Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно ксенон 55W !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Вс.мои познати са с ксенон 6000к и на дъжд се вижда както трябва, а и ми харесва диамантено бяло като цвят. Просто ми споделиха че можело да има проблеми с рефлектора ако ползвам 55В, затова се чудех какви са градусите които развиват крушките. Иначе си имат ув филтър.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Какви градуси колега, зимата като вали сняг си се натрупва по стъклото и не се топи. Крушките си седят студени. Тези хиляди келвини са само за цвета на светене. Аз имам от 2 години 4300К на 55W и мога да кажа че крушката на габарита вреди повече на рефлектора от тази на ксенона
      Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Всяка крушка в процес на работа се нагрява с определена температура, следователно и на ксенона се нагряват малко, питах се каква е тя при обикновена и ксенон крушка. Снимка имаш ли как свети колега! Тунките баласти били с по-продължително време на живот, някой има ли информация затова!
        sigpic

Comment

Казах ти, че тънките баласти са боклуци, прегряват и се скапват по-бързо.
          Започвам да си мисля, че не питаш, а се опитваш да оправдаеш това, което си чул от разни аверчета...
          Крушката е относително студена, по-студена от халогенната.
          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Чета просто какво пише за баластите в офертата, иначе са на една цена. Мерси за инфото колега, това е официално представено, че тънките са два пъти по-дълъг живот и оптимизирана работа. гаранция има на вс за 2 години.
            sigpic

Comment

Аз ти казвам неофициална информация от човек, който ги внася тия чик*и от Китай/Корея

И аз исках да си слагам тънки, при което той ме заведе при неговата кола, която е с общо 3 комплекта(къси/дълги/халогени) и ме попита, при положение, че има 200 комплекта в гаража с тънки баласти, защо според мен още си държи дебелите

OEM & Ventura Garage
              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                Аз ти казвам неофициална информация от човек, който ги внася тия чик*и от Китай/Корея

И аз исках да си слагам тънки, при което той ме заведе при неговата кола, която е с общо 3 комплекта(къси/дълги/халогени) и ме попита, при положение, че има 200 комплекта в гаража с тънки баласти, защо според мен още си държи дебелите
                Ами защото иска да продаде по-скъпите на някой друг, при положение, че и по-дебелите вършат същата работа
                Примерно

п.п с въпрос. Имаме консуматор, който "гълта" определен ток.
                Ако крушката е 35 ватова, въпреки, че баласта може да даде и 55 вата, то как 35 ватова круша ще свети с 55 вата, образно да кажем?
                Някой има ли снимка на крушка, която си пише, че е 55 вата, защото иначе искате да разбутате всички физични закони.
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Честно казано не разбрах какво искаш да кажеш?
                  Аз съм имал 50 и 55 ватови крушки за автърмаркет ксенон.
                  Имам и 35 вата крушка, която свети на 55 вата баласт и свети по-силно от на 35 вата баласт.Пробвано....

OEM & Ventura Garage

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение

Колега има разлика от дебели баласти до дебели баласти и от тънки до тънки.
                    Това че са дебели не значи че във всички има едно и също и са минали едни и същи нива на качество.
                    Защото съм слагал дебели които си светят с години и такива които те удря ток от корпуса ама здрав ток!
                    Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

Ако те удари ток от баласта, сега щеше да си в дървен кух куб леко под земята....там си говорим за хиляди волтове, доколкото си спомням...

OEM & Ventura Garage

Comment

Правилно си спомняш, но това е само стартовия ток, постоянния е около 85V
                        Alfa 145 1.8 TS '97

Comment

По-тънките баласти и крушки са със удължен живот, по-нова и скъпа технология, еволюцията демек, това по фабрични данни. Иначебаласт 55В с крушка 55В ще свети доста по добре, а разлиакта в цената е 20 лева нагоре от 35В. А относно дебели или тънки баласти и крушки, цената е една, изборът е мой. В бг тънките са доста отгоре,сиго има защо...

Дайте някоя снимка как свети 55в да сравня и ако може иглед отвътре>навън, мерси и лека че ме боялт очите вече.
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 04:10.
                          sigpic

Comment

Бая глупости се изписаха ...

Колега,
                            вземи си 4300К на 35W и съм убеден, че няма да имаш ядове в дъжд, мъгла и т.н. Това е най-силната крушка - 3200 лумена. Всички други са по-слаби, като светлина.
                            sigpic

Comment

колега трудно ще видиш разликата защото никой апарат не снима така както виждат очите ти. Единствено обективно е да го видиш на живо. В допълнение само ще кажа че от както ги сложих не съм пускам дългите светлини. Пролетта един приятел след като пътувахме с неговата кола и аз карах заключи че всичко било ОК само че не разбрал защо през цялото време съм карал на къси (просто бях забравил че колите имат и дълги)
                              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

при пускането на ксенона има голям пиков ток и ако е 55вата може да претовари ел инсталацията.
                                над 4300к светят по-гадно в дъжд.
                                насочването максимално надолу ти създава проблем с видимоста.
                                фаровете с ксенон НЕ задържат сняг.
                                точка

Comment

Working...
                                X