Известие

Collapse
No announcement yet.

Чернобил - 22 години по късно

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
    Честно да ви кажа,колкото и да е опасно,аз бих отишъл да разгледам
    Аз от сумати време се каня да ходя, ама никой не се навива за партия
    33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ето още малко

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=875816

http://www.angelfire.com/extreme4/ki...ed/garage.html - това е момата.

http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/ - а това е сайта.

За радост или съжаление нищо не си спомням от тогава. Просто съм бил на 5г, но майка ми казваше че се е разбрало няколко дни след това, а и като цяло в света не се е знаело какви са последствията.
      Last edited by georgyg; d.m.y г., 12:51.
      "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
      Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
      Opel Astra J GTC

Comment

Ето и един интересен пост:

Първоначално публикувано от quan,18 April 2006, 16:01
        Понякога хората гледат, а не виждат! Вторачили се в пропагандираната и широко разтръбявана (разбира се, най-вече по политически причини) катастрофа в Чернобил, забравят за съвсем НЕдалечното минало, когато атомните бомби са били предмет на гордост и възхищение.
        Уважаеми съфорумци! Всеки път, когато понечите да се самосъжалявате за това, че сте облъчени от Чернобил и мрачно пророкувате какви ли изродчета са заченати тогава, сещайте се за лудницата 30 години преди Чернобил (когато вашите родители са били деца или пък тепърва са зачевани).
        Малко голи факти. Ядрените опити започват с взривяването на първата атомна бомба на 16 юли 1945 г на полигона Alamagordo, New Mexico. Следват трагичните (и все по-често забравяни днес) Хирошима и Нагасаки, съответно на 6-и и 9-и август 1945. Знаете ли колко хора са се превърнали в прах точно за част от секундата? А колко са умирали след това по болниците покрити с язви и повръщащи кръв?
        От 16.07.1945 до 05.08.1963 (когато е подписан Договорът за забрана на ядрените опити в атмосферата), са извършени цифром и словом 368 ядрени опита, радиацията от които директно е отивала в атмосферата (съответно разнасяна от ветровете по цялата планета, а не само в мижава Европа, и дишана от 4 милиарда души).

Хронология: САЩ - 211, Съветски съюз - 132, Великобритания - 21, Франция - 4

Друго какво да ви кажа? Ми направо си е за чудене как така не сме се родили светещи микроцефали с по три ръце, две глави, дванайсет пръста или каквото друго си представите.
        Такива ми ти работи...
        http://comexgroup.com/forums/index.p...dpost&p=247908 - това е оригинала
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
          навремето гледах сайта на една мома, която обикаля редовно там с мотоциклета си.

не съм сигурна дали ще го открия, но ще потърся.
          постнато е по-горе от един колега...
          и аз съм го гледал и преди, даже имаше публикации по вестниците за нея
          по темата: ДАНО НИКОГА НЕ СЕ СЛУЧВА НЕЩО ПОДОБНО!!!
          п.с.: реакцията на тогавашните управници просто няма смисъл да се коментира... и днес ни управлява същата партия...
          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
          x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
            Аз от сумати време се каня да ходя, ама никой не се навива за партия
            Предполагам се шегуваш,нали?
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Click image for larger version

Name:	1020_3.jpg
Views:	1
Size:	91.2 Килобайта
ID:	2257658Click image for larger version

Name:	imag28.1.jpg
Size:	32.7 Килобайта
ID:	2257659Click image for larger version

Name:	imag7.4.jpg
Size:	20.6 Килобайта
ID:	2257660Click image for larger version

Name:	imag41.1.jpg
Size:	18.9 Килобайта
ID:	2257661Click image for larger version

Name:	imag35.4.jpg
Size:	44.9 Килобайта
ID:	2257662
              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Предполагам се шегуваш,нали?
                Ни най-малко!
                33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ни най-малко!
                  Не разбирам за какво искаш да се връщаш там?
                  sigpic
                  "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Да не би да си ходил????

Comment

Всички сме били там.
                      sigpic
                      "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Не, но съм се интерсувал и е факт, че се правят екскурзии до там от Киев. От много време се интерсувам за Чернобилската криза и да видя мястото на събитието си е нещо което ще помня цял живот. Облъчването не го мисля много много.
                        33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Ако си със слаба психика,не ти препоръчвам да ходиш там.
                          Има доста по-хубави места,които можеш да видиш през живота си.

Comment

Ни най-малко!
                            Аз също,адски ми е интересно да разгледам.В единия линк,пишеше,че Украинското правителство разрешавало еднодневни екскурзии.Пребиваването повече от един ден,би могло да е опасно за човешкия живот:stumm

Не, но съм се интерсувал и е факт, че се правят екскурзии до там от Киев. От много време се интерсувам за Чернобилската криза и да видя мястото на събитието си е нещо което ще помня цял живот. Облъчването не го мисля много много.
                            :

Абсолютно,аз съм на мнение,че н е трябва да се посещават само хубави и красиви места.Мен адски много ме влекат точно такива места на трагедии-Чернобил,Хирошима,Нагазаки,Хейзел-там съм бил вече,но стадина е напълно реставриран и няма никакви следи от трагедията
                            Last edited by Mury; d.m.y г., 18:53.
                            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Еми Мъри, до няколко години смятам да се натуткам и да се разходя в зоната, а това опасното за човешкия живот недей го вярва на 100%, защото по темата с радиацията всеки спекулира и вече трудно можеш да разбереш реалната опасност каква е.
                              33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Еми Мъри, до няколко години смятам да се натуткам и да се разходя в зоната, а това опасното за човешкия живот недей го вярва на 100%, защото по темата с радиацията всеки спекулира и вече трудно можеш да разбереш реалната опасност каква е.
                                То тва е ясно бате,аз незнам кога шсе наканя,ма се надявам някой ден да стигна дотам

П.С.Който го е страх от мечки,да не ходи в гората
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X