Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

аз след прочетеното тук (защото наистина ми е интересно, въпреки, че за мен лично това е все едно да ми кажат, че земята е куб), мисля да си направя следния тест: преди да си сменя гумите ще отида някъде без коли където да мога да тествам спирачния си път с летните гуми в студеното време, след което ще сложа зимните и ще отида пак на същото място да тествам...
    и зимните и летните ми са горе-долу на един хал (на сходна възраст със сходна дълбочина на протектора)... ако се окаже, че с летните съм с по-добър спирачен път и контрол над колата признавам, че всички които пишат против зимните гуми са напълно прави; предлагам и другите колеги които имат възможност да направят подобен тест и да видим дали тия тестове и данни са реалистични или са си ЕЖК...

Comment

За времето, в което ще отидеш да смениш летните със зимните, ще се е променила температурата на асфалта, което автоматично превръща теста ти в относително непоказателен.
      Е, освен ако не смогнеш да направиш теста на двата типа гуми в рамките на 15-30 мин, та промяната в асфалта да е минимална.

Иначе аз тоя тест вече съм го правил, затова съм убеден в правотата на мнението си. Единственото, което не отричам е, че ако те изненада снега, тогава си го закъсал много...
      Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Тая тема по това време все изскача, имаше една стара с тестове, който не го мързия да я изрови.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
          За времето, в което ще отидеш да смениш летните със зимните, ще се е променила температурата на асфалта, което автоматично превръща теста ти в относително непоказателен.
          Е, освен ако не смогнеш да направиш теста на двата типа гуми в рамките на 15-30 мин, та промяната в асфалта да е минимална.

Иначе аз тоя тест вече съм го правил, затова съм убеден в правотата на мнението си. Единственото, което не отричам е, че ако те изненада снега, тогава си го закъсал много...
          Налага ти се да тръгнеш на път,и тогава става танцуващия с вълци
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Затова компромисното решение е доказана 4-сезонна гума. И този тест също съм го правил и мога да твърдя, че за возещите се нормално на пътя, без екстремни изпълнения, които карат по заснежена настилка не повече от 5-6 дни в годината (защото когато е разчистен снега не се брои, тогава настилката е само мокра най-много), това е перфектното решение да няма танцуващия с вълци, а в същото време ако се задържи не-заснежено, да имат по-стабилни гуми, които не се кълчотят като зимния кашкавал...
            Две черни перли...

Comment

Аз, не бих тръгнал с лятна гума, зимата да минавам примерно Шипка...
              В смисъл, колата да ми е максимално подготвена, а не като се наложи, да се чудя к'во да правя...
              Last edited by cyberhill; d.m.y г., 14:03.

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                Натрупа ли сериозно сняг, никаква зимна гума не може да те спаси затова си има вериги Лично аз си подпирам касата с тях и целогодишно са ми в багажника...Като миналата година ги използвах един път когато затънах сериозно...Хоп слизам слажих си ги на летните гуми и заминах...Единствено когато има снях или лед изпускам по малко гумата и съм готов! Но пак казвам тук при нас я завали за един ден в годината я не, докато при вас в София е друго, но все пак
                Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 14:05.
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                  Да бе ама в такива дни,заради такива като теб,аз пътувам 2 часа до работа,защото все има някой на малкото баирче с летни гуми,и седи и гледа тъпоМоята кола тежи 1700 кила,и няма как да си позволя да си возя детето с летни гуми,па ако ще и да са нови
                  Не е заради такива като мене баш... Аз алфата винаги съм я карал със зимни гуми и точно това мисля да направя и тази година, а за лексуса няма да дам 1000 лв за гуми, само за да кажа, че зимата карам с зимни гуми. А в София има сняг точно 2 седмици в годината- ни повече, ни по- малко. През тези 2 седмици или съм с алфата или съм с градски транспорт в най-лошия случай.
                  Lexus IS200

Comment

Проблема е ако пътуваш колега, София - Пловдив - Бургас ; Бургас - Варна ; Северна - Южна България, ако ми се наложи да пътувам в тези дестинации, ще искам да съм със зимни гуми, а не с летни.
                    В Пловдив и със сликове да съм, пак ще издрапам

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Не е заради такива като мене баш... Аз алфата винаги съм я карал със зимни гуми и точно това мисля да направя и тази година, а за лексуса няма да дам 1000 лв за гуми, само за да кажа, че зимата карам с зимни гуми. А в София има сняг точно 2 седмици в годината- ни повече, ни по- малко. През тези 2 седмици или съм с алфата или съм с градски транспорт в най-лошия случай.
                      Нещо си противоречиш вече

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                        Аз, не бих тръгнал с лятна гума, зимата да минавам примерно Шипка...
                        В смисъл, колата да ми е максимално подготвена, а не като се наложи, да се чудя к'во да правя...

Хе хе, аз зимата в най- големия сняг съм виждал как един се опитва да мине през прохода Троян- Кърнаре, с летни гуми разбира се, но това няма абсолютно никакво значение, защото пътя беше с около 1 метър сняг по него онзи естествено до никъде не стигна, но ми хареса ентусиазмът му.

---------- Post added at 11:13 ---------- Previous post was at 11:11 ----------

Нещо си противоречиш вече
                        Искам да кажа, че и аз като вас чинно си сменях гумите зимни- летни и летни-зимни, но практиката ми на шофьор до сега показва, че няма смисъл, освен ако не ходиш по планините.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                          Натрупа ли сериозно сняг, никаква зимна гума не може да те спаси затова си има вериги Лично аз си подпирам касата с тях и целогодишно са ми в багажника...Като миналата година ги използвах един път когато затънах сериозно...Хоп слизам слажих си ги на летните гуми и заминах...Единствено когато има снях или лед изпускам по малко гумата и съм готов! Но пак казвам тук при нас я завали за един ден в годината я не, докато при вас в София е друго, но все пак
                          Аз не съм съгласен,на мен един единствен път ми се е случвало да слагам вериги,и то на служебния бус в старата фирма,и то защото трябваше да го вкарам и после изкарам от пистата на Банско.Аз пък вериги нямам,и слагам само и единствено в багажника,когато ми предстои много дълъг преходАз досега за 10 години каране,винаги съм се оправял зимата без проблеми,да не гвовориме къде съм се качвал по планините

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                            Проблема е ако пътуваш колега, София - Пловдив - Бургас ; Бургас - Варна ; Северна - Южна България, ако ми се наложи да пътувам в тези дестинации, ще искам да съм със зимни гуми, а не с летни.
                            В Пловдив и със сликове да съм, пак ще издрапам
                            В такива случаи да, но ти за да ходиш така до тия дестинации значи колата ти изкарва хляба и парите, тей че тогава винаги трябва да и обръщаш повече внимание, за да може да е подготвена винаги, докато при мен единственото често ходене ми е до Бургас, което на 140км...

Аз не съм съгласен,на мен един единствен път ми се е случвало да слагам вериги,и то на служебния бус в старата фирма,и то защото трябваше да го вкарам и после изкарам от пистата на Банско.Аз пък вериги нямам,и слагам само и единствено в багажника,когато ми предстои много дълъг преходАз досега за 10 години каране,винаги съм се оправял зимата без проблеми,да не гвовориме къде съм се качвал по планините
                            Реално погледнато ако бяхме нормална държава, ако ще и дълбоко в планината да беше щеше да е почистено и не би трябвало да има човек никакви проблеми, но това тук е България и ако човек обича ските и планината трябва да бъде подготвен, затова се съгласявам с теб, но аз не съм такъв човек И затова казвам всеки сам си решава и преценява дали и кога му е необходимо зимни гуми. Това е!
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ако погледнете първата страница на темата ще видите единствения пост със снимки в него .
                              Рагледайте добре снимките , прочетете Внимателно поста на клегата и го обмислете .
                              След това правете разлика между зимна гума и зимна гума за сняг .
                              И като четете тестове гледайте всички условия на които е тествана гумата .
                              А ако някой му се занимава да изчете темите през годините (защото всяка година го говорим) и си филтрира правилните и точни отговори ще разбере .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                                Още едно вярно мнение. Много ми беше забавно на последния 14 февруари как Ленд Крузър и Нисан Навара, ораха, лашкаха се, ама не можаха да ме издърпат от преспата, дето беше наваляла за една нощ в Родопите над Асеновград.
                                А иначе бяха приказки, първо ме хулеха що съм с 4-сезонки, после се пъчеха как за секунди щели да ме изкарат и трябвало да черпя...
                                Та се наложи поразчистване с лопати първо, хвърляне на пепел и трици второ, и чак тогава яките зимни чепици на Ленд Крузъра захапаха и ме издърпаха, т.е. реално, върху неотъпкания сняг ник'ва работа не свършиха, проработиха едва когато им "подложихме". Оттам надолу по отъпкания снях беше лесно и за тях, и за мен.

Абе, всеки сам да си чете тестове, да се опира на собствения си опит, да си преценява при какви условия и как си ползва колата, и да си прецени какви гуми да си купува. Спорът, по начина, по който го водим, до нищо няма да доведе.
                                Две черни перли...

Comment

Working...
                                X