Известие

Collapse
No announcement yet.

Превъртане на километраж....така ли е или не???????????

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Преспокойно една 10 годишна кола може да е на 150000.
    Пример - баща ми ми подари неговата стара кола, Хюндай Аксент, купувана е чисто нова през '98, сега е на 142000. Ползвана е за зареждане на магазин в София и за лично ползване.
    Аз лично от известно време насам въртя дори под 10000км на година. Просто работя където живея и единствено вечер да мръдна на кафе някъде.
    Не мисля, че са малко такива хора като мен, повечето ми приятели работят в радиус 2-3км. от дома им, другите карат служебни коли, останалите не работят. В резултат я врътнат 10км на ден, я не.
    Сега Алфа-та ми е на 80000км, а е 2003г. Утре значи, ако тръгна да я продавам, никой няма да ми вярва
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC
    Ex Fiat 126p
    Ex Fiat Вravo 1.6
    Alfa Romeo 147 1.6

Comment

Колеги, имам един приятел.С него от време на време ходим по автокъщите... викаме му ''на лунапарк'' Ето това е.. цял цирк и лунапарк са си тия автокъщи и джамбазите в тях
      Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
        Преспокойно една 10 годишна кола може да е на 150000.
        Пример - баща ми ми подари неговата стара кола, Хюндай Аксент, купувана е чисто нова през '98, сега е на 142000. Ползвана е за зареждане на магазин в София и за лично ползване.
        Аз лично от известно време насам въртя дори под 10000км на година. Просто работя където живея и единствено вечер да мръдна на кафе някъде.
        Не мисля, че са малко такива хора като мен, повечето ми приятели работят в радиус 2-3км. от дома им, другите карат служебни коли, останалите не работят. В резултат я врътнат 10км на ден, я не.
        Сега Алфа-та ми е на 80000км, а е 2003г. Утре значи, ако тръгна да я продавам, никой няма да ми вярва
        Кола, карана в България - да, кола нов внос от Италия или Германия - не! По-горе съм писал за големите разстояния в тези държави. Моята кола я внесох, когато беше на 4 години и вече беше на 96 000 км., ама като нищо може и да е била на 196 000 Иначе и при мен пробега се очертава да е за 2 години 26 000 км, или по 13 000 на година в български условия. Както и да е състоянието на една кола зависи от километрите само когато те се доближават до цифрата 500 000, за по-малко от тази цифра зависи от поддръжката на предишният/те собственик/ци.
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Отворете мобиле.де и чукнете например 159 ,коли на по 2 -3 години масово са на по 100-150к и тук там някоя по на 50-60к,всичко друго са единични случаи.
          Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
            Отворете мобиле.де и чукнете например 159 ,коли на по 2 -3 години масово са на по 100-150к и тук там някоя по на 50-60к,всичко друго са единични случаи.
            Това е щото 159-ките масово са дизелови, а тези коли се купуват за да изминават много километри. Няма лошо в повечкото километри, това означава че колата е карана основно извънградско, при оптимална температура на мотора, и без градски поражения по трансмисията и броните
            Giulietta 1,6 JTDm 2013
            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
              Това е щото 159-ките масово са дизелови, а тези коли се купуват за да изминават много километри. Няма лошо в повечкото километри, това означава че колата е карана основно извънградско, при оптимална температура на мотора, и без градски поражения по трансмисията и броните
              И аз това се опитвам да кажа,както и че поне 90% от колите на по 6-8 години просто някак как да са на подобни километри,а по скоро единични случай.На запад никой не си купува нова кола за да ходи на кафе с нея.
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Аз като продавах Полото,почти никой не вярваше че колата е на 70 000 км,реални,ма кво от тва,то си и личеше.човека,който я купи,дори не се качи да я кара,дойде видя я,закара я на майстор/където казаха,че колата е перфектна/и я купи без да се замисля,или пазари за цената.А Алфата кво,продавах я 1 година,на незнайни километри/с ремонтиран мотор обаче/,и трябваше да сваля цената като за кола нов внос,та да дойде някой да я купи

П.С.При нас в сервиза можем да гледаме реални километри на доста модели,почти всички бензини след 98,дизели след 2000 г./Евро 3/.Нагледал съм се на доста куриози,даже вчера ходихме да търсиме кола за мен,и гледахме дна 147-ца на адски много км./иначе на таблото 130 000/
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Моята я взех на 9 години, беше на 121 000, за две години съм минал 15 000.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
                    Аз за 1 година съм врътнал 25 000км, като спокойно можеше и повече,ако колата не киснеше толкова по сервизите А карам предимно градско с Алфата... Даже извънградските ми с нея се броят на пръсти

Имам едно по-дълго пътуване до Солун, 2 пъти до Морето (Сл. Бряг), един път до Плевен, 1-2 пъти до Враца и региона, 2-3 пъти до Пловдив, 1 път до Дряново (Италфест 2009), 1 път до Рилския манастир и веднъж до Сандански. Това са ми всичките извънградски с Алфата от 05.2008 до днес

Така, че една 10 годишна кола спокойно по пътя на логиката трябва да е на около 250 000км +
                    А бе хора, вие не работите ли Та по цял ден се разкарвате с колите из града, за да може да ги навъртите тия километри. Имаме едно служебно пежо, което, който има да ходи по работа с него го взима и за 10 години предимно градско каране е на 130 000 км.
                    Lexus IS200

Comment

Ето че има такива животни, строго индивидуално е, но ги има.
                      sigpic
                      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Имам странното чувство, че 70% от хората във форума изобщо не си карат колите и се заблуждават, че 5-8 годишен ДИЗЕЛ може да е на 100 000 км. Да, ама вероятността да попаднете на него е минимална, защото в Германия примерно тази кала ще струва 2 пъти повече от колкото в родна автокъща.
                        Моята красавица за 4.5 години и направих мисля към 90 000 км и си я карам съвсем не служебно и предимно градско. Само за няма 3 месеца лятото навъртях към 8-9к км и то без да се тормозя.
                        Имам познат, който внася коли от Германия и неговите думи са - ДИЗЕЛ от Германия - САМО УДАРЕН, другите са на по над 300-400 000 км.
                        То да вземеш кола за 50 000 лв и да ходиш на работа по 10-20 км на ден, то ще си я караш поне 10 години без кой знае какви ремонти и ще е почти нова на има няма 50 000 км. Не се заблуждавайте, кола на малко километри може да е сам малолитражка, която е карана само градско. То иначе излиза по-евтино с такси да се предвижваш.
                        А иначе, винаги има изключения от правилото, но за съжаление не са много чести.
                        Преди време познат беше докарал от Германия - Опел Омега 2.5 ТДС на 1 година и 2-3 седмици мисля и колата беше на 360 000 км. Като я видях и бях шокиран - това са по 1000 км на ден, и като включим посещението в сервизите стават даже доста повече, така че всичко е възможно.
                        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                        Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                          Имам странното чувство, че 70% от хората във форума изобщо не си карат колите и се заблуждават, че 5-8 годишен ДИЗЕЛ може да е на 100 000 км. Да, ама вероятността да попаднете на него е минимална, защото в Германия примерно тази кала ще струва 2 пъти повече от колкото в родна автокъща.
                          Моята красавица за 4.5 години и направих мисля към 90 000 км и си я карам съвсем не служебно и предимно градско.
                          Че какво му е многото на твоето каране, връзват ти се 20000 годишно, това не е много повече от 13000 - 15000 км. и идва да покаже, че поради малките разстояния в България не може да се правят големи пробези, освен на разни служебни баничарки и висок клас лимузини, чрез които хората си въртят бизнеса. Който ходи основно на работа и чат-пат из провинцията през уикендите или отпуската не може да прави повече от въпросните 20000 километра годишно. Колкото до предлаганото от родните автоджамбази шкарто, никога и за нищо на света не бих си купил тяхна кола "нов внос", за целта вече има доста автокъщи, които предлагат иззети заради неплатени лизингови вноски автомобили и именно те са най-изгодната покупка, заедно с такава извършена лично от теб в чужбина от подобни дилъри.
                          Giulietta 1,6 JTDm 2013
                          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

колеги, преди 10 години се занимавах с внос на автомобили от Германия, 4-5 години вкарвах на собствен ход коли, бях се ориентирал основно към Сеат Толедо, в Бургаско малко се вкарваха такива и аз използвах тази марка и модел и не задържах кола повече от 2 седмици, дори имах и рекорд - за 3 часа продадена
                            но това е голямо лирическо отклонение от моя страна
                            купувах предимно от частни обяви, директно от собствениците им, имал съм много случаи на кола от първи собственик с попълнени сервизни книжки, колите бяха предимно 6-7 годишни и на пробег от 120-150 000 км, единствено бях взел тогава едно Рено Рапидче за баща ми от собственика му на 165000 км и на 8 години, доста се бях замислил дали да го взема и то за баща ми, но го взех и вече 9 години си го кара, сега е на 290 000км
                            имах един случай дори, отивам колата на 140 000, първи собственик, свети колата, дори някъде найлоните не бяха скасани и се виждаха, а колата на 7 години, питам човека - много запазена, а той ми отговаря - ами така я купих колата като нова от магазина
                            имал съм и много случаи на пълни свинщини, гасил си фасовети върху таблото, мързяло го да се протегне до пепелника
                            но като цяло колите който купувах бяха малка по-скъпички като първоначална цена, но с малко повече приказки със зет ми който е германец сваляхме по 30-35%
                            та по въпроса дали има коли на реални километри в БГ - има да, но има и много пипани

Comment

@RPWWD - така е колега, ама аз почти не пътувам извън града с нея, това са предимо километри градско. Дали има 5000 км извърградско не знам, а отделно карам и други коли, така че не ми се връзва 156-ца, при това дизел на 10 години на 150 хил км

Просто хубавите коли си струват доста пари навсякъде. Вече се внесоха всички мъртърци в България и читава кола много рядко може да се намери, камо ли на 8-10 години. Аз лично за мен съм си решил, че следващата кола ще е или нова или най-много на 2-3 години и вероятно купена от местен дилър на автомобили, другото не си заслужава и колкото и да е запазена една кола на 8-10 години просто вече не си струва, с изключение на класиките.
                              Last edited by georgyg; d.m.y г., 08:53.
                              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                              Opel Astra J GTC

Comment

Що да не е възможно бре, аз моята красавица си я взех на 90к мили преди две години (98 произведена). В момента е на 100 и нещо, което прави към 160-170к км. За жалост имах произшествие и май на толкова ще си остане . Та аз като си я взех човечеца си предостави сервизната книжката където са си писани км когато е посещавала сервиза и всичко си беше точно. Всичко си зависи от търсенето и къде търсиш. Аз от Бг кола няма да си купя освен от някой познат който знам че я е гледал или пък НОВА .
                                Alfa Romeo GT '04 2.0 JTS Selespeed Distinctive
                                Alfa Romeo 156 '98 1.8 T Spark - EX

Comment

Working...
                                X