Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Роби, нстройките ми са от БСМ и вече над 2 години нямам грешки и проблеми с газта, обаче сега карам от няколко дни на бенз за профилактика и разлика има. Особено със 100 октанов, колата върви доста по-добре, отколкото на газ. Преди май нямаше чак такава разлика. Чудя се възможно ли е настройките да са се разбъзикали или нещо да се е запушило? Цилиндричния филтър отпред и този на клапана на ГИ са на 12к км. За смяна ли са пак?

п.с. или просто напоследък газта е отврат?!
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Горния е добре да се смени. Но проблема не е от него. При запушване на филтрите знаеш какво става.
      А качеството е обратна пропорционално на цената и тъй като тя се покачва....
      0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
      Автогаз сервиз-
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Роби, можеш ли да ме насочиш къде могат да ми премерят AFR (сместа) ? Ти имаш ли тази възможност да измериш?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Ква смес бе докторе?
          Газоанализ ли искаш?
          Автогаз сервиз-

Comment

• Газ без масло!?

Забелязвам, от почти година,че след развиване на пробката на изпарителя /обикновен за Реното/, вече не капе масло, както беше преди. Някой да ми каже забелязвал ли е такова нещо? За мен е смущаващо за липсата на масло в газта! А вероятно ще е пагубно за мотора!?
            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Или е много суха тази дето си зареждал или като развиеш пробката бръкни с нищо вътре, че отлаганията правят тапичка.
              Автогаз сервиз-

Comment

• тая газ имат ли намерение още да я вдигат днес заредих на лукойл на 1,35 не помня някога да е била толкова

Comment

• Първоначално публикувано от kavalista Покажи съобщение
                  тая газ имат ли намерение още да я вдигат днес заредих на лукойл на 1,35 не помня някога да е била толкова
                  Очакванията са цената да стигне в рамките на 1,50
                  Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                  Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                  Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• нормални ли са тия смотаняци по добре на бензин

Comment

• Първоначално публикувано от sunny2006 Покажи съобщение
                      Очакванията са цената да стигне в рамките на 1,50
                      Цианкалии ти на езика!!!
                      Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                        ОБЩИ ПРИКАЗКИ - ЗА ГАЗТА И ПРОБЛЕМИТЕ
                        айде сега даваите?!?!
                        Ако Модератора прецени да го изтрие!!!
                        Здравейте!
                        преи 1-2 месеца си купих Alra Romeo 156 T.S. 1.8 144kс. с газов инжекцион landirenzo, разхода ми е 9, 9,5/100км.газ. На бутилката ми пише че е 24кг. и с една пълна до горе бутилка карам 410-420км. искам да попитам 24кг. колко точно литра са, защото ас си мисля че бутилката ми е 60л. (или така поне ми казаха като я вземах) и нещо не ми се връзват нещата, някой може ли да ме светнипо подробно за тия работи. чао за сега и предварително благодаря!

Comment

• За пропан -бутан или метан става дума?
                          Пропана се мери в литри а метана в килограми. Но и в двата случая на бутилките има означена масата/в кг./ на празния съд и общия литраж /в литри/на съдовете.
                          Не мога да схвана въпроса ти. Нали като отидеш да заредиш плащаш литри пропан-бутан?
                          Съмнявам се ,че говориш за метан защото няма как да постигнеш такъв пробег.
                          Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                            За пропан -бутан или метан става дума?
                            Пропана се мери в литри а метана в килограми. Но и в двата случая на бутилките има означена масата/в кг./ на празния съд и общия литраж /в литри/на съдовете.
                            Не мога да схвана въпроса ти. Нали като отидеш да заредиш плащаш литри пропан-бутан?
                            Съмнявам се ,че говориш за метан защото няма как да постигнеш такъв пробег.
                            Здравейте!
                            става въпрос за пропан, не мога да разбера съотношението между кг./л. демек 24кг. колко литра гас са, защото още в началото един приятел ми каза че бутилката не е сложена много добре, по точно отвора на бутилката там кадето е поплавака и сондата са нмого изправени (почти под горната кура на багажника) и ми я завъртя и сега почти на 90 градуса. искам да попитам може ли ако сондата не стига до дъното на бутилката да ни остава газ без да се използва до край.

Comment

• За статистиката 24 кг. са около 48 литра пропан-бутан. Само че това дето го пише там е теглото на празната бутилка. Ако бутилката ти е 60 литра, трябва да пълниш около 47-48 литра макс. А пък ъгъла на монтаж на бутилката зависи от сондата и често също го пише.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                                За статистиката 24 кг. са около 48 литра пропан-бутан. Само че това дето го пише там е теглото на празната бутилка. Ако бутилката ти е 60 литра, трябва да пълниш около 47-48 литра макс. А пък ъгъла на монтаж на бутилката зависи от сондата и често също го пише.
                                на някой да му се намира датчик за газова бутилка.

http://file.bg/c77165uiKMn

Comment

Working...
                                X