Log in

View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

nikolaaaay
19-10-2015, 22:26
Масовата приватизация не само че не беше справедлива ами си беше чиста кражба. Тези предприятия които са останали да работят , работят на по- малък капацитет и голяма част от активите им бяха ошмулени. За сметка на тях се затриха редица други. Същият този холдинг приватизира чрез масовата приватизация консервната фабрика Петко Енев която в момента не е работеща и още кой знай колко други като нея. Идеята на масовата приватизация Иванчо беше собствеността създавана с труда на много хора да се прехвърли като собственост на много хора и да се управлява ефективно. Целта не беше, няколко хора които имат връзки с властта да си го присвоят за себе си и да използват населението в района като феодални селяни.[COLOR="Silver"]

Ама Паца, като не ти харесва масовата приватизация, какво ми хвалиш тия, които я направиха - твоите приятели от ДПСБСП. Нали точно Жанчо прокара тая масова кражба, когато се редихме като маймуни по пощите за бонови книжки, а после взехме пари колкото за 20 литра бензин. Накрая държавата фалира и БСП-то се ометоха от властта. Подобно на КТБ и Олигарски.
Не казвам, че приватизацията на СДС беше безупречна. И там имаше кражби, нямаше как да няма по онова време. Но поне имаше принципи - плащаш най-много, купуваш. Много по-добре от боновите простотии на БКП.

pavlin
19-10-2015, 22:45
Много си прав,сега остава да ни обясниш кой направи масовата приватизация да се проведе по този начин?Много държа да отговориш на въпроса ми.

Демократизаторите настояваха, защото ни убеждаваха че държавната собственост била много лошо нещо и държавните служители били много лоши управители. В Стара Загора както казах и преди се облажи един седесарски кмет който беше на власт по онова време.

ivan dimitrov
19-10-2015, 22:48
Демократизаторите настояваха, защото ни убеждаваха че държавната собственост била много лошо нещо и държавните служители били много лоши управители. В Стара Загора както казах и преди се облажи един седесарски кмет който беше на власт по онова време.

Линкът бре! Дай линкът или си признай тъпотията!

pavlin
19-10-2015, 22:57
Ама Паца, като не ти харесва масовата приватизация, какво ми хвалиш тия, които я направиха - твоите приятели от ДПСБСП. Нали точно Жанчо прокара тая масова кражба, когато се редихме като маймуни по пощите за бонови книжки, а после взехме пари колкото за 20 литра бензин. Накрая държавата фалира и БСП-то се ометоха от властта. Подобно на КТБ и Олигарски.
Не казвам, че приватизацията на СДС беше безупречна. И там имаше кражби, нямаше как да няма по онова време. Но поне имаше принципи - плащаш най-много, купуваш. Много по-добре от боновите простотии на БКП.

Айде бе, я виж какво пише тук:

Приватизационният процес в България започна през 1992 година с приемането на Закона за преобразуване и приватизация на държавни и общински предприятия и създаването на Агенцията за приватизация (АП). Продажбата на държавните предприятия в този период се осъществяваше както от Агенцията за приватизация - за по-големите предприятия, така и от отрасловите ведомства.

През 1996 - 1997 година Центърът за масова приватизация извърши приватизация на държавни предприятия чрез инвестиционни бонове. За продажба бяха предложени пакети акции от 1050 предприятия, в резултат на което са раздържавени активи в размер на 14.58 % от общите активи на държавни предприятия или 22.08 % от подлежащите на приватизация държавни активи.

През 2002 година е приет нов Закон за приватизация и следприватизационен контрол (ЗПСК), съгласно който цялата дейност по продажбата на държавното участие в предприятията е съсредоточена в Агенцията за приватизация, а приватизацията на общинската собственост се извършва от общинските съвети или определени от тях органи. Отрасловите министерства запазват ролята си на приципал и представител на държавата, като собственик на държавното участие в капитала на дружествата.

---------- Post added at 19:57 ---------- Previous post was at 19:50 ----------

Линкът бре! Дай линкът или си признай тъпотията!

Какъв линк, каква е тая параноя.

ivan dimitrov
19-10-2015, 23:07
Какъв линк, каква е тая параноя.
Никаква параноя! Искам да видя линк към оня материал, от който твърдиш че си копирал. Вече втори ли, трети ден ли ти го повтарям.

pavlin
20-10-2015, 00:03
Никаква параноя! Искам да видя линк към оня материал, от който твърдиш че си копирал. Вече втори ли, трети ден ли ти го повтарям.

И какво значение има? Ти не можеш ли да го провериш?

dimitar_vd62
20-10-2015, 00:07
Виж ся. На мен не ми харесва да ме клатят. Ни САЩ, ни Русия, ни Е.С. ни марсианците.

Поради това спри най накрая с тая селска твоя логика, че щом не искам да ни клати Русия, значи искам да ни клати САЩ.

Ние по-възрастните тук (с малки изключения), в хода на личните си перипетии много добре сме разбрали, че Русия не е давала и не дава мило и драго за нас. Поради това се отнасяме резервирано към нея.

Тия приказки, че СССР не бил Русия ги приказай на забрадката ми.

Разликата между отношението, което проявяваше към нас СССР и това, което проявява Русия се състои само в средствата с които го прави.

Идеологическо-репресивните средства на СССР бяха заменени с икономическо-репресивните на Русия.
Мда те американците не упражняват иделогически и икономичиски репресии.Чудно що все на българиете им пречат ония 45 години.

Трагични сте момци.... Като не ви харесва купувайте нефт от латвийците, газ от поляците и се кефете че ви клати САЩ а не руснаците. А като ни нарушат въздушното пространство ще ни защитите с голямото разнообразие на алфи на по 15 - 20 години. А най важното е после по форумите да напишете колко сте велики и как онеееези 45 години са ви спрели да задминете Германия.

Демек един ден ще чуеш че ако не бяха ония 45 години нямаше да дойдат едни други 45 години.

ivan dimitrov
20-10-2015, 00:23
И какво значение има? Ти не можеш ли да го провериш?

Има голямо значение. Казах ти - гугъл намира тая тема, ако бях успял да намеря писанието, нямаше да искам линк.

Мда те американците не упражняват иделогически и икономичиски репресии.Чудно що все на българиете им пречат ония 45 години.

Не само на българите пречат. Историята щедро ни е дала обекти за наблюдение. Я да видим защо стана така в двете германии. А в Полша, Румъния........
Ако човек е непредубеден, с лекота може да види един интересен модел, ама...друго си е носталгията.

warbah
20-10-2015, 00:38

Кои"демократизатори" Павлинчо,кои,посочи ми ги???
Масонските ложи,илюминатите,Ротшилд,световния империализъм,Барак Обама,розенкройцерите,костенурките нинджа,те ли ограбиха държавата???
Щото аз ти казвам не знам откога че комунетата и ДС я ограбиха.Погледни кои са крупните богаташи в България,не е нужно и линк да давам от нета.

pavlin
20-10-2015, 00:45
Още за масовата приватизация:

Първата вълна на масова приватизация протече на три тръжни сесии, като последната завърши през (оли 1997 год. Участваха 81 приватизационни фонда и около три милиона индивидуални участници. По данни на Агенцията за приватизация към 31.06.1997 год. са раздържавени 18% от собствеността в страната. От тях 5% са от касова приватизация и 13% - от масова приватизация.

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:41 ----------

Кои"демократизатори" Павлинчо,кои,посочи ми ги???
Масонските ложи,илюминатите,Ротшилд,световния империализъм,Барак Обама,розенкройцерите,костенурките нинджа,те ли ограбиха държавата???
Щото аз ти казвам не знам откога че комунетата и ДС я ограбиха.Погледни кои са крупните богаташи в България,не е нужно и линк да давам от нета.

Ограбиха я по сценария на плана "Ран-Ът" ако това ти говори нещо и по препоръки на НПО та подпомагани от фондации със съмнителн цели, чужди съветници и т.н. Масони има много сред сегашните богаташи.
Между другото имаше един материал показващ че Луканов и Петър Младенов са били на инструктаж във Вашингтон преди събитията през 1989г.

https://alterinformation.wordpress.com/2014/09/02/българия-послушното-пуделче-на-сащ/

ivan dimitrov
20-10-2015, 00:53

Първата вълна на масова приватизация протече на три тръжни сесии, като последната завърши през (оли 1997 год. Участваха 81 приватизационни фонда и около три милиона индивидуални участници. По данни на Агенцията за приватизация към 31.06.1997 год. са раздържавени 18% от собствеността в страната. От тях 5% са от касова приватизация и 13% - от масова приватизация.

Ограбиха я по сценария на плана "Ран-Ът" ако това ти говори нещо и по препоръки на НПО та подпомагани от фондации със съмнителн цели, чужди съветници и т.н. Масони има много сред сегашните богаташи.

Какво става с тоя линк!? Ако мислиш че ще се откажа - грешиш.

warbah
20-10-2015, 01:05

Между другото имаше един материал показващ че Луканов и Петър Младенов са били на инструктаж във Вашингтон преди събитията през 1989г.

Аха,ясен си ми вече.Сега прочети това което ще ти постна,понеже явно не си чел достатъчно,а просто си един лаладжия,и повтаряш като папагал зададените ти опорни точки.

През март 1990 г. българското правителство, в лицето на премиера Андрей Луканов, се обръща към Ричард Ран с молба за „техническа помощ“ за провеждането на предвидените реформи. Половин година по-късно 18 икономисти от американската администрация изготвят национална стратегия в обем 600 страници[1][2] за икономически растеж и преход към пазарна икономика. През август американският екип прекарва в България няколко седмици заедно с група български специалисти, за да уточнят детайли и срокове.[3]
Българската група в работните срещи е ръководена от проф. Иван Ангелов, икономически съветник на правителството, и участват още 29 български икономисти, сред които професорите:
Димитър Шопов — заместник-председател на Комитета по труда и социалното осигуряване;
Иван Ангелов — старши икономически съветник на министър-председателя;
Илия Георгиев — Икономически институт на БАН;
Лилия Каракашева — главен директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Милчо Стоименов — ВИИ „Карл Маркс“;
Огнян Панов — директор на Института по държавно и стопанско управление;
Стефан Стоилов — министър на икономическата реформа;
Тодор Вълчев — Икономически институт на БАН,
както и икономистите:
Атанас Папаризов — генерален директор в Министерството на външноикономическите връзки;
Боян Славейков — Икономически институт на БАН;
Валери Борисов — икономически съветник в Министерството на икономиката и планирането;
Венцислав Антонов — ВИИ „Карл Маркс“;
Венцислав Димитров — Икономически институт на БАН;
д-р Генчо Димов — старши икономист в Министерството на външноикономическите връзки;
Георги Панков — заместник-министър на икономическата реформа;
д-р Димитър Иванов — Икономически институт на БАН;
Димитър Костов — заместник-министър на финансите;
Емил Хърсев — ВИИ „Карл Маркс“;
д-р Иван Костов — ВМЕИ „Ленин“;
д-р Иван Пушкаров — Икономически институт на БАН;
д-р Найден Найденов — заместник-министър на икономиката и планирането;
д-р Невяна Кръстева — научен сътрудник в Министерството на външноикономическите връзки;
д-р Никола Гълъбов — Икономически институт на БАН;
д-р Огнян Пишев — старши икономически съветник на президента;
Румен Аврамов — Икономически институт на БАН;
д-р Румен Георгиев — генерален директор на „Минералбанк“
Стою Дулев — заместник-министър на икономиката и планирането;
Татяна Хубенова — Икономически институт на БАН;
Христина Вучева — Научно-изследователски институт към Министерството на финансите.[4].
Голяма част от тези икономисти са били членове на БКП, а много от тях впоследствие заемат министерски кресла в различни правителства.
Народното събрание приема проекта с ръкопляскания за сведение.

pavlin
20-10-2015, 01:12
Какво става с тоя линк!? Ако мислиш че ще се откажа - грешиш.

Ами намери си го като си толкова загрижен. Дадох пример за лошите условия на работа, споделени от работници.

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:07 ----------

Голяма част от тези икономисти са били членове на БКП, а много от тях впоследствие заемат министерски кресла в различни правителства.
Народното събрание приема проекта с ръкопляскания за сведение.

Ами по това време всички на високи длъжности са били членове на БКП. Ваню Костов и той е бил там. Бойко и той е бил член на БКП както и повечето демократизатори след 1989г.

ivan dimitrov
20-10-2015, 01:17
Ами намери си го като си толкова загрижен. Дадох пример за лошите условия на работа, споделени от работници.

И къде е материалът в който споделят тия работници? В настоящият момент, нищо подобно не бива да се случва. Тия дни имам свободно време и мисля да свърша нещо полезно. Дай линкът или си признай че това си беше твое творение. Няма да се откажа.

pavlin
20-10-2015, 01:25
Бг работодател беше сайта, доколкото си спомням. Иначе и от други хора съм чувал че условията в Наталия не са добри.

dimitar_vd62
20-10-2015, 01:41
Има голямо значение. Казах ти - гугъл намира тая тема, ако бях успял да намеря писанието, нямаше да искам линк.

Не само на българите пречат. Историята щедро ни е дала обекти за наблюдение. Я да видим защо стана така в двете германии. А в Полша, Румъния........
Ако човек е непредубеден, с лекота може да види един интересен модел, ама...друго си е носталгията.

Бе не знам....гледам само Албания е след нас....може и да ми е остаряла информацията.

ivan dimitrov
20-10-2015, 01:55
Бг работодател беше сайта, доколкото си спомням. Иначе и от други хора съм чувал че условията в Наталия не са добри.

Че кога пък го чу!? Нали преди 2 дни я водеше закрита бе!?
Разбрах аз защо забрави да пуснеш http://bgrabotodatel.com/company/1706 линкът.
Цитат от нета:
Ей Розова Пантера много ти подхожда на името! Как може да си такъв цървул и да чакаш жена ти да ти носи пари в къщи, а ти да си седиш на масата- това означава, че си страшен лентяй.
Не знам кои са изроди, но с ей такива, като тебе, няма как да се оправи положението. В цял свят се работи по 10-12 часа, само в твоето ограничено съсзнание още си мислиш, че си преди 1998г.
За съжаление, трябва да дадеш, за да получиш. Няма го времето, когато имитираш дейност и получаваш пари.
Българина сме мързелив народ и чакам с нетърпение да се извъртят поколенията с твоето мислене, за да се пооправят малко нещата. В Наталия който работи- получава и по 900лв чисто, отделно са данъци, осигуровки,застраховки.
Средната работна заплата е 500 лв Чисто.
А що се касае за милионерите, недей да гледаш в чужда градина, гледай твоята си.

За тия които ги мързи да отворят препратката - това е мнение на настоящ служител, цитираното от Павката - на бивш.

pavlin
20-10-2015, 02:00
А значи според теб е нормално да се работи по 10-12 часа и да те правят на маймуна докато си на работа. Абе ти си много объркан. Първо бил съм си го измислил, сега пък трябва да упрекваме работниците че били недоволни да ги експлоатират като феодални селяни.

warbah
20-10-2015, 02:10
Ами по това време всички на високи длъжности са били членове на БКП. Ваню Костов и той е бил там. Бойко и той е бил член на БКП както и повечето демократизатори след 1989г.

Е,аз досега за какво ти говорех.Това са същите бре,твоите хора,които така самоотвержено защитаваш,какви американци,какви 5лв.Комунизма трябваше да бъде заклеймен и изхвърлен на бунището,тези хора,отдавна трябваше да сме забравили за тях,вредите които нанесоха на обществото и държавата са огромни.

ivan dimitrov
20-10-2015, 02:12
А значи според теб е нормално да се работи по 10-12 часа и да те правят на маймуна докато си на работа.

Не, нормално е да работиш 3 минути и да те носят на ръце, като везир.
Предполагам системата е същата по която работят мои познати в тоя бранш. Когато има поръчка се работи извънредно, след което си има компенсации. Има членове в кодекса които уреждат тоя въпрос. Като гледам заплатите са нормални за бранша в провинцията.
И какво излезе в крайна сметка!? Злата приватизация пожалила читавите предприятия, нищо че им чете заупокойна молитва.

pavlin
20-10-2015, 02:39
Според теб около 200 лв. заплата и работа по12-16ч. е нормално.

warbah
20-10-2015, 02:40
Kремълски пропагандатори,дето сме ги виждали в миналото,те и тогава разправяха как са зле хората на запад,аз много добре я помня онази пропаганда.
Лошото е че младежи без реално да са живели по онези времена и да знаят от собствен опит,им се вързват на тез паляци.
Алооо не можехме да отидем до гранични градчета и села,да посетиме роднини и приятели БЕЗ ОТКРИТ ЛИСТ,макар че това нищо не ви говори какво е,а да излезеш зад граница ЗАБРАВЕТЕ.Аз лично като постъпвах на работа във Варненско предприятие ми направиха толкова големи проблеми,затова че съм отивал да работя в друг административен център,закрепостяваха хората.Ако си роден на село беше голям филм да вземеш "Софийско гражданство"мигар не ти стига че си роден в българското.
В магазините беше ТИШИНА,нямаше какво да си купиш наистина нямаше,лошото много бързо се забравя.Като ходехме на Велик Ден ни арестуваха пред църквите,щото сме били ученици и не сме имали право да ходим на църква,тези същите които сега "защитават православието"Палячовци, и как е жалко че младежите им се вързват.Ами за казармата да отварям ли дума,колко момчета загинаха заради онез паразити облечени в мундири непритежаващи никакъв професионализъм,колко майки се зачерниха.ПАЛЯЦИ моето поколение не можете да излъжете.

pavlin
20-10-2015, 02:50
Е,аз досега за какво ти говорех.Това са същите бре,твоите хора,които така самоотвержено защитаваш,какви американци,какви 5лв.Комунизма трябваше да бъде заклеймен и изхвърлен на бунището,тези хора,отдавна трябваше да сме забравили за тях,вредите които нанесоха на обществото и държавата са огромни.

Да ама сценария е писан от други. Ако не бяха онези, други щяха да са и пак така. Системата е замислена да работи по този начин. Сега като захвърлихте комунизма и отричате всичко , какво получихте, 50% от населението в България живее на границата на мизерията.

---------- Post added at 23:50 ---------- Previous post was at 23:44 ----------

Kремълски пропагандатори,дето сме ги виждали в миналото,те и тогава разправяха как са зле хората на запад,аз много добре я помня онази пропаганда.
Лошото е че младежи без реално да са живели по онези времена и да знаят от собствен опит,им се вързват на тез паляци.
Алооо не можехме да отидем до гранични градчета и села,да посетиме роднини и приятели БЕЗ ОТКРИТ ЛИСТ,макар че това нищо не ви говори какво е,а да излезеш зад граница ЗАБРАВЕТЕ.Аз лично като постъпвах на работа във Варненско предприятие ми направиха толкова големи проблеми,затова че съм отивал да работя в друг административен център,закрепостяваха хората.Ако си роден на село беше голям филм да вземеш "Софийско гражданство"мигар не ти стига че си роден в българското.
В магазините беше ТИШИНА,нямаше какво да си купиш наистина нямаше,лошото много бързо се забравя.Като ходехме на Велик Ден ни арестуваха пред църквите,щото сме били ученици и не сме имали право да ходим на църква,тези същите които сега "защитават православието"Палячовци, и как е жалко че младежите им се вързват.Ами за казармата да отварям ли дума,колко момчета загинаха заради онез паразити облечени в мундири непритежаващи никакъв професионализъм,колко майки се зачерниха.ПАЛЯЦИ моето поколение не можете да излъжете.
И аз съм бил в казарма и аз съм ползвал открити листове и по църкви и манастири съм ходил и в чужбина съм пътувал, така че недей да ми разказваш. Имаше неща, които трябваше да се променят, но сега много от тези неща се преувеличават и драматизират.

warbah
20-10-2015, 03:08
И аз съм бил в казарма и аз съм ползвал открити листове и по църкви и манастири съм ходил и в чужбина съм пътувал, така че недей да ми разказваш. Имаше неща, които трябваше да се променят, но сега много от тези неща се преувеличават и драматизират.

Къде си ходил в казарма на свиждане ли??Служил съм в Болярово 27 месеца,там имаше 4 инцидента завършили със смърт,млади момчета 3-те бяха самоубийсва,първата ми отпуска беше след 14 месеца,(гарнизон с преспиване)хаха объркал си човека.
На мен ти не можеш да ми обясняваш как се е ходило в чужбина,ходил си ако си баща майка или рода са партийци,ти можеш да заблуждаваш младежите които са ЧУВАЛИ, мен не можеш.Не ми разрешиха да кандидатствам за висше образование защото дядката е бил подофицер в царската армия,тва как ти звучи. Много още мога да продължа, но няма смисъл,в чугунена кратуна нищо не влиза,комунетата им беше кеф да мъчат хората,и даже им беше по кеф да е без причина.

pavlin
20-10-2015, 03:25
Моряк съм бил и никой от семейството ми не е бил партиец. Дядо ми е бил кмет на малък град в Южна България преди 1944г. Един вид от старата власт и въпреки това и баща ми и чичо ми са учили в университет.

warbah
20-10-2015, 04:04
Моряк съм бил и никой от семейството ми не е бил партиец. Дядо ми е бил кмет на малък град в Южна България преди 1944г. Един вид от старата власт и въпреки това и баща ми и чичо ми са учили в университет.

Тц тц,много добри и човечни били по вашия край комунетата,направо не е за вярване,но моите спомени не са такива относно нашия.Та викаш решаваш си да отскочиш до Белгия и хоп няма проблем,само трябва да запалиш колата и да тръгнеш а,колко му беше.Цветомузиката си я забравил очевидно,1 час има ток два няма,и то в цялата държава така,нищо че е зима,нищо че дечица и възрастни студуват.Нищо не казваш за"граждаството"Софийско,Бургаско,Пловдивско и т.н. нещо ти е къса паметта,нещо да кажеш за православието нали с Путин начело го защитавате,що така се въртяха като чакали около църквите да приберат някой комсомолец,че да го запишат в ДПС (не е движение за права и свободи)много къса памет имате,а за ограбването на държавата малко по късно,нали, илюминатите в комбина с костенурките нинджа я ограбиха,не са от партията БКП нали,дадох ти да видиш кой е работил по проекта РАН ЪТ и пак не падаш по гръб.Това е мизерници сте комунетата,и такива ще си отидете,яд ме е че заблуждавате младите хора.
В България няма истински капитализъм какъвто имат в З.Европа,само и единствено заради помиярите от БКП и отрочето и ДС.

Orm
20-10-2015, 09:13
Значи, май проблема е че повечето които тука яростно негодуват са хора, които са прекарали най активните си години по времето на плужека горбачов. Понеже съм на първи етаж и излизам на блкончето да пуша.... а пред балкончето има пейки с пенсионери :). Та хората са 60+. Постоянната тема им е "Колко добре беше и колко е зле сега". Около 10-12 постоянни представители на "пейката" имаме и нито един не съм чул да се оплаква. Може би наистина там е работата?!?!?!

warbah
20-10-2015, 10:17
Значи, май проблема е че повечето които тука яростно негодуват са хора, които са прекарали най активните си години по времето на плужека горбачов. !

оrm-проблема не е в това,то вече е минало,проблема е че тези помияри и техните приближени, които бяха на власт през Тошовия феодализъм СЕГА СА СОБСТВЕНИЦИ НА ДЪРЖАВАТА,до такава степен се улисаха в грабежа,че превърнаха държавата в клозет,изгониха в емиграция повече от 1,5 милиона българи и то свестни хора повечето,те не направиха това което трябваше,а именно законова държава понеже не им отърваше някой да ги притеснява докато грабят,същите измекяри ги пускат тез партенки(ах колко хубаво беше при соца)а какво стана сега,е ние виждаме какво стана,пълна морална деградация то стига да пуснеш телевизора и да погледнеш кои са идолите на обществото,пример-ВИП Брадър.Много млади хора съсипани от дрога,целия квартал знае кой е дилъра,но полицията не го закача,ами стоката трябва да се продаде,парите трябва да идат където трябва затова.Цялата тази гняс която наблюдаваме е продукт на БКП същата партия която се подържа от Кремъл.Достатъчно е да погледнеш биографията на Станишев и да ти стане ясна картината че е човека на Кремъл у нас.Тук няма никакъв заговор на масони илюминати тайни общества и прочее,тва си е пладнешки грабеж на държавата и лично забогатяване.Как ти се струва например сина на Първанов как на 27г той има пари да купи 5 звезден хотел с луксозен СПА център,как стават тези неща??
Що ти нямаш например,защо въпреки журналистическото разследване съдебната власт не прави нищо??как мислиш?? това е само един случай,дори е дребен на фона на други подобни машинации.Как Домусчиев купува БМФ с 80 кораба или 70 ли бяха,със сгради представителства в БГ в Европа,Сингапур,на цената на 2 чисто нови танкера,ако се заръчат да се строят в Ю.Корея(един танкер струва 100млн$,той плати 400млн лв,за цялото БМФ).Тук трябва да вали бензин 2 седмици придружен със светкавици,само така се оправя работата.
Не слушай комунетата никога ,манипулират,никога няма да се върне онова,те самите не го щат те са вече в РАЯ много са богати много.

546
20-10-2015, 10:33
Значи, май проблема е че повечето които тука яростно негодуват са хора, които са прекарали най активните си години по времето на плужека горбачов. Понеже съм на първи етаж и излизам на блкончето да пуша.... а пред балкончето има пейки с пенсионери :). Та хората са 60+. Постоянната тема им е "Колко добре беше и колко е зле сега". Около 10-12 постоянни представители на "пейката" имаме и нито един не съм чул да се оплаква. Може би наистина там е работата?!?!?!

Защото са живеи безгрижно и щастливо както се е очаквало от тях. Партията е имала грижата това да е така и ако не се беше провалила по непонятни за тях причини щяха и сега да я карат по-същия начин.
Ммм. ....
И аз не харесвам Горбачов,но не бих го нарекъл плужек точно,баш гръбначно си е, с копитца. Фен съм на Б.Елцин -той е последния от старата школа.След него са като Буш младши.

Orm
20-10-2015, 11:51
Като вземем коментарите на двамата, се получава че хората са си живеели нормално че дори и щасливо, докато не са дошли последното поколение БКП-сти. С това съм съгласен. А дали след демокрацията са се казвали БСП или СДС ми е абсолютно еднакво. Въпроса е че след разпада на СССР стана възможно ограбването на цяла държава с помоща на западните съветници (основно щатски). Най големият виновник според мен е горби.... А Елцин беше обичан на запад щото им играеше по свирката, колко по пиян толкова по добре. Всичко можеше да се направи по умен начин. Ако не знаете съветската икономика по едно време е била над тази на САЩ.

Сега най големият грях на Русия е че не искат да си дават държавата под чуждо управление. Всичките които не искаха бяха унищожени и избити, само че с Русия така не става, те могат да отвърнат на удара.

А Станишев дори и да е човек на кремъл е защото на тях им е изгоден, не защото е комунист или демократ. Те и Бойко го обявиха за човек на кремъл вчера. Проблема си е чисто наш с продажниците. Дали се продават на запад или на изток, нас не ни грее.

Защо подържам Путин и Русия - защото те в момента се борят за свят с равнопоставени суверенни държави. А САЩ искат да са лидери и да управляват всичко навсякъде. Това което се смяташе за теория на конспирацията в момента се заявява открито от Барак Хусейнович. Позицията ми не е свързана с това кой какъв е бил преди четвърт век.

ecotronic
20-10-2015, 12:48
А значи според теб е нормално да се работи по 10-12 часа и да те правят на маймуна докато си на работа. Абе ти си много объркан. Първо бил съм си го измислил, сега пък трябва да упрекваме работниците че били недоволни да ги експлоатират като феодални селяни.

Поинтересувай се от историята на индустриализацията на която си харесаш днешна държава с висок жизнен стандарт и ще видиш, че навсякъде без изключение е имало време, когато работниците са бъхтели по 12 часа в мизерни условия и при мизерно заплащане.
В хода на годините обаче нещата са се поменили.
От една страна недоволстото на работниците е довело до появата на мощни и реално работещи синдикати а от друга конкуренцията между производителите е довела до внадряването на нови технологии, заместващи тежкия труд. В крайна сметка, благодарение на организираното и канализираното работническо недоволство работодателите са се научили да бъдат етични спрямо работниците си.

У нас след либерализацията на частната инициатива, първите, които се захванаха с бизнес бяха комунистите и служителите от ДС. Само те имаха връзките, контактите и паричния ресурс за да го правят.
Така те много бързо се превърнаха в най-лютите експлоататори. Така навлязохме във фазата на първичен, неубоздан вълчи капитализъм с всичко, което следва от това.

Накратко - никъде по света високият жизнен стандарт не е спуснат с кошничка от небето. Хората са си го изстрадали.

А ти продължавай да ми говориш за световни конспирации, които са виновни за лошият ни хал.

pavlin
20-10-2015, 16:07
Ходи ти да се мъчиш и да страдаш. Хората един живот живеят и искат да си го изживеят достойно. Все пак не сме в средновековието.

pavlin
20-10-2015, 18:20
Като вземем коментарите на двамата, се получава че хората са си живеели нормално че дори и щасливо, докато не са дошли последното поколение БКП-сти. С това съм съгласен. А дали след демокрацията са се казвали БСП или СДС ми е абсолютно еднакво. Въпроса е че след разпада на СССР стана възможно ограбването на цяла държава с помоща на западните съветници (основно щатски). Най големият виновник според мен е горби.... А Елцин беше обичан на запад щото им играеше по свирката, колко по пиян толкова по добре. Всичко можеше да се направи по умен начин. Ако не знаете съветската икономика по едно време е била над тази на САЩ.

Сега най големият грях на Русия е че не искат да си дават държавата под чуждо управление. Всичките които не искаха бяха унищожени и избити, само че с Русия така не става, те могат да отвърнат на удара.

А Станишев дори и да е човек на кремъл е защото на тях им е изгоден, не защото е комунист или демократ. Те и Бойко го обявиха за човек на кремъл вчера. Проблема си е чисто наш с продажниците. Дали се продават на запад или на изток, нас не ни грее.

Защо подържам Путин и Русия - защото те в момента се борят за свят с равнопоставени суверенни държави. А САЩ искат да са лидери и да управляват всичко навсякъде. Това което се смяташе за теория на конспирацията в момента се заявява открито от Барак Хусейнович. Позицията ми не е свързана с това кой какъв е бил преди четвърт век.

Виж сега, това си беше сценарий за преустройство и разграбване на източния блок също като арабската пролет. Тук при нас използваха главно НПО та и съответно намериха хора от тогавашния елит които да изпълнят сценария. Купиха ги, обучиха ги, дадоха им власт и т.н.

dimitar_vd62
20-10-2015, 20:49
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

[/COLOR]
Че кога пък го чу!? Нали преди 2 дни я водеше закрита бе!?
Разбрах аз защо забрави да пуснеш http://bgrabotodatel.com/company/1706 линкът.
Цитат от нета:
Ей Розова Пантера много ти подхожда на името! Как може да си такъв цървул и да чакаш жена ти да ти носи пари в къщи, а ти да си седиш на масата- това означава, че си страшен лентяй.
Не знам кои са изроди, но с ей такива, като тебе, няма как да се оправи положението. В цял свят се работи по 10-12 часа, само в твоето ограничено съсзнание още си мислиш, че си преди 1998г.
За съжаление, трябва да дадеш, за да получиш. Няма го времето, когато имитираш дейност и получаваш пари.
Българина сме мързелив народ и чакам с нетърпение да се извъртят поколенията с твоето мислене, за да се пооправят малко нещата. В Наталия който работи- получава и по 900лв чисто, отделно са данъци, осигуровки,застраховки.
А що се касае за милионерите, недей да гледаш в чужда градина, гледай твоята си.

За тия които ги мързи да отворят препратката - това е мнение на настоящ служител, цитираното от Павката - на бивш.

Ми те сега на бившата ми работа работят точно такива объркани.Найш кога ще ти работя за 500 лв и ще ме прави на хамав по 10-12часа.Е,дъщеря ми е от новото поколение бачка по 10 часа ама не за 500 лв аз а 6 пъти повече, щото си знае труда и се пазари.Щот тоя дето е писал тоя коментар е от тия дето работят за едната ракия и боб и го е страх да не загуби работата си дето се ходи за присъствие и затова бачка за тоя дето духа.Даже и сам ще предложи по-малко.Щото като дойдоха австрийците, изва човека в 7.30 пие кафе облича се 8.00 е на генаратора,10.00 до10.15 пие едно кафе и пак до 12.00.Отива обядва ма няма ракийка няма биричка - 12.45 точно е на генератор а.15.00 второ кафе, и 17.00 оставя инструменти и всичко отива да се къпе се и си отива, българина идва на работа в 8, пие бира да му се избистри погледа и къде 9 е на обекта, става от обад къде 14 часа като е пробвал от домашната на всички колеги, още в 16 е на душа и 17.00 вече е на спирката.Ама тва че австриеца вземал 30 и кусур евро на час, аааа бал съм ти такава работа.И аз ги чакам да измрат тия ма ракията явно ги пази. Говорим си прид кабинета на евенуален бъдещ работодател викам искам поне 800 лв, оня ми с дъх на чесън и винени мушички - оуууу ма ти милионер ли ще ставаш, аз имам наем да плащам и за 400 шса съглася ....ми кажи бе куре как с 400 кинта ще си платиш наема, пътните закуската,обяда , ще си платиш тока и сметките....ма все нещо щяло да падне от страни.

546
20-10-2015, 21:03
Ходи ти да се мъчиш и да страдаш. Хората един живот живеят и искат да си го изживеят достойно. Все пак не сме в средновековието.
Абсолютно!
Но имаме и такива които не ги кефи да живеят достойно и явно те имат повече животи.
И никой не може да накара тия който не желеаят да живеят достойно да го направят, нещо като стокхолмски синдром ли е се чудя.
Щото ако не е, означава,че не всичкото хомо е сапиенс.

dimitar_vd62
20-10-2015, 21:04
А ко стана бе - http://www.moreto.net/novini.php?n=304365&c=03

546
20-10-2015, 21:12
Нищо не е станало,проблема на давещите се наи знаеш чий проблем е..:smoke:

dimitar_vd62
20-10-2015, 21:16
Нищо не е станало,проблема на давещите се наи знаеш чий проблем е..:smoke:

Ма нал звайш че покрай сухото гори и мокрото.Молете туй дет са го замислили на Турция да не стане че ще сме само спомен.

ecotronic
20-10-2015, 21:23
---------- Post added at 20:49 ---------- Previous post was at 20:47 ----------

[/COLOR]

Ми те сега на бившата ми работа работят точно такива объркани.Найш кога ще ти работя за 500 лв и ще ме прави на хамав по 10-12часа.Е,дъщеря ми е от новото поколение бачка по 10 часа ама не за 500 лв аз а 6 пъти повече, щото си знае труда и се пазари.Щот тоя дето е писал тоя коментар е от тия дето работят за едната ракия и боб и го е страх да не загуби работата си дето се ходи за присъствие и затова бачка за тоя дето духа.Даже и сам ще предложи по-малко.Щото като дойдоха австрийците, изва човека в 7.30 пие кафе облича се 8.00 е на генаратора,10.00 до10.15 пие едно кафе и пак до 12.00.Отива обядва ма няма ракийка няма биричка - 12.45 точно е на генератор а.15.00 второ кафе, и 17.00 оставя инструменти и всичко отива да се къпе се и си отива, българина идва на работа в 8, пие бира да му се избистри погледа и къде 9 е на обекта, става от обад къде 14 часа като е пробвал от домашната на всички колеги, още в 16 е на душа и 17.00 вече е на спирката.Ама тва че австриеца вземал 30 и кусур евро на час, аааа бал съм ти такава работа.И аз ги чакам да измрат тия ма ракията явно ги пази. Говорим си прид кабинета на евенуален бъдещ работодател викам искам поне 800 лв, оня ми с дъх на чесън и винени мушички - оуууу ма ти милионер ли ще ставаш, аз имам наем да плащам и за 400 шса съглася ....ми кажи бе куре как с 400 кинта ще си платиш наема, пътните закуската,обяда , ще си платиш тока и сметките....ма все нещо щяло да падне от страни.

Ми какво мърмориш тогава? Ти като беше на възрастта на дъщеря си, колко вземаше?

dimitar_vd62
20-10-2015, 21:29
Ми какво мърмориш тогава? Ти като беше на възрастта на дъщеря си, колко вземаше?

Туй кога беше сещаш ли се, говорим за сега не за преди новата ера.

pavlin
20-10-2015, 21:37
А ко стана бе - http://www.moreto.net/novini.php?n=304365&c=03

Стана, с нашите камъни по нашите глави. Нали са много отворени и големи либертета.

546
20-10-2015, 21:38
Ма нал звайш че покрай сухото гори и мокрото.Молете туй дет са го замислили на Турция да не стане че ще сме само спомен.

Ти що скачаш преди да е даден старта,

dimitar_vd62
20-10-2015, 21:48
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.411025645735633.1073741828.410993792405485&type=3

dimitar_vd62
20-10-2015, 22:44
Честито, България вече официално е гореща точка. - http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=0150CA8588D720BD5369 4CCB1E02EFC0?idMat=97878
https://slivensega.wordpress.com/2015/09/25/борисов-ни-продаде-срещу-сребърници-к/
https://slivensega.wordpress.com/2015/10/19/бойко-борисов-ни-подари-арабски-центъ/
http://www.focus-news.net/news/2015/09/25/2123895/vitsepremierat-meglena-kuneva-goreshtata-tochka-e-proyava-na-solidarnost-tya-e-edno-ot-sredstvata-za-pravene-na-politika-po-otnoshenie-na-bezhantsite.html

546
20-10-2015, 23:01
Страотно!
Може да направим задължителна военна служба за всички навършили 18години и с незавършен 8-клас. След това ги изкъпваме,обезпаразитяваме и ги обличаме в костюми на Хюго Бос ,боядисваме лицата им с цветовете на войната и така сформираната Столипиновска дивизия я пращаме на бой.
Изкъпването и обезпаразитяването са за да не ни обвинят в използването на химическо и бактериологично оръжие,а костюмите са Бос щото ще ги дават по телевизиите та да не се излагаме пред чужденците..

dimitar_vd62
20-10-2015, 23:20
Аз викам си пийме спокойно алкохолния микс.

546
20-10-2015, 23:28
Пийм си го, кат съберем на едно място всиките мигранти и им дадем по една брадва и пуснем брадчедите срещу тях ще се опрай положениет.

Тия тъпегьози не виждат ли, че Русия и Сащ им намаляват популацията.Ограда и на месо.

546
20-10-2015, 23:56
Защо плащат 2000-3000хиляди на трафиканти . Има си КПП,представят документите,обявяват целта на посещението,ако са от държава за чиито граждани даваме статут на закрила , взимат им отпечатъци и да заповядат.Доказват,че имат средства,ако нямат получават помощи наравно с малцинсвата, верно, че бюджета има записана цифра и тя не е голяма,но това е положението. Всичко друго е безотговорно и популистко отношение към проблема. Станахме по ларж от германците.
И децата задължитено на училище,иначе няма помощи!

Orm
21-10-2015, 00:14
Честито, България вече официално е гореща точка. - http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp;jsessionid=0150CA8588D720BD5369 4CCB1E02EFC0?idMat=97878
https://slivensega.wordpress.com/2015/09/25/борисов-ни-продаде-срещу-сребърници-к/
https://slivensega.wordpress.com/2015/10/19/бойко-борисов-ни-подари-арабски-центъ/
http://www.focus-news.net/news/2015/09/25/2123895/vitsepremierat-meglena-kuneva-goreshtata-tochka-e-proyava-na-solidarnost-tya-e-edno-ot-sredstvata-za-pravene-na-politika-po-otnoshenie-na-bezhantsite.html

Ами освен да се готвиме да посрещаме братския афганистански народ..... Щом баба Меркел го казва няма къде да ходим

546
21-10-2015, 00:28
Баба ти Меркел пътник.Освен да чака да се развеят Американски или Руски знамена пак над Бундестага. Но това си е техен проблем. Бойко да почне да спазва правилата или пак ще фърля оставки.

dimitar_vd62
21-10-2015, 00:34
Защо плащат 2000-3000хиляди на трафиканти . Има си КПП,представят документите,обявяват целта на посещението,ако са от държава за чиито граждани даваме статут на закрила , взимат им отпечатъци и да заповядат.Доказват,че имат средства,ако нямат получават помощи наравно с малцинсвата, верно, че бюджета има записана цифра и тя не е голяма,но това е положението. Всичко друго е безотговорно и популистко отношение към проблема. Станахме по ларж от германците.
И децата задължитено на училище,иначе няма помощи!

Е то българите са на път да станат малцинство, начи мога се надявам на помощи.

546
21-10-2015, 00:45
Митак, нали ти казах,за военната служба. Ела на среща и ще ти подаря 5кила от микса,та да мислим с еднакво темпо.
Виждал ли си кви убави костюми е измислял БОС, като е получел държавна поръчка .
И друго си мисля,Бойко да не е нещо болен.И да сяда по-далече от немскоговорящи,че който се е хванал на тяхното хоро не е прокопсал.Това,че са техници не значи, че са свестни. Концлагери щял да прай,и то за пари....абе ....не станахме част от ОАЕ,са щяхме да сме ехххееееййй.

ecotronic
21-10-2015, 10:57
Туй кога беше сещаш ли се, говорим за сега не за преди новата ера.

Споко бе! Не сме толкова дърти :)

Понеже се съмнявам да си получавал 1000 лв заплата, когато си бил на 25, както и аз не съм, както и никой млад човек през соц - а, затова използвам това, което сам казваш, за да покажа за пореден път, че днес младите хора имат много повече възможности от нас някога.

ivan dimitrov
21-10-2015, 12:47
Според теб около 200 лв. заплата и работа по12-16ч. е нормално.

Там пишеше нещо различно. 500 е два пъти по вече от 200, 900 е 4.5 пъти по голямо от 200. Работа по 11-15 ч е нормална за тоя бранш, не зная точните часове, но кодекса урежда нещата с подробности. На краят на месеца се гледат работбите часове, като за извънреден труд се предвиждат и компенсации. Няма как да е инак, поръчките почти винаги са обемисти а санкциите за неустойка са кошмарни. Заплатите вероятно могат да бъдат и малко по високи, но малко защото конкурент и в тоя бранш е Китай.
Другият фактор е пазарът на труда, тая фирма ако има филиал в София, заплатите ще са други.
До някъде съм съгласен с разсъжденията на Митака по въпроса, но до някъде. Хората са различни, животът им е различен, системата от компромиси които трябва да правят е различна.
Тук е момента да те информирам, че вариянта - ама аз не искам да бачкам за по малко от 800лв, по времето на комунизЪма, не съществуваше.
Тогава беше - няма не искам, една бира ши пийш, 'ма ши пийш.

Бе не знам....гледам само Албания е след нас....може и да ми е остаряла информацията.
Е, то си има логика, има фактор който определя коя от страните, къде се подрежда икономически след СИВ. Мислех че е очевидно...

pavlin
21-10-2015, 16:06
Там пише че средната е около 500лв. Така че ако най-ниската е 200лв. а най-високата е 900лв. Средно се получава 550лв.

ivan dimitrov
21-10-2015, 17:37
Там пише че средната е около 500лв. Така че ако най-ниската е 200лв. а най-високата е 900лв. Средно се получава 550лв.

За последен път те предупреждавам - не изпростявай.

pavlin
21-10-2015, 19:19
Какво да изпростявам, те хората са си го казали.

ivan dimitrov
21-10-2015, 19:33
Добре бе малоумнико, в Бьлгария минималната заплата е 340лв, най високата за която съм чувал е 14000, в задачата се пита - колко е средната заплата в България!?
п.п. Сметна ли го? Сега раздели на две и съпостави със средната заплата в Германия, Франция и.......
Бреййййй! Че ние сме много добре бе!
Междувременно(докато Павлинчо сметне средната заплата), чакам за идеи относно справедливата масова приватизация. Колегата с кеша е прав, проблемите са два, няма сухо и в дългосрочен план еднократното раздаване на финикийски знаци, нищо не променя.
Хайде давайте идеи - какво, вместо РМД.

dimitar_vd62
21-10-2015, 21:16
Туй с масовата приватизация е голяма тъпня, предприятието се дава на фирма която ще го разработи.Обявява се за продажба прави се конкурс и се избира тази която ще произвежда и ще плаща данъци.

ivan dimitrov
21-10-2015, 21:56
Туй с масовата приватизация е голяма тъпня, предприятието се дава на фирма която ще го разработи.Обявява се за продажба прави се конкурс и се избира тази която ще произвежда и ще плаща данъци.

Първо - къде е момента на справедливост, за която ляво ориентираните така апелират? Ще кажеш - плащат цената, плащат данъци на държавата, държавата раздава стотинките под различни форми. Е, добре, обаче....не това е идеята, идеята е да се намали ролята на държавата, щото където е общото, там е корупцията и кражбата. Освен това маса от фирмите бяха с дългове, та цената се свеждаше до левче. И от там следва второто - как да сме сигурни че фирмата ще произвежда? Да в договорите имаше клаузи, обаче ........ офшорка и.....
адиос. Примери не липсват мисля.
Трето - от къде кандидати? Сериозните фирми, които биха дошли, по лесно биха купили празна земя. Щото фабриките ни, в по вечето случаи не ставаха за модернизация. Имам предвид че всичко трябваше да се изхвърли, да се съборят зградите и да се строи наново.
Мисля помниш как изглеждаше ВАМО, е намери си снимка на нормална фабрика за мотори от онова време, и ще ти стане ясно какво имам предвид. Ако си влизал в цехчето на Роувър, може и да си добил представа.

dimitar_vd62
21-10-2015, 22:20
Ми то кандитати имаше, ма някой имаше интерес да се съсипе всичко.А ти вярвай на каквото искаш - http://automedia.investor.bg/read/970.html.Дали са събаряли и/или строили, са привлекли правилните фирми а не некви холдинзи, РМД та и прочие.Обясни ми ползата от празното място на завода.

ivan dimitrov
21-10-2015, 22:31
За кое имаше кандидати? И кои?
Нищо не разбрах, линкът сочи към automedia.investor.bg. Ако имаш предвид накоя статия, отвори я, копирай съдържанието на адресното поле и така го плясни.
Ако като подозирам, ще ми даваш примери с чужди държави, не си губи времето. Направо пиши какъв е примера и да умуваме, възможно ли е било да се копира опитът и тук, или не.

dimitar_vd62
21-10-2015, 22:38
Да забравих, ние сме уникални.Поради това нас никой май не ни копира.След като всичко е било тип топ защо над 2млн българи заминаха.Туй трябва да е линка да го ева - http://automedia.investor.bg/read/970.html

pavlin
21-10-2015, 22:40
Добре бе малоумнико, в Бьлгария минималната заплата е 340лв, най високата за която съм чувал е 14000, в задачата се пита - колко е средната заплата в България!?
п.п. Сметна ли го? Сега раздели на две и съпостави със средната заплата в Германия, Франция и.......
Бреййййй! Че ние сме много добре бе!
Междувременно(докато Павлинчо сметне средната заплата), чакам за идеи относно справедливата масова приватизация. Колегата с кеша е прав, проблемите са два, няма сухо и в дългосрочен план еднократното раздаване на финикийски знаци, нищо не променя.
Хайде давайте идеи - какво, вместо РМД.

Абе умник, след като средната заплата е 500лв. значи че реалната работническа заплата е малко над минимума. Ама с такива умници като теб няма смисъл да се спори.

Кайо
21-10-2015, 22:50
Абе умник, след като средната заплата е 500лв. значи че реалната работническа заплата е малко над минимума. Ама с такива умници като теб няма смисъл да се спори.

нито с балалайки като теб.
оди у русия бе шлякатарник.:clapping:

---------- Post added at 22:50 ---------- Previous post was at 22:42 ----------

през кура сте ми........:offtopic:

ivan dimitrov
21-10-2015, 22:54

След като се правиш на идиот, няма как да не се отнасям с теб като с такъв.
Та идиотче, това е извадка от цитата -
В Наталия който работи- получава и по 900лв чисто, отделно са данъци, осигуровки,застраховки.
От което всеки, ама всеки който, е с нормално умствено развитие, си прави извод че става въпрос за работнически заплати. Отдавна няма фирми чиято администрация надхвърля работниците по брой. А като вземем предвид ония 200лв, дето си ги изсмука от пръстите, се вижда ясно, че съвсем умишлено клеветиш една българска фабрика, само за да докажеш една недоказуема теза. Ще припомня, че тая фирма я обяви за разграбена и унищожена.

warbah
21-10-2015, 22:55
Ми то кандитати имаше, ма някой имаше интерес да се съсипе всичко..

Интересно ми е кой смяташ че е имал интерес?????Междудругото се видя че интереса им успя.

dimitar_vd62
21-10-2015, 23:08
В Наталия който работи- получава и по 900лв чисто, отделно са данъци, осигуровки,застраховки.
От което всеки, ама всеки който, е с нормално умствено развитие, си прави извод че става въпрос за работнически заплати. Отдавна няма фирми чиято администрация надхвърля работниците по брой. А като вземем предвид ония 200лв, дето си ги изсмука от пръстите, се вижда ясно, че съвсем умишлено клеветиш една българска фабрика, само за да докажеш една недоказуема теза. Ще припомня, че тая фирма я обяви за разграбена и унищожена.

Има...топлофикация

ivan dimitrov
21-10-2015, 23:19
Има...топлофикация

Верно ли бе!? Значи, комунизма е още жив! Това обяснява доооста неща.

dimitar_vd62
21-10-2015, 23:30
Интересно ми е кой смяташ че е имал интерес?????Междудругото се видя че интереса им успя.

На подобен въпрос в едно предаване оня мангал Костов се ухили мазно и запази мълчание...чак ми идеше да го замеря с пепелника ма кат знам колко време ходих сролетка фджоба по магазините докато намеря точния размер телевизор се въздържах.

https://alterinformation.wordpress.com

---------- Post added at 23:30 ---------- Previous post was at 23:21 ----------

Верно ли бе!? Значи, комунизма е още жив! Това обяснява доооста неща.

Верно е верно е,126 мисля беше персонала от тях 28 бяхме "бачкерите" чистачката не знам към кои да я сложа.След съкращения-назначенията не е по различно ....заже май още един етаж администрация има....Ма вече ми е през оная работа и не ми се коментира въпреки че имам сведения за дереджето.

pavlin
21-10-2015, 23:37

Тъп но упорит. Ти да не си бил на инспекция там. И защо реши че трябва да цитираш само което на теб ти харесва.

Orm
21-10-2015, 23:42
Баси , не ви ли омръзна бе момци ?!?!?!?!?!? :dunno::dunno::dunno:

pavlin
21-10-2015, 23:44
Ами разни кухи лейки си показват културата.

ivan dimitrov
21-10-2015, 23:50
Тъп но упорит.

Точно така, основно тъп, но....
Не съм бил на инспекция там, не е и необходимо. Още щом стана ясно че фирмата си е жива и здрава, трябваше да смениш темата.
Ха,ха - цитатът е през две страници, дал съм и линк към оригинала, коментирахме го вече....

dimitar_vd62
21-10-2015, 23:55
Бе трее питам дъщерята...тя прай ревизии и одити на фирми из целото бг та да ви реша спора ма не казва, фирмена тайна.

warbah
22-10-2015, 00:24
На подобен въпрос в едно предаване оня мангал Костов се ухили мазно и запази мълчание...чак ми идеше да го замеря с пепелника ма кат знам колко време ходих сролетка фджоба по магазините докато намеря точния размер телевизор се въздържах..

Аз тебе питам,Костов не ме интересува неговото мнение,ще ми отговориш ли на въпроса??
или продължаваме с тезата че масоните и костенурките нинджа ограбиха България и я направиха кенеф според плана РАН-ЪТ.

dimitar_vd62
22-10-2015, 00:35
Аз тебе питам,Костов не ме интересува неговото мнение,ще ми отговориш ли на въпроса??
или продължаваме с тезата че масоните и костенурките нинджа ограбиха България и я направиха кенеф според плана РАН-ЪТ.

Точно.Външни фактори с услужливи български продажници.

warbah
22-10-2015, 00:59
Точно.Външни фактори с услужливи български продажници.

Много лаконично.Аз мога да добавя за българските продажници,всичките са КОМУНЕТА от БКП,Играта им беше държавната собственост да премине в(забележи)определени частни кръгове.И понеже са генетично наглеци,ви пускат кьор фишеци,планове РАН-ЪТ за унищожение на страната и народа,илюминати,масони,империалисти и квото ти дойде на ума само и само да отклонят вниманието от себе си,как сте толкоз заблудени че им се хващате бе.

цитат
През март 1990 г. българското правителство, в лицето на премиера Андрей Луканов, се обръща към Ричард Ран с молба за „техническа помощ“ за провеждането на предвидените реформи.

Кой изисква плана да се изготви????пише ли,пише.
От тук нататъка е само дрън дрън дрън ,никога ли няма да разберете че тез уроди закопаха България.

pa4ito
22-10-2015, 01:17
Ами разни кухи лейки си показват културата.

Единствената куха лейка в случая си ти - малко над 30-ина годишно лекенце, живяло по врема на социализЪма на рацете на мама и на тате, които са били някои в партята. Щото иначе ходене в чужбина извън соц. блока друг път. И като стана измислената демокрация, направена от БКП-то и сте видели, че работата отива на "изуй гащи" и аре маминото детенце в "лошата" УСА, че да му е зле....
Не знам как колегите имаха нерви и време да те изтърпят и да ти постнат нагледно историята на България след 89-а. Поне не се показвай като типичен дебил, ами кажи - "Прави бяхте, съжалявам, сбърках". Ама не го очаквам това да стане, щото комунистите такива неща не правят. И един съвет от мене - забрави какво са те лъгали измислените комунистически простотии продиктувани от Москва в псевдоучебниците по които си учил, ами се разрови в истински исторически източници и ще откриеш, че преди 9-то септемврийския преврат от 1944-а година, България е била на едно първите места в Европа по земеделие и всичко свързано с него и ненапразно са я наричали Прусия на Балканите. Защото българинът е бил трудолюбив, обичал е земята и си я е обработвал с радост. А комунистите за 45 години го направиха мързелив. И разказаха играта на цялата държава.

dimitar_vd62
22-10-2015, 02:28
Много лаконично.Аз мога да добавя за българските продажници,всичките са КОМУНЕТА от БКП,Играта им беше държавната собственост да премине в(забележи)определени частни кръгове.И понеже са генетично наглеци,ви пускат кьор фишеци,планове РАН-ЪТ за унищожение на страната и народа,илюминати,масони,империалисти и квото ти дойде на ума само и само да отклонят вниманието от себе си,как сте толкоз заблудени че им се хващате бе.

цитат
През март 1990 г. българското правителство, в лицето на премиера Андрей Луканов, се обръща към Ричард Ран с молба за „техническа помощ“ за провеждането на предвидените реформи.

Кой изисква плана да се изготви????пише ли,пише.
От тук нататъка е само дрън дрън дрън ,никога ли няма да разберете че тез уроди закопаха България.

Разбираме, никой не оспорва че комунистите ни закопаха и не прехвърлям вината на Ран - Ът.Виновни са тези които ни продадоха, независимо дали някой е дошъл с готов план или те са ги помолили.Това което искам е да да излезем от този примка по начин който да гарантира националния суверинитет на България.Искам да няма чужди танкове и войски под какъвто и да е флаг и всеки който иска да инвестира е добре дошъл но да не ни ощетява.Искам който се определя като български гражданин да учи български да говори български, да уважава обичаите и да спазва законите на страната.ДПС да се забрани, и който иска да носи фереджета и да му пее мюезина по пет пъти на ден да хваща пътя към държава със съответните обичаи.Стига с тая толерантност към чужди вери и обачаи.На държавни постове да се назначават хора които пеят химна с ръка на сърцито кълнат с във вярност към Родината и българския народ освен над конституцията ами и пред лика на Левски и целуват българското знаме както едно време в казармата.Който се замисли - шут в гъзъ, да влезе в сила закон за държавната измяна., като за такава се счита всяко действие в полза на чужди интереси, всичко което застрашава националната сигурност , суверинитет и националната и религиозна идентичност на българската държава.Който не приема България за Родина и чака наште да дойдат да си ходи при неговите си.Никаква религия в училище, чужди езици се изучават в обособени паралелки според желанието на ученикаВъпреки че съм атеист и не ме вълнуват богове и молитви държавата да наложи християнството като основна религия, всичко друго не е по различно от йога,кунг фу или лов и риболов.България не е женско сърци има място само за българите, бежанците свалят секви фереджета и претенции и се задължават да спазват законите и обичаите в държавата, временно удостоверение за пребиваване с право да отвори фирма, или да работи ако няма желащи българи за съответната позиция, след три или пет години ако докаже че може да се издържа сам му се дава паспорт със всички произтичащи от това последствия, като му се отнема другото гражданство, ако не - самолета и обратно.На хора без докуменнти за самоличност да не дава убежище по никакъв повод.Спи ми се вече, лека.

warbah
22-10-2015, 02:58
Разбираме, никой не оспорва че комунистите ни закопаха и не прехвърлям вината на Ран - Ът.Виновни са тези които ни продадоха, независимо дали някой е дошъл с готов план или те са ги помолили.Това което искам е да да излезем от този примка по начин който да гарантира националния суверинитет на България.Искам да няма чужди танкове и войски под какъвто и да е флаг и всеки който иска да инвестира е добре дошъл но да не ни ощетява.Искам който се определя като български гражданин да учи български да говори български, да уважава обичаите и да спазва законите на страната.ДПС да се забрани, и който иска да носи фереджета и да му пее мюезина по пет пъти на ден да хваща пътя към държава със съответните обичаи.Стига с тая толерантност към чужди вери и обачаи.На държавни постове да се назначават хора които пеят химна с ръка на сърцито кълнат с във вярност към Родината и българския народ освен над конституцията ами и пред лика на Левски и целуват българското знаме както едно време в казармата.Който се замисли - шут в гъзъ, да влезе в сила закон за държавната измяна., като за такава се счита всяко действие в полза на чужди интереси, всичко което застрашава националната сигурност , суверинитет и националната и религиозна идентичност на българската държава.Който не приема България за Родина и чака наште да дойдат да си ходи при неговите си.Никаква религия в училище, чужди езици се изучават в обособени паралелки според желанието на ученикаВъпреки че съм атеист и не ме вълнуват богове и молитви държавата да наложи християнството като основна религия, всичко друго не е по различно от йога,кунг фу или лов и риболов.България не е женско сърци има място само за българите, бежанците свалят секви фереджета и претенции и се задължават да спазват законите и обичаите в държавата, временно удостоверение за пребиваване с право да отвори фирма, или да работи ако няма желащи българи за съответната позиция, след три или пет години ако докаже че може да се издържа сам му се дава паспорт със всички произтичащи от това последствия, като му се отнема другото гражданство, ако не - самолета и обратно.На хора без докуменнти за самоличност да не дава убежище по никакъв повод.Спи ми се вече, лека.

По 90% от това което си писал съм съгласен напълно,но не трябва да има избирателност.Пример-в Бургас в у-ще П.Р.Славейков руската общност иска да се преподава на руски език,и тишинаааааа,обаче ако това стане нали се сещаш че ще имат претенции и турското население да се преподава на техните деца на турски,ами арменците и те са общност и кво правим тогава,значи не се разрешава на никой друг език освен на БЪЛГАРСКИ.Чужд език е голяма загуба за децата ни да не знаят,по избор разбира се но задължително трябва да се научи някой от световните езици дали английски,френски,немски,руски,и т.н.това е съвсем друга работа ученето на чужд език,за образован човек е задълвително да знае.
После по твоят почин,който политик прокламира за чужда държава да се съди за държавна измяна,хаха ами имаме такъв за съжаление е психар и няма да могат да го подведат под отговорност.Има и други не е само той,дори и дискусия може да стане по тоз въпрос.
Относно танковете,по малко гледай телевизия Атака.Щом държавата е членка на НАТО ще ги има и ангажиментите,но това е също голяма тема.

dimitar_vd62
22-10-2015, 03:11
Няма такива работи, руски, английски, китайски, пампайски се учат по свободен избор, освен ако не слид средното висшето ти не изисква задълбочени познания по съответния език.И не на последно място, да се забранят всякакви партии на етническа и верска основа и такива които са крайни във вижданията си/БКП,фашистки/, освен това не ни трябват 300 и кусур партии, за България не може да се мисли по 300 начина.Ляво - дясно, горна камара и долна камара ли ,републиканци и демократи ли, стига с тез нюанси течения отклонени и прочие.Определяш се от едните или другите като целта е просперитета на страната,едните да пазят другите от грешки а не на втория ден - ще ги сваляме.Да няма такива дето утре решил че ще се отцепва като независим или минава в другия полюс - вън от играта.Относно танковете, идват тука само за учение и си отиват.А те останаха за постоянно на ротационен принцип.Какво ще плашат Русия с четири танка ли,защо не плащат наем за базите си както в другите държави, а знаеш ли че дори минералната вода не е българска.Точно за това е НАТО или кой да е друг военен съюз, да има взаимопомощ при нужда.Не е по различно от Варшавския договор,когато нямаше руски войски за постоянно, ма тогава имахме боеспособна армия и руснаците им трябваха 4 часа да дойдат.Замисли се малко и ще разбереш защо в България няма големи инвестиции и защо нямаме армия.Щото никой не смята тука да цъфтим и връзваме.Щяхме, може би, ако Крим беше останал Украински и НАТО да направи база там и България щеше да се сдобие с логистиката на тази база което вече е свързано с инвестициии.Тогава с Русия край понеже ракетите им ще достигат до Москва и задуралието дето им са основните военни производства и силиТака щяха да отрежат черноморския флот и да си осугурат Босфора.След като Русия взе Крим ние си губим значението на логистичен парк.А да правят база в Одеса или някъде другаде в Украйна е бесмислено понеже тази база се оказва между два огъня, демек в чувал.От Крим Русия покрива Босфора и черноморското крайбрежеи с Искандер и цяла Европа до Великобритания съсракетите със среден обсег.Дарданелите не ги е грижа понеже са достатъчно широк провлак и не може да се блокира, докато Босфора е тесен, ма и да го минират руснаците бързо ще го направят проходим барабар с цял Истанбул.Ида не забравямеоня договор според който американски кораби могат да присъстват вЧерно море до 14 дни, след което Русия може да ги потопи без да се смята за военен акт, а една натовска база в Крим им развръзва ръцете.След като не можаха да се справят Русия и Крим, губят интерес и от Украйна.В този смисъл те вече нямат интерес от силна Европа която да има собствено мнение и да се съюзи с Русия в икиномически смисъл.И тука идва дестабилизацията на балканите и тези уж натовски войски са тук за да парират някакво наше извъртане така да се каже.Щото като се дестабилизира Европа САЩ с готовност ще се притекат на помощ на старата дама, ама вече тя ще играе по тяхната тояга.Заради събитията в Сирия си изтеглиха Пейтриът-а, уж че от Сирия вече нямало опасност, не, опасност има и тя идва от руското присъствие и Турция се оказва между Русия проруска Сирия.Съвсем придвидливо докараха и 20 ядрени бомби в Германия.От тукнатаък не ми се разсъждава понеже явно Меркел е пътник,повече от половината и партия се обърна срещу нея, а те прадполагам са очаквали меркел да ги помоли за помощ, страните от евросъюза взеха да затварят граници, Китайският самолетоносач е в Латакия май,Ирак се съюзи с отколешния си враг Иран и каза че няма да се подава на натиск от вашингтон в борбата с ИД,Канада се оттегля от ударите в Ирак както и британците май и въобще стана много сложно, ма ми е ясно че не ни чака нищо хубаво заради нашите политици а вече се съмнявам че вече и Русия има интерес да ни помага а в момента тя е да иска не може, а ние по-добре май да стоим в НАТО и ЕС, щото ако излезем ще направим подарък на Доган ефенди и Турция.В този смисъл викаме за Русия да спре тази инвазия на САЩ в Европа, щото сме на косъм от от европейски близък изток.Ама ми се струва че вече е късно.За Русия е особено важно даспечели в Сирия щото ако се провали, ИД ще плъзне като чума,особено важно е Европа да се справи с бежанците, щото ако тук стане като вСирия или Ирак, за Русия ще е жизнено необходимо да се намеси и в Европа, което пък ще даде на САЩ право да започне война с Русия, пък дори и дане започне конфликта е далеч отАмерика и всяко придвижване/теоретично/ на ИД към бреговета на Америка е обречено на провал.Така че всички зависи от Русия и Европа дали Европа ще оцелее или ще слушаме мюезина.

pavlin
22-10-2015, 03:36
Единствената куха лейка в случая си ти - малко над 30-ина годишно лекенце, живяло по врема на социализЪма на рацете на мама и на тате, които са били някои в партята. Щото иначе ходене в чужбина извън соц. блока друг път. И като стана измислената демокрация, направена от БКП-то и сте видели, че работата отива на "изуй гащи" и аре маминото детенце в "лошата" УСА, че да му е зле....
Не знам как колегите имаха нерви и време да те изтърпят и да ти постнат нагледно историята на България след 89-а. Поне не се показвай като типичен дебил, ами кажи - "Прави бяхте, съжалявам, сбърках". Ама не го очаквам това да стане, щото комунистите такива неща не правят. И един съвет от мене - забрави какво са те лъгали измислените комунистически простотии продиктувани от Москва в псевдоучебниците по които си учил, ами се разрови в истински исторически източници и ще откриеш, че преди 9-то септемврийския преврат от 1944-а година, България е била на едно първите места в Европа по земеделие и всичко свързано с него и ненапразно са я наричали Прусия на Балканите. Защото българинът е бил трудолюбив, обичал е земята и си я е обработвал с радост. А комунистите за 45 години го направиха мързелив. И разказаха играта на цялата държава.
Нямам какво да кажа, тука една баба Ванга се появява само където нищо не може да познае.
Преди 1944г. България е била една изостанала държава претърпяла две национални катастрофи, минала през едноличен режим, репресии , закон за забрана на политическите партии с голяма бедност, липса на достъпно образование и т.н. Тия приказки за много развита страна са абсолютни фантасмагории. Вземи прочети романа Тютюн и ще ти станат ясни някои неща и за Белчо и Сивушка за Гераците прочети за да ти стане ясно колко развито е било и селското стопанство.
Народът станал мързелив пък той работливия.

warbah
22-10-2015, 04:14
Нямам какво да кажа, тука една баба Ванга се появява само където нищо не може да познае.
Преди 1944г. България е била една изостанала държава претърпяла две национални катастрофи, минала през едноличен режим, репресии , закон за забрана на политическите партии с голяма бедност, липса на достъпно образование и т.н. Тия приказки за много развита страна са абсолютни фантасмагории. .

коментирай,щото фантасмагориите са в твоя мозък

Във връзка с процеса на “колективизация” в селското стопанство, който завършва в края на 50-те години, този стопански отрасъл отбелязва бърз упадък след края на Втората световна война. Довоенното му производство е достигнато едва в края на 50-те години, а това е свързано с множество проблеми по изхранването на населението и осигуряването на суровини за преработващата промишленост. Същевременно трябва да се посочи, че уедряването на обработваемите площи чрез създаването на ТКЗС и ДЗС позволява бързото навлизане на земеделска техника и химизация на растениевъдството. Използването обаче на тежки селскостопански машини и химикали води до разрушаването на структурата на почвите в много райони от страната и тяхното осоляване. По тези причини до края на 80-те години обработваемите площи намаляват с около 2 млн.дка. През посочения период селското стопанство е специализирано и превърнато в суровинен придатък на ХВП и леката промишленост. Значителен спад е отбелязан и в заетостта - до 20% от заетите

pa4ito
22-10-2015, 20:49
Преди 1944г. България е била една изостанала държава претърпяла две национални катастрофи, минала през едноличен режим, репресии , закон за забрана на политическите партии с голяма бедност, липса на достъпно образование и т.н. Тия приказки за много развита страна са абсолютни фантасмагории. Вземи прочети романа Тютюн и ще ти станат ясни някои неща и за Белчо и Сивушка за Гераците прочети за да ти стане ясно колко развито е било и селското стопанство.
Народът станал мързелив пък той работливия.

Романите сме ги чели всички, знаем какво пише в тях. А ти вземи и прочети исторически източници, а не само ком. учебниците. Тях ги знаем, учили сме по тях. После разбрахме и каква е била наистина действителността. Ето ти един сайт, където можеш да видиш с цифри нещата. Можеш да потърсиш и други, за да сравниш.

https://sites.google.com/site/valentinivanovatilbg/stopanskiat-zivot-na-tretoto-blgarsko-carstvo/ikonomika-na-tretoto-blgarsko-carstvo-fragmenti

Ето какво пише и за селското стопанство:
"През 20-те години, както и през следващите, селското стопанство е основен отрасъл в българската икономика, даващ стабилна основа на благосъстоянието на българския народ. То осигурява 2/3 от националния доход и поминък на също толкова от трудещата се част от населението на страната. За 1939 г.( възхода в предвоенното развитие) тези дялове са съответно 65% и 73%, а за 1988 г. - 12% и 18%...."

https://sites.google.com/site/valentinivanovatilbg/stopanskiat-zivot-na-tretoto-blgarsko-carstvo/selskoto-stopanstvo-v-carstvo-blgaria

В същия сайт има доста за историята на България. Прочети и сравни с тази, която беше изгодна на комунистите и Кремъл. И лека-полека ще разбереш, че хората съжаляват за бай Тошо, защото тогава не са работели, а са получавали пари. Защото продукцията е била сигурна за пласиране в СИВ. Независимо от качеството ѝ. Бай Тошо дава ордени на Брежнев, оня дава на нас евтин нефт, който в последствие заедно с оружието се изнася на запад. Оттам и идва валутата.
Ама днес не е така. За да получиш пари трябва да работиш и то качествено. Е как да накараш един човек, който не е свикнал да работи да го прави? Няма как. Затова Орм ще слуша още дълго мърморенето под терасата си. Или поне докато не се смени едно поколение...

ecotronic
22-10-2015, 20:56
Павлинчо, развлечи се с българския сериал "Хайка за вълци". Или прочети едноименния роман на Ивайло Петров. Доста работи, които не знаеш, ще научиш от него.

pavlin
22-10-2015, 21:53
Аз чета само класици съвременици на времето за което са писали.

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Романите сме ги чели всички, знаем какво пише в тях. А ти вземи и прочети исторически източници, а не само ком. учебниците. Тях ги знаем, учили сме по тях. После разбрахме и каква е била наистина действителността. Ето ти един сайт, където можеш да видиш с цифри нещата. Можеш да потърсиш и други, за да сравниш.

https://sites.google.com/site/valentinivanovatilbg/stopanskiat-zivot-na-tretoto-blgarsko-carstvo/ikonomika-na-tretoto-blgarsko-carstvo-fragmenti

Ето какво пише и за селското стопанство:
"През 20-те години, както и през следващите, селското стопанство е основен отрасъл в българската икономика, даващ стабилна основа на благосъстоянието на българския народ. То осигурява 2/3 от националния доход и поминък на също толкова от трудещата се част от населението на страната. За 1939 г.( възхода в предвоенното развитие) тези дялове са съответно 65% и 73%, а за 1988 г. - 12% и 18%...."

https://sites.google.com/site/valentinivanovatilbg/stopanskiat-zivot-na-tretoto-blgarsko-carstvo/selskoto-stopanstvo-v-carstvo-blgaria

В същия сайт има доста за историята на България. Прочети и сравни с тази, която беше изгодна на комунистите и Кремъл. И лека-полека ще разбереш, че хората съжаляват за бай Тошо, защото тогава не са работели, а са получавали пари. Защото продукцията е била сигурна за пласиране в СИВ. Независимо от качеството ѝ. Бай Тошо дава ордени на Брежнев, оня дава на нас евтин нефт, който в последствие заедно с оружието се изнася на запад. Оттам и идва валутата.
Ама днес не е така. За да получиш пари трябва да работиш и то качествено. Е как да накараш един човек, който не е свикнал да работи да го прави? Няма как. Затова Орм ще слуша още дълго мърморенето под терасата си. Или поне докато не се смени едно поколение...

Каквото и да пускаш истината е една, през 1944г. България е била една изостанала страна преживяла две национални катастрофи. Ако времената бяха толкова успешни за България нямаше да се наричат катастрофи.

pa4ito
22-10-2015, 21:56
Аз чета само класици съвременици на времето за което са писали.

---------- Post added at 18:53 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Каквото и да пускаш истината е една, през 1944г. България е била една изостанала страна преживяла две национални катастрофи. Ако времената бяха толкова успешни за България нямаше да се наричат катастрофи.
Ето тук се съгласих с тебе напълно. За съжаление все сме били от губещата страна.

pavlin
23-10-2015, 03:19
Ето тук се съгласих с тебе напълно. За съжаление все сме били от губещата страна.

Остава да се съгласиш и че си писал небивалици в предишния си коментар. Да не четем класиците а да четем някакви си самозвани блогъри. Ами така се манипулират и заблуждават не малко хора.

warbah
23-10-2015, 04:05
Понеже темата е много голяма и стотици мнения,за да не се връщам назад където евентуално си го написал,ще те попитам ясно.Как си представяш соца да се завърне в България???,дай някакъв пример,като национализация на всички предприятия,цялата промишленост,национализация на земята и окрупняването и ТКЗС-та и АПК,затваряне на границите,спират хората да пътуват извън страната.Започваме с ленинските съботници,с комсомолските поръчения,връщаме казармата по 2г при сухопътните и по 3 при морските сили.И т.н и т.н
Можеш ли да напишеш какво е виждането ти.Важно е и каква ще е ролята на Русия като се има впредвид че тя си е капиталистическа държава.
Понеже с плюене само не става,трябва да има и идея какво и как да се промени.

pavlin
23-10-2015, 05:06
Силна държава която да контролира стратегическите производства и националните ресурси. Справедлива социална система и развита индустрия. Русия е стратегически и геополитически много важна за България така че трябва да се поддържат добри икономически и политически отношения с нея.

warbah
23-10-2015, 07:20
Силна държава която да контролира стратегическите производства и националните ресурси. Справедлива социална система и развита индустрия. Русия е стратегически и геополитически много важна за България така че трябва да се поддържат добри икономически и политически отношения с нея.

Нищо не каза.Детайли давай,как ще стане???като 16-та република на СССР ли,но и той не съществува понастоящем,макар и да се правят опити за реставриране.

ecotronic
23-10-2015, 11:09
Трябва да се премахне срастването между частния интерес и чиновническата лакомия.
Това може да стане единствено с повече прозрачност в действията на държавните институции.
Това пък може да се осъществи единствено с участието на по-голям брой хора в процеса на вземане на решения.
Елекртонно гласуване, електронно правителство, електронни референдуми по всички важни въпроси.

Крайно време е мнението на експертите в тази страна да бъде чуто и да се изградят техническите средства за осъществяването на горното.

Крайно време е да спрат разни лаици да ни обясняват, колко скъпо е всяко допитване до народа и колко опасни страни притежава електронното допитване.

ivan dimitrov
23-10-2015, 11:59

Всичкото това, дето си го изброил, вече го преживяхме, знаем до какво води. Ще ти напомня че и доста други народи го преживяха, и там доведе до същото.
Явно, въпреки че твърдиш че живееш в САЩ, ОЩЕ НЕ СИ ПРОУМЯЛ че най важният ресурс в едно потребителско общество е пазарът. Именно липсата на пазари довърши комунистическите фабрики, щото бяха останали на нивото на което са създадени - 30 - те, 40 - те години. В тоя ред на мисли - каква индустрия ще развиваш? Ще похарчиш милиарди за да строиш заводи на ниво 90 - те години, и с продукцията ще конкурираш съвременото производство ли!? Кой ще ти продаде съвремена, конкурентна технология, и евентуално - на каква цена!?
Обясни ми по чия стратегия, Русия е много важна за България? Ама не с общи приказки - дай примери, как и защо е МНОГО важна.

dimitar_vd62
23-10-2015, 12:58
Всичкото това, дето си го изброил, вече го преживяхме, знаем до какво води. Ще ти напомня че и доста други народи го преживяха, и там доведе до същото.
Явно, въпреки че твърдиш че живееш в САЩ, ОЩЕ НЕ СИ ПРОУМЯЛ че най важният ресурс в едно потребителско общество е пазарът. Именно липсата на пазари довърши комунистическите фабрики, щото бяха останали на нивото на което са създадени - 30 - те, 40 - те години. В тоя ред на мисли - каква индустрия ще развиваш? Ще похарчиш милиарди за да строиш заводи на ниво 90 - те години, и с продукцията ще конкурираш съвременото производство ли!? Кой ще ти продаде съвремена, конкурентна технология, и евентуално - на каква цена!?
Обясни ми по чия стратегия, Русия е много важна за България? Ама не с общи приказки - дай примери, как и защо е МНОГО важна.

Еми купувай.....ама ти какво предлагаш, като не искаш да строим или обновяваме вече съществуващи предприятия какво ще предложиш на този пазар.Кой ще ти продаде и на каква цена - всичко се продава на каквато цена се спазариш.Или може би чакаш някой да ти даде.Русия е част от този пазар, ти какво ще и предложиш и дали тя вече го иска.Иди на западния пазар с краставици и домати и ще те убият с евтини ГМО -та.А както вървят нещата скоро ще разбереш защо е важно гео-политическото значение.Айде, чакам план за развитие на България от твоите уста.

Демокрацията на САЩ - http://www.dnes.bg/world/2015/10/22/sasht-predlagat-razdeliane-na-siriia-na-anklavi.280559 Отдето са минали и просо не никне.

Orm
23-10-2015, 13:12
И отново същият въпрос - кога ще спрат да се излагат тия хора
http://ria.ru/world/20151023/1306905325.html

dimitar_vd62
23-10-2015, 13:16
И отново същият въпрос - кога ще спрат да се излагат тия хора
http://ria.ru/world/20151023/1306905325.html

Да потърсят некоя уазка да ги дръпне.Те затва наште бетонираха черноморието.

Orm
23-10-2015, 14:36
Да потърсят некоя уазка да ги дръпне.Те затва наште бетонираха черноморието.

Начи , руснаците като ни нападнат и не дай си боже завали , сме го закъсали ....

pavlin
23-10-2015, 14:54
Ама кой казва че няма да има пазар, конкуренция и съвременни технологии. Русия с това е важна че е един голям пазар достъпен за нас , също така поради географската и културна близост могат да се развиват взаимно изгодни проекти и всякакви видове сътрудничества.

ivan dimitrov
23-10-2015, 17:48
Ама кой казва че няма да има пазар, конкуренция и съвременни технологии.

Тук е заровено кучето. Има области в които предлагаме конкурентни продукти, и там предприятията ни си "кютат" спокойно, според обема който може да поеме нишата. Трудно обаче бих ги нарекъл индустрия. За нещо по вече - ЕДИНСТВЕНИЯТ вариянт е фирми с традиция, да отворят филиали тук, или направо да пренесат производството си тук. Това НЯМА да се случи, докато не си "стегнем" държавата, и НИКОГА няма да се случи, ако върнем комунизЪма. Ама НИКОГА. За Русия съм съгласен, голям пазар е, при това традиционен. Проблем се явява сегашната и политика, аз нямам нищо против, въпреки политиката на ЕС, да сключваме взаимноизгодни сделки с Русия. Е, къде са? ЮП ли, Белене ли!? А-а-а-а, не, мерси!
п.п. Айде бе! Де са примерите?

pavlin
23-10-2015, 18:52
Никой не говори за връщане на комунизма, става въпрос за по-голяма роля на държавата и по този начин участие на повече хора в процеса на взимане на решения свързани с икономиката и политиката. Без ясна държавна политика няма развитие на индустрията. ЮП и Белене бяха два проекта изгодни за България и спрени по политически причини чрез външен натиск.

dimitar_vd62
23-10-2015, 19:04
Тук е заровено кучето. Има области в които предлагаме конкурентни продукти, и там предприятията ни си "кютат" спокойно, според обема който може да поеме нишата. Трудно обаче бих ги нарекъл индустрия. За нещо по вече - ЕДИНСТВЕНИЯТ вариянт е фирми с традиция, да отворят филиали тук, или направо да пренесат производството си тук. Това НЯМА да се случи, докато не си "стегнем" държавата, и НИКОГА няма да се случи, ако върнем комунизЪма. Ама НИКОГА. За Русия съм съгласен, голям пазар е, при това традиционен. Проблем се явява сегашната и политика, аз нямам нищо против, въпреки политиката на ЕС, да сключваме взаимноизгодни сделки с Русия. Е, къде са? ЮП ли, Белене ли!? А-а-а-а, не, мерси!
п.п. Айде бе! Де са примерите?

Би ли се обосновал защо ЮП и Белене не ни трябват или просто по инерция приказваш.Ако бяха американски щяха ли да ни трябват.И стига с тоя комунизъм, комунизъм никога не е имало никъде.

Orm
23-10-2015, 19:11
Би ли се обосновал защо ЮП и Белене не ни трябват или просто по инерция приказваш.Ако бяха американски щяха ли да ни трябват.И стига с тоя комунизъм, комунизъм никога не е имало никъде.

Щом е казал Ванката, значи не трябват ..... какво по добро основание от това искаш ? :)

ivan dimitrov
23-10-2015, 19:16
Никой не говори за връщане на комунизма, става въпрос за по-голяма роля на държавата и по този начин участие на повече хора в процеса на взимане на решения свързани с икономиката и политиката. Без ясна държавна политика няма развитие на индустрията. ЮП и Белене бяха два проекта изгодни за България и спрени по политически причини чрез външен натиск.

Колкото по вече се меси държавата в икономиката - толкова по зле, пак припомням - гледали сме го тоя филм.
И двата проекта бяха и са НЕИЗГОДНИ за България. При исползване на 1/3(една трета) от наличните мощности, строенето на нови е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Дори в настоящият момент голямата инертна мощност в северна България създава проблеми, построяването на още една, окончателно ще срине системата. Айде ако можеш, обясни ми защо за България би било изгодно да построи половин газопровод, при полужение че не се знае какво би спечелила. В смисъл - няма ясни разчети - колко парички ще дойдат от транзитни такси, и на всичко отгоре по тоя начин се обрича на сигурен монопол, от един доставчик, който при това видяхме какво направи в Украйна.
Ако това са ти примерите - баси примерите! Дай да видим каква индустрия искаш да развиваме и как.
Пак напомням - локалният пазар се равнява на един град в съседство. Или на мен ми е много бедно въображението, или на някой хора е много "развинтено".

Ако и на теб трябва да обяснявам защо не можеш да "прекараш" слон през сламка, явно съм сбъркал форума. Ще трябва да "поумувам" по въпроса очевидно.
Когато си прав, прав си, комунизъм не е имало, имаше развит социализъм, за него иде реч. А по въпросът за Руски/Американски - трети път ми га задаваш тоя въпрос, два пъти ти отговарям че ако ще и Марсиянска да е централата - не ни трябва. Как очакваш да ти отговоря сега!?
Тръба от Щатите!? Добре дошла, стига да е изгодно....и да не я строим половината.

pavlin
23-10-2015, 20:35
Като я няма държавата и става още по-зле, получават се картели, олигополи, монополи и т.н. Белене не била нужна пък нов блок на Уестингхсус бил нужен. ЮП не бил нужен пък внос на втечнен газ от Гърция бил нужен. Абе смешки от всякъде. Проблема в Украйна не създаде Русия и Русия не беше тази която искаше да приватизира газопреносната мрежа на Украйна, нито пък наливаше пари за да сваля правителства.

ivan dimitrov
23-10-2015, 20:46
Като я няма държавата и става още по-зле, получават се картели, олигополи, монополи и т.н. Белене не била нужна пък нов блок на Уестингхсус бил нужен. ЮП не бил нужен пък внос на втечнен газ от Гърция бил нужен. Абе смешки от всякъде. Проблема в Украйна не създаде Русия и Русия не беше тази която искаше да приватизира газопреносната мрежа на Украйна, нито пък наливаше пари за да сваля правителства.

Е, някъде да съм писал че искам да няма държава?
Ако го навържа на кипу ще ме разберете ли? Все едно чия централа - НЕ НИ Е НУЖНА. Нужда от газ за сега имаме, да строим газопровод, при неясни условия - НЕ.
Айде да видим, какво причини газовата криза от съвсем близкото минало!
Смешното е да не можеш да дадеш поне един пример, в подкрепа на идеите си. Нищо не споменаваш за индустрията, какво и как ще произвежда утопична България?

dimitar_vd62
23-10-2015, 21:08
Чудно, защо само за нас условията бяха неясни.И същите тези фирми дето бяха по трасето на ЮП сега са в трасето на СП2.Източника е един и същ, само на нас не ни уйдиса.Ако не си забелязал бизнеса роптае срещу енергийната политика и при тези условия никой няма да дойде, напротив който е тука логично би се изнесъл.И за това не е виновна Русия и онези 45 години ами правилната политика дето я водим от 25 години.

ivan dimitrov
23-10-2015, 21:28
Чудно, защо само за нас условията бяха неясни.И същите тези фирми дето бяха по трасето на ЮП сега са в трасето на СП2.Източника е един и същ, само на нас не ни уйдиса.Ако не си забелязал бизнеса роптае срещу енергийната политика и при тези условия никой няма да дойде, напротив който е тука логично би се изнесъл.И за това не е виновна Русия и онези 45 години ами правилната политика дето я водим от 25 години.

Къде намери връзка м/у енергийната политика и изгодноста на ЮП? Кои фирми дето били същите, сега са вързани към евентуален СП? Нали помниш че строежът тук беше започнал, пък.... Те същите фирми са били навързани и по турския поток, предполагам.
Дай да видим - какви биха били ползите да построим половината газопровод на Газпром. Ама не с общи приказки. Къде е логиката НИЕ да строим газопровод, по който друг, който вече ни снабдява по налична тръба, ще си продава газта. А конкуренцията!? Ако ще строим, има логика да е към друг доставчик, нали наш интерес ще гоним, или.....
Ти помниш ли, защо се пръкна газовата криза?

dimitar_vd62
23-10-2015, 22:00
Ами конкуренцията да дойде с предложение.Ти какво искаш, газпром да си построи целия газопровод, да го сподели наполовина, както искаше ЕС пък и да ни плаща за транзит.Логиката е че щеше да се заобиколи транзита през Украйна която все още дължи 3 млрд.А на всичко отгоре смятате че може и да не се плаща.Виж кои фирми участват в СП2,българските естествено отсъстват.Чехия и Полша писнаха че СП2 ще ги лиши от транзините такси които вземат от техните си потоци.Как те вземат пари от транзит а нас братушките ни клатели.Клатеше ни Брюксел и когато Бойко поиска компенсации/а между другото защо иска компенсации от Брюксел ако ние сме решили че не ние изгоден/ получи потупване по гърба.Газовата криза от 2009 е заради неплатени сметки на Украйна.Така че успокой се, всички руски енергийни проекти ще ни заобикалят и е евентуарно ще купуваме пак руски газ ама през Германия.Евентуално ако знаеш някой друг доставчик освен Русия можеш да нашепнеш на умнвите ни политици, ама да не се окаже като тока на американските централи.
http://dnes.dir.bg/news/Germania-rusia-severen-potok-krajat-zhen-potok-19949802

ecotronic
23-10-2015, 22:09
Значи имаме си една тръба през която получаваме газ, но тя минава през Украйна, ма там си имат някакви неразбории с Русия и поради това, Русия казва дайте да строим сега ЮП за да избегнем Украйна. Вие ще платите половината тръба, пък после ще се позлатите от транзитни такси.
Да допуснем, че се вържем на тази далавера. Ще мине година, две и Русия ще каже, че тръбата нещо нефелна. Дайте сега да построим космически поток, вие ще си го платите половината, пък после ще печелите дваж пъти повече от транзит.

Бах тия далавери!

ivan dimitrov
23-10-2015, 23:05
Ами конкуренцията да дойде с предложение.Ти какво искаш, газпром да си построи целия газопровод, да го сподели наполовина, както искаше ЕС пък и да ни плаща за транзит.Логиката е че щеше да се заобиколи транзита през Украйна която все още дължи 3 млрд.А на всичко отгоре смятате че може и да не се плаща.Виж кои фирми участват в СП2,българските естествено отсъстват.Чехия и Полша писнаха че СП2 ще ги лиши от транзините такси които вземат от техните си потоци.Как те вземат пари от транзит а нас братушките ни клатели.Клатеше ни Брюксел и когато Бойко поиска компенсации/а между другото защо иска компенсации от Брюксел ако ние сме решили че не ние изгоден/ получи потупване по гърба.Газовата криза от 2009 е заради неплатени сметки на Украйна.Така че успокой се, всички руски енергийни проекти ще ни заобикалят и е евентуарно ще купуваме пак руски газ ама през Германия.Евентуално ако знаеш някой друг доставчик освен Русия можеш да нашепнеш на умнвите ни политици, ама да не се окаже като тока на американските централи.
http://dnes.dir.bg/news/Germania-rusia-severen-potok-krajat-zhen-potok-19949802

Митак ти умишлено ли взе да имитираш Павлинчо?
Условията да се включим в проекта, беше да имат достъп до тръбата и други доставчици. Така все някаква логика щеше да има. Ако Газпром искаше да си строи сам тръбата,никой нямаше да е против, и да иска да я споделят.
Така, гледам че не си късопаметен като някой. Значи помниш и защо Украйна не искаше да плаща. Или паметта ти ще прояваи избирателна пропускливост?
Ако всички Руски енергийни проекти са като обсъжданите - дай Боже, да ни заобикалят.
Ако си мислиш че само и единствено Русия добива газ, то си в мнооооого голяма грешка.

pavlin
23-10-2015, 23:26
Газпром строеше тръбата за негова сметка, ние щяхме да си изплащаме инвестицията с приходите от транзитни такси които се оценяваха на около стотици милиони долара на година. Газовата криза в Украйна започна след като украинците спряха да си плащат сметките. За ЮП и Белене Бойко си каза че ги е спрял за да угоди на партньорите си. Спирането на Белене стана след посещение на Хилъри а на ЮП след посещение на двама сенатори един вид пряко вмешателство във вътрешната политика.

ivan dimitrov
23-10-2015, 23:34
Газпром строеше тръбата за негова сметка, ние щяхме да си изплащаме инвестицията с приходите от транзитни такси

Което е!?
В същност Павлинчо нямаше да си изплащаме инвестицията, а заемът, който е единственото сигурно нещо в тая сделка. След като толкова уверено говориш за стотици милиони - сподели каква транзитна такса щяхме да получаваме.
Въпросът е и към тебе - защо Украйна отказа да плати газта?

Orm
24-10-2015, 00:03
Което е!?
В същност Павлинчо нямаше да си изплащаме инвестицията, а заемът, който е единственото сигурно нещо в тая сделка. След като толкова уверено говориш за стотици милиони - сподели каква транзитна такса щяхме да получаваме.

Все по забавен ставаш колега :)

Всички държави включая и Бг реват за ЮП щото е неизгоден. Само нашите Еко И Ванката знаят цялата истина.... as always...
Я оставете транзитните такси дето ви се виждат малко и помислете над въпроса колко от тези хълцащите от глад в северозападна Бг щяха да се хванат на работа , колко щеще да е цената на газ за БГ и дали гласа на БГ щеше да се чува от ЕС и от същата Русия на политическата сцена.....
Може и да помислите колко по неизгодно е да ти платят половината от един мегапроект, от това да връчиш нещо вече направено и работещо на някой да ти изстисква населението...

ivan dimitrov
24-10-2015, 00:38
Все по забавен ставаш колега :)

Всички държави включая и Бг реват за ЮП щото е неизгоден. Само нашите Еко И Ванката знаят цялата истина.... as always...
Я оставете транзитните такси дето ви се виждат малко и помислете над въпроса колко от тези хълцащите от глад в северозападна Бг щяха да се хванат на работа , колко щеще да е цената на газ за БГ и дали гласа на БГ щеше да се чува от ЕС и от същата Русия на политическата сцена.....
Може и да помислите колко по неизгодно е да ти платят половината от един мегапроект, от това да връчиш нещо вече направено и работещо на някой да ти изстисква населението...

Последното изречение не го разбрах. Аз не претендирам да зная цялата истина. Очаквам да споделиш ти подробности, щото всички експерти твърдят че е неизгодна сделка, а тук шепа хора твърдят обратното. Същото твърдяхте и за тръбата през Турция, айде за Гръцкият вариянт, нещата са ясни. И сега впрегнахте каруцата преди коня, чакай да видим какво ще стане като допре работата до детайли. Аз лично си мислех че турската тръба ще я бъде, пък виж какво стана.
Основната цел в живота ми е да те забавлявам.
Айде да те повеселя още малко - защо Украйна отказа да си плати газта, та се налага да се обикаля вече построена тръба? Какви транзитни такси бяха заложени в проектодоговорът, по който искаха да строим?

Orm
24-10-2015, 00:42
Очаквам да споделиш ти подробности, щото всички експерти твърдят че е неизгодна сделка, а тук шепа хора твърдят обратното.

Предполагам че си включил и себе си към "всеичките експерти"
:)

Нема , дерзай , не ми обръщай внимание аз няма да участвам в този спор :respect:

ivan dimitrov
24-10-2015, 00:47
Предполагам че си включил и себе си към "всеичките експерти"

Нема , дерзай , не ми обръщай внимание аз няма да участвам в този спор :respect:

А уж ти беше забавно, странен човек.

Orm
24-10-2015, 00:48
А уж ти беше забавно, странен човек.

Аз се забавлявам скришком тука :)

ivan dimitrov
24-10-2015, 01:15
Е, добре, бива. Ама...да не си таен агент, ей!?

pavlin
24-10-2015, 01:54
Което е!?

Самият заем е инвестиция в инфраструктура. Заемът може да ди го вземеш от където искаш. Руснаците предлагаха да мине през тяхна банка защото нашите ревнаха че няма никакви пари да плащат. Това не изключва възможността ако си намериш по- изгодно финансиране да го ползваш. Транзитните такси са такива каквито са ги договорили. Руската страна ги оцени на около 200 млн. Евро на година ако не се лъжа.
Украйна спря да плаща за газта защото искат газ без пари. Те и сега не искат да плащат 3 млрд. долара държавен дълг към Русия. Сигурно и затова Русия е виновна.

---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

Аз не претендирам да зная цялата истина. Очаквам да споделиш ти подробности, щото всички експерти твърдят че е неизгодна сделка, а тук шепа хора твърдят обратното. ?

Експерти бе, платени лобисти. Имаше и много експерти които твърдяха че е изгоден.

546
24-10-2015, 09:50

Митаче,нема те дарувам в 5кила вино.

Втория линк е дезинформация.Разполагам със стенограмата на разговора между баба Меркел и Бате Бойко.
Не ме питай от къде,щото ,ако ти кажа ще трябва да те убия после. Мога да ти дам линк към текста след като черпиш по бира,ма чешка,не немска.

Накратко-Бате Бойко не ни е изтъргувал,само поискал от баба Меркел да кихне нещо за компенсиране на раходите които правим сега ,а и ще ни се налага да правим за в бъдеще заради някои малко недомислени от нейна стране според мен покани към бежанците,но видиш ли при превода малко се объркал смисъла .Добре, че имаме достойни преводачки, та да не става бабичката за резил.
Към момента ще продължаваме си оправяме градинката пред блока само с подкрепата на АРИАНА,униформите се отлагат за по-нататък.
Уважавам правото ти на достъп до информация ,та продължавай да си четеш от този селски сайт,но за мен той е компрометиран.
P.S.Между впрочем Бате Бойко е говорил в типичния за него недвусмислен и абсолютно директен стил,дори има и един бисер ,така,че ми се затвърждава мнението за швабите.

Orm
25-10-2015, 01:06
Приблизително толкова щеше да струва газта за нас http://ria.ru/economy/20151024/1307575320.html
А вие продължавайте да пишете небивалици...

546
25-10-2015, 10:09
Митак,ще идваш ли довечера на Мускетарите?
Там има старопрамен,а аз пък ще донеса разпечатка на стенограмата. Прочиташ я и после ще я изгорим.

dimitar_vd62
25-10-2015, 17:34
Мне, нямам време, планирам ходене до София на доктор и не ми е до алкохолно губене на време.

И ся какво, излезе че май проблема не е бил Садам, нито пък са носели демокрация.http://www.blitz.bg/news/article/370327
Защо сме затворили предприятия, били неефективни ли - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
Б. Борисов - http://news.ibox.bg/news/id_1005974160
"Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?" ако проблема с руските проекти беше чисто икономически неизгоден нямаше да го почертава....освен в случай че не е направил услуга.
По думите му, в момента се говори само за американския бизнес у нас. "Толерираме го, дори и когато не е за толериране. Приемаме договори, които дори не ми се четат. Правим всичко, за да толерираме американския бизнес тук", ай честито.Повече не ми обеснявайте колко колко ни цакала Русия.

Особено ме впечатли - Според него българо-американските отношения не са само бизнес. "Те са морал. Българите като чуят Америка си представят чест, прозрачност". Не знам какъв морал трябва да имаш да избиеш 2 млн араби/виж първия линк за извинението на Блеър/

ivan dimitrov
25-10-2015, 18:11
Защо сме затворили предприятия, били неефективни ли - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
Б. Борисов - http://news.ibox.bg/news/id_1005974160

Тооочно така - неефективни, вредни за околните, безперспективни(разбирай - морално остарели). Това че ЕС е поставил критерии на които тия допотопни фабрики не отговарят, значи точно това.

Единият линк не ми го отваря браузъра - пише - кофти изходна врата.
Материала от последният линк, не го дочетох. Не намирам смисъл, да го правя.
Пеави впечатление, че точно като "Велика Русия" имаш изконен враг - САЩ.
Трябва ти виновен - намираш си го. Няма лошо, но не очаквай промяна. Точно това, заради което твърдиш че не можеш да уважаваш щатите, ги прави това което са.
Не получих отговор - защо Украйна отказа да плаща на Русия газта. Ще доразвия въпроса - какво стана после? Ако ще ми отговаряш като Павлинчо - спести си времето.
От Павката не се и очакваще друг отговор. От теб обаче се надявам да получа.
Така и никой не даде идеи - как, и каква индустрия да развием.

dimitar_vd62
25-10-2015, 18:43
То по тая логика трябва да затворят почти всичко в настоящия момент.За критериите има си ISO-та, никой не те задължава да затваряш нещо , ако искаш да си на европейския пазар защитаваш съответния стандарт, другото е подвластничество.Човека ти казва в прав текст че е направил услуга ти ми говориш за европейски норми.Ако направя предприятие което не е по европейските норми какво, ЕС ще ми го затвори ли.Ако искам да стъпя на европейския пазар ще го приведа според техните норми ако не Азия ,Африка, Южна америка и т.н.
И какво му е на последния линк та не напираш смисъл.Това че казва това което отричаш ли.
Кой линк не ти се отваря за извинението на Тони Блеър ли.
http://news.ournet.bg/story/of-toni-bneur-prizna-che-invaziyata-v-irak-prez-2003-g-otchasti-232429 е ти друг.

А ако не ме лъже паметта Турция само се натисна за Турски поток след като се провалиЮП в който не беше включена, а що се правали ТП, ти ми кажи.И защо няма да се провали Северен поток 2.

ivan dimitrov
25-10-2015, 19:20
То по тая логика трябва да затворят почти всичко в настоящия момент.За критериите има си ISO-та, никой не те задължава да затваряш нещо , ако искаш да си на европейския пазар защитаваш съответния стандарт, другото е подвластничество.Човека ти казва в прав текст че е направил услуга ти ми говориш за европейски норми.Ако направя предприятие което не е по европейските норми какво, ЕС ще ми го затвори ли.Ако искам да стъпя на европейския пазар ще го приведа според техните норми ако не Азия ,Африка, Южна америка и т.н.
И какво му е на последния линк та не напираш смисъл.Това че казва това което отричаш ли.
Кой линк не ти се отваря за извинението на Тони Блеър ли.
http://news.ournet.bg/story/of-toni-bneur-prizna-che-invaziyata-v-irak-prez-2003-g-otchasti-232429 е ти друг.

А ако не ме лъже паметта Турция само се натисна за Турски поток след като се провалиЮП в който не беше включена, а що се правали ТП, ти ми кажи.И защо няма да се провали Северен поток 2.

Точно тоя линк, сега е добре, но нищо ново няма там. За всеки с малко пипе е ясно че това са си факти. То и при нас тоталитарният режим поддържаше ред, който сега го няма.
ЕС имаше изисквания за фабрики които замърсяват над допустимите норми, и по точно изискванията бяха за промени в законодателството, свързано с тия норми.
Спазването на законите не е услуга към никого, освен към собственият си народ. Така или инак - народът искаше да се приобщи към голямото семейство, така че се наложи да приеме условията му.
Турция не бих казал че сама се натискаше, но и така да е - крайният резултат е важен. Не те ли смущава какъв беше той? Аз се изненадах, въпреки твърденията на специалистите че няма да го бъде. Същите специалисти, дето Павлинчо ги обруга. Те пък взеха че познаха...
Нищо не казваш за газовата война.....

dimitar_vd62
25-10-2015, 19:51
С едно уточнение, народа не е казал че иска в ес.За това трябва референдум.
Газовата война какво да ти кажа.Колко пъти го чоплихме а и в прав текст ти го казаха че е политически въпрос.Един договор се сключва от две страни при взаимно съгласие по клаузите по договора.Това че после на някой му било скъпо - ем сори да си е правил сметката....или може би е решил че Русия може да я клатят както си искат , е, не може.И аз питам след като запада тръби че не иска руски газ защо просто не помоли Русия да врътне кранчето.Или може би иска Русия да построи тръбите и да предостави ресурсите си на запада срещу смешна концесия, както нашето златно находище дето изнася милиарди в Канада срещу скромен "наем".
Колкото до европейските норми, когато правиш предприятие/фирма то тя отговаря на определени изисквания на държавата.Противопожарни , хигиенни финансови и т.н.Ако искаш да си на европейския пазар ги защитаваш.А със скандала с немските автомобили се видя какви са тези евростандарти. Нещо като завършил си английска гимназия ама ти искат сертификат че имаш нужните знания.Тъй че тези предприятия само щото са стари не е предпоствка да не отговарят на европейските норми.И в интерес на народа да не се преуморява от работа взеха че ги събориха.Още кой и как трябва да признае че всичко досега е било заради чужди интереси че да го вденеш.

ivan dimitrov
25-10-2015, 20:59
С едно уточнение, народа не е казал че иска в ес.За това трябва референдум.
Газовата война какво да ти кажа.Колко пъти го чоплихме а и в прав текст ти го казаха че е политически въпрос.Един договор се сключва от две страни при взаимно съгласие по клаузите по договора.Това че после на някой му било скъпо - ем сори да си е правил сметката....или може би е решил че Русия може да я клатят както си искат , е, не може.И аз питам след като запада тръби че не иска руски газ защо просто не помоли Русия да врътне кранчето.Или може би иска Русия да построи тръбите и да предостави ресурсите си на запада срещу смешна концесия, както нашето златно находище дето изнася милиарди в Канада срещу скромен "наем".
Колкото до европейските норми, когато правиш предприятие/фирма то тя отговаря на определени изисквания на държавата.Противопожарни , хигиенни финансови и т.н.Ако искаш да си на европейския пазар ги защитаваш.А със скандала с немските автомобили се видя какви са тези евростандарти. Нещо като завършил си английска гимназия ама ти искат сертификат че имаш нужните знания.Тъй че тези предприятия само щото са стари не е предпоствка да не отговарят на европейските норми.И в интерес на народа да не се преуморява от работа взеха че ги събориха.Още кой и как трябва да признае че всичко досега е било заради чужди интереси че да го вденеш.

Пак отзад напред - ти за кого твърдиш че е направил някакво признание!?
Колко е нова една фабрика няма значение, тя или е годна да оцелява, или не е. Маса от нашите не бяха. Вече веднъж предложих - дай една фабрика за пример, ще разгледаме обстойно какво е представлявала, как и защо е загинала. Тия дни ясно се видя че това което можеше да оцелее - оцеля. Примерът с гоуфовете е показателен бре! Рано или късно истината изплува, и ще си го отнесат, като камериерка ютия. Това в щатите е само началото.
А ако някой не иска Русия да врътне кранчето, то това е .....(а познай кой).
Прав си, договорът си е договор(когато го има), проблемът се явява когато Газпром прави сделки. Какво твърдяха украинците бре, защо казаха че няма да плащат!? Тук имаше колега с украински произход. Добре беше да се включи, да ви опресни паметта малко.
Упс! Без малко да пропусна - и аз съм за пряка демокрация, демек - референдум по всеки важен въпрос. Само дето управляващите не мислят като нас... И с днешният - нещата са предрешени. А относно членуването ни в ЕС - и днес да направят референдум, пак ще останем член, според моето проучване. Е, да, то сигурно се различава от твоето....

dimitar_vd62
25-10-2015, 22:21
Не е лошо членството в ЕС но не в тази си форма, щото България не е равно на Германия.А относно предприятията нямам намерение да изпадам в задълбочени анализи, още повече че резултата е видим вече четвърт век, а и думите на Бойко че спрели всички руски проекти и сме закрили хим промишленост и т.н. гонворят съвсем ясно.Та като не щеш скъп руски газ и атомни централи очевидно искаш скъп американски ток и такъв от веита и соларки.Та тука те бях помолил нещо - http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1447228&postcount=845 та пак те питам как ги виждаш нещата.Ясно че си за да се разруши всичко от онова време, после...т.е. сега какво прайм.Питам директно - газ откъде, ток от какво, въобще от какво ще влизат пари в бюджета.

ivan dimitrov
25-10-2015, 23:52
Не е лошо членството в ЕС но не в тази си форма, щото България не е равно на Германия.А относно предприятията нямам намерение да изпадам в задълбочени анализи, още повече че резултата е видим вече четвърт век, а и думите на Бойко че спрели всички руски проекти и сме закрили хим промишленост и т.н. гонворят съвсем ясно.Та като не щеш скъп руски газ и атомни централи очевидно искаш скъп американски ток и такъв от веита и соларки.Та тука те бях помолил нещо - http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1447228&postcount=845 та пак те питам как ги виждаш нещата.Ясно че си за да се разруши всичко от онова време, после...т.е. сега какво прайм.Питам директно - газ откъде, ток от какво, въобще от какво ще влизат пари в бюджета.

Да, резултатът е виден - почти цялата ни "индустрия" се оказа неконкурентно способна. Това което не можеше да оцелее, не оцеля. Това което беше читаво - още работи и се развива. Павлинчо "погреба" набързо няколко такива фабрики, но напук на него, те си живуркат. и гледам нещо за милиони инвестиции иде реч. Това не е същото, като да построиш нещо и половин век да сменяш само счупени прозорци и пукнати тръби, и то само ако не може да ги вържеш с тел. Нищо не искам да се събаря, ако обаче може да се използва ефективно. А тая смрад, която представляваше наща "индустрия", можеше да се ползва само в условията в които беше създадена.
Пак ще ти отговоря(въпреки че съм го направл) - не само Русия продава газ, много отдавна напомних че и в нашето море има залежи. Да, тука някой каза че били смешни, ама Румънците изглежда не ни четат форума.
Къв ток бре Митре!? Без майтап - ши взема да уча кипу заради вас, 1/3(една трета) от наличните мощности ползваме. И да, ако ще строим нови мощности, то трябва да са вей-та и соларки, щото там е бъдещето. Това че държавата им изкупуваше токът на високи(преференциални) цени, изобщо не значи че е скъп по принцип. Нали си даваш сметка че още една централа в северна българия, неминуемо е свързана и с нови далекопроводи, а те пък със загуби. Играта с пазарът на ток(между държавите) свърши отдавна. В най скоро време 20-тина фирми на континента ще си го прехвърлят където имат нужда.
Даааа, без да се спрем на конкретен пример ще си говорим общи приказки само. Ами добре, ще се включа и така.
Мисля да ти отговорих на въпросите. Ти ще отговориш ли на моя?
Опа! От къде постъпления у хазната - ами и на тоя въпрос съм отговорил. Единственият вариянт за развитие е да "домъкнем" доказали се фирми. Имаме "работната ръка", трябва ни стабилна държава.
Айде бъди добър да подчертаеш - къде Бойко е казал че заради чужд интерес сме затрили нещо. И пак ще припомня - тая тема Гугъл си я намира, а никой в мрежата не е анонимен.

п.п. Никоя фабрика не може да оцелее, ако земята под нея е по ценна от фабриката. То това важи за почти всяка зграда, с изключение на паметници и жилищни сгради в някой държави. Нов завод за двигатели струва милиарди, а накрая това което произвежда, трябва да се продава с печалба. Нашият тракторен двигател, излизаше на цената на съвременен форд, барабар със зъбните си колелета и забити болтове. Какви поръчки от Бразилия? Сирия беше поръчала 2000бр, след като видяха какво бълваме им се стръска въобръжението.

dimitar_vd62
25-10-2015, 23:55
Я чекай, виж кво изрових от хисторито - "Основен актив на Вамо АД са земя и сгради на един от основните варненски булеварди – „Владислав Варненчик“.

Никой обаче не говори за отхвърлените предложения от Бразилия за поръчки. Цялата работа според мене се свежда до притежание на дълготрайните активи (земята), относно дейността, вярно, технологията е морално остаряла, машините са физически остарели, но специалистите са квалифицирани и ако имаше желание предприятието можеше да е конкурентно и печелившо. Мътилките там са много, но основното е за земята и едвали ТИМ са я оставили на някои друг." а ти приказвай.....

Ами прочети линковете назад и ще ти стане ясно къде какво е казал Бойко.

Ами да дойдат, ма ТИМ не продава земя ами я дава под наем.Иди строй нещо на такава земя.

ivan dimitrov
26-10-2015, 00:20
Ами прочети линковете назад и ще ти стане ясно къде какво е казал Бойко.

Ами да дойдат, ма ТИМ не продава земя ами я дава под наем.Иди строй нещо на такава земя.

Тва цял ферман бре! Чукча не читател.......
Викаш - няма земя наоколу, туй ний проблема. Докарай свястна фирма, дето не и пука че 100г нема да се пребори с бюрокрацията, да не и дреме че евентуално дело в съда ще се реши мааалко след като вселената се свие отново. Такава която за да спазва законите ще плаща и рушвети, пък аз ще осигуря земя, 70декара има налични на мигът.

pavlin
26-10-2015, 04:01
Не получих отговор - защо Украйна отказа да плаща на Русия газта. Ще доразвия въпроса - какво стана после? Ако ще ми отговаряш като Павлинчо - спести си времето.
От Павката не се и очакваще друг отговор. От теб обаче се надявам да получа.
Така и никой не даде идеи - как, и каква индустрия да развием.

А значи когато отговорът не е този който си си втълпил в главата значи няма отговор. Щтраусова логика няма що. Като си толкова идеен вземи че си кажи идеите. Предприятия които умишлено се унищожиха и които можеха да съществуват имаше много. Ето тук са описани голяма част от тях.
http://www.septemvri23.com/Bulgaria_koyato_izgubihme.htm
От региона на Стара Загора бих добавил Светлина, Берое, АТЗ, ДЗУ, Петко Енев, Наслада и пр.

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

Къв ток бре Митре!? Без майтап - ши взема да уча кипу заради вас, 1/3(една трета) от наличните мощности ползваме. И да, ако ще строим нови мощности, то трябва да са вей-та и соларки, щото там е бъдещето. Това че държавата им изкупуваше токът на високи(преференциални) цени, изобщо не значи че е скъп по принцип. Нали си даваш сметка че още една централа в северна българия, неминуемо е свързана и с нови далекопроводи, а те пък със загуби. Играта с пазарът на ток(между държавите) свърши отдавна. В най скоро време 20-тина фирми на континента ще си го прехвърлят където имат нужда.
И идея май си нямаш от енергетика.

CBET
26-10-2015, 08:25
Колко е нова една фабрика няма значение, тя или е годна да оцелява, или не е. Маса от нашите не бяха. Вече веднъж предложих - дай една фабрика за пример, ще разгледаме обстойно какво е представлявала, как и защо е загинала. Тия дни ясно се видя че това което можеше да оцелее - оцеля. Примерът с гоуфовете е показателен бре! Рано или късно истината изплува, и ще си го отнесат, като камериерка ютия. Това в щатите е само началото.
Прав си, договорът си е договор(когато го има), проблемът се явява когато Газпром прави сделки. Какво твърдяха украинците бре, защо казаха че няма да плащат!? Тук имаше колега с украински произход. Добре беше да се включи, да ви опресни паметта малко.
Упс! Без малко да пропусна - и аз съм за пряка демокрация, демек - референдум по всеки важен въпрос. Само дето управляващите не мислят като нас... И с днешният - нещата са предрешени. А относно членуването ни в ЕС - и днес да направят референдум, пак ще останем член, според моето проучване. Е, да, то сигурно се различава от твоето....

1. ДЗУ - Стара Загора

Ето ти още една - бонус:

2. Балканкар

И тия ще ги окаляш нали? Викни и Никито да ти приглася.

ivan dimitrov
26-10-2015, 08:34
А значи когато отговорът не е този който си си втълпил в главата значи няма отговор. Щтраусова логика няма що. Като си толкова идеен вземи че си кажи идеите. Предприятия които умишлено се унищожиха и които можеха да съществуват имаше много. Ето тук са описани голяма част от тях.
От региона на Стара Загора бих добавил Светлина, Берое, АТЗ, ДЗУ, Петко Енев, Наслада и пр.

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

И идея май си нямаш от енергетика.

Баси, започваш да ставаш нагъл бре!
Къде си ми отговорил, изглежда съм го пропуснал?
Светлина може би е хлопнала кепенците, за останалите ще вземем да се поровим. Щото ти и шивашката фабрика беше включил в тоя списък. Сега гледам и ДЗУ Стара Загора (http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/02/28/1776143_dzu_razshiriava_proizvodstvoto_si_s_24_mln _lv_sveji/) набързо го затвори....
Ако разчиташ че ще ми омръзне да проверявам това дето го изливаш тук - лъжеш се, няма да стане.
Аз нямам претенции да разбирам от енергетика, ама това дето си го закачил не се чете. Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.
От това файлче ли си опитал да стъкмиш нещо?

CBET
26-10-2015, 09:17
Баси, започваш да ставаш нагъл бре!
Къде си ми отговорил, изглежда съм го пропуснал?
Светлина може би е хлопнала кепенците, за останалите ще вземем да се поровим. Щото ти и шивашката фабрика беше включил в тоя списък. Сега гледам и ДЗУ Стара Загора (http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2012/02/28/1776143_dzu_razshiriava_proizvodstvoto_si_s_24_mln _lv_sveji/) набързо го затвори....
Ако разчиташ че ще ми омръзне да проверявам това дето го изливаш тук - лъжеш се, няма да стане.
Аз нямам претенции да разбирам от енергетика, ама това дето си го закачил не се чете. Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.

1. Кога е създадено предприятието?
2. Как се е развивало през годините и какви пазарни дялове e имало?
3. Кои са неговите конкуренти ?
4. Какво се случва с предприятието след масовата приватиизация?
5. Къде се намира в момента (не физически, а пазарно - пазарен дял)?

Шампион по демагогия и дезинформация ще се окажеш!

ecotronic
26-10-2015, 12:25
В средата на 80-те работех, като входящ контрол в ЗИТ (завод за изчислителна техника) - София.

Едни от нещата, който окачествявах бяха дисковите устройства на ДЗУ Ст. Загора (29, 100 и 200 MB дискови устройства).
Ето какви бяха личните ми наблюдения:

1 на всеки 3 устройства не минаваше входящите тестове.
Проблемните устойства се ремонтираха намясто от специалисти на ЗИТ а заради по-тежките проблеми почти непрекъснато имаше и командировани в София специалисти от ДЗУ.

Всичко това при положение, че от ДЗУ се кълнеха, че всичко при тях минава стриктен изходящ контрол.

Накратко - голяма фирма с огромни държавни инвестиции, направени в нея с посредствен краен резултат.

Такова производство не би могло да съществува другаде, освен в рамките на херметичния пазар на СИВ.

Жалко за навятъра хвърлените пари!

CBET
26-10-2015, 13:03
В средата на 80-те работех, като входящ контрол в ЗИТ (завод за изчислителна техника) - София.

Едни от нещата, който окачествявах бяха дисковите устройства на ДЗУ Ст. Загора (29, 100 и 200 MB дискови устройства).

Проблемните устойства се ремонтираха намясто от специалисти на ЗИТ а заради по-тежките проблеми почти непрекъснато имаше и командировани в София специалисти от ДЗУ.

Всичко това при положение, че от ДЗУ се кълнеха, че всичко при тях минава стриктен изходящ контрол.

Накратко - голяма фирма с огромни държавни инвестиции, направени в нея с посредствен краен резултат.

Такова производство не би могло да съществува другаде, освен в рамките на херметичния пазар на СИВ.

По същото време в България се продаваха маслини от Гърция. Надявам се да ги помните всички - едни такива дребни, черни, сбръчкани. Гадна работа! Вкуса отвратителен!

А иначе гърците се кълняха, че маслините им хубави и качествени!

Жалко за парите хвърлени на вятъра в гръцкото производство на маслини!

ecotronic
26-10-2015, 13:13
По същото време в България се продаваха маслини от Гърция. Надявам се да ги помните всички - едни такива дребни, черни, сбръчкани. Гадна работа! Вкуса отвратителен!

А иначе гърците се кълняха, че маслините им хубави и качествени!

Жалко за парите хвърлени на вятъра в гръцкото производство на маслини!

Да сравняваш маслини с дискови запаметяващи устройства е като да сравняваш картофи с картечници.

ДЗУ Ст. Загора беше флагмана на българската електроника, в който бяха наляти огромни средства, при това във валута.

За крайния резултат вече писах.

CBET
26-10-2015, 13:16
Да сравняваш маслини с дискови запаметяващи устройства е като да сравняваш картофи с картечници.

ДЗУ Ст. Загора беше флагмана на българската електроника, в който бяха наляти огромни средства, при това във валута.

За крайния резултат вече писах.

Колега,

явно избирателна разбираемост притежаваш.
Пет точки има по-нагоре. Ако няма какво да кажеш по тях - трай си!

ecotronic
26-10-2015, 13:20
Колега,

явно избирателна разбираемост притежаваш.
Пет точки има по-нагоре. Ако няма какво да кажеш по тях - трай си!

Колега, имам трудов стаж, почти, колкото ти си живял на този свят.

Обясних, как стояха нещата по отношение на ДЗУ.

Ти разбра ли, това, което обясних?

pavlin
26-10-2015, 14:30
ДЗУ беше умишлено фалиран и разграбен, както и Балканкар както и Правец.

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:26 ----------

А това кой го казва и трябва ли да му вярваме.

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Питай го какво произвеждат ДЗУ сега.

CBET
26-10-2015, 14:37
Колега, имам трудов стаж, почти, колкото ти си живял на този свят.

Ти разбра ли, това, което обясних?

Колега, кое точно обясни? Кое точно подкрепи с факти?
Когато човек прави такива генерални обобщения цитирам:

...

...

и тези заключения са на база на:

...

ако ще и на годините на дядо ми да си - все тая!

Изказванията ти и опита да налагш мнение за мен си остава в графата некомпетентност и демагогия!

П.С. Още не разбраш иронията с маслините нали? Не се напъвай! Няма смисъл!
П.П.С. 29 предполагам е неволна грешка!

pavlin
26-10-2015, 14:59
Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.
Ето от това, там е сравнителната табличка.

http://www.septemvri23.com/Images/1939-1968-1988-2013.jpg.

ecotronic
26-10-2015, 15:14
Колега, кое точно обясни? Кое точно подкрепи с факти?
Когато човек прави такива генерални обобщения цитирам:

и тези заключения са на база на:

ако ще и на годините на дядо ми да си - все тая!

Изказванията ти и опита да налагш мнение за мен си остава в графата некомпетентност и демагогия!

П.С. Още не разбраш иронията с маслините нали? Не се напъвай! Няма смисъл!
П.П.С. 29 предполагам е неволна грешка!

"29" не е грешка а означава ДЗУ с капацитет 29 МВ и голямо, колкото една автоматична пералня.

Продължавайте да си умувате и да игнорирате информация от първа ръка.

През *уя ми е на какво ще вярвате.

pavlin
26-10-2015, 16:05
The first hard disk drive back in 1956 could store 5 MB of data, which was a huge amount at the time. This is coincidentally also the size of the first “small” 5.25-inch hard disk drive that arrived in 1980. We went from having to have a special room for the hard disk drive and its computer, to having one we could put inside a desktop computer.

Ten years later, in 1990, a normal hard drive held about 40 MB, with more expensive options able to store more than 100 MB.

През 90те ДЗУ са произвеждали 40мб 5,25.

ecotronic
26-10-2015, 16:42
The first hard disk drive back in 1956 could store 5 MB of data, which was a huge amount at the time. This is coincidentally also the size of the first “small” 5.25-inch hard disk drive that arrived in 1980. We went from having to have a special room for the hard disk drive and its computer, to having one we could put inside a desktop computer.

Ten years later, in 1990, a normal hard drive held about 40 MB, with more expensive options able to store more than 100 MB.

Правиш ли някаква разлика между 5,25" и 14" дискове?

Ето това е прословутия 29 MB диск (ЕС-5061):

http://andy.sumy.ua/old_computers/world_museum/ec/discovodES.jpg

http://andy.sumy.ua/old_computers/world_museum/ec/ViRT_i_HDD.jpg

CBET
26-10-2015, 16:43

Павлине, хайде стига се излага и ти! На всяко гърне - похлупак. Единственото вярно нещо, което каза ecotronic е че 80-те години зпаметяващите устройства бяха с размерите на пералня (аз съм виждал и такива с размерите на трикрилен гардероб - т.е. по големи). Цитата, който вадиш е за дискове с размер 5.25 инча!!!

pavlin
26-10-2015, 17:14
Точно такива 5,25" са произвеждали в ДЗУ.

ecotronic
26-10-2015, 18:06
Павлинчо, ти освен че не знаеш, какво и кога се е произвеждало в ДЗУ - Ст. Загора, очевидно не знаеш и това, че самото му източване е започнало още по времето на соц - а и е приключило в пост-соц. годините от същите комундета, които ограбиха държавата, пък сега реват, че ЕС и САЩ ни били виновни.

http://www.svobodata.com/page.php?pid=13290

pavlin
26-10-2015, 18:40
Браво бе Едвин Сугарев ще прави анализ на ДЗУ и как и какво се е произвеждало и дали било имало бъдеще. Абе той от кога стана специалист по електроника и производствени инвестиции. ДЗУ не беше само сградите, ами и инженерите и научния потенциал. До него имаше и техникум по електроника, който не знам дали още съществува и ако съществува къде се реализират учениците от там.
Доколкото има истина в това което си пуснал като материал, то показва по какъв начин през 90те е унищожено предприятие с висок потенциал. Нищо чудно и тези които са го разграбвали да си изпълнявали и чужди поръчки. А може и Едвин Сугарев да е участвал, иначе откъде ще ги знае тези подробности, ако са истина де.

dimitar_vd62
26-10-2015, 19:00
Павлинчо, ти освен че не знаеш, какво и кога се е произвеждало в ДЗУ - Ст. Загора, очевидно не знаеш и това, че самото му източване е започнало още по времето на соц - а и е приключило в пост-соц. годините от същите комундета, които ограбиха държавата, пък сега реват, че ЕС и САЩ ни били виновни.

http://www.svobodata.com/page.php?pid=13290

Ми ето бе, под натиска на ЕС. http://www.extremecentrepoint.com/archives/10255
Думите на ББ как ги приемаш - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
http://news.ibox.bg/news/id_1005974160

ecotronic
26-10-2015, 20:03
Браво бе Едвин Сугарев ще прави анализ на ДЗУ и как и какво се е произвеждало и дали било имало бъдеще. Абе той от кога стана специалист по електроника и производствени инвестиции. ДЗУ не беше само сградите, ами и инженерите и научния потенциал. До него имаше и техникум по електроника, който не знам дали още съществува и ако съществува къде се реализират учениците от там.
Доколкото има истина в това което си пуснал като материал, то показва по какъв начин през 90те е унищожено предприятие с висок потенциал. Нищо чудно и тези които са го разграбвали да си изпълнявали и чужди поръчки. А може и Едвин Сугарев да е участвал, иначе откъде ще ги знае тези подробности, ако са истина де.

Щото ти си големия червен вселенски мозък....не трябва да вярваме на Сугарев :tooth:

ivan dimitrov
26-10-2015, 20:07

1 - 1968г
2 - през 80- те правят дискове, през 90- те цд -та
3 - няма конкуренти
4 - ориентира се към перспективно производство
5 - не ми е ясен пазарният дял, предполагам е малък, шото ....конкуренция, рабираш ли....
Щампион е безспорно Павлинчо, аз евентуално за подгласник мога да се пробвам. Айде сега да ми споделиш - къде тази дезинформация. Много държа, да ми бъде посочено - къде съм дал някаква невярна информация. И ако не можете колега - искам извинение.

Ето от това, там е сравнителната табличка.

http://www.septemvri23.com/Images/1939-1968-1988-2013.jpg.

И какво трябваше да докаже това!?

ecotronic
26-10-2015, 20:08
Ми ето бе, под натиска на ЕС. http://www.extremecentrepoint.com/archives/10255
Думите на ББ как ги приемаш - http://www.moreto.net/novini.php?n=304725
http://news.ibox.bg/news/id_1005974160

Ако Кунева не беше част от РБ, той щеше да има много повече симпатизанти. В т.ч. и аз.

Погрешно е да се вадят кардинални умозаключения заради поведението на един измекярин.

Думите на ББ по отношение на холандеца са си съвсем резонни.

Ти какво лошо виждаш в нормален бизнес със САЩ, Русия или с марсианците?

pavlin
26-10-2015, 20:21
Щото ти си големия червен вселенски мозък....не трябва да вярваме на Сугарев :tooth:

Ами Сугарев е един продажен политик, плащат му НПО тата.

ecotronic
26-10-2015, 20:38
Ами Сугарев е един продажен политик, плащат му НПО тата.

Това вече го разбрахме. Ти кажи на теб, кой ти плаща.

dimitar_vd62
26-10-2015, 21:01
Ако Кунева не беше част от РБ, той щеше да има много повече симпатизанти. В т.ч. и аз.

Погрешно е да се вадят кардинални умозаключения заради поведението на един измекярин.

Думите на ББ по отношение на холандеца са си съвсем резонни.

Ти какво лошо виждаш в нормален бизнес със САЩ, Русия или с марсианците?

Нищо лошо не виждам, освен когато затваряш енергийни проекти и производства на единия заради приятелство с другия.Това как ти звучи - "Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?" Хизбула ако САЩ я бяха определили като опозиция като каво щяхме да я признаем.За кого е важно спирането на енергийните проекти и самолетите, за нас или за тях щото мен ми звучи като настояване отвъз океана.Ако беше наше решение не би трябвало да го споменава, ма няма как след като САЩ го поискаха.Ма откак Русия си бомби нищо не се чува по неин адрес.Абе ще се подаряват пак кученца на Путин ....

ecotronic
26-10-2015, 21:09
Нищо лошо не виждам, освен когато затваряш енергийни проекти и производства на единия заради приятелство с другия.Това как ти звучи - "Признали сме Хизбула за терористична организация. Спрели сме три големи руски проекта. Спрели сме руски самолети над морето. Това, ако не е партньорство, какво е?" Хизбула ако САЩ я бяха определили като опозиция като каво щяхме да я признаем.За кого е важно спирането на енергийните проекти и самолетите, за нас или за тях щото мен ми звучи като настояване отвъз океана.Ако беше наше решение не би трябвало да го споменава, ма няма как след като САЩ го поискаха.Ма откак Русия си бомби нищо не се чува по неин адрес.Абе ще се подаряват пак кученца на Путин ....

Е като упрекваш ББ в гъзолизане, имаш ли и някакво обяснение за това тук (https://bg-bg.facebook.com/boyko.borissov/posts/10152742112237042)?
Русия че си бомби, вярно. Ма да не си остане само с бомбенето. Пилците, викам, по-късно да ги броим.

CBET
26-10-2015, 21:09
1 - 1968г
2 - през 80- те правят дискове, през 90- те цд -та
3 - няма конкуренти
4 - ориентира се към перспективно производство
5 - не ми е ясен пазарният дял, предполагам е малък, шото ....конкуренция, рабираш ли....
Щампион е безспорно Павлинчо, аз евентуално за подгласник мога да се пробвам. Айде сега да ми споделиш - къде тази дезинформация. Много държа, да ми бъде посочено - къде съм дал някаква невярна информация. И ако не можете колега - искам извинение.

И какво трябваше да докаже това!?

Както и предполагах - повърхностни познания с нежелание да се задълбочи и потърси нещо по конкретно по темата! Съчетано със самочувствие със спорно покритие (не от вчера ти чета словоблудстванията по всестранни теми, в които демонстрираш същите повърхностни познания).

Лошо Димитров, лошо ... а иначе претенциите - до небесата!

От изброените 5 точки само 1 и 2 са с верни отговори!

Напъни се малко, прочети!

ecotronic може да ти подскаже доста неща подозирам, относно конкуренцята, перспективите в производството на дискови запаметяващи устройства, производството на CD-та и шприцването на пластмаси.

Едно "леко лирично отклонение": Безперспективните дискови запаметяващи устройства вече над 30 години присъстват във всеки един персонален компютър. И продължават да се използват масово! А CD-тата дойдоха и си отидоха, такава бе съдбата и на DVD-тата, в момента e Blu-ray.

Един джокер: През 80 години цяла Европа (!!! НЕ САМО СИВ !!!) пазарува от Стара Загора! И причината не е липсата на конкуренция, а най-елементарна и тривиална - икономическа (т.е. цена-качество)! А конкурент на ДЗУ е една от най-големте в световен мащаб фирми за ЕИТ! Остави го ecotronic к'ви ги говори за ЗИТ София - 30% брак! Знаем какви бяха директивите на партията тогава и какво оставаше за вътрешният пазар.

pavlin
26-10-2015, 21:12
Това вече го разбрахме. Ти кажи на теб, кой ти плаща.

Нито съм политик , нито ми плащат да политиканствам.

---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 19:10 ----------

Е като упрекваш ББ в гъзолизане, имаш ли и някакво обяснение за това тук (https://bg-bg.facebook.com/boyko.borissov/posts/10152742112237042)?
Русия че си бомби, вярно. Ма да не си остане само с бомбенето. Пилците, викам, по-късно да ги броим.

Питай бат Ваню и съветниците му по онова време.

dimitar_vd62
26-10-2015, 21:19

Упреквам всички правителства досега, за това което е България в момента.А пилците ги броим вече 25 години и в резултат нямаме пилци.Чакам оня чифутин Паси да пролее някоя сълза как ще потекат реки от пари.Между другото много интересни неща видях и чух от кухнята на изборите, та не ми хвали демокрацията въобще, това се основава на измама и продажност.

ecotronic
26-10-2015, 21:23
Остави го ecotronic к'ви ги говори за ЗИТ София - 30% брак! Знаем какви бяха директивите на партията тогава и какво оставаше за вътрешният пазар.

Както вече казах, работил съм в ЗИТ в периода 1984 - 1987 и поради това говоря.
Това ще го потвърди и всеки един, който подобно на мен е имал вземане - даване с тези продукти.

Ти на базата на какви доказателства ме упрекваш в лъжа?

CBET
26-10-2015, 21:40
Както вече казах, работил съм в ЗИТ в периода 1984 - 1987 и поради това говоря.
Това ще го потвърди и всеки един, който подобно на мен е имал вземане - даване с тези продукти.

Ти на базата на какви доказателства ме упрекваш в лъжа?

Къде съм те упрекнал в лъжа? Ти тъп ли си или се правиш когато ти отърва?

Единственото, в което те упреквам, е че нямаш право да претендираш за представителна информация от първа ръка от позицята на един обикновен техник, упражняващ входящ контрол в предприятие, в което е отивала продукцията, която не е покривала стандартите за износ към външните пазари (ако и сега не ти се изяснява примера с маслините не знам ...).

Хайде стига се прави на ущипана мома!

546
26-10-2015, 22:00
Ей са ви опрайх настроениет с един матрял от селския сайт:
https://slivensega.wordpress.com/2015/10/25/%D1%86%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D 0%B5%D1%81%D0%BA/

dimitar_vd62
26-10-2015, 22:03
Електрическото гласуване ша опрай нещата,напрау химикалка 220 волта съм им приготвил.

ivan dimitrov
26-10-2015, 22:30
Както и предполагах - повърхностни познания с нежелание да се задълбочи и потърси нещо по конкретно по темата! Съчетано със самочувствие със спорно покритие (не от вчера ти чета словоблудстванията по всестранни теми, в които демонстрираш същите повърхностни познания).

Посочи къде съм постнал невярна инфорнация, къде съм имал някакви претенции. Със общи приказки няма да се получи. Задълбочени познания по какво господине? История на развитието на ДЗУ!?
Каква е темата? Фабриката работи ли в момента?

CBET
26-10-2015, 22:42
Посочи къде съм постнал невярна инфорнация, къде съм имал някакви претенции. Със общи приказки няма да се получи. Задълбочени познания по какво господине? История на развитието на ДЗУ!?
Каква е темата? Фабриката работи ли в момента?

Уважаеми г-н Димитров,

Ясно не Ви хареса примера с ДЗУ!

Продължаването на дискусията няма никаквъм смисъл!

ivan dimitrov
26-10-2015, 22:57
Уважаеми г-н Димитров,

Ясно не Ви хареса примера с ДЗУ!

Продължаването на дискусията няма никаквъм смисъл!

Аха, ами не схванах че това е фабриката която ще нищим.
Причината това да е така е че тая фабрика все още функционира.
И пак - къде е мястото където съм дал невярна информация?

pavlin
27-10-2015, 01:05
Интересна информация.

http://rusvesna.su/news/1445889528

546
27-10-2015, 05:38
Павка, къртиш мифки браат, тия в завода дето правят АК47 добре, че не четат тук.

dimitar_vd62
27-10-2015, 09:41
Отговор за затвореното небе, с нашите камъни по нашата глава.То и за Украйна нямаше композиции през Русе и Бургас...http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/naznachavat-150-novi-slujiteli-vyv-vmz-sopot-200090/
http://www.kazanlak.com/news-17801.html

Можеш ли да се аргументираш защо информацията от линка на Павката не е вярна.

ecotronic
27-10-2015, 10:32
Къде съм те упрекнал в лъжа? Ти тъп ли си или се правиш когато ти отърва?

Единственото, в което те упреквам, е че нямаш право да претендираш за представителна информация от първа ръка от позицята на един обикновен техник, упражняващ входящ контрол в предприятие, в което е отивала продукцията, която не е покривала стандартите за износ към външните пазари (ако и сега не ти се изяснява примера с маслините не знам ...).

Хайде стига се прави на ущипана мома!

Ако аз "нямам право.....", то ти просто трябва да мълчиш, защото пък хептен нищо не знаеш по въпроса.

Въпросните дискове пристигаха в ЗИТ за да се окоплектоват трактове за най-продаваните тогава СМ-3 изчислителни системи, които предимно се изнасяха.
Накратко - ЗИТ беше звеното, което събираше продукцията на няколко родни производтсва в завършен продукт и така "контрата" оставаше в него.
Точно заради високия процент брак на входящите изделия се налагаше да работим почти без почивка, в т. ч. и в съботи и недели.
Далеч не беше ДЗУ единственият източник на некачествена продукция. Друго такова произвоздство беше русенският завод за платки.

Ако нямаш, какво смислено и аргументирано да добавиш по темата, то поне прояви малко уважение към тези, които свеждат достоверна информация.

Персоналните квалификации си ги заври там, за където си мислиш.

546
27-10-2015, 10:41
Отговор за затвореното небе, с нашите камъни по нашата глава.То и за Украйна нямаше композиции през Русе и Бургас...http://www.investor.bg/ikonomika-i-politika/332/a/naznachavat-150-novi-slujiteli-vyv-vmz-sopot-200090/
http://www.kazanlak.com/news-17801.html

Можеш ли да се аргументираш защо информацията от линка на Павката не е вярна.
Първо -не мога и не искам .
Второ- никъде не твърдя дали е вярна или не.
може и в обратния ред .
А освен това може би няма никакво значение дали е вярна.И що ни е да знайм чужди езици се чудя,добре ,че си пишем глупостите само на нашия .
Гледам във втория линк наште завзели цели 30 квадрата в Абу Даби.в ОАЕ
и прочете ли това дето е най-важно" Добрата локация на павилиона на „Арсенал“ го е превърнала в един от акцентите на изложението"
"парите не миришат" май го беше казал Хамлет –по спомени от училище я карам ,може и да греша

dimitar_vd62
27-10-2015, 10:54
Ваъжното е че са заели една сергия.Търговията с оръжие никога не е била прозрачен бизнес, така че няма как да знаем кое е вярно и кое не.Там няма терористи и опозиция има само добри клиенти.

546
27-10-2015, 11:02
Хе хе на един акъл сме,да не си си сипал нещо:jumping:
И правописна грешка имаш...

dimitar_vd62
27-10-2015, 11:08
Още не ама подир час отивам да пълня резервоара.

546
27-10-2015, 11:11
Лек път и дано има резултат

mordohy
27-10-2015, 11:26
Император Веспасиан облага кенефите на Рим с данък и по повод възмущението на обкръжението си казва, че:"парите не миришат"

Редно е от време на време да се спираме и да се поогледаме. Какъв е нашият интерес. Нашият интерес е да произвеждаме и продаваме, независимо от това, после кой как ще го използува. Това е вече негов проблем.

"Войни има не защото има оръжие, а защото хората не признават правата на другите" - акад. д-р. на техническите науки, проф. Аркадий Шипунов.

CBET
27-10-2015, 11:56
Ако аз "нямам право.....", то ти просто трябва да мълчиш, защото пък хептен нищо не знаеш по въпроса.

Въпросните дискове пристигаха в ЗИТ за да се окоплектоват трактове за най-продаваните тогава СМ-3 изчислителни системи, които предимно се изнасяха.
Накратко - ЗИТ беше звеното, което събираше продукцията на няколко родни производтсва в завършен продукт и така "контрата" оставаше в него.
Точно заради високия процент брак на входящите изделия се налагаше да работим почти без почивка, в т. ч. и в съботи и недели.
Далеч не беше ДЗУ единственият източник на некачествена продукция. Друго такова произвоздство беше русенският завод за платки.

Ако нямаш, какво смислено и аргументирано да добавиш по темата, то поне прояви малко уважение към тези, които свеждат достоверна информация.

Персоналните квалификации си ги заври там, за където си мислиш.

Велик си чиче!

Респект!

pavlin
27-10-2015, 13:40
Павка, къртиш мифки браат, тия в завода дето правят АК47 добре, че не четат тук.

Няма и нужда да четат. По време на войната в Либия установките за картечниците които се монтираха на пикапите също се произвеждаха в България. Когато преди няколко месеца на военен полигон се гръмна един американец, изпитваха оръжие предназначено за Сирия.

myato
27-10-2015, 20:53
Няма страшно, десанта върви по план в Безмер. Скоро и на други места. Честита изборна "победа"! Спете спокойно, скоро покойно...

dimitar_vd62
30-10-2015, 20:41
http://www.moreto.net/novini.php?n=305237&c=03

Orm
31-10-2015, 09:36
http://www.moreto.net/novini.php?n=305237&c=03

Са щего обявят недемокранедемократичен варварин.

Orm
31-10-2015, 10:03
http://ria.ru/syria_chronicle/20151029/1310306272.html

А дано така да продължат нещата...

Кайо
31-10-2015, 23:55
Император Веспасиан облага кенефите на Рим с данък и по повод възмущението на обкръжението си казва, че:"парите не миришат"

Редно е от време на време да се спираме и да се поогледаме. Какъв е нашият интерес. Нашият интерес е да произвеждаме и продаваме, независимо от това, после кой как ще го използува. Това е вече негов проблем.

"Войни има не защото има оръжие, а защото хората не признават правата на другите" - акад. д-р. на техническите науки, проф. Аркадий Шипунов.

Чичка,а ти знеш ли що е било римски кенеф,ми аз ако съм данък 99% слагам там,и па никой нема се дърпа и шъ плаща.

И да не съм оффф от темата,ебем ви Русията дет и се кланяте!
Тия кухи лейки варянгски,без назе ни писмо,ни език,ни религия щеше имата.

Orm
01-11-2015, 10:23
Чичка,а ти знеш ли що е било римски кенеф,ми аз ако съм данък 99% слагам там,и па никой нема се дърпа и шъ плаща.

И да не съм оффф от темата,ебем ви Русията дет и се кланяте!
Тия кухи лейки варянгски,без назе ни писмо,ни език,ни религия щеше имата.

Много компетентно мнение .... сигурно нямаше да си говорят без НАЗЕ.....

pavlin
01-11-2015, 12:58
Ако пък ги нямаше гръцките философи Кирил и Методи сигурно и ние щяхме да сме глухонеми.

Orm
01-11-2015, 20:24
Аз ли съм пропуснал или при нас се мълчи за протестите в Черна гора?!?!? Не искали НАТО, бой по тиквите... И странно защо от ЕС и САЩ не държат правителството да махне полицаите, както искаха от Янукович да направи....

ecotronic
01-11-2015, 20:39
Аз ли съм пропуснал или при нас се мълчи за протестите в Черна гора?!?!? Не искали НАТО, бой по тиквите... И странно защо от ЕС и САЩ не държат правителството да махне полицаите, както искаха от Янукович да направи....

Щот така преминават суросинкевите революции, спонсорирани от Москва :)

Orm
01-11-2015, 20:43
Щот така преминават суросинкевите революции, спонсорирани от Москва :)

Явно....
Щом и ти вече не намираш как да оправдаеш западните ценности...... ясна е работата :)

dimitar_vd62
01-11-2015, 20:45
http://www.moreto.net/novini.php?n=305339 Чух че г-жа Меркел си шиела бурка....

Orm
01-11-2015, 20:50
http://www.moreto.net/novini.php?n=305339 Чух че г-жа Меркел си шиела бурка....

Осра се госпоспожата яко, барабар с Хусейноеич...... ех, а само преди година и половина две таях надежди за нея...

ecotronic
01-11-2015, 20:53
Явно....
Щом и ти вече не намираш как да оправдаеш западните ценности...... ясна е работата :)

Просто използвам вашия език. Иначе от дума не отбирате :)

Orm
01-11-2015, 20:56
Просто използвам вашия език. Иначе от дума не отбирате :)

:) Ама нали се сещаш че освен думите трябва да постнеш една - две снимки на Лавров с пирожки срещу черногорския парламент....

ecotronic
01-11-2015, 21:03
Добре де. Така добре ли е? :)

http://snimki.be/store/1/881446404553.jpg

Orm
01-11-2015, 21:14
:rotfl::rotfl::rotfl:

Гледам фотошопа е твоята стихия....

---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 19:11 ----------

Сигурно и това е твое творение

http://acidcow.com/pics/20130531/celebrities_on_instagram_peeje_13.jpg

ecotronic
01-11-2015, 21:17
Не стига че си русо-фил, ами си и русофил-перверзник, товарищ Орм-чо :)

Orm
01-11-2015, 21:20
Не стига че си русо-фил, ами си и русофил-перверзник, товарищ Орм-чо :)

Мислех че всеки си мечтае за такава шапка :)
А и не съм русофил а рускинофил...

ecotronic
01-11-2015, 21:28
Мислех че всеки си мечтае за такава шапка :)
А и не съм русофил а рускинофил...

Е аз какво казах ? :)

Orm
01-11-2015, 21:33
Не съм само аз с обострение де....

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=91382

dimitar_vd62
04-11-2015, 21:51
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/11/01/syrien-us-allianz-fliegt-terroristen-aus-um-sie-vor-russen-zu-schuetzen/

ecotronic
04-11-2015, 21:56
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/11/01/syrien-us-allianz-fliegt-terroristen-aus-um-sie-vor-russen-zu-schuetzen/

Хер Митак, Цвайн гугуткен шпрехензи под керемидкен.

Ферщейн?

dimitar_vd62
04-11-2015, 22:15
Тцъ! И от друг източник го има назад в някоя от двете теми, ма понеже и той беше пропагнда та рекох на братята немци можеш повярва ама тцъ!

ecotronic
07-11-2015, 21:38
http://www.szona.org/katastrofa-kod-dostupa/

dimitar_vd62
07-11-2015, 22:14
http://www.szona.org/katastrofa-kod-dostupa/

Да да, Юлия Латина....

http://novinar.bg/news/po-dobriiat-predatel-po-dobar-i-ot-gorbachov_NTE4MzsyMw==.html

ecotronic
07-11-2015, 23:49
http://pik.bg/%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D0%BD%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D 0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D 1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%80%D1%83%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82-news431364.html

Тия мангали, потомци на велика цивилизация, не знаят ли, как се разследва самолетна катастрофа за която причината е взривно устройство?

Да взема аз да им кажа.

Какво се правят на улави? Бах ти циганите. Ще шикалкавят до последно, само и само да си запазят туристическите приходи.

ecotronic
17-11-2015, 10:25
http://www.lentata.com/page_8172.html

myato
17-11-2015, 11:46
http://www.lentata.com/page_8172.html

Това е само капка в морето от действителността. Още ли желаете да сте "толерантни", "мулти култи", "евроценностни" и т.н. простотии?
Аз не желая.
Пределя ми от тези сеячи на ветрове, чиито бури ще трябва да жънем.
Хора, осъзнайте се.:please:

Orm
17-11-2015, 16:01
Споко бе, ние така сме тръгнали в правилната посока, че никой талибан не ще да остане при нас... Благодареное на онеези 45 години се отървахме от бежанската криза :)
А ако серизно... Според мен малко са преувеличени нещата, все пак под милион срещу 500 милиона нищо не е, въпроса е да не продължават нещата по сегашния начин. Някой да вземе да обърне внимание на бежанците не от Сирия а от Африка, че сирийците са една мизерна част от вълната. Държавите трябва да си възстановят самобитноста, суверенитета и колкото и да странно религията. Също така както се вижда, една група хора които имат идеология, винаги побеждават тези, които нямат. Явно все пак личното богатство и егоизма не стават за идеология....

myato
17-11-2015, 21:03
Споко бе, ние така сме тръгнали в правилната посока, че никой талибан не ще да остане при нас... Благодареное на онеези 45 години се отървахме от бежанската криза :)
А ако серизно... Според мен малко са преувеличени нещата, все пак под милион срещу 500 милиона нищо не е, въпроса е да не продължават нещата по сегашния начин. Някой да вземе да обърне внимание на бежанците не от Сирия а от Африка, че сирийците са една мизерна част от вълната. Държавите трябва да си възстановят самобитноста, суверенитета и колкото и да странно религията. Също така както се вижда, една група хора които имат идеология, винаги побеждават тези, които нямат. Явно все пак личното богатство и егоизма не стават за идеология....

http://reduta.bg/v2/article/%D0%B8%D0%B7-%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BB%D1%83%D0%B4-9-13-%D0%BD%D0%BE%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8
Така може ли?:grin:

546
17-11-2015, 21:33
Може,но шампанско в бакалията до блока май йок.;)

Orm
17-11-2015, 22:54
Мани, тя наща работа е ясна.....
Кажете са видяхте ли как Путин озвере като му казаха че самолета е взривен?!?! Чак аз леко се притесних :)... Щом и "мечките" и "лебедите" полетяха значи стана дебела работата....

myato
17-11-2015, 23:00
Може,но шампанско в бакалията до блока май йок.;)

Е нема пълно щастие.:yes:
Е го и Цацата, вкара Сидеров, ма тряаше да забегне у Хръватска, щот напрай на Баце мечешка услуга, освен ако не гледаме поредния самосвал, чи ситуацията глобално съ смарангясва.:starwars:

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Кажете са видяхте ли как Путин озвере като му казаха че самолета е взривен?!?! Чак аз леко се притесних :)... Щом и "мечките" и "лебедите" полетяха значи стана дебела работата....

То на Путин нещата му бяха ясни, спецназа отдавна души под чержето.
А да те прелети мечка си е притеснително:naughty: Виж, лебедите няма и да дочакаш да ги видиш.

ecotronic
17-11-2015, 23:02

Дано си позатегнат мерките за сигурност и да не разчитат за тях на разни мангали.
Сега ИД ще се напинят яко за да спретнат в Русия някоя мизерия, като парижката.

Orm
17-11-2015, 23:33
Дано си позатегнат мерките за сигурност и да не разчитат за тях на разни мангали.
Сега ИД ще се напинят яко за да спретнат в Русия някоя мизерия, като парижката.

За съжаление не сме застраховани от атентати, но трябва все някой накрая да свърши тая работа.... Е го и французина щял да събира коалиция със САЩ и Русия. Американците избомбили некви цистерни, руснаците извадили големите бухалки, французите пратили самолетоносача..... Абе, интересни времена ни очакват. Само дано се разминем без цовилни жертви....

ecotronic
17-11-2015, 23:37
За съжаление не сме застраховани от атентати, но трябва все някой накрая да свърши тая работа.... Е го и французина щял да събира коалиция със САЩ и Русия. Американците избомбили некви цистерни, руснаците извадили големите бухалки, французите пратили самолетоносача..... Абе, интересни времена ни очакват. Само дано се разминем без цовилни жертви....

За съжаление ще има още невинни жертви, защото тая чума се е разпълзяла вече прекалено много. И все пак по-добре късно, отколкото никога, защото ако не бяха взети крупни мерки срещу нея, щеше да е въпрос на време да думне ядрен взрив или най-малкото "мръсна бомба" в някой голям град.

Orm
17-11-2015, 23:43
А видяхте ли обонго дето заяви че имали много освободена територия благодареное на коалицията? Шах и мат :) Вече си приписва заслугите на омразните руснаци и омразната армия на Асад....

---------- Post added at 21:43 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

Малко по късно ще ви постна едно филмче за финансирането на ИД.

ecotronic
17-11-2015, 23:43
Не знам, но всеки съобщава за унищожени щабове, тренировъчни лагери и складове за боеприпаси.
Бах тая ИД. То цялата Сирия трябва да е само щаб до щаб, склад до склад и нищо друго.

Orm
17-11-2015, 23:49
Не знам, но всеки съобщава за унищожени щабове, тренировъчни лагери и складове за боеприпаси.
Бах тая ИД. То цялата Сирия трябва да е само щаб до щаб, склад до склад и нищо друго.

Верно е странно, ама пък като имаш предвид във всеко градче или село повече от половин Сирия и Ирак имат щаб и складове....

Orm
18-11-2015, 09:22
http://russia.tv/video/show/brand_id/59696/episode_id/1249167/video_id/1407197/

Някъде от 38-39 та минута е филмчето

Orm
18-11-2015, 19:05

Ето една добра новина http://ria.ru/syria_mission/20151118/1323705942.html
http://www.1tv.ru/news/world/296472

ecotronic
20-11-2015, 11:07
Изявлението на ББ затова, че България няма да участва в да участва в бойните действия срещу ИД, намирам за "не много мъжко".
Все едно да има пожар, но да не помогнеш в гасенето, защото можеш да се опариш.

alfa racer GTA
20-11-2015, 13:02
Да не би да искаш от автора на "дюнер секюрити" нещо смислено и "мъжко" в тази насока ...?

Според мен атентата в Сарафово е и заради глупавото му изказване за " дюнержийниците на всеки ъгъл", но от пожарникар, мутра-бодигард и охранител на Тодор Живков толкова ...

Българският народ е решил, че трябва да бъде управляван от прост човек, това си е негова работа и сметката която ще заплати също ще е за него ...

ecotronic
20-11-2015, 14:50
Много е важно за един политик да знае кога и какво да говори и кога да си държи устата затворена.

С политици "от кол и въже" у нас словесните гафове са си нещо обичайно.

pavlin
20-11-2015, 18:29
http://russia.tv/video/show/brand_id/59696/episode_id/1249167/video_id/1407197/

Някъде от 38-39 та минута е филмчето

Много интересен материал. Дава точна информация как се финансира и поддържа ИДИЛ.

Orm
20-11-2015, 21:23
Украина била воювала с Русия била.... http://www.1tv.ru/
Виждате ли абсурда на твърдението сега ?

Само не разбрах защо правят такива кръгове ....

Orm
22-11-2015, 00:23
https://www.youtube.com/watch?v=N73kGOCFizg

Orm
22-11-2015, 15:09
Упс, май стана гаф тука

http://ria.ru/world/20151121/1325555788.html

ecotronic
22-11-2015, 16:17
https://www.youtube.com/watch?v=N73kGOCFizg

С оглед на създалата се ситуация в ЕС приказките за загърбването на САЩ и съюзяването с Русия в различни сфери, звучат оптимистично и правдиво.

Но аз някак останах с усещането, че става въпрос предимно за отношенията Германия - Русия.

Да не вземе да стане така, както Иво (Мордохай) казва:

"Истински лошото ще настане, когато Германия и Русия се съюзят."

Поляците какво ли мислят по този въпрос?

Orm
22-11-2015, 16:56
С оглед на създалата се ситуация в ЕС приказките за загърбването на САЩ и съюзяването с Русия в различни сфери, звучат оптимистично и правдиво.

Но аз някак останах с усещането, че става въпрос предимно за отношенията Германия - Русия.

Да не вземе да стане така, както Иво (Мордохай) казва:

"Истински лошото ще настане, когато Германия и Русия се съюзят."

Поляците какво ли мислят по този въпрос?

Поляците не са важни в случая , аз пък мисля че ще настанат добри времена за континента ако това стане. Мордоха сигурно е имал впредвид реакцията на САЩ... за които една от най важните цели е да не го допуснат. Та могат да решат да правят мизерии

ecotronic
22-11-2015, 17:07
Не става въпрос нито за поляците, нито за САЩ. Става въпрос за това, че еднополюсен световен модел не е добър. Поведението на САЩ в изминалите 30 години доказа това.
Съюзът между Германия и Русия ще доведе именно до това.

Orm
22-11-2015, 17:21
Не става въпрос нито за поляците, нито за САЩ. Става въпрос за това, че еднополюсен световен модел не е добър. Поведението на САЩ в изминалите 30 години доказа това.
Съюзът между Германия и Русия ще доведе именно до това.

Мислиш ли ?!?!? Абе сложен въпрос , все пак САЩ няма да се изпарят нали , а и Китай също го има ...това са като миниму 3 полюса.... Оффф... прекалено сложно :) Но... този съюз ще развива нашият континент и нас покрай континента, а не като до сега , всичко награбено заминава за САЩ , а ние си оставаме с обещанията.

Orm
23-11-2015, 22:51
Защо да сваляш правителства, като можеш да се договаряш с тях
http://ria.ru/economy/20151123/1327209784.html

Американците май са забравили за този вариант...

alfa racer GTA
24-11-2015, 11:34
Турция свали руски Су-24 на границата със Сирия:

http://news.ibox.bg/news/id_118756185

ecotronic
24-11-2015, 12:11
Сега остава да се докаже, чии твърдения са верните. Ако наистина се окаже, че е свален на сирийска територия, работата отива към много сериозен конфликт.

Orm
24-11-2015, 12:35
Сега остава да се докаже, чии твърдения са верните. Ако наистина се окаже, че е свален на сирийска територия, работата отива към много сериозен конфликт.

Едва ли ще се стигне до война, но няколко милиарда загубени от липса на туристи са гарантирани. А и съм сигурен че Путин ще измисли нещо.

P.S - Сега при евентуален конфликт, ще ходиме ли да защитим турците от руската агресия?

ecotronic
24-11-2015, 12:53
А може да се окаже, че и едните и другите са прави.

http://carnegieendowment.org/syriaincrisis/?fa=54340

Остава единствено да се изясни истината около средствата с които е бил свален.

alfa racer GTA
24-11-2015, 12:59
Няма да има никакъв "сериозен конфликт" .

Ще има малко дипломатически ноти и привиквания на посланици и това ще е.

Ако Русия си позволи повече Турски или какъвто и да там "поток" през Турска територия може да й се размине ...

А Русия и сега е достатъчно зле икономически и с все по-влошаващи се икономически тенденции: http://www.vesti.bg/sviat/kudrin-rusnacite-obedniavat-za-pyrvi-pyt-ot-15-godini-6045882

ecotronic
24-11-2015, 13:09
Едва ли ще се стигне до война, но няколко милиарда загубени от липса на туристи са гарантирани. А и съм сигурен че Путин ще измисли нещо.

P.S - Сега при евентуален конфликт, ще ходиме ли да защитим турците от руската агресия?

Пак бързаш, като пале пред майка си.

Знам, че си майстор на краткия сценарий, ма изчакай малко повече и по-достоверна информация по въпроса.

Да ти припомням ли твоите интерпретации в една друга дискусия (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1449244&postcount=5541), провела се наскоро? И информацията (http://tass.ru/proisshestviya/2407011) върху която градеше тезата си?

Orm
24-11-2015, 13:23
Пак бързаш, като пале пред майка си.

Знам, че си майстор на краткия сценарий, ма изчакай малко повече и по-достоверна информация по въпроса.

Да ти припомням ли твоите интерпретации в една друга дискусия (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1449244&postcount=5541), провела се наскоро? И информацията (http://tass.ru/proisshestviya/2407011) върху която градеше тезата си?

Ми ето, трябва да го намерим тоя египетски дезинформатор и да го... и да му се скараме....

Аз само ви дадох линк към инфото

ecotronic
24-11-2015, 13:29
Каквото и да е станало, намирам реакцията на Турция за неадекватна. Вярно, че трябва да се спазват законите, ма има и неписани закони, които често пъти се оказват и по-важни.

Ако наистина руснаците са нарушили чуждото въздушно пространство, турците можеше просто да го ескортират за да го напусне и после да протестират където си щат. Но да свалиш самолет, който се бие срещу "обявеното общо зло", това не го разбирам.

Orm
24-11-2015, 13:51
Каквото и да е станало, намирам реакцията на Турция за неадекватна. Вярно, че трябва да се спазват законите, ма има и неписани закони, които често пъти се оказват и по-важни.

Ако наистина руснаците са нарушили чуждото въздушно пространство, турците можеше просто да го ескортират за да го напусне и после да протестират където си щат. Но да свалиш самолет, който се бие срещу "обявеното общо зло", това не го разбирам.

Ами те си отмъстиха за разваления бизнес с ИД. Точно за това беше онзи въпрос малко по горе. Значи ли че като сме в НАТО трябва да си даваме животите на младите хора заради сбърканата политика на членки като Турция, Латвия, Естония и тем подобни.... Щото съм сигурен че голям конфликт няма да стане заради нас, румънците или някоя от развитите западни страни. А точно тези с комплексите могат да докарат голяма беда... и трябва постоянно да се надяваме на благосклонноста на руснаците да не отговарят на провокации....

ecotronic
24-11-2015, 13:56
Ами те си отмъстиха за разваления бизнес с ИД. Точно за това беше онзи въпрос малко по горе. Значи ли че като сме в НАТО трябва да си даваме животите на младите хора заради сбърканата политика на членки като Турция, Латвия, Естония и тем подобни.... Щото съм сигурен че голям конфликт няма да стане заради нас, румънците или някоя от развитите западни страни. А точно тези с комплексите могат да докарат голяма беда... и трябва постоянно да се надяваме на благосклонноста на руснаците да не отговарят на провокации....

Тезата за провокациите винаги е на дневен ред, защото винаги е невероятно удобна.

Ти как точно си представяш, че Русия би могла да отговори на тази конкретна "провокация"?

alfa racer GTA
24-11-2015, 14:04
Момчета, единият е недогледал, другият пише откровени глупости.

Бомбардировачът е свален защото е бомбардирал село с население от тюркменска народност.

Дори и да не е нарушил въздушното пространство на Турция и да е бил в Сирия можете да бъдете сигурни в това което съм написал.

След многократни предупреждения това е начинът на Турция да каже на руснаците "Нямате работа на нашата граница!!!" .Турция има обща граница със Сирия, Русия няма обща граница със Сирия.

По логиката която се използва често за САЩ "Чий го дирят руснаците на турската граница, след като те самите нямат такава обща граница със Сирия?!"

Убеден съм в тези две причини 1. бомбардировката на население от тюркменска народност + геополитически интереси при които Турция ясно заявява на Русия "Нямате място тук, вашето влияние няма да бъде разширено и вие няма да определяте какво ще става покрай нашите граници!"

Който не вярва да почака и ще се убеди, че руснаците ще повият малко на умряло и след това ще си затраят.Освен ако не са решили да играят "Ва банк" и да зачеркнат турски и всякакви други пАтоци свързани с Турция ...

Orm
24-11-2015, 14:16
Тезата за провокациите винаги е на дневен ред, защото винаги е невероятно удобна.

Ти как точно си представяш, че Русия би могла да отговори на тази конкретна "провокация"?

На тази конкретно не мисля че ще е кай знае какво. Мисля си че самият руснак ще накаже турците с пара, и се надявам една значителна част от туристите ще се преориентират към нас. А иначе ако се докаже че турците са го свалили, мисля че Иран и Сирия ще си имат един много голям и мощен съюзник срещу Турция.

---------- Post added at 12:16 ---------- Previous post was at 12:09 ----------

Момчета, единият е недогледал, другият пише откровени глупости.

Бомбардировачът е свален защото е бомбардирал село с население от тюркменска народност.

Дори и да не е нарушил въздушното пространство на Турция и да е бил в Сирия можете да бъдете сигурни в това което съм написал.

След многократни предупреждения това е начинът на Турция да каже на руснаците "Нямате работа на нашата граница!!!" .Турция има обща граница със Сирия, Русия няма обща граница със Сирия.

По логиката която се използва често за САЩ "Чий го дирят руснаците на турската граница, след като те самите нямат такава обща граница със Сирия?!"

Убеден съм в тези две причини 1. бомбардировката на население от тюркменска народност + геополитически интереси при които Турция ясно заявява на Русия "Нямате място тук, вашето влияние няма да бъде разширено и вие няма да определяте какво ще става покрай нашите граници!"

Който не вярва да почака и ще се убеди, че руснаците ще повият малко на умряло и след това ще си затраят.Освен ако не са решили да играят "Ва банк" и да зачеркнат турски и всякакви други пАтоци свързани с Турция ...

Първо, може да почетеш твоите глупости дето си писал и след това на другите.

Има една организация дето се казва ООН, та според устава й може да бомбардираш друга държава или ако има решение на ООН или ако са те помолили за помощ. Сирия помоли Русия за такава. Та въпроса ти "Чий го дирят там" може да е адресиран към всеки друг освен към руснаците.

ecotronic
24-11-2015, 14:25
Има една организация дето се казва ООН, та според устава й може да бомбардираш друга държава или ако има решение на ООН или ако са те помолили за помощ. Сирия помоли Русия за такава. Та въпроса ти "Чий го дирят там" може да е адресиран към всеки друг освен към руснаците.

E - не става въпрос за Сирия а за пограничния район, който реално е анексиран от Турция и поради това, тя го има за своя територия, но Сирия не го признава.

Дадох ви и линк по-нагоре, ма чукча..........:)

Orm
24-11-2015, 14:33
E - не става въпрос за Сирия а за пограничния район, който реално е анексиран от Турция и поради това, тя го има за своя територия, но Сирия не го признава.

Дадох ви и линк по-нагоре, ма чукча..........:)

Май наистина боравим с догатки... Фактите които знаем са че Русия се бори в Сирия с тероризма, Турция е основният транзитьор на терористи от и в Сирия и Турция е основният клиент на ИД за петрол

alfa racer GTA
24-11-2015, 14:36
Ами след като Руснаците+Путин БЕЗ резолюция или какъвто и да е акт на ООН си позволиха под предлог че "защитават руснаците в Крим" да анексират Кримския полуостров, сега да не си милите, че Турция няма да защитава териториите с тюркменско население и да анексира такива при сгоден случай!?!

Самолетът е паднал в района на сирийското село Ямади в област, известна като Тюркменската планина, която се намира непосредствено до турската граница

Междувременно CNN Turk информира, че единият от пилотите е в ръцете на тюркменски сили, които действат на страната на сирийските бунтовници.
Чий го дири, (ще) го намери ...

А руснаците са там много преди резолюцията на ООН ...
След като се реши въпросът с ИДИЛ ще се разбере кой е законно упралвяващият и кой не е в Сирия ..

Чукча, чукча-а-а-а ... чукча ...