Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Какво е -Тамона про гас?

Ами ГИ е някакъв латвийски и ме убеждават че е много качествен ама....??? Тук производителя дава някякво инфо http://www.tamona.lt/index_en.php?pa...kategorija=lpg
    156 1.8ts PROGRESSION 98.....EX
    TOLEDO 2.3 VR5 00" PURE SOUND+LPG

Comment

• Първоначално публикувано от vaskoni Покажи съобщение
      Ами ГИ е някакъв латвийски и ме убеждават че е много качествен ама....??? Тук производителя дава някякво инфо http://www.tamona.lt/index_en.php?pa...kategorija=lpg
      Аз съм с такова... Сложих го преди 1-2 месеца - горе -долу... Газаджиите казаха , че е полско... Засега мога да кажа, че съм много доволен и нямам никакви проблеми.... Като свърши газта автоматично преминава на бензин, има лампички на ключа в купето , които показват горе-долу колко газ има в бутилката, а на бутилката има такъв клапан който се изисква сега.... Всичко ми излезе 850лв...
      Last edited by qpwo; d.m.y г., 13:42.
      sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Я да питам аз тези BRC-та добри уредби ли са? Не знам само модела на инжекциона точно кой е. Харесах си щото една 166 3.0 с такова нещо... С 80 л. бутилка.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• И ще смениш кораба майка за неква 166-ца?

ВРЦ имат доста модели ГИ... някой вече не се поддържат дори и от вносителите. Затова винаги Ви казвам:- Не се мятайте на коли с ГИ монтирани навън. Никога не знаеш нито в какво състояние е, нито на колко километра, нито има ли подръжка това в нас. На пазара в БГ има /и излизат/все нови и нови уредби. Било наши или вносни от незнайни краища на света. Практика е, производителите да свалят от подръжка уредби и версии след определено време.
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от qpwo Покажи съобщение
            Аз съм с такова... Сложих го преди 1-2 месеца - горе -долу... Газаджиите казаха , че е полско... Засега мога да кажа, че съм много доволен и нямам никакви проблеми.... Като свърши газта автоматично преминава на бензин, има лампички на ключа в купето , които показват горе-долу колко газ има в бутилката, а на бутилката има такъв клапан който се изисква сега.... Всичко ми излезе 850лв...
            Благодаря ти за отговора,

А усеща ли се някаква разлика във динамиката( в ниските или високите обороти) или разхода спрямо тези на бензин?

Comment

Благодаря ти за отговора,

А усеща ли се някаква разлика във динамиката( в ниските или високите обороти) или разхода спрямо тези на бензин?
              Аз не усещам никаква разлика м/у газ и бензин, но имай предвид , че 166 2.0 по принцип си е малко тромава...
              sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

• Разликата се усеща на големи предавки и високи скорости. Градско няма как да се усети наистина ако газовата е настроена както трябва. Хеле пък ако има и повечко аванс
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Разликата се усеща на големи предавки и високи скорости. Градско няма как да се усети наистина ако газовата е настроена както трябва. Хеле пък ако има и повечко аванс
                  Мии аз тва във подписа го карах 5 г. сЛанди ренцо
                  и тая разлика дето ми я обясняваш я нямаше.Пък и аванса
                  как се дига не знам въртех делкото ама не мърда, ти на твойта как го дигаш аванса? И тази система дето я обсъждаме с колегата а и всички други до колкото знам, нямат възможност за корекция на ъгъл на запалване.

Без да влагам нищо лично, смятам че поста ти беше напълно безпредметен.

Comment

• Чип тунинг му се вика. Така се бута и аванса.

Comment

Пък и аванса
                      как се дига не знам въртех делкото ама не мърда, ти на твойта как го дигаш аванса?
                      Кое делко въртя колега ?
                      Ако говорим за колата от подписа ти Алфа 156 НЯМА с делко .
                      Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                      Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                      Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• То заради тоя аванс са направили TAP-чето. То да ти го бута.
                        А при ГИ това си е вградено и се пипа със софта.
                        Last edited by dobri_g; d.m.y г., 14:48.
                        Lancia Kappa 2000 5.20 145 h.p. 95 г.
                        Alfa Romeo 156 2,4 JTD 136 h.p. EX

Comment

• Първоначално публикувано от dobri_g Покажи съобщение
                          То заради тоя аванс са направили TAP-чето. То да ти го бута.
                          А при ГИ това си е вградено и се пипа със софта.
                          Не разбрах какво точно каза, но аванса при колите с електронно запалване се бута само от бензиновия компютър. Газовия, поне аз не съм чувал да има такива който могат да боравят и с аванс. Въпреки, че предполагам не е сложно да се направи.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                            Не разбрах какво точно каза, но аванса при колите с електронно запалване се бута само от бензиновия компютър. Газовия, поне аз не съм чувал да има такива който могат да боравят и с аванс. Въпреки, че предполагам не е сложно да се направи.
                            ТАП :
                            http://www.aeb.it/products/timing-advance-processors
                            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                            Автогаз сервиз-
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
                              Това за аванс процесор ами е ясно. Не разбрах съкращението. Ама при ГИ кое е вградено не разбрах? Има ли газови компютри с функии да се вържат и към запалването и да управялват? Аз преди да сложа моя ГИ четох доста и разглеждах доста оферти и съм питал и такива газови компютри не ми предложиха никъде. Даже не съм чел никъде да има обсъждано.

Comment

• ТАП - Timing advance processor . По принцип ти е по-нужен когато колата е на метан, ама на мен ще ми е интересно да видя такова нещо вързано на ТС. ако колата е с чип, аванса е бутнат леко и ТАП става безсмислен за пропан-бутан.
                                точка

Comment

Working...
                                X