Известие

Collapse
No announcement yet.

Смъртна присъда - за или против!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
    И да внеса едно уточнение - смъртното наказание _не е_ по-евтино! Статистиката в Калифорния, примерно, показва, че едно смъртно наказание струва средно около 250 милиона долара. Много повече от доживотен затвор.
    Че кое му струва толкова? Да ги дават насам ще ги трепем на половин цена дъмпинг
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• и как по-точно е изкарано, че струва 250 милиона... заради съдебни разходи ли ?

а иначе съм потресен... половин милион убийства за 36 години в страната на неограничените възможности... явно за някои НАИСТИНА са доста НЕОГРАНИЧЕНИ възможностите
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

И да внеса едно уточнение - смъртното наказание _не е_ по-евтино! Статистиката в Калифорния, примерно, показва, че едно смъртно наказание струва средно около 250 милиона долара. Много повече от доживотен затвор.
        Това доста пресилено ми се струва!
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Че кое му струва толкова? Да ги дават насам ще ги трепем на половин цена дъмпинг
          На тия в Калифорния всичко им е скъпо

Сериозно: според мен въпросът с разходите е съвсем маловажен на фона на аргументите от морално и практическо естество. Държавата трябва да гарантира сигурността на хората и това струва пари. Разходите за охрана и издръжка на 100-тина или 1000 затворника или пък за няколко екзекуции са капка в морето на държавния бюджет.

П.П. Убеден съм, че екзекуцията може да се направи и по-евтино
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Изтикваш темата към българска съдебна система, която очевидно никой не дава за пример, освен с факта, че нямаме смъртно наказание. Ако искаш, пусни друга тема, в която обещавам да се включа. Но не мисля, че ще има много различни мения.
            Няма нужда да пускам друга тема - вие говорите общи приказки и аз говоря общи приказки, за това и темата може да се измести във всяка една посока, докато възприемаме убийството като факт, без условности!
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
              П.П. Убеден съм, че екзекуцията може да се направи и по-евтино
              Естествено. С камъни на площада. Може даже да се продават билети на хвърлящите и ще се излезе на печалба.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Естествено. С камъни на площада. Може даже да се продават билети на хвърлящите и ще се излезе на печалба.
                Подкрепям.
                Може да се устройват и гладиаторски битки по стадионите - печалбата ще е добра, а ако се включат и телевизионни права за пряко излъчване, ще изтрепем и рибата, не само престъпниците!

Въобще, всяко ново нещо е добре забравено старо.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  ...темата може да се измести във всяка една посока, докато възприемаме убийството като факт, без условности!
                  А като включим и условностите, броят на посоките нараства неимоверно. Така или иначе примерите, които даваш, говорят за огромни проблеми в системата на МВР, на прокуратурата и на съда, а тези проблеми няма да се решат с въвеждането на смъртно наказание.

След като не могат да вкарат един такъв екземпляр в затвора, как тогава ще успеят да го осъдят на смърт? Ако разчиташ на шубето - пак няма да стане, защото той като знае, че няма да стигне до наказание, го боли фара какво е това наказание дето няма да стигне до него.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                    Това доста пресилено ми се струва!
                    Не е пресилено, защото се осигуряват адвокати, специални крила в затворите, обжалвания, заплати на този охрана и персонал и т.н.Има срокове на обжалвания.В САЩ наскоро екзекутираха един, който е пролежал 30 и кусур години...
                    Last edited by fred; d.m.y г., 14:45.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Не е пресилено, защото се осигуряват адвокати, специални крила з затвора, обжалвания, заплати на този персонал и т.н.
                      Хубаво, ама чак пък четвърт милиард - това са безобразно много пари.
                      Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Ся що се Фащаш за глупости? Гледам да съм обективен и да разнищя въпроса от всички страни, защото темата се беше превърнала в дербито "Левски - ЦСКА".

В тази връзка, би ли подкрепил усилията ми, например като изясниш кое наказание, според теб, би имало възпитателен ефект спрямо убиеца?

П.П. Мисля, че ясно казах кое подкрепям и то не е смъртното назание.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от BoxerPower Покажи съобщение
                          Това "Unthinkable" ли е или аз се бъркам? Защото ако е той, то със сигурност е доста показателен филм, за това как към определен тип хора просто не трябва да бъде проявявана милост от никакъв тип...... в противен случай, най-малкото състрадание може да коства много невинни животи!
                          Не е този."В Гражданина х" става въпрос за СССР.Въпросният Чикатило е заподозрян още в самото начало , но понеже е еди какъв си на партията намират по-удобен за изкупителна жертва, а Чикатило убива най-малко 50 деца за периода 1978-1990.
                          Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                          Честно казано точно в историята на Андрей Чикатило е показателно какво може да се случи когато има съдебна грешка.Особеното е това, че за това престъпление е осъден друг - невинен човек. Точно за това съм на мнение, че крайностите не са особено полезни.
                          Точно за такива е смъртната присъда.Милицията знаеше , че е той, но намериха по-лесна алтернатива.А австриеца , който години наред е изнасилвал дъщеря си и дори има дете от нея , какво заслужава според теб?
                          Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Сигурно има.Но в нашето общество, където цари корупция и далаверизъм, ако смъртно наказание, то пак примерно М.Очите ще бъде оправдан, а убит ще бъде пиян циганин наръгал друг да речем, та файда голяма няма да има.
                          Затова написах , че при нас няма да е ефективна.

Според мен педофилите незаслужават да живеят.С едно изнасилено дете те съсипват няколко живота.Наскоро имаше такъв случай в БГ.Някакви решили да подарят момченце на техен приятел за ЧРД.Тези които са решили да подарят детето заслужават над 10г. затвор, а рожденника без да го питат - в една клиника и му взимат органите , за да спасят няколко други живота.
                          АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                          http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                            Хубаво, ама чак пък четвърт милиард - това са безобразно много пари.
                            Ами ако искате да приключваме темата - явно цената успя да откаже привържениците на смъртното наказание.

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
                            ...рожденника без да го питат - в една клиника и му взимат органите , за да спасят няколко други живота.
                            Така де, ама ако ти си рожденика и някой, който ти има зъб, ти инсценира нещо такова, кво праим?
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Аз пък си държа на моето предложение - пускат се на някакви неблагоприятни за живот места без право на връщане към цивилизациятя. Ако искат да живеят ще трябва да оцеляватт - хем няма няма да правят разходи, хем няма да има смъртно наказание. Може да се подберат и места, в които да работят за да живеят по-човешки - да речем в Аляска да вадят нефт, тогава и обществото може да има полза от тях.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                                Ами ако искате да приключваме темата - явно цената успя да откаже привържениците на смъртното наказание.
                                Не си ме разбрал.
                                Исках да кажа, че и според мен сумата е нереална - просто не може да е толкова.
                                Аз все още съм "ЗА" смъртното накаание.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X