Известие

Collapse
No announcement yet.

За монтьорите, диагностиците, сервизите и.т.н.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Защо го нападнахте човека,все едно той е виновен!
    Така са му казали и той така е направил,само че без резултат!
    Нали за това му се казва ДИАГНОСТИКА,като отидеш да ти кажат какво и е на колата.И ако не могат да разберат какъв е проблема,казват "дежурните" ламбда сонда,дебитомер,кабели и свещи!
    И понеже искате имена ето ви за пример моя случай!
    Предишната ми кола 155 1.8 TS 93г. при тръгване "забиваше моцуната" и придърпваше!
    Сменям кабели и свещи - не се оправя!
    Отивам при Бобо на диагностика.Закача колата на диагностичната апаратура и заключението в крайна сметка беше че проблема е от ламбда сондата.Копувам нова от бош,няма промяна.След известно време го видях съвсем случайно и му казах че проблема остава,той направи едно кръгче и каза че може би веригата не е зацепена както трябва!
    След какви ли не проби и предположения без никакъв резултат,вече тотално изнервен минавам покрай сервиза на Дунев и решавам да видя те какво ще ми кажат.
    Момчето от диагностиката без дори да я закача на диагностичен уред,като я видя ми каза:"тази кола смуче въздух от някъде"!
    След около 15-20 минутно ровене откри че маркуча,който стои между дебитомера и колектора е скъсан.Омотахме го за проба с изолирбант и:"О чудо!Колата полетя"
    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

Всъшност проблема е че ТС-а е едно голямо лайно, което освен че върви и гори като ламя и се чупи като за световно...тва ме води мо мисълта че всичките разбирачи от форума се оборудваха с ЖТД-та /и аз така ма не съм от разбирачите/...
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

Айде сега, колата виновна, чупи се ако е счупено, иначе нищо му няма-има ТС на сумата километри и години, ако нафтовите не се чупеха нямаше да четем за турбини, филтри, проблеми от нафтата и всякакви други
        То това може да се чуе от всеки "майстор" почнал от москвичи и стиганал до голф и опели.И аз не разбирам също, ама не поправям коли.
        Last edited by fred; d.m.y г., 19:27.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
          А що ми се струва, че тука историята е леко изкривена. Отива човека на майстор, майстора му казва какво мисли, че не е наред и той понеже нали си има далаверата и всичко си знае отива и зима части по-евтинко, сам го сменя да не плаща труд и нищо не се оправя.

Не знам за кои сервизи става въпрос, но ако са намесени добре познатите ни клубни сервизи, то съм убеден, че колата без да му я оправят нямаше да му я върнат и нямаше да му искат пари за нов дебитомер, ако той се е оказал излишен. На мен лично не са ми взимали пари за оправяне на проблем, понеже постфактум се оказва, че е нещо съвсем трето. При нашите коли е така, трудно се хаваща кое, кво, що.

Колега;супер точно си го казал.Аз лично работя във сервиз и много мразя някой да минава и да подпитва това или онова от какво може да е и след това изчезва.
          Хората са си казали предположенията,а не са започнали да я правят и нищо да не е станало.
          Ние лично,в нашия сервиз никога няма да правим експерименти по метода на изключването и накрая да отръскаме човека,все пак трябва човещина и не говорим за пари.
          Сам си е виновен за смяната на собствените си части и няма на кого да се сърди и кого да оплюва,Иако обича да ми даде това вълшебното парцалче да я позабърша моята та белким и тя се оправи.
          Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
          Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
            алфите са автомобили като всички останали, кой ги пуска тия заблуждаващите приказки ,че видиш ли повредата се откривала много трудно частите били много скъпи и много труден бил ремонта. приказки под шипковия храст. същите простотии си приказват и в другите автофоруми за техните си марки. а то просто майсторите са кьопави. я погледнете колко резултата изкарва гугъл с теми тип - в тоя сервиз ми взеха ХХХ лева /поне трицифрена сума/ ,стоя при тях една седмица и колата пак не е добре

............
            Колега;нямаш си напредстава колко са различни алфите от обикновенните машинки.Има проблеми които можеш много зор да ги откриеш и аз съм в момента с един такъв-тръпката направо е главоболна.
            Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
            Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

към колегата пуснал темата
              навремето човека който ме понаучи на туй-онуй
              казваше, че работата на монтьора е по-трудна от тази на доктора
              защото като отидеш при доктора му казваш къде те боли, докато колата мълчи
              това разбира се в кръга на шегата

и понеже гледам, вече си мислиш че и ти си майстор
              те съветвам да си инсталираш за проба една аутодата
              и да прочетеш списъка от възможните причини за твоите оплаквания

и мисля, че на твоето излиание най-точно са ти отговорили колегите Xtrime7 и DerMeister

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                Колега;супер точно си го казал.Аз лично работя във сервиз и много мразя някой да минава и да подпитва това или онова от какво може да е и след това изчезва.
                Хората са си казали предположенията,а не са започнали да я правят и нищо да не е станало.
                Ние лично,в нашия сервиз никога няма да правим експерименти по метода на изключването и накрая да отръскаме човека,все пак трябва човещина и не говорим за пари.
                Сам си е виновен за смяната на собствените си части и няма на кого да се сърди и кого да оплюва,Иако обича да ми даде това вълшебното парцалче да я позабърша моята та белким и тя се оправи.
                Колега, не става въпрос за подпитване. Ако ви мързи да четете темата, не пускайте коментари... Става въпрос за компютъра диагностика! А и какво лошо има в подпитването?!? Като подпитва някой му казваш ела на диагностика струва толкова пари! Това ти е работата... не да гадаеш. Ти не си врачка... Закачаш. Гледаш. Мислиш. И казваш, да тази кола това и е проблема. Не, тази кола не зная какъв и е проблема!

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                към колегата пуснал темата
                навремето човека който ме понаучи на туй-онуй
                казваше, че работата на монтьора е по-трудна от тази на доктора
                защото като отидеш при доктора му казваш къде те боли, докато колата мълчи
                това разбира се в кръга на шегата

и понеже гледам, вече си мислиш че и ти си майстор
                те съветвам да си инсталираш за проба една аутодата
                и да прочетеш списъка от възможните причини за твоите оплаквания

и мисля, че на твоето излиание най-точно са ти отговорили колегите Xtrime7 и DerMeister
                Колега аз съм се специализирал, където трябва да се специализирам. Не съм станал майстор, не претендирам да съм такъв. Дори не разбирам нищо! Не искам аз да ремонтирам колата си! Искам като отида някъде да ми направят диагностика и да ми я оправят ако могат. Ако не могат да ми кажат. Искам коректност, ето за това говорим. Не разбрахте ли, че целта на темата не е кой-по-голям майстор е. Просто безхаберието на тия гаражни сервизчета е такова, че започват с редовните неща, които те си знаят. Да не приказваме, че ми писаха потребители, които са били при същите майстори, които са им казали абсолютно същите неща за различни проблеми!!! Хайде лека ви вечер. Написах този пост, понеже колегата ме провокира...

Нека всеки да си гледа работата! Както аз гледам моята както трябва, за което получавам заплата и съответните бонуси. Така и тия които правят друго да си я гледат като хората! Като не могат просто да кажат. Пилеят се време и средства и нерви и.т.н. И за какво?!? Това оставям на вас да прецените...
                Last edited by f0rce1001; d.m.y г., 20:26.
                BMW е39 - 2002god.
                BMW e60 - 2007god.

Comment

Плюс това явно дебитомера и ламбдата не са давали добри показатели. Аз имам познати на които колите вървят перфектно според тях, и в един момент на единия правиме диагностика и показва че дебитомера е тръгнал. Та нашия човек вика абе вие луди ли сте колата си е 6. Е да ама все пак си го смени след месец даречем, и после ми звъни "леле бате колата не мога да я позная, найстина има разлика па аз си мислех че е ОК" та няма кво да се нервиш че си сменил неща които явно саси били така или иначе скапани, нищо че конкретния проблем не се е решил.

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                    Всъшност проблема е че ТС-а е едно голямо лайно, което освен че върви и гори като ламя и се чупи като за световно...тва ме води мо мисълта че всичките разбирачи от форума се оборудваха с ЖТД-та /и аз така ма не съм от разбирачите/...
                    Все си мисля че голяма част от ядовете с тоя мотор(ако изобщо има някакви по големи от нормалните), идват от неправилното му експлоатиране, не само в БГ, но и в страната от която идва......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                      виж ми подписа ....
                      ех. AR 166 FL 2.0 TS еx. AR 164 2.5 TD Super ex. AR 75 2.0 TS ex. AR 146 BOXER

Comment

Първоначално публикувано от f0rce1001 Покажи съобщение
                        Колега, не става въпрос за подпитване. Ако ви мързи да четете темата, не пускайте коментари... Става въпрос за компютъра диагностика! А и какво лошо има в подпитването?!? Като подпитва някой му казваш ела на диагностика струва толкова пари! Това ти е работата... не да гадаеш. Ти не си врачка... Закачаш. Гледаш. Мислиш. И казваш, да тази кола това и е проблема. Не, тази кола не зная какъв и е проблема!

Колега аз съм се специализирал, където трябва да се специализирам. Не съм станал майстор, не претендирам да съм такъв. Дори не разбирам нищо! Не искам аз да ремонтирам колата си! Искам като отида някъде да ми направят диагностика и да ми я оправят ако могат. Ако не могат да ми кажат. Искам коректност, ето за това говорим. Не разбрахте ли, че целта на темата не е кой-по-голям майстор е. Просто безхаберието на тия гаражни сервизчета е такова, че започват с редовните неща, които те си знаят. Да не приказваме, че ми писаха потребители, които са били при същите майстори, които са им казали абсолютно същите неща за различни проблеми!!! Хайде лека ви вечер. Написах този пост, понеже колегата ме провокира...

Нека всеки да си гледа работата! Както аз гледам моята както трябва, за което получавам заплата и съответните бонуси. Така и тия които правят друго да си я гледат като хората! Като не могат просто да кажат. Пилеят се време и средства и нерви и.т.н. И за какво?!? Това оставям на вас да прецените...
                        колега явно някой от нас има проблем с комуникацията
                        аз лично чета поста ти така
                        отидох на диагностика и ми казаха какъв е проблем
                        аз обаче нали съм гявол и да спестя някой лев, да прецакам майстора да изкара по-малко пари/бах го къв е па тоя да не е по умен от мен/ и реших само да си оправя проблема

е да ама не

наистина тук в форума може и да получиш безплатно мнение или съвет за това какъв може да е проблема на колата
                        но най-малкото е нередно да искаш такъв съвет от човек който си изкарва хляба с това

та моя съвет като човек бил и от двете страни е добре малко или много да потърсиш вина и в себе си

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                          Колега;нямаш си напредстава колко са различни алфите от обикновенните машинки.Има проблеми които можеш много зор да ги откриеш и аз съм в момента с един такъв-тръпката направо е главоболна.
                          и колко са по различни като повечето са с инжекцион бош. опелите,фолцвагените,бмв-тата,аудитата и т.н.т не клатят ли оборотите на празен ход, не паткат ли, не се ли влачат като парцал до 3000 оборота,не забиват ли нос..... или само алфите така.
                          а и човека е ходил на 2 диагностики и си ги е платил два пъти по 30 лева. какво е подпитвал като е трябвало да му кажат кое точно не е наред.
                          точка

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:17.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

стана ми интересно и реших да прочета темата.
                              а и така и така и аз съм в бранша.

МНОГо ВАЖНО. Във форума е пълно с индивиди които разбират от всичко и си мислят че са излъгани винаги с 5-19 лева и като ги спестят правят ебати и далаверата. Да ви кажа, колата се оставя в сервиз и се взима готова. Всичко друго са свободни съченения. То ако беше така да ти кажа какво е и ти да си го смениш ми ние от глад щяхме да умрем. Радвам се че си разбрал че не стават така нещата. Еньо (голямата риба) се е изказал обсолютно точно, а той е човек който трябва да се слуша.
                              И незабравяйте че винаги повече от един елемент може да не е изправен но да не се влияят един от друг, както и това че ти заглъхва колата след смяна на гуми не значи че гумаджията е виновен. Смешни сте отстрани, още повече като не се споменават имена. И не забравяйте че цетираните коли са на 10-тина и повече години, и ако не можете да поддържате и такива коли не се надскачайте има метро.

Поздрави.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                              Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Солидарен съм с колегата - автор на темата, тъй като в момента съм в същата позиция. И аз имена няма да споменавам без да съм сигурен кой крив кой прав, но колкото и да имам доверие на майсторите, не мога да възприема неща, които са просто нелогични.

я ти си разкажи историята че е интересна ...... а ко е същата в нашия сервиз .....

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                                Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Working...
                                X