Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки за газта и проблемите ни

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от robygas Покажи съобщение
    Прекалено ми е дълго , пък и нямам желание да изнасям лекции. Ако искаш ела и ще видя какво мога да направя! Това доколкото знам от колеги е Опел?
    Нямам проблемите описани в този пост... Просто си разсъждавах относно горововпръскващите уредби на Бош и съвместимоста им с пропан-бутановите уредби от трето поколение, просто теория. No problem - край на дискусията! No offence, robygas!
    Last edited by Двигателист; d.m.y г., 01:20.
    Лудия

Comment

• Колега ти питаш питаш а никаде не видях каква е колата и с кой мотор.

Comment

• Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Я да питам аз- какви са горе- долу средните стойности на СО и ламбда коефицента според газ- анализатора? Примерно при бензин, при пропан- бутан, с катализатор, без?
        Роби, повече към теб ми е въпроса, щото знам, че го ползваш това чудо всеки ден.

Ако разбира се няма да издадем фирмена тайна някоя.
        Като съм почнал да пиша - едва ли е тайна!
        За Алфите бензиновите показатели на двата основни ориентира - "СО" и "НС" - съответно се водят за нормални , за по малките кубатури- 0,2 и 50, а за поголемите- 0,5 и 100. При колите с работещ катализатор, се случва СО да е 0, и тогава ориентира е само изгарянето- НС.
        За газовите мотори обикновено се гони -0,5-1,0-СО, и под 300-НС.
        0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
        Автогаз сервиз-
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

• Докторе, Ти и без това нямаш кола, та камо ли да те интересува цената на газта..............
          Автогаз сервиз-

Comment

• Роби..до края на месеца пак ще съм "в играта", така че ще бая да си седи тая цената
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Аз да питам хората с Виале- след каране на газ, на другия ден имате ли проблеми с паленето или празния ход?
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аз да питам хората с Виале- след каране на газ, на другия ден имате ли проблеми с паленето или празния ход?
                мда с паленето винаги пали от втория път или от първия ама с доста въртене на ключа

Comment

• А ако си бил на бензин 2-3 дни, пак ли е така?
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• ми не съм пробвал но като беше свършила газта я карах 15км на бензин и после палеше много бързо също като ми свалиха бутилката за ремонт пак палеше бързо

Comment

• На турбо двигател може ли да се монтира газов инжекцион?
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

• маи точно Виалето може поне така пише

Comment

На турбо двигател може ли да се монтира газов инжекцион?
                          Може, но от по класните.Качвани са у-би и на Би-турбо, и се държат перфектно, само ,че цената е дебела.
                          Автогаз сервиз-

Comment

• А добре, на какво налягане работи инжекциона, качен на турбо двигател? Няма ли налягането на свръхпълнене да стане по-високо от налягането на газта в един момент? Това не мога да си обясня...

Или по-скоро ще си го обясня, ако знам, че редуктор-изпарителя на газовия инжекцион винаги поддържа 1,2 (примерно) бара над налягането в колектора.
                            Last edited by didod; d.m.y г., 11:54.
                            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

А добре, на какво налягане работи инжекциона, качен на турбо двигател? Няма ли налягането на свръхпълнене да стане по-високо от налягането на газта в един момент? Това не мога да си обясня...

Или по-скоро ще си го обясня, ако знам, че редуктор-изпарителя на газовия инжекцион винаги поддържа 1,2 (примерно) бара над налягането в колектора.
                              Той работи горе долу с такова налягане. В случая по важен е дебита !
                              Автогаз сервиз-

Comment

• Роби може ли едно въпросче? На колко километра се сменят филтърите на газова система BiGas, ти си ми я монтирам миналото лято.
                                Alfa Romeo 156 TS 2.0

Comment

Working...
                                X