Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
    Ок аз не съм тръгнал да убеждавам никой, карайте си със летните гуми през ЗИМАТА, но помнете, че някой ден ще съжалявате, мен точно зимните гуми са ме спасявали на доста пъти, дори и при полевицата, която беше миналата зима. ГОРКИТЕ БАЛЪЦИ, КОЙТО СА ИЗМИСЛИЛИ ЗИМНИТЕ ГУМИ, САМО СА НАБИВАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАБИВАТ ПАРИ И ТРУД НА ВЯТЪРА, ЗА КАКВО НИ Е ЗИМНА ГУМА ПРЕЗ ЗИМАТА КАТО МОЖЕ ДА СЕ КАРА И С ЛЕТНИ, ЧЕ ДАЖЕ ТО Е ПО-ДОБРЕ КАТО СМЕ С ЛЕТНИ ЕСТЕСТВЕНО. Няма да коментирам повече, всеки си има глава на раменете да си я троши сам, АКЪЛ НЕ СЕ НАЛИВА, А СЕ ПРИДОВИБА
    Много искам да видя на лед що за гума е тази, която те е спасила или по-скоро да разбера по-добре разбирането ти за поледица.
    Аз с чисто нови зимни гуми, щях да се пречукам на заледен сенчест завой един хубав ноемврийски ден в Родопите, в района на ждрелата при Девин и Триград, преди няколко години... добре, че замръзналото влажно петно свърши и гумите зацепиха на сух асфалт, защото вече се чудех къде да хлъзна колата - в парапета на мостчето, или в деренцето преди него... още по-голям късмет беше, че нямаше насрещно...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Искаш да кажеш, че англичаните са прост народ, а ние сме много умни ОК няма пробелми... Дай боже и ние да станеме толкова прости, за да имаме техния стандарт. Добре, че беше ти, да им кажеш, че има зимни гуми, те горките не са чували до сега.
      Прост са, да ,и то доста, ние сме по-умни със сигурност.
      Само дето хора, дето не са излизали от Люлин няма как да го знаят това....

Те и за смесителите на мивките знаят, ама имат отделно топло и студено кранче още...
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
        Прост са, да ,и то доста, ние сме по-умни със сигурност.
        Само дето хора, дето не са излизали от Люлин няма как да го знаят това....

Те и за смесителите на мивките знаят, ама имат отделно топло и студено кранче още...
        Люлин планина ли имаш предвид или квартала- уточнавай ги тия неща, защото са важни. Аз в англия съм прекарал доста време като ученик и не ми се видяха прости да ти кажа, незнам, може да съм попаднал в хай-лайфа там, а ти да си попаднал в някой от работническите квартали...
        Lexus IS200

Comment

Колко многоооо!? Дай да говориме в цифри. Много може да са 30 см, може и да са 2 км...
          E не си сериозен сега. Разликата спокойно може да превиши и 10метра.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Люлин планина ли имаш предвид или квартала- уточнавай ги тия неща, защото са важни. Аз в англия съм прекарал доста време като ученик и не ми се видяха прости да ти кажа, незнам, може да съм попаднал в хай-лайфа там, а ти да си попаднал в някой от работническите квартали...
            Ако се замислиш, което и от двете да е, пак ще е подходящо за идеята на поста ми

Не знам ти къде си попадал, ама Англичаните 1% са интелигентни и 99% са малоумни бачкатори..... и именно така се прави стандарт, а не като при нас 90% тарикати и 10% да работят...
            Но стандарта не определя дали един народ е умен или не, а е показателен какви са управляващите....американците какво, блестят с интелект може би?
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Искаш да кажеш, че англичаните са прост народ, а ние сме много умни ОК няма пробелми... Дай боже и ние да станеме толкова прости, за да имаме техния стандарт. Добре, че беше ти, да им кажеш, че има зимни гуми, те горките не са чували до сега.

Вярвай ми- досега щом никой не е внасял зимни гуми там, то явно няма далавера. Разбирай- сам ще си ги караш, ако внесеш. И то не защото англичаните са прости, видиш ли, а защото за един ден в годината не е рентабилно да пръснеш 1000 Паунда. А хората там ценят парите, за разлика от тука, където само и само да караш кола си готов да си даваш 2/3 от заплатата за нея.

Само че хората не са прости...
              И е по далавера да пръснеш за един ден 1000 паунда за гуми който ще караш 2-3 сезона , отколкото да дадеш тези пари като глоби при настъпило ПТП, а за това какво ще се случи със размера на следващата ти застраховка след настъпило ПТП, май е по-добре да не коментираме.

Я Satanism да каже колко струва застраховка на водач без ПТП и на такъв с 2-3 - (пък било то и леки )зад гърба за една и съща кола. Колко време застрахователите пазят в архивите си рисковите шофьори ?
              За Англия примерно.

п.с Само ми кажи как изчисли точно 1000 паунда за гуми ?
              300 звучи доста по-реалистично.
              Last edited by pr_00f; d.m.y г., 13:29.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                Много искам да видя на лед що за гума е тази, която те е спасила или по-скоро да разбера по-добре разбирането ти за поледица.
                Аз с чисто нови зимни гуми, щях да се пречукам на заледен сенчест завой един хубав ноемврийски ден в Родопите, в района на ждрелата при Девин и Триград, преди няколко години... добре, че замръзналото влажно петно свърши и гумите зацепиха на сух асфалт, защото вече се чудех къде да хлъзна колата - в парапета на мостчето, или в деренцето преди него... още по-голям късмет беше, че нямаше насрещно...
                Еми незнам с какви гуми си бил или с колко си карал, щом пътя ти е бил сух. Мойте гуми са Гудрич и като ги взимах си плащах доволно на парче, защото за гуми пари не пестя, а както много хора се обедиха тази зима ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО. Като не се съобразяваме с условияте, ще се чудим наистина къде да спираме. Не тръвдя, че мойте гуми са се държали като сликове на писта, а просто, че колата ме слушаше и правеше това което искам от нея, за разлика от 90% от останалите шофьори, които бяха на пътя същият ден. Ако искаш, при първата полевица ми пиши на лично и ще те повозя, да видим дали няма да има разлика спрямо останалите участници в движението. Ама в същност какво ли разбирам аз, може би не си познавам колата и за това съм се излъгал, просто мойто и нейното мислене са сувпадали в този момент и за това съм решил, че прави това което искам от нея.
                Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 13:17.
                Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Чисто нови гуми Nokian H имат значително по -слабо сцепление при зимно сухо време отколкото през лятно сухо. Вече го писах , лично имах глупостта да сменя по-рано зимните гуми пролетта. А като паднаха и два пръста сняг и положението стана трагично.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                    Еми незнам с какви гуми си бил или с колко си карал, щом пътя ти е бил сух. Мойте гуми са Гудрич и като ги взимах си плащах доволно на парче, защото за гуми пари не пестя, а както много хора се обедиха тази зима ЕВТИНОТО ИЗЛИЗА СКЪПО. Като не се съобразяваме с условияте, ще се чудим наистина къде да спираме. Не тръвдя, че мойте гуми са се държали като сликове на писта, а просто, че колата ме слушаше и правеше това което искам от нея, за разлика от 90% от останалите шофьори, които бяха на пътя същият ден. Ако искаш, при първата полевица ми пиши на лично и ще те повозя, да видим дали няма да има разлика спрямо останалите участници в движението.
                    Ама ти май не четеш внимателно...
                    Говоря ти, че на лед чисто нови зимни гуми не ме спасиха, умишлено споменах ждрелата (там пътя е тесен, с много завои и дори да искаш, бързо не можеш да караш) ти ме убаждаваш пак, че в поледица правели каквото поискаш ти гумите. То цели клипчета има в нета, в Русия как при лед тип стъкло, колите сами се хлъзгат надолу по улицата, без водачите им да могат да направят каквото и да било, и се удряха като кегли, ти ми говориш, че правела каквото поискаш ти на лед... това и да го видя, не го вярвам, или по-скоро не си карал точно на лед, за да разбереш как и с най-добрите зимни гуми, по-безпомощен няма как да бъдеш (освен ако не са с шипове).
                    Две черни перли...

Comment

• Браво! Спестихте ми 500лв... отивам да пия

Айде малко по сериозно. На лед зимната гума е по-добре, защото е по мека. Ясно е че леда си е лед, но аз бих предпочел да съм със зимна, а не лятна.

К'ви ги говорите... не знам.

Comment

Ако беше с летни гуми намаше да могат и да зацепят, а на мен бронята ми струва 1200, а фара 600лв.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                          Аз пак ще припомня, че сега Януари като се прибрах тука в Англия, понеже всичките са философи и големи шофьори като някои в тоя форум, падна точно 2 санта сняг а температурата беше -1,-2 градуса...
                          Освен мен, кола с повече от 10км да се движи нямаше, пък да не говорим, че повечето вземаха завоите с помощта на бордюрите, чуждите калници и т.н....на тоя фон аз с моите си зимни гуми за балъци карах с 30-40-50км/ч без НИКАКВИ проблеми, че даже ме гледаха малоумно като ги изпреварвах....

Познайте....тая година вече всеки се ослушва за зимни гуми да си купи...и на всеки, който кажа, че си имам ми вика ЕВАЛА...
                          И всичко това се случва в страната, в която дори няма внос на зимни гуми...
                          Искаш да кажеш, че никой не кара с всесезонни гуми в Англия. Тук във Флорида въпреки че няма зима, повечето хора карат с всесезонни и никой не се оплаква. И в Колорадо съм живял и там с всесезонните няма проблем.
                          Last edited by pavlin; d.m.y г., 14:13.

Comment

• Те зацепиха, когато леда свърши и дойде сухия асфалт... последните мнения на old alfist и D-I-V-A-K-A, ми показаха как четат по скоростно-диагоналната система...
                            Две черни перли...

Comment

Ама ти май не четеш внимателно...
                              Говоря ти, че на лед чисто нови зимни гуми не ме спасиха, умишлено споменах ждрелата (там пътя е тесен, с много завои и дори да искаш, бързо не можеш да караш) ти ме убаждаваш пак, че в поледица правели каквото поискаш ти гумите. То цели клипчета има в нета, в Русия как при лед тип стъкло, колите сами се хлъзгат надолу по улицата, без водачите им да могат да направят каквото и да било, и се удряха като кегли, ти ми говориш, че правела каквото поискаш ти на лед... това и да го видя, не го вярвам, или по-скоро не си карал точно на лед, за да разбереш как и с най-добрите зимни гуми, по-безпомощен няма как да бъдеш (освен ако не са с шипове).
                              Незнам дали знаеш, че от нова зимна гума до нова зимна гума има огромна разлика, а ти какво, да не си тествал всички зимни гуми на пазара та да знаеш всяка как се държи на пътя. Карай си със здраве, а пък аз БАЛЪКА, ще продължавам да си набивам парите и да си купувам хубави гуми и подходящи за сезона.

П.С. Като гледам колко е твърдоглав половината от народа, ще дойде момента в който ще се вика неволята, ама се съмнявам да отговори.

НЕ ПИТАЙ СТАРИЛО, ПИТАЙ ПАТИЛО!!!

Поздрави от мен на всички екстремисти от Алкайда, с пожелание да не се засичаме по пътя през зимния сезон.
                              Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 13:45.
                              Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

Те зацепиха, когато леда свърши и дойде сухия асфалт... последните мнения на old alfist и D-I-V-A-K-A, ми показаха как четат по скоростно-диагоналната система...
                                Смяташ ли, че една лятна гума умряла от студ ше зацепи веднага сред излизане от леда.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X