If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За радост или съжаление нищо не си спомням от тогава. Просто съм бил на 5г, но майка ми казваше че се е разбрало няколко дни след това, а и като цяло в света не се е знаело какви са последствията.
Първоначално публикувано от quan,18 April 2006, 16:01
Понякога хората гледат, а не виждат! Вторачили се в пропагандираната и широко разтръбявана (разбира се, най-вече по политически причини) катастрофа в Чернобил, забравят за съвсем НЕдалечното минало, когато атомните бомби са били предмет на гордост и възхищение.
Уважаеми съфорумци! Всеки път, когато понечите да се самосъжалявате за това, че сте облъчени от Чернобил и мрачно пророкувате какви ли изродчета са заченати тогава, сещайте се за лудницата 30 години преди Чернобил (когато вашите родители са били деца или пък тепърва са зачевани).
Малко голи факти. Ядрените опити започват с взривяването на първата атомна бомба на 16 юли 1945 г на полигона Alamagordo, New Mexico. Следват трагичните (и все по-често забравяни днес) Хирошима и Нагасаки, съответно на 6-и и 9-и август 1945. Знаете ли колко хора са се превърнали в прах точно за част от секундата? А колко са умирали след това по болниците покрити с язви и повръщащи кръв?
От 16.07.1945 до 05.08.1963 (когато е подписан Договорът за забрана на ядрените опити в атмосферата), са извършени цифром и словом 368 ядрени опита, радиацията от които директно е отивала в атмосферата (съответно разнасяна от ветровете по цялата планета, а не само в мижава Европа, и дишана от 4 милиарда души).
Друго какво да ви кажа? Ми направо си е за чудене как така не сме се родили светещи микроцефали с по три ръце, две глави, дванайсет пръста или каквото друго си представите.
Такива ми ти работи...
навремето гледах сайта на една мома, която обикаля редовно там с мотоциклета си.
не съм сигурна дали ще го открия, но ще потърся.
постнато е по-горе от един колега...
и аз съм го гледал и преди, даже имаше публикации по вестниците за нея
по темата: ДАНО НИКОГА НЕ СЕ СЛУЧВА НЕЩО ПОДОБНО!!!
п.с.: реакцията на тогавашните управници просто няма смисъл да се коментира... и днес ни управлява същата партия...
166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
x145 1.6 boxer
Аз от сумати време се каня да ходя, ама никой не се навива за партия
Предполагам се шегуваш,нали?
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Не, но съм се интерсувал и е факт, че се правят екскурзии до там от Киев. От много време се интерсувам за Чернобилската криза и да видя мястото на събитието си е нещо което ще помня цял живот. Облъчването не го мисля много много.
Ако си със слаба психика,не ти препоръчвам да ходиш там.
Има доста по-хубави места,които можеш да видиш през живота си.
Аз също,адски ми е интересно да разгледам.В единия линк,пишеше,че Украинското правителство разрешавало еднодневни екскурзии.Пребиваването повече от един ден,би могло да е опасно за човешкия живот:stumm
Не, но съм се интерсувал и е факт, че се правят екскурзии до там от Киев. От много време се интерсувам за Чернобилската криза и да видя мястото на събитието си е нещо което ще помня цял живот. Облъчването не го мисля много много.
:
Абсолютно,аз съм на мнение,че н е трябва да се посещават само хубави и красиви места.Мен адски много ме влекат точно такива места на трагедии-Чернобил,Хирошима,Нагазаки,Хейзел-там съм бил вече,но стадина е напълно реставриран и няма никакви следи от трагедията
Еми Мъри, до няколко години смятам да се натуткам и да се разходя в зоната, а това опасното за човешкия живот недей го вярва на 100%, защото по темата с радиацията всеки спекулира и вече трудно можеш да разбереш реалната опасност каква е.
Еми Мъри, до няколко години смятам да се натуткам и да се разходя в зоната, а това опасното за човешкия живот недей го вярва на 100%, защото по темата с радиацията всеки спекулира и вече трудно можеш да разбереш реалната опасност каква е.
То тва е ясно бате,аз незнам кога шсе наканя,ма се надявам някой ден да стигна дотам
П.С.Който го е страх от мечки,да не ходи в гората
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment