Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Те са най -малко 20 вида !!!
    0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
    Автогаз сервиз-
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
      Те са най -малко 20 вида !!!
      ще снимам моето да за по нагледо...
      утре ще звънна

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        ......
        п.с. или просто напоследък газта е отврат?!
        По повод на предположението - през уикенда ходих с ланчата от подписа до Словения, пътем зареждах газ в Сърбия и Хърватска. Със сръбската газ карах колкото и в Бг, ама с хърватската /там заредих два пъти, на отиване и връщане/ карах доста повече - от 280км пробегът ми стана 360км, с почти 30% по-голям!

Измерването ми е точно, щото пълних и изпразвах бутилката докрай, като си продължавах на бензин до следващата удобна газстанция. За статистиката - бутилката е 42л, тороидална, и се пълни до 32л.

Изводите за качествата на газта ни може всеки сам да си ги направи...
        Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
        Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

• Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
          По повод на предположението - през уикенда ходих с ланчата от подписа до Словения, пътем зареждах газ в Сърбия и Хърватска. Със сръбската газ карах колкото и в Бг, ама с хърватската /там заредих два пъти, на отиване и връщане/ карах доста повече - от 280км пробегът ми стана 360км, с почти 30% по-голям!

Измерването ми е точно, щото пълних и изпразвах бутилката докрай, като си продължавах на бензин до следващата удобна газстанция. За статистиката - бутилката е 42л, тороидална, и се пълни до 32л.

Изводите за качествата на газта ни може всеки сам да си ги направи...
          ето по подробми смики на моят датчик за гаста, ако някой има в повече или знае от каде мога да си поръчам да свирка.
          http://file.bg/c77202UqYGV

Comment

• върви при някой да ти запои кабелите. иначе сондата трябва да е на 90 градуса.
            точка

Comment

• Мисля че бях виждал някъде в раздела, ама да питам къде правят прегледи на газови уредби и колко струва прегледа /ако може по-близо до Лозенец някъде да ме упътите/
              Мерси предварително
              Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• На "Руй планина" зад Кошарите. Ама не съм сигурен дали имат лиценз...другото е на "Арсеналска" с/у басейна Спартак в сервиза за газови. Зависи какво трябва да се прави от 18 - 50лв.
                Автогаз сервиз-

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                  На "Руй планина" зад Кошарите. Ама не съм сигурен дали имат лиценз...
                  Аз там си правя колата и ги питах, но вече нямат лиценз
                  Ще пробвам долу на спартак, няма нищо да и се прави само да се поднови
                  Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

• Роби, предстои ми евентуална покупка на автомобил с монтиран ГИ - AC STAG, след достатъчно ровене в нета, така и не открих фирма в София да ги монтира или обслужва. Въпроса ми е мога ли да разчитам за подръжка на теб или изобщо на някой в София.И не на последно място как са откъм части и консумативи - има ли всичко т.е.
                    да не са някаква екзотика, и като качество разбира се.

Питам те за всичко това за да не си вкарам някакъв автогол с този ГИ и да се се окаже че няма полза от наличието му.
                    156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
                    TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

• Полска система с доста версии вече. Нямам лични впечатления, но от колега чието мнение ценя знам, че работят добре. Не вярвам да няма кой да ти я подържа в София защото е отдавна на пазара. Не е екзотика. Гледай си нормалните неща при покупката на кола - да си работи добре и на газ и на бензин. Нататък ако има ядове ще го измислим.
                      Автогаз сервиз-

Comment

• Здравейте колеги.Първо за много години, дано тази година е добра за всички.
                        Имам проблем с разхода на газ и се надявам да ме посъветвате нещо.
                        Колата е алфа 145 1.4 TS
                        Газовата уредба е landi renzo с плочка вързана между дебитомера и дроселната клапа.
                        Разхода на газ извън града е 10 л./100 km. , а градско е 26 л./100 km.
                        Живея в Варна. Ходих при двама газаджии, правиха разни експерименти но нямаше полза.Накрая и двамата казаха че не могат да помогнат.
                        Първо предположих че може да изпуска газ, но няма изобщо миризма около колата.
                        Вярно че зимно време разхода се покачва но този ми се струва прекалено висок.
                        Ще бъда благодарен ако някой сподели идея или съвет.
                        Благодаря !

Comment

• ако е 16, е по-нормална цифра. ако наистина е 26, първо върви да ти проверят да не изпуска клапана на газта, но да го видят, като го отвият от изпарителя.
                          точка

Comment

• Миналия ден заредих Газчица, както си му е реда... и мина се не мина... при над 5000об/м от време на време, взе да прехвърля на бензин, все едно е свършила газта... Не винаги... Поне за сега не намирам закономерност. Общо 3-пъти ми го е правила.
                            Филтрите ги смених преди месец, от какво може да е? Ниско налягане? Запушено нещо?

Comment

• Благодаря колега KOLEV. Ще го проверя при първа възможност. Иначе разхода в града наистина е 26 литра а не 16
                              п.п. Изглежда че термостата нe ми е наред.В града не вдига повече от 60 градуса.Предполагам че оказва не малко влияние върху разхода. В същото време обаче извънградско при същата температура на двигателя имам нормален разход 10л./100km.
                              Last edited by atanaskomi; d.m.y г., 18:14.

Comment

• Първоначално публикувано от atanaskomi Покажи съобщение
                                Благодаря колега KOLEV. Ще го проверя при първа възможност. Иначе разхода в града наистина е 26 литра а не 16
                                п.п. Изглежда че термостата нe ми е наред.В града не вдига повече от 60 градуса.Предполагам че оказва не малко влияние върху разхода. В същото време обаче извънградско при същата температура на двигателя имам нормален разход 10л./100km.
                                При мен разходът е 12-14 литра в Сф. и 7,8-11 литра извънградско. 11 е ако гледам да не падам под 140 км/ч.
                                Мисля, че и на мен ми е висок рзхода, а 26 на градско е двойно над нормалното.
                                2014: Deutschland über alles

Comment

Working...
                                X