Известие

Collapse
No announcement yet.

Ег(б)ати и тъпата държава сме.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Моята дископатия остана без жилище. Като ме викна партийният, да ми се кара че закъснявам често за работа, му казах че ще вляза в партията когато след 6 месеца на първа операция на конвеера изкара 1 месец без да закъснее. Това щото докато ме мъмреше, ми обясни че ако продължавам така, няма да мога да вляза в партията и да получа жилище(което не съм и споменавал че искам).
    Не се чувствам "неоправдан" обаче. Аз няколко пъти с момата изкарвах по цял ден в "Слънчев Ден" за по 5лв. Закуска, обяд, плаж, вечеря и я кино я концерт на Васил Найденов за по малко от 5лв за двама - не е зле.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Павлинка заедно с цялата й рода са извънземни комунисти от висшия ешелон на БКП.

Само за тях не се прилагаше Законът за собствеността на гражданите, който определяше "жилищните нужди " на социалистическия човек, включително и квадратурата на член от семейството и който имаше повече жилища или по-скоро голяма квадратура от тази която другарите от БКП бяха "сметнали" че му трябва му даваха срок, е който да продаде жилището в повече и ако не го продаде/прехвърли на другар с жилищни нужди му го конфискуваха..
      Някой другари бяха с много Големи Нужди...
      Attached Files
      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 19:44.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        Абсолютно, невярно твърдение, баща ми чичо ми и ред други роднини бяха инженери, леля ми архитект. Получаваха достойни заплати които им позволяваха да си купят първо и второ жилище, да почиват поне два пъти в годината и да спестяват.
        Всички знаем ,че имаше две Българии по време на соца.Едната си беше Швейцария на Балканите,другата не.
        Сега говорим за втората.

Comment

• Павлинчо е уникат.

Тук има едни поне 4 човека, които вероятно са от едно поколение и които вероятно не са разчитали на мама и на тати за насъщния в част от онова време.

И всичките те имат приблизително сходни спомени.

Но всички те живеят в заблуда, защото мама и тати на Павлинчо са му говорили друго.

Накратко - перфектният комунист. Нагъл сюрреалист.
          Само дето се е родил прекалено късно и сега се чувства, като риба на сухо.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 20:21.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Павлинчо е уникат.
            Уви, не е. Има и други като него.
            Има и такива които са били в активна възраст по това време, и които също яко са псували системата в тесен кръг. А сега разправят глупусти, по необясними за мен причини.
            Зная че хората са различни, съответно "светоусещането" им е различно, не за това иде реч. Изумява ме че някой са склонни да пишат неистини, които лесно се доказва че не са верни.
            А инак смисълат от прибиваването на Павлинчо въвв форумът, всеки може лесно да прецени, като избере "вижте още постове на потребителят......".

Comment

• Е Павлин с нищо не е виновен.Живее си във Флорида и с нищо на никой не пречи.Явно и него го боли ,че държавата ни е тъпа,има си негови си виждания които се разминават с вижданията на повечето от нас,но за мен това си е нормално.Битието определя съзнанието .Ако всички мислеха като него досега да сме настигнали Северна Корея.Можеше и ракети да изтрелваме,и водородна бомба да имаме.
              И на никой нямаше да му пука за цената на бензина или гражданската.
              Щяхме да се притесняваме само Тръмп да не реши да направи нещо прибързано.
              Last edited by 546; d.m.y г., 21:49.

Comment

• Абе изплюхте вие камъчето. Оказахте се всички синчета на разни привилегировани партийци. Явно където е властта там сте и вие. По онова време ако работят двама в семейството и вземат по 250лв прави 500лв на месец. С тези пари се живееше съвсем нормално, безплатно здравеопазване, образование и разни други социални придобивки. Пионерски лагери през лятото на символични цени, безплатни кръжоци, танци, спорт и други такива за деца и млади хора.

Comment

• Освен ако не успеят да се извъртят някак подобно на китайците, с. корейците ги чака същото, както изт. германците. Демек - тъпата държава ама не, колкото нашата

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                  Абе изплюхте вие камъчето. Оказахте се всички синчета на разни привилегировани партийци. Явно където е властта там сте и вие. По онова време ако работят двама в семейството и вземат по 250лв прави 500лв на месец. С тези пари се живееше съвсем нормално, безплатно здравеопазване, образование и разни други социални придобивки. Пионерски лагери през лятото на символични цени, безплатни кръжоци, танци, спорт и други такива за деца и млади хора.
                  Семейство с 500 лв живееше нормално, пък двама пенсионери с 400 - още по-нормално.

Въпросът е, що чинеше младото семейство с малко дете, без жилище и с 250 лв?

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                    .Ако всички мислеха като него досега да сме настигнали Северна Корея.
                    И понеже не всички мислят така, само сме близо. Липсват ни няколко ракетни старта и водородна бомба(по слухове).
                    Да, вероятно е нормално да има индивиди с различно мислене. Това което е нормално обаче, включва и изказаното мнение на "останалите". До тук не сме 4 към 1 а 3 към 4. Това което ме притеснява е че след като вече имаме челният опит на ингилизите, все още, интелигентни хора си позволяват да се съмняват във "правият път". Лично за мен е все едно какво предстои. Изкарах половината си живот в оная система, другата половина в преход. Остава ми "бонус", който ще приема какъвто и да е. За следващите поколения е добре да знаят - какво беше. Как му казваха - "информиран избор" май.
                    Дали може да ми се вярва "на сляпо" - очевидно не.
                    Казах че приключвам, пък пиша. Самият аз казвам че хората са различни.......

Абе изплюхте вие камъчето. Оказахте се всички синчета на разни привилегировани партийци. Явно където е властта там сте и вие. По онова време ако работят двама в семейството и вземат по 250лв прави 500лв на месец. С тези пари се живееше съвсем нормално, безплатно здравеопазване, образование и разни други социални придобивки. Пионерски лагери през лятото на символични цени, безплатни кръжоци, танци, спорт и други такива за деца и млади хора.
                    Абе ти пълен идиот ли си!?
                    Няма нищо безплатно.
                    Ергенският данък плащаше за "безплатният" ти пионерски лагер. Тоест - аз плащах за да отидеш на символична цена на лагер. Да, и аз съм ходил - друг е платил за това. За танците ти - определено не съм плащал аз, щот "картинката" отказвеам да я приема.
                    Проблемът ми не е че съм ти плащал пионерският лагер. Проблемът ми е че вместо да плащам само на теб, съм плащал и на купчина хора, които не са били необходими за безопасното ти и приятно изкарване. Безплатните неща в една държва, са безплатни само за ония, които не плащат данъци и такси.
                    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:17.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      И понеже не всички мислят така, само сме близо. Липсват ни няколко ракетни старта и водородна бомба(по слухове).
                      Да, вероятно е нормално да има индивиди с различно мислене. Това което е нормално обаче, включва и изказаното мнение на "останалите". До тук не сме 4 към 1 а 3 към 4. Това което ме притеснява е че след като вече имаме челният опит на ингилизите, все още, интелигентни хора си позволяват да се съмняват във "правият път". Лично за мен е все едно какво предстои. Изкарах половината си живот в оная система, другата половина в преход. Остава ми "бонус", който ще приема какъвто и да е. За следващите поколения е добре да знаят - какво беше. Как му казваха - "информиран избор" май.
                      Дали може да ми се вярва "на сляпо" - очевидно не.
                      Казах че приключвам, пък пиша. Самият аз казвам че хората са различни.......

Абе ти пълен идиот ли си!?
                      Няма нищо безплатно.
                      Ергенският данък плащаше за "безплатният" ти пионерски лагер. Тоест - аз плащах за да отидеш на символична цена на лагер. Да, и аз съм ходил - друг е платил за това. За танците ти - определено не съм плащал аз, щот "картинката" отказвеам да я приема.
                      Проблемът ми не е че съм ти плащал пионерският лагер. Проблемът ми е че вместо да плащам само на теб, съм плащал и на купчина хора, които не са били необходими за безопасното ти и приятно изкарване. Безплатните неща в една държва, са безплатни само за ония, които не плащат данъци и такси.
                      Идиота май си ти, затова и си останал ерген.

Comment

Е ,ако бях от тези синчета ,сега щяхме да си пием ракията в Швейцария (истинската или на Балканите)и да си общуваме на живо,щот не съм стиснат и щях да те черпя един самолетен билет .
                        Но явно нямаш късмет.
                        От мен да знаеш и партийците бяха най-различни,имаше и идеалисти,имаше и интересчии,точно като сегашните.

Comment

Идиота май си ти, затова и си останал ерген.
                          Идиотщина е да твърдиш, че понеже съм плащал ергенски данък, който разкараха веднага след промените, съм ерген. Приемам тоя ти пост, като отговор на въпросът ми.
                          Имаш право да се съмняваш в психическото ми здраве, Демокрацията го позволява. Гадното за теб, е че и аз имам право да се съмнявам в твоето.
                          За да няма недоразумения - ти пълен идиот ли си, та твърдиш че нещо е било безплатно, в оная държава!?
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:43.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Освен ако не успеят да се извъртят някак подобно на китайците, с. корейците ги чака същото, както изт. германците. Демек - тъпата държава ама не, колкото нашата

---------- Post added at 21:59 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

Семейство с 500 лв живееше нормално, пък двама пенсионери с 400 - още по-нормално.

Въпросът е, що чинеше младото семейство с малко дете, без жилище и с 250 лв?
                            Ами и раждаемостта беше много по-висока , значи са намирали какво да чинят младите семейства и не с едно ами най-често с две деца. А и майчински помощи имаше и детски добавки, ама не символични като сегашните.

---------- Post added at 20:46 ---------- Previous post was at 20:44 ----------

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                            Павлинка заедно с цялата й рода са извънземни комунисти от висшия ешелон на БКП.

Само за тях не се прилагаше Законът за собствеността на гражданите, който определяше "жилищните нужди " на социалистическия човек, включително и квадратурата на член от семейството и който имаше повече жилища или по-скоро голяма квадратура от тази която другарите от БКП бяха "сметнали" че му трябва му даваха срок, е който да продаде жилището в повече и ако не го продаде/прехвърли на другар с жилищни нужди му го конфискуваха..
                            Някой другари бяха с много Големи Нужди...
                            Абе ти по-голяма глупост не можа ли да кажеш.

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:46 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Павлинчо е уникат.

Тук има едни поне 4 човека, които вероятно са от едно поколение и които вероятно не са разчитали на мама и на тати за насъщния в част от онова време.

И всичките те имат приблизително сходни спомени.

Но всички те живеят в заблуда, защото мама и тати на Павлинчо са му говорили друго.

Накратко - перфектният комунист. Нагъл сюрреалист.
                            Само дето се е родил прекалено късно и сега се чувства, като риба на сухо.
                            Не са ми говорили ами съм го преживял и за разлика от някои умници тук , нито мама нито тате са били партийци.
                            Last edited by pavlin; d.m.y г., 22:50.

Comment

Ами и раждаемостта беше много по-висока , значи са намирали какво да чинят младите семейства и не с едно ами най-често с две деца.
                              И като вземеш, та да погледнеш статистики, и като се окаже че най зле живеещите общества, имат най големи семейства и........ебати доводът.
                              Що аз да храня детето на някой друг? Имам някакви съмнения, дали трябва да " осиновя" няколко ромчета, което е действителното полужение на практика. Съмненията ми са свързани с перспективите, които те ще имат. Да, "навит" съм да плащам за тях, след като са родени вече и са гладни, но не на родителите им, да се плодят като мишки.
                              Да, павлинчо, преди БКП, семействата са били по големи, верно е.

Не са ми говорили ами съм го преживял и за разлика от някои умници тук , нито мама нито тате са били партийци.
                              То да си го преживял, не е като да си го изживял бе. Казваш че понеже някой тук, имат родители партийци и ти обясняват че системата не струваше, не са прави!?
                              Или ... какво точно имаш предвид?
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:27.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                                И като вземеш, та да погледнеш статистики, и като се окаже че най зле живеещите общества, имат най големи семейства и........ебати доводът.
                                Що аз да храня детето на някой друг? Имам някакви съмнения, дали трябва да " осиновя" няколко ромчета, което е действителното полужение на практика. Съмненията ми са свързани с перспективите, които те ще имат. Да, "навит" съм да плащам за тях, след като са родени вече и са гладни, но не на родителите им, да се плодят като мишки.
                                Да, павлинчо, преди БКП, семействата са били по големи, верно е.

То да си го преживял, не е като да си го изживял бе. Казваш че понеже някой тук, имат родители партийци и ти обясняват че системата не струваше, не са прави!?
                                Или ... какво точно имаш предвид?
                                И ромчетата бяха по-малко тогава и повече слушаха.

Comment

Working...
                                X