Ех колега, /и алфист и в армията/ ако знаеш колко си прав за "Дедо Полковник" това лято /че и преа есента/ правихме диги и пътища в почти цяла северна България, що километри минаха момчетата, що глад изгладуваха, работеха по 14-16 часа на ден /видял съм го с очите си/, щото наближаваше есента и ще почнат пак дъждове и наводнения. Спяха по разни изоставени поделения, пълни с бълхи и дървеници /истина е/, даваха им по 5.08 лв. на ден за храна. Представяш ли си 5 кирливи лева за храна на ден, че то на кучетата в приютите им се полагат по 8 лв. на ден за храна. Да не ти казвам че на местата, където бяха/в балкана/ намаше и тях къде да похарчат. Лично ходих с една група да приберем едни колеги, ИЗОСТАВЕНИ с аварирала инженерна машина от с. Струпец /обзалагам се че не можеш да го намериш на картата/ беше на майната си в Балкана. Като отидохме кво да видим - бяха подивели, а бе като Робизон Крузо, една седница без храна и без подслон. Къпали се момчетата с вода от реката, наливали я в туби и после на слънце за да се постопли!....
И накрая познай кой получи медал от президента, че и благодарствено писмо - същия тоя "Дядо Полковник" дето по цял ден седеше в канцеларията с климатика. Направо се задуших от гняв, като чух, идеше ми да хвърля автомата и да ги пратя на майната им всичките, ама нали имам жена и дете!
Е те за това подкрепям учителите, щото по цял ден си късат нервите с разни гаменчета /не казвам че всички деца са такива/ чувстват се като отрепки между разни пикльовци с GSM-и за по 1000 лв. и въпреки това продължават да се грижат за най-ценното ни!
Дано никой не забрави че сме им поверили децата си!
И накрая познай кой получи медал от президента, че и благодарствено писмо - същия тоя "Дядо Полковник" дето по цял ден седеше в канцеларията с климатика. Направо се задуших от гняв, като чух, идеше ми да хвърля автомата и да ги пратя на майната им всичките, ама нали имам жена и дете!
Е те за това подкрепям учителите, щото по цял ден си късат нервите с разни гаменчета /не казвам че всички деца са такива/ чувстват се като отрепки между разни пикльовци с GSM-и за по 1000 лв. и въпреки това продължават да се грижат за най-ценното ни!
Дано никой не забрави че сме им поверили децата си!
Comment