Известие

Collapse
No announcement yet.

За Бензина и Дизела - митове и реалности

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Nasko_77
    vaklinator
    Само ти ли не си разбрал още, че точно в тази тема пък....
    искам да сравнявам атмосверка бензин с турбо дизел.. РАВНИ ПО КОНЕ
    Не е само той, има и други дет не са разбрали

Първоначално публикувано от Nasko_77
    Нямам ли право
    Не, нямаш право ... според мнението на повечето колеги. Предлагам да направим един раздел "Алфи на дизел", както има "Алфи на газ" и дано там ни оставят на мира.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки
      Предлагам да направим един раздел "Алфи на дизел", както има "Алфи на газ" и дано там ни оставят на мира.
      sigpic
      SCUDERIA ITALIA
      BMW 5-er
      BMW 7-er
      Fiat GP

Comment

• Първоначално публикувано от Коки
        Предлагам да направим един раздел "Алфи на дизел", както има "Алфи на газ" и дано там ни оставят на мира.
        Не! Аз викам да направим, един раздел.... "Преминали от Бензин на Дизел"
        Само стой и гледай колко ще е активен
        Всичките тези... върли "бензинджии" са потенциални бъдещи "печкари"(както те се изразяват).
        И всичко това... просто фактите го показват. Тея приливи и отливи се забелязват у нашия форум. А не обратното
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Нормално - всеки гледа да му е по-евтино и подкарва дизел, което ме връща на мисълта, че работата на дизела е да бъде икономичен, а не бърз
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fnt
            Първоначално публикувано от Коки
            това е най-страхотната идея като във форума на ФИАТ ще е много полезно и спама ще понамалее :P
            Alfa Romeo 146TD '97 156 2.4 20v
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
              Нормално - всеки гледа да му е по-евтино и подкарва дизел, което ме връща на мисълта, че работата на дизела е да бъде икономичен, а не бърз
              Ами до някъде си прав.
              Ама какво е определението бърз?
              Да ускорява с 1 секунда по-бързо?
              Да не се насе..ш вместо с 250 с бензина да караш с 240 с дизела?
              И пак опираме до крайния продукт - модел с двигател.
              Примерно БМВ - 530и и 530д.
              Еднакви като ускорение, максимална скорост, знаеш ли почти всички реални купувачи колко им дреме, че единия бил с турбо а другия атмосферен и за това технически не е редно да се сравняват.
              Той гледа - ускорявам за толкова, мога да вдигна толкова - АМА ХАРЧИ толкова. Разлика от 50% по-голям разход в бензина, оправдай ми да си взема бензин в този случай примерно?
              Числото 50% май е много а? Особено за човек с твоята професия, най-много може да го разбереш!
              А при скорости, граничещи с лудостта тогава процента минава, подминава и отива към 100% разминаване в разхода.
              Това е пример за КПД, с който пример мога да дам на колегата, който засегна темата и за КПД-то
              Е когато фактите говорят нали знаеш какво става - и най-заклетите бензинджии мълчат.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• И ти си прав, до някъде
                Бърз дизел означава, да е по-бърз от бензина, а както всички знаем, той НЕ Е и скоро няма да бъде
                Това, че някой не се интересува от стоката, която купува за една торба пари, говори само лошо за него
                А иначе, аз изобщо не съм заклет бензинджия, просто ме кефи да си лафим
                sigpic

Comment

• Ееееее, това не е човешко. Въртите, сучете ама по гръб не падате

Кики... що така бе

Стига вече. Айде да заключим сериозно, че Бензинка с конете на дизел.... му яде главата

Alfa Romeo 147 2.0 T.Spark 16V 150hp. Разгон до 100 км/час, с 9.3

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V 150hp. Разгон до 100 км/час, с 8.8

Тия двете са равни и по обем даже

Какво още се правим на "Дръж ми шапката"
                  sigpic
                  ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Първоначално публикувано от lazy
                    Тва не е никакъв проблем да се направи с дизел при определени условия Миналата година на 1 януари вечерта от ОМВ-Бургас до БЕ2 на Горубляне го взех точно за 3 часа, средната скорост 133км/ч, разхода е около 7/100, щото тръгнах от Варна пълен до горе, минах през Бургас и в София напълних до горе 35л. Колата беше старата 156-ца, 1.9JTD
                    Да ама Свинкса го няма сега да се изсмее и каже че не е възможно, защото видите ли тои е минавал с 10 пъти повече от нас по пътя защото живее в Бургас и знаел Като няма коли не е проблем за 2:50 мин караулката Кръговото в Булгас и още 25-30 мин до Слънчев. Естествено ако има нормално движение не мърда поне половин чес отгоре най малко

Comment

• Наско, аз по-горе бях дал един примери, при които нещата стоят точно обратното и продължавам да стоя зад тях
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku
                        Наско, аз по-горе бях дал един примери, при които нещата стоят точно обратното и продължавам да стоя зад тях
                        Кики... и аз дадох. Много повече даже. Та... и аз стоя зад тях.
                        За нищо не те навивам.. и не искам. Не мога да те накарам да пиеш, Ром с кола ако го обичаш... само със сода Просто няма да ти харесва и това си е Та дори и да е по-хубаво

Викаш... лафи ти се. Идвай в чата де. Голямо джуро е
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

• Наско, аз пък ще ти дам друг пример:

Фиат Браво:
                          1.4 tjet-120 hp-9.6 sec.
                          1.4 TJET-150 HP-8.2 SEC.

1.9TD MJET-120 HP-10.5 SEC
                          1.9TD MJET-150 HP-9 SEC

И съм сигурен, че такива примери ще има все повече.
                          Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• Бо, проблема е, че карането не е само направо ! Тоя с 530 може доста по-бързо да стигне до... Самоков и карането до там да му достави доста по-голямо удоволствие Защо няма Лотус дизел ? Ами те тежат под 800кг То май няма толкоз лек дизелов мотор Да не говорим, колко неприятно е да имаш турбо дупка, а няма кола без такава
                            Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

• Ето ви информация в картинки от newcar.bg
                              http://alfaromeo.newcar.bg/compare_koli ... 1%E0%E2%E8

И стига се дрънкахте кой по-по най. Колите вървят горе долу еднакво и съм сложил коли с еднакви показатели, до колкото е възможно.

Дизела бие със въртящ момент, а колкото до ускорението мисля, че тия милисекунди не са чак от такова значение.
                              alfa romeo 147 1.9jtd 20.08.2001 ex
                              Honda Hr-v 4x4 1.6

Comment

• Най забавното е друго... първото е дизел второто бензин еднакви коне!
                                Емисия CO2 (g/km) 157 211
                                Е къде са еколозите ?!?
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X