това / аз съм имал два голфа 2 и после 3 / късаха ми нервите - на алфата случих :-)
virusalfa
10-02-2010, 16:08
Мда, Капа е на път да излезе здрава кола.
Иначе нашите си имат разни приумици и слабости, но не мисля, че се чупят повече от повечето други автомобили. Особено ако отначало са поддържани както трябва.Ъхъ,като се има в предвид,че италианец ги е карал и,че дизелите са твърдо на над 500 хиляди....мисля,че горе-долу 164 си е кола,да го ...:notworthy:
Ъхъ,като се има в предвид,че италианец ги е карал и,че дизелите са твърдо на над 500 хиляди....мисля,че горе-долу 164 си е кола,да го ...:notworthy:
Абсолютно верно...
virusalfa
11-02-2010, 08:54
...иначе чичко Бош отвреме на време внася "разнообразие".
Внася, определено. То са фарове, то са чистачки, то са мотроници, ГНП-та и прочие :)
Внася, определено. То са фарове, то са чистачки, то са мотроници, ГНП-та и прочие :)
... и прочие немски шитни...
И не само чичо Бош .
А за талиянския ел. инджинер Тоци Бегали не сте ли чували ?
Аз 2 седмици се боря с подгряването на стъклата и днеска нещеш ли сами тръгнаха .
И не само чичо Бош .
А за талиянския ел. инджинер Тоци Бегали не сте ли чували ?
Аз 2 седмици се боря с подгряването на стъклата и днеска нещеш ли сами тръгнаха .
Направо ми взе думите от устата. Аз днес псувах точно зарати ел.инсталацията, ама трябва да се отбележи, че проблема не е в колата, а в някакъв тъп,нещастен, фибан, прост алармаджия!Хубава кола, много добра аларма и един нещасник може да осере положението тотално!:wallbash:
От 2 дена спря да пали колата и се оказа, че кабела който е пуснат от алармата за да реже ГНП-то и да не могат да я откраднат се е протрил в една планка щото е решил да си спести малко изолирбанд или свинска опашка.:Suicide: За просто омотаните и окислили се вече кабели и размоталия се изолирбанд да не говориме.:stumm:
Малко друг смисъл имаше в думите ми ,но донякаде грешката е моя че не се изразих правилно.Евтините марки понякога могат да се окажат много по-качествени от прехвалените и скъпи.Личен сблъсък с носачи.Нека наистина да минем в общи ,че малко позацапахме.
Значи и двамата говориме за едно и също нещо.С този пример който ти дадах се потвърждават твойте думи. Купувам части на ниски цени, на не-много известна марка, а в същото време излизат качествени.
MILEN 76
14-02-2010, 17:04
Аз като съвестен Алфист :bouncing_smiley:малко отсъствам от форума поради занимания в друг голям БГ тракер където изсква доста работа.Та на въпроса скоро ми предстои смяната на радиаторчето на парното и ще има материал за гледане.Визирам Боби(мерси за снимките) ама като ги гледах хич не ми се видя да си е чак толкова лесно:stretcher: ама ще пробвам и това че предния път бях влазъл в един филм с това да свалям таблото.Боби пак отнесе почерпка...:big_beer:
Аз като съвестен Алфист :bouncing_smiley:малко отсъствам от форума поради занимания в друг голям БГ тракер където изсква доста работа.Та на въпроса скоро ми предстои смяната на радиаторчето на парното и ще има материал за гледане.Визирам Боби(мерси за снимките) ама като ги гледах хич не ми се видя да си е чак толкова лесно:stretcher: ама ще пробвам и това че предния път бях влазъл в един филм с това да свалям таблото.Боби пак отнесе почерпка...:big_beer:
Не е много трудно. Лошото е, че се разкачат 100 неща. Аз лично я закарах в Ехтрийма и там извадиха моторчето на парното. Но знаейки колко работа е - май ще взема да го сменя и тва радиаторче...
Всичко това стана от към мотора, не отвътре. Не знам как е по-лесно...
Я да пораздвижа малко раздела ,че замра.Тоя моя кораб почна да се лигави, спряха да работят пръскалките на предното стъкло викам свършила е течноста, сипвам течност а вместо да проработят те проработиха пръскалките на фаровете ,брее досега неса работили ,карам така няколко дена и изведнъж проработиха пръскалките на предното стъкло ма спряха тези на фаровете ,чудна работа.
И да се похваля , с тези капли се оборудвах за лятото http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=43093
Коментирайте следния проблем: Имам чувството, че маслото ми мирише на бензин. Може да се лъжа, но ако наистина е така, как може да съм сигурен, щото мисля да сменя маслото (нищо че е само на 4-5 хиляди).
Ако бръмчиш предимно в София, нищо чудно
Аз от 5 дена се боря с проклетия киломераж.Спря да отчита.Реших, че е от датчика и го смених.Да ама не.Сега работи когато си поиска.Мерих 100 пъти кабелите и няма никъде прекъсната верига.Направо откачам и се изчерпах от идей.Навъртях към 500км, а е отчел 20км.:furious:
Ако бръмчиш предимно в София, нищо чудно
Демек... Колко е страшно според тебе? Щото за мен бензин в маслото си е почти забременяване.
@Boby Прегледай платката на километража .
@VLADius Я вземи я поразтъпчи малко до Пловдив примерно да побяга в обороти и виж пак дали ще ти мирише на бензин .
Друга идея : махни капачката на маслото и виж дали ще промени оборотите . Ама внимавай , че хвърля масло от веригата .
До Пловдив или пък до Варна примерно...
Аз затова много харесвам газта като гориво - не може да остава в маслото :)
Идеята е да се загрее добре маслото .
А като дойде до варна пък ще го охлаждаме някак си :clapping:
Газта като гориво и аз си го харесвам .
Кеф ти мощност кеф ти ефтино дето вика VFTI ;)
@Boby Прегледай платката на километража .
@VLADius Я вземи я поразтъпчи малко до Пловдив примерно да побяга в обороти и виж пак дали ще ти мирише на бензин .
Друга идея : махни капачката на маслото и виж дали ще промени оборотите . Ама внимавай , че хвърля масло от веригата .
Това ми дойде на акъла и го направих като я оставях днес - променя оборотите. Като слагам и махам капачката при работещ мотор дори се опитва да заглъхва. И... какво следва?
И... какво следва?
:crybaby:
$+$+$ :calc: ...... :noooo:
:crybaby:
$+$+$ :calc: ...... :noooo:
Бе тва го предполагам, ма се пак?
Бе тва го предполагам, ма се пак?
Най-точно бате Бобо мое да каже .
Според мен поне сегменти - без да съм споциалист .
Най-точно бате Бобо мое да каже .
Според мен поне сегменти - без да съм споциалист .
И аз така предположих и съм се разбрал да им я карам в сряда за проверка.
И аз така предположих и съм се разбрал да им я карам в сряда за проверка.
Ма си се разбрал с някой пиян 8-) Сряда е 3-ти март ;) Ма звънни ми ше видиме ко става ;)
Ма си се разбрал с някой пиян 8-) Сряда е 3-ти март ;) Ма звънни ми ше видиме ко става ;)
Пияния е Нено... :rotfl:
Пияния е Нено... :rotfl:
Сигурен бях че друса с нещо силно :-)
Сигурен бях че друса с нещо силно :-)
С нещо мноо яко, човече. Огин напрао ти каам...:furious:
колеги имам 164-ка 96 година продавам я на части , мотора е 2.0тс , сива на цвят, пускам я тука щото нямам време за обява, ако някои нещо иска нека ми звънне 0885 373 585 ! от Варна съм !
От днес си имам нова аномалия с километража.1 седмица не работеше, а от тази вечер проработи, но отчита с 20-30км повече.:tooth: Карам със 100 той отчита 120 от време на време скача на 140.На първа се движа с 50 на 1200 оборота. Абе общо взето си прави каквото си иска.:hmm:
Вътре платката прегледа ли ?
Лош контакт някъде по платката , елементи със странни (неестествени) цветове ??
Ако има от къде да вземеш работещо табло за консултация по замерването на електрониката !!!
При 33-ките гори един транзистор вътре , нищо чудно и при нашите да е подобен проблема .
Талянска му раута .
Айдушко племе сме си ние :bash: ,тръгвам да слагам днес багаж в багажника и какво да вида пластмасата дето е ключалката на нея счупена,някой се е мъчил да отвори капака,забил е отверка и е откършил парче от нея и като е видял ,че оттам нестава е напъвал капака отдолу, странно как патрона за ключа е непокътнат, аман от един месец съм в София и веднага се опитаха да я разбият .Само немога да рзбера къде е станало това дали пред работата в преките на "Цат Иван Асен2" или в "Надежда" пред блока, че от седница несъм отварал багажника,както и да е смених пластмасата .
Е аз заради такива дребни, но много дразнещи поразии съм прежалил едни 40 лв. за паркинг...
Вътре платката прегледа ли ?
Лош контакт някъде по платката , елементи със странни (неестествени) цветове ??
Ако има от къде да вземеш работещо табло за консултация по замерването на електрониката !!!
При 33-ките гори един транзистор вътре , нищо чудно и при нашите да е подобен проблема .
Талянска му раута .
Не съм го свалял още. Утре ще се занимавам с него.Имам едно старо табло, но то пък показва с 40км по-малко.Не знам какъв му е проблема на него.Гледам има потенциометърчета за регулиране, но не съм ги въртял.:dunno:
някой знае ли какво е това болче вътре в тая дупчица,пробах с кви ли не отверки и не става,и не мога да го видя кво е !
Пробвай с фенерче да го осветиш и с огледалце.
някой знае ли какво е това болче вътре в тая дупчица,пробах с кви ли не отверки и не става,и не мога да го видя кво е !
По спомен беше шестограм 4 ;) Ма бая съм раззглобил и вече ми се губят :mrgreen:
Колега от Благоевград,не пали 164 тд без капак за ангренажа!Пръска масло от всекаде и ш станеш на прасе!:rotfl::rotfl::rotfl:
Малий голем кът са тия крикове за наще кораби, където видях обява 164 на части звънех и никъде няма :jumping:
Нестига ,че немога да намеря крик а и снощи като се прибирах от работа нещо се строши по задното окачване като мина и през най-малката дупка със задна дясна гума нещо чука зверски , все едно някой бие с чук по купето, едната втулка на носача я смених но тази на шенкела несъм но се съмнявам от нея толкова силно да чука а да неби да е тампона на макверсона но като я натискам отгоре нечука.
Ето какво се получава при неразумно каране!
Снимките са от преди 2 седмици на пътя м/у София и Кремиковци.
Искрено се надявам да не е твоята, а от някаква катастрофа дето бях чел преди време.
Радо, ти возиш ли още за Макметал?
Не е неговата, споко...
Слава богу.
Не съм подновявал договора с тях, но ако имаш нужда нещо да го транспортираме, нямаш грижи.
virusalfa
19-03-2010, 00:05
Колега от Благоевград,не пали 164 тд без капак за ангренажа!Пръска масло от всекаде и ш станеш на прасе!:rotfl::rotfl::rotfl:е па запалих я.Предупредих всичко живо да се маха от там след като подкачих нафта.Като запали,на един дънките станаха
Бербат.
еееееееееееееееееееебах мааму!
virusalfa
19-03-2010, 19:02
еееееееееееееееееееебах мааму!Ами понеже е любопитна Гана,затова стана на прасе:smoke:
---------- Post added at 17:02 ---------- Previous post was at 16:43 ----------
А,бе,колегата RSxRacer видях,че е бан-нат.Пак не са му издържали нервите и е "обидил" модератор.Ама не бива по анадолски да го е обидил не един,а няколко пъти,да му е.а майката!!!:shoot:
Бата мата...
virusalfa
24-03-2010, 15:30
Сигурно жалят Цецо:
А,бе,колегата RSxRacer видях,че е бан-нат.Пак не са му издържали нервите и е "обидил" модератор.Ама не бива по анадолски да го е обидил не един,а няколко пъти,да му е.а майката!!!:priest:
Е бан-а му май е перманентен вече
manolito
24-03-2010, 16:30
Май е такъв
ама има тема в която никой не дава обяснение какво се е случило:online2long:
Колеги я дайте съвет какви свещи да взема за кораба ,че неми се дават 230-40 лв за денсо иридиум.
Колеги я дайте съвет какви свещи да взема за кораба ,че неми се дават 230-40 лв за денсо иридиум.
Аз съм с БОШ 4 полюсен на газ и нямам никакви ядове със свещите.
А аз съм с Беру 4 електродни. Титан ли бяха, що ли...
iv4oto_77@abv.bg
28-03-2010, 15:09
http://spisanie.mobile.bg/avtomobili/alfa-romeo-164.html
грозни неща пишат за наще коли
С любезното съдеиствие на бат Йон днес си спретнахме една срещичка с Вирусо от Благоевград на пица в Търново!
С любезното съдеиствие на бат Йон днес си спретнахме една срещичка с Вирусо от Благоевград на пица в Търново!
Ама снимки не направихте .
Нали ?
Ама снимки не направихте .
Нали ?
Гадове...
Турнахте ли летните гуми?
Рано е още. Вчера какъв сняг на парцали ме валя в Копривщица.
п.п. Естествено никой не почистваше подбалканския, но едва ли някой е учуден.
п.п.п. При възможност не пътувайте по него. Там и дупките имат дупки.
Турнахте ли летните гуми?
Бе не още, ма скоро и тва ще стане...
iv4oto_77@abv.bg
30-03-2010, 09:28
смених ги още миналата седмица
Поредният с отказал вентилатор за парното...
Аз. Днес локализирахме проблема - изгоряла бобинка на релето за климатика. Добре, че сме Ивеко сервиз (разбирай за италиански кочини), та Боби изкопа едно реле отнякъде. :)
Пак си показа магариите мойта .
Подгряването на задното стъкло отказа .
Нямах време да проверя всичко обстойно но напрежение на реотаните има , колко е тока обаче не съм мерил .
Някой запознат ли е освен релелто което е под акумулатора дали има и още някое друго контролно реле ?
Не е ли в багажника релето?
Не е ли в багажника релето?
Там си е -между акумулатора и бомбето на калника .
Смених го с друго от таблото с бушоните - по номера са еднакви - разлика никаква .
Напрежение има - стъклото си остава запотено .
Ще видя да го търся дали му няма схемата в Workshop-a
Ептем ни замря раздела, я кажете някой знае ли зад лявият фар има две релета с предпазители в/у тях едното е за перката на радиатора а другото за какво е ? Колата е 2.0 суперка.
Да не е за клаксона? Или халогените? Съвсем напосоки
Това за перката ми прави мизерии,хлабава връзка ли има някъде, стопило се е малко но работи . Та мислех ако другото е за нещо маловажно да ги разменя. Мисля ,че бяха с номер В047,и имат предпазител който се пъха отгоре на тях.
Абе нашиа Благоевградски Вирус претърпял ПТП.Един голф се размазал в него и му одраскал боята.Ама ската се някъде и не ебава да пише нещто.Да даде подробности тука.
Ми то от две седмици днеска сефте дращим в раздела .
Боби ако беше на процент като модератор гладен щяхме да го уморим горкия ;)
п.п Абе вируса много ли го е издрал Гоуфу или само кометични ремонти ще са ?
Козметични за Вирусо.Гоуфа за вторични.
virusalfa
11-05-2010, 19:54
Ами почти нищо й няма на алфата.Снимки няма нужда.Аналогичен случай в Петрич.Колегата Алекс и той същото едно към едно.Само дето било Джета.И тя се е разпаднала.А вчера сваляхме бронята на мойта и само основата й беше строшена.Един крак и я наместих след снимките.Сега е почти идеално права.Само лайсната ми е свила едва незабележимо престилката,която е абсолютно непокътната.А при удара се натресох отпред в теглич.При свалянето на номера и основата имаше голямо чудене как нищо й няма,само леко хлътване като от градушка.Очаквайте за голфаджиите Есе.Дал съм го за редакция.Нека четат и пришълците.
---------- Post added at 16:54 ---------- Previous post was at 16:48 ----------
Бе то 164 ще излезе корав кораб.При огледа имаше немски фен.Казах му на тоя от лев инс да им правят на голф-собствениците ГО на 300% като най-рискова група.
Аз така като се треснах в Нисан Примера - нисана изглеждаше все едно се е ударил в багер . А момчето викаше ,че за следваща кола щял да си вземе 164-ка .
Вие в тоя раздел сте май като волгаджиите със старите Волги!И в тях , какво се удари и отива за вторични суровини!
На Вируса му е криво и да му мислят тираджиите и останалите.
Фритюрника се е представил страхотно!
Още много години ще пържи картофи!:bravo:
Вие в тоя раздел сте май като волгаджиите със старите Волги!И в тях , какво се удари и отива за вторични суровини!
На Вируса му е криво и да му мислят тираджиите и останалите.
Фритюрника се е представил страхотно!
Още много години ще пържи картофи!:bravo:
Tова танкера 164 не е като рибарска лодка .
Някъде имаше резултати от краш тестове на 164 и бяха повече от задоволителни .
virusalfa
11-05-2010, 22:28
Tова танкера 164 не е като рибарска лодка .
Някъде имаше резултати от краш тестове на 164 и бяха повече от задоволителни .
Дай линк да видим и отвън,де!За щастие при този камшичен удар отзад нищо не усетих.
Дай линк да видим и отвън,де!За щастие при този камшичен удар отзад нищо не усетих.
Бяха графики а не клипове .
http://www.safecarguide.com/
Колеги някой може ли да ми преведе следното:
LOW BEAM LAMP RELAY -това е въпросното реле за което се чудя,и:
HORNS RELAY-това ако не се лъжа трябва да е релето за перката.
HORNS RELAY- е релето на клаксона
LOW BEAM LAMP RELAY - това трябва да е за късите светлини
Защо не махнеш бушончето направо и не видиш какво не работи? За къси и дълги май са си в бушонното табло.
virusalfa
12-05-2010, 13:42
Есето за голфа е в общи приказки:th_up:
iv4oto_77@abv.bg
15-05-2010, 16:13
вижте с какви свещи съм карал - сега е по добре и на разход и вървене :flirt:
Е, аз пък, като взех колата, свалих филтър на климатика от '96. Оригинален. :)
nachkata
16-05-2010, 04:17
Аз от 91-ва свалих като я взех от каката,които иска да вярва.
вижте с какви свещи съм карал - сега е по добре и на разход и вървене :flirt:
И при мен като я взех беше почти така. Даже по-зле - като извадих лулата с нея си излезе и електрода на свещта. Ако не беше твин-спарк сигур немаше да върви ич.
virusalfa
27-05-2010, 13:15
Антора на темата "Селски тунинг" нещо го отнема.Да не го е затиснала некоя кола в гаража?:shutup:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275283711551868&f1=details
Много ме блазни...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11275283711551868&f1=details
Много ме блазни...
И мене ме блазни . Но после ми е интересно как ще се поддържа това "животно" .
Като знам как ме гледат в магазина като Алфа 164 - ако им кажа и Q4 ще ме изгонят .
Дидо има я и в раздел прова - колегата zlia я е докарал от Швейцария и по неговите думи е перфектна . Покупката лесна работа - после как ще се поддържа ?
Ами как - с много пари, време и нерви...
Явно не е за нас, ама пуста мания :)
Колата си е ОК - ама за България е "малко" екзотика .
Разхода ще го преживеем някак си - ще се кара само за кеф в събота и неделя .
Тука в квартала имаше една 3.0 не Ку4 - човека и имплантира Т.С. мотор защото не можеше да я поддържа от към ремъци и ролки .
Колата си е ОК - ама за България е "малко" екзотика .
Разхода ще го преживеем някак си - ще се кара само за кеф в събота и неделя .
Тука в квартала имаше една 3.0 не Ку4 - човека и имплантира Т.С. мотор защото не можеше да я поддържа от към ремъци и ролки .
Здравейте,колеги. Излишно е да коментирам човек,който би заменил например двигателя от Q4 за друг. Бих му препоръчал един Голф 1.4 за да "няма" ядове.Колкото до поддръжката,то коментираните ремъци и ролки все пак се сменяват след доста дълъг пробег от около 80 хил. км.Два ремъка за 60лв и една важна обтяжна ролка за най-скъпа цена от 170лв мисля,че е нещо съвсем нормално на фона с разглобени половината коли от други марки,като Ауди и пр.
Модела наистина е екзотика,защото аз от 20год. се инересувам и внасям изключително италиянски коли,но незнам да има такава у нас.Двигателя е ползван в 166 и GTV,така че няма нищо непознато. Виж скоростите и цялата система 4WD са нещо друго,но нали за това е топ-модел.
Предлаганата от мен кола за годините си е в отлично състояние.Карах я 20км,върви както трябва,вози много стегнато и малко твърдо,по-ниска е,но не видях някакви по-спортни пружини.Забелязах,че АБС на моменти не работи и свети лампата.Не работи предно ляво ел.стъкло,но несъм търсил причината,защото имам много по-важни дела.И последно дисплея на климатроника не работи,но това е нещо познато и много срещано.
Тези "детски" болести са познати от всички модели и не мисля,че са нещо което би спряло някой сериозен фен на марката да се радва на по-важните и различни неща в този автомобил.А и да вметна,че автомобилът дълго време не бе каран в Швейцария,което би могло да даде в началото някои дребни отражения върху сп. дисковенакладки и др.такива.И въпреки,че не го караше,собственичката(която е видна от талона който съм показал в раздел продажби)родена 1946г. дълго време ме въртя с продажбата,като ми искаше куп пари за нашите стандарти.Аз като фен бях настоятелен до края,въпреки че за същите пари щях да докарам едно Опелче или Субару и без да се притеснявам то щеше да бъде отнесено бързо-бързо,а аз с някой лев в джоба щях да си пия спокойно уискито.Иначе с поставянето на акумулатора старият боец запали и заработи,като току що изгасен автомобил.
Днес идва един запален фен на модела и гледа колата,но иска преглед в сервиз въпреки че аз му казах:"Качвай се и карай,щом си запознат с модела ще усетиш нещата,кое как е". Колкото до сервиза,то нека закачат и гледат параметрите,но за вдигането на крик може да настане "война",защото ако започнат да вдигат колата на праговете и се строшат ще има и строшени глави. Имам опит с подобни големи прагове и няма да продам колата,ако ще рискувам да съсипя чара и,заради бързи и немарливи "майстори" с крикове. За най-бързо имам шалтета и постелки за залягане под колата.
Врвмето е пред нас и ще разберем каква ще бъде съдбата на единственната според мен 164 Q4 у нас.
найстина колата е много добра, само да имах пари.....! дано някой Варненец я вземе !!
И понеже съм на път та пиша през телефона ще кажа че почти всички Алфи които продадох напоследък отидоха във Варна. Там наистина има реални фенове на марката. Да са живи и здрави и дълго да се радват на автомобилите си.