Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - FiatECUscan

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Някой пробва ли версия 3.0.3..? При мен нещо не разпознава коректно ком порта и не мога да се свържа, та си минах на доста стара (2.5.)...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
      Някой пробва ли версия 3.0.3..? При мен нещо не разпознава коректно ком порта и не мога да се свържа, та си минах на доста стара (2.5.)...
      с 3.0.2 си закачам 55-цата, но само грешки могат да се четат от мотроник 1.7, за съжаление. Живи данни не са направили да се мониторират...

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• 3.0.3 работи без проблем.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Аз съм с 3.0.2 няма проблеми.
          Понеже си бях преинсталирал лаптопа , само сложих драйвера за ком=усб порт и всичко тръгна директно.
          Дори си правих около 30 минути логове с пусната висока скорост на опресняване. Нито веднъж не ме е дропило.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            3.0.3 работи без проблем.
            Аз си ъпгрейднах мойта до 3.0.3,пробвах на кола с 2.10.3,но неможах да влезна нещо.Надписа свети в червено,но като описание дават че работи само с Ваг ком кабел,моя е такъв но пак не тръгна.Нямам проблеми с драйвери,защото до последно всичко си работеше.Както и да е,аз и без тва го ползвам много рядко,но все пак ми върши работа понякога,така че ще следя темата за проблеми с най-новата версия
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• В 3-ката има опция за тестване на интерфейса (даже за търсене на интерфейса по ком-портовете), който ми показва latency от 5 до 16 за интерфейса... Това означава ли, че ако си бухна от настройката на ком-порта latency да ми е 6 примерно, няма да имам драми с дропването (защото на старата версия долу вляво на прозореца, където дава някакви съобщения какво се случва, постоянно ми седи червен надпис "Latency too low!", а пък съм си го сложил на най-ниската 1, както е написано в сайта на FES)..?

Comment

• Е тая 3.0.3. Никой ли не я подкара в крайна сметка ? Един ме върти да си я слагам ,че сега съм с 2.8.2 ... преинсталирах и нещо не ебава лиценза ,щот естествено не е оригинален ,а тоя пич може да ми прати само на последната версия лиценз .. та ,да я качвам ли ? Или да си карам със 2.8.2 ...

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                  Аз съм с 3.0.2 няма проблеми.
                  Понеже си бях преинсталирал лаптопа , само сложих драйвера за ком=усб порт и всичко тръгна директно.
                  Дори си правих около 30 минути логове с пусната висока скорост на опресняване. Нито веднъж не ме е дропило.
                  Платена версия ли ползващ? Безплатната те изхвърля на 20мин. Ако не е платената драсни ми моля те 2 реда на ЛС да ми кажеш как става номера. Много ще съм ти благодарен.
                  Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

• Здравейте колеги.
                    Имам едно питане относно модифицирането на кабела.
                    Та, онзи ден ми се налага да гледам АБС на един приятел колата и нъц, не става, пробвам на моята не работи.......
                    Обаче нямах много време на разположение и вчера викам чакай да премеря ключето и точно това на АБС се развалило, преместих го на друго и заработи, мииии то ша кайш, че всеки ден го ползвам та да се развали......
                    Та дали според вас ще има проблем ако запоя АБС И АРбега директно и винаги да си бъдат включени?!!!!
                    То не, че не съм пробвал да са включени всичките едновременно, а и на мой приятел пина за АБС си му е запоен директно и на се е оплакал.....
                    Та дали ще е проблем?
                    sigpic
                    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                    147 JTDm 140-Малката манекенка
                    GT- JTDm 150

Comment

• Да, проблем е. АБС и Двигател става, но към тях и еърбег отиват сигнали на едни и същи адреси и няма да ти познае нищо.

Comment

• Аз имам Алфа 156 98г. 1.8 . Взех си този кабел http://www.programatoribg.com/vagcom/index.htm обаче имам проблеми с FiatECUScan постоянно ми се разпада връзката. Какво ли не правих но нещо не става . Пробвал съм на един лаптоп и на един стационарен комп. Кабела съм го пробвал с AlfaDiag и с UniDiag. С тези програми горе-долу работи . А в AirBag въобще не ме пуска . Пробвал съм и с KWP71 и там при свързване с AirBag ми изписва следното
                        KWP71Diag
                        test version
                        written by SanderQV

DebugScreen
                        COM Port opened
                        Init started
                        Init Ready
                        KeyBytes, count : 5
                        A7
                        86
                        02
                        97
                        9B
                        error rcv wait timeout

ID after 5baud init:
                        no data received
                        Error in Communication
                        Някой може ли да помогне по въпроса ? За FiatECUScan трябва ли да се правят някакви настроики на COM или само с описаните във многото теми по форумите latency да е на минимум , bits per second 9600 .

Comment

• Свали си последните драйвери от ftdichip.com и обнови ФЕС до последната версия.

Comment

Свали си последните драйвери от ftdichip.com и обнови ФЕС до последната версия.
                            Я и аз в тоя ред на мисли да попитам?
                            Защо при бензинките постоянно ме изхвърля а при дизелите няма никакъв проблем!
                            Поздрави!
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Свали си последните драйвери от ftdichip.com и обнови ФЕС до последната версия.
                              И с последните драйвери съм пробвал и с Fiatecuscan 3.2 и пак ме изхвърля .......

Comment

• Купи си хубав кабел тогава

Comment

Working...
                                X