Log in

View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

ecotronic
19-01-2016, 17:44
Курсът Русия - послушното кучемце на запада (нашият модел) не е възможен, ако мислиш по друг начин значи не познаваш руснака. И не Русия тръгна по този курс а ние. Долара може да струва и 1000 рубли - Русия , като изключим лукса си е самодостатъчна. Не че това е добре , имам предвид че 99,9 % от държавите не могат да осигурят всичко необходимо без внос.... те могат и няма да се огънат . Дори да си отиде Путин , никога няма да дойде на негово място Елцин или Горби. Ще е някой като него.....

Ако Русия си беше самодостатъчна, сега нямаше да страда от ниските цени на нефта, щото нямаше да и трябва внос.
Ама така е - като внасяш всичко, много далечно на лукса и като жертваш последните си копейки за военно-въздушно-космическо-галактическия комплекс......

А вие вийте си викайте "Ура" от трибуните :hehe:

Orm
19-01-2016, 17:47
Ако Русия си беше самодостатъчна, сега нямаше да страда от ниските цени на нефта, щото нямаше да и трябва внос.
Ама така е - като внасяш всичко, много далечно на лукса и като жертваш последните си копейки за военно-въздушно-космическо-галактически комплекс......

А вие вийте си викайте "Ура" от трибуните :hehe:

Военно - въздушно-космическо-галактическата промошленост носи стотици милиарди в бюджета им само да те подсетя.
Нямам предвид че сега е , имам предвид че ако се наложи - може.

ecotronic
19-01-2016, 17:49
Военно - въздушно-космическо-галактическата промошленост носи стотици милиарди в бюджета им само да те подсетя.
Нямам предвид че сега е , имам предвид че ако се наложи - може.

Де им е проблемът тогава? Да продължават са си произвеждат и продават смърт. То всичко се пише.

Orm
19-01-2016, 17:52
Де им е проблемът тогава? Да продължават са си произвеждат и продават смърт. То всичко се пише.

Те продават предимно защита от тези които носят смърт. Проблема им са такива като теб и Елцин :)

ecotronic
19-01-2016, 17:55
Те продават предимно защита от тези които носят смърт. Проблема им са такива като теб и Елцин :)

Що ме сравняваш с Елцин бе? Аз пия само по 2 ракии.:)

Orm
19-01-2016, 17:57
Що ме сравняваш с Елцин бе? Аз пия само по 2 ракии.:)

Тебе те сложих там за по голям литературен ефект :)

ecotronic
19-01-2016, 18:14
Тебе те сложих там за по голям литературен ефект :)

Тъй-тъй........аз отдавна съм те признал за велик писател.:)

А онзи - Митака - той е по по-драматичния жанр, с еротично-сексуален привкус :)

Orm
19-01-2016, 18:17

Не мое ти стигнем постреализма с елементи на имажинизъм.... :)

ivan dimitrov
19-01-2016, 18:29
Курсът Русия - послушното кучемце на запада (нашият модел) не е възможен, ако мислиш по друг начин значи не познаваш руснака. И не Русия тръгна по този курс а ние. Долара може да струва и 1000 рубли - Русия , като изключим лукса си е самодостатъчна. Не че това е добре , имам предвид че 99,9 % от държавите не могат да осигурят всичко необходимо без внос.... те могат и няма да се огънат . Дори да си отиде Путин , никога няма да дойде на негово място Елцин или Горби. Ще е някой като него.....

Прочети дословно какво написах. Прочети го пак.
Някъде да виждаш думата послушно или кученце!?
Можеш ли да приложиш тия епитети спрямо Германия?
Ако можеш - извинявам се, няма смисъл да дискутираме.
Като казваш - самодостатъчна, разбираш ли че това значи НИЩО навън/навътре, само отвътре.
Сигурен ли си че тезата ти "издържа"? Погледна ли курса долар/рубла, евро/рубла? Това нещо говори ли ти? Има едни люде, дето звездите им говорят, тях ги знаеме всички.

myato
19-01-2016, 18:49
Прочети дословно какво написах. Прочети го пак.
Някъде да виждаш думата послушно или кученце!?
Можеш ли да приложиш тия епитети спрямо Германия?
Ако можеш - извинявам се, няма смисъл да дискутираме.
Като казваш - самодостатъчна, разбираш ли че това значи НИЩО навън/навътре, само отвътре.
Сигурен ли си че тезата ти "издържа"? Погледна ли курса долар/рубла, евро/рубла? Това нещо говори ли ти? Има едни люде, дето звездите им говорят, тях ги знаеме всички.

Курсът на валутите е такъв, какъвто отърва на централната банка, а те са си либерасти, не по-различни от тези на "Дувар Сокак". Пък по отношение на Путин, всички трябва да се радваме, че е той, щот идея си нямате какви са алтернативите. Палете му свещи за здраве.

Не мое ти стигнем постреализма с елементи на имажинизъм.... :)

Я признавам Иво за бест у литературнио жанр с фин еротизъм и ефимерни алкохолни воалирания.:cheers:Ай на здраве, че търгам да събирам отпечатъци, иначе доктор на върба. Па вий ги мислете руснаците.

Orm
19-01-2016, 18:52
Германия е кученце на САЩ, Франция също. Не правят и стъпка без разрешение. Германия до сега е окупирана , как няма да слуша ?!?!?
А ти видя ли курса лев - долар ?!?!? И какво от това ???
А и ти чай не си чел внимателно, казах "ако се наложи" а не че аа се запътили натам...

ivan dimitrov
19-01-2016, 19:04
Курсът на валутите е такъв, какъвто отърва на централната банка, а те са си либерасти, не по-различни от тези на "Дувар Сокак". Пък по отношение на Путин, всички трябва да се радваме, че е той, щот идея си нямате какви са алтернативите. Палете му свещи за здраве.

Мислиш че успяха да изпозастрелят всички ли? Не са, тва много народ, даже Сталин не успя напълно.
Тва, левите хора сте егати и оптимистите! Докато не е имало опит - иди/дойди, ама сега, след експеримент в такъв мащаб......

pavlin
19-01-2016, 19:06
Курсът на рублата е недооценен 1:3. Цената на петрола ще расте.

ivan dimitrov
19-01-2016, 19:17
Курсът на рублата е недооценен 1:3. Цената на петрола ще расте.

Ха, ха, чакай, ще стане, ама не утре. Както и да е, не за цената на петрола идеше реч. Идеше реч за курса на рублата и зависимоста му(на кур са) от цената на петрола.
Това ясно ли е какво показва? Схващеме ли колко е самодостатъчна Русия? Ако западът наложи санкции, по модела на контрасанкциите на Русия, разбираме ли какво ще се случи?

myato
19-01-2016, 19:21
Мислиш че успяха да изпозастрелят всички ли? Не са, тва много народ, даже Сталин не успя напълно.
Тва, левите хора сте егати и оптимистите! Докато не е имало опит - иди/дойди, ама сега, след експеримент в такъв мащаб......

Извинявай, ма леко не фанах идеята. Ако намекваш, че Путин отстрелваше "опозицията", грешка си. Тях ги "чистеха" работодателите им, с идеята да "вържат" цветна "революцийка", ма номера не мина.
Тва, левите хора сме реалисти и до гуша ни е дошло от експерименти.
В същност тук някой на ясно ли е що е ляво и що е дясно въобще? От спекулации на тема, май цари тотално объркване.
Айде, ще поставя въпроса така: Кое определя една идеология като лява или дясна?

pavlin
19-01-2016, 19:32
Ха, ха, чакай, ще стане, ама не утре. Както и да е, не за цената на петрола идеше реч. Идеше реч за курса на рублата и зависимоста му(на кур са) от цената на петрола.
Това ясно ли е какво показва? Схващеме ли колко е самодостатъчна Русия? Ако западът наложи санкции, по модела на контрасанкциите на Русия, разбираме ли какво ще се случи?

Точно зависимостта показва че руската икономика в голяма степен е самодостатъчна.

ivan dimitrov
19-01-2016, 19:33

Намесата на държавата(мнозинството) в живота на хората.
100% държава = 100% ляво(комунизъм), 0% държава = 100% дясно(анархия). 50/50 % = либерализъм. Либерализъм, не либерастия, щото левите така и не разбрахте че хората са различни. Аз така и не мога да разбера - кво толкова ви пречат истински левите. Като нямаш досег с тях, кво като си живеят? А с кого ще контактуваш, зависи само от теб, индивидът.

Точно зависимостта показва че руската икономика в голяма степен е самодостатъчна.
Пробвай пак! Ако недовиждаш, слагай очила, не е срамно, и аз нося.

myato
19-01-2016, 19:52
100% държава = 100% ляво(комунизъм), 0% държава = 100% дясно(анархия). 50/50 % = либерализъм. Либерализъм, не либерастия, щото левите така и не разбрахте че хората са различни. Аз така и не мога да разбера - кво толкова ви пречат истински левите. Като нямаш досег с тях, кво като си живеят? А с кого ще контактуваш, зависи само от теб, индивидът.

Типичен пример за незнание, в тюрлюгювеч с лозунги и клишета.
Извинявай. Не е лично. Просто вербализира всеобща заблуда.
Айде, икономистите, някой да "хвърли светлина".

ivan dimitrov
19-01-2016, 19:58
Типичен пример за незнание, в тюрлюгювеч с лозунги и клишета.
Извинявай. Не е лично. Просто вербализира всеобща заблуда.
Айде, икономистите, някой да "хвърли светлина".

Вместо да изпитваш икономистите, вземи просвети масите. Кво ти пречи, религията ли?

myato
19-01-2016, 20:05
Вместо да изпитваш икономистите, вземи просвети масите. Кво ти пречи, религията ли?

Обещавам, че ще го направя, но искам да получа и други отговори, защото въпроса не е отправен индивидуално, а към всички, пишещи тук, така че моля за малко търпение.

ivan dimitrov
19-01-2016, 20:08
Обещавам, че ще го направя, но искам да получа и други отговори, защото въпроса не е отправен индивидуално, а към всички, пишещи тук, така че моля за малко търпение.

Аха, ами ще чакам, де ще ида. На всичко отгоре съм наясно че информацията е по ценна от злато, струва си чакането.

pavlin
19-01-2016, 20:21

Пробвай пак! Ако недовиждаш, слагай очила, не е срамно, и аз нося.

Пълна неграмотност и очила няма да ти помогнат.

ecotronic
19-01-2016, 20:21

Дясна - обслужва интересите на капитала. Лява - тези на онеправданите от капитала.

Когато се вгледа в редиците на нашто БСП, човек може тотално да се обърка, като види такива неща, като социалисти - милионери.

ivan dimitrov
19-01-2016, 20:31
Пълна неграмотност и очила няма да ти помогнат.

Принципно нямам претенции кой ще ме образова. Може и ти. Няма да се разсърдя.
Ти погледна ли зависимоста на курса на рублата от цената на петрола?
п.п. Не забравяй обаче, че като любознателен ученик, задавам и въпроси.

myato
19-01-2016, 20:54
Дясна - обслужва интересите на капитала. Лява - тези на онеправданите от капитала.

Когато се вгледа в редиците на нашто БСП, човек може тотално да се обърка, като види такива неща, като социалисти - милионери.

За лявото и дясното, не е това.
За БСП-то си на 100% прав.

dimitar_vd62
19-01-2016, 20:58
Е ти го учителя любим - http://www.moreto.net/novini.php?n=311430&c=02 и споко, ще стигнем Германия в обозримо бъдеще - http://www.moreto.net/novini.php?n=311476&c=03
За курса рубла -петрол не знам ма чета че в Шенген затварят граници а Франция обяви извънредно икономическо положение.

А и http://ria.ru/economy/20160119/1361949093.html

ivan dimitrov
19-01-2016, 21:09
Е ти го учителя любим - http://www.moreto.net/novini.php?n=311430&c=02 и споко, ще стигнем Германия в обозримо бъдеще - http://www.moreto.net/novini.php?n=311476&c=03
За курса рубла -петрол не знам ма чета че в Шенген затварят граници а Франция обяви извънредно икономическо положение.

Това вярвам е към мен.
Аз съм се учил доста преди да чуя даже за адаша. Ако искаш да ми кажеш нещо, може да го правиш без линкове. Аз не ги ползвам, за да кажа какво мисля. Тук съм за да науча вашето мнение, не на тия които мислят почти като вас. Съответно казвам аз какво мисля, ако нещо не разбирам - питам.
Затварянето на шенген е съвършено различна тема, от тая - колко е зависим курсът на рублата от цената на петрола. Ти вярваш ли че Русия си е самодостатъчна?

dimitar_vd62
19-01-2016, 21:29
Мда.И кво ма тревожи курса на рублата спрямо долара.По ме тревожи че без референдум си дадохме небето на други да го охраняват.

ivan dimitrov
19-01-2016, 21:31
Мда.

Аха.
А-а-а, друга тема! Ами...когато политкома казваше че наща задача е да "устискаме 45 мин. докато дойдат братюхите, тревожеше ли се?
п.п. А може ли да останем веднъж, на една и съща тема, за разнообразие?

dimitar_vd62
19-01-2016, 21:37
Нещо интересно - http://topwar.ru/89427-nu-chto-na-mars-ili-kuda-podalshe.html

ivan dimitrov
19-01-2016, 22:11

Ха! Диаметрално противополжна тема! Изненадаааа!
Е, ами...тия дни(по коледа), ще ти издиря филмче, в което се казва(показва) за работещ фотонен двигател, монтиран на немски спътник. Колкото и невероятно да ти изглежда, гледах го по някаква телевизия, рекламираща ЕС, при това без въобще да става въпрос за военни.
п.п. това преди поне 2г

dimitar_vd62
19-01-2016, 23:19
Къде видя да става въпрос за военни - http://www.kbkha.ru/?p=2 .Фотонни двигатели няма още ,става въпрос за нещо друго.Омръзна ми да споря за САЩ и Русия.

Фьодор Достоевски за освободените от Русия народи.

из „Дневник“* (1877г.)

Те ще започнат новия си живот след освобождението, повтарям, именно с това, че ще си изпросят от Европа – например от Англия и Германия, закрила и покровителство за тяхната свобода. И макар Русия да е също европейска държава, ще го направят именно, за да се защитават против Русия.

И непременно ще започнат с това, че вътрешно, ако ли не даже и на глас, ще заявят сами на себе си и ще убедят самите себе си, че въобще не дължат на Русия никаква благодарност, а напротив: че едва са се спасили от властолюбието на Русия след сключването на мира чрез намесата на европейския концерт – а пък ако не се била намесила Европа, Русия веднага би ги погълнала, «с цел да разшири границите и територията на великата Всеславянска империя, та алчното, хитро и варварско великоруско племе да пороби славяните».

Може би цял век след това, или повече, те непрестанно ще треперят за своята свобода и ще се страхуват от властолюбието на Русия; ще се подмазват на европейските държави, ще клеветят Русия, ще сплетничат и интригантстват против нея. О, аз не говоря за отделните хора: ще има и такива, които ще разберат какво винаги е означавала, означава и ще означава Русия за тях. Но тези хора, особено в началото, ще са толкова малко, че ще бъдат подложени на подигравки, омраза и дори политическо преследване.

А най-приятно за освободените славяни ще бъде да тръбят по цял свят, че те са племена образовани, способни на най-висша европейска култура, докато Русия – това е варварска страна, мрачен северен колос, дори не с чисто славянска кръв, гонител и враг на европейската цивилизация.

Разбира се, те още от самото начало ще си направят конституционно управление, ще имат парламенти, министри, оратори, речи. И всичко това извънредно много ще ги утешава и възхищава.

Те ще се опияняват от възторг, като четат за себе си телеграми, съобщаващи на цял свят в парижките и лондонски вестници, че след продължителна парламентарна буря най-сетне е паднало правителството на (…впишете тук страна по ваш избор) и се е съставило ново, вече с либерално мнозинство и, че (… фамилия по избор) най-после се е съгласил да стане министър-председател.

Русия трябва сериозно да се подготви за обстоятелството, че всички тези освободени славяни с опиянение ще се втурнат към Европа, до загубване на собствената си личност ще се заразят с европейските форми – политически и социални, и ще смятат, че така трябва да изживеят цял един дълъг период на европеизъм, преди да постигнат нещо значително като славяни и в своето особено славянско призвание пред човечеството.

А тези земички вечно ще се карат помежду си, вечно ще си завиждат и ще интригантстват едни против други.

Разбира се, ако се появи някаква сериозна беда, всички непременно ще потърсят Русия за помощ. Колкото и да ни мразят, колкото и сплетничат и да ни клеветят пред Европа, умилквайки се около нея и уверявайки я в своята любов, те винаги инстинктивно ще чувстват (разбира се, само в минути на опасност, не и преди това), че Европа е естествен враг на тяхното единство, винаги е била и винаги ще си остане такъв техен враг; и, че ако въобще ги има на света, то е само, защото съществува огромният магнит Русия, която непреодолимо ги притегля към себе си, като по този начин запазва тяхната цялост и единство.

ivan dimitrov
19-01-2016, 23:50
Къде видя да става въпрос за военни - http://www.kbkha.ru/?p=2 .Фотонни двигатели няма още ,става въпрос за нещо друго.Омръзна ми да споря за САЩ и Русия.

Ами в заглавието на сайта бе. Можеше да пуснеш линк към тоя материал изначално, но не... Както и да е.
Ти къде видя да споменавам САЩ!?
Фотонни двигатели има, работещ прототип има монтиран на германски спътник. Двигателят е маневрен, не тягов, но работи. Според мен е по скоро плазмен, не фотонен, но е факт че в предаването което гледах го определиха по тоя начин. Като се добера до свястен нет, ще го издиря. Предаването се именуваше като Европа сега, Европа днес, или нещо подобно. И това е все тая. Има ли шанс, като зачекнем някоя тема, да не скачаме в 5 други, за да разберем - кой, какво мисли? Тебе впечатли ли те че германците, въпреки това което стана, пак си празнуват(във връзка със затворените граници)? Това последното, в случай че загуби интерес кък досегашните теми и изведнъж се загрижи за Шенген. На папагал се обърнах - коефициентът на пречупване на светлината си е все един и същ, независимо как ще наречем крайният ефект.
п.п. Е, не! Наистина няма смисъл да се чете и пише тук. Сега пък на история ни "избива".
Отивам да купувам бурки и фереджета, гледам станали са модерни. Като гледам Кьолн как си правят фестивала, може да ги изкупят всичките.

ecotronic
20-01-2016, 12:07

Че руският език не ми е силна страна е факт, но какво му е толкова интересното на въпросния двигател?

dimitar_vd62
20-01-2016, 16:15
Ма като искате да е по темата ето ви новост - http://tass.ru/ekonomika/2599783 - край, конец, end. ББ може си сънува каквото иска , хъбове и опашка от чакащи на тях.
Я кажете сега какво се отчетохте на Нюланд и какво ви заръча и защо я покриха от медиите.Вероятно ще се продължи с унищожаването на армията ни.Въпроса е поетапно или наведнъж ще ни глътне Турция.Ванка правилно си се ориентирал към бурките и чалмите, бързо че промоцията свършва.Може да помислите по въпроса що не се чува нищо за нови или поне стари истребители ами решиха да ни дадат небето на други - ми щото няма да ни трябват.Чехите искат "резервна граница" по протежение на България-Македония, някак теденциозно оставаме от аналната страна.Какво договори Довутоглу в София и защо още една турска структура започва работа у нас.

Айде и едно клипче - http://vbox7.com/play:66d8daf15d и послушайте Обама че европа се нуждае от интегриране на мусюлманите

Πъpвaтa фaзa e – влacттa ce cъoбpaзявa c oбщecтвoтo и пpaви (oбщo-взeтo) ĸaĸвoтo тo иcĸa.

Bтopaтa фaзa e – влacттa мaнипyлиpa oбщecтвoтo ĸaтo мy внyшaвa ĸaĸвo тo дa иcĸa, тaĸa чe тя cлeд тoвa дa пpaви тoчнo тoвa, ĸoeтo мy e внyшилa, чe тo иcĸa.

Tpeтaтa фpaзa e – влacттa пpaви ĸaĸвoтo cи иcĸa и пocлe пpинyждaвa oбщecтвoтo c миĸc oт зaceгa пoвeчe „мeĸa“ (пpoпaгaндa) и вce oщe пo-мaлĸo „твъpдa“ (peпpecии) cилa дa пpиeмe тoвa, ĸoeтo тя пpaви ĸaтo eдинcтвeнo пpaвилнo, вяpнo и тoчнo или пoнe ĸaтo нaй-мaлĸoтo злo, зaщoтo нямa aлтepнaтивa.

Чeтвъpтaтa фaзa e – влacттa пpaви ĸaĸвoтo cи иcĸa и нe дaвa пyĸнaтa пapa ĸaĸвo миcли oбщecтвoтo.

dimitar_vd62
21-01-2016, 20:50
http://www.moreto.net/novini.php?n=311683&c=03 тия са или много нагли или луди.След като толкова държат на суверинитета си да зачитат и чуждия.Путин да вземе да ги избомби.
Другия наглец излиза че сме най-бедни ама от най-богатите.Путин да вземе да ни избомби че да са отървем от себе си.

Европа - http://www.moreto.net/novini.php?n=311728&c=03 пак потупване по рамото а на Турция 3 млрд.

dimitar_vd62
22-01-2016, 21:02
Повтаря се сценария от WWII - http://www.moreto.net/novini.php?n=311755&c=03 Не си спомням законния президент на Сирия да ги е молил за помощ, а дали и Русия ще е съгласна е друг въпрос.

ecotronic
22-01-2016, 21:09
Повтаря се сценария от WWII - http://www.moreto.net/novini.php?n=311755&c=03

Какъв сценарий? Аналогията ти издиша отвсякъде.

dimitar_vd62
22-01-2016, 21:26
Чекаш да се увериш че Русия ще сппечели и са фъргаш в последния момент за да имаш пай от пицата с малко усилия.Не беше ли така и пред втората световна - когато стана ясно че Сталин ще спечели.

ecotronic
22-01-2016, 21:36
Чекаш да се увериш че Русия ще сппечели и са фъргаш в последния момент за да имаш пай от пицата с малко усилия.Не беше ли така и пред втората световна - когато стана ясно че Сталин ще спечели.

Добре че Русия се намеси в Сирия, та САЩ да спечелят покрай нея.

Намекът ти затова, че това се случва по аналогия с ВСВ е неудачен, защото САЩ влизат във ВСВ след нападението на Пърл Харбър (7 - ми декември 1941), когато още СССР е бил далеч от обрата на действията.

Накратко - позапомнил си някоя и друга глупост с която ни промиваха мозъците някога и сега я ползваш неуместно.

dimitar_vd62
22-01-2016, 21:43
Добре че Русия се намеси в Сирия, та САЩ да спечелят покрай нея.

Намекът ти затова, че това се случва по аналогия с ВСВ е неудачен, защото САЩ влизат във ВСВ след нападението на Пърл Харбър (7 - ми декември 1941), когато още СССР е бил далеч от обрата на действията.

Накратко - позапомнил си някоя и друга глупост с която ни промиваха мозъците някога и сега я ползваш неуместно.

А а в Европа, кога влизат и ако не беше Пърл Хърбър какво щеше да стане.Да ти припомня 6 юни 1944г
Накратко, не са прави на ударен.

ecotronic
23-01-2016, 11:58
А а в Европа, кога влизат и ако не беше Пърл Хърбър какво щеше да стане.Да ти припомня 6 юни 1944г
Накратко, не са прави на ударен.

По твойта логика, допреди победния ход на руснаците към Берлин, те просто са спали докато марсианците са отслабвали вермахта.

Именно благодарение на войната между САЩ и Япония, руснаците са могли да изтеглят от далечния изток жизнено важни за отбраната и офанзивата срещу вермахта армии, защото за Япония е било немислимо да предприеме и нападение над СССР и да воюва на 2 фронта.

Orm
24-01-2016, 21:15
Тука и двамата сте прави :) Вярно е че ако САЩ не беше се ступал с японците на СССР щеше да е много тегаво. Но е вярно също че САЩ се включват във войната в Европа не за да помогнат на руснаците, а за да не изпуснат подялбата на пая. Също така е вярно че не САЩ а Англия е големият противник на СССР по това време.
P.S - не забравяйте че е имало времена когато Руската империя е била пръв приятел на щатите а британската империя - големият враг..... :) Странна работа е историята.....

ivan dimitrov
24-01-2016, 23:17
Странна работа е историята.....
Ей това съдържа цялата истина за историята. Всеки си я тълкува както му изнася. Тъкмо щото е така, аз до 40-тата си година, нямах идея че единствено руснаци са бомбили Варна. Щатите са създавали главоболия не само на японците. Немските подводници в един момент са били сериозен коз на "оня" там. Французите също са имали партизани, ама не като нашите. Ингилизите имат не малко заслуги за изхода на тая касапница. Несъмнено СССР отнася най голямата хурка, но това не значи че само те и единствено те са спрели "оня". От намесата си на Европа, щатите не виждам какво печелят. Планът Маршал им струва доста суха пара. Да култивирали са си пазар, от гледна точка на европейците - де да бяха го направили и в другият лагер така.

Щото е ясно че не сте толкова русофили, колкото мразите щатите, а си представете ЕС с Русия и Турция в него, и хегемонът САЩ насреща. Как ви изглежда?
Да припомня че над 60% от иновациите са с корени в старият континент, но се развиват в ..... там, в крайна сметка.

alfa racer GTA
25-01-2016, 00:38
Ами ша "отнесат най-голямата хурка" руснаците я.Нали са били 21 месеца съюзници с Хитлерова Германия . https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%A0%D0%B8%D0%B1%D0%B5% D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2 (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%A0%D0%B8%D0%B1%D0%B5% D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2)

Наакали са се, после "Кой ми сра в гащите"...?

Истината за американците е че изобщо не са искали да се месят във Втората световна война и да воюват със собствени войски.

С много големи усилия тогавашния президент Франклин Рузвелт успява да убеди Конгреса и Сената да предоставят поне логистична помощ-на Великобритания и СССР основно.Храна и превозни средства преди Япония да нападне Пърл Харбър- джипове, храна в консерви, а за Великобритания и някои суровини.Има филми гледайте ги-има съветски части с американски джипове "вранглер" които са използвани и в американската армия.Доставят гипрез северните пристанища с кораби.След японското нападение САЩ започва да доставя и танкове на Съветския съюз, тъй като първоначално немците унищожават доста голяма част от съветските танкове и отделно Съветите поради напредване на немците местят цели заводи и във вътрешността на страна си.Това все пак изисква време от поне 40 дни през които тези заводи не произвеждат макар и морално остарели танкове.

Доколкото имам спомен цялата им военна индустрия я местят за около 4 месеца -работници барабар с машините...

Тази тема и особено споровете в нея в стил "На Руснаците или на Американците им е по-голям уя ?" са доста детски.

За всички години на съвместното си съществуване американци и руснаци винаги са били съюзници в световните войни, а в останалите никога не са воювали един срещу друг със собствени войски.

Дори във войните в които са имали различия никоя от двете държави не е изпращала собствена войска когато там има войска на другата държава.Изпращат само съветници- така е било в Корейската война, Виетнамската война и Афганистан.Така и сега в Украйна.

За изводът е само един -двете държави съзнателно избягват военен конфликт помежду си, защото са наясно че няма как да има победител в такава война.Която и от двете държави да започне да губи има немалка вероятност да използва ядрено и термоядрено оръжие след което не само няма да има победител, но няма да има и Човечество.

Само идиотите им мерят пишките по интернет форумите.

Те САЩ и сега нямат интерес да сриват до основи Русия, защото има голяма опасност ядрения арсенал оръжия да стане безконтролен и да настъпи хаос.

Няма нищо странно в историята ако я познаваш.Тя си има своята логика.
Столетия в Европа е имало империи- Руска, Френска(на Наполеон), Велика Британия, тоест Британска империя, преди това Испанска, Австро-унгарска,Холандска, Османска...

Борба за колонии и земи.САЩ са били сравнително млада нация и държава.Русия не е виждала заплаха от САЩ още повече че САЩ е на друг континент, а не в Европа.Войните основно са били между Русия и останалите империи.Рядко се появява нов претендент за колонии като Германия.

Тая омраза към американците и за мен е неясна.Макар че донякъде ни възпитаваха така навремето в училищата- през 1988 година специално имахме "лекция" горните класове на тема "Как американците създадоха СПИН и го разпространиха" и ни обясняваха колко лоши са и как американците са го създали като биологично оръжие...

За съжаление десетилетия промиване на мозъците водят до трайни увреждания, особено у хора които са "научени" или свиканли(защото е по-лесно) някой друг да мисли вместо тях.

Аз лично нямам симпатии нито към руснаци, нито към американци.Единствено ми е неприятно като отида на нашето Черноморие и като седна в някое заведение да има шумни компании които не се съобразяват с никой освен със себе си.За последните 3 години такива ми се случват да са все руснаци и украинци.Обикновенно и са се напили до освинване...

За сега такива американци не съм срещал, но независимо от коя националност са да се държат така сякаш те са единствените седнали в това заведение и когато са се напили до освинване говори за изключително ниска култура на тези народи и нации...

А в тази тема всички които плюят САЩ действително ги плюят по едната сляпа омраза, ако ги питаш защо и те не знаят защо, най-много да повторят някое клише от рода на "те на всякъде си в врат гагата".Врат си я, вярно е.Русия и Съветския съюз правят същото.Просто САЩ в момента го правят по-успешно.
Това е прост факт, а не пристрастие.Не ми отговаряйте.

И ОРМ-чо, вземи чети поне малко история, та де не пишеш постоянно глупости, а само от време на време...

САЩ искат или не след като са нападнати са вече във войната.За окриване на втори фронт настоява най-много СССР чрез Сталин.Такъв фронт може и да не е имало, ако Сталин не е бил толкова настоятелен или ако е имало е щял да е след като СССР изнесе основните битки и загуби.Във войната обаче нищо сигурно няма и САЩ+ западните съюзници са го разбрали достатъчно добре.Затова и се включват.В края на войната всеки иска поне малко да компенсира понесените загуби от тази война с ползи за себе си.Така и правят-осребряват победата си.

За жалост ние отново за трети пореден път в продължение на един век сме от губещата страна.Къде ли щяхме да сме като стандарт на живот, икономика и състояние на войската ни ако бяхме към западния блок...

Просто няма нито една държава в Европа в която да е имало комунизъм и да е по-добре от държава в Европа в която е нямало комунизъм към момента когато комунизма се срива през 1989 година.
Този факт е сам по себе си говори и е показателен.

Ако трябва да направя едно сравнение между Западния свят и СССР/Русия с полисите в Древна Елада, то Русия е Спарта-винаги са готови за бой, готови са да умрат, постоянно дрънкат с оръжие...НО ако трябва да живеят добре и да си гледат кефа, те не знаят как ...просто защото никога не са живели добре...
Западния свят и то имам предвид Западна Европа, Япония и Корея са като Атина- не искат война заради самата война, просто предпочитат да развиват науките и да живеят добре, ако им се наложи воюват.

САЩ са нещо различно и от двете.Те имат и от двете, но там има и едно съвременно извращение, което е на практика изкривяване и един съвременен порок и то предимно на американската демокрация- корпопрации които имат толкова силно влияние върху държавата и вземаните от нея решения, че понякога успяват да използват държавата и ресурсите й за собствени цели, дори да разпалват и водят войни.

За мен бъдещето не са нито държави като Русия, нито като САЩ.

Народите не искат войни, просто искат да живеят добре.

Отделно че ако тази енергия и ресурси за водене на войни през целия 20-ти и 21 век досега бяха насочвани за развитие на човечеството вече можеше да сме покорили Слънчевата система и да имаме колонии на планети от Слънчевата система.

За съжаление тази недалновидност и дребнавост в стил "Кой е по-велик/силен" в един момент може да доведе до гибелта на човечеството(не вярвам някой да започне ядрена война) не поради война помежду ни, а защот може да се окаже, че при сблъсък с извънземни видове, това забавяне в развитието поради "мерене на патките" на отделни държави е забавилоразвитето на човечеството с 50, 100 или 150 години, през които е можело да направим нови открития, създадем нови оръжия, нови технологии които да ни дадат възможност да оцелеем.

За съжаление ръководителите на 99% от държавите по света и от народите не им стига акъла да "стигнат дотам" в разсъжденията си.Те не с виновни обаче, а толкова могат...

Orm
25-01-2016, 01:51
Как не ви мързи да пишете толкова глу.... неща :) Цяла Европа е била с Хитлер (по един или друг начин) вие само СССР сте запомнили.... (сигурно щото приемате за даденост руснака всеки път да ви спасява задниците)

Я кажете като сте толкова на ти с исторята на нас идиотите, кога запада е бил приятелски настроен към Русия ?!?!?! Аз се сещам само за едни 10 години в които им беше позволено да я плячкосват ... а вие ???

---------- Post added at 23:51 ---------- Previous post was at 23:45 ----------

Тая омраза към американците и за мен е неясна.

Ами така са устроени повечето хора ... не харесват убийците, не харесват тези , които постоянно въртят мръсни номера , лъжат и плячкосват.... ама това са повечето хора , не всички...
Никой не мрази Джон от Алабама ,а става дума за мръсната щатска външна политика

P.S - Другият път като отидеш на морето не се бутай при шумните пияни руснаци , а седни до джентълмените от Англия , ако имаш късмет може и ти да отнесеш някоя бутилка по тиквата :) ... ама поне ще те фраснат изискано , по великобритански....

myato
25-01-2016, 10:30
Аха, ами ще чакам, де ще ида. На всичко отгоре съм наясно че информацията е по ценна от злато, струва си чакането.

Понеже съм обещал, почаках достатъчно и отговарям:
Лявото и дясното се определят от отношението към "средствата за производство" и "разпределението на благата". Лявото се стреми към "обществен ( подчертавам обществен, а не държавен) контрол" върху средствата за производство и "разпределение на благата" пропорционално на вложения труд. Дясното се стреми към "частен" контрол върху "средствата за производство"(частна собственост) и "частен"(индивидуален) начин на присвояване на "благата" от вложения труд.
Лявото и дясното могат да бъдат либерални или консервативни, интернационални(глобалистични) или национални и т.н. , но такова животно като "либерална демокрация" няма. Това е словоблудство.
За да изясня, какво е комунизъм, че ми писна да се говори за него, това е общество, в което всеки полага труд, според възможностите си, а ползва(подчертавам ползва, а не притежава) "блага" според потребностите му. Ако някой е виждал някъде подобно нещо, на ми се обади.

Ами ша "отнесат най-голямата хурка" руснаците я.Нали са били 21 месеца съюзници с Хитлерова Германия . https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%A0%D0%B8%D0%B1%D0%B5% D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2 (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%D0%BA%D1%82_%D0%A0%D0%B8%D0%B1%D0%B5% D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BF-%D0%9C%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B2)

Наакали са се, после "Кой ми сра в гащите"...?

Истината за американците е че изобщо не са искали да се месят във Втората световна война и да воюват със собствени войски.

С много големи усилия тогавашния президент Франклин Рузвелт успява да убеди Конгреса и Сената да предоставят поне логистична помощ-на Великобритания и СССР основно.Храна и превозни средства преди Япония да нападне Пърл Харбър- джипове, храна в консерви, а за Великобритания и някои суровини.Има филми гледайте ги-има съветски части с американски джипове "вранглер" които са използвани и в американската армия.Доставят гипрез северните пристанища с кораби.След японското нападение САЩ започва да доставя и танкове на Съветския съюз, тъй като първоначално немците унищожават доста голяма част от съветските танкове и отделно Съветите поради напредване на немците местят цели заводи и във вътрешността на страна си.Това все пак изисква време от поне 40 дни през които тези заводи не произвеждат макар и морално остарели танкове.

Доколкото имам спомен цялата им военна индустрия я местят за около 4 месеца -работници барабар с машините...

Тази тема и особено споровете в нея в стил "На Руснаците или на Американците им е по-голям уя ?" са доста детски.

За всички години на съвместното си съществуване американци и руснаци винаги са били съюзници в световните войни, а в останалите никога не са воювали един срещу друг със собствени войски.

Дори във войните в които са имали различия никоя от двете държави не е изпращала собствена войска когато там има войска на другата държава.Изпращат само съветници- така е било в Корейската война, Виетнамската война и Афганистан.Така и сега в Украйна.

За изводът е само един -двете държави съзнателно избягват военен конфликт помежду си, защото са наясно че няма как да има победител в такава война.Която и от двете държави да започне да губи има немалка вероятност да използва ядрено и термоядрено оръжие след което не само няма да има победител, но няма да има и Човечество.

Само идиотите им мерят пишките по интернет форумите.

Те САЩ и сега нямат интерес да сриват до основи Русия, защото има голяма опасност ядрения арсенал оръжия да стане безконтролен и да настъпи хаос.

Няма нищо странно в историята ако я познаваш.Тя си има своята логика.
Столетия в Европа е имало империи- Руска, Френска(на Наполеон), Велика Британия, тоест Британска империя, преди това Испанска, Австро-унгарска,Холандска, Османска...

Борба за колонии и земи.САЩ са били сравнително млада нация и държава.Русия не е виждала заплаха от САЩ още повече че САЩ е на друг континент, а не в Европа.Войните основно са били между Русия и останалите империи.Рядко се появява нов претендент за колонии като Германия.

Тая омраза към американците и за мен е неясна.Макар че донякъде ни възпитаваха така навремето в училищата- през 1988 година специално имахме "лекция" горните класове на тема "Как американците създадоха СПИН и го разпространиха" и ни обясняваха колко лоши са и как американците са го създали като биологично оръжие...

За съжаление десетилетия промиване на мозъците водят до трайни увреждания, особено у хора които са "научени" или свиканли(защото е по-лесно) някой друг да мисли вместо тях.

Аз лично нямам симпатии нито към руснаци, нито към американци.Единствено ми е неприятно като отида на нашето Черноморие и като седна в някое заведение да има шумни компании които не се съобразяват с никой освен със себе си.За последните 3 години такива ми се случват да са все руснаци и украинци.Обикновенно и са се напили до освинване...

За сега такива американци не съм срещал, но независимо от коя националност са да се държат така сякаш те са единствените седнали в това заведение и когато са се напили до освинване говори за изключително ниска култура на тези народи и нации...

А в тази тема всички които плюят САЩ действително ги плюят по едната сляпа омраза, ако ги питаш защо и те не знаят защо, най-много да повторят някое клише от рода на "те на всякъде си в врат гагата".Врат си я, вярно е.Русия и Съветския съюз правят същото.Просто САЩ в момента го правят по-успешно.
Това е прост факт, а не пристрастие.Не ми отговаряйте.

И ОРМ-чо, вземи чети поне малко история, та де не пишеш постоянно глупости, а само от време на време...

САЩ искат или не след като са нападнати са вече във войната.За окриване на втори фронт настоява най-много СССР чрез Сталин.Такъв фронт може и да не е имало, ако Сталин не е бил толкова настоятелен или ако е имало е щял да е след като СССР изнесе основните битки и загуби.Във войната обаче нищо сигурно няма и САЩ+ западните съюзници са го разбрали достатъчно добре.Затова и се включват.В края на войната всеки иска поне малко да компенсира понесените загуби от тази война с ползи за себе си.Така и правят-осребряват победата си.

За жалост ние отново за трети пореден път в продължение на един век сме от губещата страна.Къде ли щяхме да сме като стандарт на живот, икономика и състояние на войската ни ако бяхме към западния блок...

Просто няма нито една държава в Европа в която да е имало комунизъм и да е по-добре от държава в Европа в която е нямало комунизъм към момента когато комунизма се срива през 1989 година.
Този факт е сам по себе си говори и е показателен.

Ако трябва да направя едно сравнение между Западния свят и СССР/Русия с полисите в Древна Елада, то Русия е Спарта-винаги са готови за бой, готови са да умрат, постоянно дрънкат с оръжие...НО ако трябва да живеят добре и да си гледат кефа, те не знаят как ...просто защото никога не са живели добре...
Западния свят и то имам предвид Западна Европа, Япония и Корея са като Атина- не искат война заради самата война, просто предпочитат да развиват науките и да живеят добре, ако им се наложи воюват.

САЩ са нещо различно и от двете.Те имат и от двете, но там има и едно съвременно извращение, което е на практика изкривяване и един съвременен порок и то предимно на американската демокрация- корпопрации които имат толкова силно влияние върху държавата и вземаните от нея решения, че понякога успяват да използват държавата и ресурсите й за собствени цели, дори да разпалват и водят войни.

За мен бъдещето не са нито държави като Русия, нито като САЩ.

Народите не искат войни, просто искат да живеят добре.

Отделно че ако тази енергия и ресурси за водене на войни през целия 20-ти и 21 век досега бяха насочвани за развитие на човечеството вече можеше да сме покорили Слънчевата система и да имаме колонии на планети от Слънчевата система.

За съжаление тази недалновидност и дребнавост в стил "Кой е по-велик/силен" в един момент може да доведе до гибелта на човечеството(не вярвам някой да започне ядрена война) не поради война помежду ни, а защот може да се окаже, че при сблъсък с извънземни видове, това забавяне в развитието поради "мерене на патките" на отделни държави е забавилоразвитето на човечеството с 50, 100 или 150 години, през които е можело да направим нови открития, създадем нови оръжия, нови технологии които да ни дадат възможност да оцелеем.

За съжаление ръководителите на 99% от държавите по света и от народите не им стига акъла да "стигнат дотам" в разсъжденията си.Те не с виновни обаче, а толкова могат...

В довоенна Европа съществуват няколко империи, една от които е унизена от предишната война и търси реванш. В същото време останалите са заети да наливат масло в огъня, с надеждата, че Германия първо ще се "разправи" със СССР, а те после ще се "разправят" с нея и ще делят заграбеното. За това си кротуват и при аншлуза и при анексирането на Судетите, и при войната в Полша. Оказва се обаче, че Хитлер не е толкова прост и се обръща първо да си подсигури гърба, преди да тръгне към СССР.
В това време, Щатите се подготвят за предстоящото преразпределение на света, за сметка на старите империи и когато назрява момента се включват активно. Пърл Харбър е една от големите машинации на "човеколюбеца" Франклин Делано Рузвелт. Дори американците си го признават.
В общи линии, никой не мрази редовите американци, щото обективно погледнато са по-зян и от нас. Виж, световната мутра ФАЩ е нещо друго.
В началото на "студената война" има сфера, в която Щатите и СССР действат синхронно, въпреки привидния им антагонизъм, а именно за разрушаване на старата колониална система и унищожаването на старите империи.
В общи линии, разглеждането на събитията само от към един аспект е несъстоятелно. Великата трагедия на България е, че винаги ни прикачват на дерейлиращия влак, в резултат на което се е развил рефлекса "всеки да се спасява по единично".

pavlin
25-01-2016, 17:58
По определение, русофили са такива които харесват, а русофоби са тези които мразят.

ecotronic
25-01-2016, 18:11
......Великата трагедия на България е, че винаги ни прикачват на дерейлиращия влак, в резултат на което се е развил рефлекса "всеки да се спасява по единично".

Остана само да уточниш и това, кой в момента е добре-движещият се влак.

Ей така - за да знам, към кого е трябвало да се прикачим.

Много сте силни на приказки "какво не трябва", но сте невероятно слаби на такива "какво трябва".

Това за Пърл Харбър може и да е вярно, но само от гледната точка на определени силно мотивирани среди от ВПК. За останалите (американци и японци) това си е просто началото на една война.

След като за теб няма неясна и неразкрита консприрация, би ли обяснил, как точно Рузвелт е накарал японците да нападнат първи?

myato
25-01-2016, 18:27
Остана само да уточниш и това, кой в момента е добре-движещият се влак.

Ей така - за да знам, към кого е трябвало да се прикачим.

Много сте силни на приказки "какво не трябва", но сте невероятно слаби на такива "какво трябва".

Това за Пърл Харбър може и да е вярно, но само от гледната точка на определени силно мотивирани среди от ВПК. За останалите (американци и японци) това си е просто началото на една война.

След като за теб няма неясна и неразкрита консприрация, би ли обяснил, как точно Рузвелт е накарал японците да нападнат първи?

Правилния "влак" е пределно ясен, както и мотивите да не ни закачат за него управляващите към определения исторически момент. Четене трябва, всъщност и за това, какво провокира Япония да обяви война на САЩ и за "незнанието" на управляващите в Щатите за предстоящото нападение. Ако не друго, изгледай филмчетата на самите американци по въпроса. Те си казват всичко, макар и леко "срамежливо".

ecotronic
25-01-2016, 20:25
Правилния "влак" е пределно ясен, както и мотивите да не ни закачат за него управляващите към определения исторически момент. Четене трябва, всъщност и за това, какво провокира Япония да обяви война на САЩ и за "незнанието" на управляващите в Щатите за предстоящото нападение. Ако не друго, изгледай филмчетата на самите американци по въпроса. Те си казват всичко, макар и леко "срамежливо".

Ми кажи го, кой е, като ти е пределно ясен. Щот на мен не ми е.

Зададох ти и ясен въпрос за войната в т. океан. Но явно и на него не знаеш отговора, та ми пробутваш филмчета да гледам. Аз мога да се обзаложа, че съм изгледал много повече от теб филмчета по темата.

ivan dimitrov
25-01-2016, 20:36
Понеже съм обещал, почаках достатъчно и отговарям:
Лявото и дясното се определят от отношението към "средствата за производство" и "разпределението на благата". Лявото се стреми към "обществен ( подчертавам обществен, а не държавен) контрол" върху средствата за производство и "разпределение на благата" пропорционално на вложения труд. Дясното се стреми към "частен" контрол върху "средствата за производство"(частна собственост) и "частен"(индивидуален) начин на присвояване на "благата" от вложения труд.
Лявото и дясното могат да бъдат либерални или консервативни, интернационални(глобалистични) или национални и т.н. , но такова животно като "либерална демокрация" няма. Това е словоблудство.
За да изясня, какво е комунизъм, че ми писна да се говори за него, това е общество, в което всеки полага труд, според възможностите си, а ползва(подчертавам ползва, а не притежава) "блага" според потребностите му. Ако някой е виждал някъде подобно нещо, на ми се обади.

Айде сега го събери в две изречения, да видим какво ще излезе.
Комунизмът не е ли мечтата на всички "леви"?
Като подчертаваш обществен, а не държавен контрол, сещаш ли се за организация на обществото, която да не е държава и да може да управлява средствата за производство?

dimitar_vd62
25-01-2016, 21:55
.....
..................
..................
.

В Бг, едни работят на ръба на възможностите си, други ползват средства /подчертавам, ползват, не че ги притежават/според потребностите си.И едните и другите нямат нищо за деклариране, т.е. са равно поставени.

alfa racer GTA
25-01-2016, 22:24

Надупил им се е като преди това си е свалил гащите и си е напарфюмирал дупката на задника, така както направиха немкините в Кьолн при посрещането на Нова година.:spiteful:
Съблазнил ги е -те не са виновни :spiteful:

За мен тук някои другари отново не виждат предстоящото...

До 50 години критериите "кой притежава средствата за производство" и "как се разпределят благата" няма да имат значение което да определя общественото устройство.

С 3Д принтери които са общодостъпни всеки ще може да си произвежда почти всичко което поиска.

Като си произведеш каквото искаш, можеш и да го разпределяш както пожелаеш, след като си платил цената- за средство за производство, за материали за енергия за производството на продукта и за вложения интелект за конструирането на продукта.

Основното ще е интелекта и той ще се заплаща най-скъпо.Това вече е ФАКТ и днес, но само в най-развитите страни.

В България не е факт и поради това България загуби и продължава да губи най-интелигентната си част, която емигрира там където я оценяват най-високо платено...

dimitar_vd62
26-01-2016, 00:17
Бахте и мамата на България!Да отпадне История славянобългарская!!!Отъждествяваме с българите само защото населяваме земите им.
Направо се гордея с тоя президент, с две ръце и навирен уй ще гласувам за него. - http://bultimes.com/plevneliev-gordeya-se-che-sam-protiv-rusiya-i-che-turtsiya-pazi-granitsite-ni/

italfen
26-01-2016, 11:58
Източник: skandalno.net :D

dimitar_vd62
26-01-2016, 12:56
Скандално не сканадално, когато им задаваха въпроси по телевизията цяла минута не можа да формулира отговора се кога ще се изучават отпадналите материали....може би....по към края....примерно в 9 клас....Когато ти тресе вече любовната треска и в главите им са само чалготеки и глупости.Не им ли набиеш в главата от малък националното съзнание и принадлежност пиши ги бегали.Добра бъдеща инвестиция в обезличаването на България.Затуй на мосюлманите им набиват в главите още от малки Корана.

pavlin
26-01-2016, 15:56
Обезличават ни като нация, което е абсолютно скандално. Сега и Ботев е поставен на задна линия. Забележете как се представя по новините 12 юни. На заден план с кратки и двусмислени коментари.

ecotronic
26-01-2016, 16:14
Стига сте търсили под вола теле. Стига сте прехвърляли собствената си отговорност върху други хора. Щом може в тая страна немалко хора с честен труд да живеят добре, значи всеки може, но трябва по-малко да мрънка и повече да работи.
Съвсем нормално е в учебните програми да има промени. Те не се правят непременно с користни цели. Правят се, защото все нови и нови факти и събития следва да бъдат изучавани а хорариумът е крайна величина.

myato
26-01-2016, 18:08
Ми кажи го, кой е, като ти е пределно ясен. Щот на мен не ми е.

Зададох ти и ясен въпрос за войната в т. океан. Но явно и на него не знаеш отговора, та ми пробутваш филмчета да гледам. Аз мога да се обзаложа, че съм изгледал много повече от теб филмчета по темата.

"Ми кажи го де" е лафа на Бъгс Бъни, пък тук не е Дисни и не се справяш като провокатор.

Айде сега го събери в две изречения, да видим какво ще излезе.
Комунизмът не е ли мечтата на всички "леви"?
Като подчертаваш обществен, а не държавен контрол, сещаш ли се за организация на обществото, която да не е държава и да може да управлява средствата за производство?

Той, комунизмът за това е и мечта, щот го няма.
А за кооперации предполагам си чувал.

В Бг, едни работят на ръба на възможностите си, други ползват средства /подчертавам, ползват, не че ги притежават/според потребностите си.И едните и другите нямат нищо за деклариране, т.е. са равно поставени.

Това става само в уникалния строй шуробаджианизъм и КОЙ е неговия пророк.

Надупил им се е като преди това си е свалил гащите и си е напарфюмирал дупката на задника, така както направиха немкините в Кьолн при посрещането на Нова година.:spiteful:
Съблазнил ги е -те не са виновни :spiteful:

За мен тук някои другари отново не виждат предстоящото...

До 50 години критериите "кой притежава средствата за производство" и "как се разпределят благата" няма да имат значение което да определя общественото устройство.

С 3Д принтери които са общодостъпни всеки ще може да си произвежда почти всичко което поиска.

Като си произведеш каквото искаш, можеш и да го разпределяш както пожелаеш, след като си платил цената- за средство за производство, за материали за енергия за производството на продукта и за вложения интелект за конструирането на продукта.

Основното ще е интелекта и той ще се заплаща най-скъпо.Това вече е ФАКТ и днес, но само в най-развитите страни.

В България не е факт и поради това България загуби и продължава да губи най-интелигентната си част, която емигрира там където я оценяват най-високо платено...

Отпечатай си нещо за пиене и запали свещичка за интелекта.

Стига сте търсили под вола теле. Стига сте прехвърляли собствената си отговорност върху други хора. Щом може в тая страна немалко хора с честен труд да живеят добре, значи всеки може, но трябва по-малко да мрънка и повече да работи.
Съвсем нормално е в учебните програми да има промени. Те не се правят непременно с користни цели. Правят се, защото все нови и нови факти и събития следва да бъдат изучавани а хорариумът е крайна величина.

В интерес на истината говорим за говеда.
Вярно, времето не стига да се изучат "постиженията" на зеленчука слънце. За това предлагам да въведат отделен предмет, който да се изучава от яслите до последна година в университет и на завършване да се пише дипломна работа.
Който обвинява децата, че се тъпи, да им прочете скапаните "учебници". Честно, няма такъв дебилизъм. Децата инстинктивно отказват на го "учат", което е разбираемо.

ivan dimitrov
26-01-2016, 18:16

Той Митака визираше ония, последователите на БКП. Нали главният овчар на тая партия, искаше да прави България, част от СССР. А Митака е патриот, като Станишев, Доган и Волен. Тая малка подробност, от близката ни история, "не им дава мир" на тия хора. За тях родината е всичко. Не тая родина, не тоя народ....но.....това са подробности....

п.п. Ако знаех че в кооперацията, средствата за производство са обществени, щях да ходя на работа с трактор. По тоя лед, никак не ми се рискува с боксера. Нищо де, за догодина ще зная.

dimitar_vd62
26-01-2016, 19:13
Той Митака визираше ония, последователите на БКП. Нали главният овчар на тая партия, искаше да прави България, част от СССР. А Митака е патриот, като Станишев, Доган и Волен. Тая малка подробност, от близката ни история, "не им дава мир" на тия хора. За тях родината е всичко. Не тая родина, не тоя народ....но.....това са подробности....

п.п. Ако знаех че в кооперацията, средствата за производство са обществени, щях да ходя на работа с трактор. По тоя лед, никак не ми се рискува с боксера. Нищо де, за догодина ще зная.

Ти изобщо знаеш ли за какво иде реч или просто си приказваш по инерция.Ма щом смяташ че "История славянобългарская" е малка подробност, вземи си купи фес дорде са на промоция.Както казва моя кръстник - Димитре няма значение кой ни управлява, турци американци, руснаци *би им м**ката, парата е важно да пада.Не знам какъв кеф ви прави да се отричате от историята си.И вече не се чудя що Левски са го охранявали четири заптиета, а не са се намерили петима българи да го освободят.

Orm
26-01-2016, 19:13
Не е имало турско робство да знаете

http://m.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/niama-da-namaliavat-ocenki-za-tursko-robstvo-6049018

ecotronic
26-01-2016, 20:28
Къв провокатор бе, докторе? Зададох ти прост въпрос на който не можеш да отговориш. Какво го усукваш толкова?

ivan dimitrov
26-01-2016, 20:58
Ти изобщо знаеш ли за какво иде реч или просто си приказваш по инерция.Ма щом смяташ че "История славянобългарская" е малка подробност, вземи си купи фес дорде са на промоция.Както казва моя кръстник - Димитре няма значение кой ни управлява, турци американци, руснаци *би им м**ката, парата е важно да пада.Не знам какъв кеф ви прави да се отричате от историята си.И вече не се чудя що Левски са го охранявали четири заптиета, а не са се намерили петима българи да го освободят.

Аз така си пиша, по инерция. Смятам че историята има място......в миналото. Ние живеем днес, може би ще живеем и утре. Ако се "задълбаваме" в историята и тя определя животът ни днес и утре, то смисъл от животът ни в исторически план - няма. Защо да си купувам фес? Щото Франция и Германия са напълнени с мюсулмани!?
А-а-а! Не! Щото някой се опитва да пренапише днес, пренаписаната вчера история!
Като не се чудиш защо Левски са го охранявали 4 заптиета, чудиш ли се какво щеше да каже, като те чуе да се отричаш от народът си, или като чакаш с нетърпение падането на руски ракети тъдява?
Бях тръгнал да си купувам фес, ма се сетих че то и в Турция вече не ги носят, то и аз не нося шапка де. Турция, въпреки че до преди 5г ми изглеждаше невероятно, продължава една след друга да отваря предприсъединителни глави. Любимата ви Русия на Путин, продължава да се капсулира. Определено ще остане единствен остров изглежда. Аз ако бях русофил, да съм си стегнал куфарите вече.

Обезличават ни като нация, което е абсолютно скандално. Сега и Ботев е поставен на задна линия. Забележете как се представя по новините 12 юни. На заден план с кратки и двусмислени коментари.

Оправи си правописната грешка.

myato
26-01-2016, 21:10
Къв провокатор бе, докторе? Зададох ти прост въпрос на който не можеш да отговориш. Какво го усукваш толкова?

Ако дерта ти е "влака", приеми че правилния е другият. Антантата в WWI и СССР и съюзниците във WWII, макар че за мен правилния избор е бил, да си натискаме трибуквието на "гарата".
Пък, за Япония и САЩ, ми потудете се. Написано е. Филмирано е. Мен не ми се драпа всуе.
Който му се твори, моля. Аз не го намирам за нужно.

ecotronic
26-01-2016, 21:16
Ревете, че ни обезличавали, като пренаписвали историята ни.
Ама вие самите не я познавате. Не познавате стремежите и нагласите на отправните и точки:

Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

И също цитат от Захари Стоянов:

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
и
„Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:12 ----------

Ако дерта ти е "влака", приеми че правилния е другият. Антантата в WWI и СССР и съюзниците във WWII, макар че за мен правилния избор е бил, да си натискаме трибуквието на "гарата".
Пък, за Япония и САЩ, ми потудете се. Написано е. Филмирано е. Мен не ми се драпа всуе.
Който му се твори, моля. Аз не го намирам за нужно.

Научи се, когато излагаш една теза, да си готов и да я защитиш.

Иначе тя пет пари не струва.

myato
26-01-2016, 21:22
Ама вие самите не я познавате. Не познавате стремежите и нагласите на отправните и точки:

“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

“Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
и
„Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, християнската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв! Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!“

Пет пари не давам кой приема "тезата" ми и кой не.

ecotronic
26-01-2016, 21:28
Пет пари не давам кой приема "тезата" ми и кой не.

За пореден път доказваш, че завоювания на човешкия интелект, като диалектика или демокрация са ти силно чужди.

RPWWD
26-01-2016, 22:41
Ако дерта ти е "влака", приеми че правилния е другият. Антантата в WWI и СССР и съюзниците във WWII

Грам не е бил правилният, щото е подкрепял нашите "съюзници - разбойници", пардон съседи ;-)

dimitar_vd62
26-01-2016, 23:40
Аз така си пиша, по инерция. Смятам че историята има място......в миналото. Ние живеем днес, може би ще живеем и утре. Ако се "задълбаваме" в историята и тя определя животът ни днес и утре, то смисъл от животът ни в исторически план - няма. Защо да си купувам фес? Щото Франция и Германия са напълнени с мюсулмани!?
А-а-а! Не! Щото някой се опитва да пренапише днес, пренаписаната вчера история!
Като не се чудиш защо Левски са го охранявали 4 заптиета, чудиш ли се какво щеше да каже, като те чуе да се отричаш от народът си, или като чакаш с нетърпение падането на руски ракети тъдява?
Бях тръгнал да си купувам фес, ма се сетих че то и в Турция вече не ги носят, то и аз не нося шапка де. Турция, въпреки че до преди 5г ми изглеждаше невероятно, продължава една след друга да отваря предприсъединителни глави. Любимата ви Русия на Путин, продължава да се капсулира. Определено ще остане единствен остров изглежда. Аз ако бях русофил, да съм си стегнал куфарите вече.

Оправи си правописната грешка.

Какаво има да се пренаписва на Паисиевата история.Може би изучаването на Робинзон Крузо е по важно.Ние не сме българи бе, ние сме една потурчена сган с анални сърбежи, та затова чакам руските ракети.Като ти харесва Турция върви там да живееш, не ми я натрисай в Родината.Разбира се Русия ще се изолира от тая еврогейска общност, защото не всичко е пари и ние не можем да ги разберем защото понятия като чест и достойнство ни са непознати.Ние сме единствените които се радват на чуждите трудности и ако не можем да накараме другите да се чувстват нещастни ние ставаме нещастни.А ние сами се предаваме един друг и съдействаме за собственото си унищожение.Не само като народ а ми от страниците на историята ще изчезнем и децата ни няма да знаят че сме съществували, обаче ще знаят за Робинзон Крузо, Супермен и Спайдърмен.Ние не сме народ а тълпа, не дори и тълпа не сме защото тя има някаква обща цел ние сме сбирщина от тарикати които се чувстват горди когато направят някаква далаверка, не обичат да ги мамят, протестират срещу тези дето ги ограбват но незнайно защо избират точно тях и оставят живота си в техни ръце.Наистина няма смисъл да си губи времето човек с вас.
Айде - Есселяму алейкум ве рахметуллахи ве беракятух.

ivan dimitrov
27-01-2016, 00:07
И къде тука е намесена Паисиевата история?
Веднъж сме ние, после ставаме вие. Аз нищо не ти натрисам. Ако обърнеш малко внимание, ще забележиш че в тоя раздел аз тема не съм повдигал. Взимам отношение по повдигнати от ляво ориентирани русофили теми само. От не зная колко време вече, се опитвам(не само аз), да ви обясня че никой не ви пречи. Нито на вас, нито на Русия. Нито гейропа, нито хамерика.С какво си по специален, от останалите жители на тая страна, та с лекота раздаваш квалификации за тоя народ?
Ти може и да не си българин, не говори от името на всички обаче. Много патриоти, много нещо, пък като дойде време за избори или протести.......
Това последното не го разбрах какво е. Ако може някой да ми го преведе.

pavlin
27-01-2016, 05:52

и

Хайде пак преиначаване на историята и спекулация с думи взети от контекста.

myato
27-01-2016, 09:08
За пореден път доказваш, че завоювания на човешкия интелект, като диалектика или демокрация са ти силно чужди.

С това, че не организирам агитпунктове и не държа всички да се съгласят с мен? Вярно, силно недемократично.
Диалектиката показва, че когато човек не приема една теза е безсмислено да го убеждаваш. Да оставим на страна, че "убеждаването" е насилие върху личността.
Интелектът изисква свобода. Това с агитпунктовете вече сме го живели, за съжаление го живеем и сега и то в още по-грозна форма.

Грам не е бил правилният, щото е подкрепял нашите "съюзници - разбойници", пардон съседи ;-)

Подкрепяли са ги, щото са се договорили, а ние сме избрали другата страна и сме си понесли последствията. Предложения е имало и към нас.

ecotronic
27-01-2016, 11:17
Какаво има да се пренаписва на Паисиевата история.Може би изучаването на Робинзон Крузо е по важно.Ние не сме българи бе, ние сме една потурчена сган с анални сърбежи, та затова чакам руските ракети.Като ти харесва Турция върви там да живееш, не ми я натрисай в Родината.Разбира се Русия ще се изолира от тая еврогейска общност, защото не всичко е пари и ние не можем да ги разберем защото понятия като чест и достойнство ни са непознати.Ние сме единствените които се радват на чуждите трудности и ако не можем да накараме другите да се чувстват нещастни ние ставаме нещастни.А ние сами се предаваме един друг и съдействаме за собственото си унищожение.Не само като народ а ми от страниците на историята ще изчезнем и децата ни няма да знаят че сме съществували, обаче ще знаят за Робинзон Крузо, Супермен и Спайдърмен.Ние не сме народ а тълпа, не дори и тълпа не сме защото тя има някаква обща цел ние сме сбирщина от тарикати които се чувстват горди когато направят някаква далаверка, не обичат да ги мамят, протестират срещу тези дето ги ограбват но незнайно защо избират точно тях и оставят живота си в техни ръце.Наистина няма смисъл да си губи времето човек с вас.
Айде - Есселяму алейкум ве рахметуллахи ве беракятух.

Изучаването на определен исторически материал в училище ли е нещото, което определя това, как един индивид ще се позиционира в обществото по-късно? Респективно, какво ще представлява и обществото, като съвкупност от такива индивиди?

Че аз в периода 4 - ти, 10 - ти клас съм учил в чужда държава и по чужда образавателна система и като така, не съм изучавал история на България.
Това прави ли ме по-малко българин или по-малко патриот?

В момента в България може и да има много търгаши, но повечето хора са честни хора, които движат тази страна напред и въпреки всичко.

Да генерализираш и да поставяш всички под общ знаменател е обида към тези хора.

Това, че на теб не ти харесва пътя по който се върви или не можеш да се впишеш в него, съвсем не означава, че той е грешен и съвсем не означава, че останалите хора са паплач.

ivan dimitrov
27-01-2016, 13:03
Изучаването на определен исторически материал в училище ли е нещото, което определя това, как един индивид ще се позиционира в обществото по-късно? Респективно, какво ще представлява и обществото, като съвкупност от такива индивиди?

Че аз в периода 4 - ти, 10 - ти клас съм учил в чужда държава и по чужда образавателна система и като така, не съм изучавал история на България.
Това прави ли ме по-малко българин или по-малко патриот?

В момента в България може и да има много търгаши, но повечето хора са честни хора, които движат тази страна напред и въпреки всичко.

Да генерализираш и да поставяш всички под общ знаменател е обида към тези хора.

Това, че на теб не ти харесва пътя по който се върви или не можеш да се впишеш в него, съвсем не означава, че той е грешен и съвсем не означава, че останалите хора са паплач.

Ами проблем е, изучаването на историята. В случая, проблем е разместването на материалът във времето. Не е проблем обаче че в "ония" години, част от историята просто беше "потънала", заедно с руският крайцер. Проблем е че някой се опитва да нарече нещата с имената им. Хората много държат, прадядовците им непременно да са били роби, и ако някой каже че не е било робство, а владичество, веднага го нареждат на опашка за фесове. Нищо че по времето за което става въпрос, във така величаната Русия е имало крепостничество.
Ей го на, Павлинчо се възмущава че на 12 юни, медиите не говорят само и единствено за Ботев. Инак е патриот човека, историята му е много важна.

ecotronic
27-01-2016, 14:53
Добре би било поне замалко да кацнем на земята и да се огледаме, къде сме. После да си направим и равносметката, затова че не са 1300 години това, което правят държавата ни, щото има и такива на по 300, които се справят доста по-добре от нас.
Държавата не я прави историята, царете които е имала или видните личности в нейната история. Държавата я правят хората, които живеят и работят в настоящото.

Другото се нарича "лежане на стари лаври" и "помпане на национално самочувствие"

Orm
27-01-2016, 18:31
Добре би било поне замалко да кацнем на земята и да се огледаме, къде сме. После да си направим и равносметката, затова че не са 1300 години това, което правят държавата ни, щото има и такива на по 300, които се справят доста по-добре от нас.
Държавата не я прави историята, царете които е имала или видните личности в нейната история. Държавата я правят хората, които живеят и работят в настоящото.

Другото се нарича "лежане на стари лаври" и "помпане на национално самочувствие"

Когато/ако имаме национално самосъзнание, тогава може и да стане нещо

infineon
27-01-2016, 18:52
Май е време Путин да пусне един Топол-М тука и да се свършва. То и без това държава няма тук вече, останала е само една територия населена с мюсюлмани, турци, цигани и престъпници. А на останалото население му е все тая какво се случва.
Българския дух преживял турското робство някъде е изчезнал. Плюйте Русия, ама ако не беше тя още щяхме да сме турска провинция и да носим фесове. Срам ме е че съм българин вече.

myato
27-01-2016, 18:56
Май е време Путин да пусне един Топол-М тука и да се свършва. То и без това държава няма тук вече, останала е само една територия населена с мюсюлмани, турци, цигани и престъпници. А на останалото население му е все тая какво се случва.

И за къв грездей му е нужно подобно нещо на Путин?

dimitar_vd62
27-01-2016, 20:34
İyi akşamlar
Сорри че боли ама истината е такава, огледайте се.Добре съм ви бръкнал в дупенцата.Аз викам да наречете опълченците на Шипка бунтовници и терористи и да им сринете паметника.Нали там са се сражавали руси и българи а прецедента е горд че е против Русия и че Турция охранява границите ни.Следвайте го.

Sağlık kal

ecotronic
27-01-2016, 20:37
Противници на ЕС и заклети Путофилчовци, нещо лошо ли ни се гласи с този доклад (http://ec.europa.eu/cvm/docs/com_2016_40_bg.pdf)???

RPWWD
27-01-2016, 21:30
Подкрепяли са ги...Предложения е имало и към нас.

Да подкрепяли са ги още през 1912/13, нещо не се сещам за предложения към нас тогава...

ivan dimitrov
27-01-2016, 22:56
İyi akşamlar
Сорри че боли ама истината е такава, огледайте се.Добре съм ви бръкнал в дупенцата.Аз викам да наречете опълченците на Шипка бунтовници и терористи и да им сринете паметника.Нали там са се сражавали руси и българи а прецедента е горд че е против Русия и че Турция охранява границите ни.Следвайте го.

Sağlık kal

Каква е истината?
Не зная къде си бъркал, но май си бъркал със същите ръце и в мозъка си.

Orm
28-01-2016, 00:28
Нищо не казвате за турското съжителство ей.....

Orm
28-01-2016, 08:27
https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/12642861_1233549943326867_4709589898183884903_n.jp g?oh=e96aa0e64d4aeda79acf290e8fb1316f&oe=56FC19EB

ecotronic
28-01-2016, 11:57

Нали все ревете, че нямало демокрация и свобода на словото?

Подобно обсъждане на поредната простотия и вероятно нейното отхвърляне би било невъзможно преди 30 г. Тогава някой просто щеше да го отпечата а хората да си шушнат за него вкъщи.

ivan dimitrov
28-01-2016, 19:53

Напротив, казахме. Аз обаче не разбрах защо толкова държите да наричате дедите си роби, при полужение че те не са били такива. Да, 5 века не сме имали право на държава, да, имало е зверства и извращения. Обаче... роби...малко не съм съгласен. Според мен владичество е по точно определение. Да, народът е искал свободата си и е бил готов да мре за нея, значи полужението е било нетърпимо. Но защо роби? В Русия по това време крепостните селяни са имали по малко права, и те са вдигали възстания, те що не държат да се наричат роби?
Инак ревете че народът ни имал робска психика, обаче държите и следващите покуления да са такива. Що бе?
Да не би заслугата на Русия да стане по незначима, ако са ни освободили от владичество, вместо от робство!?
Романът на Вазов се казва - "Под Игото", не "Под Робството".
п.п. Вземи обясни на оня патриот Павлинчо, кога честваме смърта на Ботев.

myato
29-01-2016, 10:02
Напротив, казахме. Аз обаче не разбрах защо толкова държите да наричате дедите си роби, при полужение че те не са били такива. Да, 5 века не сме имали право на държава, да, имало е зверства и извращения. Обаче... роби...малко не съм съгласен. Според мен владичество е по точно определение. Да, народът е искал свободата си и е бил готов да мре за нея, значи полужението е било нетърпимо. Но защо роби? В Русия по това време крепостните селяни са имали по малко права, и те са вдигали възстания, те що не държат да се наричат роби?
Инак ревете че народът ни имал робска психика, обаче държите и следващите покуления да са такива. Що бе?
Да не би заслугата на Русия да стане по незначима, ако са ни освободили от владичество, вместо от робство!?
Романът на Вазов се казва - "Под Игото", не "Под Робството".
п.п. Вземи обясни на оня патриот Павлинчо, кога честваме смърта на Ботев.

Извинявай, но смърт не се чества.

ivan dimitrov
29-01-2016, 11:56
Извинявай, но смърт не се чества.

Може и така да е. Отдаване на почит, отдаване на чест, честване...... Може и да ми е грешна асоциацията, не споря.

myato
29-01-2016, 13:37
Може и така да е. Отдаване на почит, отдаване на чест, честване...... Може и да ми е грешна асоциацията, не споря.

Виждаш ли. Една дума, употребена не на место и после ходи обяснявай, кое какво е.:dunno::smoke:

ivan dimitrov
29-01-2016, 14:21
http://news.burgas24.bg/topics/45001.html
https://bg.wikipedia.org/wiki/Ден_на_Ботев_и_на_загиналите_за_свободата_и_незави симостта_на_България
https://botevplovdiv.bg/gallery/264-Chestvane%20na%20Denia%20na%20Botev%20i%20zaginali te%20za%20svobodata%20i%20nezavisimostta%20na%20Bu lgariia.html
http://www.cross.bg/botev-hristo-rozhdenieto-1493596.html

Понеже ми стана интересно.
По подробно моля, допускам че съм в грешка, но не разбрах какво трябваше да видя. Имаше предвид термините робство и владичество ли?

Orm
29-01-2016, 22:24
Точно на това се разчита , на ненормални разбивания на думи ,търсенето на скрития смисъл , корена , произхода на думата..... Аз да ви поясня , изобщо не ми дреме за фонетичната или литературната стойност на думите робство , владичество, съжотелство дупедавство и.т.н Става дума че тази промяната на историята, е директно насочена срещу децата демек бъдещето , в което в Бг не трябва да е останала капка себеуважение , нито бг самосъзнание , нищо , единствено потребителски интерес (кога ще излезе новия айфон). Еко по горе питаше дали училището играе роля... ами то играе основна роля в изграждането на един народ, една нация. Хора , които ценят родината си и историяра си и се борят с всички сили за националният интерес. Няма ли го това няма да има държава никога. Защо мислите че посягат първо към учебниците ?!?!?
Вземете за пример любимата си америка , там на всякъде им обясняват че са най велики , на всяка крачка американското знаме, с повод и без повод - националния химн. Да не говорим че холивуд постоянно бълва патриотични филми.... Мислите че това всичко е случайност ?!?!?
Ако не сте забелязали , малко по малко ни отнеха всичко, което можеше да е обект на национална гордост. Армия, спорт , наука ....сега посегнаха и на историята .....замислете се защо...

ivan dimitrov
30-01-2016, 00:27
.....замислете се защо...

Мразя да мисля. Ще ми е интересно да узная ти до какъв извод стигна. Как точно посегнаха на историята, и как заменяйки думата робство с владичество посегнаха срещу България. Хубаво ще е да посочиш и виновника, ако е възможно и мотив.
Много ще ми е интересно, обещавам, особено след като подкрепи тезата ми.

ecotronic
30-01-2016, 11:52
Точно на това се разчита , на ненормални разбивания на думи ,търсенето на скрития смисъл , корена , произхода на думата..... Аз да ви поясня , изобщо не ми дреме за фонетичната или литературната стойност на думите робство , владичество, съжотелство дупедавство и.т.н Става дума че тази промяната на историята, е директно насочена срещу децата демек бъдещето , в което в Бг не трябва да е останала капка себеуважение , нито бг самосъзнание , нищо , единствено потребителски интерес (кога ще излезе новия айфон). Еко по горе питаше дали училището играе роля... ами то играе основна роля в изграждането на един народ, една нация. Хора , които ценят родината си и историяра си и се борят с всички сили за националният интерес. Няма ли го това няма да има държава никога. Защо мислите че посягат първо към учебниците ?!?!?
Вземете за пример любимата си америка , там на всякъде им обясняват че са най велики , на всяка крачка американското знаме, с повод и без повод - националния химн. Да не говорим че холивуд постоянно бълва патриотични филми.... Мислите че това всичко е случайност ?!?!?
Ако не сте забелязали , малко по малко ни отнеха всичко, което можеше да е обект на национална гордост. Армия, спорт , наука ....сега посегнаха и на историята .....замислете се защо...

Имаше един виц:

- Започва да вали....
- Бе да правят квот щат....

............

Много е удобен този начин на мислене, защото той изключва индивидуалната вина.

Orm
30-01-2016, 15:08
Да , правете квот си щете, правете се на неразбиращи......

ecotronic
30-01-2016, 17:07
Да , правете квот си щете, правете се на неразбиращи......

Аз може и да не разбирам, но знам, че трябва повечко да работим и по-малко да мърморим.

Можем и да започнем с това да не си хвърляме отпадъците по улиците. Моите наблюдения сочат, че софиянци рядко правят това, но когато дойдат именно онези от най-бедните региони, именно това правят. Явно имат за нещо да си връщат на софиянци.

А според теб, какво трябва да правим? Да ходим пак влакове ли да взривяваме?

ivan dimitrov
31-01-2016, 22:24
Е, радвайте се бе! Празнувайте! Робството си остава(в пряк и преносен смисъл), поне според бившият вече министър. Лъскайте петолъчките, една лъжа, повторена 1000 пъти става истина. Ура(три пъти)!

ecotronic
01-02-2016, 11:46
В резултат на цялата патаклама, май просветното министерство ще си има нова патка.

myato
01-02-2016, 12:58
В резултат на цялата патаклама, май просветното министерство ще си има нова патка.

Май ще е по-точно да кажем, че патката ще си има ново министерство.

Orm
02-02-2016, 18:28
Ето ни ги съжителите http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/uzhasiavashta-drama-s-kiurdi-v-turciia-6049381

Къде е западният морал и ценности ? Защо не надигат вой?? Къде са тия високоморални западни муцуни , дето трябва да взимаме пример от тях????

http://www.cross.bg/teroristite-artileriya-siriya-1496635.html#axzz3z1qLW1aO

Ай свалете си капаците вече

ivan dimitrov
04-02-2016, 21:41
Ха,ха, ха, хааааа! Дано гледате тенис в момента. Дано сте гледали и вчера! Да видите какво става ако забравите омразата и предразсъдаците. Няма такава двойка като руско/турската! Няма!
п.п. Загубиха мачът, но това зрелище е уникално за тенис на ниво профисионалисти.

Orm
14-02-2016, 09:05
Гледайте и ми разкажете колко е зле Русия и как нищо не произвежда и как ние сме цъфнали в ЕС....
http://greazy.net/?p=3337

pavlin
15-02-2016, 03:30
Гледайте и ми разкажете колко е зле Русия и как нищо не произвежда и как ние сме цъфнали в ЕС....
http://greazy.net/?p=3337

Забележителни снимки, браво на братушките.

ecotronic
15-02-2016, 15:25
Вие двамцата, сваляйте ушанките и дайте малко по-сериозно:

http://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D 0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%D 0%BA/a-19007323

http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B5%D1%81/a-17963463

Orm
15-02-2016, 16:21
Вие двамцата, сваляйте ушанките и дайте малко по-сериозно:

http://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D 0%BD%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%8F-%D0%B5-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%87%D0%BD%D0%B8%D 0%BA/a-19007323

http://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BC%D1%8A%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%80%D1%83%D1%88%D0%B8-%D0%B5%D1%81/a-17963463

......каза човекът и даде линк към самопризнание на Фридрих Шмидт за Русия........

Свали си ти каубойската/овчарската шапка... :)

pavlin
15-02-2016, 23:38
От Дойче Веле друго не може и да се очаква.

Orm
26-02-2016, 11:09
http://m.fakti.bg/news/174757-da-slojim-putin-na-mastoto-mu

:)

ecotronic
26-02-2016, 11:56
http://m.fakti.bg/news/174757-da-slojim-putin-na-mastoto-mu

Спрял си тревата? :)

Orm
26-02-2016, 13:33
Спрял си тревата? :)

Напротив..... :)

Orm
28-02-2016, 13:46
http://m.ok.ru/video/41097890444
Странно нали ?!?!?

ecotronic
28-02-2016, 13:57
http://m.ok.ru/video/41097890444
Странно нали ?!?!?

Велик експеримент! :)

Всичко ми е ясно.

Само не ми е ясно, защо повечето хора бягат на запад вместо на изток.

Orm
28-02-2016, 14:03
Е не видя ли ?!?!? Щото на запад всичко се продава - мерцедеси , родината, ай ай ай фони , девственост, телевизори, родители...... каквото искаш

ecotronic
28-02-2016, 14:20
Е не видя ли ?!?!? Щото на запад всичко се продава - мерцедеси , родината, ай ай ай фони , девственост, телевизори, родители...... каквото искаш

Да вземем образованието. У нас е много по-лесно да си го "купиш", отколкото в Кеймбридж.
Защо хората искат да учат в Кеймбридж вместо у нас?

Защо Павлин избра да работи в САЩ вместо у нас или в Русия?

Защото предпочете да живее живота си във вече уредена страна, вместо да го прекарва в празни обещания и надежди.

Orm
28-02-2016, 14:27
Да вземем образованието. У нас е много по-лесно да си го "купиш", отколкото в Кеймбридж.
Защо хората искат да учат в Кеймбридж вместо у нас?

Защо Павлин избра да работи в САЩ вместо у нас или в Русия?

Защото предпочете да живее живота си във вече уредена страна, вместо да го прекарва в празни обещания и надежди.

Ей не го оставихте намира тоя човек.... Павлин така е решил други няколко милиона са решили да живеят в Русия. А и защо същия Павлин като се е оказал в рая на земята ги плюе ?!? Нали трябваше да е мегащаслив сега , като е в подредена страна, свободна, и там всичките плюсове дето се стиш....

ecotronic
28-02-2016, 14:31
Ей не го оставихте намира тоя човек.... Павлин така е решил други няколко милиона са решили да живеят в Русия. А и защо същия Павлин като се е оказал в рая на земята ги плюе ?!? Нали трябваше да е мегащаслив сега , като е в подредена страна, свободна, и там всичките плюсове дето се стиш....

Давам пример с Павлин, защото неговият казус е най-близък до тук присъстващите и е достатъчно красноречив.

Не че не мога да дам и много други примери.

Това, защо ги плюе, нека сам да каже. Но аз предполагам, че е заради същото заради което мрънкачите непрестанно мрънкат.

Защото им се иска, но не им стиска.

Orm
28-02-2016, 14:37
Давам пример с Павлин, защото неговият казус е най-близък до тук присъстващите и е достатъчно красноречив.

Не че не мога да дам и много други примери.

Това, защо ги плюе, нека сам да каже. Но аз предполагам, че е заради същото заради което мрънкачите непрестанно мрънкат.

Защото им се иска, но не им стиска.

Мисля че най добре Павлин ще ни отговори :)

ecotronic
28-02-2016, 15:00
Мисля че най добре Павлин ще ни отговори :)

Няма, защо да чакам. Аз отдавна знам. Както и ти самият, само, че се инатиш да си го признаеш.
А именно:

Един човек, който е решил да направи нещо от себе си, инвестира в себе си. Време и пари за да се образова. За да вдигне максимално цената си. За да може да прави много други неща, освен да мие чинии и да разнася пици. За да може да продава труда си на по-висока цена. За да може да живее по-добре.

Всичко това на този етап е в по-голяма степен възможно на запад, отколкото на изток. След много години може и да се обърнат нещата, но днес те стоят така. А човешкият живот е кратък. И така.

old alfist
28-02-2016, 16:13
Човекът е нещо странно.
Стреми се към по-добър живот и когато го постигне след известно време му доскучава от своето великолепие и решава, че и други хора имат право и могат да го постигнат - тогава започва да помага.

Orm
28-02-2016, 17:09
Няма, защо да чакам. Аз отдавна знам. Както и ти самият, само, че се инатиш да си го признаеш.
А именно:

Един човек, който е решил да направи нещо от себе си, инвестира в себе си. Време и пари за да се образова. За да вдигне максимално цената си. За да може да прави много други неща, освен да мие чинии и да разнася пици. За да може да продава труда си на по-висока цена. За да може да живее по-добре.

Всичко това на този етап е в по-голяма степен възможно на запад, отколкото на изток. След много години може и да се обърнат нещата, но днес те стоят така. А човешкият живот е кратък. И така.

Е тука не мога де не се съглася стебе , да така е на запад има повече възможности. Но ние сме свикнали да сравняваме 30 страни с една . И в Москва ако завършиш МГУ имаш много добри перспективи и не е само МГУ. Просто сраенението на една държава с 30 е някак ...... сам разбираш...

546
28-02-2016, 17:50
Човекът е нещо странно.
Стреми се към по-добър живот и когато го постигне след известно време му доскучава от своето великолепие и решава, че и други хора имат право и могат да го постигнат - тогава започва да помага.
Е това не важи за всички,някои си остават серийни убийци.

alfa racer GTA
28-02-2016, 18:52
Навремето преди 16 години имах един познат който отиде в Канада.Точно тази година по стандарт на живот Канада беше на първо място.След нея беше Ноервегия.

Та този мой познат изкара там 4 месеца, след което се върна и ни обясни, че там хората не ходели по дискотеки, кръчми и такива заведения, а се забавлявали като си купували по бутилка Кока кола и я изпивали в колата с компания докато шофирали.

Отделно не беше доволен, че като минавал покрай едно училище и се загледал в ученичките с къси полички към него се приближил цивилен полицай, легитимирал се и му поискал обяснение каква работа има в това училище и защо се заглежда?!

Като казах това на друг мой познат той каза "Кажи му на тоя, че след като в страната с най-високия жизнен стандарт не му е харесало, сега му остава само да стане космонавт и да пробва да живее на Луната..."

Та доста лузъри има.Те са навсякъде и на Запад и в България и на Изток ...

ecotronic
28-02-2016, 20:10
Аз имам колега на когото родителите (българка и ливанец) от десетилетия са се установили и имат проспериращ бизнес в Дубай. А той стои тук, гледа си семейството и работи за 1К лева. Много пъти съм го питал, при тези ясни алтернативи, що дири тук.
Винаги дава един и същи отговор - "В Дубай няма социален живот".

ecotronic
29-02-2016, 17:19
Кого канонизират?

http://www.pravoslavie.bg/%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D 0%B0%D0%BD-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80/

http://bnt.bg/predavanyia/vyara-i-obshhestvo/ima-li-geopolitika-v-kanonizatsiyata-na-edin-svetets-13-02-2016

Orm
03-03-2016, 21:55
Ей ви да четете за самальоти http://news.rambler.ru/head/32923686/?utm_source=adfox_site_36985&utm_medium=adfox_banner_1586257&utm_campaign=adfox_campaign_508044&ues=1

Orm
04-03-2016, 09:26
Как пияният руснак, мърляв неспособен на нищо цивилизовано, на светлинни години от нашето европейско семейство е готов да даде живота си за да спаси невъоръжен човек (представител на вражеския лагер , когото се готви да нападне тия дни.... скоро.... според НАТО) .....

http://front.bg/analizi/svjat/ruskijat-vojnik-e-geroj-ne-jurnalistyt

nikolaaaay
04-03-2016, 20:38
Щом като толкова се прехласваш по Рашата, какво правиш още тук. Стягай си багажа и заминавай за Масква. Сега границите са отворени, никой няма да те застреля, нито ще преследва близките ти.

ecotronic
04-03-2016, 20:47
Вчера по случайност станах свидетел на шествието на Болен Лидеров по случай 3-ти март. Потеглиха от завоя да ул. "Раковски" - той на един камион с микрофон в ръка, кано началник на вселената и платената му агитка от 50 човека. Хората свиваха по малките улици за да не се засичат а полицаите бяха повече от митингуващите.

Orm
04-03-2016, 21:32
И какво общо имаха двата коментара с написаното от мен ?!?!?!

ecotronic
04-03-2016, 22:09

Ами това, че вчера един руски боксьор връчи на Болен медал за признателност - благодарство, така да се каже, че лиже гъза русской.

А не теб това ти предстои.............ако вече не се е случило. :)

myato
04-03-2016, 22:28

На новоговор - хейт.

Няма прошка за неплащащите за "любов".
Важно е да платиш на който трябва, останалите, кучета ги яли.
Чакаме да се появи "Русия за България" с много "петролни" рубли и да видиш каква любов ще настане.

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

Ами това, че вчера един руски боксьор връчи на Болен медал за признателност - благодарство, така да се каже, че лиже гъза русской.

Американският по-сладък ли е?

Orm
04-03-2016, 22:35

Специалистите по лизане сте вие... щом по голямо впечатление ти е направило връчването на медала от спасяването на човешки животи...

ecotronic
04-03-2016, 22:37
Американският по-сладък ли е?

Питай някой, който го лиже.
Аз съм просто един българин вкусил от "руския мед" и разбрал, че сега плащаме с лихвите заради 45 годишното руско владичество.

А вие, русофилчетата се прехласнахте в любовта си.

Един чак стигна дотам да иска руски ракети да падат у нас.....

Побъркахте ли се?

Orm
04-03-2016, 22:42
Аз съм просто един българин вкусил от "руския мед" и разбрал, че сега плащаме с лихвите заради 45 годишното руско владичество.

Побъркахте ли се?

А онеееези 45 години..... Ти си ги вкусил ма от 25 години вкусваш нещо ма не можеш да реазбереш какво ти се случва ..... щото е само на приказки ....

1115
05-03-2016, 09:01
https://www.youtube.com/watch?v=qlyxBm57R60

ecotronic
05-03-2016, 11:49
А онеееези 45 години..... Ти си ги вкусил ма от 25 години вкусваш нещо ма не можеш да реазбереш какво ти се случва ..... щото е само на приказки ....

Не е ненормално, когато човек допуска грешки.

Не е нормално, когато не се учи от тях.

Ма ти си прекалено млад за да знаеш, тъй че ти е простено.

myato
05-03-2016, 16:08

Побъркахте ли се?

Ми нямам дружки в тези кръгове, пък и не смятам подобни контакти за хигиенични.
И не знам теб кой те е владял, но аз спомени руснаци да са ни владели нямам.
Точно от руснаците тук идваше литература, и художествена и научна, дето иначе щеше да видиш през крив макарон. И само това да беше.
Не бъркай уважение и признателност с нездравите чувства на помиярите към собствениците им. В същност имам пълно основание да обичам руснаците. Роден съм и живея в град, земята на който е богато полята с руска кръв и костите им все още са пръснати по полята. Нормален човек от този град не може да е русофоб. Може да не е русофил, но русофоб....
Горното не означава също, че мразя който и да било народ. Виж, политическите изяви на някои няма как равнодушно да подмина, още по-малко да похваля.

Пропуснах за ракетите. Когато наричаш упорито някого враг и му се ребчиш като селския глупак, с букети ли очакваш да те засипва?
На това му се казва "объркано мислене".

ecotronic
05-03-2016, 16:25
Малко ли беше това, че след края на ВСВ, България попадна в соц. лагера заради амбициите на СССР?

Мен никой руснак не ме е владял, но икономиката ни и политиката ни се диктуваше от Кремъл. И тежко и горко на онзи, който не беше съгласен с това. Чехи, поляци и унгарци знаят това по-добре от нас.

Накараха ни насила да експроприираме селсккото си стопанство и заводите, вкараха ни в една измислена планова икономика, създаваше се поминък против всякакви икономически правила и закони. Достатъчно е да дам за пример Кремиковци и Ботевград. Привидно развивахме някаква индустрия в рамките на една херметична система - СИВ, без каквато и да било конкуренция и всички онези обективни предпоставки, които градят една конкурентноспособна индустрия, способна да изкара продукти на световния пазар.
Така след 45 години СССР се разрури, разтури се СИВ и ВД а ние останахме без пазари, без армия, без селско стопанство и с индустрия, чиито архаични продукти никой и никъде не търсеше.

Сега си берем гайлето от всичко това. Ще го берат и децата ни и техните деца.

Далеч нямаше да сме на този хал, ако след ВСВ не бяхме попаднали под братската руска прегръдка.

Иначе и аз уважавам паметта на всички незнайни руски войни, чиито кости гният у нас.

alfa racer GTA
05-03-2016, 16:41
Излишно е.Тези хора са "закърмени", тоест с промити мозъци-докато не умрат родените в робство свобода няма да има.

И сега "лапат" и гълтат на големи хапки руска пропаганда...

Еле па Орм-чо...

Ф-22 отдавна воюват, ама той да "похвали" руският "самальот" който е на фаза "На дедо ми в тъшаците" и да "окаже" на всички колко са велики руснаците...

Няма такива безродници ...

ecotronic
05-03-2016, 17:03
Учудвам се на това, как уж образовани хора не могат да съберат 2+2.
Как изпитват носталгия по трохите на социализма и същевременно, как не виждат, че днес никой решил да направи нещо от себе си не е останал на улицата.

Сега не е нужно татко ти да е партиен секретар, за да просперираш в живота. Но е нужно да имаш акъл и желание на постигнеш нещо.

А бедни има навсякъде, защото навсякъде има мързеливи и нехайни хора.

Разликата между нас и развитите страни е в това, че те могат да се грижат за мързеливите и нехайните а у нас не можем и поради това те трябва да се препитават от кофите.

Така е и със здравеопазването, образованието и с всяка друга социална сфера.

Накратко - тези, които наричахме "гнили капиталисти", съумяха да построят далеч по социално-справедливи общества. Нищо, че не афишираха това, както ние го правехме.

myato
05-03-2016, 19:31
Пак сте дремали в час. Всичко направено тук е продукт на родни гъзолизци. Дядовците и бащите на днешните. Никой зорлем не ни е карал да правим простотии. А за това, че сме попаднали в съветската зона, можете да цункате Чърчил, дето е искал "благородно" да ни заличи.
Сега сте в същата "херметична" система, с мизерни квоти и без желаещи да ни купуват скромната продукция.
Дояждате "трохите" от "социализма" и разливате интернационални маглявини.
"Омразните" ви "комунисти" са първи "капиталисти" и ви пълнят главите с глупости като, колко са негодни, тъпи, прости и "неинициативни" "неуспелите".
Същевремено, "социалните" държави на запад, стават все по-"асоциални". За жалост там текат и други пагубни процеси, а политкоректната им сган запушва устата на здравия разум и слага розови очила на хората.
Сегашните "социални" системи развъждат точно "човешки отпадък", който се възпитава в отсъствие на трудови навици и други съпътстващи "красоти".
Истинският проблем са бедните работещи.
А за здравеопазване, по-добре да не говорим, защото нямате никаква реална представа, какво в същност ви се случва. Просто чистосърдечно ви пожелавам, вие и близките ви да са здрави.
Колкото до връзките и партийните секветари, нещата си вървят както някога, че и по-уродливо.
А дали съм безродник, има кой обективно да прецени. Поде езикът ми не мирише на ничий задник.
Между другото, работя в частния сектор и изкарвам повече от прилични доходи, дори за "софийски" стандарт, така че ви предлагам да пропускате някои изтъркани лозунги. Тях може да ги пробутвате на някой, дето не е живял в онова време.

ecotronic
05-03-2016, 20:19
Пак сте дремали в час. Всичко направено тук е продукт на родни гъзолизци. Дядовците и бащите на днешните. Никой зорлем не ни е карал да правим простотии. А за това, че сме попаднали в съветската зона, можете да цункате Чърчил, дето е искал "благородно" да ни заличи.
Сега сте в същата "херметична" система, с мизерни квоти и без желаещи да ни купуват скромната продукция.
Дояждате "трохите" от "социализма" и разливате интернационални маглявини.
"Омразните" ви "комунисти" са първи "капиталисти" и ви пълнят главите с глупости като, колко са негодни, тъпи, прости и "неинициативни" "неуспелите".
Същевремено, "социалните" държави на запад, стават все по-"асоциални". За жалост там текат и други пагубни процеси, а политкоректната им сган запушва устата на здравия разум и слага розови очила на хората.
Сегашните "социални" системи развъждат точно "човешки отпадък", който се възпитава в отсъствие на трудови навици и други съпътстващи "красоти".
Истинският проблем са бедните работещи.
А за здравеопазване, по-добре да не говорим, защото нямате никаква реална представа, какво в същност ви се случва. Просто чистосърдечно ви пожелавам, вие и близките ви да са здрави.
Колкото до връзките и партийните секветари, нещата си вървят както някога, че и по-уродливо.
А дали съм безродник, има кой обективно да прецени. Поде езикът ми не мирише на ничий задник.
Между другото, работя в частния сектор и изкарвам повече от прилични доходи, дори за "софийски" стандарт, така че ви предлагам да пропускате някои изтъркани лозунги. Тях може да ги пробутвате на някой, дето не е живял в онова време.

Долавям силно объркани мисли.

Говориш за асоциалност на запад, а примери някакви да дадеш?

Защо една Франция има една от най-добрите здравни системи в света? Може би, защото във Франция има и голям брой потомствени руснаци?

Докторе, очаквах доста повече от теб :)

За да не продължавам да те пренатоварвам умствено, ще ти задам следния елементарен въпрос:

Как мислиш - ако след края на ВСВ бяхме останали под западно вместо под източно влияние, сега на какъв хал щяхме да сме?

myato
05-03-2016, 20:49
Долавям силно объркани мисли.

Говориш за асоциалност на запад, а примери някакви да дадеш?

Защо една Франция има една от най-добрите здравни системи в света? Може би, защото във Франция има и голям брой потомствени руснаци?

Докторе, очаквах доста повече от теб :)

За да не продължавам да те пренатоварвам умствено, ще ти задам следния елементарен въпрос:

Как мислиш - ако след края на ВСВ бяхме останали под западно вместо под източно влияние, сега на какъв хал щяхме да сме?

Когато си объркан,може да решиш, че някой друг е такъв. Елементарно пренасяне.
Примерите ще ги откриеш навсякъде. Пресата е пълна с такива.
Ползвал ли си френското здравеопазване?
Аз пък нямам никакви очаквания от никой, така може да ме изненадат само приятно.
На въпросът ти би могла да отговори само някоя врачка.

ecotronic
05-03-2016, 21:00
Когато си объркан,може да решиш, че някой друг е такъв. Елементарно пренасяне.
Примерите ще ги откриеш навсякъде. Пресата е пълна с такива.
Ползвал ли си френското здравеопазване?
Аз пък нямам никакви очаквания от никой, така може да ме изненадат само приятно.
На въпросът ти би могла да отговори само някоя врачка.

На този етап "имам честта" да ползвам само българско здравеопазване. И честно казано, не разбирам за какво ми отчисляват социални осигуровки.
Лекарите у нас са се превърнали в бетер продавачи на зеленчуци на женски пазар.
Искрено се надявам от обучението им да бъде премахната хипократовата клетва, за да си паснат нещата.

А за френското, можеш и сам да се осведомиш.

На някои хора наистина им трябват врачки.

myato
06-03-2016, 12:37
На този етап "имам честта" да ползвам само българско здравеопазване. И честно казано, не разбирам за какво ми отчисляват социални осигуровки.
Лекарите у нас са се превърнали в бетер продавачи на зеленчуци на женски пазар.
Искрено се надявам от обучението им да бъде премахната хипократовата клетва, за да си паснат нещата.

А за френското, можеш и сам да се осведомиш.

На някои хора наистина им трябват врачки.

За социалните си осигуровки, питай "социалните". Здравните са отделно и за всички в системата е ясно кой се гуши с тях.
След името на всяко "лечебно заведение", има едни буквички, които можеш да провериш в търговския закон за значението им. Така че, да, от законова гледна точка, там ти се продава услуга.
В същност, така наречената "Хипократова клетва" не се изучата, а в съдържанието и е изрично казано, че лекарят трябва да получи за труда си достойно заплащане. Намери си я и я прочети, само че в пълния и вариант, а не услуливо редактираната.
За френското здравеопазване съм детайлно информиран, понеже много колеги вече отдавна живеят и работят там, а аз постоянно отбивам оферти, щото не ми се учи и френски.

Ако смяташ, че фантазиите са реалност, врачка не ти трябва.

ecotronic
06-03-2016, 12:54
За социалните си осигуровки, питай "социалните". Здравните са отделно и за всички в системата е ясно кой се гуши с тях.
След името на всяко "лечебно заведение", има едни буквички, които можеш да провериш в търговския закон за значението им. Така че, да, от законова гледна точка, там ти се продава услуга.
В същност, така наречената "Хипократова клетва" не се изучата, а в съдържанието и е изрично казано, че лекарят трябва да получи за труда си достойно заплащане. Намери си я и я прочети, само че в пълния и вариант, а не услуливо редактираната.
За френското здравеопазване съм детайлно информиран, понеже много колеги вече отдавна живеят и работят там, а аз постоянно отбивам оферти, щото не ми се учи и френски.

Ако смяташ, че фантазиите са реалност, врачка не ти трябва.

Наскоро трябваше да търся читав невролог за преглед по направление. Реших да отида във ВМА, пради знанието ми, че там могат да се намерят такива.
В самата ВМА отказаха да ме прегледат, защото работели само с военнослужащи. Не и с такива от запаса :) Тогава се огледах за десетките други мини-клиники обособени на територията на заведението. Половината от имената им започваха с "Био....." а останалата половина завършваха на "....Мед"
Всички врати бяха плътно облепени с бележчици, телефонни номера, графици. Отнемаше ми по 10 минути пред една врата за да се ориентирам.
Почувствах се, като пред сергия със зеленчуци на пазара.
Тръгнах си силно разочарован. И отидох на свободен прием, където получих внимание и решение на проблема ми.

Бих искал, като на служител в държавна институция да ми се даде възможност да избирам измежду това дали да плащам здравни осигуровки или не.

В този си вид здравноосигурителната система в България ми напомня само едно:

"Орташката кобила и кучетата не я ядат".

alfa racer GTA
06-03-2016, 13:42
Всъщност и двамата сте прави.

Заплащането на лекарите е ниско в сравнение със западните стандарти.Ниско е и в сравнение с българските стандарти.

Сега се правят промени да се промени това.За мое съжаление не на 100%.

Но сега ще се знае Държавата ни има нужда от 1500 лекари годишно държавна поръчка, обучението на всеки един е ХХХХ пари.Той кандидатствам, влиза държавна поръчка, подписва договор с държавата, че за него образованоето ще е безплатно, финансирано от Българския народ посредством държавата, като той тези пари ще ги върне като работи еди колко си години след като завърши.Като не завърши или иска да отиде в друга държава да лекува друг народ= си заплаща парите вложени в неговото образованието от членовете на това общество...

Така е и в Щатите, така е на път да стане в повечето европейски държави, защото е много лесно един да плати сметката, а други да консумират на готово услугата...

Та затова сте и двамата прави- единият не получава адекватно заплащане, другият адекватна лекарска услуга...

Сега всеки ще е доволен- лекарят ще получва 3000-4000 лв, но 50-60% от тях ще отиват да си погаси "заемът" за образованието си което това общество му е дало, за да се образова.

Дали това ще става като го разпределят по назначение или като върне парите които с които е финансирано неговото образование е все едно.Важното е да има справедливост!

Тези които могат да си заплатят образованието ще могат да правят каквото си искат след това и да работят ако щат и на Северния полюс...

ecotronic
06-03-2016, 13:59
Това с държавната поръчка не дава очаквания резултат. Какво става, когато 100% от завършилите по държавна поръчка се издължат и офейкат. Сметката е платена коректно но лекари пак няма.
Правилният подход е да се оправят недъзите на здравноосигурителната система. Да се спре източването на касата във всичките му разновидности и да сe повиши събираемостта на средствата.
Така ще могат да се формират атрактивни заплати и лекарите да работят за страната.

Аз например не мога да разбера, защо на лекарите, които не работят с НЗОК не им се превежда базовото заплащане от касата, а пациентът да си доплаща горницата.

alfa racer GTA
06-03-2016, 17:09
Работи, работи и още как!

За 10-на 15-десет години докато изплатят парите, ще направят семейство, деца...това са "котви" който ги връзват...А и това което съм написал е вече работеща система в САЩ...

Там и специализацията се заплаща.Лекарят получава заплата 7-8000 долара, по време на специализацията, НО от тях му се удържат да кажем 3000-4000 хиляди.На практика той инвестира в себе си.Дори се теглят кредити за специалзацията от 150 000- 200 000 долара които изплащат години наред след това.

Така е лекарят е "вързан" към системата и държавата и едновременно с това има чувството че получава голяма заплата, от която си изплаща заемът...

Системата е проверена повече от 50 години и е действаща...

За кражбите отделно съм съгласен и това също се прави- "камъните се втвърдяват", ама някои все още не го разбират...

Ще го разберат, като им "дойде до главата" ...

В крайна сметка лекарската професия е основно призвание, а не някакъв занаят...

Парите са на второ място.

Сега в предаването "120 минути"(по БТВ или НОВА ТВ беше) ще дават за един доцент българин който е работил 12-15 години в Германия. Той казва - тукашната месечна заплата там я изкарвах за 5-8 часа работа, но парите не са основното...

Постепенно става както е било след освобождението-доста хора завършили и работили в чужбина се завръщат да помагат на родината си България.

И тогава след османско робство и сега след комунистическо робство не е имало завършили в чужбина и работили там.Тези 25 години свобода дадоха възможност на много българи да учат и работят в чужбина да "попият" от чуждото образование и опит и да го пренесат в родината си България...

То дори по време на османското робство който е искал е заминавал и работил в чужбина, а по време на комунистическото робство почти никой не можеше да учи в чужбина, освен в СССР и то ако майка му, баща му или дядо му са били на "отговорна партийна длъжност" в БКП...

Тоя бивш кмет и настоящ обвинен в изнасилване Евстатиев къде мислите е станал "доктор по право"- в Москва.

А знаете ли как е "стигнал до там"- тъст му е първи секретар на Окръжния комитет на БКП в Пазарджик...

Да не казвам и как точно е "стигнал" дотам...

Преди няколко години Евстатиев се беше "самозастрелял" случайно и по невнимание 2 ПЪТИ ...

Единият в крака, вторият в корема...

От редовите комунисти има много свестни, но средния апаратен състав и висшия им апаратен състав е пълен боклук...

myato
06-03-2016, 19:01
Ще започна с това, системата е "орташка", защото от нея безпрепядствено се краде. Ако имаше избор, едва ли би наливал в издънена каца.
Като държавен служител, би трябвало навсякъде да получаваш отказ за лечение по каса, защото държавата и стотинка не е внесла за тези хора, както за децата, пенсионерите и социално слабите.
Държавни поръчки отдавна няма, всичко се заплаща с малки разлики в ставките. Специализациите, доколкото ги има, също се заплащат или е обвързана с договор за определен брой години работа за работодателя, който я "поема". Лично аз съм вадил пари от джоба си за всяка придобита квалификация, а после държавната болница ползваше на готово това, без да благоволи да ми даде някоя стотинка отгоре.
Хабилитирани лица за "вътрешна употреба" се мотаха из отделението, не вършейки работа за пет пари и "обучавайки" в незнание студентите, но пък за добро заплащане. Същевременно охлювите трябваше да теглим каиша и на практика да живеем в смотаната лечебничка срещу смешни суми. Иначе голяма фирма - Университетска болница. Баси ташака.
Нужда то "вносни" лекари нямаме, нашите са достатъчно квалифицирани и ако не мислеха как да вържат двата края, стигане нямаше да имат. Не всичко е пари, когато ги имаш, защото иначе мислиш единствено как да ги "изчукаш", а това изкривява съзнанието.
То призванието си е призвание, но трябва и да се "яде". Сметките си вървят, а пък и се опитваме понякога и да се "размножим", което също иска ресурс, освен ако не си от катуна, където е инвестиция.
Това със заемите и "договорите" няма да стане, както не им се получава на янките. Те за това гледат да дърпат готови спициалисти, щото хората там не са навити да платят подобна цена, а и не им се чанчи с тежък, опасен и отговорен труд. За това и докторите им са с едни "изконно" англо-саксонски фамилии.
Няма нужда да се измислят простотии. Решението е просто и е в достойното заплащане за всеки труд.

ecotronic
06-03-2016, 19:43
Ще започна с това, системата е "орташка", защото от нея безпрепядствено се краде. Ако имаше избор, едва ли би наливал в издънена каца.
Като държавен служител, би трябвало навсякъде да получаваш отказ за лечение по каса, защото държавата и стотинка не е внесла за тези хора, както за децата, пенсионерите и социално слабите.
Държавни поръчки отдавна няма, всичко се заплаща с малки разлики в ставките. Специализациите, доколкото ги има, също се заплащат или е обвързана с договор за определен брой години работа за работодателя, който я "поема". Лично аз съм вадил пари от джоба си за всяка придобита квалификация, а после държавната болница ползваше на готово това, без да благоволи да ми даде някоя стотинка отгоре.
Хабилитирани лица за "вътрешна употреба" се мотаха из отделението, не вършейки работа за пет пари и "обучавайки" в незнание студентите, но пък за добро заплащане. Същевременно охлювите трябваше да теглим каиша и на практика да живеем в смотаната лечебничка срещу смешни суми. Иначе голяма фирма - Университетска болница. Баси ташака.
Нужда то "вносни" лекари нямаме, нашите са достатъчно квалифицирани и ако не мислеха как да вържат двата края, стигане нямаше да имат. Не всичко е пари, когато ги имаш, защото иначе мислиш единствено как да ги "изчукаш", а това изкривява съзнанието.
То призванието си е призвание, но трябва и да се "яде". Сметките си вървят, а пък и се опитваме понякога и да се "размножим", което също иска ресурс, освен ако не си от катуна, където е инвестиция.
Това със заемите и "договорите" няма да стане, както не им се получава на янките. Те за това гледат да дърпат готови спициалисти, щото хората там не са навити да платят подобна цена, а и не им се чанчи с тежък, опасен и отговорен труд. За това и докторите им са с едни "изконно" англо-саксонски фамилии.
Няма нужда да се измислят простотии. Решението е просто и е в достойното заплащане за всеки труд.

На мен ми удържат (държавата) по около 100 лв. месечно за здравно осигуряване. Къде отиват тези пари?

myato
06-03-2016, 20:31
На мен ми удържат (държавата) по около 100 лв. месечно за здравно осигуряване. Къде отиват тези пари?

Дай да се изясним, ако ти удържат, не се държавен служител, ако си държавен служител, "плащаш" само ДОО.
Иначе един жокер, 80% от бюджета на касата е за "безплатни" лекарства.:balloon:

Orm
10-03-2016, 19:25
Еко .... смееш се ти за технологиите ама ето http://ria.ru/radio_brief/20160310/1387705783.html скоро ще можеш да си ползваш шлемофона вечно :)

ecotronic
10-03-2016, 20:06
Еко .... смееш се ти за технологиите ама ето http://ria.ru/radio_brief/20160310/1387705783.html скоро ще можеш да си ползваш шлемофона вечно :)

Това е разновидност на така наречените бета-волтаици. Технология позната и ползвана от 70-те години на миналия век. Ма друго си е да го съобщи балалайка.RU. Руснаците пак са открили топлата вода :)

Orm
10-03-2016, 21:56
Това е разновидност на така наречените бета-волтаици. Технология позната и ползвана от 70-те години на миналия век. Ма друго си е да го съобщи балалайка.RU. Руснаците пак са открили топлата вода :)

Ми , не съм срещал батерия с 50 години живот, та като я видях се сетих за твоя шлемофон , че трябва да си стоиш постоянно до контакта :) Ма на теб явно технологията ти е позната отдавна :)

ecotronic
11-03-2016, 14:49
Ми , не съм срещал батерия с 50 години живот, та като я видях се сетих за твоя шлемофон , че трябва да си стоиш постоянно до контакта :) Ма на теб явно технологията ти е позната отдавна :)

Няма, как и да си "срещал", като черпиш познания само от балалайка.RU.

Иначе щеше да знаеш това, че необходимостта от изработването на батерии с дълъг живот се е появила преди всичко с появата на пейс-мейкъра.
Но И той пък не е бил роден от руски мозъци.......

ivan dimitrov
11-03-2016, 18:09

Като казваш батерия, имаш ли идея какво е вътрешното съпротивление на един пиезокристал, съответно - какъв ток може да осигури той? Инак идеята е яка, въпреки че се сещам за далеч по евтини начини да накарам един пиезокристал да вибрира. Верно - не с постоянна честота и амплитуда, все пак. Очакваме да му намерят приложение на това изобретение, е, и производител де....
В близките 50г се очаква електрониката още по драстично да свали консумацията си, та......може и да успеят(след 50г).

Orm
11-03-2016, 20:17
Като казваш батерия, имаш ли идея какво е вътрешното съпротивление на един пиезокристал, съответно - какъв ток може да осигури той? Инак идеята е яка, въпреки че се сещам за далеч по евтини начини да накарам един пиезокристал да вибрира. Верно - не с постоянна честота и амплитуда, все пак. Очакваме да му намерят приложение на това изобретение, е, и производител де....
В близките 50г се очаква електрониката още по драстично да свали консумацията си, та......може и да успеят(след 50г).

Човек не разбрах половината от това което си написал :) Прочетох статията и реших да улесня живота на Еко, а дали ще стане утре или след 50 години , паживем па ще видим...

Orm
14-03-2016, 20:58
Айде са ще видим кой ще е сега виновният за бежанците
http://tass.ru/politika/2738218

ecotronic
15-03-2016, 10:25

Че те и от Афганистан руснаците се изнесоха преди бая време, пък още има бежанци от там.

Те и от България се "изнесоха" руснаците преди бая време, ама все още много българи "бягат" на запад.

Orm
15-03-2016, 19:26
Че те и от Афганистан руснаците се изнесоха преди бая време, пък още има бежанци от там.

Те и от България се "изнесоха" руснаците преди бая време, ама все още много българи "бягат" на запад.

:prescription::prescription::prescription:

ecotronic
15-03-2016, 20:07
Сега ще видим, дали туморът в Сирия ще порастне отново след лъче/химио - терапията.

myato
16-03-2016, 09:17

Щото и тук, както и там, дойдоха "талибаните".

Сега ще видим, дали туморът в Сирия ще порастне отново след лъче/химио - терапията.

Докато има кой да го "полива", ще расте.

pavlin
18-03-2016, 00:08

Владимир Владимирович пак ги изненада.

ivan dimitrov
21-03-2016, 18:54
Кого изненада бе!? На всички от вторият ден им стана ясно - кого и защо бомбардира.

dimitar_vd62
21-03-2016, 20:11
Мноо си зелен още да държиш сметка на Русия.Набий си го в главата и ти другите фобии че ще се съобразявате с Русия, колкото и да не ви харесва.Като например - http://ria.ru/economy/20160321/1394129742.html. Ванка каква е разликата между ТКЗС и кооперация.

ecotronic
21-03-2016, 20:17
Къде изчезна бе, Митак? Да не си бил в Латакия? :)

Иначе разликата между ТКЗС и кооперация е в това, че в първото участваш насилствено а във второто - доброволно.

dimitar_vd62
21-03-2016, 20:55
Не, в Крим.Просто открих колко много време имам вместо да се дърля.То всъщност смениха самолетите с вертолети.

ivan dimitrov
21-03-2016, 21:30
Мноо си зелен още да държиш сметка на Русия.
Светлозелен, но не много светло

Ванка каква е разликата между ТКЗС и кооперация.

Гугутките са разликата(питай ме защо, ако искаш).

Мноо си зелен още да държиш сметка на Русия.Набий си го в главата и ти другите фобии че ще се съобразявате с Русия, колкото и да не ви харесва.Като например - http://ria.ru/economy/20160321/1394129742.html.Абе

Цъкам на линкът, и .....виж атачът...

Хм, нещо за изненадата ще кажеш ли?

ecotronic
21-03-2016, 22:11
Цъкам на линкът, и .....виж атачът...

Хм, нещо за изненадата ще кажеш ли?

Ма ти верно си мноо зелен! :)

Ами нали в това е изненадата - балалайка.RU се е баннала сама :)

ivan dimitrov
21-03-2016, 22:48

Аман бе!
СВЕТЛОЗЕЛЕН съм!
Не сте ли чували лафът - "дяволът е в подробностите"?

Имах предвид изненадата на Павлинчо, цял свят му разправяше че другарят му Путин не бомбардира ИД, ами бунтовниците. Сега, когато Асад си върна контролът и Путин си "обра крушите", Павлинчо разправя че някой бил изненадан. Въпросът който се загнезди в съзнанието(под) ми е - КОЙ АДЖЕББА е изненадан.
Митре пък ме връща месец назад, задавайки ми.... отговори. Със същият успех някой може да ме пита - каква е разликата м/у въздух и зарин.

pavlin
22-03-2016, 02:24
Затова Кери се моли да се срещне с командира. Иначе и в Палмира има едни прогресивни опозиционери където ги бомбят и скоро ще ги изкарат по бели гащи. Онези с нефтовозите и те бяха опозиционери ама нещо им запари под задниците че не се показват напоследък.

ivan dimitrov
22-03-2016, 08:54
Затова Кери се моли да се срещне с командира. Иначе и в Палмира има едни прогресивни опозиционери където ги бомбят и скоро ще ги изкарат по бели гащи. Онези с нефтовозите и те бяха опозиционери ама нещо им запари под задниците че не се показват напоследък.

Не разполагам с графиците на Кери, нито съм запознат с мотивите му. Ти си специалистът с "поглед в бъдещето". Факт е че когато Путин закрепи Асад, каза че си е изпълнил задачата и се прибра. А ИД си е там и тия които се занимаваха с нея, още го правят. Тия с нефтовозите Павлинчо са "прах на вятъра(или беше в очите)". Ахчиева показа как се продава петролът на ИД - с танкери.
Сподели с публиката - кой според теб, беше изненадан?

Orm
22-03-2016, 10:37
Зеленият (светло )и Еко , ако си направите труда и проверите колко територия е освободена и се напънете мааааалко да помислите дали след 5 месеца интензивни бомбардировки са останали доататъчно цели , които да оправдаят присъствието на руските ВКС ще се сетите че всичко е повече от логично. Имаха задача , дойдоха , свършиха я и си тръгнаха. А не като американците , дойдоха и си останаха за вечни времена да грабят. А Асад са го закрепили сирийците .

dimitar_vd62
22-03-2016, 20:46

Ами не е трудно да забележите че не съм постнал линка коректно.Опитах се да го оправя ама не стана.

Колкото до гугутките резултата е един и същ.ТКЗС беше непечилившо но сега под друго заглравие е печелившо.Да кажем че и КРЗ не беше печелившо щото беше соц, ама едни 200-250 000 зелени в сметката на директора приведени от конкурентна фирма да повиши цената над тяхната води естествено да фалит/след няколко превода/.Та не ония 45 години ами собствената ни алчност и продажност ни причиниха всичко това.Ще ти го напомням и ще те връщам да повтаряш докато не го проумееш и узрееш.

п.п.Русия май наистина ще остана последен бастион на християнството.Ако не ви стига терора идете внесете малко демокрация в Северна Корея или Китай.Ааа забравих, Путин е виновен.Ако ИД е рожба на САЩ то тя е пеленаче в срявнение с машинациите на Путин

За окошком дождь и град. Это Путин виноват!
Кошка бросила котят - Это Путин виноват,
Зайку бросила хозяйка - Кто виновен, угадай-ка!
Вот кончается доска У несчастного бычка,
Наша Таня громко плачет - Рядом Путин, не иначе!

Свет погас, упал забор, У авто заглох мотор,
Зуб здоровый удалили Иль залез в квартиру вор,
Не понравилось кино, Наступили вы в г…но
У любого катаклизма Объяснение одно…
Знает каждый демократ - Это Путин виноват!

Кто вчера в моём подъезде Лифт зассал до потолка?
Мне, товарищи, поверьте - Это Путина рука!
Я поймал по пьяни «белку» - Это Путина проделки!
Куча под столом г…на Это Путина вина!
Засорился унитаз - Это Путина приказ,

Накидал туда бычков, воду слил - и был таков!
По ночам бельё ворует, стёкла в нашем доме бьёт.
Пьяным во дворе танцует. Это Путин - обормот!
Нет спасенья от злодея! Матом пишет на стенах,
Изломал кусты в аллее. Это Путин - ох и ах!

Либерала дождик мочит - Путин весело хохочет.
Затопило вашу дачу? - Это Путин, не иначе!
Вас гроза в пути застала? - То рука Кремля достала.
Холод, ветер, снегопад - Снова Путин виноват.
Сносит крышу ураганом? - Это Путин мстит баранам.

Шторм, цунами, наводненье? - Это Путин, без сомненья!
Ливень, оползень, циклон - Виноват конечно он.
Сель, лавина, камнепад? - Ясно: Путин виноват!
Смерч, тайфун, землетрясенье - Нет от Путина спасенья!

п.п.2 "Бабо Меркел где така,
тичам на джамия Мустафа"

п.п.3. Все едно, ще го духате.Ауж ни чакаше светло бъдеще в Европа.Лошото е че и аз ще го духам покрай вас.

ivan dimitrov
22-03-2016, 21:14
Колкото до гугутките резултата е един и същ.ТКЗС беше непечилившо но сега под друго заглравие е печелившо.
Нищо общо! Ама съвсем нищо. Държавата е лош стопанин, факт! Може да си смучите от пръстите всякакви доводи, от това фактите не се променят. И сега общото се разхищава - здравна каса, държавни болници, пенсионни фондове, армия, полиция - навсякъде където има "общо гърне" има течове. Два дни дъвчат обществените поръчки......какво не е ясно.......
А с казуса КЗ не съм запознат. Мога да съдя по това че и поляците затвориха. Ако не се лъжа правят само яхти и те. Нали знаеш какво стана с Хан Аспарух? Абе, ..... не зная, там нямам поглед.
За духането - всички сме в кюпа. И аз не съм щастлив че вкарвате Волен в парламента, но си трая, такива са правилата.

dimitar_vd62
22-03-2016, 21:17
Нищо общо нямам с Волен.Спокойно можем да минем и без него.
Държавата у нас е лош стопанин, така го направиха да изглежда.Между впрочем от 01 .06 ще вдигат тока паради дефицит, поне така казват.Нали не ни трябваха Белене и прочие, а гледам ни краварите ни еврогейовете не инвестират..а бяха едни обещания за навалица от желаещи.Между още едно впрочем, в ЕС има дефицит на стомана.Ама за къф уй ни е кремиковци да си се оправят в Европата, на нас пари от стомана не ни трябват.

ivan dimitrov
22-03-2016, 22:29
Не само у нас е лош стопанин държавата. Навсякъде е така, разликата е че другаде има контрол, но и при контрол пак се бърка в общото. При нас е ужасно щото ние всъщност нямаме държава, на практика. При скапана държава, инвестиции никой не чака. След като изгонихме всички желаещи с корупция и мафия, след като наши фирми забегнаха в Румъния, какви инвестиции чакаш?
Кой и къде е казал че ще вдигат токът заради дефицит? Миналата година, едва балансираха системата заради ниска консумация. Изключваха мощности, включваха....
В момента тече тест на либерализацията, официално се очакваше леко поскъпване, докато се "намести" пазарът. В една пазарна икономика, кажеш ли че се очаква повишаване на цените - то те се повишават. Казаха официално че се очаква да е за кратко, товааааа - ще видим.....
Краварите инвестират Митак. Свръхпроизводство на мляко, сега искат квоти(пак). Къде видя глад за стомана? За пръв път чувам, изглежда съм пропуснал. Защо не искаш да проумееш, че никой няма да купи фабрика, която може да печели и да я затвори? Купуват се и се разпарчедосват предприятия, чийто активи са с по висока цена от печалбата която биха реализирали с производство. Останалото е престъпление и ако има държава, виновните отиват в затвор. Нали за това ни трият сол, че съдебната ни система я няма никаква. Обаче....видяхме какво става, С хиляди компромиси, се съгласиха за реформа, пък като дойде време да се гласува законът - хоооооп. И те така. Нито Европата, нито системата са виновни за това. Ние сме виновни, че го позволяваме.

myato
22-03-2016, 22:58
Не само у нас е лош стопанин държавата. Навсякъде е така, разликата е че другаде има контрол, но и при контрол пак се бърка в общото. При нас е ужасно щото ние всъщност нямаме държава, на практика. При скапана държава, инвестиции никой не чака. След като изгонихме всички желаещи с корупция и мафия, след като наши фирми забегнаха в Румъния, какви инвестиции чакаш?
Кой и къде е казал че ще вдигат токът заради дефицит? Миналата година, едва балансираха системата заради ниска консумация. Изключваха мощности, включваха....
В момента тече тест на либерализацията, официално се очакваше леко поскъпване, докато се "намести" пазарът. В една пазарна икономика, кажеш ли че се очаква повишаване на цените - то те се повишават. Казаха официално че се очаква да е за кратко, товааааа - ще видим.....
Краварите инвестират Митак. Свръхпроизводство на мляко, сега искат квоти(пак). Къде видя глад за стомана? За пръв път чувам, изглежда съм пропуснал. Защо не искаш да проумееш, че никой няма да купи фабрика, която може да печели и да я затвори? Купуват се и се разпарчедосват предприятия, чийто активи са с по висока цена от печалбата която биха реализирали с производство. Останалото е престъпление и ако има държава, виновните отиват в затвор. Нали за това ни трият сол, че съдебната ни система я няма никаква. Обаче....видяхме какво става, С хиляди компромиси, се съгласиха за реформа, пък като дойде време да се гласува законът - хоооооп. И те така. Нито Европата, нито системата са виновни за това. Ние сме виновни, че го позволяваме.

Ми айде излез и направи нещо. На улицата обаче е страшно. Там родната полиция те "пази". СМРАД ще те определят като лумпен, хулиган, грозен и неинициативен. Бе враг на демокрацията, свободния пазар и евроценностите.
За туй ще си драпаме лозунги у нетя, с правилна насоченост.
А, забравих. На улицата може на има и някой еврошахид.

Казват, че сюнетът повишавал хигиената. Ша предложа да го праат по каса.

ivan dimitrov
23-03-2016, 10:57
Ми айде излез и направи нещо. На улицата обаче е страшно. Там родната полиция те "пази". СМРАД ще те определят като лумпен, хулиган, грозен и неинициативен. Бе враг на демокрацията, свободния пазар и евроценностите.
За туй ще си драпаме лозунги у нетя, с правилна насоченост.
А, забравих. На улицата може на има и някой еврошахид.

Казват, че сюнетът повишавал хигиената. Ша предложа да го праат по каса.

Ами аз излизам, без да ми дреме за какъв ме обявяват. Тънкоста е че като протестирахме за високите цени на горивата и в тоя форум ми обясняваха как не са високи цените, ами са ни ниски доходите. Когато полицаите протестираха, ги псуваха, щото объркват движението и току виж сме изпуснали поредният епизод на малката булка.
Родната полиция ни "пази", щото искаме правилата да важат за всички други, само не и за нас. Малко по долу, в общи има тема която е много показателна. Когао преди 3-5г върховният съд, обяви поредното поскъпване за незаконно - нищо не се случи. В същото време на талянците се опитаха да им вдигнат цените с 5 евроцента и цяла Италия беше на улицата. Докато не проумеем всички, че ние сме държавата, че вече я няма Партията, все ще е така.

ecotronic
23-03-2016, 12:59
Споко, русофили!

Вече има кой да лъска паметниците на българо-съветската дружба:

http://dnes.dir.bg/news/sad-volen-siderov-pametnitzi-22087390?nt=10

:rotfl:

myato
23-03-2016, 13:42
Ами аз излизам, без да ми дреме за какъв ме обявяват. Тънкоста е че като протестирахме за високите цени на горивата и в тоя форум ми обясняваха как не са високи цените, ами са ни ниски доходите. Когато полицаите протестираха, ги псуваха, щото объркват движението и току виж сме изпуснали поредният епизод на малката булка.
Родната полиция ни "пази", щото искаме правилата да важат за всички други, само не и за нас. Малко по долу, в общи има тема която е много показателна. Когао преди 3-5г върховният съд, обяви поредното поскъпване за незаконно - нищо не се случи. В същото време на талянците се опитаха да им вдигнат цените с 5 евроцента и цяла Италия беше на улицата. Докато не проумеем всички, че ние сме държавата, че вече я няма Партията, все ще е така.

Отдавна съм казал, че докато се "забавляваме" да си лепим етикети и да се мразим на професионален, социален, етнически и т.н. признаци, все ще ни онождат през гащите.

Споко, русофили!

Вече има кой да лъска паметниците на българо-съветската дружба:

http://dnes.dir.bg/news/sad-volen-siderov-pametnitzi-22087390?nt=10

:rotfl:

Те сега ще ти извадят очите.:lol:

ecotronic
23-03-2016, 14:19
Те сега ще ти извадят очите.:lol:

Напротив! Винаги съм смятал, че паметниците, каквито и да са те, трябва да си останат.

Иначе, как идните поколения ще разберат, през какви простотии и минала родината ни.

Просто много държа да го видя, как борави с парцала :)

myato
23-03-2016, 14:48
Напротив! Винаги съм смятал, че паметниците, каквито и да са те, трябва да си останат.

Иначе, как идните поколения ще разберат, през какви простотии и минала родината ни.

Просто много държа да го видя, как борави с парцала :)

И аз бих погледал, но и другите тумбаци да ги наредят, да свършат нещо полезно.

ivan dimitrov
23-03-2016, 16:37
И аз бих погледал, но и другите тумбаци да ги наредят, да свършат нещо полезно.

Ха! Ами че те вършат бе, ежедневно. Съвсем друг въпрос е - за кого. Може да е странно, но ако ме питаш дали е нормално да мислят първо за себе си, отговорът ми ще е - да, нормално е. Съвсем друг въпрос е(хе,хе) - нормално ли е да мислят САМО за себе си. А' познай, как бих отговорил(ако ме питаш).

Отдавна съм казал, че докато се "забавляваме" да си лепим етикети и да се мразим на професионален, социален, етнически и т.н. признаци, все ще ни онождат през гащите.

И е така, и не е. Не е, защото изброените "дейности" не пречат, поне когато иде реч за общи "интереси", да сме единни. Това обаче, при нас не се получава.
Инак си прав, въпросните "дейности" не са полезни никому..

dimitar_vd62
23-03-2016, 20:47

За тока по новините и го коментираха некви управители, бизнесмени, комисии и т.н., цял дебат имаше, другото някъде от Европа го чух.Само у нас е почти 100 %преватизацията, само ние нямаме национален пхревозвач.Другаде стратуегическите предприятия са с 51% държавна собственост другото е частник и ако шикалкави шута в гъзъ.А в изостанала Русия има предприятия за приватизиране ама държавата има ясни изиквания - да произвежда и да плаща данъци - кривнеш ли познатото шута в гъза без обезщетение и следващия да заповяда.Пита ме един що не купим Су за самолети - ми не че са руски ами щото Сухой е държавно предприятие и не дава комисионни.Каквото и да купим никога няма да имаме предишната армия и ВВС а понеже това е "актуалната" заплаха https://www.youtube.com/watch?v=_PgFkX6i2Gc , какво ще направим с може би една ескадрила Ф-ки или некво друго желязо и ма няма един селски стадион войска.За НАТО забрави, заради нас няма да си мръднат пръста.Само дето им клъвнахме на реформите, иначе техните танкове и самолети са консервирани, ще изкарат даже тигри и пантери от втората световна.При тази Европа, ний сме пак от страната на булката а вие още вярвате в Дядо коледа.Лично за мен има два варианта при тази Европа - напускаме и правим балкански съюз с Гърция Македония и Сърбия или подкрепа от Русия.Третия вариант САЩ да си обират крушите от Европа, която пък да има едно правителство, една полиция, една съдебна, дънъчна, здравна система и една армия, както и да спре да се джафка с Русия е химера и не вярвам в тоя живот да стане.То принципно така трябваше да стане отначало ама на, пак си повярваха че ще превземат Русия!Дано лятото след всичките хвалби за препълнени хотели със западни туристи да не почнат и тука атентати, ама споко Бъчварова каза - готови сме.Въпреки че точно като го изрече се изпозастреляха пак в София.

А, а в какво инвестират краварите ако не е тайна, в складове и бази за които не плащат че дори и минералната им вода е вносна.

dimitar_vd62
24-03-2016, 20:36
http://www.lentata.com/page_8527.html

Споко Бъчварова каза готови сме - http://front.bg/bulgaria/society/samo-vyv-front-bg-koj-vsyshtnost-pazi-granicata-ni-video

Orm
27-03-2016, 16:22
Ахахха ...аз нали си четем за разни глупости из сайтовете , та да ви постна една част от един спор между американец и руснак :

Araya International Thinker • 9 days ago
Look at your dilapidated Russia before you condemn the United States of America. So for example Russia the largest country one Earth has just 722km of Controlled-access highway while Germany has other 13000km and the United Sates other 77000km.

Even Hungary has with more them 1300km and Romania (the poorest and most corrupt country in the EU) with 730km has more Controlled-access highway them Russia.
1 • Reply•Share ›

International Thinker Araya • 8 days ago
Russia is 1/6 earths land mass. We fly we dont spend a month on the road driving. We are smarter than that.

http://nationalinterest.org/blog/the...-missile-15527

alfa racer GTA
27-03-2016, 18:21
Проблемът е че дори ЕС(Европа) да "остави Русия на мира", Русия няма да остави Европа на мира.

Не за друго, Русия искат да са свръхсила, тоест да доминират, а над съседните си държави вече това са го постигнали- доста държави с които имат граница имат "сепаратистки проблеми"...Поне 5-6 държави са...

Та дори и Лукашенко "даде заден ход" като видя какво прави Русия в/с Украйна и Крим и се почувства заплашен от Путиновата политика и започна "да играе" и флиртува със Запада, белким му помогне, ако Путин обяви Беларус за "изконна руска територия" и се опита да го събори от власт...
Двама диктатори в една държава не виреят ...Винаги единият усмъртява другият и след това управлява сам...

Ма нема страшно, пак повтярям, толкова много нови джипове не съм виждал в България откакто се помня-нито по време комунизма, нито след комунизма преди за влезем в ЕС.

Имам познати русофили, но са по-млади 43-44 годишни, а не от дъртите комуняги-дървени главаняги и те също признават - "България никога досега не е била така подпомагана, дори и по времето СССР ..."

Казват "Ние сме русофили и харесваме руската култура, поети, писатели и руснаците, НО виждаме, че от ЕС текат реки от пари към България- оправиха се пътищата, градовете светнаха, няма я тази мизерия от 90-те години, няма как да не гласуваме за партия която е за ЕС..."

Всички средни и едри земеделци и животновъди, та дори и част от дребните се "уредиха" с нови джипове- на едни джиповете им са за 35 хиляди лева на други за 150 000-200 000 лева...

А тази тема и заглавието й е пълна 100% глупост.

Западните държави винаги са били християнски.Единствено Испания е била завладявана от мюсулмани.

Та Русия нито е единствената, нито е последната християнска държава.Да не говорим, че САЩ, Канада и латиноамериканските държави винаги са били християнски и никога не са имали сухоземна граница или път с мюсюлманска държава...

И тук в тази тема има няколко човека които винаги говорят от първо лице единствено число все едно цял живот езикът им е бил в гъза на Русия и всеки един момент са "яли " от руското лайно, та знаят какво е там и какво не е.
А бре пичове, вие поне 1 година живели ли сте в Русия?

Сега в Русия тече скрита еспроприация(изземване) на печелившия частен бизнес от държавата и близки на управляващата върхушха бизнесмени(олигарси).
Имам познат чийто брат от 1994 година развиваше печеливш частен бизнес в Русия.Преди 40 дни умря скоропостижно "при неизяснени обстоятелства и нещастен случай"...
В момента в Русия кризата ги е докарала до "Вълкът на вълка гърлото прегризва" и като си плати всичко смъртта настъпва при "неизяснени обстоятелства", а според роднините на починалия при "съмнителни" обстоятелства.Не е имал никакво диагностицирано заболяване, но според съпругата му рускиня "по тялото му е имало следи които будят съмнение за насилствена смърт".
Е да, ама според компетентните руски власти има "неизяснени обстоятелства", ама няма виновни за тези обстоятелства ...Нито казват, че е умрял от насилствена смърт, нито сочат естествена смърт причинена от заболяване ...

Айде стига сте дращили глупости и плюли България, САЩ, ЕС и Запада - децата ви щастливо ще живеят и работят в ЕС дълго време след като вас са ви изяли червеите ...

Orm
27-03-2016, 18:28
Проблемът е че дори ЕС(Европа) да "остави Русия на мира", Русия няма да остави Европа на мира.

Не за друго, Русия искат да са свръхсила, тоест да доминират, а над съседните си държави вече това са го постигнали- доста държави с които имат граница имат "сепаратистки проблеми"...Поне 5-6 държави са...

Та дори и Лукашенко "даде заден ход" като видя какво прави Русия в/с Украйна и Крим и се почувства заплашен от Путиновата политика и започна "да играе" и флиртува със Запада, белким му помогне, ако Путин обяви Беларус за "изконна руска територия" и се опита да го събори от власт...
Двама диктатори в една държава не виреят ...Винаги единият усмъртява другият и след това управлява сам...

Ма нема страшно, пак повтярям, толкова много нови джипове не съм виждал в България откакто се помня-нито по време комунизма, нито след комунизма преди за влезем в ЕС.

Имам познати русофили, но са по-млади 43-44 годишни, а не от дъртите комуняги-дървени главаняги и те също признават - "България никога досега не е била така подпомагана, дори и по времето СССР ..."

Казват "Ние сме русофили и харесваме руската култура, поети, писатели и руснаците, НО виждаме, че от ЕС текат реки от пари към България- оправиха се пътищата, градовете светнаха, няма я тази мизерия от 90-те години, няма как да не гласуваме за партия която е за ЕС..."

Всички средни и едри земеделци и животновъди, та дори и част от дребните се "уредиха" с нови джипове- на едни джиповете им са за 35 хиляди лева на други за 150 000-200 000 лева...

А тази тема и заглавието й е пълна 100% глупост.

Западните държави винаги са били християнски.Единствено Испания е била завладявана от мюсулмани.

Та Русия нито е единствената, нито е последната християнска държава.Да не говорим, че САЩ, Канада и латиноамериканските държави винаги са били християнски и никога не са имали сухоземна граница или път с мюсюлманска държава...

И тук в тази тема има няколко човека които винаги говорят от първо лице единствено число все едно цял живот езикът им е бил в гъза на Русия и всеки един момент са "яли " от руското лайно, та знаят какво е там и какво не е.
А бре пичове, вие поне 1 година живели ли сте в Русия?

Сега в Русия тече скрита еспроприация(изземване) на печелившия частен бизнес от държавата и близки на управляващата върхушха бизнесмени(олигарси).
Имам познат чийто брат от 1994 година развиваше печеливш частен бизнес в Русия.Преди 40 дни умря скоропостижно "при неизяснени обстоятелства и нещастен случай"...
В момента в Русия кризата ги е докарала до "Вълкът на вълка гърлото прегризва" и като си плати всичко смъртта настъпва при "неизяснени обстоятелства", а според роднините на починалия при "съмнителни" обстоятелства.Не е имал никакво диагностицирано заболяване, но според съпругата му рускиня "по тялото му е имало следи които будят съмнение за насилствена смърт".
Е да, ама според компетентните руски власти има "неизяснени обстоятелства", ама няма виновни за тези обстоятелства ...Нито казват, че е умрял от насилствена смърт, нито сочат естествена смърт причинена от заболяване ...

Айде стига сте дращили глупости и плюли България, САЩ, ЕС и Запада - децата ви щастливо ще живеят и работят в ЕС дълго време след като вас са ви изяли червеите ...

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl: Текат реки от пари ......:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
още малко и ще се удавим в пари :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Ох , развесели ме.....

P.S - Колега , ако си свикнал да си държиш езика по разни дупки , това не означава че и другите са като теб и че имаш право да обиждаш някой тука, още повече че никой не те е обиждал тебе ;)

alfa racer GTA
27-03-2016, 19:22
Не обиждам никого, а просто правя констатация на случващото се.

Ако се разпознаваш в някой от посочените образи това не е мой проблем!

Ако не успяваш да се възползваш от възможностите това също е твой, а не мой или на България проблем.

Orm
27-03-2016, 19:26
Не обиждам никого, а просто правя констатация на случващото се.

Ако се разпознаваш в някой от посочените образи това не е мой проблем!

Ако не успяваш да се възползваш от възможностите това също е твой, а не мой или на България проблем.

Аз си знам моите проблеми , въпроса е че аз никъде не пиша за хората с противоположно мнение че езика им е в нетрадиционни места или нещо подобно.
Нали това е целта на демокрацията - да има различни мнения .....

dimitar_vd62
27-03-2016, 19:40
Сори ама защо САЩ имат право да пребивават в Европа а Русия не.Не е много демократично каквото и да значи тази дума.

След като Киев го обяви за личност на годината/не знам защо всички си затварят сетивата за фашизоидния режим в Киев/ нашият Чехлю обяви война на Русия. - http://www.pan.bg/view_article-64-335002-KRETEN-Plevneliev-obyavi-vojna-na-Rusiya-Pochtenite-medii-mylchat-a-az-izbiram-da-sym-nepochten.html - после ми обеснявайте че Русия се бърка в нашите работи.То написаното не е тайна, просто някой го каза.
Печелившия частен бизнес може и да е непочтен, незаконен, да не си плаща данъците и прочие.Така че няма да припадна.

http://www.pan.bg/view_article-6-334998-Bylgarskiyat-prezident-e-preziran-dori-ot-zhena-si-obichat-go-samo-ukrainskite-nacionalisti.html - олицетворение на европеските ценности.

Orm
27-03-2016, 21:21
Да зарадвам малко еврооптимистите https://www.youtube.com/watch?v=dnP1fJ1bzxE

И още https://www.youtube.com/watch?v=0y6xUxaqNa4 :)

Orm
28-03-2016, 19:10
Чаках за ваща реакция ,ма нема да дочакам :) Ние сме европейци и тази новина не е удобна за нас ...
http://ria.ru/syria/20160328/1398813173.html

ecotronic
28-03-2016, 20:27
Чаках за ваща реакция ,ма нема да дочакам :) Ние сме европейци и тази новина не е удобна за нас ...
http://ria.ru/syria/20160328/1398813173.html

Че ако не си ти да ни информираш, ние откъде ще знаем, че Палмира е освободена?

Orm
28-03-2016, 20:32
Че ако не си ти да ни информираш, ние откъде ще знаем, че Палмира е освободена?

Е как , на вас звездите нали ви говореха разни неща :)

dimitar_vd62
28-03-2016, 21:49
Абе друго си е когато САЩ и воденото от тях коалиция нанесоха из онзи ден 43 удара надявам се наистина срещу ИД, нашите медии не го пропуснаха....ако не се лъжа коалицията е САЩ и още 63 страни...начи се пада...почти 0,7 бомби на коалиционен партньор.Много бе!

Първите щастливци - http://www.pan.bg/view_article-58-335041-Prezidentyt-na-Chehiya-Osvobodihme-se-ot-natiska-na-SASht-i-ES.html

Колкото до Палмира, жалко за античния град, но все пак по-голямата част е спасена.Някакъв сирийски министър каза че още другия месец почват реставрация и увери че имат богат опит в тази сфера.А дано, макар че си бях наумил,някога, да видя пирамидите,Петра и Палмира, но благодарение на разнасяната наляво-надясно демокрация от САЩ и ЕС, това някога се пренася явно в някой следващ живот.То под въпрос е разглеждането на Рим и Помпей... ма пък поне мога да отида в Русия.То пък като чета как Чехлю щял да воюва срещу Русия за връщането на Крим, май ще си стоя дома.Поне за Антарктида има шанс, за сега.

Съжалявам ги вече, безсилието и отчаянието раждат невероятни идеи, ма тоя човек замисляли се ако Русия предприеме ответна стъпка и реши да взема подобен налог от всички държави чиито спътници минават над Русия.Щото руснаците могат си сменят орбитите лекинко встрани от Украйна, ма нема такава орбита дето да не минава над Русия. - http://lifenews.ru/news/193309 Не ми стана ясно как в случай на отказ, ще конфискува имуществото.

Каква я мислехте каква стана - http://ktovkurse.com/redaction/kak-sankcii-zapada-ubivali-ekonomiku-rossii

В САЩ и Запада се готвят за предизборната кампания в Русия - http://ria.ru/politics/20160328/1398838186.html Да сте чули нещо от страна на Русия за изборите в САЩ.

Orm
29-03-2016, 12:53
4 души са за :) https://petition.president.gov.ua/petition/22491

А иначе доколкото съм запознат космоса не е на никой .. но наистина бих искал да видя как украинските космически катаджии арестуват спътник..... и го унищожават

ecotronic
29-03-2016, 12:57
4 души са за :) https://petition.president.gov.ua/petition/22491

А иначе доколкото съм запознат космоса не е на никой .. но наистина бих искал да видя как украинските космически катаджии арестуват спътник..... и го унищожават

Това някакъв майтап ли е? :)

Я някой специалист по орбитално право да се изкаже.

Orm
29-03-2016, 14:09
Това някакъв майтап ли е? :)

Я някой специалист по орбитално право да се изкаже.

Ми ако е майтап едва ли ще е на официалния сайт на Петро...

Orm
31-03-2016, 00:08
https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s

pavlin
31-03-2016, 15:09
https://www.youtube.com/watch?v=GGaqGHb8y-s

Супер нагло.

Orm
31-03-2016, 18:52
Супер нагло.

Човека казва истината, можеш - противодействай.... :)

pavlin
31-03-2016, 22:01
Затова Володя праща самальотите за да покаже кой какво може.

Orm
31-03-2016, 22:31
Затова Володя праща самальотите за да покаже кой какво може.

Е да, ама самольотите за сега могат само да спрат мераците , но нищо повече. Войната се води с други средства и козовете основно са в ръцете на САЩ. Не знам , за сега стана ясно че САЩ не могат да присвоят руските ресурси и не могат да правят оранжеви и пемпени революции в Русия. Ясно се вижда че Русия има силите да противодейства . Виж за нещо повече в глобален мащаб....пфффф сложна работа, ма пък Володя е гениален политик, нищо не се знае...

pavlin
01-04-2016, 15:17
Стана ясно че Русия е световен играч.

dimitar_vd62
01-04-2016, 21:03
Интересно ми е фобиите какво ще кажат.Досега беше пропаганда на Путин ся от първоизточника да им чуем коментара.

Orm
01-04-2016, 23:28
Мене ми е интересно дали по времето на СССР би бил възможен тоя бардак дето е сега : Русия и САЩ са противници в украинския въпрос, но си сътрудничат по Сирия и Иран, където пак имат разногласия защото едните терористи са американски, другите - турски. На страната на Асад обаче воюва и хезбулла , която е терористична организация в Израел, но не и в Русия и САЩ. Но пък Израел иска да си оправи отношенията с Русия. В същото време САЩ са съюзници по НАТО с Турция но също така и с кюрдите , които организират терористични актове в Турция и постоянно гушват по някоя турска бомба. Ирак пък се притеснява от нарастващото влиянието в региона на Иран, в същото време е окупиран от САЩ и се замисля да моли Русия за помощ. И всичките изброени горе се борят с ИД , които искат халифат и са подкрепяни от Турция , Саудитите и Кувейт. ИД яде бой в Сирия и Ирак , но се разширява в Афганистан, Либия и северна африка. А през това време.... Ердоган се доказва като диктатор но е кандидат за влизане в ЕС защото изнудва настряскания ЕС с бежанците . А пък прибалтиийските страни и украйна се готвят да отразяват руското нашествие , без значение че на никой не са притрябвали . :Tease::Tease::Tease::Tease::Tease::Tease:
и на всичкото отгоре Северна Корея не спира да заплашва САЩ с превантивен ядрен удар... :horror::horror::horror::horror:

Въпросът е WTF ???

pavlin
02-04-2016, 03:37
Поредните безобразия на ГЕРБ .

http://duma.bg/node/121211

Orm
02-04-2016, 10:11
http://bgr.news-front.info/wp-content/uploads/2016/04/Rosko_n-e1459464118976.jpg

Orm
02-04-2016, 16:39
Е за тия козове говорих http://bgr.news-front.info/2016/04/02/azerbajdzhan-napadna-armeniya-dva-dni-sled-sreshha-mezhdu-dzhon-keri-i-azerbajdzhanskiya-prezident-sluchajnost/#.Vv-64k3MtT4.facebook

pavlin
03-04-2016, 05:47
Подли номера.

ecotronic
03-04-2016, 20:06
Вие, русофилчетата не спирате да ме удивлявате с плитките си мозъчета :)

Ако САЩ искаха отново да разпалят конфликта в Нагорни Карабах, щяха ли да изтъпанят Джон Кери там малко преди това?

dimitar_vd62
03-04-2016, 20:32
Ми естествено, нали затова е отишъл да даде старта.

Orm
03-04-2016, 21:54
Вие, русофилчетата не спирате да ме удивлявате с плитките си мозъчета :)

Ако САЩ искаха отново да разпалят конфликта в Нагорни Карабах, щяха ли да изтъпанят Джон Кери там малко преди това?

:) Ние те удивляваме а ?!?!?

546
04-04-2016, 18:48
Мене ми е интересно дали по времето на СССР би бил възможен тоя бардак дето е сега : Русия и САЩ са противници в украинския въпрос, но си сътрудничат по Сирия и Иран, където пак имат разногласия защото едните терористи са американски, другите - турски. На страната на Асад обаче воюва и хезбулла , която е терористична организация в Израел, но не и в Русия и САЩ. Но пък Израел иска да си оправи отношенията с Русия. В същото време САЩ са съюзници по НАТО с Турция но също така и с кюрдите , които организират терористични актове в Турция и постоянно гушват по някоя турска бомба. Ирак пък се притеснява от нарастващото влиянието в региона на Иран, в същото време е окупиран от САЩ и се замисля да моли Русия за помощ. И всичките изброени горе се борят с ИД , които искат халифат и са подкрепяни от Турция , Саудитите и Кувейт. ИД яде бой в Сирия и Ирак , но се разширява в Афганистан, Либия и северна африка. А през това време.... Ердоган се доказва като диктатор но е кандидат за влизане в ЕС защото изнудва настряскания ЕС с бежанците . А пък прибалтиийските страни и украйна се готвят да отразяват руското нашествие , без значение че на никой не са притрябвали . :Tease::Tease::Tease::Tease::Tease::Tease:
и на всичкото отгоре Северна Корея не спира да заплашва САЩ с превантивен ядрен удар... :horror::horror::horror::horror:

Въпросът е WTF ???
М-да ,не отива на добре тоя свят ,освен това не премахват безусловно акциза на домашната ракия у нас,та положението се сговнява отсекъде значи.:anarchy:

dimitar_vd62
04-04-2016, 20:54
Не само акциз ми и данък махмурлук да турят.:-D

ecotronic
04-04-2016, 21:03
Не само акциз ми и данък махмурлук да турят.:-D

Дай сега щом ти не пиеш ракия...............

Ма те и на бирата ще турят. Ти к'во си мислиш?

dimitar_vd62
04-04-2016, 21:11
Мислим че бирата не трябва се бара, само ракията за да ви е гадно.И на секи бакшиш да турят жипиес вързан с телефона на жина му.

546
05-04-2016, 08:50
Мислим че бирата не трябва се бара, само ракията за да ви е гадно.И на секи бакшиш да турят жипиес вързан с телефона на жина му.
Бате,пак си назад с техниката и технологията,това го имах преди да се появат масово смартфоните щото беха по над илядо лева,та буля ме гледаше на компа в къщи.Е с те такава архаична джвъчка ставаше следенето в реално време,давам линк към сайт на руски специално заради теб http://i-p.kiev.ua/Siemens/Siemens%20XT65
Колкото до моя бранш, отдавна няма нищо скрито -покрито.Почти всичките бакшиши у наше село сме с джипиеси дето пеят на 3-4 секунди на сървъра в централата къде са,в режим "почивка","свободен" или "зает",някои системи си имат опции и за аудио, видеонаблюдение ,следят показанията на таксиметровия апарати т.н.Спирам до тук ,че това е фирмена тайна.
А и освен това жина ми явно си има таен агент в диспечерната на фирмата /вероятно някоя нейна съученичка е телефонистка/ та ми знае оборота,колко съм бачкал,какви са ми курсовете ,къде съм ходил,къде си пия кафето , с кои колеги и колежки и по колко време , така,че идеята ти е реализирана от години да знаиш,дори вече не е интересно.:BIGsmile:

dimitar_vd62
05-04-2016, 20:07
Бе нали трее ти бръкнем в очото профилактично.

Ноам Чомски и книгата му Провалените държави. - http://www.pan.bg/view_article-64-335684-NOAM-ChOMSKI-BYLGARIYA-E-EDNA-PROVALENA-DYRZhAVA-BLAGODARENIE-EDINSTVENO-NA-SASht.html

dimitar_vd62
06-04-2016, 23:12
Я едно музикално поздравче - https://www.youtube.com/watch?v=BVWfqOSdzs4&nohtml5=False

dimitar_vd62
07-04-2016, 22:15
Хи,хи,хи като изключим България с нашия Ненчев който е убеден че Кремъл трепери от страх пред селянина с присадената коса. http://www.aif.ru/politics/gallery/mne_ne_platyat_za_optimizm_8_yarkih_citat_sergeya_ lavrova#id=8795582

Orm
09-04-2016, 15:57
Еко пази се идват..... http://www.blitz.bg/news/article/404261

ecotronic
09-04-2016, 16:24
Еко пази се идват..... http://www.blitz.bg/news/article/404261

Ъъъ - нямам нищо против да дойдат по случай празника.

Само да не забравят да си тръгнат :)

Orm
09-04-2016, 16:29

Като американците ли ??? :)

А ето ги и наще съюзници от умерената опозиция в Сирия... http://fortrussbg.blogspot.bg/2016/04/blog-post_8.html

546
09-04-2016, 16:39
Викаш с каквито се събереш-такъв ставаш.

Orm
09-04-2016, 16:41
Викаш с каквито се събереш-такъв ставаш.

Тя тая история/клипче е много известна , ама аз мислех че това са тия от ИД, са се учудих като разбрах че са били наще съюзници в Сирия...

546
09-04-2016, 17:16
Абе наши -ваши нема,има само промити мозъци и тва е.Като не могат и не искат да живеят като нормални ще се самоизяждат и да ти кажа все повече се убеждавам ,че този процес трябва да се подпомага ,а не да се блокира,Па ако може и да падне некоя кинта от тая работа е най-добре.

Orm
09-04-2016, 17:39
Абе наши -ваши нема,има само промити мозъци и тва е.Като не могат и не искат да живеят като нормални ще се самоизяждат и да ти кажа все повече се убеждавам ,че този процес трябва да се подпомага ,а не да се блокира,Па ако може и да падне некоя кинта от тая работа е най-добре.

Е нали си имаха диктатори за тая работа... тогава поне не бягаха с милиони насам....

VFTI
09-04-2016, 18:18
http://fakti.bg/world/181550-sasht-se-nujdaat-ot-18-ruski-dvigatela-

546
09-04-2016, 18:35
Е нали си имаха диктатори за тая работа... тогава поне не бягаха с милиони насам....
Неколко милиона ,че са се размърдали насам натам не е толко страшно,проблема е ,че докато се очовечат ще има бая простотии .Са като им харесва на хората да спят усред тиквите и са си щастливи от тая работа като ,че ли нищо не може да се направи,независимо в кой регион на планетата са полегнали . Ако имаш съмнежи в тая посока виж нашите цигани .По принцип будене на заспалите му е майката и то по възможност трябва да я свършат тази дейност сами ,а не да ги сръга някой луд или цяла шайка увредени ,че като се събудат пак да литват с 200 на майната си...Ама капацитета като е до там това става накрая.

Та по-добре мор и разчистване на място.

Orm
09-04-2016, 18:39
Неколко милиона ,че са се размърдали насам натам не е толко страшно,проблема е ,че докато се очовечат ще има бая простотии .Са като им харесва на хората да спят усред тиквите и са си щастливи от тая работа като ,че ли нищо не може да се направи,независимо в кой регион на планетата са полегнали . Ако имаш съмнежи в тая посока виж нашите цигани .По принцип будене на заспалите му е майката и то по възможност трябва да я свършат тази дейност сами ,а не да ги сръга някой луд или цяла шайка увредени ,че като се събудат пак да литват с 200 на майната си...Ама капацитета като е до там това става накрая.

Та по-добре мор и разчистване на място.

Баси .... и ти си диктатор :biggrin1:

dimitar_vd62
09-04-2016, 20:25

За разлика от хамериканците дето на Рейгън даже паметник ще вдигате у София, не ми стана ясно с какво е заслужил ама трябва се натегнем.Между впрочем те американците много обещаваха та какво изпълниха от торбата с обещания.Освен че за постоянно се настаниха и се увеличават откъм танкове че и наем не плащат.Ма то пък като поканеш гости как да ими искаш пари за спане.И стига сте се стряскали от Москва, маршрут през България не се разглежда, на бат Бойко нещо не му се получи очакването че Москва ей са ще хукне да възражда ЮП като за газов хъб - НАКАЗАНИ - http://www.moreto.net/novini.php?n=317961

Е на как се обръща резбата - http://www.lentata.com/page_8570.html Дойче веле

ecotronic
09-04-2016, 21:54
И на Рейгън и на Горбачов, паметници трябва да се направят, защото те събориха желязната завеса.

Ся, ако някой си е живуркал добре в ония годинки, сега е нормално да се сополиви по тях и да не ще паметници.

dimitar_vd62
09-04-2016, 22:28
Даже Горбачов съжалява.Ма не за това че е паднала завесата амо за това че след туй е уйдисал на янките.Истината е че на запада въобще не му пука за това как живеят или ще живеят хората в бившите, апетитите бяха за ресурсите на Русия.Само че не предвидиха че когато се почувстват застрашени руснаците се мобилизират.Грешката беше разширяването на НАТО на изток с измислена руска заплаха.Са си сърбайте попарата.А пък положението в Европа е пример до какво води алчноста и либерализма.Пример за това е панамагейт.Чудно що в тоя списък няма нито един американец.Всички се борят с корупцията пък то виж де била единственат държава без корупция - Америка.Чиста вода ненапита.Само дето Панама е под опеката на същата тая Америка.370 журналисти няколко месеца преглеждали 11 000 000 документи, не е трудно да напрпавиш сметка че на документ се падат 6-7 минути при положение че документа е от 1 страница, да не говорим за проследяване на нишките.В крайна сметка сензациите за Путин не се сбъднаха за сметка на това гръмнаха скандали в Англия и Исландия а некои други взеха да се оправдават.Интересно де са нашите хубостници, ма Цецето Цачева вече каза че гербери няма да видим в панамагейт.Жалки опити да се дестабилизира Русия отвътре.Да видим кога на запад ще се усетят че Путин си играе на пинг-понг и печели геймове.А накрая и играта.Нуланд последния път като се завлече в Русия беше много нервна.

И незнайно как тези дето си живуркаха в ония години сега са на власт.Ма или са били в ДС или партийни и комсомолски активисти и членове.Та недоволни сме от това че приказките за едно по светло бъдеще се оказаха кьорфишек.Повече от четвърт век е предостатъчно да се бяха случили обещаните неща .И не ми се оправдавай с Русия.

Ако имаш 5000 лири можеш да си купиш робче - мъжко или женско. http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/7047329/SUN-INVESTIGATION-Brit-families-buy-child-slaves.html

ecotronic
09-04-2016, 23:59
Митак, ти или си опериран от "мислене" или от "памет".

А по-вероятно и от двете.

Как може да сравняваш начина ни на живот сега с този по влемето на соц-а?

Трябва да си последния дебил за да не виждаш разликата.

Няма да се впускам в дълги приказки. Ще дам само най-пресния ми пример.

Трябваха ми части за колата. След няколко кликания с мишката, един телефонен разговор и няколко часа време и частите ме чакаха на вратата.

И кво ся - да си спомням, как се молех на разни тираджии да ми донесат един лагер и го чаках 6 месеца.

Добре си спомням, как цъкахме с език, като гледахме преминаващите през нас турски гастарбайтери, какви коли караха а ние на какви каруци се возехме.

Е да - сега на работа не си разправяме до обяд, кой - кого e*ал и не си бегаме (да поработим на частно) в 3 часа.
Не вършим 10 човека една работа, която може да свърши един.

.................

Ма кво ли ти говоря. На крива ракета, космосът и пречи.

Orm
10-04-2016, 13:06
Митак, ти или си опериран от "мислене" или от "памет".

А по-вероятно и от двете.

Как може да сравняваш начина ни на живот сега с този по влемето на соц-а?

Трябва да си последния дебил за да не виждаш разликата.

Няма да се впускам в дълги приказки. Ще дам само най-пресния ми пример.

Трябваха ми части за колата. След няколко кликания с мишката, един телефонен разговор и няколко часа време и частите ме чакаха на вратата.

И кво ся - да си спомням, как се молех на разни тираджии да ми донесат един лагер и го чаках 6 месеца.

Добре си спомням, как цъкахме с език, като гледахме преминаващите през нас турски гастарбайтери, какви коли караха а ние на какви каруци се возехме.

Е да - сега на работа не си разправяме до обяд, кой - кого e*ал и не си бегаме (да поработим на частно) в 3 часа.
Не вършим 10 човека една работа, която може да свърши един.

.................

Ма кво ли ти говоря. На крива ракета, космосът и пречи.

Бе Еко бе :), каква е тази истерика с тоя соц ? Къде си видял някой да каже че иска обратно в соца ? Просто се опитваме да ти кажем че очакванията ,които имаха хората се разминават с това , което получиха. Факт е че 80-90% от хората оцеляват някак си благодарение на това че имат собствени жилища. Само този фактор ако го махнеш , и извадиш 500-600 лева от заплатите за наем или ипотека ще видиш че сме по зле и от Украйна. За бабичките съвсем мълча...

ecotronic
10-04-2016, 14:58
Бе Еко бе :), каква е тази истерика с тоя соц ? Къде си видял някой да каже че иска обратно в соца ? Просто се опитваме да ти кажем че очакванията ,които имаха хората се разминават с това , което получиха. Факт е че 80-90% от хората оцеляват някак си благодарение на това че имат собствени жилища. Само този фактор ако го махнеш , и извадиш 500-600 лева от заплатите за наем или ипотека ще видиш че сме по зле и от Украйна. За бабичките съвсем мълча...

Ами, защото все се вайкате, че при соц-а било по-добре, пък сега било по-зле. И оттам нататък се правят едни разсъждения за небесната манна от СССР и пагубното влияние на САЩ и ЕС.
А истината е, че да - сега е трудно за много хора. Но това е нормално за пътя по който вървим. Ако след края на ВСВ не се беше установил соц - ът, сега този период щяхме да сме го изживяли и да сме, като развитите европейски страни.

Просто трябва малко по-оптимистичен поглед, защото въпреки всичко нещата отиват към по-добро.

Orm
10-04-2016, 15:30
Ами, защото все се вайкате, че при соц-а било по-добре, пък сега било по-зле. И оттам нататък се правят едни разсъждения за небесната манна от СССР и пагубното влияние на САЩ и ЕС.
А истината е, че да - сега е трудно за много хора. Но това е нормално за пътя по който вървим. Ако след края на ВСВ не се беше установил соц - ът, сега този период щяхме да сме го изживяли и да сме, като развитите европейски страни.

Просто трябва малко по-оптимистичен поглед, защото въпреки всичко нещата отиват към по-добро.

Руснаците имат една поговорка - Ако бабата имаше уй щеше да е дядо...

Ето това не ни харесва https://www.youtube.com/watch?v=AR0jNzzWihs и това https://www.youtube.com/watch?v=NOA3OnMw2Bg

ecotronic
10-04-2016, 16:37
Руснаците имат една поговорка - Ако бабата имаше уй щеше да е дядо...

Ето това не ни харесва https://www.youtube.com/watch?v=AR0jNzzWihs и това https://www.youtube.com/watch?v=NOA3OnMw2Bg

Руснаците може да си имат всякакви поговорки, но който си има глава да мисли, разбира, че няма европейска държава, която да не е приела соц-а след ВСВ и сега да е по-зле от нас и от другите бивши соц. страни.

А това вече си е достатъчно сериозен повод за размисъл.

Orm
10-04-2016, 16:59
Руснаците може да си имат всякакви поговорки, но който си има глава да мисли, разбира, че няма европейска държава, която да не е приела соц-а след ВСВ и сега да е по-зле от нас и от другите бивши соц. страни.

А това вече си е достатъчно сериозен повод за размисъл.

Ми естествено , тях след разпадането на соца не са ги грабили....
Истината е че в еуфорията просрахме доста...

ecotronic
10-04-2016, 17:20
Ми естествено , тях след разпадането на соца не са ги грабили....
Истината е че в еуфорията просрахме доста...

Ами ето затова казвам, че не друг а самият соц. е виновен. Ма вие не ми вервате.

Orm
10-04-2016, 17:45
Ами ето затова казвам, че не друг а самият соц. е виновен. Ма вие не ми вервате.

....бе соца , виж соц-а в Китай какво праи ... значи не е соц-а а бездарните политици, оф... де да знам ... :)

ecotronic
10-04-2016, 17:55
....бе соца , виж соц-а в Китай какво праи ... значи не е соц-а а бездарните политици, оф... де да знам ... :)

СССР не можа да устиска още 30 г. та соц-ът да стане като в Китай :)

Ама има и една малка подробност. Китайците са като мравки. Много са, работят много и се задоволяват с малко. Пък при нас е обратното.

E - чуждите инвестиции в Китай няма да ги споменаваме. Те са предимно от САЩ и значи, носят само разруха. Без тях, щяха да са още по-напред :)

Orm
10-04-2016, 18:06
СССР не можа да устиска още 30 г. та соц-ът да стане като в Китай :)

Ама има и една малка подробност. Китайците са като мравки. Много са, работят много и се задоволяват с малко. Пък при нас е обратното.

E - чуждите инвестиции в Китай няма да ги споменаваме. Те са предимно от САЩ и значи, носят само разруха. Без тях, щяха да са още по-напред :)

Са в момента ми говориш некви неща за които си нямам никва представа и щем не щем трябва да се съглася с тебе.... Това е изнудване........

ecotronic
10-04-2016, 18:23
Са в момента ми говориш некви неща за които си нямам никва представа и щем не щем трябва да се съглася с тебе.... Това е изнудване........

За да не се чувствам, като изнудвач, отивам да си направя една голяма пролетна салата и да ударя някоя и друга ракийка. :)

Наздраве! :drunk:

alfa racer GTA
10-04-2016, 18:37
ORm-чо, спри се бе.

Какво могат да откраднат от теб, като заплата ти е била 120 лева?Нека да са 180 към 1989 година което при курс 2.50 лева за долар =72 долара месечна заплата!

Можеш ли да "ограбиш" бедния?Най -много да вземеш "на босия цървулите"!

Те в Щатите са имали през 1979 година средна месечна заплата от 1770 долара, някой е умрял за твоята заплата от 72 долара.

А реално долар лев се търгуваше на черния пазар 3.50-4.00 лева за долар...

Ами така наречените "предриятия" - всичко с амортизирани машини втора употреба от "прогнилия запад"...

"Светло бъдеще" обещаваха политическите секретари от комунистическата партия по времето на комунизма...

И сега в Русия на Путин е същото...

Аз със дядо ми ходехме с колелата на моста над магистрала "Тракия" да гледаме западни автомобили- както каза Еко-то предимно турски, ама имаше и чат пат нетурски и несоц регистрации...

Те "шпореха" колите с 170-180, а нашите москвета, ладички, жигулета при 110км/ч бяха пред "излитане" ...

Ние сме имали няколко лади- 1500, 1600, 1500s и най-много което баща ми успя да вдигне с нея беше 161 км/ч и то с голям зор и колкото да ги покаже стрелката и веднага пусна педала на газта...

И нещо по-конкретно кажете кой какво е "обещал"...?

Щяхте да чакате "като шушляци" по 7-8 години за автомобил...

Леля ми и Калеко ми "успяха" през 1985 година да си купят катастрофирала лада 1500 на търг с тайно наддаване от държавата за 3500лв - като катастрофираш ти конфискуват колата ако си виновен...

Колите втора употреба бяха по-скъпи от нови-защото за новите чакаш 7-8 години, а втората употреба купуваш(даваш парите) и се качваш да караш...

На баща ми 2 години след като купи ладата му предлагаха 10 хиляди лева, та и до 12 000лв стигнаха само и само да я продаде...

Забравихте как беше някога...Забравихте и какви бяха цените на автомобилите ПРЕДИ да влезнем в ЕС- 2-3 години след влизането ни пазарът се насити с автомобили втора употреба и цените паднаха значително...

За автомобил над 160 коня се плащаше акциз - за Алфа Ромео 166 2.4 двигател 175 коня се плащаше акциз 4550 лева...

Бях се засилил да плащам и тоя акциз само и само да имам фейслифтова 166-ца 175 коня...

Спрете се малко, няма държава която да е била под "комунистическо иго" и да е по-добре от държава в която никога не е имало комунизъм.Факт.

И аз искам капитализъм на комунистически цени, ама знам също така че е невъзможно...

Китай в момента са в преход от комунизъм към капитализъм- те вече са реалния израз на споразумението им с Великобритания- "Една държава две системи" като запазиха Хонконг по капиталистическата система.Но вече и в други части на Китай се разпростира частната инициатива- има частни фирми правят малки самолети, други автомобили ...

Ама да искаме и да правим сравнение на България с Китай е нелепица- там никога не е имало демокрация и големите държави за да оцелеят винаги са били империи управлявани от император-в Азия не знам да има изключения.

Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ.

Ама като гледам и те са "една птичка пролет не прави"...

Трябва още и ще се случи- не случайно "циганите" не бягат към арабските държави(цигании) или Русия, а към Западна Европа, не е случайно, че 2 000 000 българи емигрираха в Западните държави и САЩ...

Майната й на Русия.

България над всичко!

Нито една лада не може да ме накара да се чувствам така както когато "яздя" 159-ката си...

Ако бяхме в Евразииския-Путно-медведевския или друг съюз щяха да ми бръкнат в джоба с 5000 лева акциз за 159-ката...
Тези 5000лв акциз ми ги спести Европейския съюз, не Путин не Русия, не друг...

Orm
10-04-2016, 19:15
Колко глупости си изписал не е истина ...само като прочетеш шедьовъра - "2 000 000 българи са избягали на запад, майнат й на Русия България над всичко" или "Първото изключение на голяма държава която да не е империя или тоталитарна държава са САЩ." става ясно че нищо не ти е ясно нищо. А като купиш нова алфа , упакована от магазина се обади да почерпиш ;)

---------- Post added at 16:15 ---------- Previous post was at 16:14 ----------

За да не се чувствам, като изнудвач, отивам да си направя една голяма пролетна салата и да ударя някоя и друга ракийка. :)

Наздраве! :drunk:

Ето, а някои тука бачкаме като роби :not-fair::not-fair::not-fair: