Известие

Collapse
No announcement yet.

Превъртане на километраж....така ли е или не???????????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Може и така да е, аз съм по бензина , преди чувах, че точно на бензиновите пък не може, а само на дизеловите, но за тия сервизи ли примерно говориш или за други?
    За друг става въпрос в Сливен, но там се занимават само с италиянски автомобили
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Според мой наблюдения от autoscout24, mobile.de, Алфа Ромео 156 дизел, 2000 год. са следните: км варират между 130к км и 210к км, като има и екземпляри извън този обсег. За една година една кола за лична употреба, не за професионални начинания може да изминава между 10к - 20к (като тези коли се карат всеки ден) това са ми личните наблюдения над мои коли, на приятели, роднини и познати.
      В рамките на нормално е кола на 9 година като гореспомената да е с реални км от 100к км - 200к км, и не виждам нищо странно в това.
      Неможе заради няколко бурена да унищожиш цялата градина. Има и мн карани, но има и запазени автомобили.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
        не знам Лисан сервиз дали гледа
        Гледа.Днес се сетих да види и моята, отдавна ме човъркаше.Те пък взеха че се оказаха реални.
        Last edited by Kuker; d.m.y г., 20:43.
        sigpic
        "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
          Според мой наблюдения от autoscout24, mobile.de, Алфа Ромео 156 дизел, 2000 год. са следните: км варират между 130к км и 210к км, като има и екземпляри извън този обсег. За една година една кола за лична употреба, не за професионални начинания може да изминава между 10к - 20к (като тези коли се карат всеки ден) това са ми личните наблюдения над мои коли, на приятели, роднини и познати.
          В рамките на нормално е кола на 9 година като гореспомената да е с реални км от 100к км - 200к км, и не виждам нищо странно в това.
          Неможе заради няколко бурена да унищожиш цялата градина. Има и мн карани, но има и запазени автомобили.
          В Русе може да е така,но в София се кара много(по задръстванията),лично аз на ден минавам минимум 30км(работа-вкъщи),ако се появи нещо инциденто повече.През последния месец съм изминал около 2000км(имам и 2 извънградски по 500),и това е минимума на месец,тоест на година това са 20-25к.
          В Италия,Германия,Австрия..... разстоянията са още по -големи(така съм чувал ) ,защо там да не могат да навъртат 20-30к на година ,което автоматично те праща в графата 200+к километра.

Тука сме свикнали от едно време с Ладичките на по 10-15 години и 100к +основен ремонт,затова разстояния като 200,300+к километра ни плашат все още.
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Немога да се съглася с теб, от колко време караш тази кола в София? Е значи км са навъртяни преди да стъпи в софето нали? Разстоянията са си еднакви навсякаде, просто зависи от доста фактори, колко е далеч работното ти място и такива. Има мн варианти, и мисля че средно са на толкова, и не е странно ако са реални. Моята съм я проверявал, реални са км й, но имайки предвид запазеното и състояние отвън и отвътре това не ме учудва (с заводско спортно окачване е, което говори че не предразполага да се пътува с нея извънградско и такива). Изминавал съм 2000км за месец, и следващият има няма 700-800км.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
              Немога да се съглася с теб, от колко време караш тази кола в София? Е значи км са навъртяни преди да стъпи в софето нали? Разстоянията са си еднакви навсякаде, просто зависи от доста фактори, колко е далеч работното ти място и такива. Има мн варианти, и мисля че средно са на толкова, и не е странно ако са реални. Моята съм я проверявал, реални са км й, но имайки предвид запазеното и състояние отвън и отвътре това не ме учудва (с заводско спортно окачване е, което говори че не предразполага да се пътува с нея извънградско и такива). Изминавал съм 2000км за месец, и следващият има няма 700-800км.
              Абе и аз имам съмнения ,че моите 120 са реални,но това ще видим скоро ,колата в София е навъртяла около 45к километра за точно 2 години,като последните 5 са при мен.
              Не казвам ,че няма такива коли на по 120 -150к ,но просто много по редки и повечето такива се продават на вътрешните им пазари,тук са рядкост хората готови за заплатят цената на този автомобил,освен ако не е Голф.

Comment

Първоначално публикувано от kuker Покажи съобщение
                Гледа.Днес се сетих да види и моята, отдавна ме човъркаше.Те пък взеха че се оказаха реални.
                А, значи и той, е ще го препоръчваме и него

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
                Абе и аз имам съмнения ,че моите 120 са реални,но това ще видим скоро ,колата в София е навъртяла около 45к километра за точно 2 години,като последните 5 са при мен.
                Не казвам ,че няма такива коли на по 120 -150к ,но просто много по редки и повечето такива се продават на вътрешните им пазари,тук са рядкост хората готови за заплатят цената на този автомобил,освен ако не е Голф.
                Ти провери и кажи, а иначе, коли над 7 години не вървят чак толкова на вътрешните пазари, особено преди няколко години, айде сега е криза, ама на запад вече и се види края
                Last edited by fred; d.m.y г., 22:23.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Аз за 1 година съм врътнал 25 000км, като спокойно можеше и повече,ако колата не киснеше толкова по сервизите А карам предимно градско с Алфата... Даже извънградските ми с нея се броят на пръсти

Имам едно по-дълго пътуване до Солун, 2 пъти до Морето (Сл. Бряг), един път до Плевен, 1-2 пъти до Враца и региона, 2-3 пъти до Пловдив, 1 път до Дряново (Италфест 2009), 1 път до Рилския манастир и веднъж до Сандански. Това са ми всичките извънградски с Алфата от 05.2008 до днес

Така, че една 10 годишна кола спокойно по пътя на логиката трябва да е на около 250 000км +
                  Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Така, че една 10 годишна кола спокойно по пътя на логиката трябва да е на около 250 000км +
                    Ми... те са си на по толкоз! Ама на хората им е кеф кат видят да пише някви си 60-80000 на таблото. Друго си е някак си!

Comment

А може направо да са 1 250 000, още по добре звучи, какви са пък тия 200-300 хиляди
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

за километрите

Искам да напомня, че и без да са въртени километрите, може да не са реалните - ако колата е с друг мотор и документи като мойта - сега на километраж пише 132 000, след 13 000 км с "новия" двигател (Лисан има златни ръце), който още като го взех от Влади е бил към 190 000....по километраж А му подмених де що има чарколяци има вътре...Ходи разбери на кое в колата колко са му реалните километри и аджеба как ще го замериш достоверно - искам да кажа, че това колко пише на километража не е показателно за двигателя (понеже другите дефекти са видими). Затова в тая насока съветвам всеки който си купи кола на старо независимо от километрите да отвори мотора в сервиза, да види вътре кое как е - трудоемко и струва пари, ама като видиш проблемни чаркчета и ги смениш, после караш спокойно, като мен - София-Варна, Варна-Атина, и т.н.
                        Alfa 156 2.0 - ех,
                        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                          Искам да напомня, че и без да са въртени километрите, може да не са реалните - ако колата е с друг мотор и документи като мойта - сега на километраж пише 132 000, след 13 000 км с "новия" двигател (Лисан има златни ръце), който още като го взех от Влади е бил към 190 000....по километраж А му подмених де що има чарколяци има вътре...Ходи разбери на кое в колата колко са му реалните километри и аджеба как ще го замериш достоверно - искам да кажа, че това колко пише на километража не е показателно за двигателя (понеже другите дефекти са видими). Затова в тая насока съветвам всеки който си купи кола на старо независимо от километрите да отвори мотора в сервиза, да види вътре кое как е - трудоемко и струва пари, ама като видиш проблемни чаркчета и ги смениш, после караш спокойно, като мен - София-Варна, Варна-Атина, и т.н.
                          Другия вариант е смяна но компа и хоп колата ти става например на 0 километра

Comment

При положение, че и аз си карам колата всеки ден основно в София,за година и 11 месеца съм и навъртял 25 000 км., което е нормално за България защото тук нямаме големи разстояния. Със служебна кола съм правил по 60 000 за година, но тогава имах среден пробег от 250-300 км. на работен ден. Виж за страни като Италия и Германия годишен пробег от 13 000 километра е невъзможен поради многократно по-големите разстояния.
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

какво се оказа на всички километрите са реални.а по авто салоните ги връщат 100%.от каде ги гупихте ващи коли?

Comment

Мн коли се карат яко, и са с врътнати километражи, но има и коли на които са им реални прсото. И на една кола например на 8 години не виждам нищо странно да е на 150-200к км реални, напълновъзможни е.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X