Log in

View Full Version : Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Pages : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

pa4ito
30-09-2015, 16:40
Не са мислили дълго,гледамса почнали с въздушните удари. ;)

Е, то беше ясно. Така печелят много неща - забавят разпространението на азиатския петрол; показват на всички, че и те могат да правят такива неща; ще се включат в разпределението на "баницата" след като свърши погрома и т.н.т.
Най-накрая и Володята се научи как да действа... :)

Orm
30-09-2015, 16:51
Е, то беше ясно. Така печелят много неща - забавят разпространението на азиатския петрол; показват на всички, че и те могат да правят такива неща; ще се включат в разпределението на "баницата" след като свърши погрома и т.н.т.

Володя така ги извъртя ги усучи и навърза за 2 дена че още не могат да разберат какво им се случи....
Оказа се че единствените законни сили които бомбардират в Сирия са руските ....

546
30-09-2015, 16:53
Мотали са се заради дипломатически формалности доколкото схващам, А за баницата са наредени от преди конфликта,как иначе ИД щеше да се разрастне за нула време.

ecotronic
30-09-2015, 16:55
Това е само едно оптимистично начало. Тепърва ще се случват или не доста по-важни неща на фронта срещу ИД.

Най важното от които e това да бъде пресечена всякаква скрита помощ, която някой оказва на ИД.

В противен случай нещата могат да придобият афганистански характер.

Orm
30-09-2015, 16:58
Това е само едно оптимистично начало. Тепърва ще се случват или не доста по-важни неща на фронта срещу ИД.

Най важното от които e това да бъде пресечена всякаква скрита помощ, която някой оказва на ИД.

В противен случай нещата могат да придобият афганистански характер.

Ами американците били обявили 5 милиона награда за информация за финансирането на ИД. Мислим да им напишем кой ги финансира :)

ecotronic
30-09-2015, 17:15
Ами американците били обявили 5 милиона награда за информация за финансирането на ИД. Мислим да им напишем кой ги финансира :)

Ми пиши, к'во чакаш. Аз ще удостоверя, че е вярно......срещу 10%, ма ти си падаш малко дзифтар и сега ще започнеш да ми обясняваш, че с тия пари можеш да си купиш оня домофон, вместо да ги даваш на мен :)

Orm
30-09-2015, 17:27
Ми пиши, к'во чакаш. Аз ще удостоверя, че е вярно......срещу 10%, ма ти си падаш малко дзифтар и сега ще започнеш да ми обясняваш, че с тия пари можеш да си купиш оня домофон, вместо да ги даваш на мен :)

Нема бе, по един домофон ще ни подари Володя за ценен принос в борбата с тероризма

ecotronic
30-09-2015, 17:28
Нема бе, по един домофон ще ни подари Володя за ценен принос в борбата с тероризма

ОК. Моят ще го подаря на Павлин :)

Orm
30-09-2015, 17:52
ОК. Моят ще го подаря на Павлин :)

само на Павлин ще звъним тогава ...

pa4ito
30-09-2015, 20:16
Ха-ха-ха и каква стана тя? Великата Русия, която за 24 часа щеше да срине ИД-то или уекинко си е объркала координирането или съвсем нарочно бомбардира бунтовниците срещу Башар Асад, които нямат нищо общо с иДиЛ-ътъ.... :rotfl:
Боже, боже, пази боже. Позна баба Ванга, че 3-та световна ще я започне антихрист от изток...

Orm
30-09-2015, 20:22
Ха-ха-ха и каква стана тя? Великата Русия, която за 24 часа щеше да срине ИД-то или уекинко си е объркала координирането или съвсем нарочно бомбардира бунтовниците срещу Башар Асад, които нямат нищо общо с иДиЛ-ътъ.... :rotfl:
Боже, боже, пази боже. Позна баба Ванга, че 3-та световна ще я започне антихрист от изток...

Ти май съвсем не си в час, в Сирия освен ИД има окло 2000 различни терористични организации и всички са незаконни, независимо че САЩ са решили че са умеренни терористи. Същите тези протежета на САЩ преди 2 дена предадоха няколко камиона американско оръжие на ИД, половината от тях вече са в ИД. Така че недей да учиш ученото а само седи и наблюдавай ;)

P.S - А и това дето си написал никой не е казал че е истина ;)

ecotronic
30-09-2015, 20:35
Сега е нормално западната пропаганда на свой ред да плюе по действията на Русия в Сирия.
Мен лично това не ме учудва, но ме учудват изявленията на руски политици затова, че Русия ще се ограничи само до въздушни удари а за наземна операция ще разчитат на сирийската армия. Това няма да доведе до нищо съществено.

Orm
30-09-2015, 20:41
Сега е нормално западната пропаганда на свой ред да плюе по действията на Русия в Сирия.
Мен лично това не ме учудва, но ме учудват изявленията на руски политици затова, че Русия ще се ограничи само до въздушни удари а за наземна операция ще разчитат на сирийската армия. Това няма да доведе до нищо съществено.

С достатъчно съвременна руска артилерия ще стане.... никой не иска да праща хората на смърт особенно в чужда държава...

ecotronic
30-09-2015, 20:44
С достатъчно съвременна руска артилерия ще стане.... никой не иска да праща хората на смърт особенно в чужда държава...

Явно и понятие си нямаш от що е то улична война. Каквато и техника да се ползва, докато мръсната работа не се свърши от пехотата, нищо не става.

Orm
30-09-2015, 20:51
Явно и понятие си нямаш от що е то улична война. Каквато и техника да се ползва, докато мръсната работа не се свърши от пехотата, нищо не става.

Чакай са , аз доколкото разбрах първо ще се унищожават техника, инфраструктура запаси от оръжие и гориво ... а там където е цялата тая работа е пустиня ... какво по добро място за смерч и град ... А иначе прав си нямам си представа как се действа

ecotronic
30-09-2015, 20:58
Чакай са , аз доколкото разбрах първо ще се унищожават техника, инфраструктура запаси от оръжие и гориво ... а там където е цялата тая работа е пустиня ... какво по добро място за смерч и град ... А иначе прав си нямам си представа как се действа

Сега можем много да гадаем. Трябва да мине време за да се видят резултатите.
Всяка офанзива за да има положителен краен резултат завършва с пехотински действия. На никого не му е приятно да жертва жива сила, но без това не може.

Руските военни прекрасно знаят това и аз ще се учудя, ако не го приложат. А че не могат да разчитат само на сирийската пехота, предстои сами да се убедят.

Orm
30-09-2015, 21:01
Сега можем много да гадаем. Трябва да мине време за да се видят резултатите.
Всяка офанзива за да има положителен краен резултат завършва с пехотински действия. На никого не му е приятно да жертва жива сила, но без това не може.

Руските военни прекрасно знаят това и аз ще се учудя, ако не го приложат. А че не могат да разчитат само на сирийската пехота, предстои сами да се убедят.

Що пък толкова им нямаш вяра на сирийците, все пак 4 години воюват вече и не се предават

dimitar_vd62
30-09-2015, 21:03
Се ми едно какво ще правят и кой какво ще приказва искам тая гадост да изчезне.
На всичко тогоре си имаме радиоКърджали вече на турски език.

ecotronic
30-09-2015, 21:13
Що пък толкова им нямаш вяра на сирийците, все пак 4 години воюват вече и не се предават

Щото арабинът е всичко друго но не и войник.

Orm
30-09-2015, 21:15
Щото арабинът е всичко друго но не и войник.

Да, и това го има .. ама пък воюват със себеподобни , а и подкрепяни от Русия ще са на крилете на храброста... надявам се де :)

ecotronic
30-09-2015, 21:20
Да, и това го има .. ама пък воюват със себеподобни , а и подкрепяни от Русия ще са на крилете на храброста... надявам се де :)

Надай се....

Не сравнявай бойците от ИД с тези от редовната им армия.

pa4ito
30-09-2015, 21:21
Ти май съвсем не си в час, в Сирия освен ИД има окло 2000 различни терористични организации и всички са незаконни, независимо че САЩ са решили че са умеренни терористи. Същите тези протежета на САЩ преди 2 дена предадоха няколко камиона американско оръжие на ИД, половината от тях вече са в ИД. Така че недей да учиш ученото а само седи и наблюдавай ;)

P.S - А и това дето си написал никой не е казал че е истина ;)

В час последно бях, когато водих упражнения по ОС в Техническия на 3-и курс. ;)
Това не ми пречи да виждам какво става около мене. Руснаците тръбяха, че са против ИД-то: "Путин в изявление за ударите над Сирия: "Ислямска държава" обяви Русия за свой враг".
После започват изтреблението на "по-слабите терористи" с цел да спрат доставките на оръжие или с цел да помогнат на Асад?!?! Лошо няма, все пак той помоли Путин за помощ в писмо до него. Явно сирийската държава се олицетворява еднолично с Асад. Пак няма лошо. Ама излиза че Русия действа на принципа на американците - едно говори, друго върши. Което се опитвам да ви кажа от един тон години - никой не го е еня за нас, така че трябва да се справяме сами. Нито хАмериканците ще се поколебаят да ни зарежат ако се наложи, нито "братушките". Това последното сме го виждали вече...

П.П. Не знам дали е истина това, че всички световни агенции разправят едно и също нещо... ;)

П.П.П. В случай че се чудиш къде Путин е рекъл, че ще се бори с ИД-то: http://www.blitz.bg/news/article/364091
:)

Orm
30-09-2015, 21:26
В час последно бях, когато водих упражнения по ОС в Техническия на 3-и курс. ;)
Това не ми пречи да виждам какво става около мене. Руснаците тръбяха, че са против ИД-то: "Путин в изявление за ударите над Сирия: "Ислямска държава" обяви Русия за свой враг".
После започват изтреблението на "по-слабите терористи" с цел да спрат доставките на оръжие или с цел да помогнат на Асад?!?! Лошо няма, все пак той помоли Путин за помощ в писмо до него. Явно сирийската държава се олицетворява еднолично с Асад. Пак няма лошо. Ама излиза че Русия действа на принципа на американците - едно говори, друго върши. Което се опитвам да ви кажа от един тон години - никой не го е еня за нас, така че трябва да се справяме сами. Нито хАмериканците ще се поколебаят да ни зарежат ако се наложи, нито "братушките". Това последното сме го виждали вече...

П.П. Не знам дали е истина това, че всички световни агенции разправят едно и също нещо... ;)

Не могат да огреят веднага навсякъде , един по един.... Ти какво очакваше от утре да няма ИД ли ?!?!? :) както ми каза един полицай който ме беше спрял за превишена скорост а аз му обяснявах че още 3 коли караха със същата - " Рибата по една се лови "

„Руски и сирийски самолети днес извършиха няколко нападения срещу позиции на терористите в Хама, Хомс и Латакия,
в северозападната и централната част на страната“, уточни източникът.
Тези райони са под контрола на сирийския клон на Ал Каида – Фронта Ан Нусра и ислямистки бунтовници, а не на джихадистите от "Ислямска държава", отбелязва АФП.

P.S - Нали ти обясних , те терористите се казват по различен начин , мен лично не ме интересува кого първи ще отрепат .... А под ИД обикновено се обобщават терористичните организации в района. Само САЩ (май и ти :) ) са намерили "умерени" терористи измежду тях.

pa4ito
30-09-2015, 21:41
Не могат да огреят веднага навсякъде , един по един.... Ти какво очакваше от утре да няма ИД ли ?!?!? :) както ми каза един полицай който ме беше спрял за превишена скорост а аз му обяснявах че още 3 коли караха със същата - " Рибата по една се лови "

„Руски и сирийски самолети днес извършиха няколко нападения срещу позиции на терористите в Хама, Хомс и Латакия,
в северозападната и централната част на страната“, уточни източникът.
Тези райони са под контрола на сирийския клон на Ал Каида – Фронта Ан Нусра и ислямистки бунтовници, а не на джихадистите от "Ислямска държава", отбелязва АФП.

P.S - Нали ти обясних , те терористите се казват по различен начин , мен лично не ме интересува кого първи ще отрепат .... А под ИД обикновено се обобщават терористичните организации в района. Само САЩ (май и ти :) ) са намерили "умерени" терористи измежду тях.

Нито съм търсил "умерени", нито имам желание, а и според мен те са "по-слаби". Всъщност боли ме фара, кой какъв е от тях. :)
Ако всички са терористи, тогава логиката подсказа, че ИД-то ще помага на антиБашарците. И след като тя е по-мощна, значи нормално е първо тя да бъде унищожена, а после лесно ще се разправят и с другите. Не съм военен експерт, ама все ми се струва, че като изтръгнеш корена на един бурен, по-лесно е да се разправиш с издънките...

П.П. Пропусна да споменеш броя на цивилните жертви и ранени... ;)

Orm
30-09-2015, 21:51
Нито съм търсил "умерени", нито имам желание, а и според мен те са "по-слаби". Всъщност боли ме фара, кой какъв е от тях. :)
Ако всички са терористи, тогава логиката подсказа, че ИД-то ще помага на антиБашарците. И след като тя е по-мощна, значи нормално е първо тя да бъде унищожена, а после лесно ще се разправят и с другите. Не съм военен експерт, ама все ми се струва, че като изтръгнеш корена на един бурен, по-лесно е да се разправиш с издънките...

П.П. Пропусна да споменеш броя на цивилните жертви и ранени... ;)

Не слушай глупости , гледай колко красиво ги изтриват http://www.1tv.ru/

dimitar_vd62
30-09-2015, 22:36
Тоя няма ли кой да му помогне да се обеси или да падне от някой прозорец поне, на главата си - http://politrussia.com/news/kiev-nachal-perechit-361/ - "Шагом к уничтожению глобальной системы безопасности" назвал удары российских ВВС по боевикам "Исламского государства" Арсений Яценюк.

Orm
30-09-2015, 22:42
Тоя няма ли кой да му помогне да се обеси или да падне от някой прозорец поне, на главата си - http://politrussia.com/news/kiev-nachal-perechit-361/ - "Шагом к уничтожению глобальной системы безопасности" назвал удары российских ВВС по боевикам "Исламского государства" Арсений Яценюк.

Мани ги бе, те сега се ядат отвътре че останаха на заден план. А и май ЕС най накрая почна да ги натиска че гледам са подписали документ за оттегляне на оръдия и под 100мм. не им е леко....

pa4ito
30-09-2015, 22:44
Не слушай глупости , гледай колко красиво ги изтриват http://www.1tv.ru/

Ама тия журналисти са в много лошо положение горките, явно слушат какво им разправя шефа - водещият обяснява, че се биели срешу ИД-то в Сирия... :)

П.П. Бахти цирка, бахти фарса е всичко и от едните, и от другите....

Orm
30-09-2015, 22:48
Ама тия журналисти са в много лошо положение горките, явно слушат какво им разправя шефа - водещият обяснява, че се биели срешу ИД-то в Сирия... :)

П.П. Бахти цирка, бахти фарса е всичко и от едните, и от другите....

Да и аз не мога да разбера какво става http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34399164
Това видео е от добрите терористи и се твърди че е след руските удари..... а в предишния линк казаха че не са бомбардирали близо до градове и цивилни обекти ... верно , ебати цирка

P.S Странното в клипа на BBC е че няма нито една жена или дете измежду "цивилните"

От ООН признаха че информацията за цивилни жертви не е проверена и е взета от нета ;)

pa4ito
30-09-2015, 23:10
Да и аз не мога да разбера какво става http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34399164
Това видео е от добрите терористи и се твърди че е след руските удари..... а в предишния линк казаха че не са бомбардирали близо до градове и цивилни обекти ... верно , ебати цирка

P.S Странното в клипа на BBC е че няма нито една жена или дете измежду "цивилните"

От ООН признаха че информацията за цивилни жертви не е проверена и е взета от нета ;)

Ей сега се почва играта на котка и мишки в стил - "ама вие що биете негрите..." Едните ще викат, че са уцелили само военни цели, другите ще викат, че има много цивилни жертви(аз се натъкнах на писания за 37 жертви).

Нормално е да няма жени, защото при такива "ситуации" те не мърдат от къщите. И в други клипове съм го виждал това - стане ли патаклама само рязаните щъкат насам-натам. Мацките не смеят да си подадат и носа навън.

dimitar_vd62
30-09-2015, 23:14
Е няма война без жертви и от цивилното население.Винаги стават грешки - http://www.1tv.ru/news/world/293154

pa4ito
30-09-2015, 23:18
Е няма война без жертви и от цивилното население.Винаги стават грешки - http://www.1tv.ru/news/world/293154

Абе аз като ви разправям, че рязаните освен глупави, са и прости и за нищо не стават, вие не фащате вяра. На тия разузнаването им трябва да го разтрелят... :bash:

Orm
30-09-2015, 23:25

Съдейки по Украйна 5000 до 50000 жертви не се броят

---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:21 ----------

Ето , човека чисто и ясно казва - "Не ги слушайте тях, слушайте нас" :rotfl:

Orm
01-10-2015, 07:44
Да видим дали ще има доказателстваhttp://m.ria.ru/world/20151001/1294235075.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

dimitar_vd62
01-10-2015, 12:00
Може ли да ми кажете как така на бежанци предлагат работа за по 1200 лв а на българи 500. http://www.moreto.net/novini.php?n=302642

ecotronic
01-10-2015, 12:53
Може ли да ми кажете как така на бежанци предлагат работа за по 1200 лв а на българи 500. http://www.moreto.net/novini.php?n=302642

Ти къде прочете, че за една и съща работа на бежанец се предлагат 1200 а на българин 500 ?

Аз съм сигурен, че в цитирания краварник от Сливница работодателят се интересува единствено от работните качества на работника.

dimitar_vd62
01-10-2015, 13:03
Начи викаш българина няма нужните качества и някви си цигани са по квалифицирани.Каква точно работа им предлагат че труда им да струва 1200лв а един инженер да взема 500-600 лв. Щото работодателите се оплакват от липса наквалифицирана работна ръка ма никой не е предложил повече от 500 лв/София не е България/представи си имам познати дето се занимават с животновъдство и такива заплати за българи няма.Щом стигат до там да търсят работна ръка из бежанците , как така българи няма за тази заплата.
http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/16440-SKANDALNO!-Bedzancite-u-nas-otkazvat-da-rabotyat-i-za-1200-lv.!Значи един кравар взема 1200лв ,жена ми дето защити докторска степен взема по малко.

ecotronic
01-10-2015, 13:18
Начи викаш българина няма нужните качества и някви си цигани са по квалифицирани.Каква точно работа им предлагат че труда им да струва 1200лв а един инженер да взема 500-600 лв. Щото работодателите се оплакват от липса наквалифицирана работна ръка ма никой не е предложил повече от 500 лв/София не е България/представи си имам познати дето се занимават с животновъдство и такива заплати за българи няма.Щом стигат до там да търсят работна ръка из бежанците , как така българи няма за тази заплата.
http://kanal3.bg/news/bulgaria/parlamentarni-novini/16440-SKANDALNO!-Bedzancite-u-nas-otkazvat-da-rabotyat-i-za-1200-lv.!Значи един кравар взема 1200лв ,жена ми дето защити докторска степен взема по малко.

Измежду тия дето наричаш "цигани" има и по-квалифицирани и по-работливи от нас - българите.

Обади се в краварника от Сливница и ако не искат да те наемат със заплата 1200, единствено, защото не си "циганин", то сезирай съда в Страсбург затова, че те дискриминират на етническа основа.

pavlin
01-10-2015, 16:56
Да видим дали ще има доказателстваhttp://m.ria.ru/world/20151001/1294235075.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

Ето това са доказателствата.
.http://www.segabg.com/article.php?id=771666

Orm
01-10-2015, 18:29
:metal: http://ria.ru/arab_sy/20151001/1294649378.html

dimitar_vd62
01-10-2015, 19:30
Има един коментар отдолу - какво прави военнта авиация на САЩ във въздушното пространство на Сирия.Иначе се възмущаваме че руски самолет минал над България.

Orm
01-10-2015, 19:47
Ето я и сирийската пехота - http://ria.ru/arab_riot/20151001/1294221063.html

nikolaaaay
01-10-2015, 22:07
Виж сега, това, че си тъп също е законно. Но не е хубаво. Освен, за тези, които се смеят на глупостите ти.
А що се отнася до артилерията - не е достатъчно съвременна, за да даде какъвто и да било резултат. Повярвай ми.

Orm
01-10-2015, 22:20
Виж сега, това, че си тъп също е законно. Но не е хубаво. Освен, за тези, които се смеят на глупостите ти.
А що се отнася до артилерията - не е достатъчно съвременна, за да даде какъвто и да било резултат. Повярвай ми.

Тъп ще викаш на баща си простак. Единственият който обижда хора тука си ти . При това никой не те бръсне за слива щото ти знаят психичните отклонения. Така че по добре ходи се шлякай с таблиците си

pavlin
02-10-2015, 01:12
Артилерията дава достатъчно добър резултат, щом демократизаторите започнаха така истерично да протестират.
Никалай да не остане назад, пак се изходи където не трябва.
И понеже не дава резултат затова толкова ги търсят.

http://www.segabg.com/article.php?id=771780

myato
02-10-2015, 09:05

Казах ти, да си коригираш или аватара, или субскрибта, ма ти явно не вдяваш, че васала не може да е над сюзерена, пък си тръгнал с международна политика да се занимаваш. Бегай си намери що е то "Канцлер пакт", пък тогава бистри политиката и гадните рашки, и прекрасните доморасли предатели и майкопродавци.

dimitar_vd62
02-10-2015, 11:13
Пеняви се от безсилие.

Orm
02-10-2015, 12:30
Айде са да видим кой какъв интерес имаhttp://m.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/dyrzhavi-s-deklaraciia-rusiia-da-spre-s-udarite-nad-siriia-6043277

Май турците ще останат без евтин петрол а американците без умерените си терористи...

myato
02-10-2015, 13:07
Айде са да видим кой какъв интерес имаhttp://m.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/dyrzhavi-s-deklaraciia-rusiia-da-spre-s-udarite-nad-siriia-6043277

Май турците ще останат без евтин петрол а американците без умерените си терористи...

Абе сутринта прочетох, че американското командване отрича руснаците да са бомбили "умерената" опозиция и цивилни обекти, но вече "демократично" не се намира инфото. Що ли?

Orm
02-10-2015, 13:25
Абе сутринта прочетох, че американското командване отрича руснаците да са бомбили "умерената" опозиция и цивилни обекти, но вече "демократично" не се намира инфото. Що ли?

Абе и да ги бомбардират какво от това?? Щом тая опозиция иска да управлява държавата, би трябвало на първо място за нея да е освобождаването на страната си от тероризма а след това вече политическите спорове . То е ясно че Асад почти няма шанс да остане на поста си

Ето виж че опозицията вече била готова на преговори с Асад http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2310357

Още няколко дена руски полети и "опозицията" ще воюва редом с Асад и тогава вече САЩ ще са в кучия гъз .

ecotronic
02-10-2015, 14:12
Абе и да ги бомбардират какво от това?? Щом тая опозиция иска да управлява държавата, би трябвало на първо място за нея да е освобождаването на страната си от тероризма а след това вече политическите спорове . То е ясно че Асад почти няма шанс да остане на поста си

Ето виж че опозицията вече била готова на преговори с Асад http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2310357

Още няколко дена руски полети и "опозицията" ще воюва редом с Асад и тогава вече САЩ ще са в кучия гъз .

Това е ясно. Въпросът е в това, кога и ИД ще мине на страната на Асад. :roll2:

Orm
02-10-2015, 14:46
Това е ясно. Въпросът е в това, кога и ИД ще мине на страната на Асад. :roll2:

Е те тогава се събираме всичките от тая тема, отваряме си една тема "Банички с праз vs банички със сирене" и никога повече, ама никога не пишем и не мислим за политика :)

pavlin
02-10-2015, 16:15
Абе тази руска авиация много неефективна и много неточна била. Я виж какви неочаквани обрати се случват и как някои ще си счупят краката от бързане да правят нови изявления.

---------- Post added at 13:15 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Още малко за ремонта на българските самолети, цитат от друг форум:

На каква цена за бройка? Щото Русия официално е предложила 1 050 650 евро („АвиаПорт“: Корпорация "МиГ" оповести цената за ремонт на българските изтребители МиГ-29 , http://www.focus-news.net/news/2015/09/30/2126012/aviaport-korporatsiya-mig-opovesti-tsenata-za-remont-na-balgarskite-iztrebiteli-mig-29.html) .
А тук (http://www.mediapool.bg/nenchev-bulgaria-e-plashtala-dvoina-tsena-na-rusnatsite-za-iztrebitelite-mig-29-news239703.html)пише следното :

В понеделник Ненчев съобщи още, че офертата на Полша е значително по-ниска от руската. Той уточни, че Полша е била избрана, защото е предложила с 1.2 млн. евро на самолет по-ниска сума за ремонта.

Т.е. сега ремонтът на един МиГ-29 ще ни излезе по точно минус 250 650 евро?!

dimitar_vd62
02-10-2015, 17:21
Полша няма лизенз да ремонтира чужди самолети и от МиГ ги предупредиха че и те ще останат без резервни части.Ясно е че проблема е на всяка цена да не е Русия.Щото както полша експлоатира руските самолети и си ги ремонтира, така и ние ги експлоатираме и можем да си ремонтираме, ма като сме си отрязали клона демонстративно, ся ще седим на чепа.Жалко е че някога имахма на й силната авиация на балканите и освен това сме страна с традиции в изтребителната авиация и да стигнем до там други да ни пазят границите.Когато продаваха самолети на цената на джип втора употреба не реваха нали.Щот когато искаха да купуват 40 годишните ф16 на Норвегия ли холандия ли, не помня точно трябваше да минат през щатска фирма да ги вкарад у ред ама тогава не търсеха Полша илиТурция да ги ремонтира, още повече че Турция произвежда лицензни ф16 щото условието на производителя е такова.Ма като спорехме има ли план за унижение на армията ни, не, пропагнда обило.Еми има ли чужди танкове - има, нямаме ли самолети - няма ме, имаме ли един селски стадион войска - имаме.Правим ли учения на българската армия - не, участваме в учения на чужди армии на собствена територия.Ако можеха да станат тия от предишните войни.....ама не могат. Българската армия е :priest:

За успокоение Литва, Латвия, Естония и Люксембург нямали самолети та ги пазели чужди.

ecotronic
02-10-2015, 18:10
Има една приказка - Старо кърпи, конци хаби.
Още по-лошо е когато някой те заставя да правиш това.
А най-лошото пък е в това, че нямаш вече и конци.

Orm
02-10-2015, 18:32
Ето ви малко пропаганда, водещият малко дразни със самочуствието си (все едно той е Путин :) )... ама май так си и трябва http://www.1tv.ru/video_archive/projects/timewilltell/p101522
От 0:30:20 почва втората част за Украйна Сирия и.т.н ако ви е интересно

---------- Post added at 15:32 ---------- Previous post was at 15:23 ----------

Между другото ако някой знае американски или британски подобни предавания да напише, че само някакви откъси намирам

dimitar_vd62
02-10-2015, 19:56
Има една приказка - Старо кърпи, конци хаби.
Още по-лошо е когато някой те заставя да правиш това.
А най-лошото пък е в това, че нямаш вече и конци.

Има още едно кълбенце, Бойко каза че ще изтиска бюджета.Днес гледах интересен репортаж из кулоарите на Парламента - уж имало 2,5 млрд излишък та питат що не дадат на пенсинерите 100-200 лв че и повече коледни надбавки, щото когато нямало им дали 30-40 лв а ся като има логично да им дадат повече от когато е нямало.

---------- Post added at 19:56 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

Иначе спираме полетите на Русия че превозвала оръжие, ми ние какво правим за незаконното правителство на Украйна - http://ria.ru/analytics/20151001/1294768457.html

ecotronic
02-10-2015, 20:15
Тая работа с реанимацията на авиацията ни не става с моментни хрумвания на сутрешно кафе.
Става с дългосрочна стратегия по въпроса.
Първо се решава това дали изобщо ще имаме авиация и ако да, се започва едно дългогодишно, целенасочено, последователно и отговорно работене по въпроса.
Аз лично не виждам в тази държава хора, способни на това.
Виждам само едни кокошкарчета, които живеят на принципа "граби, че сега ти се е паднало".

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

Иначе спираме полетите на Русия че превозвала оръжие, ми ние какво правим за незаконното правителство на Украйна - http://ria.ru/analytics/20151001/1294768457.html

Ми колкото в Украйна правителството е незаконно, толкова и това в Сирия на Асад е законно.

Щом руснаците се откликват на призивите на сирийското правителство, що пък САЩ да не се откликват на тези на украинското?

Дали да не вземем най-накрая да мерим с един аршин?

pavlin
02-10-2015, 20:16
И така вече 25 г. , затова и всичко в страната е в такова състояние.

dimitar_vd62
02-10-2015, 20:18
Асад е избран за президент от народа си, туй че на САЩ им е неудобен е друг въпрос,пък и въобще какво им влиза в работата,Порошенко дойде на власт с преврат.

Имаш ли идея как се избира американския президент.

pavlin
02-10-2015, 20:20
Ми колкото в Украйна правителството е незаконно, толкова и това в Сирия на Асад е законно.

Щом руснаците се откликват на призивите на сирийското правителство, що пък САЩ да не се откликват на тези на украинското?

Чакай сега, Асад не е идвал на власт чрез някакви си Майдани и совалки на руски посланици.

ecotronic
02-10-2015, 20:21
Асад е избран за президент от народа си, туй че на САЩ им е неудобен е друг въпрос,пък и въобще какво им влиза в работата,Порошенко дойде на власт с преврат.

Имаш ли идея как се избира американския президент.

Туй от "братушките" ли го знаеш?

dimitar_vd62
02-10-2015, 20:22
Тая работа с реанимацията на авиацията ни не става с моментни хрумвания на сутрешно кафе.
Става с дългосрочна стратегия по въпроса.
Първо се решава това дали изобщо ще имаме авиация и ако да, се започва едно дългогодишно, целенасочено, последователно и отговорно работене по въпроса.
Аз лично не виждам в тази държава хора, способни на това.
Виждам само едни кокошкарчета, които живеят на принципа "граби, че сега ти се е паднало".

---------- Post added at 20:15 ---------- Previous post was at 20:02 ----------

Щото Украинците нямат законно правителство и съответно договор за военна помощ.Аи на Украйна доставяме оръжие много преди Русия на Сирия, тогава даже дума не се обелваше за намеса нА Русия в Сирия.Кой си ти че да оспорваш избора на един народ.

ecotronic
02-10-2015, 20:24
Чакай сега, Асад не е идвал на власт чрез някакви си Майдани и совалки на руски посланици.

Да, той и Т. Живков стоя на власт десетилетия със 100% от народната воля.

pavlin
02-10-2015, 20:26
Кажи нещо и за Саудитския крал, за британската кралица и пр.

Orm
02-10-2015, 20:27
Туй от "братушките" ли го знаеш?

А ти имаш инфо че Асад е дошъл на власт след преврат ?

ecotronic
02-10-2015, 20:29
Щото Украинците нямат законно правителство и съответно договор за военна помощ.Аи на Украйна доставяме оръжие много преди Русия на Сирия, тогава даже дума не се обелваше за намеса нА Русия в Сирия.Кой си ти че да оспорваш избора на един народ.

Върховната Рада на Украйна избра ново правителство на страната, премиер стана лидерът на партия "Отечество" Арсений Яценюк.

За назначаването на близкия до Юлия Тимошенко Яценюк за министър-председател гласуваха 371 от депутатите.

А ти какво точно разбираш под "законно"?

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:27 ----------

А ти имаш инфо че Асад е дошъл на власт след преврат ?

Не е нужно да има преврат за да бъде един диктатор "законно избран".

pavlin
02-10-2015, 20:32
Да и като гласуваха ето така ги охраняваха .Пък тези които не слушаха ги возеха в контейнери за боклук.

dimitar_vd62
02-10-2015, 20:35
Много добре знаеш какдойде Порошенко на власт.Ся дали 100% са гласували за Асад си е тяхна работа, не наша или на който и да е друг.
Можеш да попрочетеш какво пише Вашингтон пост и да изгледаш видеото на края, интересно защо на стената виси портрет на Асад и защо приветстват Русия.

Пак да попитам - с колко процента народни гласове е избран американския президент.

Orm
02-10-2015, 20:37
Върховната Рада на Украйна избра ново правителство на страната, премиер стана лидерът на партия "Отечество" Арсений Яценюк.

За назначаването на близкия до Юлия Тимошенко Яценюк за министър-председател гласуваха 371 от депутатите.

А ти какво точно разбираш под "законно"?

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:27 ----------

Не е нужно да има преврат за да бъде един диктатор "законно избран".

Първо че източна Украйна не гласува, нямаха право. Второ , явно не си видял какво правеха с депутатите с малко по различно мнение , то не бяха кофи с боклуци , убийства 7 души се "самоубиха", цели партии се забраниха... Това ако е законно гласуване, здраве му кажи. А за Асад наистина не знам как е дошъл на власт

dimitar_vd62
02-10-2015, 20:45
А, забравих линка - https://www.washingtonpost.com/opinions/in-syria-whose-side-is-the-united-states-on/2015/10/01/27163ec4-6875-11e5-9ef3-fde182507eac_story.html

---------- Post added at 20:45 ---------- Previous post was at 20:40 ----------

Още малко размисли от американска страна - http://www.americanthinker.com/articles/2015/10/no_obama_should_not_join_putin.html

ecotronic
02-10-2015, 20:52
Много добре знаеш какдойде Порошенко на власт.Ся дали 100% са гласували за Асад си е тяхна работа, не наша или на който и да е друг.
Можеш да попрочетеш какво пише Вашингтон пост и да изгледаш видеото на края, интересно защо на стената виси портрет на Асад и защо приветстват Русия.

Пак да попитам - с колко процента народни гласове е избран американския президент.

Порошенко е избран с 55 % от гласовете а Асад с 89.

Когато на едни избори някой печели с над 60% и избирателната активност е над 90, аз знам, че работата е гнила.

Ма вие си слушайте балалайка.RU. Там е истината!

Orm
02-10-2015, 21:01
Порошенко е избран с 55 % от гласовете а Асад с 89.

Когато на едни избори някой печели с над 60% и избирателната активност е над 90, аз знам, че работата е гнила.

Ма вие си слушайте балалайка.RU. Там е истината!

Естествено че ти знаеш, само че не отчиташ един факт - не всички народи приемат европейския начин на мислене като единствения правилен. Ти сигурен ли си че знаеш психологията на сирийците ? Какъв е бил алтернативния избор? Има много фактори , които коренно ни отличават от тях. Може пък да им харесва да си имат диктатор... ние от ЕС нали си харесваме диктатора. Дори да не им харесва , Обама или който и да е било друг не би трябвало да казва на сирийците какво да правят , той си има държава за управление.

P.S - Нуланд 2 месеца преди изборите знаеше кой какъв ще е в Украйна... верно не каза само с колко процента ще ги изберат

dimitar_vd62
02-10-2015, 21:07
С колко процента е избран Барак Обама.

ecotronic
02-10-2015, 21:08
Естествено че ти знаеш, само че не отчиташ един факт - не всички народи приемат европейския начин на мислене като единствения правилен. Ти сигурен ли си че знаеш психологията на сирийците ? Какъв е бил алтернативния избор? Има много фактори , които коренно ни отличават от тях. Може пък да им харесва да си имат диктатор... ние от ЕС нали си харесваме диктатора. Дори да не им харесва , Обама или който и да е било друг не би трябвало да казва на сирийците какво да правят , той си има държава за управление.

P.S - Нуланд 2 месеца преди изборите знаеше кой какъв ще е в Украйна... верно не каза само с колко процента ще ги изберат

Обама се бърка в Сирия с благословията на съвета за сигурност на ООН. Забрави ли това? А ако ООН е гнила институция, това вече е бизнес от световна величина.

Виж само как се нареждат нещата:

САЩ и западът не признават изборите в Сирия, но Русия първа ги признава.

Русия не признава изборите в Украйна, но САЩ и западът ги признават.

САЩ и западът не признават кримския референдум, но Русия го признава.

Всъщност на кого му пука къде и кои избори се водят за "законни" ?

Orm
02-10-2015, 21:25
Обама се бърка в Сирия с благословията на съвета за сигурност на ООН. Забрави ли това? А ако ООН е гнила институция, това вече е бизнес от световна величина.

Виж само как се нареждат нещата:

САЩ и западът не признават изборите в Сирия, но Русия първа ги признава.

Русия не признава изборите в Украйна, но САЩ и западът ги признават.

САЩ и западът не признават кримския референдум, но Русия го признава.

Всъщност на кого му пука къде и кои избори се водят за "законни" ?

Така е, на никой не му пука. Но САЩ и запада са признали Асад, дори Сирия си има представител в ООН. САЩ нямат благословията на ООН, няма такова разрешение. Има два начина (по идея) да се намеси една страна във военен конфликт в друга - Решенеие на съвета за сигурност на ООН или молба на дадена държава за помощ. Та , единствените легитимни сили които бомбардират Сирия са руските в момента. А и не забравяй че в Украина все пак става дума за руско малцинство. Всяка уважаваща себе си държава си защитава сънародниците. Ако си забелязал бях постнал едни графики за това коя държава колко бежанци е приела . Стана ми интересно как така Армения е 3-та по брой бежанци, проверих, оказа се че това са сирийски арменци и дори една малка държава си приема сънародниците и им оказва помощ. Ти какво очакваше , най голямата и една от най силните да си ги
изостави ли ? Естествено че ще прави всичко по силите си, а както видяхме силите им никак не са малки .....

dimitar_vd62
02-10-2015, 21:33
Не намерих материал който да доказва че ООН е одобрило ударите на САЩ срещу Сирия. А що е то ООН прочети хронологията.
http://www.blitz.bg/news/article/220589
http://dnes.dir.bg/temite/tag/siria-50596

Или пусни линк в който пише че сащ изпълняват решение на ООН.

ecotronic
02-10-2015, 21:37
Така е, на никой не му пука. Но САЩ и запада са признали Асад, дори Сирия си има представител в ООН. САЩ нямат благословията на ООН, няма такова разрешение. Има два начина (по идея) да се намеси една страна във военен конфликт в друга - Решенеие на съвета за сигурност на ООН или молба на дадена държава за помощ. Та , единствените легитимни сили които бомбардират Сирия са руските в момента. А и не забравяй че в Украина все пак става дума за руско малцинство. Всяка уважаваща себе си държава си защитава сънародниците. Ако си забелязал бях постнал едни графики за това коя държава колко бежанци е приела . Стана ми интересно как така Армения е 3-та по брой бежанци, проверих, оказа се че това са сирийски арменци и дори една малка държава си приема сънародниците и им оказва помощ. Ти какво очакваше , най голямата и една от най силните да си ги
изостави ли ? Естествено че ще прави всичко по силите си, а както видяхме силите им никак не са малки .....

Има резолюция на СС на ООН за борба с тероризма и в частност с ИД. Аз ли да ти я търся или и сам ще се справиш? А това е доста обширно понятие и зад подобни причини са били маскирани намеси в чужди страни неведнъж.
Пак питам - ако това е незаконно, къде спи ООН, което представлява световната общност?

Питам се - ако не беше този Асад, с какво руснаците щяха да обосноват действията срещу ИД в Сирия?

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

Не намерих материал който да доказва че ООН е одобрило ударите на САЩ срещу Сирия. А що е то ООН прочети хронологията.
http://www.blitz.bg/news/article/220589
http://dnes.dir.bg/temite/tag/siria-50596

Или пусни линк в който пише че сащ изпълняват решение на ООН.

Май все още имаш проблем с търсачката :)

http://www.vesti.bg/sviat/blizak-iztok-i-afrika/syvetyt-za-sigurnost-na-oon-prie-rezoliuciia-za-idil-6023175

Ето ти и официалния документ:

http://www.securitycouncilreport.org/atf/cf/%7B65BFCF9B-6D27-4E9C-8CD3-CF6E4FF96FF9%7D/s_res_2178.pdf

Orm
02-10-2015, 21:44
Еко , ако е така ние утре може да метнем 2 бомби в Румъния и да кажем че се борим с терористи... Не става така, има си процедури. А това че те не се спазват от САЩ и понякога сателитите си е съвсем друг въпрос. За това говориха сега за кризата в ООН и че трябвало да се ъпдейтнат (тъй да се каже) нещата.

Трябва си специално разрешение от ООН за използване на въоръжени сили на територията на трета страна. А такава няма.

ecotronic
02-10-2015, 21:49
Еко , ако е така ние утре може да метнем 2 бомби в Румъния и да кажем че се борим с терористи...

Ами аре - едната ти, другата аз, шот нали нямаме авиация :)

Orm
02-10-2015, 21:53
Ами аре - едната ти, другата аз, шот нали нямаме авиация :)

Да, ще трябва на едно-две-три да ги мятаме :)

dimitar_vd62
02-10-2015, 22:10
А с какво американците щяха да оправдаят намесата си в Сирия, ако не беше Асад.Няма доказателства че Асад е използвал хим оръжие.Не става дума че не е използвано.А от кого и по чие нареждане е друг въпрос.

Любо, този документ е от миналата година и се отнася до ИД.Аз питам За това дето САЩ нападнаха Сирия, въпреки че Асад си предаде оръжията на ООН.

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Как се цепят дърва - http://tvzvezda.ru/video/bezcom/content/201509171357-it2z.htm/

---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

Дет има една приказка - стани да седна http://www.imperiyanews.ru/details/e1884b55-faa0-4ad0-aad5-82fad5ad313f

Orm
02-10-2015, 22:18
Ето че и на Петро му показаха правилният избор -
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2314162
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2314189
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2314351

---------- Post added at 19:18 ---------- Previous post was at 19:12 ----------

А ето и колко са неефективни руснаците - http://ria.ru/arab_sy/20151002/1295548355.html

pavlin
02-10-2015, 23:09
Хайде и Ракка даде фира. Три дена бомбят братушките и ислямистите се разбягаха, пък онази ми ти коалиция от 62 държави , вече една година бомби и резултата отрицателен.

nikolaaaay
02-10-2015, 23:47
Казах ти, да си коригираш или аватара, или субскрибта, ма ти явно не вдяваш, че васала не може да е над сюзерена, пък си тръгнал с международна политика да се занимаваш. Бегай си намери що е то "Канцлер пакт", пък тогава бистри политиката и гадните рашки, и прекрасните доморасли предатели и майкопродавци.
Извинете ме. Вие тук /и тримата/ сте международни политици, артилеристи от световна класа и тем подобни безработни капацитети. Къде съм тръгнал аз да споря с вас.

pavlin
03-10-2015, 00:52
Ами бягай да спориш с на баба Злата шурея. Той може и да ти се върже.

ecotronic
03-10-2015, 10:52
Хайде и Ракка даде фира. Три дена бомбят братушките и ислямистите се разбягаха, пък онази ми ти коалиция от 62 държави , вече една година бомби и резултата отрицателен.

Малко рано е за каквито и да били оценки. Не мислиш ли?
Дай Боже, действията на руснаците да дадат бърз и положителен резултат.

Orm
03-10-2015, 12:15
Тия сами се закопават http://edition.cnn.com/2015/10/03/asia/afghanistan-doctors-without-borders-hospital/index.html
Преди няколко дни сватба, сега болница... Онзи ден бяха унищожили 2 багера.... Не мога да разбера какво не им е наред...

dimitar_vd62
03-10-2015, 13:14
Еми стават грешки, то ясно високоточни ама пътьом може да сбърка прозореца, все пак изпитанията се правят на полигон с идеални условия.Освен това оръжията се активират непосредствено преди излитането и доколкото знам им е забранено да се връщат на летището с неизползвани оръжия.Трябва да се освободат от тях пък къде, отговорноста е на пилота.И ако е ришил да ги изсипе над привидно безлюден район пък там некви са си правили пикник е друг въпрос.Така или иначе цивилни нямат работа в район на бойни действия, а тези в населените райони няма как да няма съпътстващи жертви.На документарните репортажи се вижда как щъкат деца и други цивилни из целия град, как да ги избегнеш.Въпроса е да не лаят за съпътстващите грешки на едните щото и на другите се случва.

Багерите може да са от ония дето отвръщат на огъня и после отлитат да презаредят.

Orm
03-10-2015, 16:09
Приятно гледане http://russia.tv/video/show/brand_id/21385/episode_id/1234146/video_id/1385746/
http://www.1tv.ru/

ecotronic
03-10-2015, 21:11
Приятно гледане http://russia.tv/video/show/brand_id/21385/episode_id/1234146/video_id/1385746/

Не го гледах докрай (засега), защото в началото дискусията вървеше стегнато по темата, но след средата много се разводни във всевъзможни посоки.

Интересният и за мен въпрос, който бе поставен бе затова, какво ако ИД не бъде унищожена достатъчно бързо и има възможността да се предислоцира, да речем в Ирак?
А в Ирак Асад няма. При такъв сценарий, какво друго, освен да се коалира с НАТО и остава на Русия, ако иска да продължи войната срещу ИД?

dimitar_vd62
03-10-2015, 21:22
Ирак обмисля вариант до поиска помощ от Русия - http://www.blitz.bg/news/article/278069
http://www.mediapool.bg/irak-potvardi-che-e-sklyuchil-sporazumenie-s-rusiya-iran-i-siriya-news239697.html

Голяма грешка - http://www.moreto.net/novini.php?n=302894&c=03&p=1

А ся де, идвънземните сигурно - http://www.moreto.net/novini.php?n=302852&c=03&p=1

Orm
03-10-2015, 21:34
Не го гледах докрай (засега), защото в началото дискусията вървеше стегнато по темата, но след средата много се разводни във всевъзможни посоки.

Интересният и за мен въпрос, който бе поставен бе затова, какво ако ИД не бъде унищожена достатъчно бързо и има възможността да се предислоцира, да речем в Ирак?
А в Ирак Асад няма. При такъв сценарий, какво друго, освен да се коалира с НАТО и остава на Русия, ако иска да продължи войната срещу ИД?

Ама още от първият ден руснаците казаха че са готови да сътрудничат със всички . Единственият проблем са САЩ в случая , щото съм 200% сигурен че ако не бяха те (и може би англичаните), сега вече щеше да има такава коалиция между ЕС и Русия . Много добре се видя кой какъв се явява в този конфликт , виж как изпищяха турците и саудитите... Абе , ще видим скоро какво ще става

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:33 ----------

Ирак обмисля вариант до поиска помощ от Русия - http://www.blitz.bg/news/article/278069
http://www.mediapool.bg/irak-potvardi-che-e-sklyuchil-sporazumenie-s-rusiya-iran-i-siriya-news239697.html

Голяма грешка - http://www.moreto.net/novini.php?n=302894&c=03&p=1

А ся де, идвънземните сигурно - http://www.moreto.net/novini.php?n=302852&c=03&p=1

Да , Ирак от някоко дни обмисля да покани руснаците , ама те тогава ще стане ебати кашата...

ecotronic
03-10-2015, 21:41
Мда - тия сега ще се разбягат като хлебарки. Поради това е много важно максимално бързо да бъдат изтрити от този свят още докато са в Сирия и после вероятно и в Ирак.
Сирийската пехота не може и няма да се справи с тази задача, колкото и да и помагат.
Това ще е грешката на руснаците, ако не си опекат работата сами.

Каква ирония на съдбата - въоръжени с руско оръжие се зъбят на Русия.

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

А аз няма да се учудя, ако дойде време руснаците да се съюзят с Израел.

Orm
03-10-2015, 22:25
Мда - тия сега ще се разбягат като хлебарки. Поради това е много важно максимално бързо да бъдат изтрити от този свят още докато са в Сирия и после вероятно и в Ирак.
Сирийската пехота не може и няма да се справи с тази задача, колкото и да и помагат.
Това ще е грешката на руснаците, ако не си опекат работата сами.

Каква ирония на съдбата - въоръжени с руско оръжие се зъбят на Русия.

---------- Post added at 21:41 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

А аз няма да се учудя, ако дойде време руснаците да се съюзят с Израел.

Аз точно това мислех че освен с руско оръжие ИД разполагат и с американско такова, и като тръгнат да бягат много екземпляри ще се окажат в руските лаборатории. Това може да една от причините за американската истерия. От друга страна пък , те май не пращат нови оръжия по тия "командировки". Те виж че и руснаците само 3-4 съвременни самолети са пратили . Останалото всичко е колкото да върши работа. То не че не върши де :)

---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:19 ----------

А ето я и лошата новина - http://ria.ru/arab_sy/20151003/1296117362.html

Ето тука НАТО би трябвало да си свърши работата....

ecotronic
03-10-2015, 22:26
Аз точно това мислех че освен с руско оръжие ИД разполагат и с американско такова, и като тръгнат да бягат много екземпляри ще се окажат в руските лаборатории. Това може да една от причините за американската истерия. От друга страна пък , те май не пращат нови оръжия по тия "командировки". Те виж че и руснаците само 3-4 съвременни самолети са пратили . Останалото всичко е колкото да върши работа. То не че не върши де :)

Истерията на САЩ се дължи единствено на осъзнаването на това, че яко си го набиха с ИД.
Ако нещо кардинално не се промени, в близко бъдеще САЩ ще трябва да се примирят с руското владичество в Сирия, Ирак, Иран а по-късно и в Либия и Египет.
Изобщо от арабският свят ще им остане само СА и Кувейт.

Да си помисли човек, че ИД е руски проект :)

Orm
03-10-2015, 22:34
Истерията на САЩ се дължи единствено на осъзнаването на това, че яко си го набиха с ИД.
Ако нещо кардинално не се промени, в близко бъдеще САЩ ще трябва да се примирят с руското владичество в Сирия, Ирак, Иран а по-късно и в Либия и Египет.
Изобщо от арабският свят ще им остане само СА и Кувейт.

Да си помисли човек, че ИД е руски проект :)

Ще видим дали ще устискат руснаците на натиска ...

ecotronic
03-10-2015, 22:39
Ще видим дали ще устискат руснаците на натиска ...

Сега е моментът ЕС да спре да ходи по гайдата на САЩ и да застане до Русия срещу ИД.

http://news.ibox.bg/news/id_1421225760

Orm
03-10-2015, 22:58
Сега е моментът ЕС да спре да ходи по гайдата на САЩ и да застане до Русия срещу ИД.

http://news.ibox.bg/news/id_1421225760

Дано, ама нещо не ми се вярва.

---------- Post added at 19:58 ---------- Previous post was at 19:52 ----------

ООН са готови да признаят бомбардировката на болницата като военно престъпление...

Цъкни 2-та новина

ecotronic
03-10-2015, 23:12
Тия трябва да са били яко дрогирани.
Има си международни конвенции, които не трябва да се нарушават при никакви обстоятелства.

dimitar_vd62
03-10-2015, 23:20
Тия па станаха аверчета - http://ria.ru/politics/20151003/1296207917.html

Orm
03-10-2015, 23:31
Тия трябва да са били яко дрогирани.
Има си международни конвенции, които не трябва да се нарушават при никакви обстоятелства.

Още почти час , след като са разбрали че бомбардират болница са нанасяли удари.... Къде е Обама да каже за цивилните жертви ?!?!? Казвам ти тия от САШ се едно зорлем се осират сами .

---------- Post added at 20:31 ---------- Previous post was at 20:30 ----------

Тоя Барак Хусейнович вече сигурно мечтае за деня на изборите , да се прибира при овцете на баща си....
Трябва да изберат Тръмп та да се успокоят нещата :)

ecotronic
03-10-2015, 23:31

Това ще да е гледната точка на Путин, щото за Обама разлика няма.

А ти на "вие" ли очакваш да се псуват ? :)

Orm
03-10-2015, 23:38
Това ще да е гледната точка на Путин, щото за Обама разлика няма.

А ти на "вие" ли очакваш да се псуват ? :)

Господин президент , вие сте педе...ас ?!?!?

ecotronic
03-10-2015, 23:47
http://i2.wp.com/4.bp.blogspot.com/_pS7sKjlzwFg/SrNmEmR8ddI/AAAAAAAAD48/DZYRqlR0JWA/s1600/1-1-1-putin_obama_hug_1.jpg?resize=383%2C500

http://pbs.twimg.com/media/Bh5AEmbCMAAAPAM.jpg:medium

Orm
03-10-2015, 23:55
Не зпадай в крайности , имат нерешен конфликт в Украйна ... а чакай бе, той май се реши без Бараката

ecotronic
04-10-2015, 00:03
Не зпадай в крайности , имат нерешен конфликт в Украйна ... а чакай бе, той май се реши без Бараката

САЩ все по-малко ще играят в Украйна а на тяхно място ще дойде EC но с доста по-цивилизовани средства.
Русия ще отхапе каквото може от Украйна а останалото ще стане част от EC и така Украйна ще се превърне в нещо подобно на това, която бяха ГФР и ГДР по време на студената война.

Orm
04-10-2015, 00:10
САЩ все по-малко ще играят в Украйна а на тяхно място ще дойде EC но с доста по-цивилизовани средства.
Русия ще отхапе каквото може от Украйна а останалото ще стане част от EC и така Украйна ще се превърне в нещо подобно на това, която бяха ГФР и ГДР по време на студената война.

САЩ ако си седят на острова ще е най добре...

ecotronic
04-10-2015, 00:27
САЩ ако си седят на острова ще е най добре...

Не, няма да е най добре.
Нали видя докъде стигат нещата, когато единият полюс стане прекалено силен?
Няма значение, дали той се казва САЩ, Русия или просто "X".

На този етап на развитие на социалното съзнание, за да живеят хората що годе добре, трябва да има баланс. Т.е - горе долу равностойни полюси.

САЩ стигнаха дотук, защото се поувлякоха. Сега Русия ще извлече за себе си, каквото може и така, докато линията между полюсите се установи някъде другаде.

Orm
04-10-2015, 00:31
Не, няма да е най добре.
Нали видя докъде стигат нещата, когато единият полюс стане прекалено силен?
Няма значение, дали той се казва САЩ, Русия или просто "X".

На този етап на развитие на социалното съзнание, за да живеят хората що годе добре, трябва да има баланс. Т.е - горе долу равностойни полюси.

САЩ стигнаха дотук, защото се поувлякоха. Сега Русия ще извлече за себе си, каквото може и така, докато линията между полюсите се установи някъде другаде.

Гледам че си отписал ЕС като един от полюсите ... :)

ecotronic
04-10-2015, 00:37
Гледам че си отписал ЕС като един от полюсите ... :)

Силно се надявам да е, но на този етап фактите говорят друго. Европа от десетилетия е била демилитаризираната зона между полюсите. Май така ще си остане и занапред, защото е прекалено цивилизована за да стане самата тя полюс.

pavlin
04-10-2015, 20:39
Ето какво се случва на Сирийско-Израелската граница.

https://www.youtube.com/watch?v=yM2WrKDvNvI

Orm
04-10-2015, 22:01
Ходи воювай с тия.....https://m.youtube.com/watch?v=51VFqJIv7B0

VFTI
04-10-2015, 23:33
А на какъв език плещи тоя. Някой знае ли как мога да намеря превод на всичко което говори?

https://www.youtube.com/watch?v=5N8Ah33CViE

dimitar_vd62
04-10-2015, 23:50
А на какъв език плещи тоя. Някой знае ли как мога да намеря превод на всичко което говори?

Отдолу има бутон "ПОКАЗВАНЕ НА ОЩЕ" и ще разбереш основното.

546
05-10-2015, 08:16

Превод не ти трябва-най общо:
Р.К. не плещи,а съвсем спокойно се опитва да обясни на джихадиста срещу него ,че не е на правилния път. Няма да предприеме нищо срещу него (не ,че младежа се притеснява нещо),за да може се върне там откъдето е дошъл и да вразуми колкото се може повече себеподобни. В общи линии се опитва с блага дума да пребори радикалния ислям.

pa4ito
05-10-2015, 15:48

Кликаш на бутончето "субтитри" и имаш превод в ефир на руски....

VFTI
05-10-2015, 17:05
Кликаш на бутончето "субтитри" и имаш превод в ефир на руски....

Не панемая руски. Това е проблема....А вие заливате форума с руски статии и линкове. И за капак "американския" гугъл преводач в 40% от случаите не иска да ми превежда статиите от руските сайтове:notify:

Хванах логиката, чрез преводача, ама ми се искаше по-задълбочен анализ на речта на Кадиров... А езика явно е "чеченски"...ама аз мислех, че той е по-близък в руския от колкото с арабския, а този ме арабееше...

dimitar_vd62
05-10-2015, 18:45
Ако си с Опера отиди на разширения за опера и си сложи -
https://addons.opera.com/bg/extensions/details/translate-4/?display=bg, когато заредиш страницата се появява една лента отгоре с бутон "преведи" само преди това от настройките на разширението му кажи да ти превежда на български.Общо взето добре превежда....в повечето случаи.

Orm
05-10-2015, 22:35
Хусейнович мямя спирка - http://m.ria.ru/economy/20151005/1297170265.html

ecotronic
06-10-2015, 11:13
Хусейнович мямя спирка -http://m.ria.ru/economy/20151005/1297170265.html

Че какво толкова е казал?
Ако ти си търговец и работиш в определен пазарен дял и аз кажа, че няма да ти позволя да пишеш правилата на търговията в тази сфера, това не означава, че ще ти взема химикалките и ще ти отрежа ръцете. На цивилизован език, това означава, че ще се конкурирам с теб и така ще се стремя към това аз да завладея този дял.

Много буквално приемате казаното. Ти и тези от балалайка.RU.

ecotronic
06-10-2015, 12:30
Не е проблем това, какво говорил Обама за глобалната икономика.
Проблем е това, че продължава да снабдява с оръжие опозицията в Сирия.
Това много вероятно ще доведе до инциденти между руски и натовски части. В това е големият проблем а не в няколкосекундното навлизане на руски самолети във въздушното пространство на Турция.

mordohy
06-10-2015, 15:28
Не панемая руски. Това е проблема....А вие заливате форума с руски статии и линкове. И за капак "американския" гугъл преводач в 40% от случаите не иска да ми превежда статиите от руските сайтове:notify:

Хванах логиката, чрез преводача, ама ми се искаше по-задълбочен анализ на речта на Кадиров... А езика явно е "чеченски"...ама аз мислех, че той е по-близък в руския от колкото с арабския, а този ме арабееше...Кадиров е много умен и явно високообразован човек. Включително и на верска основа. Такъв стил на разсъждение съм срещал само в "Апологетика". издание от 1943-та. Съвсем непринудено му обясни нещата и за Духа и за човешката природа на Мохамед и учението му. С няколко изречения стъпка в калта тия, които са го довели до тука. Говореше за предишните водачи, които единият наркоман, а другият пияница и все продажници, както и агенти на ЦРУ. Основният му аргумент беше:....
Внимание!
Къде са им децата?
В Турция, Англия....
Засегна още много интересни теми.

546
06-10-2015, 18:19
Кадиров е много умен и явно високообразован човек. Включително и на верска основа. Такъв стил на разсъждение съм срещал само в "Апологетика". издание от 1943-та. Съвсем непринудено му обясни нещата и за Духа и за човешката природа на Мохамед и учението му. С няколко изречения стъпка в калта тия, които са го довели до тука. Говореше за предишните водачи, които единият наркоман, а другият пияница и все продажници, както и агенти на ЦРУ. Основният му аргумент беше:....
Внимание!
Къде са им децата?
В Турция, Англия....
Засегна още много интересни теми.

Иво,качването на точно това клипче е продължение на бойните действия, но с други средства. Така,че не е нещо повече от елегантна пропаганда или лека манипулацийка- както искаш,така го приемай.
По принцип словото е най-мощното оръжие, а Р.К. го е проумял по трудния начин доколкото са ми разказвали. За съжаление подобни материали едва ли биха променили възгледите на крайно радикалните елементи,но за тях си има други опции.

dimitar_vd62
06-10-2015, 19:57
Шси умра от смях...пак наакани памперси.НАТО предупреждава Русия да не се заиграва с търпението му по повод на второто нахлуване в турското въздушно прастранство.Първо, самолета верно че е МИГ 29 ма е без опознавателни знаци.Молдова си продаде нейните 21 мига на щатите през 97-а....Второ, как аджеба един МИГ преследва 5/пет/ минути 8/осем/ Ф16 и те не могат да му се изплъзнат.Вземат ли те на прицел, или бегаш или приемаш боя....И седнали да размахват пръст....
Ако съм на Путин ще им кажа че всеки самолет без опознавателни знаци ще бъде свалян в зоната на бойни действия и всеки такъв, нарушил въздушното пространство на съседни страни съответно да бъде свалян от тяхната авиация.

ecotronic
06-10-2015, 20:30
А кой каза, че турските самолети са искали да се изплъзнат пък не могли?
Ай да не си фантазираме. Радарно следене не означава непременно прихващане с цел унищожаване.
Ако всяко усещане на радарно следене беше следвано от ответна реакция, сещаш ли се, колко свалени самолети щеше да има?

dimitar_vd62
06-10-2015, 20:39
Между радар на еърбъс и тактически радар има разлика.Пък и как да стрелят по свой/натовски/ самолет.Някой май иска да скара нато и Русия.Абе виж ся ако си в кабината на самолет взет на мушка няма мислиш така.

ecotronic
06-10-2015, 20:44
Е ти пропусна да кажеш, че освен от МИГ - а турските самолети са регистрирали радарно следене и от сирийското ПВО. Това значи ли, че пилотите трябвало да катапултират?

Както и да е - тия инциденти не са безобидни. Трябва да седнат Русия и НАТО и да се разберат за да не идат фира невинни хора.

dimitar_vd62
06-10-2015, 21:20
За сирийското ПВО съм го пропуснал, ама то може да се обясни.Не мога да разбера кой има интерес да пуска необозначен самолет.Руснаците си имат спътници и много добре знаят какво има там.Освен това отношенията им с Турция не са обтегнати че да им проверяват боеготовноста по този начин.Ако го свалят по серийните номера ще се разбере кой е собственика....освен ако не са намесени български джамбази да ги изтрият и да му превъртят километража.Турците пък що не са го свалили, необозначен самолет преследва техни самолети, ми гръмни го.Намирисва нещо работата.По кофти ще е ако такъв самолет от Сирийска територия истреля ракети по турски самолети, те тогава лютеницата е пълна.

Orm
06-10-2015, 22:06
Ето какво правят турците - http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2321750

http://www.1tv.ru/ - 1та новина. И втората :)

stu
06-10-2015, 22:17
Дали турците и нато не надават вой заради изпробването на това:http://rusvesna.su/news/1444151618
Тъй като се дочу, че нещо радарчетата на ф-ките изгаснали и били като мишени на стрелбище!

Orm
07-10-2015, 00:10
Прилича на нашите диалози - https://www.youtube.com/watch?v=mCjAMt3v-Mo

Orm
07-10-2015, 07:48
Е това ако го направят наистина ще е изродщина - http://m.ria.ru/syria_chronicle/20151007/1298007014.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

ecotronic
07-10-2015, 10:39
Дали турците и нато не надават вой заради изпробването на това:http://rusvesna.su/news/1444151618
Тъй като се дочу, че нещо радарчетата на ф-ките изгаснали и били като мишени на стрелбище!

Интересно е с каква цел възнамеряват да го ползват това, при положение, че ИД няма авиация и редовна ПВО.

dimitar_vd62
07-10-2015, 12:48
http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2321750 http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201510070907-175x.htm комшийте какво правят аджеба.

В таз база нямало такъв модел аероплан - http://tass.ru/armiya-i-opk/2319991

Първо осем ,после два, после 10 били, кой кого целел преследвал.....http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2318628

dimitar_vd62
07-10-2015, 13:12
Е това ако го направят наистина ще е изродщина - http://m.ria.ru/syria_chronicle/20151007/1298007014.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201510071121-scx3.htm Сега очаквам онуй лайно Митов да се обади в същия дух.Чудя се Путин що ги бави тия, един масиран десант и всичко ще свърши преди натовските генерали да осъзнаят какво се е случило.

ecotronic
07-10-2015, 13:59
Първо осем ,после два, после 10 били, кой кого целел преследвал.....http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2318628

Абе това е бил Чък Норис с откраднат МИГ 29 :)

Orm
07-10-2015, 14:54
Трябва да видим сирийците с какви самолети разполагат.
А на Чък Норис не му трябва самолет за да преследва някакви си Ф-16

Orm
07-10-2015, 15:50
А работата става още по дебела http://ria.ru/syria_mission/20151007/1298227990.html

Orm
07-10-2015, 17:41
Красота....при това забележете откъде са ги ударили ..... https://www.youtube.com/watch?t=71&v=iMasnaAf_H4
http://www.theguardian.com/world/2015/oct/07/russian-jets-pound-syrian-provinces-in-fresh-wave-of-attacks-says-watchdog

А това не знам до колко е истина - http://liffe-news.ru/news/254-aplodiruem-putinu-stoja-novost-snogsshibatelnaja-vot-i-vs.html

ecotronic
07-10-2015, 18:00
Аз видях само изстрелване на ракети и после компютърна графика на траекториите. Нали снимат ударите и ги показват? Тия що не са ги снимали. Доколкото знам самите крилати ракети също снимат и предават картина. Това що не го показват? Или може би не са толкова високоточни, както твърдят?

Orm
07-10-2015, 18:18
Аз видях само изстрелване на ракети и после компютърна графика на траекториите. Нали снимат ударите и ги показват? Тия що не са ги снимали. Доколкото знам самите крилати ракети също снимат и предават картина. Това що не го показват? Или може би не са толкова високоточни, както твърдят?

Чък Норис е бил зает да прихваща турските самолети и не е успял да документира полета на ракетите

ecotronic
07-10-2015, 18:29
Чък Норис е бил зает да прихваща турските самолети и не е успял да документира полета на ракетите

Yep! :)
Но това не е и нужно. Балайка.RU така добре го разказват, че като го чета, все едно съм там :)

Orm
07-10-2015, 18:41
Yep! :)
Но това не е и нужно. Балайка.RU така добре го разказват, че като го чета, все едно съм там :)

Балалайката поне ти дава някакви аргументи , снимки и доказателства . Банджото пък само плямпа...

dimitar_vd62
07-10-2015, 18:47
Чък Норис не прихваща турски самолети и не бие джихадисти, те сами се удрят в юмрука му, който е от обеднен уран и е високоточен.

stu
07-10-2015, 18:53
И каква стана тя, преди 2 години американците щяха да изстрелват ракетите по Асад, но руснаците им свалиха първите три и те подвиха опашки и се наложи да измислят лъжи, че Израелците си тествали ракетите.Тогава никой не вярваше , че руснаците са им свалили ракетите, и това беше причината за прекратяване на операцията.Сега руснаците има направихна показно как се изпълнява това упражнение-без предварително да се вдига много шум , като според мен целенасочено и демонстративно, избомбиха отрочето на ИД от "вкъщи"! Струва ми се, че отново ще има оставки в ЦРУ за поредното проспано събитие!То вярно , че днес или вчера едно корабче на НАТО се появи в Черно Море, но явно беше сбъркало локвата:)
Къде е сега nikolaaaay със страшният самолетоносач, да разясни ситуацията:), колко изостанали са руснаците, и колко ограмен е военният бюджет на САЩ.Само, че поне според мен не отчита факта, че примерно ако в Русия осъществяването на проект за разработването на нов самолет се отделят 50 милиарда долара, то разработването на подобен проект в САЩ ще трябват минимум 500 милиарда!!!Тази закономерност важи почти за всичките им проекти!

dimitar_vd62
07-10-2015, 19:15
И каква стана тя, преди 2 години американците щяха да изстрелват ракетите по Асад, но руснаците им свалиха първите три и те подвиха опашки и се наложи да измислят лъжи, че Израелците си тествали ракетите.Тогава никой не вярваше , че руснаците са им свалили ракетите, и това беше причината за прекратяване на операцията.Сега руснаците има направихна показно как се изпълнява това упражнение-без предварително да се вдига много шум , като според мен целенасочено и демонстративно, избомбиха отрочето на ИД от "вкъщи"! Струва ми се, че отново ще има оставки в ЦРУ за поредното проспано събитие!То вярно , че днес или вчера едно корабче на НАТО се появи в Черно Море, но явно беше сбъркало локвата:)
Къде е сега nikolaaaay със страшният самолетоносач, да разясни ситуацията:), колко изостанали са руснаците, и колко ограмен е военният бюджет на САЩ.Само, че поне според мен не отчита факта, че примерно ако в Русия осъществяването на проект за разработването на нов самолет се отделят 50 милиарда долара, то разработването на подобен проект в САЩ ще трябват минимум 500 милиарда!!!Тази закономерност важи почти за всичките им проекти!

Ами той един пенсиониран американски генерал от старата генерация каза защо е така, щото в Русия един самолет се прави на едно място, а в щатите се прави в 40 щата щото всеки сенатор трябва да си вземе пая, не мога да си обесня по друг начи как тоя самолет за 50 милрд електрониката му се овлажнявал при дъжд.И тоя самолет имаше доста по-добър конкурент ама нали знайш, който бутне повече той печели конкурса.

pavlin
07-10-2015, 19:20
Много се радвам като кажат че са нанесли "точечний удар". Това, точен ли значи на руски?

Orm
07-10-2015, 19:37
Много се радвам като кажат че са нанесли "точечний удар". Това, точен ли значи на руски?

Не, точен си e точный , точечный e когато не изсипват хиляда бомби на определен квадрат а бият по точно определена цел.... как се казва това на български :) ?

---------- Post added at 16:37 ---------- Previous post was at 16:33 ----------

Ами той един пенсиониран американски генерал от старата генерация каза защо е така, щото в Русия един самолет се прави на едно място, а в щатите се прави в 40 щата щото всеки сенатор трябва да си вземе пая, не мога да си обесня по друг начи как тоя самолет за 50 милрд електрониката му се овлажнявал при дъжд.И тоя самолет имаше доста по-добър конкурент ама нали знайш, който бутне повече той печели конкурса.

Са ша кажат ама САЩ имат самолетоносачи ... Имат ама руснаците се намират там , откъдето могат да стигнат до всеки непослушен , а за САЩ си имат едни други птички. Такак че особена нужда от самолетоносач едва ли има...

dimitar_vd62
07-10-2015, 19:59
Имат самолетоносачи ама нали се сещаш колко пари влизат в съответните корабостроителници и на тия дето убеждават че има нужда от тях.А и важен фактор са мотивите.Едно време привличаха умове които си сбъдваха мечтите да създадат нещо и в лицето на Америка намериха възможност да ги реализират, примерно Вернер фон Браун.Най големи постижения имаха когато Браун и Кели бяха живи, след това вече привлечените умове се мотивираха от парите а не от мечтите си, т.е. продукцията бе посредствена.Руснаците така и не можаха да ги разберат че не парите са най-важни за тях, то за това им се провалиха и санкциите и някои още не могат да го разберат, ама по-добре е да не са в час.

ecotronic
07-10-2015, 20:13
Брех, размечтахте се нещо :)

Както се казва - Ха дано, ама надали.

Да оставим малко време да мине, пък тогава да броим пилците.
Ко ша кажитье? :)

dimitar_vd62
07-10-2015, 20:18
Желязото се кове докато е горещо.

Orm
07-10-2015, 20:19
Желязото се кове докато е горещо.

Или болен на легло се е.... :)

---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:18 ----------

За пилците още е много рано , има 100 неща които могат да се объркат ....

dimitar_vd62
07-10-2015, 20:20
За болните доктора е компетентен....аз съм от е..та страна.

ecotronic
07-10-2015, 20:23
Тия хлебарки няма да изчезнат с мега високоточни удари ако ще и от Марс.

Мащабна сухопътна операция си требе. Само не знам защо руснаците се пънат да твърдят, че няма да провеждат такава, след като е от ясно по-ясно, че такава ще има и от нея ще има само ползи.

Orm
07-10-2015, 20:35
Тия хлебарки няма да изчезнат с мега високоточни удари ако ще и от Марс.

Мащабна сухопътна операция си требе. Само не знам защо руснаците се пънат да твърдят, че няма да провеждат такава, след като е от ясно по-ясно, че такава ще има и от нея ще има само ползи.

Е та някъде четох че сирийците готвят мащабна офанзива

dimitar_vd62
07-10-2015, 20:35
Абе не знам какво се пънат, ама само в Сирия нама да стане, щото оня ден четох че три транспортни самолета с джихадисти и техника кацнали в Либия бягайки от Сирия/откъде имат транспортни самолети или кой ги транспортира/.Да не говорим за Пакистан, Афганистан/където между другото има корпус на НАТО/ някои бивши руски републики.Много мащабни действия трябват.

Orm
07-10-2015, 20:38
Ето - http://tass.ru/politika/2326682
Къде е ония професор дето твърдеше че артилерия не се използва ....

ecotronic
07-10-2015, 20:43
Абе не знам какво се пънат, ама само в Сирия нама да стане, щото оня ден четох че три транспортни самолета с джихадисти и техника кацнали в Либия бягайки от Сирия/откъде имат транспортни самолети или кой ги транспортира/.Да не говорим за Пакистан, Афганистан/където между другото има корпус на НАТО/ някои бивши руски републики.Много мащабни действия трябват.

E аз затова казвам "мащабна". Това означава проведена не само в Сирия и не само от Русия.
Трябва да се поругаят путьовските действия на САЩ и досегашната "коалиция" и да се сформира единен многонационален щаб срещу ИД, който да си координира действията в различни точки от света, вместо да пречи на този, който реално нещо прави.

Нали знаеш, какво се прави за да се премахне една болест? Ликвидират се всичките и огнища. В противен случай тя възниква отново.

Orm
07-10-2015, 20:43

Е първо в Сирия , после в Ирак (те казаха че ако операцията в Сирия е успешна ще "поканят" и те руснаците ) и така една по една трябва да се изчистят държавите от тези хлебарки ...

Orm
07-10-2015, 21:16
http://www.1tv.ru/ .....

ecotronic
07-10-2015, 21:17
В случая говорим само за физическото премахване на тази напаст. Това е само малка част от проблема.
Ако не се промени идеологията на определени кръгове и не се премахнат механизмите заради които възникват терористичните организации, решението, каквото и да е то, ще има само временен характер.

Orm
07-10-2015, 21:33
В случая говорим само за физическото премахване на тази напаст. Това е само малка част от проблема.
Ако не се промени идеологията на определени кръгове и не се премахнат механизмите заради които възникват терористичните организации, решението, каквото и да е то, ще има само временен характер.

Това вече е работа на едни други служби, които трябва да се обучат.

---------- Post added at 18:33 ---------- Previous post was at 18:21 ----------

Значи, САЩ отказват да предоставят данни на руснаците за местоположението на ИД. Оланд предлага армията на Асад да обедини сили със ССА но за сега не могат да намерят представител на ССА с който да го обсъдят.
Добре е а ?!?!?

ecotronic
07-10-2015, 21:36
След тия 26 крилати ракети, очаквам руснаците да пуснат от Сибир няколко междуконтинентални ракети, които да обиколят 2 пъти кълбото и да праснат няколко цеха за пиратки на ИД в Сирия.

:tooth:

dimitar_vd62
07-10-2015, 21:38
http://svpressa.ru/war21/article/133390/?rss=1 Не само Русия ами и Китай щели да атакуват....бе тия в ред ли са, то ясно че нас ама пък чак толкова.

Orm
07-10-2015, 21:38
След тия 26 крилати ракети, очаквам руснаците да пуснат от Сибир няколко междуконтинентални ракети, които да обиколят 2 пъти кълбото и да праснат няколко цеха за пиратки на ИД в Сирия.

:tooth:

Мислиш че не могат ли :) ?!?!? А сега си представи как храбрите украинци "воюват" цели 2 години с Русия....

ecotronic
07-10-2015, 21:39
Видно е това, че САЩ изпаднаха в амок и не знаят вече, какво говорят.

Поне да си мълчат за да не се излагат повече.

Orm
07-10-2015, 21:42
http://svpressa.ru/war21/article/133390/?rss=1 Не само Русия ами и Китай щели да атакуват....бе тия в ред ли са, то ясно че нас ама пък чак толкова.

Е не, там ако пипнат някой от ОДКБ ще има яки шамари...

ecotronic
07-10-2015, 21:44

С Русия и Китай, как да е. Ти чекай да се заканят на македонците.

Те тогава, ке е краят им.

dimitar_vd62
07-10-2015, 22:04
Я щатите решили да бомбят ИД, кой ще влезе първи в столицата на ИД...http://www.yoki.ru/news/news/05-10-2015/446853-0/

Туй ми хареса - "Как известно, у России есть только два союзника - армия и флот. - http://www.pravda.ru/world/asia/middleeast/07-10-2015/1277346-syria-0/?from=smi2

Orm
07-10-2015, 22:10
А Путин си играе хокей :) и вкарал 7 гола - http://ria.ru/tv_sport/20151007/1298436499.html

fade
07-10-2015, 22:12
Господ да я "поживи" баба меркел (умишлено с малка буква)
Какво ни докара в Гейропа... (http://www.blitz.bg/news/article/366288)

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

А Путин си играе хокей :) и вкарал 7 гола - http://ria.ru/tv_sport/20151007/1298436499.html

Е... тя зарята нощес по повод рожденият ден мина, ся що да не си поиграе хокей ;)

Orm
07-10-2015, 22:19
Господ да я "поживи" баба меркел (умишлено с малка буква)
Какво ни докара в Гейропа... (http://www.blitz.bg/news/article/366288)

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

Е... тя зарята нощес по повод рожденият ден мина, ся що да не си поиграе хокей ;)

Не са само това, имаше и едни красавци дето позираха с отрязани глави, един дето беше запалил труп за да се грее... има много интересни екземпляри...

dimitar_vd62
07-10-2015, 22:20
Опааа - http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/10/07/n_7745573.shtml?908890

Orm
07-10-2015, 22:32
Опааа - http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/10/07/n_7745573.shtml?908890

Е да , ама точно това е кофтито че ако се бяха обединили за месеци щяха да ги изкоренят. А така всеки си върти номерата и не могат да се разберат кой кого трябва да бомби , па не дай си боже някоя грешка стане .... наща авиация няма да ни спаси ...

https://scontent-ams3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlp1/v/t1.0-9/12140556_10203156544994727_5328757841963864945_n.j pg?oh=4674ec03caf851c7ec691bc03ee08dff&oe=568C8062

pa4ito
07-10-2015, 22:54
Понеже стана дума по-назад за разликата в самолетите, аз като по-прост направих леко проучване и разбрах следното: американците залагат само на електроника, докато руснаците по-малко на електроника, повече на хидравлика. Откъдето идва разликата в цената. Идеята е, че в американския самолет ти решаваш, че ще завиеш рязко и електрониката върши 90% от всичко. При руския самолет трябва пилотът да съобразява много фактори и да барне много подвижни части, за да го осъществи. Поради което, за да летиш на американския самолет трябва да си едва ли не добър геймър, докато при руския трябва да си много добър пилот, едва ли не гений. Лошото при руснаците е, че влагат много средства и усилия за обучение на пилотите и ако ти претрепят пилота, не се знае следващия дали ще е толкова добър. Лошото при американците е, че заради електрониката техните пилоти не са толкова добре обучени.
Руснаците подготвят пътя на сирийската пехота само с авиоудъри и такива от флота. Те не са използвали наземна артилерия досега. Аз лично се съмнявам, че ще я ползват, защото по-трудно се изтегля за разлика от авиацията.
Това за Красухата е интересно, но според мен на клипчето не е тя, а нещо от сорта на Москва 1. А и логически погледнато няма смисъл да сложиш на твоето летище комплекс за радиоелектронна борба, който "ослепява" самолетите. По-скоро е нещо "пасивно"

Orm
07-10-2015, 23:15
Не ставаше дума за руска артилерия , сирийската армия си има своя , и в статията дето я постнах пишеше че ще нападат след авио и артилерийска подготовка...

За самолетите не знам кой на какво набляга но знам че не съм виждал фигури от висш пилотаж на американските ВВС. Ако това което си написал е така , то би трябвало да е фасулска работа...

pa4ito
07-10-2015, 23:24
Не ставаше дума за руска артилерия , сирийската армия си има своя , и в статията дето я постнах пишеше че ще нападат след авио и артилерийска подготовка...

За самолетите не знам кой на какво набляга но знам че не съм виждал фигури от висш пилотаж на американските ВВС. Ако това което си написал е така , то би трябвало да е фасулска работа...

Там е работата, че не е фасулска работа, защото обикновено в бойна ситуация не се използват и електрониката не е "научена"... :)

Orm
07-10-2015, 23:30
Там е работата, че не е фасулска работа, защото обикновено в бойна ситуация не се използват и електрониката не е "научена"... :)

Чакай са , как да не се използват, нали целта на тези изпълнения е да се окажеш зад този който те преследва.
Ма то така и така вече "dogfight" е много малко вероятен...

pa4ito
07-10-2015, 23:43
Чакай са , как да не се използват, нали целта на тези изпълнения е да се окажеш зад този който те преследва.
Ма то така и така вече "dogfight" е много малко вероятен...

Целта е да свалиш противника, пък как ще стане е друга бира. Но колкото по-просто, толкова по-ефективно ;)

Orm
07-10-2015, 23:47
Целта е да свалиш противника, пък как ще стане е друга бира. Но колкото по-просто, толкова по-ефективно ;)

Ма то и ракетите на руснаците хвърчат от по далече :) Не знам има си колеги тука дето са по близки към тази тема (само че не мога да се сетя кои точно) , та те ще кажат.

mordohy
08-10-2015, 01:51
Pa4o, чел си това, което се приказва от много години. Истината е, че след МиГГ -25 включително, руските догонват американските по набиване на електроника, но никога безцелно, както е при американските. Те залагат на по-голяма живучест и за това системите им за управление са тройно и петорно подсигурени.
От СУ-27 тръгва ново поколение самолети с променлив вектор на тягата.
Именно това е стожерът на всички следващи самолети на Русия и го копират в много отношения.
Отчетено е, че не е в силите на човешкото същество да се справя с всички променливи и за това има много сериозна електроника, която управлява двигателя, соплата, задкрилките, елероните и каквото още има.
Има още една особеност.
Цялата руска техника е подчинена на издръжливост при всякакви условия. Освен това самолетите им се правят в конструкторски бюра, а не от отделни фирми. Това означава че дори оръжейниците са наясно с проблемите на авиониката например. Ето защо Раптора е пълен ташак и вече даже започнаха да му слагат бомби извън фюзелажа.
Ще рече, че от ездитен ат са го снизили до най-обикновено муле. Пълен провал.
Американците се докопаха до МиГГ-29 и се оказа, че са се осрали много лошо. Тоест просрали са около един и половина трилиона долара (1 500 000 000 000 ), за Стелт, а старите радари на Миговете си ги виждат перфектно и то на големи дистанции.
Радарът също е електроника и то много сериозна.
Изобщо има много митове.

Orm
08-10-2015, 02:01
САЩ настояват руснаците да влезнат в коалицията http://m.ria.ru/world/20151007/1298470214.html?rubric=sys_daynews&sort=sortkey

mordohy
08-10-2015, 03:39
Тоест да са под контрол.
Май няма да стане.

ecotronic
08-10-2015, 10:03
Пачо, информацията ти за ръчното управление при руските самолети касае по-стари модели. Вярно е, че американците първи въведоха управление от тип Fly By Wire - най вече заради F117, който поради формата си има невероятно лоша аеродинамика и практически е невъзможно да лети, ако не се управлява по този способ. Руснаците също от доста време прилагат тази технология не за друго а за да облекчат пилота и да защитят машината от повреди в следствие на неадекватни действия от негова страна.

ecotronic
08-10-2015, 10:59
По въпроса с "пребоядисаните бежанци"......

Това за което става на въпрос, винаги възниква в подобни ситуации. Службите (НСО, полиция, разузнаване) са тези, които трябва да си свършат работата.

За останалите не знам, но в полицията ни се вихри невероятна аматьорщина. Последното доказателство за това, лично аз придобих покрай скорошната история с онези куфари пред Пирогов (http://news.ibox.bg/news/id_564300553).

Ако на някой му е интересно, мога да обясня подробности.

dimitar_vd62
08-10-2015, 11:08
Понеже стана дума по-назад за разликата в самолетите, аз като по-прост направих леко проучване и разбрах следното: американците залагат само на електроника, докато руснаците по-малко на електроника, повече на хидравлика. Откъдето идва разликата в цената. Идеята е, че в американския самолет ти решаваш, че ще завиеш рязко и електрониката върши 90% от всичко. При руския самолет трябва пилотът да съобразява много фактори и да барне много подвижни части, за да го осъществи. Поради което, за да летиш на американския самолет трябва да си едва ли не добър геймър, докато при руския трябва да си много добър пилот, едва ли не гений. Лошото при руснаците е, че влагат много средства и усилия за обучение на пилотите и ако ти претрепят пилота, не се знае следващия дали ще е толкова добър. Лошото при американците е, че заради електрониката техните пилоти не са толкова добре обучени.
Руснаците подготвят пътя на сирийската пехота само с авиоудъри и такива от флота. Те не са използвали наземна артилерия досега. Аз лично се съмнявам, че ще я ползват, защото по-трудно се изтегля за разлика от авиацията.
Това за Красухата е интересно, но според мен на клипчето не е тя, а нещо от сорта на Москва 1. А и логически погледнато няма смисъл да сложиш на твоето летище комплекс за радиоелектронна борба, който "ослепява" самолетите. По-скоро е нещо "пасивно"

Така е, обаче липсата на компютър който да върши работата вместо тебе в известен смисъл е предимство.Защото като мръднеш джойстика на ляво примерно рязко казваш на компа че искаш остър вираж и той го прави, но преценява че натоварването става голямо и го прави безопасно,ако не се лъжа е огпаничен до 9 же претоварване при виражите, докато на руските самолети като мръднеш щурвала оня завива се едно правиш обратен завой на ръчна,демек трее имаш гоуеми топки при претоварванията, което в един въздушен бой е предимство.То затова един американски пилот каза че ф-ката е като лимузина а мигът като спортна кола.Според мен е кофти да искаш да направиш нещо, а машината да вземе решение как да го направи....грубо казано ще си неприятно изненадан.Ф-ката има три компютъра и без тях е невъзможно да лети, не си спомням колко пъти в секунда оперението коригира полета.То принципно заради стелт формите ли какво ли съвременните самолети са като летящи тухли.Виждането на американците е че засичаш и сваляш противника много преди визуалния контакт което праща преките въздушните боеве в историята.Пък и на свръхзвукови скорости не можеш да правиш пряк въздушен бой, просто нама самолет като констукция който да издържи остър вираж при такава скорост.Руснаците явно имат други виждания по въпроса, пък и те принципно карат на 2-3 водки и претоварването не им действа :grin:....особености на руския висш пилотаж.

ecotronic
08-10-2015, 12:30
Така е, обаче липсата на компютър който да върши работата вместо тебе в известен смисъл е предимство.Защото като мръднеш джойстика на ляво примерно рязко казваш на компа че искаш остър вираж и той го прави, но преценява че натоварването става голямо и го прави безопасно,ако не се лъжа е огпаничен до 9 же претоварване при виражите, докато на руските самолети като мръднеш щурвала оня завива се едно правиш обратен завой на ръчна,демек трее имаш гоуеми топки при претоварванията, което в един въздушен бой е предимство.То затова един американски пилот каза че ф-ката е като лимузина а мигът като спортна кола.Според мен е кофти да искаш да направиш нещо, а машината да вземе решение как да го направи....грубо казано ще си неприятно изненадан.Ф-ката има три компютъра и без тях е невъзможно да лети, не си спомням колко пъти в секунда оперението коригира полета.То принципно заради стелт формите ли какво ли съвременните самолети са като летящи тухли.Виждането на американците е че засичаш и сваляш противника много преди визуалния контакт което праща преките въздушните боеве в историята.Пък и на свръхзвукови скорости не можеш да правиш пряк въздушен бой, просто нама самолет като констукция който да издържи остър вираж при такава скорост.Руснаците явно имат други виждания по въпроса, пък и те принципно карат на 2-3 водки и претоварването не им действа :grin:....особености на руския висш пилотаж.

Митак, това с пилота на 2 водки и липсата на компютър, което било предимство са някакви свободни съчинения по темата.

От 1985 - та насам (при СУ-27) руснаците внедряват и ползват въпросната технология (FBW). Ся друг е въпросът, ако в определени ситуации "вадят бушона на ABS-а", ма това вече са градски легенди.

dimitar_vd62
08-10-2015, 13:14
Говорех за мига не за сутата и новите им самолети.А и като гледам кадри от кабината на су мога се досетя че имат и други варианти.По същество компютъра пак си управлява хидравлика, пък кой вади бушона на абс не знам.А щом американски пилот директно сравнява двата самолета по пилотаж се доверявам на неговото мнение.Гоино е да караш s-класа ма да са накефи с ламбо никой не отказва.Тва за водката не е измислица/но не твърдя че е ежедневие/ Някога на летището в Добрич съм виждал как удрят по един екс и са мятат в миговете, буквално, те са вече във въздуха а оная от кулата още плямпа за рулиране и тем подобни.Предполагам че и в насрещното карат.А кат се качи в кабината техниците се разбягват щото не знаят дали няма да отлепи с мръсна газ от място.Хулигани са.Ся Путин може да е въвел някъв ред.
На един празник на ВМФ имаше демонстрации в морето гостуваха руски самолети и кораби, за празника щяха да правят изпълнения, всички гледат към морето щото по мегафоните съобщиха че оттам ще дойдат, идиотите дойдоха от към хотел Чарно море в бръснещ полет, няма са учудя ако са минали на нивото на последните тераси на хотела.Първо се чу съскане после грохота ти изкарва ангелите.Туй бяха миг 25.Минаха един два пъти и изчезнаха после други правеха въздушен бой малко фигури, един мина със свръхзвукова скорост, корабите хвърляха противолодъчни бомби, баси първо го усещаш с краката си после чуваш тътена и изригва, стреляха по плаващи мишени.Бяха изкарали всичко живо от водата освен рибите.Някъде около 80-те беше шоуто.От тогава не се имало такова нещо, само заря....поне аз не си спомням.Май се отказаха заради щетите по дъното.Трябваше и десант да има с хилекоптер на плажа ма в последния момент се отказа да каца щото някой като писал програмата не е мислил как се каца на пясък и дали е оправдано да рискуват машината и хората за една демонстрация, ма все пак вдигнаха малка пясъчна буря.

---------- Post added at 13:14 ---------- Previous post was at 13:11 ----------

Изненада - http://ren.tv/novosti/2015-10-08/siriyskaya-oppoziciya-sdelala-sensacionnoe-zayavlenie ми ся САЩ кого ще поддържат и как ще се разберат с руснаците

ecotronic
08-10-2015, 13:27
Изненада - http://ren.tv/novosti/2015-10-08/siriyskaya-oppoziciya-sdelala-sensacionnoe-zayavlenie ми ся САЩ кого ще поддържат и как ще се разберат с руснаците

Не знам, защо това ме кара да си спомня една история затова, как по времето на СССР в Москва се преборили с един досаден проблем.

Били се появили много фалшиви таксита, уж държавни, ама - не. И имало хайки и какво ли не за да ги ловят.
Накрая решили проблема кардинално. Един ден ненадейно издали заповед такситата да не работят.
Де що било такси по улиците го окошарили.

Orm
08-10-2015, 14:04
Ракетите с които щатските самолети трябва да свалят руски без да влизат в бой с тях в сравнение с руските :

САЩ
AIM-152 AAAM - 270 км максимална далекобойност

Русия
Р-37 - 300 км максимална далекобойност
КС-172 - 400 км максимална далекобойност (очаквайте скоро в продажба :) )

Чудя се как ще вземат връх американците , като самолетите им не стават за въздушен бой , а за да пуснат ракета въздух-въздух трябва първо да влезнат в обсега на руските самолети....

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%A1-172

---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

Това ако беше истина според мен щяха да тръбят всички, а не виждам никъде такава новина......

ecotronic
08-10-2015, 15:26
Вместо да пригласят на американските истерични брътвежи за руските действия в Сирия, сега държавите от EC, заедно с Русия, Китай, Иран, Сирия....... трябва да внесат иск в съда в Хага срещу действията на САЩ за генериране на тероризъм.

Тези действия представляват престъпление срещу човечеството, наравно с хитлеризма и холокоста.

Те трябва веднъж и завинаги да бъдат доказани и осъдени!

Orm
08-10-2015, 16:01
Масово преселване на западните звезди :) -
http://ria.ru/culture/20151008/1298813202.html
http://ria.ru/sport/20150925/1281052012.html
http://tass.ru/sport/2264176

ecotronic
08-10-2015, 16:11
Масово преселване на западните звезди :) -
http://ria.ru/culture/20151008/1298813202.html
http://ria.ru/sport/20150925/1281052012.html
http://tass.ru/sport/2264176

Изчакай още малко да се преселят "звездите" и подир тях и ти. Не си забравил за наградата - "домофон", нали? :)

Orm
08-10-2015, 16:21
Изчакай още малко да се преселят "звездите" и подир тях и ти. Не си забравил за наградата - "домофон", нали? :)

Чакам Чарлийз Терон и заминавам и аз :)

pa4ito
08-10-2015, 17:00
Pa4o, чел си това, което се приказва от много години. Истината е, че след МиГГ -25 включително, руските догонват американските по набиване на електроника, но никога безцелно, както е при американските. Те залагат на по-голяма живучест и за това системите им за управление са тройно и петорно подсигурени.
От СУ-27 тръгва ново поколение самолети с променлив вектор на тягата.
Именно това е стожерът на всички следващи самолети на Русия и го копират в много отношения.
Отчетено е, че не е в силите на човешкото същество да се справя с всички променливи и за това има много сериозна електроника, която управлява двигателя, соплата, задкрилките, елероните и каквото още има.
Има още една особеност.
Цялата руска техника е подчинена на издръжливост при всякакви условия. Освен това самолетите им се правят в конструкторски бюра, а не от отделни фирми. Това означава че дори оръжейниците са наясно с проблемите на авиониката например. Ето защо Раптора е пълен ташак и вече даже започнаха да му слагат бомби извън фюзелажа.
Ще рече, че от ездитен ат са го снизили до най-обикновено муле. Пълен провал.
Американците се докопаха до МиГГ-29 и се оказа, че са се осрали много лошо. Тоест просрали са около един и половина трилиона долара (1 500 000 000 000 ), за Стелт, а старите радари на Миговете си ги виждат перфектно и то на големи дистанции.
Радарът също е електроника и то много сериозна.
Изобщо има много митове.

Пачо, информацията ти за ръчното управление при руските самолети касае по-стари модели. Вярно е, че американците първи въведоха управление от тип Fly By Wire - най вече заради F117, който поради формата си има невероятно лоша аеродинамика и практически е невъзможно да лети, ако не се управлява по този способ. Руснаците също от доста време прилагат тази технология не за друго а за да облекчат пилота и да защитят машината от повреди в следствие на неадекватни действия от негова страна.

Е, аз направих диагонално търсене, без особено задълбочаване. И затова писах тук какво съм научил, че да понауча и още нещо ... :)

Orm
08-10-2015, 17:31
Е, аз направих диагонално търсене, без особено задълбочаване. И затова писах тук какво съм научил, че да понауча и още нещо ... :)

Учение - свет, неучение - тьма ..... :grandpa:

dimitar_vd62
08-10-2015, 18:20
---------- Post added at 11:04 ---------- Previous post was at 10:51 ----------

[/COLOR]

Това ако беше истина според мен щяха да тръбят всички, а не виждам никъде такава новина......

Къде очакваш да я постнат, вчера телевизия Европа дава репортаж с интервюта от протест пред руското посолвото да се спряла агресията на Русия в Сирия...западните ще напишат чак когато стане неизбежно щото иначе ще излезе че подържат Асад.Турция взе да плаши че имала алтернативи на руските АЕЦ и газ, САЩ се разбързаха да организират бомбене на Рака че да влязат първи, сигурно за да заметат следите, пътьом чувам че НАТО се събирало на съвещание по отношение действията на Русия, някъде в Европа се провеждат най масовите учения на НАТО,Латвия ли беше искала войски на нато да я пазят та Великобритания щяла да изпраща ротационен корпус....вярваш ли че ще оставят Русия току така да остане в Сирия, щото тогава турските натовски бази остават в клещи, ще контролират Средиземно море и близкия изток щато Иран е с тях, Ирак и той яде попапарата на американците и той ще се присъедини,Египет е проруски настроен ба му се мамата на Израел и на саудитския принц....бас държа че скоро Русия ще бъде провокирана, от Украйна ли, откъде не знам, но на запада му е ясно че ако ще спират Путин то трябва да стане сега, след две години ще е късно.Уж тръбят че се борят срещу ИД а четири години реални резултати няма, не искат да подкрепят Русия ами тя да се присъединяла към тях и може би руските войски очакват да минат под тяхно командване че да не се бъркат...няма как да стане.На Путин му е ясно че ако сега отстъпи това ще е краят, щото влезе ли запада да контролира Сирия и района ще има втора Украйна от ЮГ а арабите който ги хване той ги командва.Така че хапката е много тлъста не само откъм петрол и се опасявам че ще има голям конфликт, ама много голям.И ако не клекне в Сирия ще му спретнат нещо в Украйна да го принудят да влезе в конфликт.

Orm
08-10-2015, 19:27
http://ria.ru/analytics/20151008/1298905105.html - Съветвам ви да я прочетете до карй ...

---------- Post added at 16:27 ---------- Previous post was at 16:26 ----------

Мите , а ето я и новината за ССА http://ria.ru/syria_chronicle/20151008/1298940949.html

pa4ito
08-10-2015, 19:34
Учение - свет, неучение - тьма ..... :grandpa:

Всъщност правилното е "ученЬе свет, а неученЬе тьма", ама няма да се заяждаме за някой и друг "мягкий знак" ... ;)

Orm
08-10-2015, 19:39
Всъщност правилното е "ученЬе свет, а неученЬе тьма", ама няма да се заяждаме за някой и друг "мягкий знак" ... ;)

Ньяма да се заяждаме :)

myato
08-10-2015, 20:13
Говорейки за системи за управление, още от 70-те години на миналия век, съветските самолети ползват полуавтоматични и автоматични такива, както по отношение на авиониката, така и за управление на огъня. При тях първи се въведе интегрираният във визьора прицел и обхват от 360°. Тактическите им радари са с двукратно по-голям обхват от западните аналози. Ракетите са им с по-голям обхват и първи направиха технологията им за следене на целта автономно(стреляш и забравяш).
Въобще, това за руската изостаналост са митове за наивници.
"Зарята" за рождения ден на ВВП беше леко предупреждение към техните "западни партньори" да се упражняват само вербално.

ecotronic
08-10-2015, 20:55
Exx, Dottore,

Като отворя хладилника и гледам 2 ракети "fire&forget", които гарнирани с малко авионика, ще си приготвя за вечеря.

След вечеря ще гледам гледам 3D - модулен далекообхватен радар.

Утре ще си облека новия пилотски костюм, ще си сложа и каската с 360 градусовия визьор, ще се кача в SU - 166 и ще ида на работа.

Да живее техническия напредък!

:cheers:

Orm
08-10-2015, 21:27
Exx, Dottore,

Като отворя хладилника и гледам 2 ракети "fire&forget", които гарнирани с малко авионика, ще си приготвя за вечеря.

Утре ще си облека новия пилотски костюм, ще си сложа и каската с 360 градусовия визьор, ще се кача в SU - 166 и ще ида на работа.

Тази ли ?

http://topwar.ru/uploads/posts/2010-10/1286190911_2010070804.jpg

---------- Post added at 18:27 ---------- Previous post was at 18:21 ----------

Я вижте репортерчето как се изнерви като стана дума за болницата - http://edition.cnn.com/2015/10/08/politics/russian-missiles-syria-landed-iran/index.html

ecotronic
08-10-2015, 21:31
Тази ли ?

Ти подиграваш ли се с мен?

Тази антика са я носили Викингите по времето на колонизирането на Исландия.
Моята е 73 - G - разработка на тюркменистанското ВПБ от 73 - та.

Още е засекретена и ако ти я покажа на снимка, после ще трябва да те убия :)

Orm
08-10-2015, 21:32
Ти подиграваш ли се с мен?

Тази антика са я носили Викингите по времето на колонизирането на Исландия.
Моята е 73 - G - разработка на тюркменистанското ВПБ от 73 - та.

Още е засекретена и ако ти я покажа на снимка, после ще трябва да те убия :)

Хайде са... много по модерна е от хендсфри-то дето ми предлагаше .... :)

ecotronic
08-10-2015, 21:47
Хайде са... много по модерна е от хендсфри-то дето ми предлагаше .... :)

Е хубу де, кат не ти харесва хендсфрито, ще го шитна на Путин.

А теб ще те уредя с последната версия на Йота-домофон с 360 градусов AMOLED имитиращ истинско дърво:

http://snimki.be/store/1/821444329863.jpg

Orm
08-10-2015, 21:50
Така, според CNN 4 руски ракети са паднали на територията на Иран http://edition.cnn.com/2015/10/08/politics/russian-missiles-syria-landed-iran/index.html
........... лошото е че в Иран не знаят за това
http://www.iran-daily.com/

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Е хубу де, кат не ти харесва хендсфрито, ще го шитна на Путин.

А теб ще те уредя с последната версия на Йота-домофон с 360 градусов AMOLED имитиращ истинско дърво:

Само ако таджикистанеца влиза в комплекта...

ecotronic
08-10-2015, 21:59
Е то не че нато-вски ракети не са падали в Горна Баня....
Нали бяха казали 26 ракети по 11 цели? Значи има и за Иран има и за целите в Сирия.
Къв е проблемът?

Orm
08-10-2015, 22:02
Е то не че нато-вски ракети не са падали в Горна Баня....
Нали бяха казали 26 ракети по 11 цели? Значи има и за Иран има и за целите в Сирия.
Къв е проблемът?
:rotfl: Викаш за всички ще има а ?!?!

ecotronic
08-10-2015, 22:15
:rotfl: Викаш за всички ще има а ?!?!

Това пропагандата си е мамата......

И да е вярно, Иран може и да не са разбрали а и да са разбрали, най-вероятно ще си траят.

Накратко - няма лошо САЩ да хвърлят партенката.

Orm
08-10-2015, 22:40
Това пропагандата си е мамата......

И да е вярно, Иран може и да не са разбрали а и да са разбрали, най-вероятно ще си траят.

Накратко - няма лошо САЩ да хвърлят партенката.

Въпроса е руснаците да не се превърнат с времето в САЩ (демек exceptional )

Отговора на руснаците http://tass.ru/politika/2331186

Знаят копеленцата че ако кажат дума руснака ще извади 1 тон доказателства http://ria.ru/world/20151008/1299041800.html

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

И накрая - http://www.1tv.ru/

dimitar_vd62
08-10-2015, 23:38
Заснели полет на крилати ракети с телефон - https://www.youtube.com/watch?v=3yiSQuqpWpI
Обръщение на опозицията в Сирия към Путин, баси препарираните - https://www.youtube.com/watch?v=cXmilkHJTvk

myato
09-10-2015, 09:01
Exx, Dottore,

Бе за ядене идват малко "дървени"...
Виж за транспорта си за завиждане :grin:

Така, според CNN 4 руски ракети са паднали на територията на Иран http://edition.cnn.com/2015/10/08/politics/russian-missiles-syria-landed-iran/index.html
........... лошото е че в Иран не знаят за това
http://www.iran-daily.com/

---------- Post added at 18:50 ---------- Previous post was at 18:49 ----------

Само ако таджикистанеца влиза в комплекта...

Нали знаеш, като правиш заря, някоя ракета може да падне и дето не требе. Като гледах как ги изстрелват на "уволнение":rotfl:

ecotronic
09-10-2015, 10:38
Въпроса е руснаците да не се превърнат с времето в САЩ (демек exceptional )

Отговора на руснаците http://tass.ru/politika/2331186

Знаят копеленцата че ако кажат дума руснака ще извади 1 тон доказателства http://ria.ru/world/20151008/1299041800.html

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

И накрая - http://www.1tv.ru/

До момента - само приказки и нищо повече. Никакви реални доказателства.

Ето малко размишления по въпроса:

Cruise missiles are particularly difficult technology, flying many hundreds of miles at high speed, often automated. Early American cruise missiles also crashed often, requiring many years of testing and refining before they worked as well as they do now, and the Russian land-attack cruise missiles here are recently developed.

This is a helpful reminder of a fact that is often forgotten in Washington but is remembered all too well in Moscow: The Russian military is formidable, but it is a generation or more behind American forces. After a week of hyperventilating American coverage of Russia's Syria intervention, this should be a reality check.

Не е за пренебрегване и коментарът на руски експерт:

"We are basically novices in this type of war," said Ruslan Pukhov, a defense expert and director of the Moscow-based Center for Analysis of Strategies and Technologies, in an interview. "And when you are a novice, you are doomed to commit some kinds of mistakes. Hopefully not deadly ones, but obviously there is a risk of casualties."

Източник (http://www.vox.com/2015/10/8/9482023/russia-missiles-iran-crash).

Ето това е някакво макар и неясно доказателство:

http://wbt.com/russian-cruise-missiles-crash-in-iran-en-route-to-syria/

http://oyannews.com/%D8%AA%DA%A9%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%B4%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3/

Orm
09-10-2015, 12:02
До момента - само приказки и нищо повече. Никакви реални доказателства.

Ето малко размишления по въпроса:

Cruise missiles are particularly difficult technology, flying many hundreds of miles at high speed, often automated. Early American cruise missiles also crashed often, requiring many years of testing and refining before they worked as well as they do now, and the Russian land-attack cruise missiles here are recently developed.

This is a helpful reminder of a fact that is often forgotten in Washington but is remembered all too well in Moscow: The Russian military is formidable, but it is a generation or more behind American forces. After a week of hyperventilating American coverage of Russia's Syria intervention, this should be a reality check.

Не е за пренебрегване и коментарът на руски експерт:

"We are basically novices in this type of war," said Ruslan Pukhov, a defense expert and director of the Moscow-based Center for Analysis of Strategies and Technologies, in an interview. "And when you are a novice, you are doomed to commit some kinds of mistakes. Hopefully not deadly ones, but obviously there is a risk of casualties."

Източник (http://www.vox.com/2015/10/8/9482023/russia-missiles-iran-crash).

Ето това е някакво макар и неясно доказателство:

http://wbt.com/russian-cruise-missiles-crash-in-iran-en-route-to-syria/

http://oyannews.com/%D8%AA%DA%A9%D8%A7%D8%A8-%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D8%B3%D8%A7%D8%B1%D8%AA-%D8%B4%DB%8C-%D9%BE%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%86%D8%A7%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%B3/

Ето го отговора на Иран

http://m.ria.ru/syria_chronicle/20151009/1299146811.html?rubric=archive

Иначе съм съгласен че стават гафове. Но и да падне някоя ракета едва ли маршрута й е съгласуван през центъра на столицата. Така че жертви не ни трябвало да има...

ecotronic
09-10-2015, 12:23
Ето го отговора на Иран

http://m.ria.ru/syria_chronicle/20151009/1299146811.html?rubric=archive

Иначе съм съгласен че стават гафове. Но и да падне някоя ракета едва ли маршрута й е съгласуван през центъра на столицата. Така че жертви не ни трябвало да има...

Преди Иран или Русия да трябва да дават доказателства затова, че ракети не са падали по пътя до Сирия, следва този който твърди, че са падали да даде и доказателства в подкрепа на твърденията си.

Аз такива до момента не видях. Иначе западните СМИ се скъсват да раздухват партенката.

Това се нарича пропаганда и то от най плоската.

Иначе чисто обективно погледнато, твърдението им би могло и да бъде вярно с оглед на статистиката на отказ при подобна техника.

pavlin
09-10-2015, 19:05
На някой прави ли му впечатление че цена на петрола значително се вдигна след бомбешките на руснаците. Това значи ли че е имало значителен нелегален износ на петрол от Сирия и може би от Ирак чрез разни международни компания. Може и затова да са били бурните протести напоследък.

Orm
09-10-2015, 19:35
На някой прави ли му впечатление че цена на петрола значително се вдигна след бомбешките на руснаците. Това значи ли че е имало значителен нелегален износ на петрол от Сирия и може ни от Ирак чрез разни международни компания. Може и затова да са бурните протест и напоследък.

Чакай са, такива неща не се обсъждат преди приятелите ни от САЩ кажат какво да говорим...

pavlin
09-10-2015, 20:00
Сега си спомням че точно преди бомбешките имаше изказване на руския министър на енергетиката който каза че цените на петрол а ще растат нагоре.

ecotronic
09-10-2015, 21:02
Бе руснаците да не би да ползват психотропни оръжия в Сирия?
Вече гледам, че ИД май е минала на страната на Асад :)

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-priblizhava-vtoriya-po-golemina-siriyski-grad-alepo-news240239.html

Мерзавец! :) :

http://presstv.com/Detail/2015/10/09/432620/US-Russia-Syria-psyop

Orm
09-10-2015, 21:32
Бе руснаците да не би да ползват психотропни оръжия в Сирия?
Вече гледам, че ИД май е минала на страната на Асад :)

http://www.mediapool.bg/islyamska-darzhava-priblizhava-vtoriya-po-golemina-siriyski-grad-alepo-news240239.html

Мерзавец! :) :

http://presstv.com/Detail/2015/10/09/432620/US-Russia-Syria-psyop

Не разбрах къде видя че ИД са минали на страната на Асад ...

ecotronic
09-10-2015, 21:40
Не разбрах къде видя че ИД са минали на страната на Асад ...

Ми в статията се казва, че ИД се бие с бунтовнически групировки.
И аз си мисля, че става въпрос за бунтовници от така наречената "умерена опозиция".

"Бойци на "Ислямска държава" са влезли тази нощ в ожесточени боеве с бунтовнически групировки за контрола върху три местности и военна база, контролирана от бунтовниците от 2012 година"

Или има и други бутнари за които не знам?

Та от принципа - Врагът не моя враг е мой приятел, стигнах до заключението, че ИД са се сприятелили с Асад.

Orm
09-10-2015, 21:45
Ми в статията се казва, че ИД се бие с бунтовнически групировки.
И аз си мисля, че става въпрос за бунтовници от така наречената "умерена опозиция".

"Бойци на "Ислямска държава" са влезли тази нощ в ожесточени боеве с бунтовнически групировки за контрола върху три местности и военна база, контролирана от бунтовниците от 2012 година"

Или има и други бутнари за които не знам?

Та от принципа - Врагът не моя враг е мой приятел, стигнах до заключението, че ИД са се сприятелили с Асад.

Ма то точно това е че не се знае кой какъв е. Руснаците от 2-3 дена се обърнали към САЩ да им дадат координати на добрите терористи да не ги бомбят , ония не щат (по скоро не знаят). За това най логичното е нормалните да се съберат с държавната армия с някаква гаранция че след победата над ИД ще има избори с наблюдатели от ООН примерно....

ecotronic
09-10-2015, 21:51
Ма то точно това е че не се знае кой какъв е. Руснаците от 2-3 дена се обърнали към САЩ да им дадат координати на добрите терористи да не ги бомбят , ония не щат (по скоро не знаят). За това най логичното е нормалните да се съберат с държавната армия с някаква гаранция че след победата над ИД ще има избори с наблюдатели от ООН примерно....

Явно в Сирия ситуацията така се е омазала, че само форматиране и преинстал ще я оправи. :)

Orm
09-10-2015, 21:54
Явно в Сирия ситуацията така се е омазала, че само форматиране и преинстал ще я оправи. :)

Ми те това правят :)

Някъде четох че имало около 2000 групировки (не всички са толкова големи като ИД де)

ecotronic
09-10-2015, 22:09
Ми те това правят :)

Някъде четох че имало около 2000 групировки (не всички са толкова големи като ИД де)

Всички те се делят основно на ислямисти и джихадисти.

E, има разбира се и обикновени педерасти, както навсякъде :)

Orm
09-10-2015, 22:09
Всички те се делят основно на ислямисти и джихадисти.

E, има разбира се и обикновени педерасти, както навсякъде :)

Най опасните май са тия последните :)

Ето ти първият освободен град http://www.1tv.ru/

ecotronic
09-10-2015, 22:30
Добра новина!

Дай Боже, още много такива :)

Orm
10-10-2015, 00:11
Махаме санкции.... http://ria.ru/economy/20151009/1299421965.html за сега тези които на нас ни трябват

dimitar_vd62
10-10-2015, 01:32
Хихихи, направо изпитвам оргазъм при мисълта че може да се случи - Въпроса не е дали ще се върнат под крилото на Русия, а дали на Русия и трябват тези източноевропейски "братушки" предатели. - http://regnum.ru/news/polit/1979091.html е ний добре си орязахме клоните, някаква идея ако се разпадне ЕС, така, хипотетично - може би ще се окажем така - http://vbox7.com/play:fe61b21237 щот бръкнахме у дупето на всички около нас.И разширения вариант - http://svpressa.ru/politic/article/132910/?from=sm24

Не им стигал секса на бежанците, жените им останали в къщи!?/баси страхливците/, та да вземат да и м организират хуманитарен секс - http://lifenews.ru/news/163799

Orm
10-10-2015, 15:15
Вярваме и обичаме CNN - http://ria.ru/world/20151009/1299548591.html

Интересно - https://www.youtube.com/watch?v=jV-VGfDcbiQ

Orm
10-10-2015, 19:01
Франсетата бомбят ИД - http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2335503

---------- Post added at 16:01 ---------- Previous post was at 15:59 ----------

Не им стигал секса на бежанците, жените им останали в къщи!?/баси страхливците/, та да вземат да и м организират хуманитарен секс - http://lifenews.ru/news/163799

Да опънат баба Меркел.... Бахти наглите същества...

dimitar_vd62
10-10-2015, 19:44
Тия що не спрат да се излагат - http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201510101717-qzsw.htm

Orm
10-10-2015, 19:58
Тия що не спрат да се излагат - http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201510101717-qzsw.htm

Що, щото не могат да спрат , трябва да си спасяват неспасяемо загубения мит за непобедимата американска армия. Особено след като прехваленото ПРО в Европа проспа залпа от Каспийско море. Това означава че при нужда, "калибър" ще му види сметката на ПРО-то , след което ще литнат по големите събратя .... Булава - та , Войвода - та , Топол -ите и тем подобни....

Orm
10-10-2015, 23:01
Още интересни неща - https://www.youtube.com/watch?v=dmX-ahT3j9k

Orm
11-10-2015, 00:12
http://ria.ru/world/20151010/1299801355.html

И са к'во , да не се окаже че и в Германия няма достатъчно демокрация ?!!?!?!?

pavlin
11-10-2015, 00:15
Ето как коалицията се бори с терористите, като бомби ел. централите на сирийските граждани.

http://rusvesna.su/news/1444495158

fade
11-10-2015, 14:14
US General Wesley Clark
За политиката на САЩ последните 25 години... (http://svetoven.pogled.info/news/68355/Politicheski-prevrat-vav-Vashington-dovede-do-razrushavaneto-na-Blizkiya-iztok?utm_source=more-news)
Оригиналното видео (https://www.youtube.com/watch?v=TY2DKzastu8)

https://pbs.twimg.com/media/CQ55GdCUcAA_dWH.jpg

pavlin
11-10-2015, 16:15
И нещо малко весело.

http://youtu.be/i-CJ4isw7JM

ecotronic
11-10-2015, 16:19
Ето как коалицията се бори с терористите, като бомби ел. централите на сирийските граждани.

http://rusvesna.su/news/1444495158

И защо трябва да не вярваме на казаното от "официални лица, пожелали да останат анонимни" по повод новината за паднали в Иран крилати ракети, но същевременно да вярваме на "The unnamed official (http://www.thestar.com/news/world/2015/10/10/heavy-fighting-in-central-syria-between-army-rebels-as-russia-launches-airstrikes.html)" за двете разрушени електроцентрали?

pavlin
11-10-2015, 16:42
Тази информация доколкото разбрах е потвърдена от щаба на Сирийската армия.

ecotronic
11-10-2015, 16:56
Тази информация доколкото разбрах е потвърдена от щаба на Сирийската армия.

Защо тогава източникът и е анонимен? Бомбардирането на цивилни обекти от страна на НАТО е повод за скандал.
Това е много сериозно обвинение и следва да бъде подкрепено със сериозни доказателства, вместо само с приказки.
Нали Русия е тази, която твърди, че за разлика от САЩ подкрепя твърденията си с факти? Защо и сега не го направи?

pavlin
11-10-2015, 18:04
И това ще стане най-вероятно.

fade
11-10-2015, 20:12
Извънредно интервю на ВВ Путин за В. Соловьев (https://www.youtube.com/watch?v=_X7YOMj-e3Y)

Orm
11-10-2015, 21:27
Видяхте ли колеги каква порнография се разиграва с разследването на MH17?

ecotronic
11-10-2015, 22:10
Какво имаш впредвид?

Не се хаби да даваш линкове към руско-пропагандни сайтове а изкажи своята гледна точка.

Orm
11-10-2015, 22:40
Какво имаш впредвид?

Не се хаби да даваш линкове към руско-пропагандни сайтове а изкажи своята гледна точка.

Ами не съм тръгнал да давам линкове, реших да ви оставя тази забава на вас.
Цитираше се малазийски вестник, който се чудеше защо не са направени пробни полети, химически и физически анализи. Защо се отказват контакти с производителя на "БУК". А доказателствата са им снимки от интернет. Алмаз-антей са направили всичко това но холандците отказват всякакъв контакт. Според пораженията по самолета и направените изчисления ракетата няма как да е дошла от страната на опълченците. Дори не са си направили труда да въстановят самолета по намерените пърчета, което е било задължително при всяко разследване. Поразяващите елементи не съвпадат с тези от "БУК" нито по размер нито по тегло и форма но комисията не счита че това трябва да се.провери.....
Та, може да поразсъждаваме... как така Кери два часа след катастрофата знаеше какво се е случило, а Нуланд беше сигурна че тази версия ще се подтвърди от комисията. Тя по същия начин знаеше че Порошенко ще е президент а Яйцепук премиер на Украина.

ecotronic
11-10-2015, 22:51
Нали преди месеци ти и Русия (:) ) твърдяхте, че лайнерът бил свален от изтребител, най-вероятно украински?
Сега нещо започвате да се съгласявате с версията "ракета земя-въздух" само дето не била "БУК" и онова там с ъгъла...

Да ти кажа право и аз не знам истината.

Но някак съм по-склонен да вярвам на факти, изнесени от експерти от същата националност, като тази на мнозинството от загиналите, отколкото на пряко или косвено заинтересовани страни или на жертвите на тяхната пропаганда.

Orm
11-10-2015, 22:58
Нали преди месеци ти и Русия (:) ) твърдяхте, че лайнерът бил свален от изтребител, най-вероятно украински?
Сега нещо започвате да се съгласявате с версията "ракета земя-въздух" само дето не била "БУК" и онова там с ъгъла...

Да ти кажа право и аз не знам истината.

Но някак съм по-склонен да вярвам на факти, изнесени от експерти от същата националност, като тази на мнозинството от загиналите, отколкото на пряко или косвено заинтересовани страни или на жертвите на тяхната пропаганда.

Ами и аз не знам :) Но ми е странно защо елементарни стандартни проверки не се правят. И тази заинтереаована страна като доказателства взима думите на Кери и снимки от нета. А инфото е от малазийски вестник. Не знам, ще видим на 13-ти