Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо има толкова алфи и толкова малко посетители тук ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
    Колега не сравнявай Алфа с БМВ. Безмислено е БМВ-тата основно ги карат, защото разбираш ли са със задно и много вървящи В клуба влизат, заради това че са си направили сметката какво ще получат предварително. Еми съжалявам много, но за мен идеята на клуб, който не е търговско дружество, не е да дава отстъпки, и да ти организира безплатни състезания.
    На 100% съм съгласен за това какво трябва да прави клуба, но всъщност какво прави той? А и членския внос, който се обсъжда тук не мисля че има някакво значение! И 10лв да е и 100лв да е, като не се организира нищо съществено защо да съм член? (не говоря за облаги и т.н. - от страстта ни към колите пари само можем да губим) Бих станал член ако знам, че ще се организират състезания, фестова и т.н. на марката. В момента скромното клубЧЕ с нищо не привлича към себе си нови членове! Да сте видяли някъде флаери съобщаващи за Италфеста, за някой драг дей или някакъв събор на Алфа??? Някакви плакати? Някакви реклами? Да бяха направени стикери с номера които да лепим на колите и с това да запалваме желанието на още хора да се присъединят? Никой нищо не прави за популяризирането на марката! Ето и затова членовете в КАРБ са 20 човека на кръст... А в южната ни съседка какви събирания на Алфа Ромео стават, мисля че знаете!
    Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
    Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
    BMW 328i

Comment

Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
      На 100% съм съгласен за това какво трябва да прави клуба, но всъщност какво прави той? А и членския внос, който се обсъжда тук не мисля че има някакво значение! И 10лв да е и 100лв да е, като не се организира нищо съществено защо да съм член? (не говоря за облаги и т.н. - от страстта ни към колите пари само можем да губим) Бих станал член ако знам, че ще се организират състезания, фестова и т.н. на марката. В момента скромното клубЧЕ с нищо не привлича към себе си нови членове! Да сте видяли някъде флаери съобщаващи за Италфеста, за някой драг дей или някакъв събор на Алфа??? Някакви плакати? Някакви реклами? Да бяха направени стикери с номера които да лепим на колите и с това да запалваме желанието на още хора да се присъединят? Никой нищо не прави за популяризирането на марката! Ето и затова членовете в КАРБ са 20 човека на кръст... А в южната ни съседка какви събирания на Алфа Ромео стават, мисля че знаете!
      ами "скромното ни клубче" има официален календар със събитията за 2010. Ако си беше направил труда да го прочетеш щеше да видиш кога и какви събития има организирани и подкрепени от КАРБ за тази година. Италфеста, колега, е чак есента и ако от сега почнем да раздаваме флайъри и плакати ефекта ще е нулев. И за да не почнеш да философстваш отново ще поясня, че ДА разбирам и от комуникации, и от реклама, и от меркетинг. С това си изкарвам хляба. Лепенки за членовете на клуба се раздават на всички членове. От тази година лепенките са с различен дизайн и са по повод на 100 годишнината на марката. На всяко организирано мероприятие от клуба се раздават стикети с номера и е въпрос на лично усещане дали ще си го махнеш след това или ще стои. Имаш ли исея дори колко струва отпечатването на дори много скромен тираж плакати и флайъри? и наясно ли си, че те се плащат от клубната каса? два тиража флайъри и край с парите на клуба!!! много е лесно да се говори наизуст и да се плюе! Ти колега конкретно отправил ли си някакво предложение към УС за подобряване на състоянието наклуба? значи какво излиза? Всичките ти доводи ги оборих, ама пак си недоволен?

Е хубаво айде аз да питам нещо. Щом иам толкова много фенове и болни алфисти извън клуба, които дават мило и драго за марката, защо в темата за набиране на стюарди за "Алфа драг дей" има само един изявил участие?!!?! Ето - искате официално мероприятие на КАРБ, на което да карате и да има номерца и всички шукарии. Има го. Но ни трябва малко помощ, защото не може да сме навсякъде. За да ние хубаво на всички някои трябва да поработят. Има тема, но няма записали се. И какво излиза? Че много говорим, ама като дойде време за действие и се изпокриваме. Заяо така бре колеги алфисти? Искаме да сме като клуба на БМВ и другите големи клубове - добре. И аз искам. Ама само да попитам колко стюарда имаше в събора на БМВ? Колко човека от клуба и от форума са отишли да помагат, за да се получи хубаво събитие? Защото при нас за сега е 1 (ЕДИН!!!!). Ако идеята е да си платиш 60 лв и клуба да работи за тебе - извинявайте колеги, ама няма да е този клуб. Ти какво си дал, за да искаш да получиш??? ВСЕКИ член на клуба може да получи сериозни отстъпки и ги получава при поискване. Има раздел с телефони и си помагаме кой с каквото може. Искаме да има много магазини с мног оголеми отстъпки. И аз искам. Ама кой ще ги обиколи тези магазини, кой ще преговаря, кой ще сключи договорите? това няма значение, нали? Важното е да се иска.

ПС- темата за стюардите да не кажете, че лъжа http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47934
      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

На 100% съм съгласен за това какво трябва да прави клуба, но всъщност какво прави той? А и членския внос, който се обсъжда тук не мисля че има някакво значение! И 10лв да е и 100лв да е, като не се организира нищо съществено защо да съм член? (не говоря за облаги и т.н. - от страстта ни към колите пари само можем да губим) Бих станал член ако знам, че ще се организират състезания, фестова и т.н. на марката. В момента скромното клубЧЕ с нищо не привлича към себе си нови членове!
        Преди да говориш- прочети. Отговори си сам на въпросите:
        1.Кой от автомобилните клубове има програма по дати освен КАРБ?
        2. Не се ли организират състезания?
        3. Не се ли организират фестове?(мога да осветля малко че вече имаме принципното съгласие на 2(два) спонсораза "италфест". кога преди години четири месеца преди събитие е имало такива контакти?)
        Скромното клубЧЕ не се нуждае от членове на килоглам (само заради облаги)а от такива които чустват нужда от него

Да сте видяли някъде флаери съобщаващи за Италфеста, за някой драг дей или някакъв събор на Алфа??? Някакви плакати? Някакви реклами? Да бяха направени стикери с номера които да лепим на колите и с това да запалваме желанието на още хора да се присъединят?
        Боян ти обясни за флайери, плакати и стикери. Стикерът с надпис"Club Alfa Romeo Bulgaria" се раздава БЕЗПЛАТНО и на фенове от клуба. т.е на такива като теб.

Ето и затова членовете в КАРБ са 20 човека на кръст... А в южната ни съседка какви събирания на Алфа Ромео стават, мисля че знаете!
        А ти знаеш ли какви събирания стават и как се правят.

Еми съжалявам много, но за мен идеята на клуб, който не е търговско дружество, не е да дава отстъпки, и да ти организира безплатни състезания.
        Участието на членовете на клуба в мероприятията организирани от КАРБ е БЕЗПЛАТНО. Например Членовете на КАРБ ще карат на "Драгдей Сапарева баня" безплатно.

Примерно, в чужбинско, оригинални части които се намират много трудно, се продават само на членове.Има хора за които това е достатъчна мотивация да станат член на клуб, вместо да "побългарят", те предпочитат да поддържат автомобила си в оригинален вид.Това мисля че автоматично ги прави "Алфисти", "Трабантисти" и т.н.
        КАРБ не е търговско дружество и не може да продава авточасти, но като член на асоциацията на клубовете"Алфа Ромео" може да съдейства за доставка и намиране на такива.

Тук има и млади момчета, току що изкарали книжка, дайте им шанс!
        Не разбрах за какъв шанс става дума.

Вие искате на готово да получите всичко. Еми като всички имате толкова креативни идеи 'що не станете членове, не загубите 1-2 месеца от личното си време в преговори с търговци, от джоба си извадите пари за гсм разговори, а чакате на готово? Не вярвам някой от настоящите членове да са против. Не искам да се заяждам с никой, но темата придоби смисала: какво ще получа, ако ги дам тия пари. И всичко се върти само около това. Ами това не е идеята на клуба според мен
        При това претенциите са от хора които не са членове на клуба. Но както знаем по лесно е да се критикува отколкото да се дадат градивни идеи. Последните няколко дни двама члена се обадиха с абсолютно конструктивни предложение и те ще бъдат реализирани при възможност.
        Иначе най лесно е да се каже "Не знам как е , но не е така" Ами ако не знаеш как е от къде знаеш че не е така?
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

Ами оди у южната ни съседка бре...а за тия ,,20" човека/членове на клуба/, знаеш ли какво им коства примерно при организиране на Италфест или пролетен събор? Иначе е лесно да си чешете езиците....и е много просто да си яхнеш колицата и да пристигнеш на готово на събора...пораснете малко бе....
          Искали отспъпки...КАРБ не е кооперативен пазар
          Last edited by Xman; d.m.y г., 11:39.
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Съгласен съм, но някой добър човчец трябва да почне да внася тия части и да е готов да бачка за жълти стотинки за да може еди кой си да има "оригинални" части.
            Съгласен си, но очевидно не си разбрал какво казвам.Остави частите и примера!

Разберете всеки клуб трябва да има членски внос само и единствено за да функционира.
            Тук ми се струва, че отразяваш актуалното състояние на КАРБ, а не общовалидни правила.
            Сметнете колко пари годишно се дават само за да функционира клуба, домейн, хостинг, организация на някакво мероприятие и т.н.
            Аз лично, не мога да сметна, просто няма как.Но без да съм член, мога да разбера, че в КАРБ няма пари.От там идва проблема, има пари само колкото да се оцелее.Трудно е, но от някъде трябва да се започне.Като начало, е добре да не се отхвърлят и отблъскват кандидати, независимо от мотивацията им!
            Понеже в момента не знам със сигурност, но предполагам че няма открита сметка за дарения!?
            Ако няма, да се направи, не е нещо трудоемко.Така "истинските" "Алфисти" ще могат да подпомагат допълнително развитието на клуба.Очевидно ще има желаещи да го направят.За поощрение, дарителите може да се титуловат като "Почетен член", това не струва нищо но дава много.Това го намирам за креативно, не знам ти на какво мнение си!

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:44 ----------

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение

КАРБ не е търговско дружество и не може да продава авточасти, но като член на асоциацията на клубовете"Алфа Ромео" може да съдейства за доставка и намиране на такива.
            Реших да не изпадам в подробности като дадох този пример.Идеята е че "търговията" се прави само между членове.Редки части за стари модели се пазят ревностно, и се продават или подаряват само членове.Това е просто пример.

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
            Не разбрах за какъв шанс става дума.
            Ами да се решат да кандидатстват, без да им се обяснява че трябва да са зачевани, раждани и живяли в Алфа, и че не са никакви "Алфисти".И че в този клуб трябва да влизат само такива хора.Върни темата назад, ще ме разбереш.
            sigpic
            "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
              Съгласен си, но очевидно не си разбрал какво казвам.Остави частите и примера! Тук ми се струва, че отразяваш актуалното състояние на КАРБ, а не общовалидни правила.Аз лично, не мога да сметна, просто няма как.Но без да съм член, мога да разбера, че в КАРБ няма пари.От там идва проблема, има пари само колкото да се оцелее.Трудно е, но от някъде трябва да се започне.Като начало, е добре да не се отхвърлят и отблъскват кандидати, независимо от мотивацията им!
              Понеже в момента не знам със сигурност, но предполагам че няма открита сметка за дарения!?
              Ако няма, да се направи, не е нещо трудоемко.Така "истинските" "Алфисти" ще могат да подпомагат допълнително развитието на клуба.Очевидно ще има желаещи да го направят.За поощрение, дарителите може да се титуловат като "Почетен член", това не струва нищо но дава много.Това го намирам за креативно, не знам ти на какво мнение си!
              Пич, извинявай, ама пишеш пълни глупости!!! Всеки нов член се гласува от УС на КАРБ. Ако имаш желание да дадеш пари за сметката на клуба - превеждаш 60 лв и получаваш титла Член на КАРБ. Ако обаче искаш да станеш член заради отстъпки.....по-добре недей. Никой не отблъсква кандидати - напротив поощряваме ги. Всеки нов член е добре дошъл. Ако има желание да се запознае с клубната история или да получи информация за това как и защо се харчат клубните пари - няма пробем. Относно това, че КАРБ няма пари....няма да си правя тръда да ти отговаря, защото не си свързан по никакъв начин със сдружението, но само ще поясня, че никак, ама НИКАК не си прав. Клуба има сметка и ако искаш да дадеш пари - заповядай. Ако не искаш, но искаш да помогнеш - търсим стюарди за 22-ри. Ако и това не искаш, но чувстваш, че имаш добри идеи за развитието на клуба ( на който ти не виждаш смисъл да стане член, защото само даваш 60 лв и нищо не получаваш, а ти се водиш по великата максима на българина "най-важно е да не настина и да не се мина!) моля - прати ги на клубната поща или ги прати на ЛС на мен, Фиоре, Пинко, Пинки, MrX или който и да е друг член на КАРБ. Ак ои това не искаш.....е какво искаш?!?!?

Comment

Първоначално публикувано от Xman Покажи съобщение
                Искали отспъпки...КАРБ не е кооперативен пазар
                Малко извратихте нещата!Аз ли нещо съм недоскив, или наистина никъде не прочетох някой да иска нещо!?Мисля че само се пита, дали има!
                sigpic

Comment

Съгласен си, но очевидно не си разбрал какво казвам.Остави частите и примера! ...
                  Явно не съм разбрал наистина.

...
                  Тук ми се струва, че отразяваш актуалното състояние на КАРБ, а не общовалидни правила...
                  Примерите ги дадох защото имам наблюдения от други клубове и знам какви са цените да имаш банкова сметка, колко пари е хостинга, домейна, стикери, софтуерна поддръжка и т.н.

...Аз лично, не мога да сметна, просто няма как.Но без да съм член, мога да разбера, че в КАРБ няма пари.От там идва проблема, има пари само колкото да се оцелее.Трудно е, но от някъде трябва да се започне....
                  И аз не съм член и аз предполагам. А за смятането по нагоре ти го написах....
                  Last edited by DarkKnight; d.m.y г., 12:02.
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                    Пич, извинявай, ама пишеш пълни глупости!!! Всеки нов член се гласува от УС на КАРБ. Ако имаш желание да дадеш пари за сметката на клуба - превеждаш 60 лв и получаваш титла Член на КАРБ. Ако обаче искаш да станеш член заради отстъпки.....по-добре недей. Никой не отблъсква кандидати - напротив поощряваме ги. Всеки нов член е добре дошъл. Ако има желание да се запознае с клубната история или да получи информация за това как и защо се харчат клубните пари - няма пробем. Относно това, че КАРБ няма пари....няма да си правя тръда да ти отговаря, защото не си свързан по никакъв начин със сдружението, но само ще поясня, че никак, ама НИКАК не си прав. Клуба има сметка и ако искаш да дадеш пари - заповядай. Ако не искаш, но искаш да помогнеш - търсим стюарди за 22-ри. Ако и това не искаш, но чувстваш, че имаш добри идеи за развитието на клуба ( на който ти не виждаш смисъл да стане член, защото само даваш 60 лв и нищо не получаваш, а ти се водиш по великата максима на българина "най-важно е да не настина и да не се мина!) моля - прати ги на клубната поща или ги прати на ЛС на мен, Фиоре, Пинко, Пинки, MrX или който и да е друг член на КАРБ. Ак ои това не искаш.....е какво искаш?!?!?
                    Пич, извинявай, очевидно трябва да мислиш повечко преди да пишеш!
                    sigpic

Comment

Приятелю, аз много мислих - повярвай ми. Просто ми е странно след като искаш да помогнеш и мислиш, че имаш какво да кажеш, защо не го направиш??? Членовете на Клуб Алфа Ромео България СЕ ползват с преференции и отстъпки. Целта на един автоклуб с идеална нестопанска цел, не е да пестиш пари, защото си член. Това е бонус. Нашите членове също го имат и могат да се възползват от него.

Относно мероприятията: Има организирани клубни мероприятия, на които членовете влизат и карат безплатно. Имаме календар, в който са обозначени датите на тези мероприятия.

Относно членовете: КАРБ приветства и подкрепя всички нови членове на клуба. Всички кандидати имат равни права и задължения и не дискриминирами никой. Ако забележиш нередност - моля съобщи я веднага на модераторите или на мен на ЛС.

Относно парите на Клуба: По сметката на КАРБ има стабилна финансова наличност. Клуба спокойно може да посрещне финансовите си нужди и няма никаква опсаност от проблеми поради липса на пари. УС се старае всеки изхарчен лев от клубната каса да е правилно обоснован и не разхищава клубните средства.

Приветстваме идеята да се даряват средства и активи в полза на клуба. Всеки който изяви желани може да се свърже с УС и да предложи как да се осъществи дарението или да разпита за възможностите.

Почетно членство в КАРБ е идея, която е обсъждана многократно, но трябва да се направят промени в устава, за да е възможно това. В момента законе не ни дава правото да имаме различни видове членство, защото не е вписано в устава. Работи се в тази посока и при следващото Общо събрание, ще бъдат гласувани промените. Ако някой може и иска да помогне с правен съвет или идеи - ще сме безкрайно благодарни.

Апелирам към спазване на добрия тон! ИЗвинпвам се ако с постовете си съм обидил някого. Идеята да се субираме в клуб и да оформяме форумна общност е да си помагаме, а не да се караме и да се дърляме. Всяка идея е ценна и всеки човек е важен, когато говорим за идеална цел. Дайте да не се караме и да не се питаме защо така, а не иначе а да седнем и да помислим какво можем да направим, за да помогнем на клуба.

Comment

Малко извратихте нещата!Аз ли нещо съм недоскив, или наистина никъде не прочетох някой да иска нещо!?Мисля че само се пита, дали има!
                        Нищо не съм извратил...да не ти напомням каква е идеята човек да стане член ка клуба и какво произтича от това
                        АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                        FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          Приятелю, аз много мислих - повярвай ми. Просто ми е странно след като искаш да помогнеш и мислиш, че имаш какво да кажеш, защо не го направиш??? Членовете на Клуб Алфа Ромео България СЕ ползват с преференции и отстъпки. Целта на един автоклуб с идеална нестопанска цел, не е да пестиш пари, защото си член. Това е бонус. Нашите членове също го имат и могат да се възползват от него.

Относно мероприятията: Има организирани клубни мероприятия, на които членовете влизат и карат безплатно. Имаме календар, в който са обозначени датите на тези мероприятия.

Относно членовете: КАРБ приветства и подкрепя всички нови членове на клуба. Всички кандидати имат равни права и задължения и не дискриминирами никой. Ако забележиш нередност - моля съобщи я веднага на модераторите или на мен на ЛС.

Относно парите на Клуба: По сметката на КАРБ има стабилна финансова наличност. Клуба спокойно може да посрещне финансовите си нужди и няма никаква опсаност от проблеми поради липса на пари. УС се старае всеки изхарчен лев от клубната каса да е правилно обоснован и не разхищава клубните средства.

Приветстваме идеята да се даряват средства и активи в полза на клуба. Всеки който изяви желани може да се свърже с УС и да предложи как да се осъществи дарението или да разпита за възможностите.

Почетно членство в КАРБ е идея, която е обсъждана многократно, но трябва да се направят промени в устава, за да е възможно това. В момента законе не ни дава правото да имаме различни видове членство, защото не е вписано в устава. Работи се в тази посока и при следващото Общо събрание, ще бъдат гласувани промените. Ако някой може и иска да помогне с правен съвет или идеи - ще сме безкрайно благодарни.

Апелирам към спазване на добрия тон! ИЗвинпвам се ако с постовете си съм обидил някого. Идеята да се субираме в клуб и да оформяме форумна общност е да си помагаме, а не да се караме и да се дърляме. Всяка идея е ценна и всеки човек е важен, когато говорим за идеална цел. Дайте да не се караме и да не се питаме защо така, а не иначе а да седнем и да помислим какво можем да направим, за да помогнем на клуба.
                          Опитвам се да съм добронамерен, не желая нищо от никой.Също така, не искам тази тема да излиза от рамките на добрите отношения!Части също не ме интересуват, никой не може да ми осигури по-добра цена от тази на която аз ги купувам.Иначе да, обидих се че съм набеден че говоря пълни глупости, а в следващия момент се приветстват тези глупости.И е съвсем нормално, да се нервирам и да ми се "изостри" езика.Извинявам се.

Нека се опитаме да водим нормален диалог, за да има полза от всичко това.
                          sigpic

Comment

На голям пазарлък го се обърна тука.Хубавото е, че си тана ясно защо по-голямата част от потребителите искат да станат членове. Евалъй, машалъй.
                            Range Rover Vogue 4.4
                            Rexton 270 cdi
                            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Явно, май, темата клони към - да се дават ли 60лв или не

Отговора е ясен: Който не може/ не иска, да не дава... това само по себеси не значи, че не е съпричастен с марката/клуба.

А за т.нар. "облаги" - ако това е мерило... здраве му кажи!

Comment

Аз също си мисля, че ако има повече членове, ще има повече постъпления, а съответно ще се намали и членския внос.
                                Например:
                                100 члена * 60 лв = 6 000
                                500 'члена * 40 лв = 20 000

По този начин клуба ще разполага с повече средства и ще популяризира идеите си повече, съответно ще се развива.Ще има и повече средства за подръжка на форума и т.н, ще има и повече ентусиасти.Това по принцип няма да стане автоматично, а ще бъде процес
                                Сигурно и проблемите ще са повече, представям си на събрание какво ще бъде, така че, това всичко обече е в сферата на старстите и размислите.
                                Клубът в началото е бил малка група приятели, сега се появават нови хора, старото /добро или лошо/ вече е в миналото,няма кой да се занимава активно с тая дейност, която изисква и време и желание от страна на ръководството.Малката маса членове не води до някаква полза.
                                Но всичко това зависи и от болшнството колеги. Ако има хора, които желят това да стане, ще стане, ако не, няма. тия работи не стават само с организация.
                                А кой знае пък какви пък облаги от това членство не съм забелязъл да има. И нищо лошо няма в това-да има
                                Last edited by fred; d.m.y г., 16:01.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X