View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
[
17]
18
19
20
ecotronic
06-08-2017, 13:19
Няма лошо в подхода, който описваш, но при положение, че нещата не са мъртво родени, какъвто е вероятно и този случай. А ако са и имаш възможност, вместо да разнасяш нещото, е по-добре да го оправиш по начин по който този елемент да не дава повече ядове.
Преди време си купих един вентилатор за банята. Със сензор за влажност, таймер и 2 г. гаранция.
Дефектира след около месец употреба. Разгледах устройството на сензора на влажност и прецених, че няма никакъв смисъл да го рекламирам, тъй като изпълнението е такова (мъртво родено), че и да ми го сменят, новият също ще работи горе-долу толкова а аз ще трябва през месец да се занимавам с рекламации.
Изхвърлих нещото в кофата и си направих ново добре оразмерено и с качествен сензор. От тогава нямам ядове.
Ако си бях занесал видеокартата на която кондензаторите се подуха след 2 г. употреба и ми ги бяха сменили със същите, вероятно след още 2 г. пак ще трябваше да я ремонтирам. Ами не, смених си ги сам с качествени такива и така. Не че тая карта ще трябва да работи 20 г. ама що трябва да ми дава ядове?
ivan dimitrov
06-08-2017, 13:51
Няма лошо в подхода, който описваш, но при положение, че нещата не са мъртво родени, какъвто е вероятно и този случай. А ако са и имаш възможност, вместо да разнасяш нещото, е по-добре да го оправиш по начин по който този елемент да не дава повече ядове.
Преди време си купих един вентилатор за банята. Със сензор за влажност, таймер и 2 г. гаранция.
Дефектира след около месец употреба. Разгледах устройството на сензора на влажност и прецених, че няма никакъв смисъл да го рекламирам, тъй като изпълнението е такова (мъртво родено), че и да ми го сменят, новият също ще работи горе-долу толкова а аз ще трябва през месец да се занимавам с рекламации.
Изхвърлих нещото в кофата и си направих ново добре оразмерено и с качествен сензор. От тогава нямам ядове.
Ако си бях занесал видеокартата на която кондензаторите се подуха след 2 г. употреба и ми ги бяха сменили със същите, вероятно след още 2 г. пак ще трябваше да я ремонтирам. Ами не, смених си ги сам с качествени такива и така. Не че тая карта ще трябва да работи 20 г. ама що трябва да ми дава ядове?
Гледаш нещата от собствената си камбанария. В момента не е незаконно да си ремонтираш техниката, което предполага че си свободен да го правиш, даже и цената на ремонтът да струва по вече от ново, работещо изделие. Въпреки че изглежда абсурдно, по някога това е верният подход. Обаче .... не за това си говорим тук. Митре има проблем с хладилникът и иска да му го ремонтират на място........
Ами......не става така. За да стане - или трябва сам да го направи, което предполага някаква подготовка, или да се довери на специалисти които имат такава. Специалистите са наясно какво ги чака и......искат "машинката" в сервизната база. Има и "специалисти" които казват - а-а-а, готово бе, ШИ до'да, ШИ го оправим. Виждаме какво става. Не че не се е случвало, да нося хладилник, да ги викам на рекламация и сам да си го дооправям после, но и това е частен случай.
Ти можеш да си програмираш контролер, което предполага че можеш да си ремонтираш съвременен хладилник(при изправен компресор и херметична система), Митака не може. И аз не мога да му помогна, щото не това ми е специалноста. Мога да подменя SMD елемент без проблем, стига да каже някой - кой точно. Ако трябва аз да търся причинителят на "главоболието", ще отнеме поне три пъти по вече време от това, необходимо на профилиран специалист. А времето е.......
ecotronic
06-08-2017, 13:59
Тук трябва да направим едно важно уточнение. Не става въпрос за хладилника на баба Гица. Ако беше така, изобщо нямаше да взема отношение по въпроса.
Според мен, Митака е доста сръчен, технически грамотен и вдява от половин дума (на технически теми :) ). Вероятно е и доста по-технически грамотен от келеша с куфара, който го е посетил.
И като е така, са налични доста предпоставки затова да си реши проблема с малко странична помощ. Или поне може да опита.
А да помъкне хладилника или да цака 200 лв за нова платка, винаги може.
ivan dimitrov
06-08-2017, 14:11
Тук трябва да направим едно важно уточнение. Не става въпрос за хладилника на баба Гица. Ако беше така, изобщо нямаше да взема отношение по въпроса.
Според мен, Митака е доста сръчен, технически грамотен и вдява от половин дума (на технически теми :) ). Вероятно е и доста по-технически грамотен от келеша с куфара, който го е посетил.
И като е така, са налични доста предпоставки затова да си реши проблема с малко странична помощ. Или поне може да опита.
А да помъкне хладилника или да цака 200 лв за нова платка, винаги може.
Това е най лошият случай. Може и да не ми вярваш, естествено. Моята практика точно това показва, тъкмо за това, като ми казаха - носи хладилникът тук, носих.
Ако реши да си го ремонтира сам, стига да мога ще помагам. Съветът ми обаче е - на сервиз, с гаранция.
Това е хладилник, предполага се че е пълен с продукти, на цена близка до тая на нов, времето е изключително ценно.
ecotronic
06-08-2017, 14:19
Това е най лошият случай. Може и да не ми вярваш, естествено. Моята практика точно това показва, тъкмо за това, като ми казаха - носи хладилникът тук, носих.
Ако реши да си го ремонтира сам, стига да мога ще помагам. Съветът ми обаче е - на сервиз, с гаранция.
Това е хладилник, предполага се че е пълен с продукти, на цена близка до тая на нов, времето е изключително ценно.
За много неща си прав, но ние в момента не знаем условието на задачата за да чертаем стратегии върху нея. Ще цъкне някоя и друга снимка, ще направи някое и друго измерване и нещата ще се поизяснят. А дотогава, да не бъдем чак такива песимисти.
Освен това, доколкото разбирам, не е останал без хладилник в жегите, та да го гони времето (и жена му :) ).
Това ме подсеща да попитам:
Митак, как точно установи, че има проблем с нагревателя? Усети че не охлажда добре, че компресорът не изключва или някаква аларма ли се появи?
ivan dimitrov
06-08-2017, 14:37
За много неща си прав, но ние в момента не знаем условието на задачата за да чертаем стратегии върху нея. Ще цъкне някоя и друга снимка, ще направи някое и друго измерване и нещата ще се поизяснят. А дотогава, да не бъдем чак такива песимисти.
Освен това, доколкото разбирам, не е останал без хладилник в жегите, та да го гони времето (и жена му :) ).
Това ме подсеща да попитам:
Митак, как точно установи, че има проблем с нагревателя? Усети че не охлажда добре, че компресорът не изключва или някаква аларма ли се появи?
Тя стреатегията е ясна - наближи ли краят на гаранцията на някое изделие, подготвяме се психически и финансово за подмяна. Останалото е тактика, която може и да спечели някоя битка. Войната е изгубена, поражението е факт(още преди да се случи(квантова физика(гадаене))).
dimitar_vd62
06-08-2017, 14:56
По въпроса с мъкненето в сервиз - тоя хладилник влиза през вратата разглобен, а в асансьора въобще не влиза и трябва да търся хора да мъкнем 6 етажа.Тва заради една тенджера не жената дето в нормален хладилник не влизала.Въпросната тенджера 10 дена след като го купихме я загори и я хвърлих.Та търси превоз един път натам после насам, хора да го мъкнем, я забрави.Накрая като удариш чертата хем си дал пари за две трети нов хладилник хем ако евентуално имаш такъв не се знае докога.След като могат да ремонтират климатик в къщи не виждам защо да не може да се ремонтира хладилник.Ако фирмата е с претенции да дойдат да го вземат да го отремонтират и да ми го върнат с гаранция ама такава май няма.
Платката съм я снимал в предния ми пост, куплунга с четирите кабела синият и белият са за нагреватела.Като го вържа отиват ония 136 волта и загрява.А що са 136 не знам, или има някакъв преобразувател или нещо се е скапало.Средният извод на онуй нещо транзистор/тиристор/ семистор ли е отива на синия кабел.Даже се вижда де съм ги отрязал и сложил термошлаух.Може ли така да дефектира че да пропуска постоянно някакво напрежение.Термоелемента е сменен с нов.
Схема на самата платка не мога да намеря.С електрониката съм на примитивно ниво колкото да си сменя правилно някоя част или елементарни сглобки.
Принципно може да се побългари, като се вземе едно дефрост реле,евентуално таймер за време и термореле..Дефрост релето казва кога да се включи нагревателя за размразяване, Таймера да работи примерно 20-30- минути, терморелето да му зададеш безопасна температура че да не стопи пластмасите вътре, щото оня ден каймата в камерата се беше сварила.Има май и такива дефрост релета които обединяват всички тия неща.Обаче, няма къде да ги монтирамзащото на мястото наплатката мястото е кът, а отзад при компресора излизат само кабелите за захранването му, всичко друго е вкопано в пяната и няма как да закарам кабели до долу и отзад.Така че варианта отпада иначе струва около 50 кинта и става вечен.Довечера ще видя надписа на "оня" елемент да разбера какво е.
ivan dimitrov
06-08-2017, 15:12
Така вече се вижда и контролер, въпреки че на тая резолюция не помага кой знае колко.
Тия, които са в състояние да го отремонтират качествено, на дали се интересуват дали ти влиза през вратата. Носиш им го - оправят го, не го носиш - спасяваш се, в магазинът има нови. Има съществена разлика м/у климатик, хладилник, фризер и осушител. Принципът на работа е един и същ, подробностите обаче са съществени. И между хладилник и хладилник има разлика, която може да се окаже съществена за ремонта. Това са подробности, естествено.....
Като му монтираш някакво реле, не трябва ли нещо(някой) да забрани на компресорът, да работи през това време в което размразява?
ecotronic
06-08-2017, 15:27
Вържи нагревателя и премери напреженията между означените точки, както следва:
http://www.img-share.eu/f/images/403/1t2VXmZr.jpg
U 1 - 3 = ?
U 1 - 2 = ?
Първото трябва да е променливо и може да е нещо близо до 0 V.
Второто вероятно е постоянно - нещо като 0 - 3 V
Виж и, какво пише на въпросния елемент.
ivan dimitrov
06-08-2017, 15:47
Виж какво пише и на елементът маркиран като RV4. Добре е да се измери и съпротивлението му на позиция диод на мултимерът.
dimitar_vd62
06-08-2017, 15:57
На въпросният елемент пише
BTA06 600SW
GKOHU VU
CHN 824
После ще меря че имам и друга работа.
RV4 после щего гледам че го събрах вече.
У нас може да дегустираш само бира.Намерих фирма дойде некъф младок смени две термозащити и един датчик и....хладилника пак размразява заедно със замразяването.И го питам аз защо с новите части дава същия дефект и не трябва ли като изгори термозащита нещо да спре да работи а не всичко да си работи.Ми тоз модел бил дето не му влияели защите....а де.Щял да сменя платка....земай викам куфара и да та изпроводя по живо по здраво.Откачих нагревателя от платката и ся работи ма трябва ръчно да го размразявам.На платката има нещо което прлилича на мощен транзистор и на изхода има 136 волта постоянно.Дилемата ми е това нещо ли е изгоряло/утре ще го разчитам/ или нещо друго щото доколкото разбрах има терморегулатор и два таймера, единия му казва през 24 часа да се включи другия му казва да работи примерно 30 минути а термото да не топли с повечеот 25 градуса.Обаче ако нещо от тия трите е дало фира нема надежда щото са микроскопични елементите.Туй намерих по форумите.На снимките ,куплунга с четирите кабела, черен, кафяв, бял, син , като черния и кафявия са за вентилатора, белият и синият са за нагревателя.Некъф акъл.Нова платка е 200 кинта, с пишман ремонта става 270 което обесмисля купуването и.По добре още толкова и нов.
На платката или вероятно на друга платка имаш реле което не изключва. Най- добре е да намериш ел. схемата за този модел и от там да се ориентираш.
dimitar_vd62
06-08-2017, 16:01
Няма друга платка Павлине, схемата е по-долу.
ecotronic
06-08-2017, 16:08
На въпросният елемент пише
BTA06 600SW
GKOHU VU
CHN 824
После ще меря че имам и друга работа.
RV4 после щего гледам че го събрах вече.
Дори вместо да мериш онези 2 напрежения, можеш да направиш следното:
1 - прекъсни пистата под извод 2 за да го изолираш от останалата част от схемата.
2 - запой една жичка между изводи 1 и 2
3 - виж дали нагревателят пак ще е под напрежение.
Ако не искаш да прекъсваш пистата, разпой елемента и мери съпротивление между изводи 1 и 3 (в режим диоди и в двете посоки).
[QUOTE=dimitar_vd62;1528612]У нас може да дегустираш само бира.Намерих фирма дойде некъф младок смени две термозащити и един датчик и....хладилника пак размразява заедно със замразяването.И го питам аз защо с новите части дава същия дефект и не трябва ли като изгори термозащита нещо да спре да работи а не всичко да си работи.Ми тоз модел бил дето не му влияели защите....а де.Щял да сменя платка....земай викам куфара и да та изпроводя по живо по здраво.Откачих нагревателя от платката и ся работи ма трябва ръчно да го размразявам.На платката има нещо което прлилича на мощен транзистор и на изхода има 136 волта постоянно.Дилемата ми е това нещо ли е изгоряло/утре ще го разчитам/ или нещо друго щото доколкото разбрах има терморегулатор и два таймера, единия му казва през 24 часа да се включи другия му казва да работи примерно 30 минути а термото да не топли с повечеот 25 градуса.Обаче ако нещо от тия трите е дало фира нема надежда щото са микроскопични елементите.Туй намерих по форумите.На снимките ,куплунга с четирите кабела, черен, кафяв, бял, син , като черни
ivan dimitrov
06-08-2017, 17:14
BTA-то е симистор, който обаче и да е запушен, ако елементът означен с rv4(който предполагам е варистор) е дал "накъсо", нагревателят пак ще е под напрежение.
п.п. За да не губим време в писане - ако измериш съпротивлението и установиш че е близко до 0, разпояваш въпросният елемент и мериш съпротивлението в точките където е бил запоен. Окаже ли се над 1к ом - пускай си хладилникът без него. Трябва да работи нормално, варисторът е поставен с цел защита. Такъв във Варна можеш да си закупиш от Елимекс.
BTA-то е симистор, който обаче и да е запушен, ако елементът означен с rv4(който предполагам е варистор) е дал "накъсо", нагревателят пак ще е под напрежение.
това къде го гледаш,схематя къде е,баси,ще си сипя едно малко,и без това почивам
ivan dimitrov
06-08-2017, 17:32
това къде го гледаш,схематя къде е,баси,ще си сипя едно малко,и без това почивам
Кое къде гледам? Ако имаш предвид симисторът - чета какво написа Митака. Ако е за това, което предполагам е варистор - гледам снимките на платката.
ecotronic
06-08-2017, 18:05
......
Би могло да се окаже така, ако RV4 e варистор, но не ми е ясно, защо ще пазят по този способ симистора при положение, че товарът му е активен. Освен, като защита от мълнии по жиците, за друго не се сещам.
Ванчо разбрах на кое викате че е РВ4
та,искаш да кажеш че пробива събужда семистора или ,че храни нагревателя,
са по дейта шита пинаута на джито му се пада в едната страна ,а по картинката със зелената страна на платката варистора иде на средния крак ,а през тоя варистор кат тръгне ток с по високо напрежение кво става със съпротивлението,демек нагревателя студен и има малко съпротивление,загрява и съпротивлението му се увеличава ,тока намалява и тогава варистора кво праи,държи жив семистора ли или ко? нещо ги е накарало да го лепнат там,ма като никва практика нямам с семистори ми е мъгла.
Не вярвам и да е пробил ,та да храни реотан без да се поизпече всичко по платката.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:00
Така вече се вижда и контролер, въпреки че на тая резолюция не помага кой знае колко.
Тия, които са в състояние да го отремонтират качествено, на дали се интересуват дали ти влиза през вратата. Носиш им го - оправят го, не го носиш - спасяваш се, в магазинът има нови. Има съществена разлика м/у климатик, хладилник, фризер и осушител. Принципът на работа е един и същ, подробностите обаче са съществени. И между хладилник и хладилник има разлика, която може да се окаже съществена за ремонта. Това са подробности, естествено.....
Като му монтираш някакво реле, не трябва ли нещо(някой) да забрани на компресорът, да работи през това време в което размразява?
Дефрост релето затуй така му викат, защото изключва компресора когато включи реотана.Очевидно има и такива с допълнителни екстри като време на работа на реотана и температура на загряване ма така или иначе интервенцията е невъзможна без да разфасовам камерата.Поради тази причина не съм задълбавал повече по въпроса.Примерно:
http://electromarket.bg/timers-nofrost/286-timer-nofrost.html
ivan dimitrov
06-08-2017, 20:03
Би могло да се окаже така, ако RV4 e варистор, но не ми е ясно, защо ще пазят по този способ симистора при положение, че товарът му е активен. Освен, като защита от мълнии по жиците, за друго не се сещам.
Да, няма друго обяснение освен това, или за да си "вържат гащите" при рекламация. Щото гледам има поне още един...
Външният вид и означението съответстват на варистор, с подобен външен вид има и кондензатори но при активен товар също нямат работа там, а и щом другите са стандартно означени с С......
Митре може да каже къв е тоя дзвер, но ако бях хазартна личност, бих заложил на варистор. Както и на това че именно той бърка работата.
Дефрост релето затуй така му викат, защото изключва компресора когато включи реотана.Очевидно има и такива с допълнителни екстри като време на работа на реотана и температура на загряване ма така или иначе интервенцията е невъзможна без да разфасовам камерата.
Не знаех, това е в страни от зоната ми на влияние. Камерата защо трябва да разбазикваш? Датчикът трябва да е нанизан в тръбичка която излиза някъде.
ecotronic
06-08-2017, 20:04
Ванчо разбрах на кое викате че е РВ4
та,искаш да кажеш че пробива събужда семистора или ,че храни нагревателя,
са по дейта шита пинаута на джито му се пада в едната страна ,а по картинката със зелената страна на платката варистора иде на средния крак ,а през тоя варистор кат тръгне ток с по високо напрежение кво става със съпротивлението,демек нагревателя студен и има малко съпротивление,загрява и съпротивлението му се увеличава ,тока намалява и тогава варистора кво праи,държи жив семистора ли или ко? нещо ги е накарало да го лепнат там,ма като никва практика нямам с семистори ми е мъгла.
Не вярвам и да е пробил ,та да храни реотан без да се поизпече всичко по платката.
Варисторът има за цел да защити прехода на симистора от високо напрежение, като се отпушва над някакво напрежение и така понижава опасно високото за симистора напрежение. Под това напрежение и да го има или няма там, е все тая.
За съпротивлението на нагревателя не си съвсем прав. Това, което казваш е вярно за обикновените проводници, но при материалите от които се правят нагреватели (реотан, кантал, константан.........) съпротивлението им е доста по-независимо от температурата им. Т.е постоянно, демек константно, от там и "константан".
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:20
Да, няма друго обяснение освен това, или за да си "вържат гащите" при рекламация. Щото гледам има поне още един...
Външният вид и означението съответстват на варистор, с подобен външен вид има и кондензатори но при активен товар също нямат работа там, а и щом другите са стандартно означени с С......
Митре може да каже къв е тоя дзвер, но ако бях хазартна личност, бих заложил на варистор. Както и на това че именно той бърка работата.
Не знаех, това е в страни от зоната ми на влияние. Камерата защо трябва да разбазикваш? Датчикът трябва да е нанизан в тръбичка която излиза някъде.
Тоя дзвер е TVR 07341.
Дори и да успия да го направя с дефрост реле имам съмнения че ще ми трябва и допълнително термореле с регулируема температура иначе нагревателя ще работи на пълна мощност а не знам каква е тя, в смисъл дали е така изчислен че да загрява до бедопасна температура или на платката има и такава екстра.Защото до сега не ми се е сварявала каймата.
ecotronic
06-08-2017, 20:23
Митак, отклонихме се в приказки, но накратко:
Преди да се впускаш в разфасоването на камерата, отпой симистора и виж дали нагревателят е пак захранен.
- ако е захранен, разкарваш RV4 мериш между 1 и 3 на симистора и ако измериш изолация, връщаш симистора и си в джаза. RV4 можеш да го смениш и по-натам.
- ако не е захранен, мериш симистора между 1 и 3 и ако премериш някакво ниско съпротивление, го мяташ в кофата и търсиш нов.
ivan dimitrov
06-08-2017, 20:24
Тоя дзвер е TVR 07341.
Дори и да успия да го направя с дефрост реле имам съмнения че ще ми трябва и допълнително термореле с регулируема температура иначе нагревателя ще работи на пълна мощност а не знам каква е тя, в смисъл дали е така изчислен че да загрява до бедопасна температура или на платката има и такава екстра.Защото до сега не ми се е сварявала каймата.
Като го прочете, измери ли го? Варистор е.
ecotronic
06-08-2017, 20:30
Целта на нагревателя е да разкара максимално бързо обледеняването и след това да стои изключен.
Поради това, няма никаква логика да му се регулира мощността. Или бичи на макс или пасува.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:33
Значи както е запоен на платката в едната посока 179, в другата 575, обхвата на уреда е 2000ком.Това с всичко разкачено по платка.
ecotronic
06-08-2017, 20:36
Значи както е запоен на платката в едната посока 179, в другата 575, обхвата на уреда е 2000ком.Това с всичко разкачено по платка.
Кое това? симистора или варистора. Разпой едно от двете за да знаеш, кое от двете мериш.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:36
Варистора.
ecotronic
06-08-2017, 20:39
Варистора.
Ами той и симистора са свързани успоредно. Разпой по-добре симистора и пак мери. Гледай да не си мериш съпротивлението на кожата.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:41
Отпоих го от платката, и в двете посоки нищо не показва на никакъв обхват.
ecotronic
06-08-2017, 20:43
Отпоих го от платката, и в двете посоки нищо не показва на никакъв обхват.
Тогава върни симистора, махни варистора и пробвай дали нагревателят ще е пак захранен.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:45
Отпоих и мерих варистора, мисля че не си ме разбрал.
ecotronic
06-08-2017, 20:49
Отпоих и мерих варистора, мисля че не си ме разбрал.
Аха - сега внимателно премери съпротивлението между 1 и 3 на симистора. Най-добре го отпой за да мериш.
ivan dimitrov
06-08-2017, 20:52
Уф, добре че не съм хазартна личност.
dimitar_vd62
06-08-2017, 20:56
Отпоих семистора, не показва нищо и в двете посоки на никой обхват между 1 и3 както си го обозначил.
ecotronic
06-08-2017, 20:59
Отпоих семистора, не показва нищо и в двете посоки на никой обхват между 1 и3 както си го обозначил.
ОК - последно:
За да не режеш онази писта, запой 2 към 1 и запой само двата извода - 3 и 2+1 в дупката на 1. И виж дали нагревателят е под напрежение.
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:00
Варистора да го запоя ли.
ecotronic
06-08-2017, 21:03
Варистора да го запоя ли.
Засега - не.
Само симистора: 3 както си беше и 1+2 в дупка 1.
Целта на нагревателя е да разкара максимално бързо обледеняването и след това да стои изключен.
Поради това, няма никаква логика да му се регулира мощността. Или бичи на макс или пасува.
цъ,няма смисъл да се вкарва излишна топлина в обема,размразяването почти няма да се ускори,има някаква оптимална плюсова температура която се поддържа и след интервал време да се приключи цикъла.
Тъй електрониката не знае има ли лед или не ,просто са преценили за определен интервал, например 24 часа, колко лед се сбира чак тогава се почва дефроста .А като почне да се топи лед ,той отнема от температурата и се отича водата навън,но като свърши за да не става на фурна ,ще си стои на 25 градуса до края на времето на дефрост цикъла.В време на дефрост цикъла вентилатора праи пас и не стопля обема с продуктите,а само тази част с обледения охладител, после сработва компресора ,смъква температурата и се запуска вентилатора се разнася студ според температулния сензор който мери температурата на обема с продуктите.Цялата работа се командва от процесора ,то затуй и са го сложили там.
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:11
Мощноста му се регулира защото ще стопи пластмасите.Върху нагревателя има 10 мм стиропор с алуминиево покритие залерпен за една пластмасова кора накоято е и вентилатора.Най-отвън има още една пластмаса , като двете с първата образуват въздуховод за потока от вентилатора към долното отделение.Дори ипрез алуминия стиропора и двете пластмаси беше горещо като сложиш ръка, точно защото нагревателя е работил на макс.има сисензор забучен там на изпарителя който казва колко е температурата и поддържа безопасна температура на нагревателя.
ecotronic
06-08-2017, 21:13
цъ,няма смисъл да се вкарва излишна топлина в обема,размразяването почти няма да се ускори,има някаква оптимална плюсова температура която се поддържа и след интервал време да се приключи цикъла.
Тъй електрониката не знае има ли лед или не ,просто са преценили за определен интервал, например 24 часа, колко лед се сбира чак тогава се почва дефроста .А като почне да се топи лед ,той отнема от температурата и се отича водата навън,но като свърши за да не става на фурна ,ще си стои на 25 градуса до края на времето на дефрост цикъла.В време на дефрост цикъла вентилатора праи пас и не стопля обема с продуктите,а само тази част с обледения охладител, после сработва компресора ,смъква температурата и се запуска вентилатора се разнася студ според температулния сензор който мери температурата на обема с продуктите.Цялата работа се командва от процесора ,то затуй и са го сложили там.
Възможно е и така да е. Въпросът е, как точно се подържат онези 25 гр. - с 2 позиционен регулатор (включено изключено) или с плавно въздействие върху нагревателя (примерно с фазово управление).
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:17
Нямам идея.
Направих това което каза, запоих семистора без варистора - има 134 волта на нагревателя.
ecotronic
06-08-2017, 21:19
Мощноста му се регулира защото ще стопи пластмасите.Върху нагревателя има 10 мм стиропор с алуминиево покритие залерпен за една пластмасова кора накоято е и вентилатора.Най-отвън има още една пластмаса , като двете с първата образуват въздуховод за потока от вентилатора към долното отделение.Дори ипрез алуминия стиропора и двете пластмаси беше горещо като сложиш ръка, точно защото нагревателя е работил на макс.има сисензор забучен там на изпарителя който казва колко е температурата и поддържа безопасна температура на нагревателя.
Никой не е казал, че мощността на нагревателя не се регулира.
И на фурната ти температурата се регулира, въпреки, че нагревателите имат само 2 възможни състояния - включени или изключени.
---------- Post added at 21:19 ---------- Previous post was at 21:17 ----------
Нямам идея.
Направих това което каза, запоих семистора без варистора - има 134 волта на нагревателя.
Симисторът отива в кофата :)
За да си 101 % сигурен, го отпой и виж дали напрежението ще е 0.
Възможно е и така да е. Въпросът е, как точно се подържат онези 25 гр. - с 2 позиционен регулатор (включено изключено) или с плавно въздействие върху нагревателя (примерно с фазово управление).
Е еее ,вероятно е много по сложно ,това което съм списал е минимума.
колкото до това как ги поддържат 25 градуса залагам на он-оф
ecotronic
06-08-2017, 21:23
Е еее ,вероятно е много по сложно ,това което съм списал е минимума.
колкото до това как ги поддържат 25 градуса залагам на он-оф
И аз така мисля. Иначе е неоправдано сложно.
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:23
Добре, ако не го запоявам и върна платката хладилника ще може ли да работи, че да не запоявам и разпоявам ненужно да не повредя пистите.
За нагревятеля не знам как точно работи чета по форумите.
http://www.tehcomservis.com/forum/forums.php?forum=2
Абе доколкото гледам по снимките,
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=160381&d=1502019631
като че там има и една нишка която през резистор отива към малките смд гадове,това да не е вероятно обратна връзка към професора и ако има индикатор и за грешка някъде може да си праи и диягностика сам тоя хладилник.
ecotronic
06-08-2017, 21:28
Добре, ако не го запоявам и върна платката хладилника ще може ли да работи, че да не запоявам и разпоявам ненужно да не повредя пистите.
За нагревятеля не знам как точно работи чета по форумите.
http://www.tehcomservis.com/forum/forums.php?forum=2
Няма проблем да си работи нещото, без да го има симисторът на платката.
Този, който е фирясал е 600V / 6A.
https://store.comet.bg/Catalogue/Product/10202/
И понеже е фирясал вече, аз бих сложил малко по-мощен, примерно 600V / 8A
https://store.comet.bg/Catalogue/Product/18156/
Всичко друго им е сходно, даже и цената (около 1 лв.)
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:32
Да, обаче, без симистора но със запоен варистор има 129 волта.
и да му лепне алюминиево нещо да разнася топлината от радиятора,че нал знаеш колкото повече-толкова повече
Митак ,я виж кво става с тока,колко ампера минава през варистора,тоя гад да не храни реотана?
Внимателно с мултицета ,да не литне през балкона!
ecotronic
06-08-2017, 21:39
Ами това означава, че и двамата са фирясали. Махни го и него.
ivan dimitrov
06-08-2017, 21:42
Ами това означава, че и двамата са фирясали. Махни го и него.
Или че мери не където трябва.
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:43
Ето платката БЕЗ СЕМИСТОРА , ако мое разберете нещо...
Ся ще махна варистора и пак ще меря.Тока през варистора не мога не мога да го измеря защото реотана е разкачен и трябва да го въстановявам, пък не ми се играе.Или има или няма ток на куплунга.Всъщност напрежението се появява още като го включа в контакта, той по принцип 5-10 минути си прай някакви тестове и тогава тръгва......би трябвало тогава да дойде напрежение....ма знам ли.
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:44
Или че мери не където трябва.
Е де да меря, меря на куплунга на кабелите за реотана - синия и белия.
ecotronic
06-08-2017, 21:48
Ето платката БЕЗ СЕМИСТОРА , ако мое разберете нещо...
Ся ще махна варистора и пак ще меря.Тока през варистора не мога не мога да го измеря защото реотана е разкачен и трябва да го въстановявам, пък не ми се играе.Или има или няма ток на куплунга.Всъщност напрежението се появява още като го включа в контакта, той по принцип 5-10 минути си прай някакви тестове и тогава тръгва......би трябвало тогава да дойде напрежение....ма знам ли.
Сигурен ли си, че на тая 4 пиновата букса белият е единия край на нагревателя а синият - другия?
Между тях двата ли мериш въпросното напрежение?
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:51
Да, прозвънявал съм ги.Кафевия и черния са за вентилатора.
Сега мерих без варистор , пак има 130 волта, махнах дори и магнита с който симулирам затворена врата пак има ток.
ecotronic
06-08-2017, 21:52
Да, прозвънявал съм ги.Кафевия и черния са за вентилатора.
Сега мерих без варистор , пак има 130 волта, махнах дори и магнита с който симулирам затворена врата пак има ток.
А да не би докато мериш, нагревателят да си го откачил?
Ако да, не трябва да е откачен!
dimitar_vd62
06-08-2017, 21:58
Да откачен е.Белият кабел е свързан с кафевия който отива на вентилатора, по нататък по пистата има няколко съпротимления.Може би трябва да се проследи по пистата на белия кабел.В смисъл синият да си е наред а по пистата на белия дза "връща "от някъде нещо щото тва напрежение 130-135 волта ми е едно никакво.Кта вържа нагревателя почва да грее.
ecotronic
06-08-2017, 22:00
Да откачен е.Белият кабел е свързан с кафевия който отива на вентилатора, по нататък по пистата има няколко съпротимления.Може би трябва да се проследи по пистата на белия кабел.В смисъл синият да си е наред а по пистата на белия дза "връща "от някъде нещо щото тва напрежение 130-135 волта ми е едно никакво.Кта вържа нагревателя почва да грее.
Като вържеш нагревателя, с откачен варистор и откачен симистор напрежението между бял-син е 130 V и грее?
ivan dimitrov
06-08-2017, 22:01
Без нагревателят нищо не мериш май. Уредът има достатъчно високо входно съпротивление та да измери утечката през обратната връзка. Слагай една фасунга с лампа с нажежаема жичка и гледай свети ли. Ако си сигурен че когато измери 170, уредът е бил на обхват 2 мегаома, то вероятно проблемът не е в силовата част. За да се знае какво става, трябва да се измери има ли управляващо напрежение за симисторът.
dimitar_vd62
06-08-2017, 22:07
Като вържеш нагревателя, с откачен варистор и откачен симистор напрежението между бял-син е 130 V и грее?
А тва не съм го пробвал.Тамън сега гледам че пистата на синият кабел отникъде няма връзка с нищои как може да има 130 волта между нищо и белият кабел.
Ся варистора е откачен, семистора също, нагревателя също.Какво да навържа че да диагностицираме проблема.
ecotronic
06-08-2017, 22:11
А тва не съм го пробвал.Тамън сега гледам че пистата на синият кабел отникъде няма връзка с нищои как може да има 130 волта между нищо и белият кабел.
Ся варистора е откачен, семистора също, нагревателя също.Какво да навържа че да диагностицираме проблема.
1 - вържи нагревателя и мери напрежението между бял - син. Трябва да е 0V (иначе ще се гръмна :) )
2 - Добави варистора и пак мери. Ако пак е 0V (ако не е, не слагай варистора)
3 - Добави и симистора по онази схема (3 в 3 и 1+2 в 1) и пак мери.
Накратко мериш винаги с включен нагревател.
dimitar_vd62
06-08-2017, 22:28
Без семистор и без варистор с вързан нагревател има 135 волта и почна да топи леда.
Премерих и на разкачения нагревател да не би отнякъде нещо да идва оБаче няма нищо.
ecotronic
06-08-2017, 22:35
Без семистор и без варистор с вързан нагревател има 135 волта и почна да топи леда.
Премерих и на разкачения нагревател да не би отнякъде нещо да идва оБаче няма нищо.
А като откачиш синия от буксата не грее. Значи нещо недовиждам по снимките на платката. И по-конкретно веригата на пина на синия проводник до симистора и до варистора.
Освен до тях двата, пина на синия ходи и до едно съпротивление, но няма как да се захранва през него такава мощност. С какви цветове е съпротивлението? - това синьото, което е между симистора и варистора:
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=160374&d=1501959617
dimitar_vd62
06-08-2017, 22:43
Сега пробвах още нещо, откачих резистор R29, единствено той беше вързан към пистата на синия кабел и пак има напрежение и то 195 волта.Със и без букса бежду пистите на белия и синия има напрежение а пистата на синия е освободена от всякъде.Вече нямам идея откъде се взема това напрежение от нищото.
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
Значи на пистите на голямата букса с четирите кабела 4 -син/вързан е с със семистора варистора и r29 /, 3 бял, другите два 1 и2 са кафевия и черния за вентилатора.
Съпротивлението е 325 ком.Но и то е откачено
ecotronic
06-08-2017, 22:48
Сега пробвах още нещо, откачих резистор R29, единствено той беше вързан към пистата на синия кабел и пак има напрежение и то 195 волта.Със и без букса бежду пистите на белия и синия има напрежение а пистата на синия е освободена от всякъде.Вече нямам идея откъде се взема това напрежение от нищото.
---------- Post added at 22:43 ---------- Previous post was at 22:39 ----------
Значи на пистите на голямата букса с четирите кабела 4 -син/вързан е с със семистора варистора и r29 /, 3 бял, другите два 1 и2 са кафевия и черния за вентилатора.
Съпротивлението е 325 ком.Но и то е откачено
Така както си откачил всичко (симистора, варистора и R29) изключи буксата и с един веригопроверител търси верига между пина за синия проводник и някъде другаде по схемата. Платката да няма среден слой, който на не виждаме?
Абе по въздуха не става. Трябва да откриеш коя е веригата. Това е.
Или някой мустак тинол да е останал като си поил и разпоявал?
dimitar_vd62
06-08-2017, 23:14
Значи без семистор, варистор и съпротивление, нагреватела работи.Като откача нагревателя и меря на откачената букса -
бял спрямо корпус на хладилника - 160 ом
син спрямо корпус - 195 ом
На платката/без буксата направо на пистите/ -
бял спрямо корпус - 235 волта
син спрямо корпус - 0 волта
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:03 ----------
Проблема май не ев платката.На на писта 3/бял/ излизая фаза.Ако нагревателя е пробил към корпус започва да получава маса от пробива и дефакто работи една част от него тази към белия кабел затова е вдега такава температура.През семистора явно минава маса и затова нагревателя взема напрежение от нищото.
пре,з семисторя минава няква полвин маса,демек полвинка синусоида,като през диод,що тоя елемент е многослоенн,та ако му поляризираш единия краи,тръгва ,ма не съвсем,за другия му трябва стартово поляризиране на междините слоеве и дадеш ли му такова пали и бръмчи до като му спреш тока..
Имаш ли видимост по цялата дължина на жиците от буксата до клемите на нагревателя?
Само да не се окаже Павлин прав,( въпреки,че по дефиниция той винаги греши ;) )щото не знам колко ще ти земат за шише Ракия до Флорида
Иначе звучи абсолютно логично ,че ако нагревателя е пробил към маса и имаш фаза на някой от двата края на нагряващия се елемент ,да се получава загряване,че даже и бая по горещо да му става спрямо предвиденото. са остава да измериш съпротивлението на нагревателя ,както и от към пиновете му към маса и ще се изясни ситуацията.
ivan dimitrov
06-08-2017, 23:35
Платката е еднослойна. Никой няма да разходва за такава проста топология. На всичко отгоре, отгоре няма слой и материалът видимо е ефтинджос. Другаде е заровено кучето. Допускам че нагревателят е в друга верига. Пак ще попитам - каква стойност беше изнерена върху варисторът? Ако действително е 170 кила, то по горните ми съмнения са доста основателни.
п.п. А-а-а, не чета! Щом свири към корпус, нещата се изясняват. Сега въпросът е - може ли да се подмени на място? Или ще се окаже че несериозниците са били прави да го искат в базата.
п.п.п. Е,е,е, - не. С откачен нагревател ли има утечка?
Ванчо,викам да му идем на гости на Митака ,че тоя хладилник си е голям проблем и в буквалния и в преносния смисъл и без да се извърши съответното Освещение ще продължи и за в бъдеще да е такъв.
dimitar_vd62
07-08-2017, 00:04
Ами утре ще гледам там ма ми се струва че трябва да се вади изпарителя щото по спомен май награветаля върви от външната и вътрешната страна.Освен ако не езакрепен с болтчета за корпуса и да има малко ход да излезе изотзад....инак става сложно и предполагам скъпо, ма ще погледна ще попитам и тогава ще рашавам ще го правим или нов.Въпросните фирми може би трябваше да пратят някого да установи проблема и тогава да ме убеди да го мъкна по етажите, щото ако беше платка не е проблем да се смени на място.Ако не там проблема тогава може да се съглася...евентуално, щото така като гледам няма нещо което да не може да се смени на място а туй че щял да го наблюдава 24 часа.....да не би да имат дежурен и как ще разбере дали е включвал нагревателя най-много да кажат работи и след една седмица да се пука по шевовете от лед и айде пак щото това вече ще бъде друг проблем.Като си купя уред носят ми го , вземат стария и нямам грижи.Както писах да дойдат да констатират, да го мятат в буса и да ми го върнат.Нали вървим към Европа да си дойдем на думата.Даже тука в гаражите има един майстор на перални, така работи, пък и чест му прави че взе един мангал от улицата да му помага и сега не рови по кофите , заглади косъма и взе хубаво да се облича.Иначе е много проклет човек.
---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:02 ----------
Ванчо,викам да му идем на гости на Митака ,че тоя хладилник си е голям проблем и в буквалния и в преносния смисъл и без да се извърши съответното Освещение ще продължи и за в бъдеще да е такъв.
Ми чекайте поне да го оправя или да взема нов чче ше трее да пиете топла бира.:D
ша дотътрим една хладилна чанта лед, жената миналата седмица ме въоръжи с една много гъзарска,таман ще се изфукам.
нагревателя не е ли намушкан в тръба ,точкувана към изпаритела,тоест да е подобен на нагревател за подово отопление?
ivan dimitrov
07-08-2017, 00:18
Ами утре ще гледам там ма ми се струва че трябва да се вади изпарителя щото по спомен май награветаля върви от външната и вътрешната страна.Освен ако не езакрепен с болтчета за корпуса и да има малко ход да излезе изотзад....инак става сложно и предполагам скъпо, ма ще погледна ще попитам и тогава ще рашавам ще го правим или нов.Въпросните фирми може би трябваше да пратят някого да установи проблема и тогава да ме убеди да го мъкна по етажите, щото ако беше платка не е проблем да се смени на място.Ако не там проблема тогава може да се съглася...евентуално, щото така като гледам няма нещо което да не може да се смени на място а туй че щял да го наблюдава 24 часа.....да не би да имат дежурен и как ще разбере дали е включвал нагревателя най-много да кажат работи и след една седмица да се пука по шевовете от лед и айде пак щото това вече ще бъде друг проблем.Като си купя уред носят ми го , вземат стария и нямам грижи.Както писах да дойдат да констатират, да го мятат в буса и да ми го върнат.Нали вървим към Европа да си дойдем на думата.Даже тука в гаражите има един майстор на перални, така работи, пък и чест му прави че взе един мангал от улицата да му помага и сега не рови по кофите , заглади косъма и взе хубаво да се облича.Иначе е много проклет човек.
---------- Post added at 00:04 ---------- Previous post was at 00:02 ----------
Ми чекайте поне да го оправя или да взема нов чче ше трее да пиете топла бира.:D
Мите, пропускаш малката подробност че вероятно не си първият с тоя проблем. В сервизите хората са запознати и изпращането на някой, за да установи нещо което им е вече известно, означава да ти вземат излишно пари. Да допуснем че ти изпратят превоз и хамали, които трябва да наемат или да им плащат заплати, щото веднъж на месеца може да им потрябват. Нали тогава ще кажеш - как ще ми искате 50лв за превоз бе, щях да хвана двама мангали и за една бира щяха да го домъкнат.
Пак казвам - фантастите предрекоха че ще дойде ден, когато ще е забранено да се ремонтира техника. Тоя ден може да е и утре, толкова сме близко. А каквото са написали фантастите, става.
Той хладилникът може да бачка и без автоматично размразяване. Ще си го размразяваш каро руски - ръчно. Не се мъчи с топла бира, вредно е.
една хладилна чанта
Колко чернокопа събира?
dimitar_vd62
07-08-2017, 00:23
То по принцип чувал съм че на запад водопроводч
ика си връзва пералнята а елтехник включва щепсела.Ма преди да дойде тоя ден, първа трябва да ни се оправят доходите и най вероятно няма да ремонтирам ми фръгам и зеам нов.Второ магазините за части трябва да затворят.
То по принцип чувал съм че на запад водопроводч
ика си връзва пералнята а елтехник включва щепсела.Ма преди да дойде тоя ден, първа трябва да ни се оправят доходите и най вероятно няма да ремонтирам ми фръгам и зеам нов.Второ магазините за части трябва да затворят.
Така е на Запад,при нас викаш и Попа да наръси със Светена вода,че Шефа да наглежда отгоре да няма гаф.
В тоя ред на мисли изберете дата да ви почерпя,че вече имам студент,след три часа изчезвам към Сф. да си избира квартира .Хехе живота започва!!!
ivan dimitrov
07-08-2017, 00:38
фръгам и зеам нов.
Точно това предстои. Скоро.
То вече май няма магазини само за части. Не мога да го твърдя със сигурност, но не се сещам за такъв който да продава само части за бяла техника или електроника.
dimitar_vd62
07-08-2017, 00:40
Имам съмнение че руснаците са ми го повредили -
https://www.youtube.com/watch?v=F_8Tdv7LkA8
https://www.youtube.com/watch?v=ciGsLLdBaoY
С твоите радикални възгледи и мераците за реставрация на безплатната помощ от братушките виж каква беля си докара на главата
ecotronic
07-08-2017, 10:44
Значи без семистор, варистор и съпротивление, нагреватела работи.Като откача нагревателя и меря на откачената букса -
бял спрямо корпус на хладилника - 160 ом
син спрямо корпус - 195 ом
На платката/без буксата направо на пистите/ -
бял спрямо корпус - 235 волта
син спрямо корпус - 0 волта
---------- Post added at 23:14 ---------- Previous post was at 23:03 ----------
Проблема май не ев платката.На на писта 3/бял/ излизая фаза.Ако нагревателя е пробил към корпус започва да получава маса от пробива и дефакто работи една част от него тази към белия кабел затова е вдега такава температура.През семистора явно минава маса и затова нагревателя взема напрежение от нищото.
Това с паразитното замасяване обяснава нещата. Но ако е така, не вдявам, защо, като откачиш синия проводник от платката и нагревателят спира да работи.
Най-добре откачи белия и синия и вържи към платката една пробна лампа.
Няма друга платка Павлине, схемата е по-долу.
Тази схема май не е достатъчна. Ако снимаш номера на модела, можеш да търсиш в интернет документация с пълното описание и всички схеми. Модела се вижда на една лепенка на корпуса.
dimitar_vd62
07-08-2017, 19:54
Това с паразитното замасяване обяснава нещата. Но ако е така, не вдявам, защо, като откачиш синия проводник от платката и нагревателят спира да работи.
Най-добре откачи белия и синия и вържи към платката една пробна лампа.
Никъде не съм казал че само синия е откачен, откачени са и двата.
Най после намерих фирмата която поддържа Аристон, в сряда ще кажат присъдата.Нагревателита са два единият е в тръбичката за оттичане, другия увит около изпарителя.С моя късмет има вероятност да е от този модели дето се сменя барабар с изпарителя и тогава работата отива на нов уред.Снощи свали до -301 днеска не пада под -11-12.Накрая май ще има вълшебни думички и съвокупление с хладилник.
ecotronic
07-08-2017, 20:35
Никъде не съм казал че само синия е откачен, откачени са и двата.
....
Ми такава снимка си направил. Ако не се вгледам много внимателно, бих си помислил, че е откачен само синият.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=160375&d=1501959617
ivan dimitrov
07-08-2017, 21:43
Ми такава снимка си направил. Ако не се вгледам много внимателно, бих си помислил, че е откачен само синият.
http://clubalfaromeo.com/forum/attachment.php?attachmentid=160375&d=1501959617
Пропуснал си някой и друг пост и линк. В крайна сметка, стана ясно че Путин пак е ровичкал Силата, в резултат на което всички взривни материали на Марс и хладилникът на Митака са се взривили.
Лукас е виновен. На времето, на билетите трябваше да има легенда, в която да е описано черно на бяло - какви са минималните изисквания за да си джадай. Щот...сега...всеки с по дребен ръст ровичка ли ровичка Силата.
ecotronic
07-08-2017, 21:53
Аз пак нещо не вдявам. Как ако имаш нагревател с два края А и Б, и на който нормално се подават 0 на края А и фаза на края Б........ако допуснем че вземеш една точка от средата му и я свържеш към 0, как между А и Б ще измериш 130 V?
ivan dimitrov
07-08-2017, 22:41
Аз пак нещо не вдявам. Как ако имаш нагревател с два края А и Б, и на който нормално се подават 0 на края А и фаза на края Б........ако допуснем че вземеш една точка от средата му и я свържеш към 0, как между А и Б ще измериш 130 V?
Това измерване, доколкото разбирам е при разкачен нагревател. Едната сонда е на фазата(условно), другата е закачена на симисторът и на практика затваря веригата през резисторът и ... някакъв преход, на някакъв смд полупроводник, дето се чернее там долу, в корпус сот23.
Разумно е да се провери и изправноста на управлението, преди да се решава бъдещето на тоя шкаф, щото ако се окаже и там някакъв кусур......
Въпреки че не виждам причина за такъв.
dimitar_vd62
07-08-2017, 22:45
Значи, закачих лампа на мястото на синия и белия кабел на платката и не свети, ако закача само за белият кабел и дам другия на маса свети, ако закача само за синият кабел и дам другия на маса не свети.Значи фазата е на белият кабел на платката, вързана е заедно с вентилатора и си я има постоянно.През семистора минава нулата/номер 4 на платката/ , от прекъснатот място на реотана връща маса през синия, демек, нула и така проработва, когато семистора не пропуска нула.
Разглобих камерата пак, между белият и маса има сигнал, между синият и маса има сигнал съответно 160 и 190 ома, между белият и синият няма нищо.Начи е прекъснат в средата ма малко у лево се пада. Това на изводите на разкаченият нагревател.За щастие се подменя само нагревателя, изпарителя се държи на два винта и може да мръдне нанякъде че да излезе проклетото нещо.Ся трябва само да се намери нагревател.Повече нема а пипам че ще прееба платката от разпояване и запояване.
ecotronic
07-08-2017, 22:48
Това измерване, доколкото разбирам е при разкачен нагревател. Едната сонда е на фазата(условно), другата е закачена на симисторът и на практика затваря веригата през резисторът и ... някакъв преход, на някакъв смд полупроводник, дето се чернее там долу, в корпус сот23.
Разумно е да се провери и изправноста на управлението, преди да се решава бъдещето на тоя шкаф, щото ако се окаже и там някакъв кусур......
Въпреки че не виждам причина за такъв.
Ами там е работата, че не е при разкачен нагревател.
Или поне така е казал:
Но щом сега става ясно, че освен, че е дал на шаси нагревателят е и прекъснал в посока към нулата (синия кабел) това вече е обяснимо.
dimitar_vd62
07-08-2017, 23:04
Значи на платката 1 и 2 са за вентилатора който работи.На 3 и 4 е нагревателя.Между 2 и 3 има връзка на платката и излиза чиста фаза според фазомера.През синият кабел връща маса от мястото на прекъсване/явно като е прегорял е омасил към корпуса на нагревателя който пък е замасен към шасито/ към 4 на платката демек към семистора и така го шунтира и работи без да иска.Като отворя вратата спира да работи вентилатора съответно на 1 и 3 изчезва фазата и спира и нагревателя.Когато затворя се въстановява.Сиреч платката си работи коректно.Ся няма как да изчакам на отворена врата да видя дали ще светне лампата когато му дойде времето по разбираеми причини.Предполагам че ще светне.
ivan dimitrov
07-08-2017, 23:08
Ами там е работата, че не е при разкачен нагревател.
Или поне така е казал:
Но щом освен, че е дал на шаси нагревателят е и прекъснал в посока към нулата (синия кабел) това вече е обяснимо.
Ами не е прекъснал май. Нали имаше даже близки съпротивления от двата края към корпус.
Принципно е възможно и мултимерът да внася допълнително хаос. Виждал съм такива, които показват "нещо" и с едната сонда само на фаза, а другата висяща.
ecotronic
07-08-2017, 23:21
Значи на платката 1 и 2 са за вентилатора който работи.На 3 и 4 е нагревателя.Между 2 и 3 има връзка на платката и излиза чиста фаза според фазомера.През синият кабел връща маса от мястото на прекъсване/явно като е прегорял е омасил към корпуса на нагревателя който пък е замасен към шасито/ към 4 на платката демек към семистора и така го шунтира и работи без да иска.Като отворя вратата спира да работи вентилатора съответно на 1 и 3 изчезва фазата и спира и нагревателя.Когато затворя се въстановява.Сиреч платката си работи коректно.Ся няма как да изчакам на отворена врата да видя дали ще светне лампата когато му дойде времето по разбираеми причини.Предполагам че ще светне.
Никаква маса не връща по синия кабел от мястото на късото в посока към платката, защото нагревателят е прекъснал в тази посока. Ти си го казал:
.....между белият и маса има сигнал, между синият и маса има сигнал съответно 160 и 190 ома, между белият и синият няма нищо.Начи е прекъснат в средата ма малко у лево се пада.....
Напрежението от около 130 V което мериш на четвъртия пин идва от платката. Демек - синият кабел и да е закачен или откачен от страната на платката е все тая, щом другият му край виси във въздуха.
---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:11 ----------
Митак това чудо с което мериш "сигнал" да не би да си го застопорил на обхват 200?
Няма логика между А и Б да има 160, между Б и C - 190 а между А и С да няма нищо. Трябва да има 350.
dimitar_vd62
07-08-2017, 23:41
Мне на верига го меря.Проверих и на другите обхвати.Ако не връща маса защо лампата не свети когато е закачена само тя на 3 и 4, а като закача нагревателя грее.Освен това, на двата извода на нагревателя има термозащити, падат се между платката и нагревателя,но са вътре и не се виждат, ако едната е прекъснала, през точката на пробив на нагревателя ще работи само едната половина, тази на белия кабел който е на 3 и има фаза постоянно.На синия явно нищо не връща.А пък аз меря нагревателя преди термозащитите.Това може би обяснява дилемата.
dimitar_vd62
07-08-2017, 23:49
Ето набързо .Има една букса в камерата дето е навързано всичко, нагревател, датчик, вентилатор и нещо друго към долната камера вероятно за лампата и бутона на вратата.
ecotronic
07-08-2017, 23:50
Мне на верига го меря.Проверих и на другите обхвати.Ако не връща маса защо лампата не свети когато е закачена само тя на 3 и 4, а като закача нагревателя грее.Освен това, на двата извода на нагревателя има термозащити, падат се между платката и нагревателя, ако едната е прекъснала през точката на пробив на нагревателя ще работи само едната половина.А пък аз меря нагревателя преди термозащитите.Това може би обяснява дилемата.
Лампата не свети, защото няма откъде да вземе 0. Пин 4 от платката практически виси във въздуха.
Нагревателят грее защото закачаш белият му край към пин 3 където има постоянно фаза а нулата си я взима от точката на нежеланото късо към нулата. Синият му край и да е откачен или закачен на пин 4 на платката, е все тая и нагревателят пак ще си грее докато не откачиш белия от 3.
Не те знам, какво и как мериш, но щом между А и Б мериш Х а между Б и С - Y, между А и С трябва да измериш X + Y.
Ако докажеш, че това не е така, можеш да кандидастваш за нобелова награда :)
dimitar_vd62
08-08-2017, 00:07
Ми лампата не свети защото семистора не пуска нищо, понеже не е сработил на стайна температура.Н а 4 е извода на семистора.Как да светне като нищо не пуска.Ако вържа лампата на 3 и корпус светва, все едно че семистора е пуснал напрежение.Същото е и с нагревателя по 3 идва фаза по синия връща маса от пробива и сработва, и то половината от него.
---------- Post added 08.08.17 г. at 00:07 ---------- Previous post was 07.08.17 г. at 23:55 ----------
Ей ся жертвах един поялник 25 вата, връзвам му кабелите на отрязаните кабели на буксата която е сложена наплатката.Така вентилатора работи и поялника не работи.Откачам кабела на поялника от синия кабел на буксата и го връзвам на отрязания син кабел дето идва от нагревателя и поялника не сработва.Сработва ако същия край го дам на корпус.Следователно, белият кабел който идва от нагревателя до буксата/3/ си има фаза и през здравата термозащита през половината нагревател сработва към маса в мястото на пробива.Синия кабел дето идва от нагревателя през дефектиралата термозащита не играе фактически. А има вариант и термозащита на синия кабел да е здрава тогава става нулаот 4 /семистор/ към маса и тая половина пак не работи.Работи само половината вързана към белия кабел или извод 3 на прлатката тъй като там има постоянно фаза.Не ми се разглабя пак камерата да меря защитите но вероятно е така.
ivan dimitrov
08-08-2017, 00:14
Ми лампата не свети защото семистора не пуска нищо, понеже не е сработил на стайна температура.Н а 4 е извода на семистора.Как да светне като нищо не пуска.Ако вържа лампата на 3 и корпус светва, все едно че семистора е пуснал напрежение.Същото е и с нагревателя по 3 идва фаза по синия връща маса от пробива и сработва, и то половината от него.
---------- Post added 08.08.17 г. at 00:07 ---------- Previous post was 07.08.17 г. at 23:55 ----------
Ей ся жертвах един поялник 25 вата, връзвам му кабелите на отрязаните кабели на буксата която е сложена наплатката.Така вентилатора работи и поялника не работи.Откачам кабела на поялника от синия кабел на буксата и го връзвам на отрязания син кабел дето идва от нагревателя и поялника не сработва.Сработва ако същия край го дам на корпус.Следователно, белият кабел който идва от нагревателя до буксата/3/ си има фаза и през здравата термозащита през половината нагревател сработва към маса в мястото на пробива.Синия кабел дето идва от нагревателя през дефектиралата термозащита не играе фактически. А има вариант и термозащита на синия кабел да е здрава тогава става нулаот 4 /семистор/ към маса и тая половина пак не работи.Работи само половината вързана към белия кабел или извод 3 на прлатката тъй като там има постоянно фаза.Не ми се разглабя пак камерата да меря защитите но вероятно е така.
От гледна точка на диагностиката, лампата беше достатъчна и даже мноооого по удачна. поялникът и термозащитата нямат никаква вртзка. Към неработенето на поялникът, отнопение има запушеният симистор.
dimitar_vd62
08-08-2017, 00:26
Ето какво искам да кажа.Фактически 3/фаза/ към маса работи, а 4 /0/ към маса не работи.Семистора не играе в случая на дефектиралия нагревател.Искаш не искаш половината към 3 работи.другия 4 ми дава 190 ома обаче среща маса с 0 и нама как да работи.Затуй ни лъже със без семистор варистор и т.н.
ivan dimitrov
08-08-2017, 05:46
Ето какво искам да кажа.Фактически 3/фаза/ към маса работи, а 4 /0/ към маса не работи.Семистора не играе в случая на дефектиралия нагревател.Искаш не искаш половината към 3 работи.другия 4 ми дава 190 ома обаче среща маса с 0 и нама как да работи.Затуй ни лъже със без семистор варистор и т.н.
В крайна сметка - така излиза. При все че аз не мога да се сетя за вариянт, при който да искаш 3 да работи към корпус. Освен ако жената не мрънка извънредно много за нещо. Ама пък то пусти късмет - заземлението работи.
Объркването идва от това, че хем измерваш съпротивление от двата края на нагревателят към корпус, хем не откриваш такова м/у двата края на нагревателят. Явно имаш и изпукал термо предпазител, действително и измерваш не по начинът по йойто аз бих го направил. Както и да е - от гледна точка на диагностиката е достатъчно че от единият край нагревателят "свири" към корпус. След смяната му, при изгорял термобушон няма да работи, но поне няма да офазява корпуса и да превръща камерата във фурна.
А вие знаехте ли че руските хакери са работили в демократичната партия ?!?!?!?
https://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-v-blits-ofitseri-ot-spetssluzhbite-na-sashch-napravili-senzatsionno-sobshchenie-za-izbora-na-trmp-koeto-preobrshcha-vsichko_news534489.html
ecotronic
08-08-2017, 10:25
Митак, освен всичко останало, имай впредвид и това, че като е избил към шаси нагревателят, ако приемем, че пробивът е посредата, то мощността на работещата част на нагревателя, се е увеличила двойно, сравнена с тази на цял нагревател. Затова и каймата се сварява.
---------- Post added at 10:25 ---------- Previous post was at 10:22 ----------
А вие знаехте ли че руските хакери са работили в демократичната партия ?!?!?!?
https://www.blitz.bg/svyat/izvnredno-v-blits-ofitseri-ot-spetssluzhbite-na-sashch-napravili-senzatsionno-sobshchenie-za-izbora-na-trmp-koeto-preobrshcha-vsichko_news534489.html
Стига спами в темата за хладилниците, бе :)
Митак, освен всичко останало, имай впредвид и това, че като е избил към шаси нагревателят, ако приемем, че пробивът е посредата, то мощността на работещата част на нагревателя, се е увеличила двойно, сравнена с тази на цял нагревател. Затова и каймата се сварява.
---------- Post added at 10:25 ---------- Previous post was at 10:22 ----------
Стига спами в темата за хладилниците, бе :)
Сори , не знаех за перестройката тука....
boris037
08-08-2017, 17:08
Ми лампата не свети защото семистора не пуска нищо, понеже не е сработил на стайна температура.Н а 4 е извода на семистора.Как да светне като нищо не пуска.Ако вържа лампата на 3 и корпус светва, все едно че семистора е пуснал напрежение.Същото е и с нагревателя по 3 идва фаза по синия връща маса от пробива и сработва, и то половината от него.[COLOR="Silver"]
.
Опитах се да проследя проблема от началото и останах с впечатлението, че хладилникът не размразява и проблемите се търсят в управляващите компоненти и датчици но при положение, че тестваш реотана за размразяване под напрежение и той работи на половина, не е ли логично да се прегледа дали той не е дал фира?
Аз лично първо бих го прегледал него дали е наред, най-напред защото този ремонт, ще бъде най-безболезнен, тъй като по една или друга причина се продават реотана за хладилници на метър.
А ако е от управляващия блок, като се прибера другата седмица мога да снимам на моя хладилник контролния панел-външно устройство приличащо на мултицет, с което можеш да нагласят температури, вентилатор, време за размразяване.
boris037
08-08-2017, 20:49
Пък и нали темата е политическа, за да не се отплеснахме съвсем:
Борисов отишъл на посещение при Путин. Возят се в някаква нова лимузина и нашият вика на домакина:
– Невероятен автомобил, Владимир Владимирович, ваш ли е?
– Мой е, казва Путин. Искаш ли такъв?
– Кой би отказал – отговаря Бойко.
– Запишете – лимузина за Премиер Болгарии – диктува Путин на секретарите си.
Малко по-късно двамата се качват на яхта.
– Ваша ли е, Владимир Владимирович, много е хубава.
– Моя е, искаш ли такава?
– Кой би отказал – отвръща президентът Борисов.
– Задраскайте лимузината, пишете – яхта за г-н Борисов.
Взело да се здрачава, дошъл да ги вземе хеликоптер.
– Това е някакъв нов модел, ваш ли е?
– Мой е, гордо отговаря Путин. Искаш ли такъв?
– Не смея да откажа! – не крие радостта си баце.
– Задраскайте яхтата, пишете – хеликоптер за нашия български приятел.
Вечерта двамата първи мъже на Русия и България отиват в нощен клуб, появява се знойна блондинка и сяда в коленете на Владимир Владимирович.
– Прекрасна е, ваша ли е, пита Буда.
– Моя е, отговаря домакинът му, т.е. вече е твоя!
Борисов мисли мисли и си казва на ум: „Да загубя такъв хеликоптер за някаква мацка…“ и после на глас:
– Не е за мен, Владимир Владимирович, нямам аз к*р за такава мацка.
– Задраскайте хеликоптера и запишете „К*р за г-н Бойко Борисов“.
dimitar_vd62
09-08-2017, 12:44
Хахаха ....
За хладилника, дойде майстора, извади нагревателя, както казах цъфнал в средата ма малко у лево.Чеса се по тиквата и каза че такоз нещо за пръв път вижда, хем да е прекъснал хем да работи половината.Взе го да търси такъв щото къв да е не е проблем да сложи, ма после го сърбял гъзъ.
Хахаха ....
За хладилника, дойде майстора, извади нагревателя, както казах цъфнал в средата ма малко у лево.Чеса се по тиквата и каза че такоз нещо за пръв път вижда, хем да е прекъснал хем да работи половината.Взе го да търси такъв щото къв да е не е проблем да сложи, ма после го сърбял гъзъ.
Питай го тоя майстор дали може да сглоби такова.....
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20638272_899140903557576_3151639672880804854_n.jpg ?oh=ae6cd8ec224f7cfeb05033e8e8e588d1&oe=59EE3F1E
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 17:45 ----------
А ето и как посрещат руснаците по летищата...
https://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/20708505_899648883506778_7908527653646557825_n.jpg ?oh=2ab3f696570b5da5d93185f3b24ac2f6&oe=5A350206
Абе, я кажете са тия кат се степат ние какво ще правим?
Гроздовата дали неутрализира ядреното замърсяване? Или кайсиевата ли беше?
ecotronic
12-08-2017, 11:17
Само градусът е важен :)
Според мен, няма да се степат. Този умплеш голем го вади, ама мек.
Китай твърди, че ако с. Корея нападне първа, ще запази неутралитет а ако САЩ нападнат първи, ще се намеси.
Въпросът ми е що ще чини Китай, ако с. Корея нападне първа, пък САЩ ги нагънат, както по времето на корейската война? Щото е ясно, че САЩ няма да стоят с ръце в джобовете...
Аржентина е пробвала вече подобно нещо с Малвините, макар че тогава британците са били в доста по-неизгодна позиция отколкото са САЩ в случая.
Само градусът е важен :)
Според мен, няма да се степат. Този умплеш голем го вади, ама мек.
Китай твърди, че ако с. Корея нападне първа, ще запази неутралитет а ако САЩ нападнат първи, ще се намеси.
Въпросът ми е що ще чини Китай, ако с. Корея нападне първа, пък САЩ ги нагънат, както по времето на корейската война? Щото е ясно, че САЩ няма да стоят с ръце в джобовете...
Аржентина е пробвала вече подобно нещо с Малвините, макар че тогава британците са били в доста по-неизгодна позиция отколкото са САЩ в случая.
Те и руснаците заявиха че "няма да търпят ядрена Северна Корея"
Ма и да търпят и да не търпят една взвривена бома означава десетки хиляди жертви (независимо от чия страна са загубите). И всичко това заради двама палячовци. Дано руските пво и про се окажат толкова добри колкото се твърди че са....
Ни Русия ни Китай могат да са неутрални, щото техните територии са заплашени от замърсяване...
ecotronic
12-08-2017, 15:08
Те и руснаците заявиха че "няма да търпят ядрена Северна Корея"
Ма и да търпят и да не търпят една взвривена бома означава десетки хиляди жертви (независимо от чия страна са загубите). И всичко това заради двама палячовци. Дано руските пво и про се окажат толкова добри колкото се твърди че са....
Ни Русия ни Китай могат да са неутрални, щото техните територии са заплашени от замърсяване...
С или без ядрено замърсяване, ако с. Корея нападне първа и Китай запази неутралитет, историята ще приключи с края на идиотския режим в с. Корея и с обединението на двете Кореи. Т.е - ще се формира една проамерикански настроена държава под носа на Русия и Китай. А те това не го искат и ще направят всичко възможно да не го допуснат.
Накратко - въпросът е, колко време ще запазят неутралитет.
Изобщо историята от началото на 50 - те е на път да се повтори.
С или без ядрено замърсяване, ако с. Корея нападне първа и Китай запази неутралитет, историята ще приключи с края на идиотския режим в с. Корея и с обединението на двете Кореи. Т.е - ще се формира една проамерикански настроена държава под носа на Русия и Китай. А те това не го искат и ще направят всичко възможно да не го допуснат.
Накратко - въпросът е, колко време ще запазят неутралитет.
Изобщо историята от началото на 50 - те е на път да се повтори.
Или ще се заформи 2и Виетнам, хиляди ако не и милиони ЮК- ще дадат фира , плюс няколко хиляди американци...
А дали ще е проамерикански режим или прокитайски , все ще е по добре за всички .
. Не е като да имаш луд комшия с атомни бомби.... Въпреки че и Тръмп не е с всичкия си, ма поне има сенат и конгрес да му сецват тъпотиите....
ecotronic
12-08-2017, 15:35
Или ще се заформи 2и Виетнам, хиляди ако не и милиони ЮК- ще дадат фира , плюс няколко хиляди американци...
Нищо такова няма да се заформи. Дори руснаците го знаят.
Ти задаваш ли си въпроса, защо корейската и виетнамската войни са се развили по коренно различни начини и в резултат на това и крайният резултат е коренно различен?
Нищо такова няма да се заформи. Дори руснаците го знаят.
Ти задаваш ли си въпроса, защо корейската и виетнамската войни са се развили по коренно различни начини и в резултат на това и крайният резултат е коренно различен?
Никой не ги знае СК с какво въоръжение разполага, а със сигурност се знае че разполагат с 25 милиона фанатици. Въпросът не е дали ще падне режима , то е ясно. Въпросът е колко живота ще отнеме това мероприатие...
ecotronic
12-08-2017, 15:50
Никой не ги знае СК с какво въоръжение разполага, а със сигурност се знае че разполагат с 25 милиона фанатици. Въпросът не е дали ще падне режима , то е ясно. Въпросът е колко живота ще отнеме това мероприатие...
Не бъди толкова сигурен за фанатиците. Фанатици са били японците по време на ВСВ.
Един жител на тоталитарна система трудно може да се определи, като фанатик.
С каквото и да разполагат, ако не разчитат на помощта на Китай и Русия, са си само едни 25 милиона пушечно месо.
https://www.google.bg/search?q=севернокорейци+плачат&client=ms-android-htc&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiXyMHA-dHVAhVLAsAKHTrAAn4Q_AUICSgB&biw=360&bih=560#imgrc=QmX6Ia_j0OvGTM:
ecotronic
12-08-2017, 18:15
В държава в която, ако не плачеш достатъчно силно за мъката на вожда, си враг, всички трябва да плачат.
Силно и убедително.
Какво да се прави - животът им е мил. Много по-мил от всичко останало.
Или пък да ръкопляскат, когато трябва.
Пак силно и убедително.
Без значение, какво мислят всъщност. Без значение, дали харесват или не това за което ръкопляскат.......
В такава държава, вождът не трябва прекалено много да разчита на "фанатизма" на поданиците си.
А когато "надникнеш" в такава една държава, разбираш, че си щастливец, защото не живееш в нея.
Тогава всички проблемчета, в живота ти ти се струват незначителни.
Тогава започваш да осъзнаваш смисъла на думата "демокрация".
В държава в която, ако не плачеш достатъчно силно за мъката на вожда, си враг, всички трябва да плачат.
Силно и убедително.
Какво да се прави - животът им е мил. Много по-мил от всичко останало.
Или пък да ръкопляскат, когато трябва.
Пак силно и убедително.
Без значение, какво мислят всъщност. Без значение, дали харесват или не това за което ръкопляскат.......
В такава държава, вождът не трябва прекалено много да разчита на "фанатизма" на поданиците си.
А когато "надникнеш" в такава една държава, разбираш, че си щастливец, защото не живееш в нея.
Тогава всички проблемчета, в живота ти ти се струват незначителни.
Тогава започваш да осъзнаваш смисъла на думата "демокрация".
Не че не разделям мнението ти, ама това нашето е само предположение, не можем да сме сигурни, щот нито сме ходили там нито имаме някакво непристрастно мнение по медиите...
На мен ми е интересно, след като ПВО засече една ядрена ракета, това значи ли че тази ракета няма да се взриви. Защото, при засичане и взрив, пак се получава радиация и ядрено замърсяване.
ecotronic
12-08-2017, 19:50
На мен ми е интересно, след като ПВО засече една ядрена ракета, това значи ли че тази ракета няма да се взриви. Защото, при засичане и взрив, пак се получава радиация и ядрено замърсяване.
Малко е вероятно при конвенционален взрив да се разпръсне радиоактивен материал, защото въпросният материал се съдържа в една доста здрава капсула в която се извършва имплозията, която причинява ядрената реакция.
А да се стартира ядрената реакция заради взрива от принудителното събаряне на ракетата е съвсем невъзможно.
Малко е вероятно при конвенционален взрив да се разпръсне радиоактивен материал, защото въпросният материал се съдържа в една доста здрава капсула в която се извършва имплозията, която причинява ядрената реакция.
А да се стартира ядрената реакция заради взрива от принудителното събаряне на ракетата е съвсем невъзможно.
Това на теория ли е или е сигурно?😁
ecotronic
12-08-2017, 20:53
Това на теория ли е или е сигурно?😁
Няма как да ти го демонстрирам за да ми повярваш.
Тъй, че - просто вервай ми.
Механизмът на стартиране на ядрен взрив е много сложен и зависи от координацията на голям брой фактори за да се получи.
Накратко - той не е като буре с барут с фитил. :)
Няма как да ти го демонстрирам за да ми повярваш.
Тъй, че - просто вервай ми.
Механизмът на стартиране на ядрен взрив е много сложен и зависи от координацията на голям брой фактори за да се получи.
Накратко - той не е като буре с барут с фитил. :)
Щом не искаш , неми го показвай..... Ким Чен Ин обеща да ни го покаже..
dimitar_vd62
13-08-2017, 14:10
Абе, честит празник на леваците, т.е. на левичарите.Говори се че октоподите имали само едно дясно пипало.
Деба иди обяснявай на жената що та е пратила на пазар, пък си се отзовал в кръчмата - https://www.newscientist.com/article/2143499-ships-fooled-in-gps-spoofing-attack-suggest-russian-cyberweapon/
ecotronic
13-08-2017, 18:08
Деба иди обяснявай на жената що та е пратила на пазар, пък си се отзовал в кръчмата - https://www.newscientist.com/article/2143499-ships-fooled-in-gps-spoofing-attack-suggest-russian-cyberweapon/
Ако все пак жена ти отказва да приеме подобни хай-тек обяснения, винаги можеш да ползваш и по-прости, като някои видове чисто механични въздействия, например.
:tooth:
https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/fr/cp0/e15/q65/21106737_1566507433412969_4132954688623015956_n.jp g?efg=eyJpIjoidCJ9&oh=e9d3332b34ca79356a4a19a05e205ac8&oe=5A5F266C
ecotronic
07-09-2017, 13:01
Разкрити сте! :)
http://dnes.dir.bg/news/rusia-facebook-dezinformatzia-26353177?nt=10
"Путин заяви, че разпалването на военна истерия в кризата със Северна Корея има обратен ефект и че Пхенян няма да спре ядрените и ракетните си програми, тъй като ги смята за своето единствено средство за самоотбрана."
http://dnes.dir.bg/news/sanktzii-severna-koreja-jadren-opit-26353081?nt=10
Грешите, другарю Путин!
Северна Корея никой не я заплашва. Просто и в този случай, както и в много други, един диктатор отчаяно се нуждае от врагове, за да се задържи на власт!
dimitar_vd62
07-09-2017, 23:11
Това някак си го пропускате - http://www.moreto.net/novini.php?n=358938 в по пълен вариант - https://ria.ru/analytics/20170907/1501967677.html
А Северна Корея заплашва ли някой, или ВПК на САЩ не трябва да остава без поръчки.Цялата истерия е САЩ да разположат противоракетна отбрана в Южна Корея уж срещу Северна Корея.Както ни увеРяваха че противоракетната отбрана в Румъния е срещу Иран пък се оказа че е срещу Русия.Той и Тръмп заплашваше с огън и ярост каквито света не е виждал, пък ся изведнъж - воена операция не му била първо решение. - http://www.pan.bg/view_article-49-401447-Trymp-e-odobril-dostavka-na-oryzhie-za-Juzhna-Koreya-struvashto-mnogo-mili.html
Ся прочети долните два линка и ми обясни откъде ИД има химическо оръжие и дали Асад е използвол такова или му го пришиха.
http://dnes.dir.bg/news/oon-himiesko-orazhie-siria-26348444?nt=10
http://www.pan.bg/view_article-63-401730-Islyamska-dyrzhava-uzhasi-Evropa-s-tazi-zakana-Shte-ubivame-evropej.html
Това също е интересно - https://ria.ru/syria/20170907/1502010574.html
А за Фейса ми е интересно как са разбрали че профилите се финансират от Кремъл,доказателствата са строго секретни предполагам, достатъчна е думата на някой известен...ма да ли пък нуе са му платили или обещали нещо.. всеки уважаващ себе си хакер може да спретне профил, поща, документ чиито следи водят до Путин, Хилари, Тръмп, Мосад МИ6 и който си поръчаш.Чудно никой не се занимава с пропагандата на Украйна например в социалните мрежи....Пък и да не забравяме прословутата "руска заплаха".Аре бе човек не разбра ли че не сме толкова наивни и свикни с мисълта че света вече не е същия.
Е, отървахме се от руската енергийна зависимост но Турция ни я гарантира - http://www.pan.bg/view_article-49-401649-Turciya-ni-dava-ramo-za-garantirane-na-energijnata-sigurnost.html:tooth: турски ама руски....ма пък е по турска тръба.:roll2:
Не знам защо в сми има само една гледна точка,/това не беше ли присъщо за комунизъма, цензура му се вика/ всичко е ангажирано с "руската заплаха" а в същото време никой не споменава следното - http://www.ntv.ru/novosti/1925052/
https://regnum.ru/news/2318136.html - което със сигурност ще стане след като Кримския мост стана факт а не холрограма/според украинските сми/.
Сиреч, никой не ви слуша, да не говорим пък да ви вярва.
п.п. Ай честито ви безплатно саниране с новите такси смет.
ecotronic
07-09-2017, 23:43
Хай ся остави замалко настрана дългите фейлетони и интернетските пасквили и се опитай да събереш 2+2....
Прост въпрос:
Тръмп ли му изстрелва на подстригания кестебек балистичните ракети и му взривява водородните бомби?
А?
А - напъни малко гънката :tooth:
Добре че става въпрос за ракети и бомби. Добре че не се пръкна някоя небесно кафява революцийка там, че пак хамериканците щяха да са я организирали.
И много естествено, че хамериканците ще разполагат ПРО в ю. Корея.
С.Корея вече веднъж е нападала южната. Парен каша духа. Нещо нередно да видиш?
Аз пък виждам. В корейската война, американците са буквално вбили в земята всеки град и село на северна Корея. До като не се намесват китайци и руснаци. Всеки кореец е загубил роднини, а и семейства в тая война. Загубите им са повече от на японците, дори и с атомните бомбардировки. Тоя варваризъм е още много жив и хората там са наясно, че може и да гладуват, но животът е на първо място. Те са под жестоки санкции вече над 50 години. Кой е виновен за това?! Те са наясно, че ако спрат ядрената си програма ще ги постигне съдбата на Либия, Ирак, Йемен, Судан.....
Заплашват ги със санкции. Ама те са под такива санкции, че е :roll2:
ecotronic
08-09-2017, 10:10
Ами сам ще си отговориш, като видиш, как живеят корейците на юг и тези на север. Нещо подобно на немците в ФРГ и тези в ГДР.
Дали ще стане, като в Либия, това са Путофилски говежди надежди.
Аз вярвам, че един ден този народ ще живее в една държава и ще проклетисва паметта на диктаторите си.
...
А за Фейса ми е интересно как са разбрали че профилите се финансират от Кремъл....
Колкото и да се опитва човек да прикрие самоличността си, винаги остават следи. Дори и да действаш от "заразена" машина, като проследиш "поведението" ѝ във времето, веднага можеш да определиш чия собственост е и от чие име "работи". Вярно, че не става за 1-2 минути както е по филмите, но става. ;)
ecotronic
08-09-2017, 12:57
Колкото и да се опитва човек да прикрие самоличността си, винаги остават следи. Дори и да действаш от "заразена" машина, като проследиш "поведението" ѝ във времето, веднага можеш да определиш чия собственост е и от чие име "работи". Вярно, че не става за 1-2 минути както е по филмите, но става. ;)
Точно така.
За незапознатите ще добавя, че съвременните системи за мониторинг, защита и пр. не просто реагират на някакво събитие а корелират множество събития при това следвайки адаптивни алгоритми и така накрая представят на наблюдаващия всичката му необходима информация "добре сдъвкана". А той ако иска, винаги може да проследи детайлите, ако не вярва на машината.
dimitar_vd62
09-09-2017, 22:21
Ами сам ще си отговориш, като видиш, как живеят корейците на юг и тези на север. Нещо подобно на немците в ФРГ и тези в ГДР.
Дали ще стане, като в Либия, това са Путофилски говежди надежди.
Аз вярвам, че един ден този народ ще живее в една държава и ще проклетисва паметта на диктаторите си.
Няма лошо, ама а да нее с военна намеса.Не знам що САЩ бяха предложили да изградят атомни мощности на севера като така нямаше да им дадат възможност да развиват ядрена програма пък после се отказаха.Може би щото мира не носи печалба на ВПК.Поразтърси се малко какво са причинили американците на севернокорейците по време на войната и ще разбереш неприязънта им, а също и японците.Макар да се съмнявам в това, така както не можеш да разбереш защо в Дейл ес Зор носят плакати на Путин и на Асад, защо високоточните оръжия на Коалицията на САЩ унищожават инфраструктарата на Сирия и Ирак, вместо джихадистите.Какаво стана с Югославия,Ирак Либия Сирия....та за какво обединени на Северна и Южна корея под флага на САЩ ми говориш.Истерията по Северна корея е да отвлече вниманието от други неща, примерно в Донбас.Нали не си мислиш че Русия и Китай ще оставят Тръпм да разнася "демокрация" до границите им, или пък Пентагона ще уйдиса на Тръпм да се въвлече във война с ядрена държава която е съсед с други две големи ядрени държави, м?Путин добре каза да дпрат да дразнят тоя дебелак, ма кой го слуша, важното е да разорем още една държава изада направим бази.Не че някой го еня за севернокорейците.Като гледам еколозите как опазвали червенонякяква си патка с евромилиончета и останалите радетели на демокрацията не са по-различни.Или пък искате и бежанци от Северна Корея.Нещо друго да носят по света освен война - http://svpressa.ru/war21/article/180976/?utm_source=smi2 - слугинаж в действие.
Колкото до Фейса,като прочетем изказванията на Тръмп -http://dnes.dir.bg/news/miting-namesa-sasht-izbori-2016-izmislitza-26180278 - и на Цукърберг - http://dnes.dir.bg/news/rusia-facebook-dezinformatzia-26353177?nt=10 - Facebook каза, че си сътрудничи с американско разследване по въпроса, като предаде всички налични доказателствата на специалния прокурор Робърт Мълър, който ръководи разследване за предполагаема руска намеса в президентските избори в САЩ миналата година. - можем да навържем нещата.Все пак човека говори че е ВЕРОЯТНО/поне си оставя вратичка човека,може би да не си навлече гнева на прословутите руски хакери/ но след като са изтрили постове дори на Порошенко под придлог че нарушават политиката на фейса и нямаше никакъв шум, чудно защо също така безшумно не са премахнали въпросните реклами - "Рекламите насочвали потребителите към около 470 профила, които или разпространявали дезинформация, или нарушавали условията на Facebook по друг начин". - тяка му е нареденоа от "сътрудниците", да разквака стадото пуйки чакащо за трохички.Колко сте жалки само Кремъл похарчил 100 000 долара за да влие на изборите и май е успял, а акакво ли щеше да стане ако беше налял няколко милиарда.Хехе, много евтино ни идвате бе.Аз се чудя що няма някоя фондацийка, например...Русия за България.Ма както казах, изслушването само на едната страна се нарича цензура и като вземем предз вид кои управляват България, не се учудвам.Не се и учудвам че се престарават пред чичо Сам, когото навремето заклеймяваха, защото сега той раздава постовете.Всъщност те винаги ще се престарават независимо пред кого заради облаги, не за България или демокрацията, просто сега са тези, утре може и във вярност на алах да се закълнат.
---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:19 ----------
Анжък и аз това казвам, като се върнеш назад във времето стигаш до партиен секратар, комсолски секретар,ДС и т.н
ecotronic
09-09-2017, 22:35
Митак, по твоята логика, след обособяването на ФРГ, след плана Маршал, след премахването на соц лагера и ВД и след обединението на Германиите, сега Германия трябваше да е част от САЩ.
Япония, като капитулира в краката на САЩ, сега американски щат ли е?
Хайде да спрем да слагаме всичко под общ знаменател, щото това са приказки за наивници, измислени от наивници.
И май не си много наясно с това, кой кого дразни в историята с Корея в момента.
Северният кестебек да има глупостта на направи нещо от това, което говори, пък ще видиш, дали Русия или Китай някой ще ги пита за нещо.
Още когато се появи Тръмп на политическата сцена, ви го казах: Внимание - тоя е голям перко и ако планетата оцелее по време на неговото президенство ще е добре.
Нали се сещаш, че Русия, Китай или който и да било, няма много полезни ходове в такава ситуация. Или трябва да отпише СК или трябва да отпише планетата.
Американска компания , разследва с американското правителство намесата на Русия.... Първо - какво очаквате, американците да кажат " Ние сме ви лъгали цялототова време, разследването показа че няма намеса, извиняваме се на руснаците" ???? Второ - силно се надявам (а и е напълно нормално) да е имало такава намеса за да са наясно хамерикосите че не са неуязвими. И трето - facebook и да се пръсне , няма как да разбере от къде са идвали парите, ако ще и 15 алгоритъма да приложат.
А за СК вече сме ви свикнали на реакцията, Путин казва не ги избивайте, Тръп иска да ги уничтожи (по възможност не всичките, ама ако се наложи....) и какъв ви е извода - Путин е агресор..... Нормално е за вас, все пак сте западни тролчета :)
ecotronic
09-09-2017, 23:05
Интересно ми е, какво щяхте да измислите да тролите, ако Ким Из Гъз заплашваше да метне балистична ракета в центъра на Санкт Петербург а Путин му говореше, че за това нещо ще следва яко дърпане на ушите..........
Интересно ми е, какво щяхте да измислите да тролите, ако Ким Из Гъз заплашваше да метне балистична ракета в центъра на Санкт Петербург а Путин му говореше, че за това нещо ще следва яко дърпане на ушите..........
Точно това е че този вариант е изключен....
ecotronic
09-09-2017, 23:33
Мда. Вариантите дето не ни изнасят, ги изключваме.
Това се нарича всичко друго но не и обективно мислене :)
Мда. Вариантите дето не ни изнасят, ги изключваме.
Това се нарича всичко друго но не и обективно мислене :)
Ами русия просто не се бърка в чуждите работи, стига да не й настъпват интересите, поради каква причина Кимчо би си обърнал ракетите на запад?
Договори за 2,3 трилиона рубли (или 400млрд долара) за 2 дена...... и изолираната Русия.....
https://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201709060333-579a.htm
Интересни факти за Северна Корея.
http://duma.bg/node/151996
ecotronic
10-09-2017, 11:55
Ъъъъ - това, че Русия не се бърка във вътрешните работи на чужди държави, откога е?
От 16:15 вчера, или е последният виц? :tooth:
Павлинчо, ако гледаш днешното предаване 120 м. по БТВ, ще разбереш още интересни факти за СК.
Ама те БТВ са си хамериканска пропагандна машина а гостите в предаванията им са хамерикански шпиони :)
dimitar_vd62
10-09-2017, 14:56
Точно за това не гледам новините по бтв,да не кажа че въобще не я гледам.Най-вече защото очевидно правят от мухата слон дори и с човешки трагедии, за да отбележат гледаемост и често дори се затрудняват да намерят думи и изрази за да разтеглят локума още повече, това е най-тъпия новинарски блок.Дори руските новини са хем сбити хем изчерпателни без излишни емоции, както по света така и в Русия.Най ме дразни наглости ви да обвинавотеи Русия и всички неудобни в неща които сами вършите от години.Ако Русия се меси някъде това е възмутително, макар че същото нещо го правят и САЩ в по-големи и нагли мащаби, защото видиш ли било в разрез с интересите на САЩ.Самата теза за изключителноста на американската нация е дискриминираща и расистка, но за това не се приказва защото гъзовете ви си свикнали да има нещо топло в тях.А за това какво ни изнася и какво не най-малко вие можете да обвинявате дето ни придърпахте в НАТО и ЕС без да ни питате, не знам защо на сащиянците не им се чува да вмъкнат Северне Корея в някакви международни проекти, санкциите са по изгодни за щото така ги принуждават да ги нарушават което пък е опция за военна операция, хем ВПК има работа хем слагаш удобен режим и тръбиш че си занесъл демокрация.М?Ми къв е пхроблема да гръмнат тоя дебелак и да кажат на народа - хайде свободни сте да избирате как да живеете.Може би оня фашист Порошенко народа го избра, можеш ли да обясниш къде са 1/5 от украинците щото не са нито на запад нито в Украйна.Ученията на 17 натовски държави до границзата на Русия не са заплаха, но ученията на Русия на нейна територия са заплаха.Такова наглеене като вашето може да има само срещу заплащане.Я да те питам ако Русия реши да направи база в Куба и САЩ вземат че я "анексират" ще тръбиш ли че САЩ са агресор с всички последствия.Не нали.Щото Русия няма фондация "Русия за България", пък и що да се харчи когато с парите за един джип обръща изборите в САЩ. :tooth:Бас държа че ако Русия и Япония се договорят за мост между Сахалин и Хокайдо, сащ ще изтъркат подметките до Токио....щото не се месят.Щото ЮП не беше спрян 3 дни след като Макейн и другите ястреби ни посетиха, Меркел не се мята като риба на сухо за/против СП 2.Само Ердоган им тегли една майна мъжката.Нацепихте Югославия а сега да ви видя с Каталуня с къф аршин ще мерите.Като си толкова убеден че Русия е лоша а САЩ са олицетворение на демокрацията ай да са разходим сред народа в Сирия, Либия Сърбия аз ще нося тениска Путин, ти тениска Тръмп.Ако искаш и в Европа, аз най-много да ям шамари в Полша и Украйна, в останалата част няма ни забележат дори си мисля че повече селфита с Путин ще има.
Санкции разбираш ли - https://life.ru/t/новости/1039405/pieskov_podtvierdil_chto_iurist_trampa_prosil_pomo ch_s_nieboskriobom_v_moskvie
ecotronic
10-09-2017, 15:31
Нито Русия е лошата, нито САЩ са добрите.
И лично аз, никога не съм твърдял нещо по-различно от това.
Просто еднитe са си надвили над масрафа доста повече от другите и поради това сега развяват байрака си по-нависоко.
Това, което твърдя e че Русия е такава, каквато е, заради качеството на електоралния си материал. Същото е вярно и за САЩ.
Ако простият руснак не допускаше това, Ленин, Сталин, Хрушчов, Брежнев, Путин или филанкишията да го води за носа и да го подритва, както си иска, сега този разговор изобщо нямаше да го водим.
Ама те БТВ са си хамериканска пропагандна машина а гостите в предаванията им са хамерикански шпиони :)
Тук мога и да се съглася с теб. Ами те са си американска телевизия и от там друга гледна точка няма да видиш.
ecotronic
10-09-2017, 20:04
Тук мога и да се съглася с теб. Ами те са си американска телевизия и от там друга гледна точка няма да видиш.
Ти да не би да се опитваш да ми кажеш, че всички американски медии играят едно и също хоро по една и съща свирка?
Павлинчо, драги, наистина е трябвало повече да внимаваш с посоките на света, когато си напускал България. Ако беше поел на изток, вместо на запад, сега щеше да знаеш, на какво се вика "свободни медии"
Не знам, ма е очеизвадно се ЕС го яде най голямото дърво заради приятелтие си оттатък голямото локва... . Но , както знаем, всички са доволни, ЕС няма претенции (и да им кой ни бръсне за ...) така че - The Show Must Go On....
ecotronic
10-09-2017, 20:12
Не знам, ма е очеизвадно се ЕС го яде най голямото дърво заради приятелтие си оттатък голямото локва... . Но , както знаем, всички са доволни, ЕС няма претенции (и да им кой ни бръсне за ...) така че - The Show Must Go On....
Да не пренебрегваме все пак и факта, че ако ги нямаше онези задокеански "приятели" сега можеше ЕС и да го няма а половината свят да си бъбри на немски.
dimitar_vd62
10-09-2017, 20:18
Има едно предаване "Времето ще покаже" по руската телевизия дето може на живо да чуеш мнението и на "другата" страна на живо в ефир, например Майкъл Блум, от Украйна, Полша, както и вътрешните проблеми и си задаваш въпросите на тези които те управляват.Имаше една подобна практика в сутрешния блок на бтв, ма явно минаха на формат вервайте ни и не мрънкайте.Общо взето като в Северна Корея, там величаят дебелака тука ББ.Ся последно в Добричко немало фирма дет може да произведе 4 тона суджук.В скоро време очаквам да ни осведомят за холестерола на ББ сиреч и да иска не мое да яде.Темата хубо беше за ремонт на хладилници ма не знам кой къде го сърбя да я оспами.
dimitar_vd62
10-09-2017, 20:24
Да не пренебрегваме все пак и факта, че ако ги нямаше онези задокеански "приятели" сега можеше ЕС и да го няма а половината свят да си бъбри на немски.
Ми щяхме да караме БМВ-та, и нямаше да има сигани и разни други.И да нямаше да има ЕС щото нямаше да има граници.Между другото ако ЕС скоро не се осъзнае, ще питате за оня с мустачките.
ecotronic
10-09-2017, 20:30
Ми щяхме да караме БМВ-та, и нямаше да има сигани и разни други.И да нямаше да има ЕС щото нямаше да има граници.Между другото ако ЕС скоро не се осъзнае, ще питате за оня с мустачките.
Що пък само бмв-та? И алфите щяха да са на почит. За онзи с пискюла, забрави ли? :)
Само за Запорожец нямаше да сме чували, но все някак щяхме да го преживеем :)
dimitar_vd62
10-09-2017, 20:58
Някои матрицата ги е обсебила безвъзвратно - https://topwar.ru/121737-v-kongresse-ssha-zayavili-chto-putin-mozhet-perekryt-postavki-topliva-dlya-voennyh-baz-v-evrope.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform&utm_campaign=topwar.ru&utm_term=1270908s742&utm_content=5571685
Що пък само бмв-та? И алфите щяха да са на почит. За онзи с пискюла, забрави ли? :)
Само за Запорожец нямаше да сме чували, но все някак щяхме да го преживеем :)
Запорожеца е украински..... :)
ecotronic
10-09-2017, 22:07
Запорожеца е украински..... :)
Забравих. Руснак, такава уникалност не може да издялка :)
Май нещо не мина номера....
https://ria.ru/syria/20170911/1502202422.html
---------- Post added at 00:52 ---------- Previous post was at 00:51 ----------
Забравих. Руснак, такава уникалност не може да издялка :)
Само Украйна. Не забравяй - те са изкопали Черно море...
За руския език нямаше проблем.....
https://ria.ru/world/20170911/1502217153.html
ivan dimitrov
11-09-2017, 19:37
За руския език нямаше проблем.....
https://ria.ru/world/20170911/1502217153.html
Не разбирам! Казваш че в Украйна трябва да се направят училища в които се преподава на Руски, Унгарски, Румънски..... или......какво!?
Живееш в дадена държава - целият ти официален живот минава като говориш официалният език, учиш на него, комуникираш чрез него с дадената държава...... това е нормалният начин. Не като у нас.
Та... какво трябва да е впечатляващо, това че Унгария не протестира че Украинската държава ограничава употребата на руски ли?
Инак, у дома, всеки е свободен да си говори какъвто си иска език . Но официално...... я си представи че в общината се получи въженце с възли.... а общинският чиновник има артрит...., как да отговори човекът в рамките на 48 часа.
Не разбирам! Казваш че в Украйна трябва да се направят училища в които се преподава на Руски, Унгарски, Румънски..... или......какво!?
Живееш в дадена държава - целият ти официален живот минава като говориш официалният език, учиш на него, комуникираш чрез него с дадената държава...... това е нормалният начин. Не като у нас.
Та... какво трябва да е впечатляващо, това че Унгария не протестира че Украинската държава ограничава употребата на руски ли?
Инак, у дома, всеки е свободен да си говори какъвто си иска език . Но официално...... я си представи че в общината се получи въженце с възли.... а общинският чиновник има артрит...., как да отговори човекът в рамките на 48 часа.
Украйна е многонационална държава , половината държава не знае украински, украинските депутати помежду си говорят на руски, само пред камерите използват уж украински , с хиляди грешки, и то не всички депутати го знаят дори и с грешки....
70% от учителите не знаят украински...
Точно официално при положение че 80% от населението ти не може да напише една молба на грамотен украински , би трябвало да имат втори официален език (и той не е унгарския). Питай ги канадците, белгийците... примерите са безброй. В Украйна вече ги има тези училища с преброените от теб езици, те искат да закрият всичко. Сега разбираш ли?!?
И да унгарците заедно с целия западен , цивилизован, безподобен, неописуем, либерален, толерантен и велик , не забелязваха че рускоговорящите се обиждат и се малтретират в евроукрайна.... За двойните стандарти ти говоря общо взето..... Сега изясни ли ти се картинката?
ivan dimitrov
11-09-2017, 22:51
Украйна е многонационална държава , половината държава не знае украински, украинските депутати помежду си говорят на руски, само пред камерите използват уж украински , с хиляди грешки, и то не всички депутати го знаят дори и с грешки....
70% от учителите не знаят украински...
Точно официално при положение че 80% от населението ти не може да напише една молба на грамотен украински , би трябвало да имат втори официален език (и той не е унгарския). Питай ги канадците, белгийците... примерите са безброй. В Украйна вече ги има тези училища с преброените от теб езици, те искат да закрият всичко. Сега разбираш ли?!?
И да унгарците заедно с целия западен , цивилизован, безподобен, неописуем, либерален, толерантен и велик , не забелязваха че рускоговорящите се обиждат и се малтретират в евроукрайна.... За двойните стандарти ти говоря общо взето..... Сега изясни ли ти се картинката?
Ами не, не разбирам. Това че има примери с държави, ползващи по вече от един официален език, абсолютно нищо не означава. Украйна е самостоятелна съвсем отскоро и е частен пример.
Припомни си определението за нация.
Ако трябва в днешно време, да дадеш пример за едноетническа държава, доста ще се озориш. Както и да е, мен ме впечатли че очакваш някой друг да се грижи за интересите на Русия. Точно на Русия!
Ами не, не разбирам. Това че има примери с държави, ползващи по вече от един официален език, абсолютно нищо не означава. Украйна е самостоятелна съвсем отскоро и е частен пример.
Припомни си определението за нация.
Ако трябва в днешно време, да дадеш пример за едноетническа държава, доста ще се озориш. Както и да е, мен ме впечатли че очакваш някой друг да се грижи за интересите на Русия. Точно на Русия!
Украйна не е нация , както каза ти самият, е държава състояща се от руснаци, поляци, българи, румънци, евреи, арменци, татари и.т.н. Украинската нация е измисьена преди 3 години лично за мен. И тъй като е държава с толкова много етноси, най логичното е да има 2 или даже 3 официални езика. Поне според европейските ни ценности (тази част от западните ценности и на мен ми допада - човек трябва да е свободен, и никой не трябва да го принцждава да праыи каквото и да е било).
Колкото до интересите на Русия, те отлично си се справят сами
ivan dimitrov
11-09-2017, 23:23
Украйна не е нация , както каза ти самият, е държава състояща се от руснаци, поляци, българи, румънци, евреи, арменци, татари и.т.н. Украинската нация е измисьена преди 3 години лично за мен. И тъй като е държава с толкова много етноси, най логичното е да има 2 или даже 3 официални езика. Поне според европейските ни ценности (тази част от западните ценности и на мен ми допада - човек трябва да е свободен, и никой не трябва да го принцждава да праыи каквото и да е било).
Колкото до интересите на Русия, те отлично си се справят сами
Не те разбирам човек! Ако идеята ти не е, че Украйна трябва да се подели между съседите си и да бъде затрита, не те разбирам.
Човек винаги е свободен в рамките на правилата. Инак се получава.....България....
У нас например, като си пусна новини на майчин език - нищо не разбирам. Обаче говорим за интеграция......
Е да де! Нали за това се втрещих, че очакваш и някой друг да се е загрижил за руските интереси.
ivan dimitrov
12-09-2017, 20:26
Ето ти още по темата...
И ти ли четеш и пишеш м/у редовете?
Сложил съм си очилата и си пих гинкобиолобата, но нищо не виждам, освен тънка черна линия.
Агент!?
И ти ли четеш и пишеш м/у редовете?
Сложил съм си очилата и си пих гинкобиолобата, но нищо не виждам, освен тънка черна линия.
Агент!?
Ти пък без линк не можеш ли ?!?!
Айде , ето ти и линк: :)
https://m.vesti.bg/bulgaria/politika/antibylgarskoto-reshenie-za-koeto-sofiia-mylchi-6073693
ivan dimitrov
12-09-2017, 22:34
Ти пък без линк не можеш ли ?!?!
Айде , ето ти и линк: :)
https://m.vesti.bg/bulgaria/politika/antibylgarskoto-reshenie-za-koeto-sofiia-mylchi-6073693
Нека те попитам направо - навит ли си, освен новините на "майчин“ език, у нас да се изучава турски, като втори официален?
Не!?
И щооооо!?
Обаче искаш ония там да учат руски, български, .....
Не че има лошо да го учат, но ако ще стават нация, трябва да ползват един език като официален.
Като отидеш в Разград, очакваш говорейки българси, да се разбереш с общинарите без преводач, предполагам.
Или не е важно ти как си, важно е Вуте да е по зле...
Нека те попитам направо - навит ли си, освен новините на "майчин“ език, у нас да се изучава турски, като втори официален?
Не!?
И щооооо!?
Обаче искаш ония там да учат руски, български, .....
Не че има лошо да го учат, но ако ще стават нация, трябва да ползват един език като официален.
Като отидеш в Разград, очакваш говорейки българси, да се разбереш с общинарите без преводач, предполагам.
Или не е важно ти как си, важно е Вуте да е по зле...
Пак не разбра май, ако ти кажат от утре в Бг ще говорите и учите на македонски... ето това ще е същата ситуация като в Украйна...
ecotronic
13-09-2017, 11:16
Пак не разбра май, ако ти кажат от утре в Бг ще говорите и учите на македонски... ето това ще е същата ситуация като в Украйна...
Защо направо не попиташ за американски език, вместо за македонски? Ще звучи още по-яко :)
Дребната разлика, която умишлено пропускаш е, че макар и донякъде "измислена" Украйна, украинският език се говори от има - няма близо 50 млн. население и като така, всички останали се явяват малцинства.
На мен също не ми харесва взетото решение - в частност за българския език, но това, как ще "върти бизнеса" с малцинствата си, е суверенно право на всяка държава.
Лошото щеше да бъде, ако Украйна задължаваше България затова украински език да се изучава повсеместно в българското образование или да се гледа украинска телевизия веднъж седмично - примерно в петък :tooth:
(всяка прилика с подобни събития, е случайна :) )
Защо направо не попиташ за американски език, вместо за македонски? Ще звучи още по-яко :)
Дребната разлика, която умишлено пропускаш е, че макар и донякъде "измислена" Украйна, украинският език се говори от има - няма близо 50 млн. население и като така, всички останали се явяват малцинства.
На мен също не ми харесва взетото решение - в частност за българския език, но това, как ще "върти бизнеса" с малцинствата си, е суверенно право на всяка държава.
Лошото щеше да бъде, ако Украйна задължаваше България затова украински език да се изучава повсеместно в българското образование или да се гледа украинска телевизия веднъж седмично - примерно в петък :tooth:
(всяка прилика с подобни събития, е случайна :) )
Украигският език никога не е ползван от 50млн, нито от 40 , нито от 20. Украинския преди 2013 са го говорили 2-3 западни области, всичко друго си говореше на руски
---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:27 ----------
Защото американския език е полезен за хората, докао македонския е безполезен като укиаинския...
ecotronic
13-09-2017, 12:37
Украигският език никога не е ползван от 50млн, нито от 40 , нито от 20. Украинския преди 2013 са го говорили 2-3 западни области, всичко друго си говореше на руски
---------- Post added at 09:31 ---------- Previous post was at 09:27 ----------
Защото американския език е полезен за хората, докао македонския е безполезен като укиаинския...
Пак си надянал ушанката и пак трябва да ползвам цветните моливи...:)
Някъде да съм конкретизирал , къде по света 50 млн говорят украински? Не съм. Просто исках да обясня това, че украинският език очевадно не може да се сравнява с долно-уйновския диалект, както ти се иска на теб.
А що се касае до това, какъв език се ползва основно в Украйна, ето ти извадка по въпроса:
"на Украине родным украинский является для 31 971 тыс. украинцев (85,2 %) и 328 тыс. русских (2001)"
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D 0%B8%D0%B9_%D1%8F%D0%B7%D1%8B%D0%BA
Но май и това го е писал някой хамерикански шпионин :tooth:
ecotronic
13-09-2017, 13:02
Някога, когато бях в казармата, денонощно ни настройваха срещу нашия най-близък враг от НАТО - вската коалиция, - турският аскер.
Ако някой в онези времена ми беше казал, че ще дойде време в което с този аскер ще сме от една и съща страна на барикадата, чях да му кажа, че е луд........
То пък глей сега, как се извъртат нещата. Турция се суче с Русия и се отдалечава от НАТО....
http://dnes.dir.bg/news/raketi-turtzia-svali-rusci-samolet-26371819?nt=10
.....и излиза, че с турския аскер пак сме врагове.
И това, ако не е курвалък.........:)
Бях ти казвал че този сайт е порнография още преди години... Това дето си го цитирал ,отдолу пише че последно е преправяно преди 10 дена, цъкаш върху него и гледаш колко народ е поправял тази статия. Украински език в Украйна го знаят макс 10 милиона от 45, и то това е защото сме дългогодишни опоненти :)
А за туркулю... какво да ти кажа, понякога имам чувството че има една показна политическа линия за пред медиите и хората , а реално съвсем друго става и се прави ... Ей го, губернатора на Калифорния във Владивосток (май там беше последния форум), заедно с представители на най големите американски компании искали били да правят бизнес , независимо от мнението на конгреса.... Какво трябва да значи това, не знам...
ecotronic
13-09-2017, 15:23
За показността не знам, но щом купуват C400 май не мислят още дълго да стоят в НАТО.
Ма то - така е. Сваляш някой и друг руски изстребител и после ставате големи приятели. Ко да се праи - курвалък :)
Украинският език е също толкова измислен колкото и Украинската нация. Братушките обявиха че 85% от Сирия е освободена от джихадисти.
За показността не знам, но щом купуват C400 май не мислят още дълго да стоят в НАТО.
Ма то - така е. Сваляш някой и друг руски изстребител и после ставате големи приятели. Ко да се праи - курвалък :)
Е нали и Чехия и Полша , и още други натовци си ползват още съветска техника.... Едва ли е проблем, по интересното е от кого смятат да се пазят
ecotronic
13-09-2017, 16:19
Е нали и Чехия и Полша , и още други натовци си ползват още съветска техника.... Едва ли е проблем, по интересното е от кого смятат да се пазят
В случая изобщо не става въпрос за техника. Аз съм сигурен, че на турците въпросните комплекси не са им притрябвали, кой знае, колко много. Цялата работа е за да се покаже на EC, че имат и други варианти, като този да се сближат с Русия. И като е така, дали пък ЕС не трябва да преосмисли позицията си спрямо Турция. Курвалък, бе :)
Са вие, срещу мене и бат Бойко ли ще говорите а ?
http://m.dir.bg/dnes/news/26371910/
dimitar_vd62
14-09-2017, 00:51
В случая изобщо не става въпрос за техника. Аз съм сигурен, че на турците въпросните комплекси не са им притрябвали, кой знае, колко много. Цялата работа е за да се покаже на EC, че имат и други варианти, като този да се сближат с Русия. И като е така, дали пък ЕС не трябва да преосмисли позицията си спрямо Турция. Курвалък, бе :)
Еми от един бардак сте, разбирате ги тия работи.То има и други курви, например Япония, ма те понеже са хора на честа си го казаха мъжката - не искат да са зависими само от САЩ.На Ердоган му дреме за мнението на Европа, която губи по 3,2 млрд месечно от санкциите, а Турция търгува с Русия нефт,газ, въглища, пшеница и т.н.Аи за нас на никой не му дреме та бат Бойко си изпроси от Юнкер едно рамо за шенген с позицията си за Русия, пък руснаците се съгласиха с него че отношенията между ЕС и Русия трябва да са прагматични, само дето България нямала място в тях.Пък и нали Радев покани Путин за 140 годишнина от от Освобождението , сигурно се надява да Путин да се обиди и да не дойде.Той пък и без тез изцепки се съмнявам че ще дойде пред вид прагматичните ни отношения.Само да не вземе да признае че Освобождението е било грешка на Русия и мястото ни е в Османската империя и ония курви, турците дан вземат да дойдат пак на гости че чувам че вече 8000 калпака бил недоимъка на славната ни армия.Пък и тя една натовска армия...курви - https://inforeactor.ru/96776-istoricheskaya-pamyat-bolgarskie-soldaty-nato-otkazalis-strelyat-po-russkim?utm_medium=internal&utm_source=inforeact_internal&utm_campaign=inforeact_internal&utm_term=1270044s573&utm_content=5667480
ecotronic
14-09-2017, 15:12
И що да сме от един бардак?
Турция се отдалечава от EC и се сближава с Русия.
Демек - от един бардак сте :tooth:
И що да сме от един бардак?
Турция се отдалечава от EC и се сближава с Русия.
Демек - от един бардак сте :tooth:
Още не са се сближили достатъчно, така че вие сте от един бардак.... Не казвай хоп...... нали знаеш....
ivan dimitrov
14-09-2017, 17:40
Още не са се сближили достатъчно, така че вие сте от един бардак.... Не казвай хоп...... нали знаеш....
Ние, вие...... а тук има само един официален език. Ами ако бяха три.....примерно? Още ли се чудиш - що така в Украйна?
Това с македонският в България вече е направено.
Не знам дали няма да се повторя, но политиката на Ердоган е в унисон на настроенията, кутурата и религиозните особености на Турция. Съвсем в духа на демокрацията той се вслуша в гласа на народа си и въстана против европейските "ценности" като педерастия, инцеста, зоофилия, педофилия, некрофилия и другите фили, но най-вече против "изстискването"(остеритетът) и забраната за социална политика. Ако беше вкарал Турция в ЕС, то това щеше да е нейният край!
Фереджетата и шамиите не са израз на религиозен фанатизъм, а протест срещу европейския поход на безнравствеността!
ecotronic
14-09-2017, 21:42
Иво, забрави да споменеш и канибализма в ЕС :tooth:
Иво, забрави да споменеш и канибализма в ЕС :tooth:
Ами няма да се очудя, ако и него го.....:cheers:
Раят, създаден от големият ни брат под гъза ни.....
https://ria.ru/politics/20170914/1504754255.html
Не знам дали няма да се повторя, но политиката на Ердоган е в унисон на настроенията, кутурата и религиозните особености на Турция. Съвсем в духа на демокрацията той се вслуша в гласа на народа си и въстана против европейските "ценности" като педерастия, инцеста, зоофилия, педофилия, некрофилия и другите фили, но най-вече против "изстискването"(остеритетът) и забраната за социална политика. Ако беше вкарал Турция в ЕС, то това щеше да е нейният край!
Фереджетата и шамиите не са израз на религиозен фанатизъм, а протест срещу европейския поход на безнравствеността!
Иво,човека просто няма друг полезен ход. И за сега държи фронта.Преди два-три месеца след поредната серия арести в Турция проф. Димитър Иванов обясняваше по някоя от телевизиите как според него стоят нещата там и съм на мнение ,че направи доста точна оценка на ситуацията.Ако имаш време потърси си интервюто ,въпреки ,че не съм му фен,по-смислен анализ относно действията на Ердоган ,при това в десетина-петнайсет изречения не съм срещнал .
ecotronic
15-09-2017, 10:44
Ако трябва да избирам между това да има гей-паради или да има арести на университетски преподаватели, бих избрал първото. Категорично!
ivan dimitrov
15-09-2017, 11:38
И пак се връщаме на рефренът с гейовете......
Забрана за социална политика в Европа!? Ами да!
Как не се сетих и сам!?
ecotronic
15-09-2017, 11:44
За да живееш в която и да е система, е необходимо да си способен да се приспособиш към нея. Или, както е прието да се казва - да покриваш определени стандарти.
Някъде въпросните стандарти, лесно се покриват. От там иде и изразът "в царството на слепите и едноокият е цар"
Другаде, това не е толкова лесно. Това пък е породило израза "Гроздето е кисело"
Ако трябва да избирам между това да има гей-паради или да има арести на университетски преподаватели, бих избрал първото. Категорично!
Тоест варианта и двете неща да ги няма, го изключваме ?!?! Или КГБ или пидалчета?!?! Бахти избора....
ecotronic
15-09-2017, 14:46
Не го изключваме, бре. Но подобна идилия, само в Русия може да съществува :tooth: , нищо, че и Чайковски е бил гей.
Само разсъждавам на тема Турция и EC, защото според вашите писания и заради това, че съм член на този съюз, си имам и сериозни проблеми - ако не ме "изненада" някой гей, то канибалът, дебнещ зад ъгъла, няма да ме пропусне :)
Не го изключваме, бре. Но подобна идилия, само в Русия може да съществува :tooth: , нищо, че и Чайковски е бил гей.
Само разсъждавам на тема Турция и EC, защото според вашите писания и заради това, че съм член на този съюз, си имам и сериозни проблеми - ако не ме "изненада" някой гей, то канибалът, дебнещ зад ъгъла, няма да ме пропусне :)
Ами ще внимаваш. Важното е като попаднеш между канибала и гея да направиш правилния избор....
ecotronic
15-09-2017, 15:46
На думи е лесно, зАеби :)
Що ни си седяхме в соц-а? Тогава нямаше такива простотии :)
ivan dimitrov
15-09-2017, 15:57
Тоест варианта и двете неща да ги няма, го изключваме ?!?! Или КГБ или пидалчета?!?! Бахти избора....
Хъм, прав си, така изглежда.изглежда че няма такъв вариянт. Или има свобода или не. Трябва да си дадеш сметка - защо има гейпаради в европа и защо в Русия вече няма да има. Като си отговориш и на въпросът - дали след като в Русия вече няма да има гейпаради, гейовете там ще изчезнат - изборът се опростява значително.
На думи е лесно, зАеби :)
Що ни си седяхме в соц-а? Тогава нямаше такива простотии :)
Нали.... и канибалите сити , и гейовете нае... задоволени, и избора щеше да го направи партията вместо теб..... Ти само се наслаждавай на живота :)
ecotronic
15-09-2017, 16:15
Нали.... и канибалите сити , и гейовете нае... задоволени, и избора щеше да го направи партията вместо теб..... Ти само се наслаждавай на живота :)
К'ва партия, бе. То между ходенето за хляб на 4 спирки с рейса и регулирането на запалването на Трабанта, оставаше ли време да мислим и за гей-овете? :)
Хъм, прав си, така изглежда.изглежда че няма такъв вариянт. Или има свобода или не. Трябва да си дадеш сметка - защо има гейпаради в европа и защо в Русия вече няма да има. Като си отговориш и на въпросът - дали след като в Русия вече няма да има гейпаради, гейовете там ще изчезнат - изборът се опростява значително.
Сам си отговори на въпроса , от гей парада нито ще се увеличат нито ще намалеят гадовете. А защо такъв свободолюбив индивид като тебе не признава правото на една многонационална държава сама да реши дали й трябват парад , дали този парад е уместен при положение че 98% от хората са против... Защо сте решили че манталитета на хората по света е еднакъв или ако не е то трябва да се уеднакви? Нали за свобода дупе давате, е оставете хората свободно да си гледат държавата.....
ivan dimitrov
15-09-2017, 16:20
К'ва партия, бе. То между ходенето за хляб на 4 спирки с рейса и регулирането на запалването на Трабанта, оставаше ли време да мислим и за гей-овете? :)
Е нали това му беше хубавото - имаше кой да мисли за всичко - Партията. На нас ни оставаше само да висим по опашките.....
Като във оня виц - "и деца ще ти направим...... ти само се запиши...."
Сам си отговори на въпроса , от гей парада нито ще се увеличат нито ще намалеят гадовете. А защо такъв свободолюбив индивид като тебе не признава правото на една многонационална държава сама да реши дали й трябват парад , дали този парад е уместен при положение че 98% от хората са против... Защо сте решили че манталитета на хората по света е еднакъв или ако не е то трябва да се уеднакви? Нали за свобода дупе давате, е оставете хората свободно да си гледат държавата.....
Аз съм си отговорил очевидно. И никъде аз не съм повдигал въпросът, да има ли или не някъде по светът гейпаради, та да ме обвиняваш във вмешателство. Отговарям ти, когато бъркаш прословутите евроценности със отношението към събитя със съмнителен морал. В случаят ти посочих разликата в ценностите. Ако си мислиш че 98 процента от европейците си припадат по гейпарадите, то се лъжеш. Обаче тук(в европа) хората знаят че манталитетът е различен, щото хората са различни. Та.....
А те си бяха там някъде, миг невнимание..... :)
---------- Post added at 13:21 ---------- Previous post was at 13:20 ----------
Е нали това му беше хубавото - имаше кой да мисли за всичко - Партията. На нас ни оставаше само да висим по опашките.....
Като във оня виц - "и деца ще ти направим...... ти само се запиши...."
Безгрижен живот сте си водили ей....
ecotronic
15-09-2017, 16:52
Един от основните принципи в евроценностната система се нарича "зачитане правата на различните".
Утре, Орм-чо, може да се пръкне партия на ходещите с ушанки :)
Ми нека си ходят.........щом не правят нищо противообществено....
Един от основните принципи в евроценностната система се нарича "зачитане правата на различните".
Утре, Орм-чо, може да се пръкне партия на ходещите с ушанки :)
Ми нека си ходят.........щом не правят нищо противообществено....
От толерантност до толерастия има разлика
---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
А къде са правата на обикновените хора ?
https://m.5-tv.ru/news/151256/
http://m.inews.bg/Родител-1-и-родител-2-заместват-майка-и-баща-в-лични-документи_l.a_i.20531.html
Ти родител 1 или 2 искаш да си?
Ма.... май и комунистите не са защитени :)
https://www.vesti.bg/sviat/evropa/lider-komunist-v-shveciia-iznasiliha-me-brutalno-6073835
ivan dimitrov
15-09-2017, 20:48
От толерантност до толерастия има разлика
---------- Post added at 16:45 ---------- Previous post was at 16:28 ----------
А къде са правата на обикновените хора ?
https://m.5-tv.ru/news/151256/
http://m.inews.bg/Родител-1-и-родител-2-заместват-майка-и-баща-в-лични-документи_l.a_i.20531.html
Ти родител 1 или 2 искаш да си?
Кое право на обикновените хора е нарушено?
Ти започна да ме дразниш като оная боркиня против тютюнопушенето, дето искаше в частно заведение за пушачи да не се пуши. Щото и нарушавали правата.
Нали нямаше да казваме на хората как да си организират държавата!? Или.....!?
ecotronic
15-09-2017, 21:03
Орм-чо, ако помислиш съвсем малко и трезво, ще видиш, че "родител-1" и "родител - 2" е по-правилната формулировка. И това няма нищо общо с хомосексуализма.
Ако не можеш и сам да се сетиш, защо, ще ползвам ония моливи и пак ще разбереш. Нема страшно.
:please::please::please::please::please::please::p lease::please::prescription:
ecotronic
15-09-2017, 22:16
Ако едно дете живее с майка си (жената, която го е родила) и с мъж, който не му е баща, въпросният мъж, как е по-правилно да се нарича - баща или родител?
Ако едно дете живее с майка си (жената, която го е родила) и с мъж, който не му е баща, въпросният мъж, как е по-правилно да се нарича - баща или родител?
Нито едно от двете, това че живее с някой не значи че баша му вече не е баща. А и не става дума за термина, става дума за заличаване на разбирането мъж/жена....
ecotronic
15-09-2017, 23:20
А ти откъде разбра за какво става дума? Знаеш ли, как дяволът чете евангелието? :)
От 44-та минута гледайте .....
https://rutube.ru/video/f86cf616ac01fc01625cc9578084b58b/
boris037
16-09-2017, 08:40
Изглежда, че скоро не си влизал в университет.
Изглежда, че скоро не си влизал в университет.
Е ти тък,нали надеждата умира последна.
Успех на ралито,стискам палци,и дано алфата да не те предаде,че като ги знам тия нашите убавици какви са к .... пък твойта е и от дъртите :)
Нарича се пастрок. Той не може нито да му е баща-нито родител.
ecotronic
17-09-2017, 22:56
Аз знам, как се нарича.
Въпросът ми беше ясен:
Ако трябва да се използва само едно от двете - "баща" или "родител", кое е по-правилното?
ivan dimitrov
18-09-2017, 16:27
Ами ако е заченато инвитро, със сурогатна майка? Тия които го отглеждат от парче месо, как се наричат? Ами ако е захвърлено новородено в храстите!? Кой са му родителите?
Единственото право което упоменатата промяна нарушава, е "правото да не зачиташ правата на другите". На това сме се нагледали вече, нека видим и другият вариянт.
Както стана ясно, сме наясно че забраната за изява не води до намаляване на педерастията. Е!? Какво правим като праскаме забрана!?
Предлагам да забравим вече тоя плиткоумен рефрен за еврогей ценностите. Нищо гейско няма в това, да зачиташ правата на различните от теб. Особено като се има предвид фактът, че всички хора са различни. Даже еднояйчните близнаци.
ecotronic
18-09-2017, 16:34
Сърбия, като не е член на ЕС, не провежда ли гей паради? Че и премиерът им участва в тях. Че и не крие сексуалната си ориентация. Това да не би да я прави по-малко политик от наш мъжкар - Бойко?
Айде стига с тоя изтъркан рефрен. Намерете някакъв по-несмехотворен начин да очерните евроценностите.
Аз знам, как се нарича.
Въпросът ми беше ясен:
Ако трябва да се използва само едно от двете - "баща" или "родител", кое е по-правилното?
Баща!
Ако го е осиновил не може да му е родител, но може да му е баща. Имам такива два примера.
Ама това си е лично мое мнение.
ivan dimitrov
18-09-2017, 20:22
Баща!
Ако го е осиновил не може да му е родител, но може да му е баща. Имам такива два примера.
Ама това си е лично мое мнение.
Търсиш кръвната връзка ли?
Ако да - кръвната връзка може ли да се отменя с постановление на съдът? Щото родителски права могат.
ecotronic
18-09-2017, 20:27
Аз пък си мисля, че един човек може да има родители, настойници, пастроци, мащехи и тем подобни, но има само един баща и една майка.
Аз пък си мисля, че един човек може да има родители, настойници, пастроци, мащехи и тем подобни, но има само един баща и една майка.
Номер 1 и 2 нали ? :) а вече другите са родител 3,4,5, 16....
Оплетохте се в глупостите си :)
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
Както стана ясно, сме наясно че забраната за изява не води до намаляване на педерастията. Е!? Какво правим като праскаме забрана!?
А какъв е смисъла на този парад в такъв случай ?
Търсенето на смисъл в гей парад е само по себе си извращение .
Търсенето на смисъл в гей парад е само по себе си извращение .
:lol_sign::lol_sign::lol_sign:
ivan dimitrov
19-09-2017, 15:01
Номер 1 и 2 нали ? :) а вече другите са родител 3,4,5, 16....
Оплетохте се в глупостите си :)
---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
А какъв е смисъла на този парад в такъв случай ?
Какъвто е смисълАт на всеки един парад. Тия поне се забавляват, за разлика от едни други, дето плашат гаргите... докато гонят Миха...ъъъъъ...облаците.
Казваш - глупусти, ама не уточняваш - кое е глупуст.
Попитах те - кое право на обикновените хора нарушава тая промяна, не отговори, та трябваше аз да гадая.
Мен ако питаш - популизмът е глупуст. Ти сигурно си на обратното мнение. Интересно обаче, как така хем харесваш свободата, хем искаш да я ограничаваш...
Много ми е интересно - по какъв начин, определението родител в една бланка, заличава понятието мъж/жена. Ако можеш дай смислен отговор.
Какъвто е смисълАт на всеки един парад. Тия поне се забавляват, за разлика от едни други, дето плашат гаргите... докато гонят Миха...ъъъъъ...облаците.
Казваш - глупусти, ама не уточняваш - кое е глупуст.
Попитах те - кое право на обикновените хора нарушава тая промяна, не отговори, та трябваше аз да гадая.
Мен ако питаш - популизмът е глупуст. Ти сигурно си на обратното мнение. Интересно обаче, как така хем харесваш свободата, хем искаш да я ограничаваш...
Много ми е интересно - по какъв начин, определението родител в една бланка, заличава понятието мъж/жена. Ако можеш дай смислен отговор.
Няма си хабя клавиатурата да ти обяснявам неща , които си ги знаеш и много добре разбираш, ама се правиш на оригинален (или си мислиш че си оригинален с това вечно "неразбиране")
P.S Ник'ва свобода бе, аз съм преподавал на Ким Чен Ин в детската градина "Основи на диктатурата и методично подтискане на свободата"
ivan dimitrov
20-09-2017, 10:31
Няма си хабя клавиатурата да ти обяснявам неща , които си ги знаеш и много добре разбираш, ама се правиш на оригинален (или си мислиш че си оригинален с това вечно "неразбиране")
P.S Ник'ва свобода бе, аз съм преподавал на Ким Чен Ин в детската градина "Основи на диктатурата и методично подтискане на свободата"
Клавиатурата е ценен инструмент, с ограничен ресурс и трябва да се пази. Понеже имам няколко......
Ако ти изглеждам оригинален, значи съм такъв. Принципно тук (във Варна) всички сме такива. Някой даже и бандерол си имат. За какъв се мисля е отделна тема, нямаща нищо общо с разискваната тук.
Това - кое зная и разбирам има косвено отношение към дискусията, но ... след като съм попитал нещо, то е логично да допуснеш че не зная отговорът, или не разбирам "материята".
От смисленият ти отговор, не разбрах как родител-1/ родител - 2, вместо майка/баща, заличава понятието мъж/жена. Мога да гадая естествено, допускам че липсата на полов признак в определението родител, според теб заличава понятието за мъж/жена.
Ако не си забелязал, от десетки години, в развитите страни се опитват да намалят половата дискриминация. Една от стъпките е представянето на гражданите пред държавата да не става по полов признак, когато това не е наложително.
Ако в актът за раждане премахнат графата - пол, няма да ти задавам въпроси.
Някои май изобщо не са наясно с "що е това педерастия"?!
За тях уточнявам : Педерастията е единственото психично заболяване, което се предава по полов път. Поради тази причина е по-опасно от сифилиса, трипера и херпеса взети заедно, понеже не подлежи на лечение.
Механизмът му е прост:
Масажирането на простата води до "простатен оргазъм", в пъти по-силен от обикновеното изпразване. Наблюдават се няколко особености:
Не е задължително да има ерекция
Семеизпразването е в пъти повече по количество и време.
Оргазмът продължава понякога до няколко минути.
Това води до няколко неща:
Първо индивидът вече е неудовлетворен от нормалния секс.
От това той не го практикува и натрупва сексуална енергия в себе си, което се изразява в една свръх агресивност.
Цялата ценностна система се променя.
Човекът става роб на изживяването.
Проблемът е, че изживяването може да стане само с партньор. Самозадоволяването е много комплицирано и търсенето на партньор става важно занимание.
Да се върнем към един друг аспект.
За кого е най-желано това извращение?!
Ами за извращенията в природата. Тия , които природата е отхвърлила за разплод: Тия с малките, недоразвити пишки, меките пишки, уродства, непозволяващи им нормални контакти, при жените тия с вагинизъм, фригидност, нарушени полови органи.....
Изобщо хора, неудовлетворени от себе си и озлобени на всички останали.
Попадайки в такава група, всеки нормален изначало човек много бързо променя личността си и то към по-лошо. Всичко тъмно се пробужда в него.
Ето защо, когато публиката вика:"Съдията е педераст", тя не го освирква за сексуалното му поведение, а за решенията му на терена.
За останалите аспекти, като това, че педалът почти винаги е и педофил няма нужда да се говори или пък защо не?!
Това е така, но кой знае защо го пропускат.
И друго, което ме вкарва в размисъл.
Защо в САЩ, от където ни дават съвети за гей паради, такива няма на публични места?
Кой и защо кара педалите да се гъзят на площада, без да има нужда. От това те реална полза нямат, а само трупат негативи?
Става ли ви ясно, защо през вековете сексуалните извращения са били преследвани.
Имало е периоди, когато това не е било така. в империята на Ал. Македонски, Асирия, Египет, Рим и дори Византия...
И винаги това е бил периодът на разпадането на тия империи.
Изключения няма.
Ако има да ми ги посочи някой.
Бах мааму, що написах за тия гадове.
ecotronic
20-09-2017, 10:53
Браво, Иво!
По-добро описание, едва ли може да се намери :)
Мен лично психо-физичната педерастия не ме притеснява.
Повече ме притеснява поведенческата. :)
:clapping::clapping::clapping::clapping::clapping: :clapping:
За тях уточнявам : Педерастията е единственото психично заболяване, което се предава по полов път. Поради тази причина е по-опасно от сифилиса, трипера и херпеса взети заедно, понеже не подлежи на лечение.
Механизмът му е прост:
Масажирането на простата води до "простатен оргазъм", в пъти по-силен от обикновеното изпразване. Наблюдават се няколко особености:
От това той не го практикува и натрупва сексуална енергия в себе си, което се изразява в една свръх агресивност.
Проблемът е, че изживяването може да стане само с партньор. Самозадоволяването е много комплицирано и търсенето на партньор става важно занимание.
Ами за извращенията в природата. Тия , които природата е отхвърлила за разплод: Тия с малките, недоразвити пишки, меките пишки, уродства, непозволяващи им нормални контакти, при жените тия с вагинизъм, фригидност, нарушени полови органи.....
Попадайки в такава група, всеки нормален изначало човек много бързо променя личността си и то към по-лошо. Всичко тъмно се пробужда в него.
Ето защо, когато публиката вика:"Съдията е педераст", тя не го освирква за сексуалното му поведение, а за решенията му на терена.
За останалите аспекти, като това, че педалът почти винаги е и педофил няма нужда да се говори или пък защо не?!
Защо в САЩ, от където ни дават съвети за гей паради, такива няма на публични места?
Кой и защо кара педалите да се гъзят на площада, без да има нужда. От това те реална полза нямат, а само трупат негативи?
Става ли ви ясно, защо през вековете сексуалните извращения са били преследвани.
Имало е периоди, когато това не е било така. в империята на Ал. Македонски, Асирия, Египет, Рим и дори Византия...
Изключения няма.
:notworthy::notworthy::notworthy:
ivan dimitrov
20-09-2017, 13:27
Механизмът му е прост:
Изключения няма.
Много задълбочен анализ, от който не става ясно обаче, през времето когато тия извращения са били преследвани какво друго се е случвало. Няма и намек за състоянието на империите, преследвали тия извращения.
Да видим близкото минало, у нас, през времето на соца се преследваше педерастията. Всички бяха с много висок морал. Перфектни хомо-сапиенс отвсякъде, на хартия. Педераси си имаше разбира се. Изглежда винаги е имало и ще има.
Остава да видим - какво ако един педераст заема някаква държавна служба, някой знае какъв е и има интереси, които въпросният педераст може да уреди за сметка на държавата. В единият случай - педерастът задължително трябва да се крие, щото е преследван, в другият - всички знаят че е педераст, щото живее в демократична държава и никой не му дреме за личният му живот, стига да спазва правилата.
Е!? Вече съм казвал че скритият педераст е по опасен от изявеният. Кое не е ясно? Кое точно превръща ценностната система на ЕС в гейска, та трябва винаги когато дебатът зацикли, да се връщаме на тая тема?
Това че Путин забрани подобни изяви в Русия, не доказва че там моралът е по висок. Доказва само че свободата там е по малко. За да замажем тоя факт, сега ще плюем по свободата на личноста в европа ли?
Много задълбочен анализ, от който не става ясно обаче, през времето когато тия извращения са били преследвани какво друго се е случвало. Няма и намек за състоянието на империите, преследвали тия извращения.
Да видим близкото минало, у нас, през времето на соца се преследваше педерастията. Всички бяха с много висок морал. Перфектни хомо-сапиенс отвсякъде, на хартия. Педераси си имаше разбира се. Изглежда винаги е имало и ще има.
Остава да видим - какво ако един педераст заема някаква държавна служба, някой знае какъв е и има интереси, които въпросният педераст може да уреди за сметка на държавата. В единият случай - педерастът задължително трябва да се крие, щото е преследван, в другият - всички знаят че е педераст, щото живее в демократична държава и никой не му дреме за личният му живот, стига да спазва правилата.
Е!? Вече съм казвал че скритият педераст е по опасен от изявеният. Кое не е ясно? Кое точно превръща ценностната система на ЕС в гейска, та трябва винаги когато дебатът зацикли, да се връщаме на тая тема?
Това че Путин забрани подобни изяви в Русия, не доказва че там моралът е по висок. Доказва само че свободата там е по малко. За да замажем тоя факт, сега ще плюем по свободата на личноста в европа ли?
Добре, ти ми кажи с какво си по свободен от един руснак , освен това че можеш да се полюбуваш на стадо педали.... ?
ivan dimitrov
20-09-2017, 14:34
Добре, ти ми кажи с какво си по свободен от един руснак , освен това че можеш да се полюбуваш на стадо педали.... ?
А-а-а-а, да бе-е-е! Ами клавиатурата!? А, да! Имам няколко...
Въпросът не е аз с какво съм по свободен. Въпросът е педерастите дали са по свободни. Истинският въпрос ти го зададох по рано, забраната за изява ще намали ли броят им, ти ми отговори - не. И аз мисля така.
Сам го казваш - мога да се наслаждавам на стадо педали ако искам. Сега да видим един руснак, какво по вече може, след като там педерастите са под забрана. Е!?
На въпросът кой педераст е по опасен за оществото, скритият или явният, отговор имаш ли?
Поне изимислихме нова мерна еденица за свободата - педераст/час. Тоест, свободата е равна на броя педали разделени на времето проведено по парадите демек Св=Пд/Ч... Според нашата теория , в Русия няма свобода защото времето е = 0, математически доказано. Извинявам се на всички засегнати .....
PS - Какво ли си мислят случайно попадналите в тази тема хора ?!?!?
ecotronic
20-09-2017, 16:28
Поне изимислихме нова мерна еденица за свободата - педераст/час. Тоест, свободата е равна на броя педали разделени на времето проведено по парадите демек Св=Пд/Ч... Според нашата теория , в Русия няма свобода защото времето е = 0, математически доказано. Извинявам се на всички засегнати .....
Аритметиката не ти е силна страна. Нещо делено на 0 прави бекрайност.
Демек щом в Русия времето е 0, от твоята формула произтича, че и 1 педераст да има там, то пак свободата е безгранична :tooth:
ivan dimitrov
20-09-2017, 16:37
Изглежда не мислиш да икономисваш клавиатурата все пак. Вместо това по горе, можеше да отговориш на някой от насъбралите се въпроси, ако имаш смислен отговор.
Нищо де! Каквото - такова.
След като измисли мерна единижа за свобода, да очаквам ли че ще зарежем гей темата, или да не се надявам?
Аритметиката не ти е силна страна. Нещо делено на 0 прави бекрайност.
Демек щом в Русия времето е 0, от твоята формула произтича, че и 1 педераст да има там, то пак свободата е безгранична :tooth:
Аз съм учил че на 0 не се дели :)
..... май. Прав си , не ми е силата :)
---------- Post added at 13:47 ---------- Previous post was at 13:41 ----------
Изглежда не мислиш да икономисваш клавиатурата все пак. Вместо това по горе, можеше да отговориш на някой от насъбралите се въпроси, ако имаш смислен отговор.
Нищо де! Каквото - такова.
След като измисли мерна единижа за свобода, да очаквам ли че ще зарежем гей темата, или да не се надявам?
Какво по смислено от формула за изчисляване на свободата да ти предложа - не знам....
ecotronic
20-09-2017, 16:52
Аз съм учил че на 0 не се дели :)
..... май. Прав си , не ми е силата :)
Какво по смислено от формула за изчисляване на свободата да ти предложа - не знам....
Важното е, че формулата си я натаманил успешно, типично по русофилски :)
Ся очаквам да постнеш и тази за ЕС. Най-вероятно ще е реципрочната стойност на горната :)
Важното е, че формулата си я натаманил успешно, типично по русофилски :)
Ся очаквам да постнеш и тази за ЕС. Най-вероятно ще е реципрочната стойност на горната :)
Са не мога, ще играем с малката на мавзолей, аз ще съм Ленин , тя почетния караул... че съм след нощна...
ecotronic
20-09-2017, 17:08
Са не мога, ще играем с малката на мавзолей, аз ще съм Ленин , тя почетния караул... че съм след нощна...
Горкото дете :) Що просто не приемеш, че баща му е изкукал и не го оставиш да си расте нормално?
Горкото дете :) Що просто не приемеш, че баща му е изкукал и не го оставиш да си расте нормално?
Баща му е наред, просто му се спи...
ecotronic
20-09-2017, 17:19
Ми тогава пикай и легай. Ко дращиш по форумите? :tooth:
Подхвърлих ви нещо, но не вдянахте.
В САЩ подобни неща са НЕВЪЗМОЖНИ!!!!!
Там няма гей паради и прочие.
Обаче ги насаждат в Европа.
Аз не говоря за сбърканите същества, нещастни по свой начин, а за агресивните хомосексуалисти. Точно те са най-големите чудовища.
Гледах ония ден министър-председателя на Сърбия. Плюеше жлъч и ненавист към хетеросексуалните и само не се затъркаля за да доказва правотата си.
Така са се търкаляли Хитлер, Ал. Македонски, Юлианската династия....Първият документирано е гризял килима....
Страх ме е, че много скоро хомосексуализмът ще стане от норма на поведение с пожелателен характер, на задължителен.
Всяка една империя, когато е имала за табу хомосексуализма е била в разцвет.
Упадъкът идва заедно с фалистични и оргистични култове.
ecotronic
20-09-2017, 21:11
Ти - сериозно ли?
Как при подобно "твърдение" да приемаме останалите ти аргументи ? :)
Ти - сериозно ли?
Ами имам реална връзка с хора там.
Такива простотии могат да си правят колкото искат, но на закрито, с пропуск и над 21.
Аз също бях учуден, но беше потвърдено от трима, независими един от друг хора.
За бога, та те там дори адреналинките и балет Магаданс смятат за порно.
Нали като дойдат племенничките ми и по месец се потя да ги вкарам в ред. Голямата на 19 е напълно боса по въпросите на секса, а те все пак живеят до Чикаго , а не в Аляска.:roll2::roll2:
Я се върни малко назад! Спомни си за скандала с нашата, дипломатка някаква в САЩ, май културно аташе, дето някой беше изкарал скандалните и снимки и цялата българска общност беше възмутена. Главно женската част и гледаха като някакви скумрии от хора на старите моми. Та нашата, много хубава жена, се е снимала в студентските си години, може би, по къси панталонки. Малко по-къси от обичайното, колкото да покажат едно много хубаво дупе. Нищо необичайно за нас, но за тях....
ivan dimitrov
20-09-2017, 21:23
Подхвърлих ви нещо, но не вдянахте.
Обаче ги насаждат в Европа.
Аз не говоря за сбърканите същества, нещастни по свой начин, а за агресивните хомосексуалисти. Точно те са най-големите чудовища.
Гледах ония ден министър-председателя на Сърбия. Плюеше жлъч и ненавист към хетеросексуалните и само не се затъркаля за да доказва правотата си.
Така са се търкаляли Хитлер, Ал. Македонски, Юлианската династия....Първият документирано е гризял килима....
Страх ме е, че много скоро хомосексуализмът ще стане от норма на поведение с пожелателен характер, на задължителен.
Всяка една империя, когато е имала за табу хомосексуализма е била в разцвет.
Упадъкът идва заедно с фалистични и оргистични култове.
Общо взето - нищо не разбрах. Казваш че при хитлер се е толерирал хомосексуализмът ли?
Разбрах че си гледал сръбският министър-председател, не разбрах къде, та и аз да го видя.
Не разбрах кои неща са невъзможни в САЩ. Разбрах че ни ги насаждат на нас обаче
Разбрах че империите, в които са преследвали педалите са просперирали, не разбрах обаче - кои са те.
Аз пък се страхувам от слънцето. А, де! Ама докторът ми каза че страховете са ирационални, да се лекувам с ракийка....
невъзможното (http://bnr.bg/post/100708237/nai-masoviat-v-istoriata-na-sasht-gei-parad-se-provede-v-manhatan)
Имаше едни идиоти, дето твърдяха че "няма невъзможни неща". Познай! Прави са!
п.п. Искам да напомня на всички очевидното - за да пише някой тук, то той има връзка с интернет. А там има почти всичко.
п.п.п.п. А-а-а-а ха,ха,ха! Сега разбирам защо (https://neverojatno.wordpress.com/2016/05/04/gey/) това отношение.
Общо взето - нищо не разбрах. Казваш че при хитлер се е толерирал хомосексуализмът ли?
Разбрах че си гледал сръбският министър-председател, не разбрах къде, та и аз да го видя.
Не разбрах кои неща са невъзможни в САЩ. Разбрах че ни ги насаждат на нас обаче
Разбрах че империите, в които са преследвали педалите са просперирали, не разбрах обаче - кои са те.
Аз пък се страхувам от слънцето. А, де! Ама докторът ми каза че страховете са ирационални, да се лекувам с ракийка....
невъзможното (http://bnr.bg/post/100708237/nai-masoviat-v-istoriata-na-sasht-gei-parad-se-provede-v-manhatan)
Имаше едни идиоти, дето твърдяха че "няма невъзможни неща". Познай! Прави са!
Хитлер е бил във връзка с Рьом и за това го убива, както и цялата СА, които също са били педали. НКВД на Ежов са също сбирщина от педали, за това и Лаврентий Павлович ги посича, защото разложението е пълно и то само в рамките на десетилетие.
В Османската империя, Монголската, Татарската, Асирийската, Китайската, Британската, Германската..... Всички те са били във възход, когато са се борили с тая чума.
Като са се изпедерасили и са угаснали.:heavy_cry:
ecotronic
20-09-2017, 21:42
От всичко казано дотук, разбрах, че Русия е в много сериозен възход, защото, за разлика от други пропадащи държави, е забранила гей парадите :tooth:
ivan dimitrov
20-09-2017, 21:53
Хитлер е бил във връзка с Рьом и за това го убива, както и цялата СА, които също са били педали. НКВД на Ежов са също сбирщина от педали, за това и Лаврентий Павлович ги посича, защото разложението е пълно и то само в рамките на десетилетие.
В Османската империя, Монголската, Татарската, Асирийската, Китайската, Британската, Германската..... Всички те са били във възход, когато са се борили с тая чума.
Като са се изпедерасили и са угаснали.:heavy_cry:
Идея намам за връзките на Хитлер, бога ми, не ме и интересуват. Това което е известно на простолюдието е че барабар с евреите, са "изгорели и педалите. Още в началото. полукавичките са щото са горели и буквално. Започнало се е със забрани...като в.....
Това СА съкращение за Съветска Армия ли е? Това обяснява защо социализъма така педерастки здаде багажа.
Предлагам отново - забравете я тая тема. Става ми неприятно да пиша вече. Знам че е прекалено, но като говорим за ЕС и Русия, а-а-ако е възможно, да забравим и вечният враг - щатите. Току виж се пръкне смислена дискусия.
ecotronic
20-09-2017, 21:56
Е ти, какво очакваш? Пропагандата до такава степен им е ливосала мозъците, че най-сериозните им аргументи са в стил "а вие, защо биете негрите ?" :)
ivan dimitrov
20-09-2017, 22:15
Е ти, какво очакваш? Пропагандата до такава степен им е ливосала мозъците, че най-сериозните им аргументи са в стил "а вие, защо биете негрите ?" :)
Хе, преди час се сетих за това. Понеже Митака е много впечатлен от пресконференциите на Путин, и понеже се заговори за оригиналност и понеже наскоро гледах интервю с Путин...
На въпросът - защо Пуси Раят са в затвора, отговорът му беше - " А как се превежда това на руски". Нямаше ли да е оригинално да попита - "а вие що си биете негрите".
Някакви специални очаквания нямам, очевидно. За мен е важно да се зададът правилните въпроси. Отговорите са бонус, евентуално. Понеже не мисля че съм всезнаещ и безпогрешен, очаквам и да науча нещо. И се случва, понякога. Особено когато не обсъждаме педерасите и щатите.
Ти - сериозно ли?
Я ходи при червеновратите в Тексас да организираш един парад, да видим с колко дупки от куршуми ще се завърнеш....
СА са щурмоваците на Рьом.
СС Имперската тайна полиция
СД военно контра разузнаване.
И да, в Бухенвалд веднага след "Нощта на дългите ножове" се вкарват всички педали, лесбийки, крадци и мошеници. За педофили не се е говорело, защото такива са убивани на място.
После пак там са въдворявани и други от сорта като германските комунисти. Там и Ернст Телман е застрелян в медицинския пункт. Точно до крематориума, с изстрел в тила от процепа на мерилката за височина.
ecotronic
20-09-2017, 22:26
Я ходи при червеновратите в Тексас да организираш един парад, да видим с колко дупки от куршуми ще се завърнеш....
Ето, че макар и бавно и мъчително, стигаш до истината. В САЩ хем гей парадите уж не са забранени, хем гейовете са подложени на изтребление.
А Путя забранява парадите, защото милее за гейовете :)
ivan dimitrov
20-09-2017, 22:52
СА са щурмоваците на Рьом.
СС Имперската тайна полиция
СД военно контра разузнаване.
И да, в Бухенвалд веднага след "Нощта на дългите ножове" се вкарват всички педали, лесбийки, крадци и мошеници. За педофили не се е говорело, защото такива са убивани на място.
После пак там са въдворявани и други от сорта като германските комунисти. Там и Ернст Телман е застрелян в медицинския пункт. Точно до крематориума, с изстрел в тила от процепа на мерилката за височина.
Така, разкодирахме абревиатурите. Сега да видим връзката м/у хИТЛЕР, гейовете и империите. Казваш че аДОЛФ е бил гей, и за да не стане това известно е опуцал гаджето си ли. Щото явно ти е известно че там, тогава педалите са били преследвани, като в......
Пази боже! Да не искаш да кажеш че и ..... е прикрит гей!? Ужас!!
Сега - последно, защо райхът се катурна? Щото са били много гейовете или щото са ги изтрепали?