Известие

Collapse
No announcement yet.

Глоби за пешеходци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Еми давай тогава, заради лоша инфраструктура да трепем пешеходци. На първо място за мен е съобразяването с пътните условия.
    Скоростта в градовете трябва да падне на 40, а във вътрешнокварталните улички на 20.
    В градовете магистрали няма.
    Да, в градовете магистрали няма, но за това пък има булеварди, на които скоростта е над максимално допустимата за населени места. Това се прави заради трафика и пропускателната способност на улиците. Нали се сещаш че при намалена скорост се намалява и пропускателната способност на улицата, а това ще доведе до задръствания и сериозни проблеми с трафика.
    Не мисля, че предложението ти, за намаляване на скоростта е удачно и би намалило инцидентите. Мисля, че ефекта ще е с обратен знак - увеличаване на инцидентите.
    bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Не си оценил, че наблизо има спирка и е възможно някой да излети от някъде, за да хване рейса.
      Моят инструктор казваше:"покрай спирки минавай с 5 километра в час"
      Тва е много относително, и определено не можеш да го схванеш........инциденти ще има и с 20 кмч в града, ще има и с 120.......щото ако колегата не е карал с 40 да речем като се е блъснала кифлата в него а с 60, тя нямаше да го халоса.......естествено можеше друго да стане, но тва е в сферата на хипотезите.......но е категорично че скороста е нещо относително.......
      Трябвало да стане 40 в града, 20 в малките улички.......ти имаш ли си на идея кво ще стане ако само 1 ден в СФ всеки се движи с 40........опашката на Орлов мост ще почва от последните изходи на Пловдив, тва от единия край, от другия тя ще се шири до Калотина.......
      Мисля че ще е най - добре за се забрани градското?????
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        С колелото е абсурд да ми засичат скоростта, но са ми връхлитали пешеходци странично - такива заспи има.
        Нямам предвид само превишената скорост, пишейки за нарушенията на ЗДП.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
          Аз съм ЗА, ама да мога да стигам до всяка точка с метрото. Докато не ми осигурят тая възможност обаче, да не ми пречат да се придвижвам.
          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
            Да, в градовете магистрали няма, но за това пък има булеварди, на които скоростта е над максимално допустимата за населени места. Това се прави заради трафика и пропускателната способност на улиците. Нали се сещаш че при намалена скорост се намалява и пропускателната способност на улицата, а това ще доведе до задръствания и сериозни проблеми с трафика.
            Не мисля, че предложението ти, за намаляване на скоростта е удачно и би намалило инцидентите. Мисля, че ефекта ще е с обратен знак - увеличаване на инцидентите.
            Правен абсурд е разрешената по-висока скорост на Цариградско и на бул България.
            Тук има колеги от други големи градове, нека споделят дали има и там подобни абсурди. Ще ми е интересно да разбера.

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
            Тва е много относително, и определено не можеш да го схванеш........инциденти ще има и с 20 кмч в града, ще има и с 120.......щото ако колегата не е карал с 40 да речем като се е блъснала кифлата в него а с 60, тя нямаше да го халоса.......естествено можеше друго да стане, но тва е в сферата на хипотезите.......но е категорично че скороста е нещо относително.......
            Трябвало да стане 40 в града, 20 в малките улички.......ти имаш ли си на идея кво ще стане ако само 1 ден в СФ всеки се движи с 40........опашката на Орлов мост ще почва от последните изходи на Пловдив, тва от единия край, от другия тя ще се шири до Калотина.......
            Теорията за задръствания, заради по-ниска скорост е недоказуема. Аз не смятам, че ще има задръствания.Те и сега се движат с 30 сутрин на сточна гара.

---------- Post added at 21:35 ---------- Previous post was at 21:34 ----------

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
            А бе охлюв...знаеш ли човек с каква скорост се движи когато се е забързал...?
            Охлюв, охлюв ама знаеш ли каква слуз оставям там където мина, мазало направо.

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:35 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
            Суска, спирката е от другата страна на булеварда, който пък е с общо 6 /шест/ ленти и има парапет по средата.
            Аз по никакъв начин не нарушавам закона - какво има да мисля и да предполагам?! Свети ми зелено, движа се в ограничението, редовен съм и няма как да ми мине през акъла, че малоумна девойка ще МЕ БЛЪСНЕ, докато тича да пресича към тролея на спирката
            Е ти вече започна, некви сценарии, които са с възможност на случване по малка от удряне на шестица.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Не знам, колко нереално ти се струва на теб, но момчето на мотора лежа в болница близо два месеца заради травмите от падането и удрянето в парапета, а след изписването от болницата направи и белодробна емболия! Оперираха му два пъти левия крак и три пъти лявата ръка, а за титаниеви пластини даде към 2000лв.
              Момичето пък имаше счупен таз и охлузвания.....
              sigpic

Comment

Правен абсурд е разрешената по-висока скорост на Цариградско и на бул България.
                Тук има колеги от други големи градове, нека споделят дали има и там подобни абсурди. Ще ми е интересно да разбера.

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:32 ----------

Теорията за задръствания, заради по-ниска скорост е недоказуема. Аз не смятам, че ще има задръствания.Те и сега се движат с 30 сутрин на сточна гара.

Не е "правен абсурд" и го има и в други градове на страната. Писал съм ти защо се прави. Не е само "теория"... Как мислиш, че се изчисляват продължителността на сигналите на светофарните уредби по кръстовищата ? Та нали първо трябва да се изчислят вливащите се и отливащи автомобилни потоци, със съответната максимално допустима скорост, във всяко направление. Тогава се определят и продължителността на зелените сигнали /за автомобили и пешеходци/. Точно за това скоростта е важен фактор. За това и се прави зелената вълна при последователни кръстовища.

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

Е ти вече започна, некви сценарии, които са с възможност на случване по малка от удряне на шестица.

А каква е вероятността да удариш шестицата в 6от49 ?

Comment

Прасенцето не ме разбра...той предлага по ниска скорост на автомобила по Цариградско...отколкото на Бен Джонсън на състезание.....и остави някаква слуз, както го прави и по всички други теми.
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Не е "правен абсурд" и го има и в други градове на страната. Писал съм ти защо се прави. Не е само "теория"... Как мислиш, че се изчисляват продължителността на сигналите на светофарните уредби по кръстовищата ? Та нали първо трябва да се изчислят вливащите се и отливащи автомобилни потоци, със съответната максимално допустима скорост, във всяко направление. Тогава се определят и продължителността на зелените сигнали /за автомобили и пешеходци/. Точно за това скоростта е важен фактор. За това и се прави зелената вълна при последователни кръстовища.

---------- Post added at 22:52 ---------- Previous post was at 22:48 ----------

А каква е вероятността да удариш шестицата в 6от49 ?
                    Кажи къде го има извън София де, иначе малко увисваш.
                    Факт е, че се нарушава основен нормативен акт.
                    К.М.

Comment

Влизайки в Русе от София, веднага след табелата за начало на града има знак 80... същото е и като се влиза от Варна.
                      Няма нарушения, каквито ти ги виждаш. Скороста в населено място е 50 км./ч., освен ако няма друга оказана с пътен знак.

Comment

Влизайки в Русе от София, веднага след табелата за начало на града има знак 80... същото е и като се влиза от Варна.
                        Няма нарушения, каквито ти ги виждаш. Скороста в населено място е 50 км./ч., освен ако няма друга оказана с пътен знак.
                        Този пример не ВАЖИ.
                        Тогава защо пресичам София по Цариградско с 80 или слизам от Витоша до НДК с 80.
                        К.М.

Comment

Теорията за задръствания, заради по-ниска скорост е недоказуема. Аз не смятам, че ще има задръствания.
                          Теорията за по малко проишествия при по голямо ограничение също е недоказуема........аз не смятам че ще има по малко инциденти.....

Те и сега се движат с 30 сутрин на сточна гара.
                          ........е да.....само че ако ограничението е 30 кмч, и секи го спазва опашката на сточна гара ще почва от Софияленд.......от там до сточна ще се стига за едни 3-4 часа......което все пак си е нищо за тоя евтин бензин и дизел.......а и народа е доста свободясал и не мисля че ще му е проблем да си дреме на топло в колицата, да слуша радиу Йнжой, и да си щрака с пръсти.....
                          Оф.......и тва е недоказуемо нали.......но пък е някак си логично......според гледната точка.....
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Факт е нещо доказано, а не предположение. Факт е примерно, че си дървен философ .
                            Това казва нормативният документ, на който се позоваваш:
                            "...
                            Чл. 21

1. (1) При избиране скоростта на движение на водача на пътното превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скооостта в км/ч.:
                            2.
                            3.
                            Пътно превозно средство В населено място Извън населено място По автомагистрала
                            Категория А 50 80 100
                            Категория В 50 90 130
                            Категория С, D 50 80 100
                            Категории B+E, C+E, D+E 50 70 100
                            Категория T,M 50 50 -
                            Самоходни машини 40 40 -
                            4.
                            5. (2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна е посочената в ал. 1 това се сигнализира с пътен знак.
                            ..."
                            ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                            ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                            ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                            ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                              Факт е нещо доказано, а не предположение. Факт е примерно, че си дървен философ .
                              Това казва нормативният документ, на който се позоваваш:
                              "...
                              Чл. 21

1. (1) При избиране скоростта на движение на водача на пътното превозно средство е забранено да превишава следните стойности на скооостта в км/ч.:
                              2.
                              3.
                              Пътно превозно средство В населено място Извън населено място По автомагистрала
                              Категория А 50 80 100
                              Категория В 50 90 130
                              Категория С, D 50 80 100
                              Категории B+E, C+E, D+E 50 70 100
                              Категория T,M 50 50 -
                              Самоходни машини 40 40 -
                              4.
                              5. (2) Когато стойността на скоростта, която не трябва да се превишава, е различна е посочената в ал. 1 това се сигнализира с пътен знак.
                              ..."
                              Тази алинея я прехвърлиха от закона по времето на соца, само дето тогава 82 година, тя звучеше по съвсем различен начин и с една камара условия тя да се прилага.
                              Дървен философ, може би, радвам се, че търсиш, намираш и водиш диалог аргументирано и по същество.
                              Аз няма да седна да те обиждам, защото имам по различен подход.
                              п.п Разбирам раздразнението ти касаещо темата за будителите, но не виждам какъв е проблемът да изразя своята позиция.
                              Имах такава и за другата ти "патриотично патосна" тема "за душите им", но се въздържах, и сега се радвам, като гледам колко лесно обидчив си.
                              К.М.

Comment

Тази алинея я прехвърлиха от закона по времето на соца, само дето тогава 82 година, тя звучеше по съвсем различен начин и с една камара условия тя да се прилага.
                                Дървен философ, може би, радвам се, че търсиш, намираш и водиш диалог аргументирано и по същество.
                                Аз няма да седна да те обиждам, защото имам по различен подход.
                                п.п Разбирам раздразнението ти касаещо темата за будителите, но не виждам какъв е проблемът да изразя своята позиция.
                                Имах такава и за другата ти "патриотично патосна" тема "за душите им", но се въздържах, и сега се радвам, като гледам колко лесно обидчив си.
                                Чакай сега, това което съм постнал като информация верно ли е или не е? В сила ли е или не е?
                                Признай че си сгрешил вместо да филосовстваш пак.
                                За обидчив не знам дали съм, но наистина "клъввам" понякога, признавам си .
                                Не е проблем да си изразяваш позицията, но твърде настоятелно я налагаш, дори когато не се приема.
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X