Известие

Collapse
No announcement yet.

Газов инжекцион на Алфа Ромео 156 2.0 155 коня

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Благодаря колега,
    ще помисля сериозно над въпроса.
    Идеата беше да не прецакам нещо двигателя !!!
    Мерси.

---------- Post added at 12:31 ---------- Previous post was at 12:26 ----------

Благодаря за инфото.
    То на 5 000 - 5 500 оборота, вече говорим за сритване !!!
    Аз си я сритвам, така че ако сложа газ - караме нормално на газ !!!!
    А за сритване - ала самолет ще бъде на бенз !!!
    Така ще стане ли варианта ??????

---------- Post added at 12:33 ---------- Previous post was at 12:31 ----------

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
    За газта с двете ръце. За една смяна на масло (10 000 км) бензина те набутва с над 1000лв. спрямо газта. Ако всички карахме Ферари Калифорния това нямаше да е проблем . .
    Мерси много колега.
    Екшън Мен - Чирпан
    Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

На бенз само за гонки ако искаш. Иначе няма проблем да си караш и да си изпреварваш на газ Абе вземи покарай някоя 156-ца на газ да видиш дали ще ти хареса най-добре
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
        Слагай смело и това е. Тая кола няма да е вечна. А на дали газта ще я скапе за няколко години. Трябва само тези които ти я слагат да ти я настроят много добре. Аз имах малки проблеми с настройката но след 2-рия път всичко направо заспа. Бензин, газ, почти не се усещя разлика.
        Мерси колега,
        за 15 - 20 000 км на година,
        мисля че ще се наложи да сложа газ.

---------- Post added at 12:40 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        На бенз само за гонки ако искаш. Иначе няма проблем да си караш и да си изпреварваш на газ Абе вземи покарай някоя 156-ца на газ да видиш дали ще ти хареса най-добре
        Пробвах на двама мои приатели,
        ами какво да кажа - хареса ми - супер - върви - разхода е нормален.

Тогава бяха мого скъпи газовите инжекциони.
        Сега като гледам има - приемливи варианти.
        Мисля да пробвам, само моя самолет да издържи.
        Ако не, ще вземем нова БЕГАЧКА - 156 2.0 - задължително, пък може и по-големия мотор.

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:40 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Гледам, че си от Чирпан, т.е. твоето градско шофиране си е като извънградско и според мен няма смисъл.

Екс ладата на баща ти е била с карбуратор, а там наистина няма такова значение какво е горивото, плюс това сигурно отдавна е претопена за скрап и сте я карали "колкото издържи". Не вярвам колегата да мисли така по отношение на сегашната си кола
        Здравей колега, работя в Пловдив и всеки ден пътувам по 120 км най-малко.
        Та за това иде реч.
        До сега бяха много пари - газ. уредбите, та сега вече не издържам и съм решил.
        Нямам още собственна бензиностанция.

---------- Post added at 12:45 ---------- Previous post was at 12:45 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Гледам, че си от Чирпан, т.е. твоето градско шофиране си е като извънградско и според мен няма смисъл.

Екс ладата на баща ти е била с карбуратор, а там наистина няма такова значение какво е горивото, плюс това сигурно отдавна е претопена за скрап и сте я карали "колкото издържи". Не вярвам колегата да мисли така по отношение на сегашната си кола
        Здравей колега, работя в Пловдив и всеки ден пътувам по 120 км най-малко.
        Та за това иде реч.
        До сега бяха много пари - газ. уредбите, та сега вече не издържам и съм решил.
        Нямам още собственна бензиностанция.
        Екшън Мен - Чирпан
        Алфа Ромео 156 2.0 155 к.

Comment

Колега... твоя отговор е ясен веднага щом хванеш един калкулатор....
          Даже се чудя какво се чудиш....

Comment

И аз съм на газ от около 2 седмици,също и при мен си задавам въпроса защо несъм го направил това още с покупката!Последно като заредих 110 лв бензин до София и обратно и то с бабешко каране тогава се реших!за вървенето може би съвсем малка разлика във високите но щом си удря прекъсвача 7300 на 4-та предавка няма кво да и мисля!Супер си е а и цената ценатааа 1.10 не е като 2.40 а разхода не е повече от литър отгоре но тва всичко си зависи от десния крак!!!
            alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

120км X 20 дни = 2400км/месец
              2400км Х 10л/100км = 240л Х 2.20лв/л бензин = 528лв
              2400км Х 12л/100км = 288л Х 1.12лв/л газ = 322лв

Тея 200лв все ще им намериш майстора....

Comment

Една сносна газова е около 1100лв,с тези километри които навива на месец може спокойно да почне да работи за него след 4-ри месеца!Аз също навивам по около 2000км на месец а на бензин когато бях 95 несъм слагал никога а 2.50 за бензин си е друга бира,пък и няма разлика в поведението на колата!!!
                alfa romeo 156 1.8ts-спортно окачване!! R.I.P!Now Alfa Romeo 159sw

Comment

Първоначално публикувано от ek6an_men Покажи съобщение
                  То на 5 000 - 5 500 оборота, вече говорим за сритване !!!
                  Аз си я сритвам, така че ако сложа газ - караме нормално на газ !!!!
                  А за сритване - ала самолет ще бъде на бенз !!!
                  Така ще стане ли варианта ??????
                  Колега, съвременните софтуери и уредби имат такива опции, че не можеш да разбереш разлика м/у горивата та ако ще и две турбини да сложиш и да се ръчкаш колкото искаш. Всичко е въпрос на възможности.

П.П. Не можах да се здържа...
                  0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                  Автогаз сервиз-
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777
                    Ами Доко догодина ще разберем колко харчи 3.0 дизел
                    Защото от тогава почва вграждането в 159 на 3.0 JTDm V6 Bi-Turbo 350ps
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=37142&page=7
                    Много ще се радвам да сложат такъв мотор на наследника на 166, даже си мисля, че един бензинов 8-мак повече ще му подхожда, но явно в друга категория клиенти се целят А ако си мислите, че ще е икономичен... Аз в едно съм се убедил, сравнението с икономични и бързи коли е малко като това за хубави и ефтини - има ги, но по-отделно

---------- Post added at 20:17 ---------- Previous post was at 20:15 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD
                    Спор няма, ама дали поддръжката на тва Ауди е колкото на ЖТД-то
                    Колегата наистина трябва спешно да се газифицира, че е мазохизъм да въртиш толкова километри само на бензин.
                    Е сега пък и поддръжката намесваш, то е ясно, че смяната на ремъци е колкото Алфа от Горубляне...
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 23:26.

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD
                      При това положение да, но просто е трябвало да си купиш JTD вместо бензинова и сега нямаше да питаш колко струват уредбите, заслужава ли си т.н.
                      5,5 литра нафта x 2,23 (на толкова зареждах днес) лв. = 12,27 лв. отиване и връщане.
                      А според теб при същото каране какъв ще е разхода с газ?! Може да го сметнеш, пък да не забравиш и да пресметнеш и колко пари ще му струва същото това разстояние и после да не те очуди факта, че примерно е дал 10лв, а ти 12,27лв.
                      Колега, разбери, че при тези цени на горивата, няма по-евтино от газта. Каквото и да правиш, не може да го докараш разхода до толкова ниска цена за км.
                      Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                      Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                      Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Много ще се радвам да сложат такъв мотор на наследника на 166, даже си мисля, че един бензинов 8-мак повече ще му подхожда, но явно в друга категория клиенти се целят А ако си мислите, че ще е икономичен... Аз в едно съм се убедил, сравнението с икономични и бързи коли е малко като това за хубави и ефтини - има ги, но по-отделно
                        Засега ще го гледаме на 159 Q4 и определено ще е истински звяр А за V8-ка и той ще дойде, нали за това сме с Американците

Относно по темата, бензинова кола, която се използва за работа, просто е задължително да е на газчица
                        Виж ако я изкарваш от време на време за кеф, просто си я караш за кеф на бензин, това е! Няма какво да се мисли, при твоя случай е грехота да караш на бензин
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение

Относно по темата, бензинова кола, която се използва за работа, просто е задължително да е на газчица
                          Виж ако я изкарваш от време на време за кеф, просто си я караш за кеф на бензин, това е! Няма какво да се мисли, при твоя случай е грехота да караш на бензин
                          А не може ли за кеф да си ходя на работа с бензинова на газ ???
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 00:19.

Comment

Ами, ако има кой да ми настрой фобоса може би и над 5000 ще върви, но аз го карам ~2000 оборота 90%, 3000 при изпреварвания, и много рядко го сритвам нагоре, трябва да е екстремна ситуацията, но знам, че ако дам до долу газта на газ и се затродни или замисли може автоматично да мине на бензин. Това го направи веднъж само при една С класа...

На мен и моето каране в София ми върши работа, има предостатъчно мощност, при климатик пак върви нормално. Дилемата за другата ми кола ще е огромна бензин/газ или направо дизел, но колата трябва да е до 5г. иначе скоро не бих я сменил.

Не влизам в спорове кой с какво кара и на какво има по-далавера, аз избрах това и реалноста сега е, че на газ е по-евтино, както и да го смятам при извънградско и то аз само до морето ходя при магистрално каране само 130-140, и другаде ~90, ми даде 10, дизела и 5 да ми даде пак на газ е по-евтино. Мислех да взема 166 дизел, но се отказах няма смисъл отново набиване на пари на този етап.

И отново за колегата, най-важно е КЪДЕ и КОЙ ти я монтира, всичко друго е общи приказки.

Успех!
                            sigpic
                            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
                            0889 636 093

Comment

Първоначално публикувано от raiders Покажи съобщение
                              Ами, ако има кой да ми настрой фобоса може би и над 5000 ще върви, но аз го карам ~2000 оборота 90%, 3000 при изпреварвания, и много рядко го сритвам нагоре, трябва да е екстремна ситуацията, но знам, че ако дам до долу газта на газ и се затродни или замисли може автоматично да мине на бензин. Това го направи веднъж само при една С класа...

На мен и моето каране в София ми върши работа, има предостатъчно мощност, при климатик пак върви нормално. Дилемата за другата ми кола ще е огромна бензин/газ или направо дизел, но колата трябва да е до 5г. иначе скоро не бих я сменил.

Не влизам в спорове кой с какво кара и на какво има по-далавера, аз избрах това и реалноста сега е, че на газ е по-евтино, както и да го смятам при извънградско и то аз само до морето ходя при магистрално каране само 130-140, и другаде ~90, ми даде 10, дизела и 5 да ми даде пак на газ е по-евтино. Мислех да взема 166 дизел, но се отказах няма смисъл отново набиване на пари на този етап.

И отново за колегата, най-важно е КЪДЕ и КОЙ ти я монтира, всичко друго е общи приказки.

Успех!
                              Малко офтопик
                              Повярвай някой наистина трябва д ати настрои газовата и аз съм с фобус но имам странното чувство че във високите обороти въври по-добре на газ знам че съм с някакви дюзи бързи и нови 2,6мм пък може и 2,4 да бяха
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
                                Малко офтопик
                                Повярвай някой наистина трябва д ати настрои газовата и аз съм с фобус но имам странното чувство че във високите обороти въври по-добре на газ знам че съм с някакви дюзи бързи и нови 2,6мм пък може и 2,4 да бяха
                                Абсолютно, на газ върви по-добре във високите обороти. Просто е безмислено да се кара на бензин в каквито и да е режими, ако щете и рейсърски...

п.с. В момента и аз съм със същите дюзи, а само ще ти кажа , че по време на пролетния събор миналата година бях с 3.3 милиметрови, нали се сещаш ....
                                Last edited by Доко; d.m.y г., 08:48.

Comment

Working...
                                X