Първоначално публикувано от BlueStorm
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Олекотяване на маховик?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеЗдравейте колеги . Искам да попитам, дали е разумно и безопасно , да се отнеме от теглото на маховика. Става въпрос за алфа 146 1.9 тд . Мераклия съм да направя тази процедура , но не знам дали ще има ефект и дали няма да направя някоя поразия по мотора . БлагодаряALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
-
При дизела е малко кофти тва, виж на бенз е добре.....
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 11:57 ----------
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеПросто без маховика идин ДВГ няма да се върти. Което значи, че олекотяването му намалява инерционния момент на механизма
При положение че тва се прави за повече еластичност на двгто, за какво му е инерция тогава.......
Ти как ще изкачиш на бегом 50 метра байр по лесно - ако си засилен с 20 кмч и имаш 30 кила тежести, или си само по потник....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Та като дойдохте и до бензина, ето темата, да не се повтаря едно и също
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=44269166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеПри дизела е малко кофти тва, виж на бенз е добре.....
---------- Post added at 12:03 ---------- Previous post was at 11:57 ----------
Стига бе......искаш да кажеш че кола с стоков 10 кг маховик ще се наема по бързо от кола с 2 кила маховик.....при положение че оставим празния ход настрана......
При положение че тва се прави за повече еластичност на двгто, за какво му е инерция тогава.......
Ти как ще изкачиш на бегом 50 метра байр по лесно - ако си засилен с 20 кмч и имаш 30 кила тежести, или си само по потник.....
Значи 10кила маховик е големия зор на 140 коня мотор?
То тогава на мен 60кила човек и брадата ще ми тежи на баира
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%B8%D0%BAAlfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
-
Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщениеИ потника ще ми е вповече с твоите сравнения.
Значи 10кила маховик е големия зор на 140 коня мотор?
То тогава на мен 60кила човек и брадата ще ми тежи на баира
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%B8%D0%BA
Comment
-
Първоначално публикувано от drigata Покажи съобщениеГовориш пълни глупости!!!!!!!!!!!!
п.п Неспоря просто си питам.Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеЗначи ти подкрепяш мнението че кола с примерно стандартен маховик 10кг,и се олекоти маховика до 2кг тегло ще се наема по-бързо както е описано по-горе?
п.п Неспоря просто си питам.
Друг е въпроса има ли смисъл при турбо дизел...Mercedes ML 63 AMG 07'
159 TI 2.4JTDm SW 09'
156 2.0 20V Turbo
VW Phaeton 3.0 TDI 09'
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от BlueStorm Покажи съобщениеСамо една забележка - "елемента" който отвежда буталото в Долна мъртва точка е съвсем различен...
... нарича се "работен ход"!Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеЗначи ти подкрепяш мнението че кола с примерно стандартен маховик 10кг,и се олекоти маховика до 2кг тегло ще се наема по-бързо както е описано по-горе?
п.п Неспоря просто си питам.
Finally, you see some frankly unbelievable comments on car forums about lightened flywheels such as "they might make the car faster on the flat but it'll be slower up hills because that's where inertia helps you." Yeah right, heavy things go up hills so much better than light ones. That must be why all those trucks I overtake on the motorway come flying back past me up the next rise and then I overtake them again on the way down. A lightened flywheel has exactly the same effect as making the car lighter - no more no less. It will make the car faster everywhere - up hills, down hills, round my lady's chamber.
Даже са го и сметнали....."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Добре компетентните се изказаха,записвам си час за другата седмица да ми пуснат една стружка на маховика,ще го направя 1 кило,ама се чудя де*а тая турбина дали ще я развъртя някога....Alfa Romeo 146 2.4JTD '00 230hp
Alfa Romeo 166 2.4JTD 175hp FL '04 - на части
Mercedes Benz ML270 CDI FL '03
Mercedes Benz A170 CDI FL '01
Yamaha FZ1 Fazer 150hp '08
Comment
-
До колкото съм слушал от хора, които според мен са доста на ТИ с тунинга - на турбо колите им трябват дори по-тежки маховици...За атмосферките, обаче и аз съм на мнението, че лекия маховик е ПЛЮС...Нагледни доказателства и примери бол (дори и от форума)...
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеДо колкото съм слушал от хора, които според мен са доста на ТИ с тунинга - на турбо колите им трябват дори по-тежки маховици...За атмосферките, обаче и аз съм на мнението, че лекия маховик е ПЛЮС...Нагледни доказателства и примери бол (дори и от форума)...
http://www.facebook.com/VenturaGarage
Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."
Comment
-
Първоначално публикувано от acko88 Покажи съобщениеДобре компетентните се изказаха,записвам си час за другата седмица да ми пуснат една стружка на маховика,ще го направя 1 кило,ама се чудя де*а тая турбина дали ще я развъртя някога....
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%B8%D0%BAAlfa 155 2.0TS 8V '93
sigpic
VW LADAVAGEN '81
CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ
Comment
Comment