If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Превъртане на километраж....така ли е или не???????????
@RPWWD - така е колега, ама аз почти не пътувам извън града с нея, това са предимо километри градско. Дали има 5000 км извърградско не знам, а отделно карам и други коли, така че не ми се връзва 156-ца, при това дизел на 10 години на 150 хил км
Просто хубавите коли си струват доста пари навсякъде. Вече се внесоха всички мъртърци в България и читава кола много рядко може да се намери, камо ли на 8-10 години. Аз лично за мен съм си решил, че следващата кола ще е или нова или най-много на 2-3 години и вероятно купена от местен дилър на автомобили, другото не си заслужава и колкото и да е запазена една кола на 8-10 години просто вече не си струва, с изключение на класиките.
Естествено че няма да ти се връзва, особено ако е "нов внос" набор '98 или '99. Ако е внесена по-рано е възможен спад в пробега, тъй като тук не се минават много километри. Това за следващата кола е правилно, стига да имаш финансовата възможност да го сториш, щото кола за 5000 лева каквито масово се продават в България е гарантиран дарак
Аз като видях за пръв път колата с която съм сега, последното нещо което гледах беше километража, не че нещо, ама всички знаем че шанса да е реален е много малък, въпреки че колата ми беше от познат човек. Освен това километрите не са сигурен признак че колата не става! При градско каране и след 100 000км една кола може да изглежда много амотризирана за разлика от друга която е карана предимно извънградско и след 300 000 може да изглежда свежа. Другият важен фактор е обслужването на автомобила - дали е редовно, дали е правено с оригинални части... На моята кола - 146 1.6ТС от 97 година пише 128 000....едва ли са реални, но колата беше запазена и затова я купих. Не се вманиачавайте в тия километражи толкова!
Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
BMW 328i
Пълно е и с коли с нормални км, винаги има фрапантни случаи, но немога да разбера защо все тях показвате, и все натяквате. Има си начини за проверка на км, проверяват се и се вижда що какво е, а и една кола може да се разбере на колко км е като се погледне. Една работна баничарка прави по 200-250к км на година нормално си е за нея. Различно е кола за лични употреба, и кола за работа. Имах познат който караше 156-ца, 2.0 бензин, изминаваше по 100 к км на година, ама си ползваше личната кола за работа и така.
Хубаво сравняваш дизел с бензин, но е добре да сравниш и цените на двете, след което да видиш за колко се продават коли на тази възраст "нов внос" в България и ще си отговориш на въпроса за "реалните" им километри
И да знаеш, че като се "пипне" централата и петричката врачка не може да ти каже на колко километра е колата.
Хванал съм безразборно тази. Но все пак мисля че една кола като се огледа отвън и отвътре, двгигателно отделение може да се добие представа за какво иде реч.
Хванал съм безразборно тази. Но все пак мисля че една кола като се огледа отвън и отвътре, двгигателно отделение може да се добие представа за какво иде реч.
Ако я кара Бай Мангау може и да е кочина , но за кола на 2 години и 350к Км когато я върнат тука на 45-50к Км нашенеца никога няма да се усети и ще и се радва като циганче на вафла . От друга страна погледнато големите километри за малко време говорят ,че автомобила е каран почти само на дълъг път което е + от друга страна ресурса му вече е някъде в небитието на път към автосервизите .
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Ако я кара Бай Мангау може и да е кочина , но за кола на 2 години и 350к Км когато я върнат тука на 45-50к Км нашенеца никога няма да се усети и ще и се радва като циганче на вафла . От друга страна погледнато големите километри за малко време говорят ,че автомобила е каран почти само на дълъг път което е + от друга страна ресурса му вече е някъде в небитието на път към автосервизите .
Ами тя баничарката от линка направо светеше отвън и отвътре,пластмаситя бяха почти непокътнати,тука тая кола ще я направят на макс 50к наистина и дори един добър познавач би се излъгал че едва ли е на 350к километра.Наще тука дето уж са на по 150к са бая по протъркани
Тва българина голяма работа, продават му джамбазите десет годишни коли на 120000 км - мрънка, че връщали километри, казва му немеца истински 890000км - неее пак мрънка . Не ама да, тва е туйн спарк ееййй ,нормално си кара и по-повече кво не му е нормално
Ами тя баничарката от линка направо светеше отвън и отвътре,пластмаситя бяха почти непокътнати,тука тая кола ще я направят на макс 50к наистина и дори един добър познавач би се излъгал че едва ли е на 350к километра.Наще тука дето уж са на по 150к са бая по протъркани
Точно това казвам и аз ...
@Доко Няма угодия
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Тва българина голяма работа, продават му джамбазите десет годишни коли на 120000 км - мрънка, че връщали километри, казва му немеца истински 890000км - неее пак мрънка . Не ама да, тва е туйн спарк ееййй ,нормално си кара и по-повече кво не му е нормално
Значи тия твин спаркове, които раждат са на над милион километра
Comment