Известие

Collapse
No announcement yet.

Модифициране на 1,7 ТС 8кл (силов тунинг)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Това, с което ще продължа темата, не спада особено към тунинга (особено към силовия), но реших да споделя своя горчив опит с аудиторията - току виж мааалко ми олекне.
    Та, към въпроса.
    От известно време се появи някакво подозрително прещракване от към предния мост при тръгване и завиване на предните колела, дори и на място. Търсих проблема къде ли не - и в макферсоните, и в каретата, и в пружините и в своята собствена глава дори...
    Накрая, добри другари ми подшушнаха, че вероятно вече си е заминал диференциала, следствие на честите превъртания на едното колело спрямо другото в завоите (това при по-агресивно каране на писта). Е, престраших се и миналата събота, с помощта на друг фен от нашата малка група ( него пък още повече не го слуша главата), разколачихме скоростната кутия и диференциала.
    Няма да ви казвам какви очи опулих, като видях какво си имам вътре.
    Прилагам малко снимков материал.
    Искам да обърнете внимание на последната снимка! И двата привода излязоха от една и съща ск. кутия. Както е видно от снимката - единия е доволно сдъвкан от зъбните колела, а другия си го бях закупил от една морга. Всъщност, човекът - т.нар. "майстор", който беше разколачвал първия път мотора ми, за да смени коляновия вал, биелите и буталата (първия етап от модификацията на моя ДВГ, повод за съществуването на настоящата тема в раздела) ми беше заявил, че загубил бил някъде из сервиза приводчето за датчика на скоростомера. Аз го изчаках 2 седмици да ми го намери и накрая си намерих друг. Тиквеника обаче е премълчал истината, а именно - че е изтървал приводчето вътре и е предпочел да заложи живота ми на карта, вместо отново да свали ск. кутия.
    Е, близо 2 год. си карам с това парченце в диференциала, с риск да ми блокира скоростите и да ме вкара в някоя канавка или да срещна от близо някое дърво.
    Attached Files
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

• Oт този привод не можеш да се хвърлиш в канавката!!!!

Повярвай ми ,ако попадне между пиньона и короната ,дори няма да усетиш как ще го хапне скоростната ти кутия.

Не се впрягай толкова ,огледайте скоростите ,сглобявайте и газ до дупка.
      145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

• Е, аз се "газирах", 'щото по предварителни данни ми бяха казали, че приводчето само външно е от пластмаса, а вътре е с метална сърцевина. След твоите успокоителни думи взех, че съсякох на две изстрадалото приводче (доутепах го да са немАче ) и установих, че е изцяло от пластмаса.
        А сглобяването на ск. кутия вероятно ще го правим през уикенда, защото сме сЕ класа работническа .
        AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
        Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

• Понеже и аз вече се "обзаведох" с едни уредчета за показанието на температурата и налягането на маслото, та рекох да се похваля тука.
          Пускам една-две снимки на уредчетата как изглеждат денем и нощем.
          Имам малко промени и по предната броня, но снимки ще пусна някой друг път.
          За сега е само това...
          Attached Files

Comment

• е що не си взима само табло от 1.8 или 2.0 с оригиналните датчици и всичко става. Инсталацията я имаш
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
              е що не си взима само табло от 1.8 или 2.0 с оригиналните датчици и всичко става. Инсталацията я имаш
              До преди 3 дни дни бях така - с табло от 2.0ТС - т.е. с датчиците за температура и налягане на маслото. Но понеже таблото беше втора ръка, се оказа, че някъде вътре дава от време на време на късо. Освен това и датчика за налягането даваше някакви странни стойности. Затова реших, че е по-добре да си направя конзолата с няколко по-фешън уредчета, отколкото пак да рискувам с табло втора ръка.
              На снимката не си личи, но конзолата е тапицирана с кожа, както ще бъде и волана (който всъщност е оригинален на МОМО пак от 155-ца и от 2 години събира прахоляк) + външната част на таблото.

Май ще почне да става много тежка

Comment

• нема ли я видим на Калояново
                Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

• Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
                  нема ли я видим на Калояново
                  Надявам се - ДА... на паркинга за посетителите
                  Не ми се иска да я пускам пак без пружини, за да не си прецакам амортисьорите.
                  В момента съм с жълти конита и стандартни пружини, което предполага поемане на цялото натоварване от амортисьорите...
                  Ако ти се намира някой "Eibach" или "H&R" - свиркай!

Comment

• Ето и няколко снимки на модифицираната предна броня.
                    Сега, ако се питате за какво са тези грозни отвори, отговарям:
                    - единия отвор е за насочване на въздух директно към масления радиатор;
                    - другия отвор ще го свържа чрез тръба с кутията на въздушния филтър.

Единственото ми притеснение в случая е, дали няма да вкарва прекалено много боклуци във филтърната кутия, но... с времето ще си покаже
                    Attached Files

Comment

• Да бе да! За 2те картечници са, призанай!!

Comment

• Първоначално публикувано от xctr Покажи съобщение
                        Да бе да! За 2те картечници са, призанай!!
                        Надявам се, като пребоядисам бронята, да не бият толкова много на очи

Comment

• Първоначално публикувано от Z:)m Покажи съобщение
                          Надявам се, като пребоядисам бронята, да не бият толкова много на очи
                          Задължително помисли за някакви мрежички или нещо като филтър ,че иначе доста буболечки и прахоляци ще погълне колата.
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            Задължително помисли за някакви мрежички или нещо като филтър ,че иначе доста буболечки и прахоляци ще погълне колата.
                            При положение, че колата ще се кара само инцидентно, може да са само декоративни едри мрежишки, да не влизат врабчета. Всичко останало и сега стига до филтъра на колата!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                            Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                            Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• А защо не запилиш отпред отворите да станат равни с бронята (все едно просто има изрязани кръгли отвори в нея..? Така ми се струва, че ще е грозновато като стърчат напред тия тръби

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                А защо не запилиш отпред отворите да станат равни с бронята (все едно просто има изрязани кръгли отвори в нея..? Така ми се струва, че ще е грозновато като стърчат напред тия тръби
                                Още когато се зароди самата идея в главата ми за тези "въздухозагребващи" отвори ми беше ясно, че ще трябва да направя някакъв компромис м/у естетика и ефективност.
                                Понеже ефективността в случая беше приоритетна, реших да насоча отворите точно с/у въздушния поток. Иначе наистина имаше вариант да се направят така, че да следват линията на бронята, но тогава си мисля, щяха да са по-малко ефективни.
                                Абе ако ми стане чак непоносима, ще й харижа една нова броня

Comment

Working...
                                X