Известие
Collapse
No announcement yet.
Измерване на вторичната намотка на бобина
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщениеПрекрасно обяснение
---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеВодя технически дискусии с хора, които са ми на равнището на познание.
Обяснявам технически постановки на хора, които проявяват елементарно възпитание.
Хора, които не проявяват нито първото, нито второто и се държат като пълни селяндури, спрямо мен персонално, отиват в черния ми списък.
Сбогом.
Защо навремето с механичното делко слагаха кондензатор, а не диод,а?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеСамо, че това важи за импулсните стабилизатори
---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:39 ----------
И все пак прочети кога се слага диод. А дали съм селяндур - тук никога не съм нарекъл с поне малко обидна дума. Но като те гледам, как се пъчиш, а не си наясно с електротехниката и електрониката, аз как да те нарека?
Защо навремето с механичното делко слагаха кондензатор, а не диод,а?
Това е поредното ти доказателство за тотално непознаване на електротехниката и приложението и в автомобила.
Имаш много да четеш и да се образоваш по въпроса (ако си способен).
Вместо да ми обясняваш, как се "пъча", ако се държиш малко по-възпитано с мен, мога и аз да ти помогна тази наука да ти стане по-малко мъглява.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКондензатор на първичната страна и сега се слага, за да може, когато електронният ключ прекъсне захранването на първичната намотка, той (кондедзаторът) да се зареди от индуцираното напрежение до около 400V, което пък трансформирано с коефициента на трансформация (около 100) да даде около 40 000 V на вторичната страна за да се получи искрата.
Това е поредното ти доказателство за тотално непознаване на електротехниката и приложението и в автомобила.
Имаш много да четеш и да се образоваш по въпроса (ако си способен).
Вместо да ми обясняваш, как се "пъча", ако се държиш малко по-възпитано с мен, мога и аз да ти помогна тази наука да ти стане по-малко мъглява.
Или я иди се научи как работи блокинг генератор докато пасеш овцете
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНека един селяндур, както ти възпитания написа, те попита какво образуват бобина и кондензатор свързани и последователно, и паралелно. За какво служи кондензатора при делкото с чукче? Каква е идеята да подмагнитиш един магнитопровод и изведнъж да му спреш подмагнитването, т.е. какво става? Ако разтовариш бобината по първична намотка ще получиш ли тези фамозни 40 000V (напрежението на пробив е около 7 000V)
Кондензаторът на делкото се слага за да не искри през, "токоразпределителната група".
По трета точка - ще получиш толкова, колкото генерира бобина с този брой намотки и сечение на проводника, съобразно индуциращото магнитно поле, което е доста по-малко отколкото на вторичната. Банален скапан повишаваш траф са тези бобини.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Форумът определено възвръща старата си здравословна форма.
Липсва само Прасето!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеФорумът определено възвръща старата си здравословна форма.
Липсва само Прасето!Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНа първото му се казва: "трептящ кръг".
Кондензаторът на делкото се слага за да не искри през, "токоразпределителната група".
По трета точка - ще получиш толкова, колкото генерира бобина с този брой намотки и сечение на проводника, съобразно индуциращото магнитно поле, което е доста по-малко отколкото на вторичната. Банален скапан повишаваш траф са тези бобини.
---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:54 ----------
"съобразно индуциращото магнитно поле, което е доста по-малко отколкото на вторичната" - в това сигурен ли си?
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеНека един селяндур, както ти възпитания написа, те попита какво образуват бобина и кондензатор свързани и последователно, и паралелно. За какво служи кондензатора при делкото с чукче? Каква е идеята да подмагнитиш един магнитопровод и изведнъж да му спреш подмагнитването, т.е. какво става? Ако разтовариш бобината по първична намотка ще получиш ли тези фамозни 40 000V (напрежението на пробив е около 7 000V)
Гледай и умувай. Ако има нещо ясно/неясно, питай.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Ако двата ти електрода са на около 07-0.8 мм пробивното напрежение нормално е около 7kV. Ако ги раздалечиш може да стигне и повече от 30 kV. Всичко зависи от средата на разряд и кога ще пробие изолацията на бобината.
И вече ми писна да се занимавам с глупостите ти. Продължавай да драскаш
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеАз много добре знам, макар да не си много прецизен
---------- Post added at 09:55 ---------- Previous post was at 09:54 ----------
"съобразно индуциращото магнитно поле, което е доста по-малко отколкото на вторичната" - в това сигурен ли си?Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНа първото му се казва: "трептящ кръг".
По трета точка - ще получиш толкова, колкото генерира бобина с този брой намотки и сечение на проводника, съобразно индуциращото магнитно поле, което е доста по-малко отколкото на вторичната. Банален скапан повишаваш траф са тези бобини.
Завършил си математическа гимназия и ще ме разбереш.
Ако на първичната страна имаме приложено променливо напрежение, което се изменя по синусоидален закон, то скоростта на изменение се изразява с първата производна на синусоидалната функция, т.е - косинус. В този случай, каквото и да правим, максималната стойност на функцията е единица. Ето защо, в този случай, първичното напрежение се умножава само по коефициента на трансформация.
Какво става обаче, когато на първичната страна напрежението се изменя по функция, която има прекъсвания от първи род? Примерно правоъгълен импулс? За идеалния правоъгълен импулс напрежението в моментите на преходите е неопределено. Т.е - стойността на първата производна в тези точки е безкрайност. При реалния импулс, чиито фронтове не са вертикални, но напрежението се изменя много бързо, стойността на първата производна е доста по-висока от единица. Ето защо, когато приложим импулс с амплитуда 12V, в моментите на прехода във вторичната страна се индуцира напрежение много по-високо от 12 Х коефициента на трансформация.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:44.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКазах по-горе, че напрежението, индуцирано във вторичната страна на който и да било трансформатор е пропорционално на скоростта с която се изменя това на първичната страна, но никой не му обърна внимание и ми се бърбори за трептящи кръгове.
Ако на първичната страна имаме приложено променливо напрежение, което се изменя по синусоидален закон, то скоростта на изменение се изразява с първата производна на синусоидалната функция, т.е - косинус. В този случай, каквото и да правим, максималната стойност на функцията е единица. Ето защо, в този случай, първичното напрежение се умножава само по коефициента на трансформация.
Какво става обаче, когато на първичната страна напрежението се изменя по функция, която има прекъсвания от първи род? Примерно правоъгълен импулс? За идеалния правоъгълен импулс напрежението в моментите на преходите е неопределено. Т.е - стойността на първата производна в тези точки е безкрайност. При реалния импулс, чиито фронтове не са вертикални, но напрежението се изменя много бързо, стойността на първата производна е доста по-висока от единица. Ето защо, когато приложим импулс с амплитуда 12V, в моментите на прехода във вторичната страна се индуцира напрежение много по-високо от 12 Х коефициента на трансформация.
Във втория случай вече имаме импулсно модулиране и там нещата не са като горе. Отдавна не се занимавам теоретично с това и не ми се рови за формулите, но да, трансформацията вече е от друг тип и имаме пик на напрежението и определена посока на тока, което е търсения ефект в случая.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКазах по-горе, че напрежението, индуцирано във вторичната страна на който и да било трансформатор е пропорционално на скоростта с която се изменя това на първичната страна, но никой не му обърна внимание и ми се бърбори за трептящи кръгове.
Какво става обаче, когато на първичната страна напрежението се изменя по функция, която има прекъсвания от първи род? Примерно правоъгълен импулс? За идеалния правоъгълен импулс напрежението в моментите на преходите е неопределено. Т.е - стойността на първата производна в тези точки е безкрайност. При реалния импулс, чиито фронтове не са вертикални, но напрежението се изменя много бързо, стойността на първата производна е доста по-висока от единица. Ето защо, когато приложим импулс с амплитуда 12V, в моментите на прехода във вторичната страна се индуцира напрежение много по-високо от 12 Х коефициента на трансформация.
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеЗа импулса - кога се получава пикът? Момчета, далеч сте от истината. Ненапразно казвам - блокинг генератор
Какви блокинг генератори те морят? Къде видя обратна връзка в схемата на запалителната бобина?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment