Известие

Collapse
No announcement yet.

Икономичен TS - има ли такова чудо невиждано?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
    Преди години някакви немци екпериментирали и съветваха да се ускорява с напълно отворен дросел, лично мен ме съмнява
    Това и аз съм го чел някъде, мисля че ставаше въпрос за ускорения под 2000об. Примерно от 1500 ако настъпиш здраво до 2000 е по-икономично, отколкото, ако я настъпваш плавно. Дали е истина не знам, но може да се провери.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Да,така е преди време го бях чел това и в Автобилд.
      Alfa 155 1.7,1.8 ex
      Alfa 166 2.4 3 ex
      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov
        Сега се връщам от форума на фолксваген, ами голф 4-1,6-извънградско-7-8 градско-10-11 е имаше и /научна фантастика/от 5 извън. до 8 градско сравнете ги с вашите TS и ще разберете че разликата е в милилитри а на в литри
        Не знам защо ги пишеш тези неща, като на всеки човек му е ясно, че в градско каране в София и в Пазарджик има разлика от 2-3 литра. Бензинова кола няма, която да дава под 10л/100, с изключение на разните тип въшка. Просто чистото градско движение в София при натоварено движение е от порядъка на 20-25 км/ч. За дизел-а може да има разходи от 7-8-9 градско, но другите неща са митове и легенди.
        А извънградско, може наистина да е икиномична, ако се кара по прав път с 80-км/ч. Пробвай и ще пишеш колко е икономична, но не знам как ще намериш такъв път за по дълго извънградско за измерване.
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
          Не знам защо ги пишеш тези неща, като на всеки човек му е ясно, че в градско каране в София и в Пазарджик има разлика от 2-3 литра. Бензинова кола няма, която да дава под 10л/100, с изключение на разните тип въшка. Просто чистото градско движение в София при натоварено движение е от порядъка на 20-25 км/ч. За дизел-а може да има разходи от 7-8-9 градско, но другите неща са митове и легенди.
          А извънградско, може наистина да е икиномична, ако се кара по прав път с 80-км/ч. Пробвай и ще пишеш колко е икономична, но не знам как ще намериш такъв път за по дълго извънградско за измерване.
          Koлега, ти само на една, твоята, кола ли си се качвал?

1.Алфа 146 1.6ТС 16кл с чип от Бобо.
          Средно в София, не карам почти в пиковите часове(8-9, 17:30-19) без много ръчкане ми е горила около 9 на 100.
          Човека, на когото я продадох, идва на работа всеки ден от Сточна гара, през целия център(паметника Левски,университета,попа,ндк) до Павлово в 9:30ч и си тръгва по същия маршрут в 6 часа вечерта, колата му гори 9/100 градско и 6.5 извънградско.
          2.Ситроен С3 1.4HDI 16кл 90кс, всичките 1.4ТС-и луди ще ви правя с това, отново като горе с карането, средно в София 4.4-4.7 с климатик и бая ръчкане!
          3.Нисан Примера GT 2л 16 клапана 150 коня умерено задръстване, умерено ръчкане, без климатик в София 8.5-9л.
          9.Делтата я карах всяка сутрин около 8 часа и после цял ден насам-натам, повече от 7.5 градско не ми е давала.
          Last edited by Satanism; d.m.y г., 11:03.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

@Satanism разход градско в София - 8:30/9:00ч и 17:30-19:00 - 9/100 е НЕВЪЗМОЖЕН. Колата ти има разход над 11/100 по каталог градско, така че чип-а да сваля 1л пак не се връзва, но ти си знаеш. И прочети какво съм ти писал - ДИЗЕЛИ-те в темата не се обсъждат.
            9/100 можеш да докараш при доста икономично каране градско и извънградско 60%/40% или от този порядък съотношение.
            На моята кола имам навъртяни над 80 000 км и ми е ясно колко гори и при какви режими
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Opel Astra J GTC

Comment

принципно са възможни по-ниски разходи от нормалното и от стойностите покаталог, колкото и да изглежда абсурдно....
              Случи ми се миналата година...
              Скапа ми се дебитомера и колата получи "дупка" в оборотите м/у 2000+ и 3500 горе долу.... направо се скопи и аз спрях да я юркам и почнах пенсионерската временно.....
              Но се скапа така, че пуска стойности за бедна смес.
              Разхода ми падна толкова драстично...на моменти под 11/100, при нормално за мен около 14 градско.
              Проблема е, че сместа е много бедна и че може да "роди" и веднага си сложих новия дебитомер и се върнах към вървенето и прекрасните 13-14/100 )))

"Туин Спарк от разход се не плаши, но от бедна смес Да" че после в графата родилки
              Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
                С колегата си спорим до колко е смислено да се кара нон стоп на скорост в града.
                А за спестяването по нагоре профа подробно е дал основните принципи , и ся ко викаш да заключват темата ли щом нищо повече не може да се каже
                Аз мога да падна и до 3,4л/100км. Ще ме попитате как - ми 50км карам с 90-110км/ч (при среден разход 6,7-6,8л/100км - реално постигнат с климатик и 5 човека с много багаж засечен за 1400км) и 50км 4-та я бутат. Елементарно. Само дето не съм сигурен дали ще се навият де.
                Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

моят 2.0 ТС докат беше наред де
                  с ремап от диджитал преди повече от 2 години вече
                  след ремапа съм го засичал пълно-пълно ...
                  както и празно-празно с 10 кила туба отзад пълна естествено и 2-та варианта - точно 9.5 на 100 в града
                  при смяна на предавка около 3000 рпм - демек кротко
                  а ако некой си мисли че в Пазарджик нема задръстванета
                  да дойде да види .. щото тука колите са 5 пъти повече от хората, а улиците се броят на 2-те ми ръце ..
                  за извънградско немам точна представа
                  ама се ми се струва че до 130 км/ч май съм около 6,6 до 6,8
                  а след 130 до около 180 стрелката на бензиномера видимо пада ... демек разхода по 2
                  за "асматика" нема да говора щото некои колеги ша почнат да завиждат и да ме псуват ..
                  Last edited by DiStefano; d.m.y г., 20:00.
                  Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                  Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Здравйте и аз да се включа с последното ми засичане. Варна-В.Търново ... колата е Фиат Брава 1.6 99г. 103к.с Варна-Шумен магистралата 160-170км/ч ... Шумен-В.Търново доста динамично каране на някои отсечки пак имаше скорости около 160км/ч с една Каптива се гонихме ... Горна Оряховица-Търново и обиколка из Търново с климатик... на другия ден прибиране Търново-Варна 50км с климатик после без ... скорост около 130км/ч ... минаване през Варна (добре че беше неделя и няма задръстване) Варна - Обзор-Варна ... 665км с 42литра Еко 100 това дава приблизително 6.31л/100км останах доста изненадан от разхода при условие че на отиване към ВТ след магистралата имаше чести изрязвания около 5000об. при изпреварване ...
                    ex. Alfa Romeo GTV 2.0 TS 110kW 98' LUSSO The SiLver BuLLeT

Comment

Софийско каране рекорда ми е да я сваля 10/100 (1.6 т.с) , но това се случи при каране почти без задръствания пенсионерската ... иначе си лапа 13-14 вкарвал съм я и на 18, а със 95шел В повър е достигала разход 5л за 16 км ,,,,, в не много голямо задръстване ....
                      Извънградско с климатик и каране с около 130-140-160.... след това 40-60-80 пак над 100 и т.н и включен климатик е сваляна на 7-7 и малко Без климатик и каране 140-190 даде разход 8,5 ...
                      А ТЕЗИ КОИТО МИ ВКАРВАТ 2.0 ТС в 7-8 ГРАДСКО В СОФИЯ ... ИСКАМ ДА ГО ВИДЯ АЗ ЩЕ ИМ НАПЪЛНЯ РЕЗЕРВОАРА, но Ако не го постигнат те ще пълнят моя една година всеки месец ....

Comment

@Satanism разход градско в София - 8:30/9:00ч и 17:30-19:00 - 9/100 е НЕВЪЗМОЖЕН. Колата ти има разход над 11/100 по каталог градско, така че чип-а да сваля 1л пак не се връзва, но ти си знаеш. И прочети какво съм ти писал - ДИЗЕЛИ-те в темата не се обсъждат.
                        9/100 можеш да докараш при доста икономично каране градско и извънградско 60%/40% или от този порядък съотношение.
                        На моята кола имам навъртяни над 80 000 км и ми е ясно колко гори и при какви режими
                        Добре, бе, "Баце", много обичам разни хора да ми казват кое е възможно или не.Аз казвам каквото ми се случва.Пари да лъжа все още не ми дават!Дадох линкчето, там подробно съм се старал да описвам кога,къде,какво,как и колко.Който не ми вярва-за негова сметка си е!

А човека, който я купи, като му казах, и той не ми вярваше и ми обясняваше как го лъжа, но после бързо дойде да се извини/похвали...
                        Last edited by Satanism; d.m.y г., 07:57.

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Сложете каталожните данни и направете съпоставка. Или твоята кола е нещо сбъркна или на всички останали нещо не са им у ред колите. Над два литра разлика в горенето на кола не може да се постигне, освен в посока НАГОРЕ.
                          Моята в момента гори към 10/100 газ при положение, че маршрута ми е 60%/40% градско извънградско при нормално каране - до 4000 оборота максимум. А за последния месец имам навъртяни към 3500 км, от които над 2300-2400 в София при всякакви условия и разход 9 не съм имал, освен до морето и обратно, където беше горе долу около 9/100км.
                          п.с. А това какво ти се случва си мисля че дори и ти не го вярваш, защото съм докарвал 9/100 градско преди 5 години в София при смяна на предавките на 3000 оборота през лятото при доста по малко движение.
                          Когата започнах да карам кола всеки ден (2000г.) постигах около 50 км/ч средна скорост в маршрута Банкя - кв.Лозонец, в момента е около 30 км/ч до Мотописта преценете си сами каква е разликата в годините.
                          "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                          Opel Astra J GTC

Comment

Чудя се дали няма някой, който си гаси колата по надолнищата и да се движи като делтапланерист ??? Все пак и това е начин за намаляване разхода на гориво.
                            AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                            Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen petkov
                              Хубаво е някой ако е тествал разхода на други марки да го напише тук но съм почти 100% сигурен че разликите ще бъдат минимални с наще TS
                              А4 2.6 quattro 95 година 150 коньовото е с около литър повече извънградско и с около 2 литра повече градско (в сравнение със 166цата), но зависи дали има задръствания и тн, щото може и много по-голяма разлика да има.
                              Ако в края на годината съберете всички презервативи, които сте използвал и успеете да направите автомобилна гума от тях с гордост можете да я наречете GOODYEAR!
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS + А-95Н LPi

Comment

Сложете каталожните данни и направете съпоставка. Или твоята кола е нещо сбъркна или на всички останали нещо не са им у ред колите. Над два литра разлика в горенето на кола не може да се постигне, освен в посока НАГОРЕ.
                                Моята в момента гори към 10/100 газ при положение, че маршрута ми е 60%/40% градско извънградско при нормално каране - до 4000 оборота максимум. А за последния месец имам навъртяни към 3500 км, от които над 2300-2400 в София при всякакви условия и разход 9 не съм имал, освен до морето и обратно, където беше горе долу около 9/100км.
                                п.с. А това какво ти се случва си мисля че дори и ти не го вярваш, защото съм докарвал 9/100 градско преди 5 години в София при смяна на предавките на 3000 оборота през лятото при доста по малко движение.
                                Когата започнах да карам кола всеки ден (2000г.) постигах около 50 км/ч средна скорост в маршрута Банкя - кв.Лозонец, в момента е около 30 км/ч до Мотописта преценете си сами каква е разликата в годините.
                                Както искаш.
                                А въртяните километри в София по-добре да не си ги мерим

По повода за другите марки

Нисан Примера 2л 16кл 150кс 10/100 градско София
                                5.8 извънградско с 90км/ч
                                100-110 около 6.3-4
                                120-140-7/100
                                150+/180 по магистрала около 7,5-8...Повече и да искам-не може да качи
                                Това са данни от борд компютър.На колонката лъже с ~0.2л нагоре
                                Всичко това, обаче, освен софийското, е със западен премиум бензин.
                                Last edited by Satanism; d.m.y г., 21:00.

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                                X