Мой познат скоро с Renault (не им знам моделите, от тия 7+1 семейните) зарежда от една бензиностанция, така да се каже квартална, не и знам дори името, но е от нашия град. Там само дизел има, нямат бензин или газ. Направо си е дизелстанция. Обаче е най-евтиното в града, макар, че е при едни гаражи (тя е фирмена) и не е от най-посещаваните, но не и това целта и де. Та ходи там да зарежда веднъж, 20 литра ми каза, че заредил - така не я бил чувствал досега колата, никаква енергия нямала, мудна и гадна станала. После сипва на най-близкия Lukoil още 20 да ги смеси и изразходва. Така или иначе доста километри прави, свързано е с работата му. Иначе там фирмени тирове зареждат и уж нямат проблеми, не знам какво му се е случило с Renault-а, ама каза, че било доста зле. Такава нафта не бил виждал.
Та явно има разлика от-до. А и от автомобил до автомобил, макар, че това е за дизел, но е същото за бензин или газ.
Аз все още нямам обяснение как за 32 км. изразходих 10 литра Shell-ска газ. Как я изхарчи, какво направи - не знам. Налях в Petrol нови 10 л. и оправих положението с газта.
Явно и от газ до газ, и от бензин до бензин, и най-вече пък от дизел то дизел - разликата я има.
Лошото е, че не може човек да има доверие на определен бранд бензиностанция, заради масовия "франчайзинг", мисля, че Shell са точно такива. Подобно на Lafka, примерно - все за себе си, под обща "шапка". Не знам дали и Lukoil не са така.
Та явно има разлика от-до. А и от автомобил до автомобил, макар, че това е за дизел, но е същото за бензин или газ.
Аз все още нямам обяснение как за 32 км. изразходих 10 литра Shell-ска газ. Как я изхарчи, какво направи - не знам. Налях в Petrol нови 10 л. и оправих положението с газта.
Явно и от газ до газ, и от бензин до бензин, и най-вече пък от дизел то дизел - разликата я има.
Лошото е, че не може човек да има доверие на определен бранд бензиностанция, заради масовия "франчайзинг", мисля, че Shell са точно такива. Подобно на Lafka, примерно - все за себе си, под обща "шапка". Не знам дали и Lukoil не са така.
Comment