Известие

Collapse
No announcement yet.

Качеството на бензин/газ в България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ако ви трябва рефер (безпристрастен), тарифата ми е по една бира от всеки

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Ако ви трябва рефер (безпристрастен), тарифата ми е по една бира от всеки
      Прието от моя страна....
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
        ..с горивото от Марешки, ще карам аз с 80 км/ч
        На трета и с леко опъната ръчна, или на задна?
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          На трета и с леко опъната ръчна, или на задна?
          Иване, не провокирай шмекерите...)....сега ще наскачат и ще почнат да дават идеи...)......за да няма хър- мър, обявих, че с едното гориво ще кара ВО, даже му разреших да развива с 10км/ч по висока скорост от моята.....като чета подписа му... разбирам, че има опит с икономично шофиране....е моята кола не е икономична....26- годишна е....но харчи различно спрямо качеството на горивото.....нали спора ни бе за това.....
          п.п.....някой, ако иска да изкара бързи 300 лв. да заповяда...)...тел. номер ми е 0877166703 Бобби....

Comment

Тук нещата отидоха на бира за 300лв май ...
            '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
            Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
            Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Това го виждам от подписа ти.......
              Говорим за моя усет и моята кола.......даже ще ти дам и аванта.....с горивото от Марешки, ще карам аз с 80 км/ч...а с горивото от Шел ще караш ти с 100км/ч...по един и същи маршрут.......кажи кога ти е удобно....на 3-ти септември съм в София, от утре излизам в отпуска....почивни дни са ми сряда, събота и неделя......за 300 лв, добре ли е да се обзаложим...?....гарантирам 1 л. икономия с ви-паура на Шел....и то ти ще караш с него колата, заради Иван давам тоя бонус, ако е под 1 л....или случайно го изравниш разхода ти давам парите, ако не обратното....
              Колата е Алфа 155 1.8 129 к.с.
              п.п....надявам се, че ме разбра какво предложих, да не се обясняваме допълнително....
              Ок. Съгласен. Кажи кога, къде (най-добре магистрала за максимално еднакви условия), източваме бензина на началната точка, сипваме точно количество и гледаме кога ще угасне. Сипваме някакво количество да се върнем на същото място и повтаряме с другото гориво.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                Ок. Съгласен. Кажи кога, къде (най-добре магистрала за максимално еднакви условия), източваме бензина на началната точка, сипваме точно количество и гледаме кога ще угасне. Сипваме някакво количество да се върнем на същото място и повтаряме с другото гориво.
                Точно така.....на празен резервуар сипваме едното гориво 5л. от църна маца след карулката посока Ихтиман и до къде стигнем...като спазваме зададената скорост...без селски номера...имаме си вече и арбитър.....след това в изходна позиция с другото гориво.....
                Това може да стане след 3 септември ....остави тел. номер и арбитъра също, ако желае още да е...
                Поздрави ......

Comment

То с 80 с тия 5 л. ще стигнете кажи речи до Пловдив. Мисля че 2 л са достатъчни.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

26- годишна е....но харчи различно спрямо качеството на горивото.....нали спора ни бе за това.....
                    ..
                    Всяка 26 годишна харчи различно спрямо качеството. Само дето, обикновено по качественото гориво заминава в по големи количества. Може и да съм позабравил вече, че кога беше то - ехееее. Ама - на дали.

Спорът беше, че нашето гориво е по некачествено от това навън. И предложеният от теб експеримент, нищо няма да докаже (в смисъла на спорът). Естествено че ако колата е предвидена да работи с високооктанов бензин, ще работи по добре с него. Ако няма детонационен датчик и работи с аванс по карта - разликата е в цената която плащаш.
                    Не се наемам да прогнозирам - що за разлика би показал твоят експеримент, но ако ще сравняваш горивото на две бензиностанции, то трябва да се налива еднотипно гориво.
                    С твоят експеримент, в най добрият случай, ще докажеш че В Пауър на шел е по добър от обикновеният на Марешки.
                    Ако целта ти е да докажеш че по усет можеш да различиш качествено гориво от некачествено, постановката трябва да е друга. В различни пътни условия, неколкократно трябва да различиш две неизвестни за теб горива, по усет.
                    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      То с 80 с тия 5 л. ще стигнете кажи речи до Пловдив. Мисля че 2 л са достатъчни.
                      Е...па ти ще седиш на задната седалка, ще си пиеш биричката и ще съблюдаваш как върви замерването....какво те бърка...а и смятам, че с 5л. ще направим по лесно изчислението......тя моята кола не е икономична като колите на ВО....та най много да стигнем мотела на Ихтиман...)
                      Ей сега видях, че ВО ми е изпратил тел...си номер.....ти нали оставаш рефер...?...ако е така прати ми тел. номер на л.с. за да се договорим, кога е удобно за тримата....даже ще те улесня, ако ВО е навит...всеки ще кара с предпочитаното гориво, без ограничение на скоростта....тъкмо няма да има никакво мрънкане....колата е една само горивото и шоферите са различни.......и кой докъде е докара....
                      Ако си навит да участваш...само ми прати тел..номер
                      п.п...ако спечеля, ще ти компенсирам загубата на време с бонус...

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Всяка 26 годишна харчи различно спрямо качеството. Само дето, обикновено по качественото гориво заминава в по големи количества. Може и да съм позабравил вече, че кога беше то - ехееее. Ама - на дали.

Спорът беше, че нашето гориво е по некачествено от това навън. И предложеният от теб експеримент, нищо няма да докаже (в смисъла на спорът). Естествено че ако колата е предвидена да работи с високооктанов бензин, ще работи по добре с него. Ако няма детонационен датчик и работи с аванс по карта - разликата е в цената която плащаш.
                        Не се наемам да прогнозирам - що за разлика би показал твоят експеримент, но ако ще сравняваш горивото на две бензиностанции, то трябва да се налива еднотипно гориво.
                        С твоят експеримент, в най добрият случай, ще докажеш че В Пауър на шел е по добър от обикновеният на Марешки.
                        Ако целта ти е да докажеш че по усет можеш да различиш качествено гориво от некачествено, постановката трябва да е друга. В различни пътни условия, неколкократно трябва да различиш две неизвестни за теб горива, по усет.
                        Ванка, почти имаме договорка, не разваляй нещата с догадки....да колата е имам от нова на почти 500000 хил. км. е в момента.......и ако не съм е усетил и тествал, здраве му кажи.....за тези години...от тях почти 21, аз съм я карал всеки божи ден....две години я кара баща ми, бог да го прости...малко седя на трупчета в гаража, а сега е кара дъшеря ми....затова се изхвърлям толкова смело...просто съм се срастнал с нея.....вече предусещам, кога ще кихне и кога ще почне да кашля.....е това се казва УСЕТ....все едно си отгледал едно дете, образно казано.....и да знаеш, същият модел, обаче 2000 кубика и с 13 к.с. по голяма мощност харчи по малко от моята.....заводски данни...не си ги измислям....странен автомобил е....))
                        Наздраве на всички в тая тема.....
                        Чакайте резултат след 3-ти септември относно замерването....естествено победителят има право да се похвали......той не се съди........ако загубя облога, просто ще си трая ........бой и ебане, не се признават...)
                        Лека нощ, че утре ме чака път....

---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:12 ----------

Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
                        Тук нещата отидоха на бира за 300лв май ...
                        ))...скъпа бира.....накрая ще разберем, кой е плаща....

Comment

....даже ще те улесня, ако ВО е навит...всеки ще кара с предпочитаното гориво, без ограничение на скоростта....тъкмо няма да има никакво мрънкане....колата е една само горивото и шоферите са различни.......и кой докъде е докара....
                          Това как да го разбирам точно?
                          Примерно ти да караш със 140 а аз да кажем с 90 и накрая да сравняваме?
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Това как да го разбирам точно?
                              Примерно ти да караш със 140 а аз да кажем с 90 и накрая да сравняваме?
                              Ами който. както иска да кара. важен е краиният резултат, какъв разход е дала колата....

Comment

Ако ще карате "кой както иска", нищо по отношение на евентуалната разлика в качеството на горивата няма да установите. По-добре сравнявайте дветете горива на празен ход, като засичате времената.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X