View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
[
12]
13
14
15
16
17
18
19
20
ecotronic
29-06-2016, 11:27
Естествено, нали ми плащат в рубли...
А и сега рублата поскъпна спрямо паунда.....:)
Лошо. Ша страда експорта. Но пък англичаните ша изкярат от туризъм:naughty:
Да да , купих 20 паунда с рублите , са чакам да поскъпне пак паунда да ги продам.... Бе, голем махинации въртим...
ecotronic
29-06-2016, 16:26
Да да , купих 20 паунда с рублите , са чакам да поскъпне пак паунда да ги продам.... Бе, голем махинации въртим...
Дал си една торба рубли за 20 паунда???
Трябваше да почакаш още малко да падне. Така щеше да купиш 25. А после, като си възвърне котировките паундът а рублата, като "заякне" още междувременно, ще можеш обратно да си изкупиш, че и още една торба рубли ще си на печалба. А с 2 торби рубли, вече ще можеш да си купиш дори половин Йота-домофон :)
Така , доживяхте , малко критика към Путин :)....
http://nakratko.bg/category/25/116604/
Не мога да разбера как така с едно "извинявай" се забравя всичко ?!?!? Не говоря за сваления СУ. След тази история , Турция беше обвинена че е главният приятел на ИД, и при това не безпочвено, а подтвърдено със сателитни снимки и сумати други доказателства. Какво ще се прави с всичко това ?!?!?
P.S - Не ви ли се струва странно че един ден след извиненията се случва взрива и стрелбата на летището . И незнайно защо ИД , които почти изцяло зависят от турско-сирийската граница се оказват главния враг на Турция , а Ердоган заявява че е готов да се бори заедно с Русия с ИД ?!?!?
Май некви шашми стават тука .....
---------- Post added at 13:33 ---------- Previous post was at 13:31 ----------
Дал си една торба рубли за 20 паунда???
Трябваше да почакаш още малко да падне. Така щеше да купиш 25. А после, като си възвърне котировките паундът а рублата, като "заякне" още междувременно, ще можеш обратно да си изкупиш, че и още една торба рубли ще си на печалба. А с 2 торби рубли, вече ще можеш да си купиш дори половин Йота-домофон :)
Е не , ти говориш вече за много сериозни пари, а аз съм дребен играч.....
ecotronic
29-06-2016, 16:38
Така , доживяхте , малко критика към Путин :)....
http://nakratko.bg/category/25/116604/
Не мога да разбера как така с едно "извинявай" се забравя всичко ?!?!? Не говоря за сваления СУ. След тази история , Турция беше обвинена че е главният приятел на ИД, и при това не безпочвено, а подтвърдено със сателитни снимки и сумати други доказателства. Какво ще се прави с всичко това ?!?!?
P.S - Не ви ли се струва странно че един ден след извиненията се случва взрива и стрелбата на летището . И незнайно защо ИД , които почти изцяло зависят от турско-сирийската граница се оказват главния враг на Турция , а Ердоган заявява че е готов да се бори заедно с Русия с ИД ?!?!?
Май некви шашми стават тука .....
Няма шашми. Просто покрай историята със сваления СУ се надъхахте прекалено много от манипулациите, че Турция активно си сътрудничи с ИД. Сателитните снимки нищо не доказваха. Просто много ТИР - ове и 2 цистерни.
Ама цистерните били маскирани, като ТИР-ове (смях в залата).
Един атентат не се организира за един ден.
Няма как този от летището да е в резултат от извинението на Ердоган.
Просто всичко си идва на мястото.
Колко още атентата трябва да има в Турция за да могат гумените ви тикви да проумеят това, че няма такова нещо, като Турция - съюзник на ИД?
Няма шашми. Просто покрай историята със сваления СУ се надъхахте прекалено много от манипулациите, че Турция активно си сътрудничи с ИД. Сателитните снимки нищо не доказваха. Просто много ТИР - ове и 2 цистерни.
Колко още атентата трябва да има в Турция за да могат гумените ви тикви да проумеят това, че няма такова нещо, като Турция - съюзник на ИД?
А варианта да се подготви атентата и след това да се звънне не ти е минавал през акъла нали ?!?!? Атентати в Турция ИД не са правили, правеха ги Кюрдите. Стотици камиони пресичащи границата на държава , с която нямаш отношения са нещо нормално нали? А терористите пресичащи твоята граница ?? А десетките арестувани журналисти, които са писали за това ??? Искаш да кажеш че всичко това е нормално ???
ecotronic
29-06-2016, 16:51
Проблемът с кюрдите няма нищо общо с ИД. Него го е имало доста преди някой да заговори за ИД. Научи се да разграничаваш нещата.
Пак казвам - доказателствата ви за "сътрудничеството" между Турция и ИД са ялови и тепърва предстои (за съжаление) да го разберете. По трудния начин.
Проблемът с кюрдите няма нищо общо с ИД. Него го е имало доста преди някой да заговори за ИД. Научи се да разграничаваш нещата.
Пак казвам - доказателствата ви за "сътрудничеството" между Турция и ИД са ялови и тепърва предстои (за съжаление) да го разберете. По трудния начин.
:) Нали това направих - разграничих ги като казах че това е първи атентат в Турция извършен уж от ИД.
Мноого е яко когато аргументираш позицията си , търсиш материали, експертни мнения и анализи и.т.н, а този от среща ти казва "доказателствата са ти ялови" ...и това е цялата му аргументация... Все едно тия терористи от Европа от космоса слизат в Сирия, стотиците и хилядите тирове возят царевица а осъдените журналисти са манияци-рецидивисти...
ecotronic
29-06-2016, 17:06
:) Нали това направих - разграничих ги като казах че това е първи атентат в Турция извършен уж от ИД.
Мноого е яко когато аргументираш позицията си , търсиш материали, експертни мнения и анализи и.т.н, а този от среща ти казва "доказателствата са ти ялови" ...и това е цялата му аргументация... Все едно тия терористи от Европа от космоса слизат в Сирия, стотиците и хилядите тирове возят царевица а осъдените журналисти са манияци-рецидивисти...
Е - дано да е само първият. Ще почакам още сам да се убедиш. И искренно се надявам да греша.
Е - дано да е само първият. Ще почакам още сам да се убедиш. И искренно се надявам да греша.
Съвсем скоро ще видим дали ще има рязка промяна в политиката на Турция...
ivan dimitrov
29-06-2016, 20:30
Съвсем скоро ще видим дали ще има рязка промяна в политиката на Турция...
Е, то съвсем скоро имаше. И във вътрешната и във външната. Членството на Турция в ЕС и през крив макарон не се вижда вече. Логично е да "опипат" почвата в "другият" съюз.
С рублите да беше купил турски лири, сега нали....Турски Поток, отново...... сигурно ще поскъпне турската валута.
Относно петролът на ИД Ахчиева имаше филмче. Ползват се танкери, не цистерни - бързо, лесно, вкусно.
dimitar_vd62
03-07-2016, 22:31
Я че интересно лайненцето Митов иска Южен поток, ко да прайш, професия гъзлизец http://www.moreto.net/novini.php?n=325040&c=04
Ай един поздрав от мен - https://www.youtube.com/watch?v=KaaZ-bUxTQ4 :flirt:
dimitar_vd62
05-07-2016, 18:35
След истерията с Нощните вълци на Путин, така де, да приветстваме дневните вълци - http://front.bg/freak-bg/freak.bg/zadavat-se-oshte-vylci-bojidar-izmislja-ikoni
---------- Post added at 18:35 ---------- Previous post was at 18:15 ----------
Ми дали пък атентата не едоговорка на Турция с ИД за да се отклони вниманието от подръжката на турция за ИД.
Ма пък секретните сателитни снимки на САЩ, които така и не видяхме, за сваления самолет над Донбас бяха доказателство.Нали? Та кога сателитните снимки са доказателство и кога не са?
Хайде и от към Белене се размириса.
http://www.segabg.com/article.php?id=811905
Хайде и от към Белене се размириса.
http://www.segabg.com/article.php?id=811905
Тъкмо се чудех от известно време, как е Бай Хой на ингилизки. Е, оказа се By Dick :rotfl:
dimitar_vd62
07-07-2016, 18:54
Е нема такъв смях - http://www.pan.bg/view_article-58-342292-PLEVNELIEV-ATAKUVA-RUSIYA-MNOGO-GRUBO-NIE-SME-EVROPEJCI-NE-ShtEM-DA-ZhIVEEM-V-KAZAHSKITE-STEPI.html И понеже мъжете свършиха Ненчев щял да призова и жените на задължителна военна служба - http://www.pan.bg/view_article-4-342515-Zadylzhitelna-kazarma-i-za-zhenite-iska-voenniyat-ministyr.html
Ся предполагам че Москов ще поиска мъжете да раждат.
Оная песен - Велик е нашият войник - дали още е актуална.....
Абе я да питам, ся ако Шотландия проведе референдум и се отдели, НАТО как ще процедира, ммм?Ай извадете другия аршин, оня дето мерихте Крим.Аман от психопати във властта, да ви таковам патокрацията.
dimitar_vd62
09-07-2016, 16:01
Айде, ся пък Молдова щяла да се обединява с Румъния и естествено референдума ще е демократичен и по волята на народа - http://www.moreto.net/novini.php?n=325671&c=03 само дето забравят някои събития - https://www.actualno.com/europe/mnogohiljadni-mitingi-v-moldova-sreshtu-obedinenieto-s-rumynija-news_534975.html интересно след като двете държави ще са в ЕС за чий им е да се обединяват.По скоро така НАТО ще дръпне още към границите на Русия, за по сигурно, да не би Молдова да има нещо против и да арчат пари за майдани и путки майни.От ден на ден ви лъсват голите задници.
Ся някой да ми обясни агресивната политика на Русия. - http://www.moreto.net/novini.php?n=325679&c=03 ма като му го набиеш на простия човечец сто пъти в главата и почва да вярва.
Абе колко пъти трябва да превъзхождате Русия че да спрете да се страхувате. - http://www.pan.bg/view_article-6-342739-NATO-i-Rusiya-–-vyoryzhenie-v-cifri.html туй вашто вече е психоза.Ма пък като гледам на Нощните вълци се противопоставиха голи дупета на велосипеди....
ecotronic
09-07-2016, 17:31
Споко бе - не се пеняви толкова. Всички знаем, че само кримският референдум е законен и по волята на народа.
Всички останали са дело на гадните конспиратори. :)
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:17 ----------
Абе колко пъти трябва да превъзхождате Русия че да спрете да се страхувате. - http://www.pan.bg/view_article-6-342739-NATO-i-Rusiya-–-vyoryzhenie-v-cifri.html туй вашто вече е психоза.Ма пък като гледам на Нощните вълци се противопоставиха голи дупета на велосипеди....
Нема се плашкаш. НАТО-вските гемии са населени само с дришльовци, които само чакат да се появи руски ас в небето за да напълнят гащите и да хукнат да бягат. :)
Теб от това ли те е страх? Не вярваш ли вече в руската военна мощ? :)
Споко бе - не се пеняви толкова. Всички знаем, че само кримският референдум е законен и по волята на народа.
Всички останали са дело на гадните конспиратори. :)
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:17 ----------
Нема се плашкаш. НАТО-вските гемии са населени само с дришльовци, които само чакат да се появи руски ас в небето за да напълнят гащите и да хукнат да бягат. :)
Теб от това ли те е страх? Не вярваш ли вече в руската военна мощ? :)
Не бе. Страшното е, че лайната ще валят тук.
ecotronic
10-07-2016, 00:21
Не бе. Страшното е, че лайната ще валят тук.
Тъй е тя - като оставяте пропагандата да ви пълни тиквите с глупости и губите представа за реалността.
Много сте ми смешни. :)
С онази история покрай Доналд Кук и руските циркаджилъци над него, за американците, не знам но вие се поакахте от радост заради "величието" на руската армия и заради "падението" на НАТО-вската гемия.
Сега пък ревете, заради заплахата от "дришльовците" също тъй надъхани от руската пропаганда.
Ама тъй е то. Проста пропаганда, правена от прости хора и предназначена за прости хора. :)
....
Ама тъй е то. Проста пропаганда, правена от прости хора и предназначена за прости хора. :)
Че то сега има повече от задоволителни резултати ,а ако се намесят и непрости в правенето , си е разхищение.:beer:
Кой взема допинг или още една пропаганда.
http://s019.radikal.ru/i616/1607/3a/73c07b33aeb5.jpg
Тъй е тя - като оставяте пропагандата да ви пълни тиквите с глупости и губите представа за реалността.
С онази история покрай Доналд Кук и руските циркаджилъци над него, за американците, не знам но вие се поакахте от радост заради "величието" на руската армия и заради "падението" на НАТО-вската гемия.
Сега пък ревете, заради заплахата от "дришльовците" също тъй надъхани от руската пропаганда.
Обичайната липса на аргументи. Обичайните квалификации към другата страна.:gay[1]::disgust:
След дълъг размисъл и тишина, от към Козяк, покрай последните събития, явно най-накрая са спуснали "правата линия".
Жалка история.
dimitar_vd62
11-07-2016, 10:58
То вече и за ИД не сте проблем - http://www.veteranstoday.com/2016/07/01/exclusive-american-special-forces-sas-captured-by-isis-at-al-bukamal-syria/
Ти имаш ли доказателства че референдума в Крим не е законен и че не отразява обективно желанието на народа там.И понеже разбрахте че Крим няма да се върне в Украйна та да си сътворите база там почнахте с някакви малоумни призиви за Черно море без военни кораби.Ми като сте я подкарали дай и Балтийско море без военни и Тихия океан, доведете нещата докрай де.
ecotronic
11-07-2016, 13:45
То вече и за ИД не сте проблем - http://www.veteranstoday.com/2016/07/01/exclusive-american-special-forces-sas-captured-by-isis-at-al-bukamal-syria/
Ти имаш ли доказателства че референдума в Крим не е законен и че не отразява обективно желанието на народа там.И понеже разбрахте че Крим няма да се върне в Украйна та да си сътворите база там почнахте с някакви малоумни призиви за Черно море без военни кораби.Ми като сте я подкарали дай и Балтийско море без военни и Тихия океан, доведете нещата докрай де.
Що от мен искаш доказателства за кримския референдум?
Аз написах, че само той е законен. Ти не ми ли вярваш, та и доказателства искаш?
Питай Путин за доказателства. :tooth:
Ти като гледам, освен че блянуваш за руските ракети, които падат на наша земя и за ИД се радваш вече.
Не е ли вече време да идеш да се прегледаш? :)
Като не "сме" проблем дори за ИД, що ревете толкова, бре?
dimitar_vd62
11-07-2016, 21:19
Къде видя да се радвам на ИД.Ако си спомняш те каза че Русия целела с ракети някакви си там с калашници.И тия някакви взеха че взеха в плен най-елитните части в света.Тонът ти относно Крим ми е ясен, както и извъртането на нещата.Колкото до руските ракети еми ще падат, след като дадохте добро американците да влизат и излизат като у тях си, то иначе друг начин да си отидат няма, а барабар с тях и тия дето ги докараха и говорят от името на цял народ.Нали затова се обезлюдиха 691 села и градчета, та безработицата падала..../някъде беше споменал че нещата отиват към по-добро/.Чудя се само дали пък не е редно тия на които докладваха че Белене е спряно да вземат да поемат тоя половин мирлиард плюс неустойките всеки ден....злите езици говорят общо към 850 милиона дет трябва ги платим.Все по забавни ставате.Уж Иран беше лоша държава пък бат Бойко там да продава реактор, ваште от Вашингтон знаят ли, нали нещо там заради ядрени програми санкции туй-онуй.,ммм?Честно накара ма са замисля, наистина що са радвам на руски ракети, много бързо и безболезнено ще стане, по добре още да затънем в лайната, агонията ще е по сладка.
ecotronic
11-07-2016, 21:30
Като нямаме армия, ще трябва да се съобразяваме с по-мощни съюзници. Я с ВД, я с НАТО, я с марсианците. Ти друга някаква идея имаш ли?
Не си вади кардинални заключения за отношенията ни с Иран от кухите приказки на бат ти Бойко, раздухвани от медиите сега.
Ядрена централа в замразен строеж да не е кораб с компоти та да се продава тъй, както сега разправят.
Дори и да се намери купувач за годното оборудване, самото то струва на половината от сумата на която ни осъдиха. А и купувачът ще се пазари здраво, тъй-че в най-добрия случай да отървем 100 - 200 млн.
dimitar_vd62
11-07-2016, 21:56
Ми ние имахме най силната армия на балканите, ама за да дойдат америкците да ни пазят от Русия трабваше да нямаме армия.Ся ако кажеш че Путин е виновен да нямаме армия цена нямаш.
ecotronic
11-07-2016, 22:00
Ми ние имахме най силната армия на балканите, ама за да дойдат америкците да ни пазят от Русия трабваше да нямаме армия.Ся ако кажеш че Путин е виновен да нямаме армия цена нямаш.
Путин може и да не е виновен, но СССР е виновен.
Ти имаш ли идея, къде се дяна силната ни армия след разпада на ВД и СССР?
Ами нашата, ами всички тези на бившия соц лагер?
ivan dimitrov
11-07-2016, 22:42
Ми ние имахме най силната армия на балканите,.
Кой ти го каза това? Политическият офицер в бреговото поделение ли?
Знаеш ли какво е бутафория.
Това е определението за боен кораб, който пясъкоструйката, предназначена да му чисти корпуса реже като масло. Ти някога влизал ли си в Лъджата, да видиш и прехваленият РЧФ какво представлява. И в "кашимерията" имах честа да служа 9м. Трагедията не беше по малка.
Ина че да, спорец ЗКПЧ - то бяхме най бързият кораб във флота 39 възла ей... бърз почти колкото торпедо. Това "издържа" докато не ни пратиха да "плашим" една турска фрегата. Развихме макс скорост, а тия плаваха успуредно с нас.......докато не им омръзна и "отплаваха в здрача" сякаш сме дали заден ход. Не зная ти какво си виждал "от първа ръка" от брегът, аз в морето видях доста интересни неща. Такива, които те карат да се замислиш.
Това е определението за боен кораб, който пясъкоструйката, предназначена да му чисти корпуса реже като масло. Ти някога влизал ли си в Лъджата, да видиш и прехваленият РЧФ какво представлява. И в "кашимерията" имах честа да служа 9м. Трагедията не беше по малка.
Ина че да, спорец ЗКПЧ - то бяхме най бързият кораб във флота 39 възла ей... бърз почти колкото торпедо. Това "издържа" докато не ни пратиха да "плашим" една турска фрегата. Развихме макс скорост, а тия плаваха успуредно с нас.......докато не им омръзна и "отплаваха в здрача" сякаш сме дали заден ход. Не зная ти какво си виждал "от първа ръка" от брегът, аз в морето видях доста интересни неща. Такива, които те карат да се замислиш.
Абсолютни лъжи, бил съм моряк и сме гонили турски фрегати даже арестувахме няколко. Корабите бяха в прилично състояние даже флагмана в Созопол беше доста модерен за времето си.
ivan dimitrov
12-07-2016, 02:24
Абсолютни лъжи, бил съм моряк и сме гонили турски фрегати даже арестувахме няколко. Корабите бяха в прилично състояние даже флагмана в Созопол беше доста модерен за времето си.
Кой флагман!? Къде!? Кога и къде беше моряк?
ecotronic
12-07-2016, 10:02
Да. Като член на ВД бяхме длъжни да купуваме остарялото руско оборудване, което иначе е трябвало да отиде за скрап. В полка имаше около 20% що годе съвременно и боеспособно оборудване. Останалото беше леш. Е да - продавали са ни го на изгодни цени. Ама каква файда от това.
И какво свърши реално тази "силна" армия? Реално само едно - правеше от младежите мъже.
dimitar_vd62
12-07-2016, 10:27
Начи викаш при 39 възела турската фрегата е отпрашила.....дообре бе Ванка, велик си.Я кажи коя е бела тая турска фрегата да я проверим в алманаха за ТТ данни.Щом си бил там не може да не знаеш кого сте преследвали.
---------- Post added at 10:16 ---------- Previous post was at 10:12 ----------
ЕС не ти ли прилича на СССР.М? а се замисли малко.Един държавен глава Меркел казва какво да правим и другите изпълнявят.
Добре казано .- http://www.pan.bg/view_article-49-343105-Takava-gruba-voenna-provokaciya-kym-Rusiya-ne-e-pravena-dori-v-godinite-na-Studenata-vojna.html
---------- Post added at 10:27 ---------- Previous post was at 10:16 ----------
Бяха унищожени за да дойде НАТО и най-вече САЩ.МИГ 25 се продаваше на цената на джип втора употреба.Иначе ако имаме 130000 армия немаме нужда от чужда войски пък и Русия не е заплаха.Туй е замислено още в зората на демокрацията.Е ся като имаш щатски самолети по спокоен ли се чувстваш като си цел на руснаците.
ecotronic
12-07-2016, 11:25
Бяха унищожени за да дойде НАТО и най-вече САЩ.МИГ 25 се продаваше на цената на джип втора употреба.Иначе ако имаме 130000 армия немаме нужда от чужда войски пък и Русия не е заплаха.Туй е замислено още в зората на демокрацията.Е ся като имаш щатски самолети по спокоен ли се чувстваш като си цел на руснаците.
Стига с тия цели, бре!
Преди 30 г. бях цел на НАТО пък сега съм цел на Русия.
Един живот не ми стига за да бъда цел. :)
Нито НАТО ще напада Русия, нито Русия ще напада НАТО.
Всичко е психо-атака с цел икономическа изгода.
ivan dimitrov
12-07-2016, 19:02
Начи викаш при 39 възела турската фрегата е отпрашила.....дообре бе Ванка, велик си.Я кажи коя е бела тая турска фрегата да я проверим в алманаха за ТТ данни.Щом си бил там не може да не знаеш кого сте преследвали.
В интерес на истината - не зная. Движението по горна палуба в такива случаи се забранява. А и да не беше, пак нямаше как да прочета име на няколко кабелта в тъмното. Ако ти е толкова интересно питай Румен Николов, той със сигурност ще знае, беше ми пряк началник = помощник командир. А и аз не твърдя че са били 39 възла в тоя момент. Тая скорост беше постигната при тестовете на турбините, при спокойно море. Оная вечер не беше толкова тихо, та можеш да извадиш 3-4 възла. По него време две ПЛК-та имаха турбини 14 и едно Атийско, ние бяхме по бързото. Останалите получаваха турбини на ротационен принцип. Две пеелката отиват и им мотират отремонтирани турбини, двете с турбини отиват да ги "разтурбинят"(нещо като разжалване). А случката с Вома-та са случи на Бургазкият док, спешно трябваше да заместим Атийско ПЛК на дозор а на Лъджата нямаше свободен док.
Морякът Павлинчо да не бърка фрегата с гемия!?
Кой флагман!? Къде!? Кога и къде беше моряк?
В Созопол на торпеден катер 114, 37 възела сме ги правили на учение без никакъв проблем. Флагмана на дивизиона беше ракетен катер с турбини. Корабите излизаха на док всеки 6 месеца и се ремонтираше и пребоядисваше дъното с пет пласта специална боя. Лично съм участвал в една гонка на турски кораб и онези се изпокриха като мишки само че от Варна не ни дадоха разрешение да ги арестуваме. Отделно имахме случай на истинска бойна тревога когато вдигнаха дежурните кораби които арестуваха няколко турски кораба и ги конвоираха до Бургас. Става въпрос за рибарски кораби.
Bobo Markov
12-07-2016, 22:23
В Созопол на торпеден катер 114, 37 възела сме ги правили на учение без никакъв проблем. Флагмана на дивизиона беше ракетен катер с турбини. Корабите излизаха на док всеки 6 месеца и се ремонтираше и пребоядисваше дъното с пет пласта специална боя. Лично съм участвал в една гонка на турски кораб и онези се изпокриха като мишки само че от Варна не ни дадоха разрешение да ги арестуваме. Отделно имахме случай на истинска бойна тревога когато вдигнаха дежурните кораби които арестуваха няколко турски кораба и ги конвоираха до Бургас. Става въпрос за рибарски кораби.
Браво! Идеално! значи торпеден катер 114 е бил в силен боен дух и когато не е бил на док за ремонт се е дърпал с турски рибарски лодки, които се изпокрили като мишки в открити води ... евала аркадашлар - машала!
Браво! Идеално! значи торпеден катер 114 е бил в силен боен дух и когато не е бил на док за ремонт се е дърпал с турски рибарски лодки, които се изпокрили като мишки в открити води ... евала аркадашлар - машала!
Aбе ти наистина ли си толкова тъп или се правиш на такъв.
ivan dimitrov
12-07-2016, 22:31
А-а-а-а, не било фрегати-и-и, било гемии. Ами то и ПЛК то редовно го търкахме с "балканчетата" безпроблемно, обаче пясъкоструйката не е "балканче" и го разпори.
В първа дивизия често се снемаше кораб по реална бойна тревога. Е и!? Пак си бяха бутафорни корабите. С отдавна исползван ресурс, стари проекти, с постоянни ремонти и вечно липсващи части за качествен ремонт. Новите ПЛК вече бяха малко по свежи май, но ... те някъде 90 те години ги смениха мисля. На тях не съм се качвал, не им зная халът.
Bobo Markov
12-07-2016, 22:38
Aбе ти наистина ли си толкова тъп или се правиш на такъв.
е ти прецени :) вложи интелект малко :) ама не предОбряй, че току-виж си измислил нещо вън от контекста да се посмеем виртуално ;)
е ти прецени :) вложи интелект малко :) ама не предОбряй, че току-виж си измислил нещо вън от контекста да се посмеем виртуално ;)
А значи не се правиш. Ами колкото толкова, може да е кухо ама да е здраво.
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:55 ----------
А сега, къде била интригата в Сирия.
http://rusvesna.su/news/1468189494
dimitar_vd62
12-07-2016, 23:49
Ае стига сте спамили, нашта работа беше да устискаме няколко часа докат дойдат братушките.То и турския флот кой знае какво нямаше тогава еле пък като извадиш спомагателните съдове бяхме на кантар.Те също разчитаха на Шести американски флот в средиземно море.Те и сега са наясно че нямат ресурса да се противопоставят на руския флот и затова няма и да се напъват да харчат пари освен да модернизират отбранителния си флот, а и политиката им е регионална а не световна както на САЩ И Русия.Освен на нашто военен министър на всички им е ясно че ако стане патаклама даже няма си отвържат корабите от пирса.Пък ний специално нямаме пари за крилати ракети прочие съвременни глезотийки ако ще и да ни подарят кораби.Пък и между другото на всички освен на Митов,Чехлю и Ненчев им е ясно че никой няма ни пази ни НАТО ни САЩ просто сме плацдарм и пет пари не дават за българите те и ония тримата го знаят ма нали трябва да оправдяат действията си.Как виждате Чехлю като главнокомандващ или Ненчев да си развява тупето по бойното поле.Аз щот ги виждам некъде далееко на запад барабар със семействата си па ние тука ще си вадим очите - видя ли ся ко стана,нали ти казвах ма ти не...нещо от тоя сорт.Войни се водят за територии и ресурси, а Русия си ги има в изобилие, познайте кой ги няма.И стига сте навирали Крим, той има стратегическо значение, никакво друго и за едните и за другите.Нито диаманти има, нито злато нито уранова руда, руснаците се възползваха от мизерията в Украйна и недоволството на народа и си го върнаха.Щото ако там се настани НАТО заводите в задуралието стават уязвими.А това вече е проблем за сигурноста на Русия.И нече не и вий не го знаете ми просто прикривате че НАТО не е никава отбранителна организация.Сега вЕвропа няма ракети които да стигат до задуралието, и не случайно Путин каза че "ние знаем че американците скоро ще имат ракети със необходимия обсег, и те знаят че ние знаем, дори кога ще имат тези ракети".Както и американците знаят че няма руска заплаха.Няма такава стратегия да обграждаш крепост с цел отбрана, единственат цел е превземане на крепоста.Тъй кат гледам Русия е обградена от натовски бази, та ай стига вече глупости.Центровете в Румъния и Полша щели да отбраняват Европа от Ирански ракети....дрън дрън, що не ги построят в Израел в Саудитска Арабия под носа на Иран, щото и най простия войник знае че ракета се сваля в началния етап от полета, остане ли бойната глава най-добре бегай.Все едно да сваляш бомбардировач след като си е пуснал бомбите...ако е останал някой да стреля де.Наистина ли някой си мисли че 3-4 натовски батальона на руската граница ще уплашат 3-4 девизии.Не, и в НАТО го знаят, ама прекрасно го знаят, както итова че това е само прикритие за пред масите.Между другото по-най скорошни данни Руската армия наброява 1 851 000 души - http://x-true.info/uploads/posts/2016-07/1468009582_cm4snzq4pgc.jpg.А стига заблуди веч
е че ми писна.
ecotronic
13-07-2016, 10:32
.....Щото ако там се настани НАТО заводите в задуралието стават уязвими.А това вече е проблем за сигурноста на Русия....
Ако случайно се забравил, още отпреди няколко десетилетия американците имат технологиите да доставят всякакви боеприпаси по всички точки на планетата, в т.ч. и в твоето задуралие.
Крайно време е да се научиш да пишеш на трезва глава? :)
Ако случайно се забравил, още отпреди няколко десетилетия американците имат технологиите да доставят всякакви боеприпаси по всички точки на планетата, в т.ч. и в твоето задуралие.
Крайно време е да се научиш да пишеш на трезва глава? :)
Предполагам, не се съмняваш в това, че и руснаците разполагат с такива технологии, към момента оценявани от специалистите, като по-съвременни и ефективни.
"Доставянето" на конвенционален боеприпас на голямо разстояние е нецелесъобразно, а "доставката" на ядрен ще се върне на секундата с обратна разписка. Те за това е напънът да дойдат близо до обектите на интерес. Използваш евтин боеприпас и затрудняваш отбранителните системи.
Чудно обаче, отбранителното "НАТО"( в действителност янките) що го правят. Сигурно щото нападението е най-добрата защита.:flirt:
Май други трябва да "изтрезнеят".
ecotronic
13-07-2016, 11:10
Докторе, аз ти предлагам да слезеш от облаците, да стъпиш на земята, да се поогледаш и да започнеш да разсъждаваш.
Като начало можеш да направиш справка за това, какви са бюджетите на НАТО и на Русия. После да помислиш, дали тези колосални пари се дават за лъкове и стрели. После да помислиш, дали ако си дал толкова много пари, ще тръбиш из Интернет, на какво точно са способни средствата с които разполагаш.
Трябва да си доста ограничен човек, за да си мислиш, че НАТО трупа аскер по руските граници за да я напада и превзема физически.
Докторе, аз ти предлагам да слезеш от облаците, да стъпиш на земята, да се поогледаш и да започнеш да разсъждаваш.
Като начало можеш да направиш справка за това, какви са бюджетите на НАТО и на Русия. После да помислиш, дали тези колосални пари се дават за лъкове и стрели. После да помислиш, дали ако си дал толкова много пари, ще тръбиш из Интернет, на какво точно са способни средствата с които разполагаш.
Трябва да си доста ограничен човек, за да си мислиш, че НАТО трупа аскер по руските граници за да я напада и превзема физически.
Ако си мислиш, че не си знаят взаимно възможностите, дълбоко си се заблудил.
Размерите на бюджетите се определят от характерите на ВПК-си.
"Тръбенето" е заради продажбите. Маркетинг един вид. Иначе, какво секретно си научил от нетя?
Аскерът не е за руснаците, а за да не мърдат "партньорите". "Консервите" във фронтовите държави, руснаците ще ги разлупят за норматив. Въпросните "консерви" служат да пазят ракетните установки от евентуалното възмущение на аборигените.
Ако ходех из облаците, нямаше да ме стяга "ореола". Проблемът е, че съм твърдо приземен. А за "пооглеждането" и разсъждаването, бъди убеден, че активно "практикувам" и двата процеса. Насрещното мнение е липса на разсъждение само за определени кръгове, претендиращи за "плурализъм", "толерантност" и т.н., но никога не упражняващи ги. Както съм казвал много пъти, "дебатът" с такива персони е безпредметен.
ecotronic
13-07-2016, 12:02
Ако си мислиш, че не си знаят взаимно възможностите, дълбоко си се заблудил.
Размерите на бюджетите се определят от характерите на ВПК-си.
"Тръбенето" е заради продажбите. Маркетинг един вид. Иначе, какво секретно си научил от нетя?
Аскерът не е за руснаците, а за да не мърдат "партньорите". "Консервите" във фронтовите държави, руснаците ще ги разлупят за норматив. Въпросните "консерви" служат да пазят ракетните установки от евентуалното възмущение на аборигените.
Ако ходех из облаците, нямаше да ме стяга "ореола". Проблемът е, че съм твърдо приземен. А за "пооглеждането" и разсъждаването, бъди убеден, че активно "практикувам" и двата процеса. Насрещното мнение е липса на разсъждение само за определени кръгове, претендиращи за "плурализъм", "толерантност" и т.н., но никога не упражняващи ги. Както съм казвал много пъти, "дебатът" с такива персони е безпредметен.
С цялото си уважение спрямо интелекта ти, ще се наложи да ти кажа, че в момента мисля, че не разсъждаваш трезво и доброволно се подлагаш на медиините манипулации.
Дай да се пробваме да "съберем 2 + 2":
1 - Поради каква причина СССР загуби първата студена война?
2 - Кога за последно си виждал военен конфликт между САЩ и Русия?
Ако САЩ вместо СССР беше загубил първата студена война:
3 - Сега нямаше ли половината свят да говори на руски?
4 - Рублата нямаше ли да е основна конвертируема валута?
5 - Една рубла нямаше ли да се разменя срещу $64?
6 - Русия нямаше ли да строи бази около САЩ?
7 - Щеше ли да съществува НАТО?
...............
8 - Защо НАТО вдига толкова пушилка, като изнася бази по границите с Русия?
9 - След като Русия има и технологиите и всички останали необходими ресурси за на направи на отломки НАТО-вските погранични подразделения, защо истерясва, когато се появи нов батальон в Румъния и 2 танка в България?
10 - А да не би пък случайно, когато не можеш да накараш икономиката ти да заработи и така да повишиш жизнения стандарт на народа си, НАТО да се явява перфектното сапунче, с което да си измиеш ръчичките?
..............
Ей такива все простички въпроси си задават умните хора.
Но предимно умните.
Bobo Markov
13-07-2016, 15:19
С цялото си уважение спрямо интелекта ти, ще се наложи да ти кажа, че в момента мисля, че не разсъждаваш трезво и доброволно се подлагаш на медиините манипулации.
...............
9 - След като Русия има и технологиите и всички останали необходими ресурси за на направи на отломки НАТО-вските погранични подразделения, защо истерясва, когато се появи нов батальон в Румъния и 2 танка в България?
10 - А да не би пък случайно, когато не можеш да накараш икономиката ти да заработи и така да повишиш жизнения стандарт на народа си, НАТО да се явява перфектното сапунче, с което да си измиеш ръчичките?
..............
Но предимно умните.
най-голямата грешка на Русия беше че си избиха евреите а САЩ ги приютиха и сега владеят света - виж ми подписа...
@Павлинйе - марш в Синагогата!
---------- Post added at 15:19 ---------- Previous post was at 15:18 ----------
А значи не се правиш. Ами колкото толкова, може да е кухо ама да е здраво.
---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:55 ----------
А сега, къде била интригата в Сирия.
http://rusvesna.su/news/1468189494
Павлинйе - марш в Синагогата, Павлинйе и стига си спамил ти, спамъре неден :)
dimitar_vd62
13-07-2016, 16:39
...............
..............
Но предимно умните.
Ако Ботев беше с каска и Левски с ботуши, ай остави предположенията.Първо СССР Не загуби студената война, оня Горбачаев а изтъргува наивно.НАТО вдига пушилка защото НА ВПК му трябват конфликти за да оправдае средствата за въоръжаване.За конфликти с талибани иислямисти не са необходими подводници и атомни оръжия нито Ф35 който счупи всички рекорди по скъпотия иначе как ВПК на САЩ ще оправдаят колосалните разходи без достоен враг.Икономиката им не работеше защото беше заета със противопоставяне на НАТО и САЩ, които пък/САЩ/, излязоха сухи от войната с работеща икономика а 1949 година СССР още погребваше труповете от войната и беше в развалини
Простичките хора да отговорят на умните хора - НАТО е създаден на 4 април 1949 г.Варшавския договор е създаден в отговор на НАТО на 14 май 1955 г. и е разпуснат през юни 1991 година.Защо след това НАТО продължава да съществува, нали заплахата изчезна, СССР се разпадна, а НАТО въпреки обещанията започна да се разширява на изток.На всичкото отгоре разбомби Югославия, попиля Ирак,Либия и Сирия.Така че НАТО съвсем не е сапунче.И след като тези няколко батальона и 2-3 танка изтерясват Русия вероятно не от страх то дефекто а какво са тука след като е ясно че с тях няма да превземат Русия, но пък ще затвърдят убеждението че Русия е заплаха и затова са тука, сиреч не Русия а САЩ ни превзеха и затова Русия се демонизира за да се прикрие този факт, т.е. че политиката на НАТО е настъпателна.Общо взето Русия взе КРИМ след като САЩ превзеха цяла източна Европа. Я умните хора да изровят от шизофреничните си мозъци отговор.
И представи си има държави които не искат еднополярен свят в който САЩ да казват какво да ядат какво да произвеждат и какво да правят, вместо това искат равноправни отношения и сами да решават.Ся ако парламента на Англия отхвърли референдума щса изкефя максимално защото ще сложи кръст на "демокрацията" ви.
И се появи Путин и ви развали измамата.хихихи.
ecotronic
13-07-2016, 16:52
Като САЩ са заплаха за Русия, имаш ли някаква идея, защо САЩ не унищожиха СССР в интервала 1945 - 1949 през който те имаха ядрено оръжие, пък руснаците - нъцки?
Горбачов нищо не изтъргува а само направи това, което се налагаше, след като СССР беше затънал в лайната.
НАТО се разширява на изток, не защото то го иска а защото бившите соц страни го искат, така както искат да се приобщят към ЕС вместо към Русия.
Агресивен бил западът..... Я ми кажи за колко застреляни или опандизени западняци, които са искали да минат желязната завеса в посока запад - изток знаеш? И изобщо имало ли такива?
Я питай чехи и унгарци, дали западът или изтокът е бил по-агресивен.
Абе кво ли се разправям с промитите ви мозъчета?
ecotronic
13-07-2016, 17:17
най-голямата грешка на Русия беше че си избиха евреите а САЩ ги приютиха и сега владеят света
Не бе. Най-голямата грешка на Русия е станала през 1917 - та.
Сега Путин я поправя, като е разрушил озоновия слой над северна България, пък докторът и Митака още не са разбрали :tooth:
dimitar_vd62
13-07-2016, 17:37
Като САЩ са заплаха за Русия, имаш ли някаква идея, защо САЩ не унищожиха СССР в интервала 1945 - 1949 през който те имаха ядрено оръжие, пък руснаците - нъцки?
Горбачов нищо не изтъргува а само направи това, което се налагаше, след като СССР беше затънал в лайната.
НАТО се разширява на изток, не защото то го иска а защото бившите соц страни го искат, така както искат да се приобщят към ЕС вместо към Русия.
Агресивен бил западът..... Я ми кажи за колко застреляни или опандизени западняци, които са искали да минат желязната завеса в посока запад - изток знаеш? И изобщо имало ли такива?
Я питай чехи и унгарци, дали западът или изтокът е бил по-агресивен.
Абе кво ли се разправям с промитите ви мозъчета?
Извинявай в никоя соц страна не са питали демократично народа иска ли го.Една продажна върхушка го искаше.В тоя дух попитай чехите и унгарците що не искат американски войски и натовски бази.Я кажи за войната в ъв виетнам, кажи за Югославия, Либия, Ирак Сирия що отклоняваш въпроса.Баш си го изтъргува Горбачов.Ся ми кажи каква икономика имаме и в какви лайна сме затънали.49 година САЩ колко бомби са имали че да почнат война със СССР.А и пълномащабна война между САЩ и Русия/СССР/ не може да има, могат само да се стрелят с ракети поради простата причина че нямат обща сухопътна граница и затоваРусия да превземе САЩ или обратното е невъзможно поради факта че не могат да прехвърлят сухопътни войски и да ги снабдяват, Поради това Русия не напада САЩ и обратното но индиректноСАЩ чрез НАТО могат да водят война с Русия като не им се налага да прехвърлят свои войски а само да снабдяват съюзниците си.Нашите мозъци не са промити ами вашите, нямате доводи и само стари неща навирате и непрекъснато прокламирате някаква руска заплаха та белким хората наистина повярват.Е де е тя де .Посочете я бе мааму стара.Ако Крим е анексия то Югославия какво е.Амерреканските танкове у нас какво са, аз не ги извиках нито комшията извикаха ги сълзите на Паси и подобните му.Имате навика да не отговаряте на с факти от настоящето ами да вадите такива от точно определено минало.Ама самво от страна Русия естествено за другото не се говори щотно ся "сме" съюзници.Бе то бееме и през втората световна съюзници на тия същите пък после станахме съюзници на Русия.Пак същия сценарий се повтаря.Както и да е всички е дъвкано дъвкано та нема смисъл.Освен да злобеете друго не ви остава.Ний сме колония на САЩ, Русия се съвзе и практически сте стопирани до тук, ще гледаш как Бг се обезлюдява респективно безработицата намалява, ще се надяваш на по добро блъдеще още дъъъълги години.Не мога да разбера какво се нервиш, нали живееш в демокрация в ЕС в НАТО какво те тревожи Русия.Нали имаш банани и портокали по всяко време, можеш да идеш на вечеря във Виена и са върнеш сутринта.Прави впечатление че модела на русофибите във всички форуми е един и същ, плюене увъртани и никакви доводи освен Сталин, и т.н.Явно работодатела е един и същ.Дайте да я зятворим тая тема че нема смисъл просто.
ecotronic
13-07-2016, 17:43
Това вашето са нарича мазохизъм. Само простият човек е способен да настъпи мотиката повече от веднъж :)
dimitar_vd62
13-07-2016, 20:09
Ми като си помисля колко пъти сме били от ебаната страна щото сме били против Русия.....не знам кои са мазохистите .Освен Русия и ЧЕЗ ни съди.Честито светло бъдеще.Браво, някой се е натегнал на работодателя си - http://www.pan.bg/view_article-4-343387-Avtorevju-Bylgariya-sabotira-ruskata-protivovyzdushna-otbrana-v-polza-na-NATO.html - и ся Русия сама си произвежда въпросната част, вместо нашата икономика да спечели.Откровено европейски ценности.И една гнусна клевета - http://www.pan.bg/view_article-58-343132-ChETETE-VNIMATELNO-NOV-PLAN-ShOK-I-UZhAS-ZA-RUSIYA-NATO-RAZPALVA-OGYNYAT-NA-VOJNATA.html И като се замеряме със събития от миналото - http://www.pan.bg/view_article-1-343081-Eto-kak-i-za-kolko-sekundi-Syrbiya-svali-nevidimiya-amerikanski-Stelt-prez-1999-godina.html само 18 секунди да свалиш СТЕЛТ.Ама и това е гнусна лъжа на балалайка ру, нищо че цял свят знае.Както е и гнусна лъжа че мигрантите са организирани а не спонтанни, всичко друго е ксенофобия.http://www.pan.bg/view_article-5-343389-Zapochna-vtoriyat-etap-ot-plana-za-Evropa.html И за финал да живее демокрацията - http://www.pan.bg/view_article-59-343391-Zadachata-za-anti-Rusiya.html.
---------- Post added at 20:09 ---------- Previous post was at 20:00 ----------
...............
..............
Но предимно умните.
Баш по туй дет питаш простите - http://www.pan.bg/view_article-59-343393-Koj-zapochna-vtorata-Studena-vojna.html
ecotronic
13-07-2016, 20:26
Митак, не знам ти, какво точно разбираш под "e..на страна", но аз по-е..но от времето през което бяхме на страната на СССР не знам.
Трябва да си пълен малоумник за да знаеш за онези 45 години, известна част от тях да си ги изживял лично и накрая пак да милееш за Русия.
Те на това му викам мазохизъм.
Bobo Markov
13-07-2016, 21:55
Митак, не знам ти, какво точно разбираш под "e..на страна", но аз по-е..но от времето през което бяхме на страната на СССР не знам.
Трябва да си пълен малоумник за да знаеш за онези 45 години, известна част от тях да си ги изживял лично и накрая пак да милееш за Русия.
Те на това му викам мазохизъм.
приятели с повечето от вас се знаем от години и лично се познаваме но тук не мога да не се съглася с Любо ...
просто на нас Българите ни е къса паметта и бързо прощаваме и забравяме като видиотени сме ...
опасни са тези про-руски настроения защото са подплатени с много фалшифицирана история и ни карат да забравим, че сме българи... и както пише Умберто Еко в "Пражкото Гробище" - Русия е една гара там всичко минава заминава и иде друго - това не е страна нито държава - това още от Светослав е една фирма ...
dimitar_vd62
13-07-2016, 23:36
Нищо лошо не ми се случило тогава.Честно казано по ебано време от последните 25 години не съм виждал.Но пък това време разби всички митове за българина.Видя се какво представляваме всъщност.И онова време мина отдавна, преди 25 години, какво ми го даваш за пример, но очевидно времето на колониалното робство не е минало и ти сам си слагаш оковите, дори се и бориш за правото да бъдеш окован.Е догодина ще идват 4000 американски войници надявам се да спиш по-спокойно и да се гордееш че си европеец.Не българин, европеец.Американеца се гордее с флота си, с армията си, с авиацията си с независимоста си но ти нямаш с какво да се гордееш и ще си останеш ето това - http://www.pan.bg/view_article-64-343368-Plashtat-ni-naj-malko-v-celiya-ES-edva-€4-na-chas.html .Само от ноември до сега съм дал 10 000лв за две операции на майка ми по здравна каса.За 2,5 години сумата надхвърля 20 000.Това при положение че е осигурена.16 пролежавания в болница по спешност или с направление.И всеки път изписана с подобрение...Такова подобрение че предпоследния път я изписаха с температура,била настинала , прибирам се във Варна и директно в спешното - менингит.Иди доказвай че са я заразили в предната болница, що унижения изтърпях със стиснати зъби само и само да вземат щото са в правото си да откажат и да я връщам там където са я оперирали.Гледаме преди всичко клиничната пътека и пито платено.Плащаш си да благоволи светилото да я оперира иначе ела другия понеделник, излизал отпуска и т.н.Дано не ти идва на главата тогава ще целуваш на бай Тошо гъзъ посмъртно.И това заради прословутите възможности които ни открива "демокрацията" и докторите станаха ЕТ.А ти ми ревеш за някви сто кинта.Ела обясни колко хубаво е сега и каво светло бъдеще ни чака на един татко дето разпродаде всичко и задлъжнял до гуша за да плати 150 000 евро за операция в Италия на сина си.И ся си блъска главата щото с тези пари можеше да вземе руско гражданство, да си купи жилище в Русия да плати 50 000 долара за осигуровки и да му спасят детето без да е на улицата.Или да беше отишъл навреме на запад и сега можеше да се възползва от тяхното здравеопазване, ма като се обърне колата пътища много.И той беше повярвал като тебе че ще стане европеец щото и бизнес имаше и мерцедес караше и той разправяше че това при тато не можело да се случи докато не разбра че е един обикновен човечец с розови очила.Ся продава на битака до нас туй онуй щото пари има да връща.Ма докато не ти дойде до главата няма да прогледнеш в какви говна живеем в тази демокрация, не в онази дето ни обещаваха.А ти продължавай да мислиш че Русия е виновна за всичко и вървим към светло бъдеще.Паричните потоци текат от източна европа към западна европа и това няма да се промени защото ние не им трябваме, трябва им територията ни за авант пост срещу Русия и евтината работна ръка за корпорациите които ти обещават какво ли не а ти съществувай и се надявай че слънцето ще изгрее и на нашата улица.Тука ще си съществуваш а тия дето сега те водят за носа един ден ще са поплажовете на карибите,бахамитне и дет се сетиш и ще ти се присмиват, щото за това им плащат.
п.п.Това е отговор на Любо че съм забравил да го цитирам.
По този случай , един виц.
Събрали се двама дядовци пред блока и си приказват. Ей какво стана, едно време работиш, работиш купиш си телевизор, работиш, работиш, купиш си къща. Сега гледам младите, работят, работят, продадат си телевизора, работят, работят, продадат си къщата.
Иначе, здравната помощ в България е равносилна на престъпление. В САЩ положението също е критично. Явно едни от други се учат.
Нищо лошо не ми се случило тогава.Честно казано по ебано време от последните 25 години не съм виждал.Но пък това време разби всички митове за българина.Видя се какво представляваме всъщност.И онова време мина отдавна, преди 25 години, какво ми го даваш за пример, но очевидно времето на колониалното робство не е минало и ти сам си слагаш оковите, дори се и бориш за правото да бъдеш окован.Е догодина ще идват 4000 американски войници надявам се да спиш по-спокойно и да се гордееш че си европеец.Не българин, европеец.Американеца се гордее с флота си, с армията си, с авиацията си с независимоста си но ти нямаш с какво да се гордееш и ще си останеш ето това - http://www.pan.bg/view_article-64-343368-Plashtat-ni-naj-malko-v-celiya-ES-edva-€4-na-chas.html .Само от ноември до сега съм дал 10 000лв за две операции на майка ми по здравна каса.За 2,5 години сумата надхвърля 20 000.Това при положение че е осигурена.16 пролежавания в болница по спешност или с направление.И всеки път изписана с подобрение...Такова подобрение че предпоследния път я изписаха с температура,била настинала , прибирам се във Варна и директно в спешното - менингит.Иди доказвай че са я заразили в предната болница, що унижения изтърпях със стиснати зъби само и само да вземат щото са в правото си да откажат и да я връщам там където са я оперирали.Гледаме преди всичко клиничната пътека и пито платено.Плащаш си да благоволи светилото да я оперира иначе ела другия понеделник, излизал отпуска и т.н.Дано не ти идва на главата тогава ще целуваш на бай Тошо гъзъ посмъртно.И това заради прословутите възможности които ни открива "демокрацията" и докторите станаха ЕТ.А ти ми ревеш за някви сто кинта.Ела обясни колко хубаво е сега и каво светло бъдеще ни чака на един татко дето разпродаде всичко и задлъжнял до гуша за да плати 150 000 евро за операция в Италия на сина си.И ся си блъска главата щото с тези пари можеше да вземе руско гражданство, да си купи жилище в Русия да плати 50 000 долара за осигуровки и да му спасят детето без да е на улицата.Или да беше отишъл навреме на запад и сега можеше да се възползва от тяхното здравеопазване, ма като се обърне колата пътища много.И той беше повярвал като тебе че ще стане европеец щото и бизнес имаше и мерцедес караше и той разправяше че това при тато не можело да се случи докато не разбра че е един обикновен човечец с розови очила.Ся продава на битака до нас туй онуй щото пари има да връща.Ма докато не ти дойде до главата няма да прогледнеш в какви говна живеем в тази демокрация, не в онази дето ни обещаваха.А ти продължавай да мислиш че Русия е виновна за всичко и вървим към светло бъдеще.Паричните потоци текат от източна европа към западна европа и това няма да се промени защото ние не им трябваме, трябва им територията ни за авант пост срещу Русия и евтината работна ръка за корпорациите които ти обещават какво ли не а ти съществувай и се надявай че слънцето ще изгрее и на нашата улица.Тука ще си съществуваш а тия дето сега те водят за носа един ден ще са поплажовете на карибите,бахамитне и дет се сетиш и ще ти се присмиват, щото за това им плащат.
п.п.Това е отговор на Любо че съм забравил да го цитирам.
По този случай , един виц.
Събрали се двама дядовци пред блока и си приказват. Ей какво стана, едно време работиш, работиш купиш си телевизор, работиш, работиш, купиш си къща. Сега гледам младите, работят, работят, продадат си телевизора, работят, работят, продадат си къщата.
Иначе, здравната помощ в България е равносилна на престъпление. В САЩ положението също е критично. Явно едни от други се учат.
Аааа, нема да ривете от здавеоГазването. То е адекватно на социума ни.:flirt:
В същност е все още по-добро от "западното" в много отношения, ма не се притеснявайте, ще ги стигнем.
dimitar_vd62
14-07-2016, 12:16
Демокрация с изнудване Бат Бойко по БТВ - Ако Герб се провали на президентските избори ще предизвикам предсрочни избори.Ам по тая логика Камеран като се провали на Брекзита що не предизвика предсрочни избори ами просто мъжки си подаде оставката.Щото сме дали обещания отвъд океана, обаче виждаме че народа си "Уважава" Чехлю и ни е страх да не се наложи да връщаме комисионната.
п.п.Нема страшно Любо САЩ са купили три парцела в Ново село за нуждита на армията си.Чудно защо закона в САЩ не позволява българи да купуват земя, а ние им позволяваме.Освен това като член нато не сме длъжни да приемаме войски наСАЩ на територията си.Мисля че НАТО е достатъчен гарант да ни защити от Русия, та не е необходимо до имаме американски войски на наша територия.Така че честито колониално робство.На 4 юли нема пропусна да те поздравя.
dimitar_vd62
14-07-2016, 13:36
Аааа, нема да ривете от здавеоГазването. То е адекватно на социума ни.:flirt:
В същност е все още по-добро от "западното" в много отношения, ма не се притеснявайте, ще ги стигнем.
Не става въпрос за здравеопазванито като система а за отношението на медицинските лица към болен и пациент.Щото когато си плащаш би следвало да получиш качествена услуга и подобаващо отношение.Чудно как така в епикризите все пише изписан с подобрение а още веч
ерта се оказваш в спешното.Ми щот си наблъскан с болкоуспокояващи и като им мине действието "подобрението " излиза наяве.В повечето случаи и със допълнителни "екстри".Очевидно в България има касти - лекари и некви дет имат наглоста да се разболяват.Че и претенции имат.Не е като да отиде доктор с колата си в сервиза и да иска веднага да стане, ма и да са любезни, и и все в тоя дух претенции.Ами добре да си плати 400 лв за избор на екип автомонтьори, да си плати консумативите оритгинални, пък да му сложат ментета, да го нахокат че никой него довел насила той самв е дошъл.Епикриза, респективно фактура ща получи в понеделник щото събота и неделя нема смисъл пациента, респективно колата да стои в болницата/сервиза та затва ще подпише документ че в петък е напуснал по собствено желание.Демек ако стане стане нещо поради некачествен ремонт монтьора си връзва гащите.Все едно да ти наранят твърдата обвивка на нерва, респективно лаковото покритие на колата и да те заразят с менингит, респективно с ръжда по купето, ама пациента т.е. клиента е поправилното, разбира едва като се прибере и понеже е подписал че е напуснал доброволно болницата/сервиза не носи отговорност.И във епикризата/фактурата не пише името на опериралия лекар/монтьора.Кофти нали.Ама доктора може да набие монтьора а пациента или близките трябва си мълчат щот са на зор.За това не е виновна системата , а негово величество човека в бяла престилка.Ай да спра дотук че по-нататък сюжета от престоя в болницита е достоен за концлагер.Общо взето командват санитарките и сестрите.И не знам с какъв конкурс ги избират едни такива с квадратни параметри едни такива пъшкащи, трудно влизащи през вратата.И с едни ръкавици се пипа системата, сменят се превръзки, изливат се подлоги.....пазим маникюра явно преди всичко.Иначе ако евентуално дойдат проверяващи всичко е наред като за пред телевизия.Вечер е светотатство да повикаш сестра или санитарка, а да лежиш 28 дена в едни чаршафи е нещо съвсем нормално, все пак не е хотел пък и сам си отишъл не са ти дали партийно поръчение.И една дилема не ми дава мира, трябваше една банка кръв, докато не занесох бележка че съм дал не я преляха.Чудно сигурно цялата рода на Митьо очите до девето коляно е давала кръв щото медиите с голямо съчувствие съобщиха че са му прилели над 100 банки кръв и плазма.И интересно, имал съм татуировка и не можело да дам кръв но пък циганина Георги на който платих 100 кинта бе източен успешно, нищо че цялата му ръка беше в татуси.Ама от мен нищо не фащат пък мангото се отчита 20 кинта на доячката - сам ми го каза в приятелски разговор.И всичко е така организирано че аз нищо не мога да докажа.Затва и си трая, но пък отрочето на медицинско лице малко трудно ще си вземе изпитите при жена ми.Нищо лично.А като беше на 24 години дъщеря ми замалко не беше оперирана от една гинеколожка, естествено не посред нощ в болницата а на другия ден в частния кабинет - безкръвно, кисти на яйчниците.Добре че тати настоя за хирург та се разминахме с остър апендицит и се надявам на внуци.Пак няма доказателства за прегледа по спешност при гинеколожката но пък още имам кичур коси между пръстите.Няма съд и присъда която да обезщетят мъките които търпи майка ми и преебаните три години от нейния и моят живот.Системата била виновна...Туй че аз почти година не мога се оправя от един антибиотик кучета ма яли, щото закакво да правим иследвания, джипито било учило 6 години и 30 години стаж има ся ша тварим касата с иследвания.Ма така ще е те мене аз тях.За три годино ходене по мъкита само 2 /два/ Доктора срещнах, не случайно пиша с гравно Д.Иза всичко това не са виновни прословутите 45 години нито Путин.Но пък са намесени демократичните ценности и най-вече българския ген.
ecotronic
14-07-2016, 14:01
Митак, неам време да ти чета романите, но от един бърз поглед по диагонал, ми се мерна следното:
"А ти ми ревеш за някви сто кинта"
От написаното от теб си правя извода, че ти не разбираш дори и малка част от това, което пиша. Дори и най-същественото не разбираш.
Какъв е смисълът да си губим взаимно времето?
Не става въпрос за здравеопазванито като система а за отношението на медицинските лица към болен и пациент.Щото когато си плащаш би следвало да получиш качествена услуга и подобаващо отношение.Чудно как така в епикризите все пише изписан с подобрение а още веч
ерта се оказваш в спешното.Ми щот си наблъскан с болкоуспокояващи и като им мине действието "подобрението " излиза наяве.В повечето случаи и със допълнителни "екстри".Очевидно в България има касти - лекари и некви дет имат наглоста да се разболяват.Че и претенции имат.Не е като да отиде доктор с колата си в сервиза и да иска веднага да стане, ма и да са любезни, и и все в тоя дух претенции.Ами добре да си плати 400 лв за избор на екип автомонтьори, да си плати консумативите оритгинални, пък да му сложат ментета, да го нахокат че никой него довел насила той самв е дошъл.Епикриза, респективно фактура ща получи в понеделник щото събота и неделя нема смисъл пациента, респективно колата да стои в болницата/сервиза та затва ще подпише документ че в петък е напуснал по собствено желание.Демек ако стане стане нещо поради некачествен ремонт монтьора си връзва гащите.Все едно да ти наранят твърдата обвивка на нерва, респективно лаковото покритие на колата и да те заразят с менингит, респективно с ръжда по купето, ама пациента т.е. клиента е поправилното, разбира едва като се прибере и понеже е подписал че е напуснал доброволно болницата/сервиза не носи отговорност.И във епикризата/фактурата не пише името на опериралия лекар/монтьора.Кофти нали.Ама доктора може да набие монтьора а пациента или близките трябва си мълчат щот са на зор.За това не е виновна системата , а негово величество човека в бяла престилка.Ай да спра дотук че по-нататък сюжета от престоя в болницита е достоен за концлагер.Общо взето командват санитарките и сестрите.И не знам с какъв конкурс ги избират едни такива с квадратни параметри едни такива пъшкащи, трудно влизащи през вратата.И с едни ръкавици се пипа системата, сменят се превръзки, изливат се подлоги.....пазим маникюра явно преди всичко.Иначе ако евентуално дойдат проверяващи всичко е наред като за пред телевизия.Вечер е светотатство да повикаш сестра или санитарка, а да лежиш 28 дена в едни чаршафи е нещо съвсем нормално, все пак не е хотел пък и сам си отишъл не са ти дали партийно поръчение.И една дилема не ми дава мира, трябваше една банка кръв, докато не занесох бележка че съм дал не я преляха.Чудно сигурно цялата рода на Митьо очите до девето коляно е давала кръв щото медиите с голямо съчувствие съобщиха че са му прилели над 100 банки кръв и плазма.И интересно, имал съм татуировка и не можело да дам кръв но пък циганина Георги на който платих 100 кинта бе източен успешно, нищо че цялата му ръка беше в татуси.Ама от мен нищо не фащат пък мангото се отчита 20 кинта на доячката - сам ми го каза в приятелски разговор.И всичко е така организирано че аз нищо не мога да докажа.Затва и си трая, но пък отрочето на медицинско лице малко трудно ще си вземе изпитите при жена ми.Нищо лично.А като беше на 24 години дъщеря ми замалко не беше оперирана от една гинеколожка, естествено не посред нощ в болницата а на другия ден в частния кабинет - безкръвно, кисти на яйчниците.Добре че тати настоя за хирург та се разминахме с остър апендицит и се надявам на внуци.Пак няма доказателства за прегледа по спешност при гинеколожката но пък още имам кичур коси между пръстите.Няма съд и присъда която да обезщетят мъките които търпи майка ми и преебаните три години от нейния и моят живот.Системата била виновна...Туй че аз почти година не мога се оправя от един антибиотик кучета ма яли, щото закакво да правим иследвания, джипито било учило 6 години и 30 години стаж има ся ша тварим касата с иследвания.Ма така ще е те мене аз тях.За три годино ходене по мъкита само 2 /два/ Доктора срещнах, не случайно пиша с гравно Д.Иза всичко това не са виновни прословутите 45 години нито Путин.Но пък са намесени демократичните ценности и най-вече българския ген.
Доста неща си усетил, но и за доста още не си наясно. В общи линии, както казах, не е виновна системата, а социума, демек хората. Нали виждаш и тук.
Митак, неам време да ти чета романите, но от един бърз поглед по диагонал, ми се мерна следното:
"А ти ми ревеш за някви сто кинта"
От написаното от теб си правя извода, че ти не разбираш дори и малка част от това, което пиша. Дори и най-същественото не разбираш.
Какъв е смисълът да си губим взаимно времето?
Е,щом не четеш нещо внимателно, защо твърдиш, че си разбрал, та и изводи си направил?
Единственото вярно е, че подобни упражнения са губене на време.
Забравяйки да се "изслушваме" сме забравили да се разбираме.
dimitar_vd62
14-07-2016, 19:38
Извинявай ма не доумявам какво точно те е засегнала забележката на ченгето.За такива неща не отделям и секундза мисловно време, благодаря му за загриженоста му и му пожелавам приятин ден и съм против това прокуратурата да се занимава с подобни дела.Предполагам че делото ти е прекратено точно поради тази причина, защото има къде по важни дела и са преценили да те отсервират по най удобния начин.Ако си решил да се бориш докрай, то поднови делото щото така се заблуждаваш че си го спечелил.Мисля че ченгето е било доста толерантно а ти преекспонираш нещата.Докато в моя случай проблема не е с един лекар и едно лечебно заведение а е практика в здравеопазването.По закон от болница те изписват с епикриза, досега само една болница го е спазила.Твоя случай не е практика в КАТ.Просто изтъквам че сме се разложили като хора.
ecotronic
14-07-2016, 19:58
Извинявай ма не доумявам какво точно те е засегнала забележката на ченгето.За такива неща не отделям и секундза мисловно време, благодаря му за загриженоста му и му пожелавам приятин ден и съм против това прокуратурата да се занимава с подобни дела.Предполагам че делото ти е прекратено точно поради тази причина, защото има къде по важни дела и са преценили да те отсервират по най удобния начин.Ако си решил да се бориш докрай, то поднови делото щото така се заблуждаваш че си го спечелил.Мисля че ченгето е било доста толерантно а ти преекспонираш нещата.Докато в моя случай проблема не е с един лекар и едно лечебно заведение а е практика в здравеопазването.По закон от болница те изписват с епикриза, досега само една болница го е спазила.Твоя случай не е практика в КАТ.Просто изтъквам че сме се разложили като хора.
Митак, предлагам да престанем с темата за червения светофар. Щом досега не си разбрал за какво иде реч, няма и да разбереш.
Като приключи делото, ако пак не го прекратят, щото съм неоткриваем, ще оповестя резултата, в случай че някой го итнересува.
Дай Боже, майка ти да се оправи.
Знам, какво е да се разправяш със здравната система и това не го пожелавам и на най-големия си враг.
Знам, какво е да се разправяш със здравната система и това не го пожелавам и на най-големия си враг.
Разправията е заради липсата на такава. Точно това способства дерибействането от определени персони. Неучастващите пък в "разпределението" се озлобяват, щото опъват каиша, а живеят скотски и съответно си го изкарват на "подвластния" им, тоест на пациента. Изхода е да си биеш камшика, ако можеш. Няма да ви разправям за величия, дето простак за тях е ласкаво определение.
Митака беше писал, че всички се изписват с подобрение. Ми, така е. Кой ще си признае, че е усрал пейзажа и за това изхвърля пациент? То навсякъде е така, просто тук "обектите" на "услуга" са субекти.
ecotronic
14-07-2016, 21:03
Разправията е заради липсата на такава. Точно това способства дерибействането от определени персони. Неучастващите пък в "разпределението" се озлобяват, щото опъват каиша, а живеят скотски и съответно си го изкарват на "подвластния" им, тоест на пациента. Изхода е да си биеш камшика, ако можеш. Няма да ви разправям за величия, дето простак за тях е ласкаво определение.
Митака беше писал, че всички се изписват с подобрение. Ми, така е. Кой ще си признае, че е усрал пейзажа и за това изхвърля пациент? То навсякъде е така, просто тук "обектите" на "услуга" са субекти.
Моя далечна роднина - млада жена на 30 постъпи в средата на март в Пирогов с остра криза заради камъни в жлъчката. Отстраниха и жлъчката по някакъв съвременен микроинвазивен метод и от тогава се влоши драстично. То не бяха съмнения за панкреатит и какво ли още не.
До днес лежи там в повечето време на командно дишане, между живота и смъртта.
Какво става с тая медицина бре? За 4 месеца относително млад организъм гасне и не му се види края.
Аз, че в работата си се грижа за далеч по неотговорни неща от човешки животи, ако не се справя с даден проблем не за 4 месеца а за 4 дни, ще ме изхвърлят, като мръсно коте.
Моя далечна роднина - млада жена на 30 постъпи в средата на март в Пирогов с остра криза заради камъни в жлъчката. Отстраниха и жлъчката по някакъв съвременен микроинвазивен метод и от тогава се влоши драстично. То не бяха съмнения за панкреатит и какво ли още не.
До днес лежи там в повечето време на командно дишане, между живота и смъртта.
Какво става с тая медицина бре? За 4 месеца относително млад организъм гасне и не му се види края.
Аз, че в работата си се грижа за далеч по неотговорни неща от човешки животи, ако не се справя с даден проблем не за 4 месеца а за 4 дни, ще ме изхвърлят, като мръсно коте.
Ми, проблемът не е в метода, а в приложилият го. А човек се инвалидизира или довършва много лесно.
Каква е тая медицина ли? Ми, такава? Искахте пазар. Имате го.
Да ти кажа ли, че в болницата, от която избягах и водеща се университетска, в моята сфера е просто страшилище. Ако ти опиша, за какво става въпрос, ще легнеш и ще умреш доброволно.
dimitar_vd62
14-07-2016, 21:32
Майка ми няма как де се оправи на тези години,наясно съм с това.Искам просто да я избавя от болките за да си изживей остатъка от живота спокойно.Уви не ми се получава нито с пари нито без пари.Д-р Хаус е телевизионен герой.Другото е гол имидж.А като ги четеш завършил еди какво си, специализирал нам колко си години в Израел,САЩ,Германия и т.н, имат един куп сертификати.И така е не само в здравеопазването. По отнощение на светофара,вземи пример от този господин http://saparev.com/kat/KAT_objections.htm Само не си мисли че твоето възприятие на действителноста е еталон.Аз бих хвърлил ркавица в лицето на ченгето и бих го придизвикал на дуел.
ecotronic
14-07-2016, 21:32
Ми, проблемът не е в метода, а в приложилият го. А човек се инвалидизира или довършва много лесно.
Каква е тая медицина ли? Ми, такава? Искахте пазар. Имате го.
Да ти кажа ли, че в болницата, от която избягах и водеща се университетска, в моята сфера е просто страшилище. Ако ти опиша, за какво става въпрос, ще легнеш и ще умреш доброволно.
Какво общо има тук пазара? Един дипломиран лекар трябва просто да е един лекар, способен да си върши работата, по същия начин, както един дипломиран инженер или какъвто и да било друг специалист.
В удостоверение на какво иначе ти е дадена тази диплома?
А като не може да си върши работата, да си къса дипломата и да ходи да продава домати на пазара.
Какво общо има тук пазара? Един дипломиран лекар трябва просто да е един лекар, способен да си върши работата, по същия начин, както един дипломиран инженер или какъвто и да било друг специалист.
В удостоверение на какво иначе ти е дадена тази диплома?
А като не може да си върши работата, да си къса дипломата и да ходи да продава домати на пазара.
Май си забравил онзи стар виц - Като се знам какъв съм инженер, страх ме е да ида на лекар.
Дипломите са удостоверение, че са платени едни пари.
Как ти звучи лафа - Занаят се краде. Като добавиш и това, че нито ти си дава шанс да го откраднеш, нито пък има от кого. Прави си сметка. Е, тук - там има и изключения, но ...
Какво общо има пазарът ли? Ти как мислиш ....?
ecotronic
14-07-2016, 22:05
Май си забравил онзи стар виц - Като се знам какъв съм инженер, страх ме е да ида на лекар.
Дипломите са удостоверение, че са платени едни пари.
Как ти звучи лафа - Занаят се краде. Като добавиш и това, че нито ти си дава шанс да го откраднеш, нито пък има от кого. Прави си сметка. Е, тук - там има и изключения, но ...
Какво общо има пазарът ли? Ти как мислиш ....?
Дай да не обиждаме незаслужено хората с това болднатото.
Има и такива, разбира се, но те са изключенията (или поне аз силно се надявам да е така), заради които и измислен и онзи виц.
Дай да не обиждаме незаслужено хората с това болднатото.
Има и такива, разбира се, но те са изключенията (или поне аз силно се надявам да е така), заради които и измислен и онзи виц.
И що да е обида. Аз например сменях предпазителите на комшия ел.инженер, енергетик. Ма не щото е осакатял.
Ти си вярвай.
ecotronic
14-07-2016, 22:27
И що да е обида. Аз например сменях предпазителите на комшия ел.инженер, енергетик. Ма не щото е осакатял.
Ти си вярвай.
Въпреки, че за мен е странно това, че един инженер не може сам да си смени предпазителите, донякъде мога да си го обясня.
В днешно време познавам доста инженери, безупречни специалисти в определена област, но без обща техническа култура.
А пък и за тези, които от всичко разбират има една приказка:
Широк специалист.........ама плитък.
Така де - истината е някъде посредата.
Въпреки, че за мен е странно това, че един инженер не може сам да си смени предпазителите, донякъде мога да си го обясня.
В днешно време познавам доста инженери, безупречни специалисти в определена област, но без обща техническа култура.
А пък и за тези, които от всичко разбират има една приказка:
Широк специалист.........ама плитък.
Така де - истината е някъде посредата.
Ша са напрая на не разбрал ....
Пък който не ме е разбрал, да не се чуди, що се "случват" разни работи.
Bobo Markov
14-07-2016, 23:01
Ти си вярвай.
вие сте ми много готини - всеки от вас е тръгнал на пазара за гмуди а то кво станало продали му жмуди като в оня стар пънкарски виц ;) всички сте готини и сте профита и не разбирам за какво се препиряте само оня обесник Павлин е адски зле :( - Павлинйееее много си зле брат ама си толко зле, че ако разбереш колко ще викнеш Чък Норис
alfa racer GTA
16-07-2016, 00:20
Путин е решил да направи всички Руснаци милионери.В рубли: http://www.finanz.ru/novosti/valyuty...ley-1001306782 (http://www.finanz.ru/novosti/valyuty/cb-perechislil-simvoly-kandidaty-na-banknoty-naminalom-200-i-2000-rubley-1001306782) ЦБ перечислил символы - кандидаты на банкноты наминалом 200 и 2000 рублей (http://clubalfaromeo.com/forum/ЦБ%20перечислил%20символы%20-%20кандидаты%20на%20банкноты%20наминалом%20200%20и %202000%20рублей)
В същото време в Турция "тече" военен преврат:Турската армия е обявила, че поема контрол над страната (ВИДЕО)
Опит за преврат. Военни самолети и хеликоптери прелитат над Анкара, чуват се изстрели http://clubz.bg/42282-turskata_armiq_e_obqvila_che_poema_kontrol_nad_str anata_video
Путин е решил да направи всички Руснаци милионери.В рубли: http://www.finanz.ru/novosti/valyuty...ley-1001306782 (http://www.finanz.ru/novosti/valyuty/cb-perechislil-simvoly-kandidaty-na-banknoty-naminalom-200-i-2000-rubley-1001306782) ЦБ перечислил символы - кандидаты на банкноты наминалом 200 и 2000 рублей (http://clubalfaromeo.com/forum/ЦБ%20перечислил%20символы%20-%20кандидаты%20на%20банкноты%20наминалом%20200%20и %202000%20рублей)
В същото време в Турция "тече" военен преврат:Турската армия е обявила, че поема контрол над страната (ВИДЕО)
Опит за преврат. Военни самолети и хеликоптери прелитат над Анкара, чуват се изстрели http://clubz.bg/42282-turskata_armiq_e_obqvila_che_poema_kontrol_nad_str anata_video
Ма някой знае ли това с воеените дали е добре или не ? Всмисъл тия военните дали са пронатовски, проислямски или про руски ????
http://russia.tv/video/show/brand_id/21385/episode_id/1316733/video_id/1496931/
alfa racer GTA
16-07-2016, 07:05
"Про"турски са.
Турците имат "традиции" във военните преврати последните 70-на години :tank:
То ако питаш останалите и те ще кажат, че са "Протурски" ...
Всеки се пише патриот, а какъв е в действителност и какви са задните му помисли ...
dimitar_vd62
16-07-2016, 18:23
Ма някой знае ли това с воеените дали е добре или не ? Всмисъл тия военните дали са пронатовски, проислямски или про руски ????
Ми преди време народа протестираше срущу Ердоган, ся народа защити Ердоган, нещо като свалихме Бойко и пак избрахме Бойко.Не мога да разбера защо след като Ердоган напълни затворите със интелектуалци и журналисти и Европа квичеше че не изпълнява условията за членство в ЕС поради нарушаване на правата и свободите и свободата на словото, сега ЕС стои зад турското правителство.По скоро мисля че военните са за светска държава, докато Ердоган иска да превърне Турция в президентска държава и да я ислямизира.Според мен е протурски и проруски, в смисъл - нещем конфронтация с Русия, в НАТО сме но Турция е по-важна.Може би затова ЕС е зад Ердоган.Докато ЕС я разбирам че американския канцлер Меркел защитава интересите на корпорациите и Вашингтон Турция ми е много неясна.Единственото ясно е че Турция ще е или светска или ислямистка но няма да продаде суверинитета си.
ecotronic
16-07-2016, 18:32
Трудно ти е да разбереш много неща, защото така и не можеш да разбереш прословутите европейски ценности.
А те, както много пъти съм го казвал досега, не се състоят в толерирането или преследването на педерастите а се състоят в много други по-важни неща.
Едно от тези важни неща е зачитането на закона.
Именно поради това EC в момента защитава Ердоган, защото той може всякакъв да е, но е законно избран.
Именно поради това ЕС e против военния преврат, защото той има за цел да свали едно законно избрано правителство.
dimitar_vd62
16-07-2016, 18:38
А Порошенко....?
Нещо интересно - http://www.blitz.bg/news/article/428999
Евроценностите не са ми ясни, защото никой не ги е изброил.И съвсем демократично не съм задължен да ги харесам, а ти съвсем недемократично ме обвиняваш за избора ми.Къде ми е правото на избор....което си мисля че ечаст от прословутите ценности.Или има изключения когато трябва да се постигнат някое цели.
п.п. Точно защото ги разбирам не ги приемама/всичките/, докато ти не ги разбираш, но държиш на тях защото така са ти казали.
Ами Кадафи, ами Садам, ами Асад защо не ги подкрепят защитниците на европейските ценности.
dimitar_vd62
16-07-2016, 19:18
Щото първата евроценност е да се месиш в чужди работи без съгласието на ООН.Евроценностите са кухи като лейка, искат да ти внушат че си някой и имаш равни права с бат Бойко примерно нещо като....искаш да си батка и се правиш на батка макар да знаеш че не си батка, обаче важно е другите да си мислят че си батка.
ecotronic
16-07-2016, 19:39
Не знам - освен да фаштате влака за Сибир, за друго не мога да ви посъветвам. :)
Тука ще се поболеете с тия пусти евроценности :)
И чакам обяснения за Порошенко...Къде бяха ценностите на европа?
На мен ми е интересно нещо. Понеже съм по щатско и аз и вчера вечерта следих преврата лайв през цялата вечер. Тоест до към 5часа сутринта БГ време. Целия и-нет гъмжеше от статии от информация, за нула време имаше стотиции статии какво се случва... И очаквах с нетърпение като се събудя (13часа БГ време )да видя целия развой. Но на сутринта НИЩО...Все едно нищо не е било...Няма новини няма дявол..
ecotronic
16-07-2016, 19:59
И чакам обяснения за Порошенко...Къде бяха ценностите на европа?
..
Защо мислиш, че се разминават ценностите на Евпропа с избора на Порошенко?
Трудно ти е да разбереш много неща, защото така и не можеш да разбереш прословутите европейски ценности.
А те, както много пъти съм го казвал досега, не се състоят в толерирането или преследването на педерастите а се състоят в много други по-важни неща.
Едно от тези важни неща е зачитането на закона.
Именно поради това EC в момента защитава Ердоган, защото той може всякакъв да е, но е законно избран.
Именно поради това ЕС e против военния преврат, защото той има за цел да свали едно законно избрано правителство.
Не знам - освен да фаштате влака за Сибир, за друго не мога да ви посъветвам. :)
Тука ще се поболеете с тия пусти евроценности :)
Гледам да се въздържам, но пак ме дръпна за езика.
Случващото се в Турция не се вписва в представите ти за законност, защото не познаваш Конституцията им. Същото се отнася и за другарите от ЕС. Те впрочем се снишкаха, докато стана ясно кой е "победител".
Виж, янките отиграха ситуацията елегантно, както и Русия.
Не се притеснявай за "ценностите" ви. Е сега, като почнат пак със смъртните наказания и нещата ще си дойдат на место.
Виж, това със Сибир е типично евроценностно :th_up::bowdown:
---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
Защо мислиш, че се разминават ценностите на Евпропа с избора на Порошенко?
Прости му. Той просто не ги знае.
ecotronic
16-07-2016, 20:13
Гледам да се въздържам, но пак ме дръпна за езика.
Случващото се в Турция не се вписва в представите ти за законност, защото не познаваш Конституцията им. Същото се отнася и за другарите от ЕС. Те впрочем се снишкаха, докато стана ясно кой е "победител".
Виж, янките отиграха ситуацията елегантно, както и Русия.
Не се притеснявай за "ценностите" ви. Е сега, като почнат пак със смъртните наказания и нещата ще си дойдат на место.
Много бързо успяхте и този път да построите фантастичните си теории.
Възхищавам ви се!
Аз понеже нямам опита с това да обяснавам личния си статус с друго освен - с личното си поведение, за разлика от вас, съм много слаб в тази дисциплина. Признавам :)
Много бързо успяхте и този път да построите фантастичните си теории.
Възхищавам ви се!
Аз понеже нямам опита с това да обяснавам личния си статус с друго освен - с личното си поведение, за разлика от вас, съм много слаб в тази дисциплина. Признавам :)
Я обади къде е фантастиката?
dimitar_vd62
16-07-2016, 20:17
Защо пък ний да фащаме влака за Сибир, кой ви е дал право да се разпораждате с държавата.Ако Паси иска бази на САЩ в България това се негово желание, не на народа.Никой не иска да става цел на руски ракети, нито пък вижда прословутата руска заплаха.Само шепа платени политици вменяват на народа някакви ценности ,заплахи и т.н.Пак ти казвам, във военното дело от дълбока древност досега,няма случай когато една крепост е обсадена с цел отбрана.Винаги се прави с цел изтощение на ресурсите с последващо превземане и разграбване.Като гледам Русия е обградена от бази на НАТО.Когато Русия прави учения на собствена територия то това е провокация.Какво е когато държави нямащи обща граница с Русия правят учуния до нейните граници.Защо например САЩ не приемат натовски войски от Европа на своя територия да проведат учения, след като не е проблем щатски войски и техника да дойдат в Европа , не виждам причина икономически по-развитата Европа да има проблеми да прати войска и оборудване до САЩ.Не говоришм за девизии а за некви 4-5 000 човека и 10-тина танка.Ммм?Щото там няма кой да пуашат.Общо взето вече сте ми скучни събеседници защото всичките ви ценности издишат и веднага прибягвате до фащай влака за Сибир и минали събития.Аз живея сега не в миналото.
ecotronic
16-07-2016, 20:21
Митак - инициираш референдум, бате, вместо да дращиш по форумите. Това е начинът, като си мислиш, че си прав, пък ние сме заблудените.
Като Слави, като Марешки и пр.
Кремъклийките отдавна отидоха на скрап.
dimitar_vd62
16-07-2016, 20:51
Любо....честно ще ти кажа, за мене ти не си убеден евроатлантик.Според мене еуфорията по демокрацията която не обещаваха при тебе е по-силна и ти пречи да видиш реалността.Другия вариант е платен и даже и не допускам че би се поддал на такова нещо защото ще е много жалко.Но във всички случаи не си убедителен, както в техническата част, там със зубрене не стява явно ти е заложено.Тука обаче си зубрил.Не те карам да ставаш русофил просто искам да прогледнеш иначе ще си останеш/м най-ниско платените в ЕС, до края надяващи се на нещо което никага няма да се случи.Общо взето ще получаваме на час по лъжичка за да могат други да грабят с пълни шепи.Някой ден германците ще получават заплата за туй че са германци а ти ще бачкаш за тяхната заплата.
ecotronic
16-07-2016, 20:59
Ма ти пак отказваш да вденеш.
На какъв език да ти го кажа, че да разбереш?
Ти наистина имаш възможността да направиш нещата такива, каквито ти смяташ, че трябва да бъдат, при условие, че освен теб, наистина повечето българи мислят като теб.
Тази ти възможност също произтича от ценностите до които е достигнала цивилизацията и в частност България и ЕС.
Тъй че няма що да се пенявиш на мен. Мен ме приеми за заблуден, за купен, за малоумен, ............за какъвто намериш за добре. Това няма да ти помогне да си решиш проблемите.
Тъй че действай по същество, вместо само да бръщолевиш.
Ти наистина имаш възможността да направиш нещата такива, каквито ти смяташ, че трябва да бъдат, при условие, че освен теб, наистина повечето българи мислят като теб.
Тази ти възможност също произтича от ценностите до които е достигнала цивилизацията и в частност България и ЕС.
Тъй че няма що да се пенявиш на мен. Мен ме приеми за заблуден, за купен, за малоумен, ............за какъвто намериш за добре. Това няма да ти помогне да си решиш проблемите.
Нема кой да му хариже една партийка, та да кротне, ма нищо скоро ще почнат да ги дават на концесия, мое а го уредиш.
ecotronic
16-07-2016, 21:10
Нема кой да му хариже една партийка, та да кротне, ма нищо скоро ще почнат да ги дават на концесия, мое а го уредиш.
Още някое и друго кюфте метнато не по когото трябва и Боленчо ще го пенсионират и тогава Митре ще може да заеме неговото място :)
Още някое и друго кюфте метнато не по когото трябва и Боленчо ще го пенсионират и тогава Митре ще може да заеме неговото място :)
Там файда нема. Пак ша та яде.
ecotronic
16-07-2016, 21:20
Не че много се интересувам от идеолоията и платформата на партия АТАКА, ама тъй като гледам, разлика между нейната и Миташката, аз не виждам никаква.
Като се изказва Болен, ако в този момент си затворя очите, мога да се закълна, че говори Митака :)
Или да вземете да ме просветлите?
Ей, едно не разбрахте ве.... Европйските ценности са там където ни изнася това. Какво не европейско видяхте в това да се горят полицаи с коктейли молотов, после 40-50 души живи в една сграда, да се изгони законният президент и да се проведат избори в съгласната част на страната и след това да се избие несъгласната част ?!?!? Ценност до ценност. А вие хващайте влака за Сибир, аз ще съм машинист. И Еко ще го вземем за опозиция :)
Не че много се интересувам от идеолоията и платформата на партия АТАКА, ама тъй като гледам, разлика между нейната и Миташката, аз не виждам никаква.
Като се изказва Болен, ако в този момент си затворя очите, мога да се закълна, че говори Митака :)
Или да вземете да ме просветлите?
Това не значи, че Митака не е прав, а че Волен казва нещата в прав текст. Ма то това не е в демократичен стил и е "език на омразата". Виж, когато някой те опъне, въпреки несъгласието ти, пак си е любов.
---------- Post added at 21:27 ---------- Previous post was at 21:24 ----------
Ей, едно не разбрахте ве.... Европйските ценности са там където ни изнася това. Какво не европейско видяхте в това да се горят полицаи с коктейли молотов, после 40-50 души живи в една сграда, да се изгони законният президент и да се проведат избори в съгласната част на страната и след това да се избие несъгласната част ?!?!? Ценност до ценност. А вие хващайте влака за Сибир, аз ще съм машинист. И Еко ще го вземем за опозиция :)
То и в Турция сега плющи от демокрация и ценности - ислямисти режат по улиците главите на предалите се войници.
ecotronic
16-07-2016, 21:36
.....А вие хващайте влака за Сибир, аз ще съм машинист. И Еко ще го вземем за опозиция :)
Щом ще сме в един влак, край с опозицията (нали вече никой няма да ми плаща). Само ще метам въглища с лопатата а ти ще караш към светлите бъднини :)
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:29 ----------
Това не значи, че Митака не е прав, а че Волен казва нещата в прав текст. Ма то това не е в демократичен стил и е "език на омразата". Виж, когато някой те опъне, въпреки несъгласието ти, пак си е любов.
Правя паралел между това което казва Митака и идеологиаята на Атака, не защото искам да набедя Митака за неин член (пък не е срамно и да е :) ), а за да направим една проста съпоставка с рейтинга на Атака.
Накратко:
Според Митака повечето българи искат излизане от ЕС.
Атака също иска напускане на ЕС
Привържениците (рейтингът на Атака) колко са?
2 + 2 = ?
dimitar_vd62
16-07-2016, 21:45
Ти искаш, бориш се обаче не ти дават.Нещо като българския работодател, иот първия ден иска лоялност резултати, обещава израстване, ти се скъсваш от бач обаче той все недоволен.Тоично това обясни един образован българин отишъл на запад, тука от първия ден виждаш как растеш, в България това е не възможно.Има ЕС и ЕС.Това не можеш да вденеш.Усилията ти са в грешна посока, трябва да се бориш с тези които ти обещават ма на ти дават.Не виждаш ли цяла Европа храни един парламент а в същото време Меркел и Оланд решават.
Според кого?
dimitar_vd62
16-07-2016, 21:58
Щом ще сме в един влак, край с опозицията (нали вече никой няма да ми плаща). Само ще метам въглища с лопатата а ти ще караш към светлите бъднини :)
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:29 ----------
Правя паралел между това което казва Митака и идеологиаята на Атака, не защото искам да набедя Митака за неин член (пък не е срамно и да е :) ), а за да направим една проста съпоставка с рейтинга на Атака.
Накратко:
Според Митака повечето българи искат излизане от ЕС.
Атака също иска напускане на ЕС
2 + 2 = ?
Колкото казват Соросоидите.
ecotronic
16-07-2016, 22:04
Според кого?
Оу - забравих, че привържениците им са под прикритие. Само привидно не са много.
Или пък, както самият Болен казва - "На вас кой и колко ви плаща за да изопачавате истината? "
:roll2:
Оу - забравих, че привържениците им са под прикритие. Само привидно не са много.
Или пък, както самият Болен казва - "На вас кой и колко ви плаща за да изопачавате истината? "
:roll2:
Истината е, че по овча логика мнозинството гласува за БСП, като в същност партията, която изразява техните желания е Атака. Но това също е типично по български. Вярваш на телевизора, не на хладилника.
А гастро-езофагеалната рефлуксна болест не е партия. Това е клиентелиска група и ОПГ, контролираща държавата.
dimitar_vd62
16-07-2016, 22:38
Виж ся вие няма да останете без работа ако ще Путин да си отиде, ако ще Русия да стане най демократичната страна на света, ако ще да върне Крим, каквото и да стане на вас ви трябват ресурсите на Русия, а най-лошия сценарий е Русия да изчезне от лицето на земята да остане една черна дупка щото тогава шса фанете за гърлата помежду си - http://analitichen.pogled.info/news/75353/Prof-Andrei-Fursov-Rusofobiyata-psihoistoricheskoto-orazhie-na-Zapada
Темата пак си се развива в някаква друга посока, но аз пак искам да чуя за това, че Европа уважава демократично избраните управляващи. И да чуя защо преврата в Турция, щеше да е незаконен, а преврата в Украйна и свалянето на Янукович беше законно?
И какво е общото между бунта и съдиите? Съдиите ли са организирали бунта?
"Междувременно турските власти отстраниха от длъжност 2745 съдии в цялата страна". (http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-voenni-sreshtu-vlastta-v-turciia/nad-260-zhertvi-i-edna-pobeda-v-turciia-6056396)
За смъртното наказание всички го изкоментираха вече...
ecotronic
17-07-2016, 12:11
Темата пак си се развива в някаква друга посока, но аз пак искам да чуя за това, че Европа уважава демократично избраните управляващи. И да чуя защо преврата в Турция, щеше да е незаконен, а преврата в Украйна и свалянето на Янукович беше законно?
Съществува огромна разлика между свалянето на едно правителство, като резултат от недоволството на народа, т.е. на същият този народ, който преди това го е избрало, но в последствие е останал разочарован и свалянето на едно правителство чрез военен преврат.
Накратко:
Колкото и да се вихрят теориите за оранжевите революции,
- чрез проявите на народно недоволство се иска оставката на дадено правителство. А след като тази оставка бъде факт, следват нови законни избори за ново правителство.
- за разлика от горното военният преврат, който обикновено е организиран от шепа хора, директно взима цялата власт, без избори и пр.
Съществува огромна разлика между свалянето на едно правителство, като резултат от недоволството на народа, т.е. на същият този народ, който преди това го е избрало, но в последствие е останал разочарован и свалянето на едно правителство чрез военен преврат.
Накратко:
Колкото и да се вихрят теориите за оранжевите революции,
- чрез проявите на народно недоволство се иска оставката на дадено правителство. А след като тази оставка бъде факт, следват нови законни избори за ново правителство.
- за разлика от горното военният преврат, който обикновено е организиран от шепа хора, директно взима цялата власт, без избори и пр.
Аре, пак настъпи котака.
Янукович и до ден днешен си е законния президент на Украйна. Беше свален с дворцов преврат, подкрепен от САЩ. Последвалите "законодателни" мероприятия противоречат, както на местното, така и на международното законодателство.
Армията не е ли представител на народа?
ecotronic
17-07-2016, 12:31
Аре, пак настъпи котака.
Янукович и до ден днешен си е законния президент на Украйна. Беше свален с дворцов преврат, подкрепен от САЩ. Последвалите "законодателни" мероприятия противоречат, както на местното, така и на международното законодателство.
Армията не е ли представител на народа?
Янукович беше свален от народното недоволство а Порошенко беше избран от народа в хода на законни избори.
Теориите за подхранването и канализирането на това недоволство са си само удобни за някого теории.
Армията не е представител на народа, защото тя се управлява от пирамидална структура и няма как да бъдат приравнени желанията на народа към тези на шепа хора.
Янукович беше свален от народното недоволство а Порошенко беше избран от народа в хода на законни избори.
Теориите за подхранването и канализирането на това недоволство са си само удобни за някого теории.
Армията не е представител на народа, защото тя се управлява от пирамидална структура и няма как да бъдат приравнени желанията на народа към тези на шепа хора.
Чакай са, според твойта логика, 10000 или айде макс 1000000 ( никога не са се събирали толкова на майдана) имат право да решат за 40 милионната държава??? Или страна, която е в гражданска война може да проведе демократични избори??? Или в демократичните страни е стара традиция пред избирателните участъци да те посрещат фашистски групуровки с маски и автомати????
Еко въртиш се ти на 360' само и само да ги оправдаеш, ма тука са много фрапантни и очевадни нещата. Докато в Сирия и Либия не съм следил изкъсо, тука знам абсолютно всяка подробност какво и как се случваше...
ecotronic
17-07-2016, 13:27
Щом не правите разлика между коктейли Молотов и F16, то аз няма, какво повече да коментирам с вас.
Щом не правите разлика между коктейли Молотов и F16, то аз няма, какво повече да коментирам с вас.
Ами, ако пред Бялата къща на Обамич се появят коктейли Молотов какво се получава.
infineon
17-07-2016, 16:59
Извинявай в никоя соц страна не са питали демократично народа иска ли го.Една продажна върхушка го искаше.В тоя дух попитай чехите и унгарците що не искат американски войски и натовски бази.Я кажи за войната в ъв виетнам, кажи за Югославия, Либия, Ирак Сирия що отклоняваш въпроса.Баш си го изтъргува Горбачов.Ся ми кажи каква икономика имаме и в какви лайна сме затънали.49 година САЩ колко бомби са имали че да почнат война със СССР.А и пълномащабна война между САЩ и Русия/СССР/ не може да има, могат само да се стрелят с ракети поради простата причина че нямат обща сухопътна граница и затоваРусия да превземе САЩ или обратното е невъзможно поради факта че не могат да прехвърлят сухопътни войски и да ги снабдяват, Поради това Русия не напада САЩ и обратното но индиректноСАЩ чрез НАТО могат да водят война с Русия като не им се налага да прехвърлят свои войски а само да снабдяват съюзниците си.Нашите мозъци не са промити ами вашите, нямате доводи и само стари неща навирате и непрекъснато прокламирате някаква руска заплаха та белким хората наистина повярват.Е де е тя де .Посочете я бе мааму стара.Ако Крим е анексия то Югославия какво е.Амерреканските танкове у нас какво са, аз не ги извиках нито комшията извикаха ги сълзите на Паси и подобните му.Имате навика да не отговаряте на с факти от настоящето ами да вадите такива от точно определено минало.Ама самво от страна Русия естествено за другото не се говори щотно ся "сме" съюзници.Бе то бееме и през втората световна съюзници на тия същите пък после станахме съюзници на Русия.Пак същия сценарий се повтаря.Както и да е всички е дъвкано дъвкано та нема смисъл.Освен да злобеете друго не ви остава.Ний сме колония на САЩ, Русия се съвзе и практически сте стопирани до тук, ще гледаш как Бг се обезлюдява респективно безработицата намалява, ще се надяваш на по добро блъдеще още дъъъълги години.Не мога да разбера какво се нервиш, нали живееш в демокрация в ЕС в НАТО какво те тревожи Русия.Нали имаш банани и портокали по всяко време, можеш да идеш на вечеря във Виена и са върнеш сутринта.Прави впечатление че модела на русофибите във всички форуми е един и същ, плюене увъртани и никакви доводи освен Сталин, и т.н.Явно работодатела е един и същ.Дайте да я зятворим тая тема че нема смисъл просто.
Много точно написано всичко, браво колега.
Ами, ако пред Бялата къща на Обамич се появят коктейли Молотов какво се получава.
Ми след кратък телефонен разговор между Обамович и Владимир Владимирович Су-тата ще се намесят в подкрепа на законния президент на янките.
На Майдана нямаше само коктейли Молотов, а и снайперисти. Кой знае защо за тях никой нищо не говори. У нас и в ЕС разбира се.
Не разбирам, защо се изопачава очевидното.
Да минем на руската заплаха!
Още преди година ви казах, че и да я нямаше, тя трябваше да бъде създадена. Войските, които се разполагат в Прибалтика са от сорта: три батальона, една бригада и гей парад за начело.
На 19 август 1939-та Сталин с едно заседание на Политбюро сформира до 400 войскови дивизии. В една дивизия има по пет полк. Във всеки полк по пет батальона, а освен това в дивизията и самостоятелни батальони. Сега мобилизационният резерв е значително по-голям.
А те се насраха с три батальона някакви бригадеи, дето е нито риба-нито рак. По-голями от полк и много по-малки от дивизия.
След като тези натовски сили явно не могат да защитят и от една руска дивизия Европа, за каква работа са там.
Историята е същата, както при създаването нас Варшавския договор.
Чичко Сталин умира. Има Нато , но това не му пречи. Обаче след смъртта му в ГДР, Полша, Унгария и Чехословакия народът мърмори и иска друго. Точно както и ние сега.
Отговорните дувари комунисти там ревват в един глас. Нато ще ни напада, дайте да си спретнем един колективен договор и да се разположат руски войски в нашите страни.
Ето за това са тия натовски войски у нас и в Прибалтика. Това са карателни войски, които да удавят всяко народно недовволство. Те за друго не стават и нямат друга работа.
Ако някой знае- да ми я посочи.
Такива говнари като Соломон Паси реват и искат войски, които да им гарантират запазването на статуквото и нищо друго не ги интересува.
Тях ги интересуват само европейските ценности, а те са: инквизиция, гилотина, разпъване на кръст, Вартоломеева нощ, избиване на всеки, който им попадне в обсега.
Ми след кратък телефонен разговор между Обамович и Владимир Владимирович Су-тата ще се намесят в подкрепа на законния президент на янките.
Защо бе, нали народът бил недоволен и няма да Владимирович този който ще праща каквото и да е.
Я виж какво се получи в Далас като стреляха по полицаи а когато стреляха по Украинските Беркут всичко беше в реда на нещата и беше много демократично. Даже ги караха да им се извиняват че ги били предизвикали. Законните полицаи се извиняват на колене на някакви си самозвани престъпници. И всичко това беше в пълна хармония с европейските ценности.
Ще стане както ти казвам, никога не забравяй, че
двуполюсния модел е гарант за реда, ако играта загрубее, разбира се :)
Хармония от-до... Явно наистина ще трябва по-сериозно да се замисля за подписа на Митака...
Да не си майка или баща на тия деца на снимките..
http://politikata.net/235551/
И пак си пожелайте това варварско племе в Европа!
И пак си пожелайте това варварско племе в Европа!
Ти пък ,Варварите са били далеч по-окумуш, това което става у комшиите си е баш на примитивно ниво.
alfa racer GTA
18-07-2016, 11:59
За малко над 200 години съществуване на САЩ, никога
- не е имало война между Русия/СССР и САЩ
- никога САЩ не е обявявал война на Русия/СССР или обратното
-САЩ имат ядрено/термоядрено оръжие и Русия/СССР имат такова оръжие
-никога руски/съветски войник не е бил в окоп срещу щатски войник
Оттук нататък всичко е "пънене" в стил "САМО ЛЕВСКИ" - "САМО ЦСКА"
В държава където има руска/съветска военна база няма щатска и обратното.
Единственото изключение е Куба.
Русия/СССР да направят военна инвазия в държава в която САЩ имат военна база е равносилно на война.Обратното също е в сила.
Ето защо и Русия/СССР и САЩ само "местят пешките" по световната карта, в зависимост от стратегическите си интереси.
Бяха времена когато СССР бяха стигнали до границата със САЩ - Никарагуа, Салвадор, Хондурас, Куба, Венецуела, Колумбия и дори Мексико - създадоха най-различни революционни движения - Тупак Амару, ФАРК, и още една дузина която сега не си спомням, ама и не ме интересуват ... все на или близко до границите на САЩ.
Това е една стара игра която играят тези две държави... и ние няма да сме тези които ще я предрешат, нито ще кажем или определим по какъвто и да е начин кой ще е победителят.
САЩ се справиха и без нас с икономиката на СССР и тогава бяхме от "пострадалите".
Но ако си направите труда да прочетете някой от трудовете и най-вече последните на Алвин Тофлър ще разберете какво точно се е случило и ЗАЩО.Ще разбрете и какво предстои.
А то не е "САМО ЛЕВСКИ" или "САМО ЦСКА" ...
====================================
Така или иначе някои от вас никога и няма да разберат, просто защото искат да са в някакви граници на мисленето които те самите са си сложили и тези граници са "ЧЕРНО и БЯЛО" и нищо друго.
Идват нови поколения които са граждани на света, а не граждани на СССР/Русия или на САЩ.
Те имат друг начин на мислене и ще трансформират света по своите разбирания.
За 98% от тук пишещите този свят ще е непонятен и няма да разбират защо се е случило точно това, а не това което те са си мислили или предричали ...
ecotronic
18-07-2016, 12:35
Като изключим военните бази, в ерата на първата студена война и САЩ и СССР активно прокарваха своето политико-икономическо влияние, където можеха.
Освен в европейския соц. лагер, СССР оказваше сериозно влияние в северна Африка (Алжир, Тунис, Либия, Египет).
В годините 1972 - 1977 имах възможността да бъда свидетел на това, което се случваше например в Алжир.
Опити за централизиране и одържавяване на икономиката, аграрна реформа, здравна реформа............все хубави неща "на теория".
Всичко това обаче не доведе до нещо по-различно от това на което всички бяхме свидетели, що се касае до соц. лагера. Т.е - икономически крах и политическа нестабилност.
Сега САЩ само се възползват от това, което посяха руснаците.
dimitar_vd62
18-07-2016, 21:46
Като изключим военните бази, в ерата на първата студена война и САЩ и СССР активно прокарваха своето политико-икономическо влияние, където можеха.
Освен в европейския соц. лагер, СССР оказваше сериозно влияние в северна Африка (Алжир, Тунис, Либия, Египет).
В годините 1972 - 1977 имах възможността да бъда свидетел на това, което се случваше например в Алжир.
Опити за централизиране и одържавяване на икономиката, аграрна реформа, здравна реформа............все хубави неща "на теория".
Всичко това обаче не доведе до нещо по-различно от това на което всички бяхме свидетели, що се касае до соц. лагера. Т.е - икономически крах и политическа нестабилност.
Сега САЩ само се възползват от това, което посяха руснаците.
Знаеш ли каква е разликата да доиш вол и крава - че вола се усмихва.Е чичо Сам ти се усмихва.Как да ти набием в тиквата че "крахът" на сив и ВД беше договорен от Горбачов и оня артист президент.
Брау ве, ти си вундеркинд, 72-а година на колко си бил че го осъзна това дето си написал
ecotronic
18-07-2016, 22:05
E що Путин или някой друг отворенгяс не вземе да договори краха на САЩ по същия начин?
Възхищавам ти се! Признавам. :)
Само ти и още няколко сте способни да препишете закономерния провал на една объркана от десетилетия система, на един единствен човек :)
Аз на колко съм бил не е важно. Важното е, че съм ги видял и разбрал нещата.
Пък ти - дърт пергиш си станал и акълът ти - още детски :)
Bobo Markov
19-07-2016, 00:54
Мъка мъка......:gruebel:
Ердоганее, ти кога вие създадохте "Парабундо Марти" после кво напрайхте? хм? петролни кладенци и плантации с кока ай моля ти са ;) извинявам се, че съм саркастичен и многопластов но едва ли някой от вас помни Парабундо Марти освен Мордохай - който го е и създал ... и това си е чисто заяждане от мен към него предвид историческите събития ;)
Май се оформя нова руска база в Инджирлик...... :)
http://bgr.news-front.info/2016/07/19/shhe-izleze-li-turtsiya-ot-nato/
ecotronic
19-07-2016, 13:52
Гледайте внимателно, какво се случва в Турция и белким тиквите ви започнат да проумяват, що е туй нещо, наречено "демокрация" и "европейски ценности".
Гледайте внимателно, какво се случва в Турция и белким тиквите ви започнат да проумяват, що е туй нещо, наречено "демокрация" и "европейски ценности".
Аз до колкото си спомням, туркулю ни бяха първи приятели като свалиха СУ-то....
ecotronic
19-07-2016, 20:09
Аз до колкото си спомням, туркулю ни бяха първи приятели като свалиха СУ-то....
Късичка ти е паметта.
Тогава, заради сваления изстребител имаше дори дебати да изключат Турция от НАТО заради това. Помниш ли? Или май не ти изнася да помниш. :)
http://www.blitz.bg/news/article/377039
Късичка ти е паметта.
Тогава, заради сваления изстребител имаше дори дебати да изключат Турция от НАТО заради това. Помниш ли? Или май не ти изнася да помниш. :)
http://www.blitz.bg/news/article/377039
А правиш ли разлика между "чуват се гласове" и официална позиция?!??
Вярно е че се дистанцираха от Ердоган и го оставиха сам, но официалната позиция беше че турците са имали право да си защитят въздушното пространство (нищо че самолета е свален в Сирия)
ecotronic
19-07-2016, 20:40
А правиш ли разлика между "чуват се гласове" и официална позиция?!??
Вярно е че се дистанцираха от Ердоган и го оставиха сам, но официалната позиция беше че турците са имали право да си защитят въздушното пространство (нищо че самолета е свален в Сирия)
Когато една политическа фигура от ранга на Меркел говори това, това не са просто "гласове"
Ти обърна ли внимание на това, че тя говори не на Путин а на Ердоган?
Когато една политическа фигура от ранга на Меркел говори това, това не са просто "гласове"
Ти обърна ли внимание на това, че тя говори не на Путин а на Ердоган?
Абе те така говорят че никой да не ги разбере. Един вид много приказваме, нищо не казваме или така познатите евроатлантически становища.
Слава богу отстраниха 68 исти спрортисти от олимпиадата. Сега САЩ могат спокойно да станат световни шампиони по олимпиада, както са световни шампиони по американски футбол и по кеч... :usaflag:
ecotronic
21-07-2016, 17:36
Мръсни западняци!
Какво ли още ще измислят за да омаловажат явлението "русский человек".
Не "человек" ами "сталь"!
Мръсни западняци!
Какво ли още ще измислят за да омаловажат явлението "русский человек".
Не "человек" ами "сталь"!
Ами трябва само да знаеш кой е следващият голям форум (независимо дали е олимпиада , световно или порно фестивал) и може да се досетиш. Иначе мръсните номерца станаха вече толкова много че самите западняци вече вдигат глас , само ти , Меркел и Обама не го забелязвате ;)
http://novayagazeta-ug.ru/news/u18340/2016/07/21/137013
ecotronic
22-07-2016, 10:19
Ти се моли да не спечели Тръмп.
Тогава ще видиш, кон боб яде ли.
alfa racer GTA
22-07-2016, 13:20
Еко +1
Моята прогноза беше, че републиканците ще спечелят президентския пост, НО след този шутовски Тръмп силно се съмнявам това да стане.
Познавам българка живяла 20 години в САЩ и се завърна миналото лято в България.Нейното мнение е че "Тръм е шут" .Което е така като впечатление.
Обаче е един доста успешен мениджър и според мен ако стане президент ще ускори двойно или тройно фалита на Русия ...Просто защото "знае как".
Републикански президент и управление на САЩ обаче ще изострят изключително много отношенията с Русия...
Демократите са по -диалогични от републиканците ...
Правда про СССР (без ретуши).http://maxim-nm.livejournal.com/248951.html
ecotronic
22-07-2016, 13:52
Според мен, ако Тръмп стане президент, не само отношенията между САЩ и Русия ще се изострят.
Той ще направи всичко възможно и за разпадането на ЕС.
Накратко - ще станем свидетели на "разделяй и владей" на високи обороти, а светът няма никога да е бил така близо до глобален конфликт.
alfa racer GTA
22-07-2016, 14:38
Грешиш.
САЩ не може да се изправи сам срещу Русия и Китай.Нито да е "сам срещу всички".
Трябва му сериозен партньор на който да разчита.
Твърде самонадеяно е да си мислят, че могат да управляват сами света.
Великобритания винаги е била "Троянският кон" на САЩ в Европа, както България е на Русия в ЕС ...
Отделно на САЩ трябва да им е пределно ясно, че стигне ли се до разпад на ЕС, ще изгубят в динамиката на този разпад някои от досегашните си партньори и съюзници в Европа.
Включително е ние е възможно да преминем отново "от другата страна" ...
Тази опасност е реална и ако някой президент на САЩ не си дава сметка за това, значи е пълен идиот.
От разпад на ЕС САЩ повече ще загубят отколкото да спечелят.Така преговарят с един субект за TTIP(ТПТИ), а иначе може и изобщо да не преговарят, а в най-добрият случай ще преговарят с множество субекти.
ecotronic
22-07-2016, 14:52
В момента САЩ залагат на противопоставянето между Русия и ЕС, като похват да съсипят Русия.
Ако все пак мъдрите сили в ЕС надделеят, спрат да уйдисват на това и започне сближаване между ЕС и Русия, то САЩ ще използват целия си арсенал от похвати за да разтурят ЕС.
Китай е доста непредсказуем. В момента само привидно изглежда, че е партия с Русия. Това реално не е много ясно.
Няма значение кой ще спечели....
ivan dimitrov
22-07-2016, 19:06
Няма значение кой ще спечели....
Разбира се, каквото и да стане в САЩ, все ще са виновни. Това важи и за ЕС(в случай че в щатите комунисти вземат власта). Все пак Путин трябва да остане на власт, а рублата така и не ще да измести долара.
Беше ти любопитно дали скоро в Турция ще има промени. Е, има ли?
Още един, дето щатите му пречат, намираш ли приликите?
То-о-о, че в щатите не всичко е цветя и рози се вижда и без очила, но в заглавието на темата само Русия фигурира.
В Русия всичко ли е наред? Западът ли е причина да е това дереджето? Ние ли пращаме военни самолети до въздушното им пространство, или те до нашето? Намираш ли модел?
Аман(турцизъм)!
alfa racer GTA
22-07-2016, 20:23
Това важи и за ЕС(в случай че в щатите комунисти вземат власта).
Нищо чудно, доста "Pavlin-овци емигрираха там и сега гласуват ...
Между ЕС и Русия не може да има сближаване, защото ЕС рискува да "бъде хапнат" както вече им се случи на някои.
При противопоставяне между Русия и САЩ, Китай ще си затраят, може в началото малко да помрънкат "за цвят", но след това ще оставят Русия да разходва ресурси, енергия ...докато дойде удобния момент "да захапят" някое парче от Русия...Китай имат обща граница с Русия, не със САЩ...
Китай и Русия(СССР) са били във война и то докато бяха "съюзници", а сега не са...
Китай и САЩ никога не са били във война ...
ivan dimitrov
22-07-2016, 21:03
Китай е във война с целият запад. Икономическа война. И е на път да я спечели май.
Обаче е един доста успешен мениджър и според мен ако стане президент ще ускори двойно или тройно фалита на Русия ...Просто защото "знае как"
Абе ти по-голяма глупост не можа ли да изръсиш.
Китай и САЩ никога не са били във война ...
Грешиш.
dimitar_vd62
25-07-2016, 21:16
Май се оформя нова руска база в Инджирлик...... :)
http://bgr.news-front.info/2016/07/19/shhe-izleze-li-turtsiya-ot-nato/
Сакън, тва значи че америкнците ще се прехвърлят у нас.
Ся да видим кой интерес чий фес клати, верно за сега само слух, май, ма и да не е едва ли ще чуем официално от наште гъзолизци - http://www.pan.bg/view_article-1-345017-SLUH-ILI-RSK-MIG-PREDLAGAT-MIG-35-ZA-BYLGARSKITE-VVS-NENChEV-NE-ShtE-I-DA-ChUE-ZA-LOShATA-RUSKA-TEHNIKA.html
Но пък вижте премиерата на Ф-35, доказа че поне може да лети - http://inosmi.ru/video/20160714/237179687.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=inosmi.ru&utm_term=1241787s8777&utm_content=4486242
п.п. Поканата на Меркел към мигрантите взе да дава резултати.
п.п.2 Абе къде са тия руски самолети дет ни нарушавали пространството...че и пращаме нашто миг с нулев ресурс да ги плаши....Ненчев, Ненчев, гледам руски гларуси нападат черноморието ни, дигай самолета....ако ма разбираш, инак само за тоя присаден перчем никоя няма ти легне.
ecotronic
27-07-2016, 23:16
Раньше в СССР РАЙ был везде!
РАЙсовет, РАЙком, РАЙсобес,
а теперь.....
только... АДминистрация...
ivan dimitrov
27-07-2016, 23:35
Сакън, тва значи че америкнците ще се прехвърлят у нас.
Ся да видим кой интерес чий фес клати, верно за сега само слух, май, ма и да не е едва ли ще чуем официално от наште гъзолизци - http://www.pan.bg/view_article-1-345017-SLUH-ILI-RSK-MIG-PREDLAGAT-MIG-35-ZA-BYLGARSKITE-VVS-NENChEV-NE-ShtE-I-DA-ChUE-ZA-LOShATA-RUSKA-TEHNIKA.html
Но пък вижте премиерата на Ф-35, доказа че поне може да лети - http://inosmi.ru/video/20160714/237179687.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=inosmi.ru&utm_term=1241787s8777&utm_content=4486242
п.п. Поканата на Меркел към мигрантите взе да дава резултати.
п.п.2 Абе къде са тия руски самолети дет ни нарушавали пространството...че и пращаме нашто миг с нулев ресурс да ги плаши....Ненчев, Ненчев, гледам руски гларуси нападат черноморието ни, дигай самолета....ако ма разбираш, инак само за тоя присаден перчем никоя няма ти легне.
Не зная човек. Вземи си смени подписът. "Умните хора" гледам, камиони ползват. Що пък ти, да не ползваш лек автомобил!? Тва калашник да търсиш....... загуба на време и нерви, един вид.
Пак трябва да ти напомня, че не ТИ си патентовал простотията(изглежда).
Ако наблюдаваш небето, даже над Варна, може да видиш интересни "феномени". За жалост не Ненчев е проблемът.
За жалост не Ненчев е проблемът.
Прав си. Следствие е.
dimitar_vd62
28-07-2016, 21:22
Едно от нещата които ме дразнят - http://www.moreto.net/novini.php?n=327298 Защо г-н Бойко не постави въпросите си направо пред Европейската комисия, каква е г-жа Меркел та ще разговаря с нея.Каква е тя да взема решения кой какво да прави.А уж сме били равноправни.
---------- Post added at 21:22 ---------- Previous post was at 21:19 ----------
Не зная човек. Вземи си смени подписът. "Умните хора" гледам, камиони ползват. Що пък ти, да не ползваш лек автомобил!? Тва калашник да търсиш....... загуба на време и нерви, един вид.
Пак трябва да ти напомня, че не ТИ си патентовал простотията(изглежда).
Ако наблюдаваш небето, даже над Варна, може да видиш интересни "феномени". За жалост не Ненчев е проблемът.
От ваша гледна точка всеки който не се дупи на новия ред е терорист.Много демократично няма що.Намирисва ми на деспотизъм не на демокрация.Ти какво виждаш в нощното небе - извънземни или руски самолети и в двата случая иди да се прегледаш.
п.п. Доколкото разбрах България е сред отличниците по доставка на оръжие в близкия изток. http://www.pan.bg/view_article-4-345530-Megaskandal-Vyoryzhavame-dzhihadisti-Razsledvane-zaseche-poleti-s-oryzhie-ot-Bylgariya-kym-Blizkiya-Iztok.html
п.п. 2 Другото което подочух е че Путин е поканил Ердоган на среща в родния си град....чудно ми е нашите плашипутарки как ще реагират.
п.п. 3 Бат Бойко ко стана май не можа да продаде реактора, доколкото ми пошепнаха чужди инвеститори проявявали интерес към Белене та май пак скъп ток ще купуваме.....хихихи как само се оплетохте, радвам се че солидарно ще плащаме простотията ви.
п.п. 4 За капак Израел щедро ни предложил да го отървем от старите Ф16 че догодина чакали новите Ф35...едно мекеренце с еврейско именце сякаш е лобирало.
За такива ми трябва калашник, по добре да го имаш отколкото да го нямаш.И многооооого патрони.Защото в резюме 25 години ни убеждават че вървим към светло бъдеще - http://www.moreto.net/novini.php?n=327182&c=04
Недопустимо е една суверенна страна да си предислоцира оръжията на своя територия както намери за добре,http://www.pan.bg/view_article-4-345528-Dyrzhavniyat-departament-za-uvelichenite-ruski-voenni-sili-v-Krim-Tova-e-nedopustimo.html в същото време държава от на майната си предислоцира на наша територия войски - е нема такава наглост, не калашник ами гаубица трябвя си търся.Най -готиното е че ви попариха мераците за Крим и Черно море.
ecotronic
28-07-2016, 21:51
Ей такива, като теб, но с около 30 г. по-млади и изповядващи "исляма" гърмят тук и там та трепят невинни хора.
dimitar_vd62
28-07-2016, 21:56
Ти сега ислям ли ми вменяваш.Съжалявам че те познавам.
ecotronic
28-07-2016, 21:58
Ами с тия калашници виждам, че си на ръба.
dimitar_vd62
28-07-2016, 22:04
Аз деца и жени нямам намерение да убивам, само продажници.Ако напиша М16 терорист ли ще съм.:smoke:Пак нямате доводи и почвате с лъжите и интригите.
ecotronic
28-07-2016, 22:06
Ами почвай с продажниците тогава. Щом хапчетата не помагат.
Аз деца и жени нямам намерение да убивам, само продажници.Ако напиша М16 терорист ли ще съм.:smoke:Пак нямате доводи и почвате с лъжите и интригите.
То се натвърдва, само га е Калашников. Га е "димократично" пушкало, ни съ поменава.
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:10 ----------
Ами почвай с продажниците тогава. Щом хапчетата не помагат.
Нещат да си ги пият гадовете:upsidedwnsmiley:
ecotronic
28-07-2016, 22:13
Казах ви го и преди, ама тиквите ви са дебели, та не вдявате.
Да погледнете, какво става в Турция сега и пак си мислете за калашници и демокрация.
dimitar_vd62
28-07-2016, 22:34
http://bgjournal.info/zhurnalistka-ot-cnn-s-shokirashto-razkritieplashtat-ni-da-si-izmislyame/ :notworthy:
Казах ви го и преди, ама тиквите ви са дебели, та не вдявате.
Да погледнете, какво става в Турция сега и пак си мислете за калашници и демокрация.
Виж ся, тва за тиквите и кратуните са приказки за хора, дет са пили поне по една бира на обща маса, иначе е знак за известни липси.
И понеже ни квалифицира като тикви, би ли ни светнал, кво става у Турция аджаба, щот есента още не е дошла :coolio:
dimitar_vd62
28-07-2016, 22:46
Чекай, още не са му казали кво да каже, ще вземе да обърка нещо.
ecotronic
28-07-2016, 22:53
Виж ся, тва за тиквите и кратуните са приказки за хора, дет са пили поне по една бира на обща маса, иначе е знак за известни липси.
И понеже ни квалифицира като тикви, би ли ни светнал, кво става у Турция аджаба, щот есента още не е дошла :coolio:
Все си мислех, че вече си разбрал, че Турция се върна с 50 г. в миналото и сега ще гледа ЕС и демократичния свят през крив макарон.
Майтапя се.
Истината:
Според хората с калашниците, това си означава пълно щастие.
Щастливо уволнени университетски преподаватели, опандизени журналисти и интелигенти.......
Абе с две думи - щастие.
На този етап само можете да завиждате на турците и да си мечтаете за деня в който и вас ще ви споходи това щастие.
Все си мислех, че вече си разбрал, че Турция се върна с 50 г. в миналото и сега ще гледа ЕС и демократичния свят през крив макарон.
Майтапя се.
Истината:
Според хората с калашниците, това си означава пълно щастие.
Щастливо уволнени университетски преподаватели, опандизени журналисти и интелигенти.......
Абе с две думи - щастие.
На този етап само можете да завиждате на турците и да си мечтаете за деня в който и вас ще ви споходи това щастие.
Може и склерозата да ме гони или просто да ми дрънкат семките, но май твърдеше друго в недалечното минало.
Колкото до "щастието", то отдавна ни е налегнало.
ecotronic
29-07-2016, 12:12
Може и склерозата да ме гони или просто да ми дрънкат семките, но май твърдеше друго в недалечното минало.
Колкото до "щастието", то отдавна ни е налегнало.
И какво съм твърдял? Явно и мен ме е налегнала склерозата.
ivan dimitrov
29-07-2016, 14:43
От ваша гледна точка всеки който не се дупи на новия ред е терорист.
От МОЯ гледна точка, разликата м/у твоето и мисленето на "ония", дето колят, газят, взривяват и стрелят е само "богът" на който се кланяш. Ония викат - алах е велик, ти викаш - Путин е велик.
За четири дни, два пъти се виждаха военни самолети да прелитат над градът. Познай защо го правят, къде отиват. Това не е от сега де, сега само се движат по ръба "братушките", миналата година най безцеремонно ни "прецапаха" над половината държава. Теб това те кефи, щото си патриот и мечтаеш за независимост, разбира се.
Скъпият ток ше го плащаме ако построим Белене, щото за мое изумление се оказа, че родните русофили и там са ни насадили. Излиза че и там няма окончателен договор.
Пак си чел между/през редовете явно.
И пак за щатите се хвана, дали ще си купуваш калашник, М16 или манлихер е все едно. Както виждаш, въобще не е необходимо огнестрелно оръжие, трябва ти само "здрав дух". Даже като носиш пушка, "изменниците" може да я видят и да се скрият.
Аз се преглеждам(макар и формално). Ти правил ли си го?
ecotronic
29-07-2016, 16:15
Да иде сега Миташки в Турция и да се пробва да пише по форумите, как не е доволен от властта и как иска да реши проблема с калашник в ръка......
И после да види, какъв бан в Диарбекир ще получи.
Ама - така е то. Много често започваш да цениш нещо чак, когато го загубиш.
От МОЯ гледна точка, разликата м/у твоето и мисленето на "ония", дето колят, газят, взривяват и стрелят е само "богът" на който се кланяш. Ония викат - алах е велик, ти викаш - Путин е велик.
За четири дни, два пъти се виждаха военни самолети да прелитат над градът. Познай защо го правят, къде отиват. Това не е от сега де, сега само се движат по ръба "братушките", миналата година най безцеремонно ни "прецапаха" над половината държава. Теб това те кефи, щото си патриот и мечтаеш за независимост, разбира се.
Скъпият ток ше го плащаме ако построим Белене, щото за мое изумление се оказа, че родните русофили и там са ни насадили. Излиза че и там няма окончателен договор.
И пак за щатите се хвана, дали ще си купуваш калашник, М16 или манлихер е все едно. Както виждаш, въобще не е необходимо огнестрелно оръжие, трябва ти само "здрав дух". Даже като носиш пушка, "изменниците" може да я видят и да се скрият.
Ако ги нямаше партньорите досега Белене щеше да е построено и да произвежда ток, вместо скъпите и прескъпи възстановяеми източници.
alfa racer GTA
29-07-2016, 19:53
Ко правим сега със съветският/руският "мирен атом"? - Вятърната енергия стана с 30% по-евтина от атомната : http://www.memoriabg.com/2016/07/29/...a-ot-atomnata/ (http://www.memoriabg.com/2016/07/29/viatarnata-energia-po-evtina-ot-atomnata/)
ecotronic
29-07-2016, 20:43
Ето каква е ситуацията с ядрените централи в Европа (действащи и строящи се):
http://www.img-share.eu/f/images/253/1USXtwz8.jpg
Сега някой да ми обясни, защо Франция, която има 58 действащи, строи само една.
Ето каква е ситуацията с ядрените централи в Европа (действащи и строящи се):
http://www.img-share.eu/f/images/253/1USXtwz8.jpg
Сега някой да ми обясни, защо Франция, която има 58 действащи, строи само една.
Ами защото има значително повече от всички останали, с десетки повече.
ecotronic
29-07-2016, 21:27
Ами защото има значително повече от всички останали, с десетки повече.
Очевидно въобще не си запознат с проблемите на френската ядрена енергетика.
Ко правим сега със съветският/руският "мирен атом"? - Вятърната енергия стана с 30% по-евтина от атомната : http://www.memoriabg.com/2016/07/29/...a-ot-atomnata/ (http://www.memoriabg.com/2016/07/29/viatarnata-energia-po-evtina-ot-atomnata/)
Ами АЕЦ Козлудуй произвежда на цена два пъти по-ниска от тази която цитираш. Ами какво правим като не духа вятър или като духа прекалено силно.
ivan dimitrov
29-07-2016, 22:04
Ами АЕЦ Козлудуй произвежда на цена два пъти по-ниска от тази която цитираш. Ами какво правим като не духа вятър или като духа прекалено силно.
Не е това въпросът. Въпросът е какво правим, като в северна българия построим още един инертен източник и няма къде да пласираме производството му. Не забравяйте че тая енергия трябва и да се достави до потребителите. В момента маса централи не работят, а трябва да ги поддържаме, щото ако прекъсне далекопровод и "цъфваме". Ако Белене стане факт, то трябва да се строят далекопроводи, което освен финансови разходи е свързано и със загуба не енергия от преносът. А липсата на окончателен договор и там, е просто "екстра" към останалото безумие. Пак напомням, че наличните мощности са достатъчни. Режимът "дискотека" идва от невъзможноста да се балансира системата при ника консумация и понякога(особено зимата) от дефектирали далекопроводи. Бъдещето е във възобновяемите източници. Цената от ВЕИ тата беше преференциална, но вече няма да е такава, а тая технология ще поевтинее още.
dimitar_vd62
29-07-2016, 23:39
Я коментирайте това видео бе отворковци. https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s нали САЩ носят мир и просперитет.Още ли вярвате в Дядо Коледа.В същност знам отговора ония 45 години Сталин и т.н.
Ами ти на кой бог се краняш бе.Какво се разполагате сякаш държавата е ваша.Няма какво да кажеш и се хвана за подписа ми, който в интерес на истината абсолютно нищо не означава просто ми хареса.Като не можете да се биети мъжки ревете като жени.И да правилно, сам го каза, аз съм патриот, ами ти какъв си тогава.
Не е това въпросът. Въпросът е какво правим, като в северна българия построим още един инертен източник и няма къде да пласираме производството му. Не забравяйте че тая енергия трябва и да се достави до потребителите. В момента маса централи не работят, а трябва да ги поддържаме, щото ако прекъсне далекопровод и "цъфваме". Ако Белене стане факт, то трябва да се строят далекопроводи, което освен финансови разходи е свързано и със загуба не енергия от преносът. А липсата на окончателен договор и там, е просто "екстра" към останалото безумие. Пак напомням, че наличните мощности са достатъчни. Режимът "дискотека" идва от невъзможноста да се балансира системата при ника консумация и понякога(особено зимата) от дефектирали далекопроводи. Бъдещето е във възобновяемите източници. Цената от ВЕИ тата беше преференциална, но вече няма да е такава, а тая технология ще поевтинее още.
Какво правим ли, откриваме работни места продаваме енергия, развиваме високи технологии и обучаваме специалисти. Сега от много пресмятания, останахме с пръст в устата и плащаме с лихвите. Възобновяемите източници изискват поддържащи мощности и все още са скъпи и неефективни. Когато започнат да се конкурират без държавни субсидии и започнат да продават на по-ниска тогава ще казваш че в тях е бъдещето.
dimitar_vd62
29-07-2016, 23:57
Айде да видя ся какво ще коментирате.Няма калашници няма патрони.
dimitar_vd62
30-07-2016, 00:30
Включваме се към АЕЦ-а.
ivan dimitrov
30-07-2016, 04:21
Я коментирайте това видео бе отворковци. https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s нали САЩ носят мир и просперитет.Още ли вярвате в Дядо Коледа.В същност знам отговора ония 45 години Сталин и т.н.
Ами ти на кой бог се краняш бе.Какво се разполагате сякаш държавата е ваша.Няма какво да кажеш и се хвана за подписа ми, който в интерес на истината абсолютно нищо не означава просто ми хареса.Като не можете да се биети мъжки ревете като жени.И да правилно, сам го каза, аз съм патриот, ами ти какъв си тогава.
Не мога да коментирам видеото, защото не мога да го видя. Ония 45г определено задържаха голяма част от светът на едно място. Пак за САЩ ми пишеш, без никаква причина. С вярата съм малко скаран, аз на комунетата вярвах, докато не навтрших 20-тина години, стига ми толкова вяра. Кои сме ние, дето се разполагаме, или ми говориш в множествено число? Има ситуации в които нищо не мога да кажа, тая не е от тях. Подписът ти означаяа много, пряко е свързан с начинът ти на мислене. Аз като рева, рева като гей, не забравяй какви са ценностите които изповядвам. Въпреки че не си спомням да съм писал без да отговарям на някого. Това с боя не го разбрах. Ако си руснак, приемам че си патриот.
Какво правим ли, откриваме работни места продаваме енергия, развиваме високи технологии и обучаваме специалисти. Сега от много пресмятания, останахме с пръст в устата и плащаме с лихвите. Възобновяемите източници изискват поддържащи мощности и все още са скъпи и неефективни. Когато започнат да се конкурират без държавни субсидии и започнат да продават на по-ниска тогава ще казваш че в тях е бъдещето.
Колко работни места? Какви високи технологии ще развиваме бе човек? Какви специалисти ще обучаваме? Веднъж построена, централата поема само обслужващ персонал. Няма високи технологии, няма работни места. Тоците няма на кого да ги продаваме.
Останахме с пръст в уста, щото на едни хора им излязоха криви сметките.
Когато описаната ситуация се случи, тогава възобновяемите източници ще са настоящето. А то е съвсем близо. Държавните субсидии бяха за да се "побутне" развитието в тая насока. Винаги някъде духа или грее слънце, или тече вода, или има вълни.
ecotronic
30-07-2016, 10:39
За Белене ви се даде възможността вие да решите.
Това са ценностите на демокрацията.
Но не го направихте, защото сте заети да се "биете мъжки" и от демокрация не вдявате, не я и разбирате.
Сега се скъсвате да ревете, че за членството на България в ЕС и НАТО, никой не ви бил питал а една шепа корумпирани политици, били решили това вместо вас.
Но когато ви питат - мълчите, като пу.ки а после пак ревете.
Или защото искате все някой друг да ви е виновен?
Прост народ - слаба държава!
Сърдете се на себе си а не на управниците си.
На такива "борбени овце", които не са дорасли за демокрация, им трябва Сталин, Хитлер, Путин или Ердоган.
Колко работни места? Какви високи технологии ще развиваме бе човек? Какви специалисти ще обучаваме? Веднъж построена, централата поема само обслужващ персонал. Няма високи технологии, няма работни места. Тоците няма на кого да ги продаваме.
Останахме с пръст в уста, щото на едни хора им излязоха криви сметките.
Когато описаната ситуация се случи, тогава възобновяемите източници ще са настоящето. А то е съвсем близо. Държавните субсидии бяха за да се "побутне" развитието в тая насока. Винаги някъде духа или грее слънце, или тече вода, или има вълни.
Хиляди работни места, ядрената енергетика се води към високите технологии. Високите технологии се прилагат и в преноса на ел. Енергия. Тока ще го продаваме като орежем американските ТЕЦ и всички останали с нереално висока изкупна цена
ivan dimitrov
31-07-2016, 11:24
Хиляди работни места, ядрената енергетика се води към високите технологии. Високите технологии се прилагат и в преноса на ел. Енергия. Тока ще го продаваме като орежем американските ТЕЦ и всички останали с нереално висока изкупна цена
Хиляди работни места, за милиарди инвестиция = политическа икономика. Ползването на високи технологии е хубаво нещо, верно ги развива, въпросът е къде. Мдаа, Павлинчо, ти чувал ли си че и у нас вече ина свободен пазар на тоците бе? Как точно го разбираш това орязване?
Като се скъса далекопровод, тебе може и да те топли мисълта че имаме ядрена енергетика, мен не ме топли.
Но не го направихте, защото сте заети да се "биете мъжки" и от демокрация не вдявате, не я и разбирате.
Сега се скъсвате да ревете, че за членството на България в ЕС и НАТО, никой не ви бил питал а една шепа корумпирани политици, били решили това вместо вас.
На такива "борбени овце", които не са дорасли за демокрация, им трябва Сталин, Хитлер, Путин или Ердоган.
Даа, странно нещо е туй, демокрацията. "Питаш" хората, какво искат. Те ти отговарят, а ти им казваш: Вий сте недорасли тиквеници и не можете да вземете правилно решение, за това го взимам заради вас.
А ценностите навсякъде са еднакви и се измерват във финикийски знаци. На другите неща им се казва идеали и други подобни, но не и ценности.
Та, така. После някой ще ми обяснява, какво сме или не сме направили и що е то демокрация.
Хиляди работни места, за милиарди инвестиция = политическа икономика. Ползването на високи технологии е хубаво нещо, верно ги развива, въпросът е къде. Мдаа, Павлинчо, ти чувал ли си че и у нас вече ина свободен пазар на тоците бе? Как точно го разбираш това орязване?
Като се скъса далекопровод, тебе може и да те топли мисълта че имаме ядрена енергетика, мен не ме топли.
Видеото горе, не го "виждаш", защото така е удобно.
От два дена лежа на плаж, съвсем близо до Варна и освен граждански самолети и "руски" гларуси, нищо не прелита. Ела в Плевен, да ти покажа, как изглежда и как звучи военен самолет, било то и учебен.
Политикономика?
В същност попадна точно в десетката. Икономиката е политика и политиката определя икономиката.
И да ме прощаваш, ма я покажи, дека е тоя "свободен" пазар на "тоци"?
ecotronic
31-07-2016, 15:39
Докторе, ще ти задам един прост въпрос:
Ако на референдума за Белене бяха участвали, колкото хора повелява законът и както сочи и проуването на резултатите от проведения неуспешен референдум (повечето - за строежа на Белене).......сега щеше ли да се строи централата?
Спести си философстването и отговори с "да" или с "не".
ivan dimitrov
31-07-2016, 16:51
Видеото горе, не го "виждаш", защото така е удобно.
От два дена лежа на плаж, съвсем близо до Варна и освен граждански самолети и "руски" гларуси, нищо не прелита. Ела в Плевен, да ти покажа, как изглежда и как звучи военен самолет, било то и учебен.
Политикономика?
В същност попадна точно в десетката. Икономиката е политика и политиката определя икономиката.
И да ме прощаваш, ма я покажи, дека е тоя "свободен" пазар на "тоци"?
Видеото ще го видя във вторник и ще го коментирам. Опитай да гледаш клип с мобилен нет, при скорост 7кб/с ако искаш.
Виждал съм как изглежда военен самолет и без да идвам до Плевен. Докато зяпаш руските гларуси, явно не виждаш останалото наоколу. Не казвам че няма какво да им зяпаш, ама.....
Политика и икономика са свързани, но е необходим баланс. Взимането на икономически необосновани решения, с чисто политически мотиви води до........
Точно същото се получава и в обратният вариянт. Мисля че разбра много добре какво имах предвид.
Свободният пазар е факт. След няколко месеца и лично ти ще можеш да си избираш доставчик. Мен ме притеснява че няма разяснителна кампания, очаквам малък хаос. Нищо де, после ще го отчетем като грешка и всичко ще си дойде по местата.
Ако имаш предвид общият енергиен пазар в ЕС, то ще почакаме още. Въпреки че може и да се ускори процеса, след като Англия напусне съюза. Ще видим. Но така или инак и това ще стане, рано или късно.
Докторе, ще ти задам един прост въпрос:
Ако на референдума за Белене бяха участвали, колкото хора повелява законът и както сочи и проуването на резултатите от проведения неуспешен референдум (повечето - за строежа на Белене).......сега щеше ли да се строи централата?
Спести си философстването и отговори с "да" или с "не".
Философията не е в моята сфера, за това получаваш веднага отговор.
Не. Нямаше да се строи.
Видеото ще го видя във вторник и ще го коментирам. Опитай да гледаш клип с мобилен нет, при скорост 7кб/с ако искаш.
Виждал съм как изглежда военен самолет и без да идвам до Плевен. Докато зяпаш руските гларуси, явно не виждаш останалото наоколу. Не казвам че няма какво да им зяпаш, ама.....
Политика и икономика са свързани, но е необходим баланс. Взимането на икономически необосновани решения, с чисто политически мотиви води до........
Точно същото се получава и в обратният вариянт. Мисля че разбра много добре какво имах предвид.
Свободният пазар е факт. След няколко месеца и лично ти ще можеш да си избираш доставчик. Мен ме притеснява че няма разяснителна кампания, очаквам малък хаос. Нищо де, после ще го отчетем като грешка и всичко ще си дойде по местата.
Ако имаш предвид общият енергиен пазар в ЕС, то ще почакаме още. Въпреки че може и да се ускори процеса, след като Англия напусне съюза. Ще видим. Но така или инак и това ще стане, рано или късно.
В такъв случай, по отношение на клипа се извинявам и чакам коментар.
Ако видя някъде свободен пазар, ще си взема думите обратно и за това. До тогава не променям позицията си.
Не споря и с двама ви за спорта. Просто не може да си затваряме очите, щото на някой така му харесва.
ecotronic
31-07-2016, 18:30
Защо нямаше да се строи?
Само че този свободен пазар няма да доведе до понижение на цените ами до гарантирано събиране на комисионни от определени субекти. Преди около месец директора на КЕВР призова гражданите да не бързат с избора на отделен доставчик защото може да бъдат неприятно изненадани. Иска ми се да видя и възобновяемите източници на свободния пазар и да видим как ще се конкурират с АЕЦ и ТЕЦ.
Защо нямаше да се строи?
Искаше отговор, а не "философстване. Имаш го.
Само че този свободен пазар няма да доведе до понижение на цените ами до гарантирано събиране на комисионни от определени субекти. Преди около месец директора на КЕВР призова гражданите да не бързат с избора на отделен доставчик защото може да бъдат неприятно изненадани. Иска ми се да видя и възобновяемите източници на свободния пазар и да видим как ще се конкурират с АЕЦ и ТЕЦ.
Така ще е и толкоз ще е "свободен".
ivan dimitrov
31-07-2016, 19:44
Само че тоя свободен пазар, навсякъде води до понижаване на цените, след краткотрайното им повишаване. Нашият опит с мобилните оператори и интернет доставчици показва същото. Тук енергийната мафия е силна, обаче пазарът е още по силен. Вярвам че ще надвие.
Те СА на свободният пазар. След сравнително високите разходи за построяване, вятъра е безплатен. Тия които са ми на една ръка разстояние, винаги има кой да ги върти. Спират ги и ги пускат според нуждата от потенциална разлика в мрежата, в рамките на минути. Консуматорът е на десетки, не на стотици километри.
Въпросът ми беше - как мислиш да ги "орязваш"?
Ако видя някъде свободен пазар, ще си взема думите обратно и за това. До тогава не променям позицията си.
За момента действа при средни и големи потребители. Дали масово народът ще се възползва, зависи от него. Може естествено, да стане и като пазарът на горива. Пак допираме до пустата правосъдна система.
п.п. За Белене, идеалният вариянт е частен инвеститор да се заеме с довършването.
Само дето съм скептично настроен че ще се случи.
ecotronic
31-07-2016, 19:56
Искаше отговор, а не "философстване. Имаш го.
Да обосновеш едно твърдение с ясни изразни средства не е философстване.
Но щом това те затруднява, приеми го, както намериш за добре.
---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Освобождаването на пазара на електроенергия на прага на крайния потребител е една утопия и това технически запознатите го знаят.
Това не е като да освобождаваш пазара на домати.
При мобилните оператори техническите постановки са такива, че създават възможност за избор у крайния потребител.
Правенето на каквато и да било аналогия е вредна и подвеждаща.
dimitar_vd62
31-07-2016, 22:15
Само че тоя свободен пазар, навсякъде води до понижаване на цените, след краткотрайното им повишаване. Нашият опит с мобилните оператори и интернет доставчици показва същото. Тук енергийната мафия е силна, обаче пазарът е още по силен. Вярвам че ще надвие.
Те СА на свободният пазар. След сравнително високите разходи за построяване, вятъра е безплатен. Тия които са ми на една ръка разстояние, винаги има кой да ги върти. Спират ги и ги пускат според нуждата от потенциална разлика в мрежата, в рамките на минути. Консуматорът е на десетки, не на стотици километри.
Въпросът ми беше - как мислиш да ги "орязваш"?
За момента действа при средни и големи потребители. Дали масово народът ще се възползва, зависи от него. Може естествено, да стане и като пазарът на горива. Пак допираме до пустата правосъдна система.
п.п. За Белене, идеалният вариянт е частен инвеститор да се заеме с довършването.
Само дето съм скептично настроен че ще се случи.
Подкрепям скептицизма ти, че току виж нЕкой ни уредил със 100 годишен договор с уникално скъпа в световен мащаб атомна ел. енергия.След като вятърът е безплатен кое налага такава висока цена на тока.Просто е ако се построи АЕЦ -а тези със соларщките и мелниците ще трябва да свалят ценната, а това им причинява болка на свикстера.В Бг соларките и мелниците не решават енергийните нужди на страната а задоволавот финансовите потребности на шепа богоизбрани.Ако се освободи пазара на енергия бих си избрал евтина енергия от аец а не скъпа от соларки щото на бойлера в къщи му е през чучура тока от соларка ли е или от реактор.Но на джоба ми не е.Би трябвало всеки производител да излезе на пазара със стоката си а не да ми се правят некакви миксове щото ма боли шалтера дали един продава киловата по 20,12 стотинки а другия по 20,13 стотинки.Държавата изобщо не е лош собственик ако се управлява както трябва, ама като я възседнат едни дето гледат как да се нагушат еднолично и едни други дето им верват вървим към светло бъдеще, успех.
В този смисъл България от край време е на свободния политически пазар, който даде повече с него сме....е после ривем ама пък си имаме своите пет митутки.Поривете още малко после или сме с Русия, или с никого, като втората част от изречението е лишена от следствената връзка независима и суверена, поради липсва на такова мислене у българина и се замества с изтриване от географските карти от тия дето все довършват войните...просто е кофти когати имаш срамни въшки.
dimitar_vd62
31-07-2016, 22:37
Нали видя какво стана с референдума на Слави.
Споко и ний няма да ви питаме като му дойде времето.То всъщност тогава ще сте в първите редици на каещите се че сте били репресирани, подведени и т.н.Ма нема кой да ви вярва.Ище бъдете изобличени..То и сега не ви питат и руските самолети си минават отдето искат щото знаят че сме едни мазни плюнки и НАТО нема седне са конфронтирана зарад нас, само малко патърдия се вдига да се поддържа пушека.Апропо, завиждам на руснаците за празника им на ВМС...щото ние си нямаме такова, ма затовапък не пропускайте възможноста за протокала да посетите "Дръзки" от кумова срама след като възторжено изслушате речите я на Чехлю я на Ненчев на 12 август/принципно се чества втората неделя на месеца/.Аз ще се задоволя с Дръзки щото другото е натовска повърня дето няма нищо общо със славната история на някогашния ни флот.
Да обосновеш едно твърдение с ясни изразни средства не е философстване.
Но щом това те затруднява, приеми го, както намериш за добре.
---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:49 ----------
Освобождаването на пазара на електроенергия на прага на крайния потребител е една утопия и това технически запознатите го знаят.
Това не е като да освобождаваш пазара на домати.
При мобилните оператори техническите постановки са такива, че създават възможност за избор у крайния потребител.
Правенето на каквато и да било аналогия е вредна и подвеждаща.
Грам не ме затруднява, но понеже знам каква ще е насрещната реакция, нямам намерение да се "потя". Все пак съм на почивка. Пък и сам каза, че искаш отговор с да или не.
dimitar_vd62
31-07-2016, 22:45
Като лежиш на плажа близо до Варна, земи се обади да пием по една бира и да обсъдим стратегия за борба с русофобите.
ivan dimitrov
01-08-2016, 00:54
Подкрепям скептицизма ти, че току виж нЕкой ни уредил със 100 годишен договор с уникално скъпа в световен мащаб атомна ел. енергия.След като вятърът е безплатен кое налага такава висока цена на тока.Просто е ако се построи АЕЦ -а тези със соларщките и мелниците ще трябва да свалят ценната, а това им причинява болка на свикстера.В Бг соларките и мелниците не решават енергийните нужди на страната а задоволавот финансовите потребности на шепа богоизбрани.Ако се освободи пазара на енергия бих си избрал евтина енергия от аец а не скъпа от соларки щото на бойлера в къщи му е през чучура тока от соларка ли е или от реактор.Но на джоба ми не е.Би трябвало всеки производител да излезе на пазара със стоката си а не да ми се правят некакви миксове щото ма боли шалтера дали един продава киловата по 20,12 стотинки а другия по 20,13 стотинки.Държавата изобщо не е лош собственик ако се управлява както трябва, ама като я възседнат едни дето гледат как да се нагушат еднолично и едни други дето им верват вървим към светло бъдеще, успех.
В този смисъл България от край време е на свободния политически пазар, който даде повече с него сме....е после ривем ама пък си имаме своите пет митутки.Поривете още малко после или сме с Русия, или с никого, като втората част от изречението е лишена от следствената връзка независима и суверена, поради липсва на такова мислене у българина и се замества с изтриване от географските карти от тия дето все довършват войните...просто е кофти когати имаш срамни въшки.
Скептицизмът ми почива на друга основа. Изискването на ЕС за определен процент възобновяеми източници в производството на ел енергия, налагаше високата(преференциална) цена. Това вече е минало. За това колко има значение, на каква цена се добива енергията за цената за потребителите, можеш да заключиш от случката преди 4-5г. Когато върховният съд постанови че цената е била неправомерно завишена и последва........нищо. Това при държавна регулация.
При свободен пазар заплахата е само от картел.
Казах ти кога държавата ще стане добър стопанин - когато на хората им пораснат крила. Даже и за тогава не съм сигурен, щото все ще се намери някой да стане гявол. Настоящата АЕЦ, дтржавното управление я ползва за дойна крава. Като се "завърти палачинката", бившите директори почват да вадят кирливите ризи. Преди 2-3 години някой обясняваше как едно и също гориво се купува по няколко пъти....
п.п. Високотехнологично източване на общото, това са високите "технологии" които "развива" държавата.
Скептицизмът ми почива на друга основа. Изискването на ЕС за определен процент възобновяеми източници в производството на ел енергия, налагаше високата(преференциална) цена. Това вече е минало.
Минало, ама друг път. Тези нахалници имат 20г. договори за изкупуване на многократно завишени цени.
ecotronic
01-08-2016, 07:30
Като лежиш на плажа близо до Варна, земи се обади да пием по една бира и да обсъдим стратегия за борба с русофобите.
Ей туй е вече смислена приказка. Пийте си бира по русофилски, вместо да се плетете, като патета в калчища, мъчейки се да оборвате природните закони. :)
Днес и аз трябва да отскоча до Бургас, ма съм сигурен, че и стратегия за измислите, пак ще се изпокриете, като мишоци :)
Не давам твърдо обещание, но ако се шматкаме из Варна ще звънна. С "племето" се движим хаотично, а и днес ще хвана по-на север, че тук от хотели, плаж не е останал и няма място до си "разстеля кърпата".
Обикновено бягам у "дивотията", но таз година кандисах на щерката да сме в "цивилизацията".
Пък русофобите, кво да ги бориш? То с "вятърни мелници" се борят, само тези, дето ги виждат като великани:flirt:
Ей туй е вече смислена приказка. Пийте си бира по русофилски, вместо да се плетете, като патета в калчища, мъчейки се да оборвате природните закони. :)
Днес и аз трябва да отскоча до Бургас, ма съм сигурен, че и стратегия за измислите, пак ще се изпокриете, като мишоци :)
Както вече казах, с вятъра не се боря и с радиото не споря. Животът е кратък и има по-смислени занимания. Не ми стана ясно, за кой "природен закон" говориш, но това вероятно е щото "тиквите" зреят на есен.
Да се крия, не ми е в стила, а и който желае, лесно може да види кой съм и по малкото лична информация, която съм споделял.
Вероятно отиваш да копаеш траншеите, срещу руската "инвазия", ма се оглеждай да не те изненадат в тил:asthanos:;-)
Държавата си е много добър стопанин, когато на чело има свестен управник. По принцип го наричат диктатор.
Да не ходим далеч и да погледнем Гърция!
Полковниците гонят "инвеститорите" и национализират почти всичко.
Резултатът: Гърция постига едно благоденствие, което малко държави имат. Не случайно, до скоро беше най-доброто място за живеене в Европа.
Как рухна?!
Ами дойдоха на чело на държавата хора завършили в чужбина, където са били надлежно завербувани.
Те вкараха Гърция в евро зоната, въпреки, че нямаше никаква нужда Гърция от това.
После започнаха да се ..... сега ще кажете да се дават кредити, но това е неправилно.
Кредити се даваха на поразия и преди това, но това не се отразяваше по никакъв начин на държавата.
Новите управници, както навсякъде, където имат за управници завършили в САЩ или Великобритания, започнаха да си играят с "дериватите", да "закупуват" подводници и всякакво друго ненужно военно оборудване, наложено им от Германия. Само да вметна. Бяло море е толкова плитко, че въобще не става за подводници.
Премахна се държавното регулиране и воала:
Гърция с "космически" дълг.
Говоря за Гърция, но това е и за Испания, Португалия, Италия, Белгия....
Това са страни, на които дългът им се измерва в трилиони, а не в милиарди.
Ето какво се получава накрая:
Германия и Франция си продават боклуците на кредит, а после вече задушените от дългове държави биват принудени да разпродават държавите си на безценица.
И не ми говорете за ляво и дясно.
Такова няма.
Всички са маскари.
Хората си мислят, че има ляво или дясно, но....
България беше натикана в ЕС и Нато по времето на БСП.
Ципрас не го сложиха на власт за нещо друго, а за да закопае Гърция!!!!!!!!
Искахте го - моля!
Да направи нещо от това, което обещаваше?!
Не!
А беше лесно.
Просто трябваше да направи както в Исландия.
Забравяш едно - ако настъпиш един грък, всички почват да реват. Вдигнаха им навремето горивото с 10 цента и те направиха национална стачка. А ние? И трима пиночетовци няма да ни оправят. Само некой везир или султан. То ние и натам вървим
Колкото до Франция, Англия и Германия - та ние бяхме същото в СИВ само, че наобратно. Ние продавахме боклуците си и получавахме нефт и газ без пари. Ама свърши хубавото време
dimitar_vd62
01-08-2016, 15:57
Дъщеря ми се върна от авиошоуто в Румъния огорчена.Подигравали се на българските летци като ги питали "по магистралата ли дойдоха и колко вдигали.Още малко и ще си вземем Добруджа".Това сме в очите на "братските" натовски армии.
Я малко да вкарам смут в редиците https://cont.ws/post/104792. Сайта е малко кекав, ма ако това се оуаже истина....... :)
ecotronic
01-08-2016, 19:50
Както вече казах, с вятъра не се боря и с радиото не споря. Животът е кратък и има по-смислени занимания. Не ми стана ясно, за кой "природен закон" говориш, но това вероятно е щото "тиквите" зреят на есен.
Да се крия, не ми е в стила, а и който желае, лесно може да види кой съм и по малкото лична информация, която съм споделял.
Вероятно отиваш да копаеш траншеите, срещу руската "инвазия", ма се оглеждай да не те изненадат в тил:asthanos:;-)
Някои тикви зреят по-рано, други - по-късно. Но няма да се плашиш. Все някога може и вие да узреете. Ако не тази есен, то другата или по-другата........
Накратко - зависи от дебелината.
dimitar_vd62
01-08-2016, 23:08
Някои тикви зреят по-рано, други - по-късно. Но няма да се плашиш. Все някога може и вие да узреете. Ако не тази есен, то другата или по-другата........
Не съм сигурен че ние трябва да зреем.Не мога да разбера защо мислиш че вашия път е правилния.Виж в какво се превърна Европа, България и светът въобще.Ма то който ти дава банани целогодишно той е добрият.
---------- Post added at 23:08 ---------- Previous post was at 23:05 ----------
Я малко да вкарам смут в редиците https://cont.ws/post/104792. Сайта е малко кекав, ма ако това се оуаже истина....... :)
Доколкото разбрах банката няма налични пари но ти дава карта за някаква сума която ти трябва да върнеш ама в истински пари.Пари от въздуха.Т.е. като посегнат на бананите на Любо той ще узрее, даже ще презрее.
Само така с протежетата на САЩ - http://www.pan.bg/view_article-1-346012-Rusiya-zapochna-operaciya-Vyzmezdie-sled-atakata-sreshtu-helikoptera-Samoleti-izravnyavat-sys-zemyata-pozicii-na-banditite-v-Idlib-SNIMKA.html А САЩ носят демокрация - https://www.youtube.com/watch?v=QnBD22_A4tU по този или по този начин - http://svetoven.pogled.info/news/75898/Hafingtan-post-SASHT-se-mesyat-ot-edin-vek-v-izborite-na-drugi-darzhavi
Ма то верно що в САЩ нама военен преврат, ми щото във Вашингтон нама посолство на САЩ.
ivan dimitrov
02-08-2016, 13:20
В такъв случай, по отношение на клипа се извинявам и чакам коментар.
Така, изгледах видеото, коментарът ми следва.
Верно трябва да съм много тъп, та след 24 часово дежурство, да измина 16км във Варна, в 8 часа, за да отида до сервиза и да видя "великото" видео. Видео в което някой, за когото не бях чувал нищо, представляващ организация която за пръв път чувам, амализира нещо от миналото. Обърни внимание на заглавието, след това внимателно виж "материала". Човекът за тоя момент, говори в минало време. После тоя човек, анализира нещо, което аз не разбрах какво е. И анализът му не разбрах. Чух твърдение че щатите действат извън нато, щото инак всички страни трябва да са съгласни. Чух и такова, че щатите доставяли оръжие на България. Чух(и видях) че на въпросът за анализът му за крах на европрйската валута, взе да говори за Русия, Украйна и т.н.т.
В заключение, трябва да те поздравя. Доказа тезата си, която предполагам е че съм неимоверно тъп. Със същият успех можех да гледам и презконференция на Волен Сидеров.
Н
Доколкото разбрах банката няма налични пари но ти дава карта за някаква сума която ти трябва да върнеш ама в истински пари.Пари от въздуха.Т.е. като посегнат на бананите на Любо той ще узрее, даже ще презрее.
Не си разбрал. Единствената разлика м/у хартиени и "електронни" пари е, че при всяка транзакция, банката може да ти взима процент(или още по лошо - твътда сумичка, освен ако не се постанови друго де). Освен това, всички приходи и разходи стават достояние на отговорните/безотговорните институции. Това е много неприятно, ако си дилар на хероин(примерно), или пък фирмата ти работи в "сивият" сектор.
Представи си че отиваш в супера и с картата си искаш да си купиш пакетче свободна от захар, дъвка Орбит, за 50 ст. Ако като си платиш, банката ти добави примерно 10 процента, пак е приемливо. Я си представи че ти тръсне такса от 2лв. Гадно, а!?
Сега си представи че със закон банката е задължена да те таксува само ако транзакцията надвищава ....примерно 100лв. Сега си представи че си натъпкал портфеила със 3 бона и го загубиш. Ами ако тия 3 бона са в карта и всяко теглене е известно?
Бананите на Любо са гарантирани, докато не се върне комунизЪма.
Като питах, всички вкупом казахте че нямате желание да го връщате, пък все натам ви тегли. Нейсе! Вече съм живял в социализъм над 20г. Оцелях. Сега и да го върнете, няма да живея още толкова(слава Богу).
ecotronic
02-08-2016, 14:58
Вчера ходих до Бургас.
Разстоянието София - Бургас изминах за 2:45. (магистрала Тракия от която 1/3 е строена по соц. време и 2/3 по пост-соц. време.)
Последните 10 км преди Бургас (от разклона за Айтос до първото кръгово), изминах за 40 минути. Въпросният "бърз участък" също е строен по соц. време.
Ама що беше това задръстване? Очевидно, заради липсата на коли и почиващи хора.
Демек - народът мизерува.
Хайде сега, тиквите да направят пореден опит за анализ на банановата ситуация.
Така, изгледах видеото, коментарът ми следва.
Верно трябва да съм много тъп, та след 24 часово дежурство, да измина 16км във Варна, в 8 часа, за да отида до сервиза и да видя "великото" видео. Видео в което някой, за когото не бях чувал нищо, представляващ организация която за пръв път чувам, амализира нещо от миналото. Обърни внимание на заглавието, след това внимателно виж "материала". Човекът за тоя момент, говори в минало време. После тоя човек, анализира нещо, което аз не разбрах какво е. И анализът му не разбрах. Чух твърдение че щатите действат извън нато, щото инак всички страни трябва да са съгласни. Чух и такова, че щатите доставяли оръжие на България. Чух(и видях) че на въпросът за анализът му за крах на европрйската валута, взе да говори за Русия, Украйна и т.н.т.
В заключение, трябва да те поздравя. Доказа тезата си, която предполагам е че съм неимоверно тъп. Със същият успех можех да гледам и презконференция на Волен Сидеров.
Не си разбрал. Единствената разлика м/у хартиени и "електронни" пари е, че при всяка транзакция, банката може да ти взима процент(или още по лошо - твътда сумичка, освен ако не се постанови друго де). Освен това, всички приходи и разходи стават достояние на отговорните/безотговорните институции. Това е много неприятно, ако си дилар на хероин(примерно), или пък фирмата ти работи в "сивият" сектор.
Представи си че отиваш в супера и с картата си искаш да си купиш пакетче свободна от захар, дъвка Орбит, за 50 ст. Ако като си платиш, банката ти добави примерно 10 процента, пак е приемливо. Я си представи че ти тръсне такса от 2лв. Гадно, а!?
Сега си представи че със закон банката е задължена да те таксува само ако транзакцията надвищава ....примерно 100лв. Сега си представи че си натъпкал портфеила със 3 бона и го загубиш. Ами ако тия 3 бона са в карта и всяко теглене е известно?
Бананите на Любо са гарантирани, докато не се върне комунизЪма.
Като питах, всички вкупом казахте че нямате желание да го връщате, пък все натам ви тегли. Нейсе! Вече съм живял в социализъм над 20г. Оцелях. Сега и да го върнете, няма да живея още толкова(слава Богу).
Налице е явна дисоциация във възприятията. За пример, говори се за разполагане на войски и оръжие в еди коя си държава, пък ти разбираш, че са дали оръжие на тази държава. Видно е, че няма как да стигнем до единтично заключение.
Неизвестният питай чичко Гугъл, да ти каже кой е.
Хероин нямаш проблем да са купиш с карта и в момента. Ако искаш може и с биткоени.
Бананите не са ви гарантирани, защото растението загива в световен мащаб и едвам го удържат от изчезване.
Това за социализмът, няма да го коментирам, защото в него няма смисъл. Тогава оцеляването на всеки беше гарантирано, за разлика от сега.
Поредната ти излагация на аграрна тема.
Вчера ходих до Бургас.
Разстоянието София - Бургас изминах за 2:45. (магистрала Тракия от която 1/3 е строена по соц. време и 2/3 по пост-соц. време.)
Последните 10 км преди Бургас (от разклона за Айтос до първото кръгово), изминах за 40 минути. Въпросният "бърз участък" също е строен по соц. време.
Ама що беше това задръстване? Очевидно, заради липсата на коли и почиващи хора.
Демек - народът мизерува.
Хайде сега, тиквите да направят пореден опит за анализ на банановата ситуация.
"Софиянци ходят на море" е построена 2/3 по соца и от "социалисти". На Баце му беше останала само Карнобатската отсечка.
В задръстване си влезнал, щото Бургас е най-добрият град за живеене и всички са бързали на там.
Ако се интересуваш от мизерията, слез от "магистралата", макар че и тя е мизерна.
Та така с бананите в тиквовината.
ecotronic
02-08-2016, 17:26
"Софиянци ходят на море" е построена 2/3 по соца и от "социалисти". На Баце му беше останала само Карнобатската отсечка.
В задръстване си влезнал, щото Бургас е най-добрият град за живеене и всички са бързали на там.
Ако се интересуваш от мизерията, слез от "магистралата", макар че и тя е мизерна.
Та така с бананите в тиквовината.
Ако участъкът София - Пловдив имаш за 2/3 от цялото трасе, то това означава, че и географията ти сериозно куца.
При тази ситуация, се питам - какво изобщо дискутирам с теб.
ivan dimitrov
02-08-2016, 20:38
Налице е явна дисоциация във възприятията. За пример, говори се за разполагане на войски и оръжие в еди коя си държава, пък ти разбираш, че са дали оръжие на тази държава. Видно е, че няма как да стигнем до единтично заключение.
Отново си прав.
Цитирам "великото видео" -
"После той си замина, а САЩ сега доставят оръжие, артилерия, друго военно оборудване на прибалтийските дътжави, Румъния, Полша и България - това е много интересно."
Според теб човекът говори за разполагане на войски и оръжие. Би ли ми посочил - къде в България има разположена американска войска?
"При всички тези действия, САЩ действат извън НАТО. Защото всички участници в НАТО трябва да са на100% съгласни с решенията му"(няколко секунди по късно). Това ти е убягнало, защото не се връзва с "теорията" - САЩ е НАТО и НАТО е САЩ.
Можем да си пишем до припадък, но думите не променят фактите. Могат да променят историята, защото нея не я пишат само победителите, както гласи известната максима, пишат я всички, даже македонците. Фактите си остават същите.
Дано не очакваш да тръгна да "ровя" в нета, та да видя - кой всъщност е човека. Приемам че е тоя, за който го представиха.
В постът ти има изречение което не разбрах.
"Това за социализмът, няма да го коментирам, защото в него няма смисъл. " Не вярвам да твърдиш, че в социализмът няма смисъл. Значи остава да ти се губи смисъла в моето изречение. То беше към Митака и в контекст, но ще ти задам лично на теб въпросът - е ли искаш да върнем "развитият социализъм" и плановата икономика, или не? М/у другото, това с гарантираното оцеляване и високите морални устои, по времето на въпросният режим, е смешно, но е отделна тема.
Относно виртуалната валута, написах неприятно, не невъзможно. Докато търсите текст м/у редовете, май изпускате същноста на написаното в прав текст(визирам всички привърженици на конспиративни теории). Обърни внимание че съм дал положителни и отрицателни примери. Верно съвсем бегли, но идеята беше не да повдигна дискусия по въпросът, а да поясня че не иде реч за "балони", а за технология.
dimitar_vd62
02-08-2016, 21:50
"На 24 март 2006 г. официално е обявено, че преговорите за базите са приключили и предстои ратифициране на споразумението от двете страни. Споразумението е подписано на 28 април в София от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс и външният министър на България от правителството на Сергей Станишев Ивайло Калфин"
-полигона в Ново село (полигон) – за обучение на сухопътни сили
-военновъздушната база в Безмер – за транспорт на сили и техники за обучение до Ново село
-военновъздушната база в Граф Игнатиево – за транспорт на сили и техника. Базата е по-далече от Безмер, но с по-големи възможности за момента.
-складова база в Айтос – (досега използвана от българските въоръжени сили) ще бъде с поддържаща функция към полигона Ново село
Командните центрове в София и Варна/бившето поделение в което служих/ няма ги коментирам още не са факт но са договорени.
http://www.pan.bg/view_article-1-346099-GENERAL-BOJKO-VVS-IMAT-POVEChE-SAMOLETI-VYV-VYZDUHA-V-MOMENTA-OT-KOGATO-I-DA-BILO-AJDE-BE-A-KOGATO-TI-BE-REDNIK-300-IZTREBITELYA-IMAHME.html следва въпроса - защо тогава НАТО ще ни пази небето?
Деба изостаналите руснаци - http://ria.ru/defense_safety/20160802/1473432412.html
ivan dimitrov
02-08-2016, 22:26
"На 24 март 2006 г. официално е обявено, че преговорите за базите са приключили и предстои ратифициране на споразумението от двете страни. Споразумението е подписано на 28 април в София от държавния секретар на САЩ Кондолиза Райс и външният министър на България от правителството на Сергей Станишев Ивайло Калфин"
-полигона в Ново село (полигон) – за обучение на сухопътни сили
-военновъздушната база в Безмер – за транспорт на сили и техники за обучение до Ново село
-военновъздушната база в Граф Игнатиево – за транспорт на сили и техника. Базата е по-далече от Безмер, но с по-големи възможности за момента.
-складова база в Айтос – (досега използвана от българските въоръжени сили) ще бъде с поддържаща функция към полигона Ново село
Командните центрове в София и Варна/бившето поделение в което служих/ няма ги коментирам още не са факт но са договорени.
Войска бе човек! Къде в България има разположена американска войска? Във видеото се твърди че САЩ действат извън НАТО. Твърди се и че щатите ни доставят оръжие.
Това че ти не искаш да проумееш че сме част от ЕС и НАТО си е твой проблем. НАТО ни пази небето, независимо дали самолетите са български, румънски, италиански, полски........
dimitar_vd62
03-08-2016, 23:46
Да та светна че членството в НАТО още по малко в ЕС не ни задължава да приемаме чужди войски било с бази или без.Не проумявам от кого ни пази НАТО, между другото като каза че в небето над Варна имало интресни неща за какво идеше реч метеори, летящи чинии ли кво ли.Аааа руски самолетииии, ма ти виде ли ги или чу че минават самолети и реши че са руски щот нали така разправят ваште началници.То бива страхова психоза ма чак пък толкоз....Е ясно нали трябва да оправдаем окупацията за която активно работите.А ти можеш ли в тъмното да различиш звук от МИГ и от Ф15.То не че на светло можеш ако не ги видиш.
Поне изкарайте някой лев - http://bultimes.com/us-bazata-v-bezmer-e-edna-ot-naj-vazhnite-voenni-bazi-na-sasht-v-sveta/
http://bultimes.com/italiya-izkarva-329-mln-ot-us-baza-godishno-balgariya-0-lv-ot-4/
Що не разберете че нас никой не ни пази, дори и САЩ да спечелят нас няма да има.Просто ни използват.Я ми обяснете как Русия ни заплашва и какво печелим от американската защита.Русия ще са уплаши и нема ни превземе ако поиска ли.Ти наясно ли си че вече сме цел на руските стратегически ракети и дишаш само по волята на Путин независимо дали има бази на нато и сащ у нас.Разбирам ви страховете, но моля ви се не говорете от позицията на собственици на държавата.Лошото е че като смени вятъра посокото ще сте в първите редици с букетите.Един конкретен въпрос, какво има в Европа което го няма в Русия - банани, компютри, коли, не можеш да развиваш частна дейност, предприемачество, не можеш да кажеш какво мислиш, какви права нямаш в Русия.По руската телевизия редовно можеш да гедаш дебати с участието на политици, депутати и граждани, дори Путин отговаря на въпроси на граждани и медии публично всяка година, тука можеш ли да зададеш въпрос по БТВ примерно пък и всяка друга тв на Плевнелиев ,Борисов или някой друг от шайката когато ти набиват в главата че Русия е заплаха, ей така да уточни каква е заплахата примерно.
Ети някои отговори - http://www.memoriabg.com/2016/04/05/udobnite-medii-v-neudobnata-relnost/
Митак,какви стратегически ракети са насочени към нас бре.Братушките ,аки решат да ни нападат ще натоварят една/четвърт дивизия на жепе вагони и ще пристигнат на гарата с един-два счупени прозореца от брадчедите дето метат камъни по влакивете. А в това време наште управници ще са успели да се информират от Агенция Митници,че някъв влак не е спрял за митническа проверка и евнтуално може да пуснат мобилни групи да го търсят накъде е забил.:)
Щом като завали сняг през януари сме изненадани,представи си ,ако ни метнат без да ни обявят война поне две седмици предварително кво ще е.
ivan dimitrov
04-08-2016, 10:28
Да та светна че членството в НАТО още по малко в ЕС не ни задължава да приемаме чужди войски било с бази или без.Не проумявам от кого ни пази НАТО, между другото като каза че в небето над Варна имало интресни неща за какво идеше реч метеори, летящи чинии ли кво ли.Аааа руски самолетииии, ма ти виде ли ги или чу че минават самолети и реши че са руски щот нали така разправят ваште началници.То бива страхова психоза ма чак пък толкоз....Е ясно нали трябва да оправдаем окупацията за която активно работите.А ти можеш ли в тъмното да различиш звук от МИГ и от Ф15.То не че на светло можеш ако не ги видиш.
Поне изкарайте някой лев - http://bultimes.com/us-bazata-v-bezmer-e-edna-ot-naj-vazhnite-voenni-bazi-na-sasht-v-sveta/
http://bultimes.com/italiya-izkarva-329-mln-ot-us-baza-godishno-balgariya-0-lv-ot-4/
Що не разберете че нас никой не ни пази, дори и САЩ да спечелят нас няма да има.Просто ни използват.Я ми обяснете как Русия ни заплашва и какво печелим от американската защита.Русия ще са уплаши и нема ни превземе ако поиска ли.Ти наясно ли си че вече сме цел на руските стратегически ракети и дишаш само по волята на Путин независимо дали има бази на нато и сащ у нас.Разбирам ви страховете, но моля ви се не говорете от позицията на собственици на държавата.Лошото е че като смени вятъра посокото ще сте в първите редици с букетите.Един конкретен въпрос, какво има в Европа което го няма в Русия - банани, компютри, коли, не можеш да развиваш частна дейност, предприемачество, не можеш да кажеш какво мислиш, какви права нямаш в Русия.По руската телевизия редовно можеш да гедаш дебати с участието на политици, депутати и граждани, дори Путин отговаря на въпроси на граждани и медии публично всяка година, тука можеш ли да зададеш въпрос по БТВ примерно пък и всяка друга тв на Плевнелиев ,Борисов или някой друг от шайката когато ти набиват в главата че Русия е заплаха, ей така да уточни каква е заплахата примерно.
Ети някои отговори - http://www.memoriabg.com/2016/04/05/udobnite-medii-v-neudobnata-relnost/
Не ме светвай какво ни задължава членството ни в НАТО и ЕС. Светни ме къде в България са разположени окупационните американски войски.
Идеше реч за прелитащи двойки, малки реактивни самолети в посока морето. Посред бял ден. Нещо което дълго време не бях виждал.
Някой тук го "тресе" неврозата, но кой е той не е ясно.
Хем ми казваш че сме цел на стратегическите руски ракети, хем ме питаш с каво ни заплашва Русия.
Стратегическите ракети са стратегически, защото целите им са стратегически. Стратегически цели, не учебни полигони. Вкарай малко ред в мислите си.
Не разбрах защо мен питаш с какво ни заплашва Русия, мен българските "русофили" ме плашат, не Русия. Путин не ми изглежда достатъчно тъп, та да започне трета световна. Въпреки политиката му на постоянна конфронтация.
Дълбоко се съмнявам да си ми разбрал позицията, имайки предвид че постоянно ме "занимаваш" с щатите.
Кой тоя, дето говори от позицията на собственик на държавата?
Всички тия неща дето си ги изброил ги има и в България. Да разбирам ли че само ежегодна пресконференция на президента ти липсва за "пълно щастие"? Бат Бойко е по телевизията ежедневно, сигурен ли си че не ти е достатъчно?
ecotronic
04-08-2016, 11:28
Преди години, когато бяхме член на ВД, непрестанно ни плашеха с НАТО.
Какво стана после?
Нападна ли ни НАТО след като ВД изчезна?
Не.
Тогава от какво ни пазеше ВД и за какво беше цялата тая психоза?
Сега отново доброволно ставате жертви на подобна психоза.
Колко още време ви трябва за да разберете от какво трябва да се плашите и от какво не?
Екотроник, веднага ти отговарям!
Пак от същото.
ВД се създава, за да влезат руски войски в Унгария, Полша, Литва, Латвия , Естония, Германия и някои други.
Целта е само една.
Народите на тия страни да бъдат смазани, ако решат, че не им харесва социализма.
По същата причина и сега такива като Грибускайте , Соломон Паси и прочие ибрикчии реват за руската заплаха. С тия три бригади няма да уплашат Русия, но спокойно могат да смажат всеки протест.
Те за това е цялата дандания.
Да наложим демокрацията, демек:prescription:
ecotronic
04-08-2016, 21:52
Наистина ли мислиш, че частите на НАТО (наши и чужди) са създадени с цел да мачкат евентуално народно недоволство?
Посочи ми една натовска страна в която това да се е сучило.
Гледам, че у нас правителство пада заради 2 пукнати глави. Друго пък не пуска властта с месеци, въпреки народното недоволство.
И НАТО все не се меси.
Притеснявам се, че схващанията ти относно съвременните военни съюзи и демокрацията са от някоя друга минала епоха.
Не ме светвай какво ни задължава членството ни в НАТО и ЕС. Светни ме къде в България са разположени окупационните американски войски.
Идеше реч за прелитащи двойки, малки реактивни самолети в посока морето. Посред бял ден. Нещо което дълго време не бях виждал.
Някой тук го "тресе" неврозата, но кой е той не е ясно.
Хем ми казваш че сме цел на стратегическите руски ракети, хем ме питаш с каво ни заплашва Русия.
Стратегическите ракети са стратегически, защото целите им са стратегически. Стратегически цели, не учебни полигони. Вкарай малко ред в мислите си.
Не разбрах защо мен питаш с какво ни заплашва Русия, мен българските "русофили" ме плашат, не Русия. Путин не ми изглежда достатъчно тъп, та да започне трета световна. Въпреки политиката му на постоянна конфронтация.
Дълбоко се съмнявам да си ми разбрал позицията, имайки предвид че постоянно ме "занимаваш" с щатите.
Кой тоя, дето говори от позицията на собственик на държавата?
Всички тия неща дето си ги изброил ги има и в България. Да разбирам ли че само ежегодна пресконференция на президента ти липсва за "пълно щастие"? Бат Бойко е по телевизията ежедневно, сигурен ли си че не ти е достатъчно?
У нас няма войски на НАТО, а на САЩ, в базите за "съвместно" ползване. Скоро може да се обзаведем с ядреното оръжие от Инджирлик.
Какво стана после?
Не.
Колко още време ви трябва за да разберете от какво трябва да се плашите и от какво не?
И какво стана? Изчезна ВД и честито ви НАТО.
От къв зор?
Наистина ли мислиш, че частите на НАТО (наши и чужди) са създадени с цел да мачкат евентуално народно недоволство?
Посочи ми една натовска страна в която това да се е сучило.
Гледам, че у нас правителство пада заради 2 пукнати глави. Друго пък не пуска властта с месеци, въпреки народното недоволство.
И НАТО все не се меси.
Притеснявам се, че схващанията ти относно съвременните военни съюзи и демокрацията са от някоя друга минала епоха.
Ми баш това им е функцията. Ако бяха заради руснаците, значи ония на запад са абсолютно изкукали, а аз съм сигурен, че не е така.
Айде и малко образование по въпроса за "пазара".
http://www.memoriabg.com/2016/08/02/neoliberalizmut-demokracia-svedena-do-teatur/
ecotronic
05-08-2016, 10:36
У нас няма войски на НАТО, а на САЩ, в базите за "съвместно" ползване. Скоро може да се обзаведем с ядреното оръжие от Инджирлик.
И какво стана? Изчезна ВД и честито ви НАТО.
От къв зор?
Ми баш това им е функцията. Ако бяха заради руснаците, значи ония на запад са абсолютно изкукали, а аз съм сигурен, че не е така.
Значи НАТО действа само срещу местни бунтовници или срещу Русия.
Браво бе!
Вие не спирате да потвърждавате приликата между някои ваши телесни части и земеделската продукция.
:rotfl:
Значи НАТО действа само срещу местни бунтовници или срещу Русия.
Браво бе!
Вие не спирате да потвърждавате приликата между някои ваши телесни части и земеделската продукция.
:rotfl:
Начи, некой от телесните ми части може да сравня с агро продукция, но не са тези, за които намекваш:coolio:
В същност, за кво НАТО ми говориш? За чула на САЩ ли?
Да действа срещу Русия? Пази боже. Подобно нещо хич не им стиска. Действията са само в защита на определени икономически интереси. Ако и това не си вдянал, мойш се търкаля колкото си искаш. Смехът обаче е за други.
...
Айде и малко образование по въпроса за "пазара".
http://www.memoriabg.com/2016/08/02/neoliberalizmut-demokracia-svedena-do-teatur/
Има изнесена много истина в статията,но има и опит да се насочи мисленето на читателя в определена плоскост в стил пропагандата от времето на младостта ми,този чист негативизъм срещу либерализма малко ме притеснява.
И въобще в края на краищата какво ,ако не демокрация се предлага на публиката?
За мен подобни консервативни нагласи са деструктивни и целят връщането назад към централизирането на власт в определени кръгове избрани по "нетеатрален" начин.Тоест разделяне на политическия елит от икономическия и подчиняването на втория от първия.
Има изнесена много истина в статията,но има и опит да се насочи мисленето на читателя в определена плоскост в стил пропагандата от времето на младостта ми,този чист негативизъм срещу либерализма малко ме притеснява.
И въобще в края на краищата какво ,ако не демокрация се предлага на публиката?
За мен подобни консервативни нагласи са деструктивни и целят връщането назад към централизирането на власт в определени кръгове избрани по "нетеатрален" начин.Тоест разделяне на политическия елит от икономическия и подчиняването на втория от първия.
Пропагандата и преди и сега си е един дол дренки. Предполагам, не подозираш автора на статията в "комунизъм"?
Човекът точно това обяснява, че под приказки за демокрация ни пробутват нещо, дето няма нищо общо с нея, а зад мантрите за свободен пазар, стоят моно и олигополи;-)
Виждам,че търговците в храма те дразнят,но като останат само поповете да не се набухаме в предренесансовата .
В комунизъм не обвинавам никой,още повече ,че историята помни думите на един комунистически държавен ръководител-"Ще решава който има пари,а аз пари нямам".
Абсолютно вярно е ,че богатите ограбват бедните в момента,но и ограбването на богатите не е решение,още повече ако процеса е ръководен от хора с недостатъчна икономическа подготовка и владеещи единствено похвати за манипулиране на обществото.
И аз не виждам с какво Тръмп например е повече или по-малко циркаджия от г-жа Клинтън,но това не мисля ,че е доказателство в подкрепа на тезата на автора на статията.
А и да не забравяме ,че "Гардиън" не е на бюджетна издръжка и малко популизъм би бил от полза на тиража,та финансовото изражение от подобни статии може да се тълкува и в подкрепа на либерализма ,ако погледнем и от другата страна ;-)
Иначе казано богатите стават още по-богати от всичко до каквото се докопат,докато бедните си плащат за да четат обяснения що са бедни.:tongue:
използвани термини-
популизъм: http://rechnik.info/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D 0%BC
Виждам,че търговците в храма те дразнят,но като останат само поповете да не се набухаме в предренесансовата .
В комунизъм не обвинавам никой,още повече ,че историята помни думите на един комунистически държавен ръководител-"Ще решава който има пари,а аз пари нямам".
Абсолютно вярно е ,че богатите ограбват бедните в момента,но и ограбването на богатите не е решение,още повече ако процеса е ръководен от хора с недостатъчна икономическа подготовка и владеещи единствено похвати за манипулиране на обществото.
И аз не виждам с какво Тръмп например е повече или по-малко циркаджия от г-жа Клинтън,но това не мисля ,че е доказателство в подкрепа на тезата на автора на статията.
А и да не забравяме ,че "Гардиън" не е на бюджетна издръжка и малко популизъм би бил от полза на тиража,та финансовото изражение от подобни статии може да се тълкува и в подкрепа на либерализма ,ако погледнем и от другата страна ;-)
Иначе казано богатите стават още по-богати от всичко до каквото се докопат,докато бедните си плащат за да четат обяснения що са бедни.:tongue:
използвани термини-
популизъм: http://rechnik.info/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D 0%BC
В така формулираната теза, различия нямаме. Пределно ясни са ми мантрите и на едните и на другите, просто се дразня, когато някой се опитва да ми пробутва стари номера в нова опаковка и да ми обяснява как нищо не разбирам от "светлите бъднини".
Аре стига бе....
В така формулираната теза, различия нямаме. Пределно ясни са ми мантрите и на едните и на другите, просто се дразня, когато някой се опитва да ми пробутва стари номера в нова опаковка и да ми обяснява как нищо не разбирам от "светлите бъднини".
Аре стига бе....
Май единствените ни различия са по отношение на вижданията ни за Свободния пазар. Но тъй като аз съм дълбоко вярващ в Голямото Зелено Чудовище,а ти си атеист намирам това за напълно нормално.
Какво стана после?
Не.
Питай ги Сърбите....
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:54 ----------
Бойко пак е оптимисссссс :)
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bojko-borisov-optimist-sym-sled-razgovora-s-putin-6057204
ecotronic
06-08-2016, 18:04
Ако не беше НАТО сега сърбите още щяха да колят и бесят.
А и те бяха ли член на НАТО?
ivan dimitrov
06-08-2016, 18:14
Каде е тая база за "съвмвстно ползване" в която са разположени гадните окупатори? Ако се обзаведем с ядрено оръжие, "целият свят" ще напусне планетата панически(влючително Русия, демек- баш целият свят).
Попитах те нещо конкретно - искаш ли да връщаме "развитият социализъм". Не ми отговори, вместо това държиш да ме "светнеш" що е то неолиберализъм. Ако ти дам линк към "писание" в което накой твърди че в предишен живот е бил Наполеон, ще му повярваш ли?
Надявам се няма. Това че още някой мисли като теб, нищо не доказва. Стига с тия линкове, аз не споря с интернет, спорът ми е с вас, родните русофили(които незнайно защо, са все ляво ориентирани). Предпочитам да е по конкретни проблеми, щото древните са казали - в спорът се ражда истината.
Питай ги Сърбите....[COLOR="Silver"]
Е, що пък точно сърбите? Нека да питаме косоварите, италианците, гърците....що пък да не питаме българските малцинства в Сърбия.....
И твоята памет ли има свойството "избирателна пропускилвост"?
Е, що пък точно сърбите? Нека да питаме косоварите, италианците, гърците....що пък да не питаме българските малцинства в Сърбия.....
И твоята памет ли има свойството "избирателна пропускилвост"?
Щото само те не клекнаха. Всички останали коленичиха пред новите господари. А коленичил или паднал съперник няма много смисъл да нападаш.
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:36 ----------
Това умозаключение по снимката на бежанския лагер представен като концлагер на Милошевич ли го неправи?
ivan dimitrov
06-08-2016, 18:45
Щото само те не клекнаха. Всички останали коленичиха пред новите господари. А коленичил или паднал съперник няма много смисъл да нападаш.[COLOR="Silver"]
Вископарни лозунги човече! Какво стана на края?
Мани това, ти забрави ли за претъпканите лодки които потъваха я Средиземно море!? Или викаш - всички сме равни, но някой сме по равни от другите?
И това защо!? За да може един да управлява държавата "правилно"(според Иво). Новите господари, предполагат наличие на стари такива, какво ми казваш всъщност?
ecotronic
06-08-2016, 19:53
Не само пропускливостта им е избирателна на русофилите.
Паметта - също. И най-вече - задниците. Високо вирнати и ориентирани на изток.
:tooth:
dimitar_vd62
06-08-2016, 21:12
Висш пилотаж на РАФАЛ, ехааа - https://www.youtube.com/watch?v=CGbKPjQvqIw и обичаен пилотаж на МИГ29 - https://www.youtube.com/watch?v=Ll7TSx_MQgE
Абеее.....:hump:Краят много ме кефи - https://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_2192719155&feature=iv&src_vid=4am3_IAIXuw&v=BQ7-MwJKoVo
---------- Post added at 21:12 ---------- Previous post was at 21:07 ----------
Не само пропускливостта им е избирателна на русофилите.
Паметта - също. И най-вече - задниците. Високо вирнати и ориентирани на изток.
:tooth:
Пфу, кой го казва.Аре аре, не знам що пак заговориха за Белене и ЮП/а сетих са, Юнкер разрешил...може пък Путин да дава повече кинти/, после нашите задници били на изток.Били са,са и ще бъдат на изток, докато вашите са като ветропоказател.
ecotronic
06-08-2016, 21:29
Рафал и Миг......
Бенгалски огън - детска радост на дърти години :)
Умните хора нямат нужда нито от Рафали, нито от Миг-ове.
Те се възхищават на доста по-други неща, като потвърждаването на гравитационните вълни 100 г. след тяхното предсказване, на ITER, което е бъдещето на земната енергетика, на ускорителя в Церн............и на още много, много други неща, които са все достижения на човешкия интелект.....
а не на човешката простотия!
Но това за умните хора.
dimitar_vd62
06-08-2016, 21:55
И това го казва човек поддържащ държавата с най-големия военен бюджет.Те руснаците си нямат ускорител не знаят нищо за гравитациони вълни.Ако наисстина бяхте умни нямаше се зверите на Русия ми щяхте да намерите общ език.Като гледам нашата държава се управлява от умни хора, мерси предпочитам да си остана прост.Въри да станеш съветник на Чехлю.
Вържи попа да е мирно селото.
---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:41 ----------
Задачата на хилядолетието:
Руският математик Григорий Перелман през 2002 година доказа хипотезата на Пуанкаре – една от седемте „задачи на хилядолетието“ от списъка на Математическия институт Клея – триизмерен обект без проходни отвори топологически е еквивалентен на сфера.
https://www.youtube.com/watch?v=MN0LjXT323s&feature=youtu.be Открито от руските учени Тамара Сахно и Виктор Курашов
Екзаватни лазери/Сигурно не си ичувал за тях/
В Русия е създадена технология, която позволява да се получи най-мощното светлинно излъчване на Земята. През 2006 година в Института по приложна физика на РАН в Нижни Новгород е била построена установка РЕАRL (PEtawatt pARametric Laser), на основата на технология за параметрично усилване на светлината в нелинейно оптични кристали. Тази установка генерира импулс с мощност 0,56 петават, което стотици пъти превъзхожада мощността на всички електростанции на Земята.
Още да ти изброявам ли.
Няма как да излезете вече от задънената улица в която влязохте освен да се биете мъжки.Искате не искате ще ви се наложи.
ecotronic
06-08-2016, 22:25
Не се напиняй толкова да гугълираш. :)
И без това ще те светна, че в основата на ITER стои пак руската идея за ТОКАМАК.
Както и това, че огромен брой руски учени имат съществен принос за развитието на модерната физика. И не само.
Очевидно, толкова много си затънал с русофилските лайна, че не можеш да разбереш, че аз не говоря за превъзходството на западния над източния интелект.
Говоря за превъзходството на разума над простотията.
PS: Ако не четеше само руската уикипедия, щеше да знаеш, че на български се казва "Поанкаре".
ivan dimitrov
06-08-2016, 22:30
Няма как да излезете вече от задънената улица в която влязохте освен да се биете мъжки.Искате не искате ще ви се наложи.
Не може ли гейски да се бием? Последно - Русия заплашва ли ни, или не. Щото ако не, значи от нас зависи, тоест - ще се бием ако искаме. А ако ни заплашва, то да вкючва петаватният (http://www.nauteka.bg/sciences/physics/suzdadoha-kuhi-atomi-s-ultra-moshten-lazer/) лазер и да се свършва.
Щото само те не клекнаха. Всички останали коленичиха пред новите господари. А коленичил или паднал съперник няма много смисъл да нападаш.
---------- Post added at 15:37 ---------- Previous post was at 15:36 ----------
Това умозаключение по снимката на бежанския лагер представен като концлагер на Милошевич ли го неправи?
Между другото Милошевич го оправдаха посмъртно в Хага. Ама за това демократичните медии и дума не обелват. Още един пример за висша форма на лицемерие.
http://ru.euronews.com/2009/02/26/ex-serbian-president-acquitted-of-kosovo-war-crimes
ivan dimitrov
06-08-2016, 23:02
Между другото Милошевич го оправдаха посмъртно в Хага. Ама за това демократичните медии и дума не обелват. Още един пример за висша форма на лицемерие.
http://ru.euronews.com/2009/02/26/ex-serbian-president-acquitted-of-kosovo-war-crimes
Абе ти пълен олигофрен ли си!? Я вземи си го преведи с гугъл от руски на български!
На ти (http://www.dnes.bg/world/2009/02/26/haga-opravda-milan-milutinovich.66675), че кой знае как ще го търсиш.
Абе ти пълен олигофрен ли си!? Я вземи си го преведи с гугъл от руски на български!
На ти (http://www.dnes.bg/world/2009/02/26/haga-opravda-milan-milutinovich.66675), че кой знае как ще го търсиш.
Стига си го нападал човечеца, на , ти чети http://www.memoriabg.com/2016/08/05/opravdaha-miloshevich/
Милошевич, още тогава не можаха да докажат нищо и за това човечеца почина скороппостижно , от няква коварна болест..... както и Садам и Кадафи.
Са ще ме нападнете че защитавам диктатори ... ами, не. Просто нали ние се водим хуманни , цивилизовани хора , борещи се за всемирното мега-добро, за щастие по целия свят , шарени понита и щасливи педали по целата галактика. Та редно е да ги съдим тези хора, да докажем че са виновни и да си понесат наказанията . А не некъ'фффф маймун да размаха прах за пране и на това основание да затриваме цели държави. Питай Еко да ти обясни за умните хора дето не се кефят на рафалите, ма ги използват.....
Не не съм, ами ти явно си.
Ако не беше ЦРУ, нямаше да има коления и бесения ...
ecotronic
07-08-2016, 12:09
Стига си го нападал човечеца, на , ти чети http://www.memoriabg.com/2016/08/05/opravdaha-miloshevich/
Милошевич, още тогава не можаха да докажат нищо и за това човечеца почина скороппостижно , от няква коварна болест..... както и Садам и Кадафи.
Са ще ме нападнете че защитавам диктатори ... ами, не. Просто нали ние се водим хуманни , цивилизовани хора , борещи се за всемирното мега-добро, за щастие по целия свят , шарени понита и щасливи педали по целата галактика. Та редно е да ги съдим тези хора, да докажем че са виновни и да си понесат наказанията . А не некъ'фффф маймун да размаха прах за пране и на това основание да затриваме цели държави. Питай Еко да ти обясни за умните хора дето не се кефят на рафалите, ма ги използват.....
Трябва ли да напомням, че трибуналът, който оправда Милошевич, е дело на според вас "яловата" организация, наречена ООН?
Той, разбира се, не е част от прословутите европейски ценности а и редица държави не го признават. В т.ч. САЩ, Израел, Русия и Китай .
Но иначе, когато ви е угодно, нямате против да приемате неговите решения за правдива отправна точка.
Цинизма се изразява в това че го оправдаха след като го умориха.