Известие

Collapse
No announcement yet.

лек срещу карането на дълги отзад

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Не личи да са сменяни страничните но си заслепяват ... а имам грозния навик от ладюхите да карам с едно старо руско огледало - панорамно - то няма тая екстра многослойно отразяване.
    Та окьоравителите яко ми бъркат в здравето... ама от тоя номер с фотосветкавицата имам едни спомени... някои хора ядоха бая бой за подобна изгъзица преди 10 - 15 години.
    По-скоро се замислям за 2 верига във задните фарове за мъгла и яки диоди от тия за дневни светлини.
    А и аз много обичам панорамните и си тряснах едно веднага, ама пък го местя с лостчеко, ако заслепява
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

И аз така - свалил съм го в долно положение на лоста и го вдигам нагоре при заслепяване - отрязвам долния край до средата на задния прозорец така.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Добре де, не претендирам, че знам на 100% какво е правил предишния собственик, но ми се струва, че страничните ми са оригинални. Леко синкави са стъклата. Такива ли са пирнципно? Защото ако е вярно това, че не заслепяват....не знам. Или аз съм с прекално чувствителни очи или си заслепяват. Особено когато спре нещо по-високо зад мен, което фаровете са му на нивото на огледалата ми....само се чудя на къде да се завъртя. А някой горе спомена да караме бързо та да не ни заслепяват. Та колега, то врно има бързи алфи ама тия дето са с една идея пред скоростта на светлината са още само във фантазиите ни
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
          страничните, ако са с оригиналните стъкла, не заслепяват
          не е вярно това ,оригинални не оригинални се си заслепяват .
          Особенно ако зад теб кара млад алфист с ксинонъ
          Електрохроматичните също макар и по малко
          Last edited by SFINKS; d.m.y г., 15:53.

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
            не е вярно това ,оригинални не оригинални се си заслепяват .
            Особенно ако зад теб кара млад алфист с ксинонъ
            Електрохроматичните също макар и по малко
            Също яко заслепяват джипове и бусове като карат зад теб. При това положение обаче няма кво да се прави...
            Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
            Mazda 6 2.3 2005
            sigpic

Comment

затъмняваш задното стъкло колега и проблемът ти изчезва !!! И ако пак ти пречи просто отразюваш му фаровете със страничното огледало и му ива бързо но акъла
              Алфа Ромео 155 1.8 ТS 95

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                Не е правилно това със светкавицата защото може да го отнесе някой страничен. И аз си харесвам стоповете за мъгла. Страничните ми огледала не заслепяват, а средното си има ръчка за да не заслепява. Стоповете за мъгла вършат работа като те заслепяват и като са ти се лепнали плътно
                Е вие пък я изкарахте тая светкавица някаква супер силна.. Според мен изобщо няма да заслепи шофьора зад теб, на фона на това, че фаровете му я осветяват много по- силно и е на много повече от 2 метра зад твойта кола. С други думи метода със светкавицата е много неефективен, граничещ но 0.. единственото, което може да постигнеш е той да си задава въпроса- тоя отпред що ли ме снима?
                Lexus IS200

Comment

десен мигач,онзи те изпреварва и ти си на ход ама вдигни до края фаровете че да му запалиш космите в ушите.

Comment

Аз пък си махнах нацяло огледалото за обратно виждане(т.е. исках да го махам ама то слънцето ми направи услуга и го разлепи) и сега нямам ядове за кфо ми е да гледам кой ми е зад гъзъ страничните огледала си ми вършат перфектно ралта и на дълъг път и сичко
                    ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                    Nissan Qashqai 2,0 140hp
                    Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                    ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

Аз имам едно приятелче, което им разказва играта на такива...
                      Ако зад него някой му свети на дълги - включва аварийни, или допълнителните за мъгла и така по няколко пъти...
                      Ако е идващ срещу него - пресветва му няколко пъти...
                      Ако не се усетят навреме вади един голям фар, който си държи до седалката, вади го през прозореца и им вади очите...е много бързо се сещат защо им е пресветвал преди това....
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
                      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
                      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
                      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Аз още от както имах ладата си прявя фаровете на всички коли ,така че като присветна и им пари на очите , а късите са ми нормални почти но дългите можеш яйца да си печеш на тях.
                        Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Първоначално публикувано от Оги Покажи съобщение
                          Аз още от както имах ладата си прявя фаровете на всички коли ,така че като присветна и им пари на очите , а късите са ми нормални почти но дългите можеш яйца да си печеш на тях.
                          Не ти ли се топят фасонките.
                          TIPO 2.0 91g.
                          PUNTO 1.2 04 g.
                          156 1.8 TS 00g

Comment

С тая светкавиця нищо нямя да направиш колега. Масовите, които се монтират по фотоапаратчетата са слаба работа. Ако искаш да им е гадно ти трябва яка свекавица с flash extender (виж снимката) Светкавицата принципно дава разсеяна светлина. Това чудо я събира в един сноп и освен, че използваш цялата светлина в една точка е и доста далекобойно Да речем, че захранването ще се измисли лесно, но се замисли дали има смисъл от толкова пари (защото не е никак евтино, а и extender малко трудно се намира) за нещо, което няма кой знае какъв смисъл от него. Много по-удачно е предложението за як фенер (има по 1 000 000 кандела, които си имат и зарядно за кола и всичко) и да си светиш на където искаш с него
                            Attached Files
                            The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от tipo1960 Покажи съобщение
                              Не ти ли се топят фасонките.
                              Като се преправи инсталацията на фаровете и се сложат допълнителни релета нема никви ядове.
                              Ладата 3г. я карах така.
                              Еспейса от 2г. е така
                              За алфата се не остава време , но скоро и тя ще е така.
                              До сега не съм имал никога ядове , след като си преправя инсталацията , а светят така че този пред мене спокойно може да кара на моите фарове , ако пусна дълги.
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Само да ми стане колицата, и такова лечение ще има за секи дето се държи некултурно зад мен......към това с флейм кита, моем да прибавим дим и масло.....може да звуча брутално, но ич не ми дреме, тоя отзад понякога може да е много по голяма опасност от тоя отпред......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X