Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• преди с 10лв минавах 80км градско сега едвам 70 и то на изпарения накрая

Comment

• Аз в София с 10лв минавам 68-70км...Сега смених гумите (от 17-ки на 15-ки) и се надявам разхода да ми падне
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
        Дидо ,не мога да разбера що им се вглеждате толкова на тия цени, днес левче, утре 1.02.... Нали виждаш ,че няма нищо нормално в държавата, еле пък цените! Кат не ми харесва изгрибам на някъде и това е. Койт рискува пичели!.: /Или хапва дървото/.
        Еми все се надявам поне веднъж да се случи нещо логично - по-скъпа газ=по-качествена. Или пък обратното. А не всеки път по-скъпо, но за сметка на това смотано...
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Е що пък трябва да ни е хубаво като може да ни е зле
          В интерес на истината аз направих няколко промени и не знам в каква посока да очаквам да се насочи "разхода"... Минах на 15-ки и сложих някакъв спортен JR конусен филтър (добре изолиран да не дърпа горещ въздух)...
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Може би нагоре?!
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Абе да ти кажа чувствам колата по-пъргава така, а и звука от конуса ме кара да я понастъпвам, така че нищо чудно

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Принципно и газта като всяко гориво обича студения въздух, щото е по-богат на кислород.
                0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                Автогаз сервиз-
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                  Абе да ти кажа чувствам колата по-пъргава така, а и звука от конуса ме кара да я понастъпвам, така че нищо чудно
                  При мене е същото положение.
                  И съм си доволен.
                  ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Сега теорията за това, че няма кеф без анти-кеф е на път да се потвърди....

Карам си днес вечерта кротичко, и чакам колата да сгрее до 70 -75градуса и реших да я сръчкам на 2-ра - 3та. Та играя си аз с педала на газта (давам газчица доволно до към 4-5000об. и после отпускам педала), че още не съм се нарадвал на звука от тоз филтър...ахаха и изведнъж при ускорението се чу едно "ПУК". Звука наподобяваше смачкване на кофичка от кисело мляко...
                    Та според мен нещо изпука в колекторите...До колкото бях чел, при газовите инжекциони не би трявало да се получават подобни явления - "да ти гърми в колекторите"....и съответно не се слагат някви "кихалки" и прочие...Но моята взе, че "пукна" днес...Видимо нямам поражения...Колата си работи добре, звучи добре, но ми се ще да разбера следното :
                    От какво може да се е получило това "припукване" ?!? Да не би нещо тоз филтър да гъбарка нещата или по-скоро това пукане е било случайност? Трябва ли да пренастройвам инжекциона, та да е "в час" с филтъра или това няма значение??

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Може да е било в изпускателния колектор
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Ми, не се заигравай бе момче! Кой те кара зорлем да си тормозиш колата. При такива заигравки тя може и на бензин да си пукне/Ако разбира се го е направила/, като я вкарваш в екстремно натоварване няколко поредни пъти от нула. Плюс това се говори ,че не може да направи детонация като при обикновената уредба. Така да върне ,че да изпотроши де що има след мотора, а не че не може изобщо.
                        Автогаз сервиз-

Comment

• И при мен нещо се вдигна разхода! За 20 лв повече от 120км немога да мина. Това е 16.2л./100км а преди си беше в границите на 13-14л/100. А що прекъсва на 4500/об мин. и нагоре недостига газ .На изпарителя пише капацитет 175 КW. Кое е от значение за това прекъсвне!?
                          Alfa156 Against All

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                            Ми, не се заигравай бе момче! Кой те кара зорлем да си тормозиш колата. При такива заигравки тя може и на бензин да си пукне/Ако разбира се го е направила/, като я вкарваш в екстремно натоварване няколко поредни пъти от нула. Плюс това се говори ,че не може да направи детонация като при обикновената уредба. Така да върне ,че да изпотроши де що има след мотора, а не че не може изобщо.
                            Еее РОби, та това Алфата, ако не се ръчне поне веднъж дневно до 4000 5000 оборота няма как...

Днес "пукна" и на бензин сутринта, когато беше още студена (не беше вдигнала и 50 градуса)...Това ме навежда на мисълта, че филтъра нещо "такова" нещата...

FIAT Coupe 16VT

Comment

• Или по-скоро имаш пробив в запалителната система, я бобинка ,я кабелче , я луличка.........пак ремонти!
                              Автогаз сервиз-

Comment

• И аз да се оплача. Смених ангренажа миналата седмица при Румен и според него са тръгнали малките катализатори на ЦФ3-ката. Естествено причината, според него е ГИ. Възможно е газта наистина да е ускорила претаковането на тия катализатори, но по-важното е, че същите стрували към 2000. Та, понеже вече има доста ЦФ3 на газ, ако някой е успял да махне успешно катализаторите, нека пише как. Според Румен не е проста задача. Иначе за задния катализатор, едва ли е проблем да се махне, като му дойде времето.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X