If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има и някои по-сериозни плюсове. За 5 или 10 години са се развили всички технологии в автомобилите и то доста - системите за сигурност, двигателите, окачванията, електрониката и всичко останало. Аз и мойта кола си харесвам, но новите просто са други коли. Това е все едно да спорим коя стои по-добре на пътя - 156 или 159. Отговора е ясен и не е въпрос на сравнение, защото едната е много по-съвременна.
Така че, ако си купиш нова има голяма вероятност да е по-сигурна, по-икономична (или ако не е, ще е по-мощна при същия раход, като на старата), ще има по-добро управление и стоене на пътя и повече джаджи в салона (за тия които се кефят на джаджите, аз предпочитам без много копчета по таблото ). И сигурно ще има в стандартното оборудване тракшън, макшън, ABS, EBD и още 12 трибуквени съкращения
Гледах по дискавъри скоро, как блъскат челно едно старо волво комби в някаква малка модерна кола, с много звезди за сигурност и с 20 години по-нова. Оказа се, че пораженията за пътниците в голямо и изглеждащо здраво волво, ще са доста по-сериозни, отколкото в малката и рехаво изглеждаща колица. Ето за това се продават новите коли
Много ми хареса коментара ти! Браво. Значи да разбирам, че според теб си заслужава човек да си купи чисто нова Алфа Ромео? Обаче според теб не смяташ ли, че в момента като, че ли най - добрия вариант при италианките е човек да си купи новия италиански СУВ на ФИАТ, който се казва Седичи и е 4х4 и т.н. И на всичкото отгоре базовата му цена е по - малко от 33000 лв. Какво ще кажеш по въпроса?
Цитираш ме, но не си ме разбрал
Говоря за две чисто нови коли - едната стар модел, другата нов модел.
Даваш за пример 156 и 159 - О'к!
При разлика от едни 20% в цената (10000-15000лв.) няма сила на земята, която да ме накара да избера новия модел... ако ще, каквото ще да има в него!
Най-малко половината от разликата в цената ще се стопи автоматично през първата година от съществуването на новия модел, докато излекуват детските болести и започне да се продава на реалната си пазарна цена
Цитираш ме, но не си ме разбрал
Говоря за две чисто нови коли - едната стар модел, другата нов модел.
Даваш за пример 156 и 159 - О'к!
При разлика от едни 20% в цената (10000-15000лв.) няма сила на земята, която да ме накара да избера новия модел... ако ще, каквото ще да има в него!
Най-малко половината от разликата в цената ще се стопи автоматично през първата година от съществуването на новия модел, докато излекуват детските болести и започне да се продава на реалната си пазарна цена
Е ясно де. Но стария и новия модел, дори и чисто нови, купени от магазина, пак имат сериозни разлики:
Новата, дето е стар модел - стара като концепция, но с изчистени дефекти и вероятно доста подобрения от първите произведени бройки. Новата, дето е нов модел - нова като концепция, пълна със съвременни разработки, но пък с детските си болести.
Примера със 156 и 159 не беше удачен може би защото едната отдавна не се прозивежда, но същото важи и за 147 и Милано. Ей сега да идеш да си купиш чисто нова 147FL, тя никога няма да стои в пътя както Милано, нито ще получи такава оценка за сигурност като Милано (като излезе разбира се ). Нищо, че и двете са от магазина. Това ми беше мисълта, като цяло
Но очевидно и двете имат плюсове и минуси. Прав си, че при големите разлики в цените на двете нови, е нормално хората да предпочетат да изкупят последните бройки от старата, заслужава си от гледна точка на доста неща
Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015 Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997[Ex]
Е ясно де. Но стария и новия модел, дори и чисто нови, купени от магазина, пак имат сериозни разлики:
Новата, дето е стар модел - стара като концепция, но с изчистени дефекти и вероятно доста подобрения от първите произведени бройки. Новата, дето е нов модел - нова като концепция, пълна със съвременни разработки, но пък с детските си болести.
Примера със 156 и 159 не беше удачен може би защото едната отдавна не се прозивежда, но същото важи и за 147 и Милано. Ей сега да идеш да си купиш чисто нова 147FL, тя никога няма да стои в пътя както Милано, нито ще получи такава оценка за сигурност като Милано (като излезе разбира се ). Нищо, че и двете са от магазина. Това ми беше мисълта, като цяло
Но очевидно и двете имат плюсове и минуси. Прав си, че при големите разлики в цените на двете нови, е нормално хората да предпочетат да изкупят последните бройки от старата, заслужава си от гледна точка на доста неща
Ми нали и аз точно за това говоря вече от една година! И точно и така смятам да направя. Но ще видим кога ще стане това и с кой модел на Алфа. Обаче като, че ли положението при ФИАТ и Ланчиа не е същото както при Алфа относно този въпрос за двете чисто нови коли и дали старата нова или новата нова е за предпочитане. Аз съм, обаче за старата нова Алфа! И пак твърдя, че лично смятам, че при ФИАТ и Ланчиа не е така!
Много ми хареса коментара ти! Браво. Значи да разбирам, че според теб си заслужава човек да си купи чисто нова Алфа Ромео? Обаче според теб не смяташ ли, че в момента като, че ли най - добрия вариант при италианките е човек да си купи новия италиански СУВ на ФИАТ, който се казва Седичи и е 4х4 и т.н. И на всичкото отгоре базовата му цена е по - малко от 33000 лв. Какво ще кажеш по въпроса?
Човече, от толкова канене да си купиш "чисто нова Алфа Ромео" ще си останеш с корейското легенче Не се обиждай, но или работиш в Ауто Италия и правиш скрита реклама на дилъра, или си малко , поне такова е впечатлението което правиш с постовете си. Плюс това Седичи хич не е нов вече, и даже му правиха фейслифт. Цената от 33000 лева може за едни да е малка, за други висока, а за трети може изобщо да не е вариант да си купуват кросоувър разработен от Сузуки и Фиат. На вкус и на цвят - "товарищи нет" Предлагам на модераторите да я заключат вече тази тема, щото се цикли на едно място от доста време.
Човече, от толкова канене да си купиш "чисто нова Алфа Ромео" ще си останеш с корейското легенче Не се обиждай, но или работиш в Ауто Италия и правиш скрита реклама на дилъра, или си малко , поне такова е впечатлението което правиш с постовете си. Плюс това Седичи хич не е нов вече, и даже му правиха фейслифт. Цената от 33000 лева може за едни да е малка, за други висока, а за трети може изобщо да не е вариант да си купуват кросоувър разработен от Сузуки и Фиат. На вкус и на цвят - "товарищи нет" Предлагам на модераторите да я заключат вече тази тема, щото се цикли на едно място от доста време.
Аз пък мисля, че тази тема трябва да остане завинаги отключена за всички нови собственици на Алфа Ромео купени от магазина чисто нови "ТОВАРИЩИ ЙЕС"!
Учудваме това, че двата автомобила са от един и същ ценови клас, а са от два коренно различни автомобилни класове. Митото е в клас В, а Седечито е кросоувър в клас СУВ1!
Comment