Известие

Collapse
No announcement yet.

Плюене по ALFA

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Има митове и легенди и за VW и за Alfa Romeo.Вечната кола още не е измислена(по обективни причини) и за това аз залагам на красивата която за мен Алфата.Все пак всеки си има вкус или получава диагноза като мен.През ръцете (повече) и през краката(по-малко) са ми минали доста Алфи и почти няма кола на която да не съм видял коляновия вал наживо,на някой по няколко пъти.Продължавам да си купувам Алфа Ромео не защото съм богат,а защото съм мазохист.Ако тук в този форум се намери някой който да е по-голям карък от мен получава една каса бира(или левовата и равностойност).Имам 146-ца която за една година(7000км.) ми струва 4000лв.+4500лв. за ремонти и още има какво да се желае.На такси да се возих на цена 1лв./км. по-евтино щеше да ми излезе.Добре че сега си имам Спринт ,но съм напълно убеден че това ми е ПОСЛЕДНАТА алфа за съжаление.

Други коли освен Алфите съм имал Опел Омега 87г.(който бартеросах за първата 33-ка).Беше жестоко изгнил ,но за една година освен газ, бензин, фар и калник нищичко не съм пипал.

Алфата е много красива и отвътре и отвън и много трудно бих се обрекъл на нещо друго,но вече си платих дана към Миланската змия.

Alfa33 1.3 90г.Alfa33 1.5 93г.Alfa33 1.4 94г.Alfa146 1.4TS 97г.Alfa146 1.8TS 99г.Sprint 1.5 78г.Аlfa33 1.7 4x4 91г Sprint 1.7 16V 83г.Alfa145 1.3 96г.Alfa156 2.0 99г.147 1.6 03г.145 2.0 Alfa159 1,9 JTD Ti

Comment

Първоначално публикувано от Grim
      ...виж един авенсис си е много "оптимално" решение на дилемата....
      еее, колежката каза че има финансов кахър и дири по-евтина кола. Но след като е свикнала на тойота, алфата може да не й хареса в едно или друго отношение
      Аз от моята съм си доволен - хем е готина на външен вид, хем има тръпка като я карам. Поскърцва отвътре, ама и на колегата пасат 3 комби от '95-та скърца. От време на време се опитват да ми спират колоните последователно, особено сега като е влажно, ама като пусна задна чистачка и се "появяват". На колегата с пасата му се губят задните светлини изцяло от време на време. Общо взето това е - за колегата най-добрите коли са немските, щото са най-здрави. Според мен зависи от начина на шофиране и поддръжка. При "нормално", доколкото може да е такова в България, шофиране и Алфата ще издържи доста дълго без ремонти. Аз за 1,5 години и близо 14 хил. км съм сменял само консумативи... Е, веднъж откачих и "четирицевката" отдолу, ама това беше в началото щото не бях още свикнал с това, че е нисичка.
      Някои използват колата за предвижване от едно място до друго. Аз като изляза и си погледна алфата и почвам да се кефя, защото ми доставя удоволствие дори само да я гледам, а като я карам кефа е още по-голям. Преди да си купя алфата ми търсеха Голф 4 дизел в Германия. Добре, че не ми намериха читав

P.S. Друг колега, около половин година след мене си купи също Алфа...
      145, 1.6 boxer
      156, 2.4 JTD - ex
      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Отклоняваме се от темата ! А темата е защо се плюе по АЛФА .Не мога да си обясня защо DAT-ITALY и TUV Германия слагат 156 пред голф ,пасат и вектра а в България още като кажеш А и всички ти скачат на главата .Излиза че ние повече разбираме от тях нищо че те ги произвеждат и си ги тестват дори и AUTO BILD правят страшно много забележки на голфа а ние излизаме по германци от германците .Никой в България не се интересува от реалните тестове и цифри дори вече тъпите момиченца знаят че VOLKSWAGEN е най добрата марка . Само ние и никой друг можем да вдигнем имиджа не на фирмата а на марката АЛФА и България да започне да разсъждава защото тя се държи на глупавите МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ те са навсякъде дори и в политиката за това сме на това дередже

Comment

Алфите не са коли от висок клас, но наистина не са евтини за поддръжка. Те никога не са били и се надявам да не станат масов автомобил(макар че напоследък се нароиха доста и то от счупени по-счупени). Алфата не е рационално решение. С две думи - не стават!
          Колкото по-малко Алфи, толкова по-добре!
          На който му е скъпо, да кара каквото си ще, марки на пазара- бол.
          Алфист не е човек, който кара Алфа, а такъв който обича Алфа. Независимо от всички проблеми, той намира нещо в нея, което другите марки не му дават! А какво е то...всеки знае сам за себе си!
          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Алфите обаче не са и от ниския клас примерче-при сравнителни тестове особенно 156 се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C а не с фокусчета гоуфчета астрички следователно трябва ли цените на частите да са като на голф ? Въпреки че се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C алфата е от 2 до 4 пъти по евтина и с по евтини части ФАКТ !

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov Покажи съобщение
              Алфите обаче не са и от ниския клас примерче-при сравнителни тестове особенно 156 се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C а не с фокусчета гоуфчета астрички следователно трябва ли цените на частите да са като на голф ? Въпреки че се сравнява с AUDI A4,BMW 3,MERCEDES C алфата е от 2 до 4 пъти по евтина и с по евтини части ФАКТ !
              Абсолютно вярно, сравненията винаги са с премиум марките.
              sigpic
              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Ето колегата sfinks доказва колко са големи и всеобхватни митовете. Според DAT-ITALY CELICA 1.8-98 g-21,8% срещу 156 1.8-98g-23,5% а кажете ми кое е по здраво .Така е като се говори на изуст .Моля ви наблягайте на цифрите и на други доказателства а не на общи приказки които се чуват навсякъде и естественно не са вярни

Comment

Искам да кажа едно нещо:Не се засягайте от тъпанари,дето си мислят,че знаят всично и всичко им е ясно.Тъпанари винаги си е имало и винаги ще има.Като не харесват Алфите да си карат нечупливите и бързите бегачки и да си гледат кефа.Колкото по-малко Алфи,толкова по-добре.На който не му изнася поддръжката да си купи гоУф.Алфата която съм харесал,не съм я харесал нито по надежност,нито по нечупливост,нито по хубав разход,нито по здравина,а по това къв кеф ми прави.Щом си вярват че немското е най да си го карат.

Comment

Благодаря на всички, които приеха да откликнат на въпроса ми. И най-вече на личните впечатления, а не на офицални статистики.
                    Митове има във всяка марка, затова и се допитах до вас.
                    Аз, когато реших да взема сегашната, наслушах се на много отрицателни коментари, впоследствие останах приятно изненадана..... ....по-добре така, отколкото да имаш големи очаквания и накрая тотално да се разочароваш.
                    Някои останаха засегнати от споменаването от мен на други марки коли и тяхното сравнение. Никога не плюя някоя марка, ако не съм я карала. Дори ако съм карала определена кола и съм останала не доволна, пак не смея да се изкажа като цяло за марката, а само за точно определен модел.......защото другите може да са сполучливи. Точно както за Селиките......предишните генерации си имат някои проблеми, но пък са по-мощни.
                    Всеки от нас търси и иска различни неща от колата, която кара и за различни цели си купува кола. Затова и не споря коя по-здрава, мощна, стабилна и др. Просто се опитвам що-годе да си изградя някаква реална представа.

Ако ми позволите ( понеже съм от друг отбор и постоянно слушам "плюене" по адрес на моята кола), няколко думи да кажа по вашата тема ..... Не обръщайте внимание какво се говори и какво е всеобщото мнение за марката на колите ви. Ако ви кефят, карайте си ги със кеф!!!! а който не го кефи, той бързо ще излезе от отбора.

Comment

и аз съм си фен на моята но като цяло ми стана тесничка но съм фен искам 166

Comment

Колеги явно колкото и доказателства да се изкарат че АЛФА са нормални и даже добри коли никой дори и сред нас не вярва .Толкова ли са ви промили мозъците ? ето прилагам схема от новата тема където алфа е на второ място заедно с мерцедес кога една каруца наречена фолксваген ще се нареди на едно с мерцедес .фолксваген като ранг е висок колкото грайфера на гумата на мерцедес обаче всички българи казват че е най добрата кола ЩО ЗА ХОРА СМЕ
                        Attached Files

Comment

Дайте някакъв смислен отговор защо мислите че ford ,opel,volkswagen са по добри от АЛФА макар че това не са марките с които трябва да се сравнява .Ето аз давам за примери -цифри, проценти публикации от AUTO BILD а на среща не съм видял нищо градивно само безпочвено плюене не знам защо го правите защото завиждате на голфаджиите че мадамите им се хвърлят защото имат супер модерните за България голфове или защото е прието да имаш грозна талига с емблема vw

Comment

Извенете ме, че пак се намесвам..........Но вашите коли са доста над Голф-а!!!!!! Оставете народните приказките, не им обръщайте внимание!!!!!!!!! Ако можех сега да си го позволя, определенно щях да изпробвам Алфа. Както казах и преди: КАРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ С КЕФ!!!!!!!!!!! не обръщайте внимание какво говорят наоколо! Аз, ако се вслушвах във съветите, едва ли щях да изпитам тръпката от колите си... всеки си е различен.По колите може да се определи човека ( малко съм психолог). Който кара не массова кола, е индивидуалист. Тая тема не ви "върви", гордейте се с колите си!!, а не се оправдавайте.......никой няма да ви разбере, защото не е като вас и не е карал Алфа.

Comment

Първоначално публикувано от Raya Покажи съобщение
                              Извенете ме, че пак се намесвам..........Но вашите коли са доста над Голф-а!!!!!! Оставете народните приказките, не им обръщайте внимание!!!!!!!!! Ако можех сега да си го позволя, определенно щях да изпробвам Алфа. Както казах и преди: КАРАЙТЕ СИ КОЛИТЕ С КЕФ!!!!!!!!!!! не обръщайте внимание какво говорят наоколо! Аз, ако се вслушвах във съветите, едва ли щях да изпитам тръпката от колите си... всеки си е различен.По колите може да се определи човека ( малко съм психолог). Който кара не массова кола, е индивидуалист. Тая тема не ви "върви", гордейте се с колите си!!, а не се оправдавайте.......никой няма да ви разбере, защото не е като вас и не е карал Алфа.
                              Всичко тръгва от тва, че на село има 1 майстор, който прави само голфове, пасатори и астри (които още не ги е изяла ръждата) и като види Алфа и не може нищо да направи и осира колата (и боксерите и ТС-а и ЖТД-то са малко по специфични). Затва тея коли са "дарци". Другите пък си взимат Алфа нов внос от Италия за смешни пари и после викат - тва са ебахти боклуците. Чакай бе, ами кой ти е виновен, че купуваш от джамбази, дето са я взели от италианската морга за 500 евро? Знам много хора, които се опариха по тая схема е не става въпрос само за Алфи, ама в италия нали италианките са най-масови и най-много от тях вкарват...Всичко останало е демагогия. Ама БМВтата колко страшни били, ама незнамсиквоси. За тва един приятел като разбра колко кинта ще му струва ремонта на окачването на А4-ката и я продаде директно
                              Last edited by ivo_red; d.m.y г., 19:49.
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Защо според вас 156 е с около 5000 пв само по евтина от бмв 3 и с около 20 000 лв по скъпа от голф .както знаете също така италиянците не слагат {данък марка } но пък за сметка на това има много нововъведения .първите които слагат комън раил са АЛФА и МЕРЦЕДЕС .А ФОЛксваген по него време още си търкаля карбураторите ОЩЕ ФАКТИ ЧЕ АЛФА Е НАД ПОВЕЧЕТО МАРКИ ???!

Comment

Working...
                                X