Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
    Сега ще ви го обясня на прост език и ще извадя умозаключението вместо вас.

Зимен сезон 15.10.2010- 15.03.2010 (губо 150 дни)

Приемаме, че 30 дни (което е прекалено много, но да го приемем) има сняг по улиците на София и страната (изключая планините разбира се). Приемаме, че 90 дни от този зимен сезон са мокри и още 30 дни са сухи.

Стигнахме до съгласие и от двете страни преди малко, че на мокро лятната гума е по- добра от зимната.

А сега, понеже сте интелигентни хора тука, вие ми кажете, чисто теоритично, сумарно, кой е опасен повече дни през зимния сезон- човека с летни или зимни гуми?

За да не се мъчите ще ви кажа аз:
    -30 дни в годината съм опасен карайки с летни гуми зимата
    -120 дни в годината вие сте опасни, карайки с зимни гуми зимата.

Дори бих казал, че аз не съм опасен, защото при повече от 5 см сняг няма да мога да изляза от паркинга пред блока, което автоматично ме прави безопасен.
    Според радио ЕреванАко живееш в София отдавна/в което не съм много сигурен/ще трябва да си забелязал нали си интелегентен,че зимите в Сф са мнооооогоооо,ама мнооогооооо различни/неоспорим факт/.Само кат ни затрупа да не ходиш с метрото на работа,па недай си боже да ти се случва често,тогава с ръка на сърце можеш да кажеш че имаш летна кола

П.С.Започваш да говориш пълни простотии,и сам си вярваш даже.Все едо си правил всяка зима тестове на зимни гуми,та знаеш коя как се държи.Да не гвовориме,че твърдиш нещо,което няма как да го знаеш,след като сам каза че при 5 см сняг неможеш да излезеш от пред блока
    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Max Покажи съобщение
      ОК, ама трябват неизносени и удървени от старост гуми.
      Като гледам колко народ кара с галошки, на някои дори теловете им се виждат...
      Нали говорим за хубави гуми все пак.
      Тия дни се нагледах на свирещи гуми по завоите и недържащи на спиране. Зимни. На 10-15 градуса. Яката ралта. Безопасност копеле отсекъде.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
        Аз немога да разбера защо се карате. Като при всяко друго нещо да си със зимни или летни гуми има и плюсове и минуси. Това е като дали с предно или със задно едната недозавива другата презавива и т.н. Просто човек трябва да се съобразява с обстановката и оборудването което има. Определено мога да заява че на време като в момента зимните гуми са много по зле. Просто са по меки и се разплескват от ламелите съответно колата спира по бавно и се суче повече. На Алфата ми летните гуми са 235-45-17 континентал, а зимните бф-гудридж 205-55-16, миналата година си направих тест тъй като всеки път като сложа зимните и си мисля че е рано, беше около 3-4градуса. Та на булевард Сливница от Опълченска към Люлин, колата от 100км спира с около поне 20 метра повече със зимните. И тъй като няма перфектни гуми като усети човек че гумите не са за случая например вали сняг а сте с летни гуми просто не излизате да карате и обратното като сложите зимни гуми не си мислете че всичко е ОК просто се съобразявате че сезона вече е друг и намаляте скоростите.
        Един приятел с Ауди Q7 и летни гуми не можа да качи улицата на която живея (с голям наклон) а аз с БМВ-то я качвах без ядове, и каза че това е млкия проблем щото едвам спирал........
        А също съм виждал как на 12 градуса всички спират а по средата пич със зимни гуми се прасна в предния останалите бяха със летни гуми.
        Тъй че и да спорите файда никва всеки сам да си преценява кога какво да слага, важното е да се съобрази с нуждите и обстановката.
        Мама недей,щото сравняваш две гуми които са много далеч една от друга,но има много ситина в казаното,но и много неверни неща
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Абе, защо маса от хората не се замислят? Това е ЗИМНА ГУМА, а не СНЕЖНА ГУМА, защо 90% от народа мисли, че зимните гуми се слагат само като падне сняг. Ако цяла зима не падне сняг, обаче навън е -30 градуса, с летните ли ще си карате, защото летните ще са като пластмасовите "гуми" на количката която ви седи на рафта. Подхождайте малко по-рационално по въпроса, тези гуми не са направени заради снега, а заради ниските температури, за това са по-меки и опрималната им температура е по-ниска.
          Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Според радио ЕреванАко живееш в София отдавна/в което не съм много сигурен/ще трябва да си забелязал нали си интелегентен,че зимите в Сф са мнооооогоооо,ама мнооогооооо различни/неоспорим факт/.Само кат ни затрупа да не ходиш с метрото на работа,па недай си боже да ти се случва често,тогава с ръка на сърце можеш да кажеш че имаш летна кола

П.С.Започваш да говориш пълни простотии,и сам си вярваш даже.Все едо си правил всяка зима тестове на зимни гуми,та знаеш коя как се държи.Да не гвовориме,че твърдиш нещо,което няма как да го знаеш,след като сам каза че при 5 см сняг неможеш да излезеш от пред блока
            Като не си сигурен в нещо по- добре не се изказвай, щото най мразя някой дето има 5 села да ми говори, че не съм бил от София. Зимите в София изобщо не са толкова различни, а са доста предстазуеми, но няма как да го знаеш, защото най вероятно около Коледа и Нова година ходите да колите прасето на село. Меките зими или силно снежните зими в София са изключения. А аз взимам най лошия случай, в който около 2 седмици под ред, обикновенно януари, температурите са под нулата и вали сняг.
            А точно като ни затрупа, най- доброто нещо е да си хванеш градския транспорт, поради ред причини, включително и това, че зимата местата за паркиране са силно ограничени.

Аз доста смислени аргументи ти изтъкнах, но понеже твойте явно не достигат, взе да се засягаш нещо.

Карай си зимните гуми и се кефи, някой спира ли те?
            Lexus IS200

Comment

• Това "няма" значение колега...
              Статистиката, за средна температура в София, предполагам ще е над 7 грaдуса.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Нали говорим за хубави гуми все пак.
                Тия дни се нагледах на свирещи гуми по завоите и недържащи на спиране. Зимни. На 10-15 градуса. Яката ралта. Безопасност копеле отсекъде.
                Да, за хубави говорим.
                Инак и летни има, които свирукат здравата, не ти е работа... ама хайде да не правя антиреклама...
                Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
                  Това "няма" значение колега...
                  Статистиката, за средна температура в София, предполагам ще е над 7 грaдуса.
                  A, много хубаво ми напомни. Единственият месец с отрицателни средномесечни температури е Януари.
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                    Абе, защо маса от хората не се замислят? Това е ЗИМНА ГУМА, а не СНЕЖНА ГУМА, защо 90% от народа мисли, че зимните гуми се слагат само като падне сняг. Ако цяла зима не падне сняг, обаче навън е -30 градуса, с летните ли ще си карате, защото летните ще са като пластмасовите "гуми" на количката която ви седи на рафта. Подхождайте малко по-рационално по въпроса, тези гуми не са направени заради снега, а заради ниските температури, за това са по-меки и опрималната им температура е по-ниска.
                    Температури от -30 на сухо време се случват в разни други географски ширини, но не и тук. На Балканите, за да стане -30, трябва преди това снежен циклон да е минал. И при такова положение, аз не препоръчвам дори да се излиза от вкъщи - то пеш ще се пребиеш, какво остава с кола... ако ще да е с най-бруталните зимни гуми като Пирели Уинтър Карвинг или Семперит Айс Грип 3... там само шпайкове помагат, а те са забранени със закон у нас. Да не говорим, че ще ви измръзнат и топките, докато набиете металните топчета по гумите...

За останалото Mind_Control, току-що по-горе каза това, което мисля и аз за зимите в Сф.
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                      Температури от -30 на сухо време се случват в разни други географски ширини, но не и тук. На Балканите, за да стане -30, трябва преди това снежен циклон да е минал. И при такова положение, аз не препоръчвам дори да се излиза от вкъщи - то пеш ще се пребиеш, какво остава с кола... ако ще да е с най-бруталните зимни гуми като Пирели Уинтър Карвинг или Семперит Айс Грип 3... там само шпайкове помагат, а те са забранени със закон у нас. Да не говорим, че ще ви измръзнат и топките, докато набиете металните топчета по гумите...

За останалото Mind_Control, току-що по-горе каза това, което мисля и аз за зимите в Сф.
                      Ок аз не съм тръгнал да убеждавам никой, карайте си със летните гуми през ЗИМАТА, но помнете, че някой ден ще съжалявате, мен точно зимните гуми са ме спасявали на доста пъти, дори и при полевицата, която беше миналата зима. ГОРКИТЕ БАЛЪЦИ, КОЙТО СА ИЗМИСЛИЛИ ЗИМНИТЕ ГУМИ, САМО СА НАБИВАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАБИВАТ ПАРИ И ТРУД НА ВЯТЪРА, ЗА КАКВО НИ Е ЗИМНА ГУМА ПРЕЗ ЗИМАТА КАТО МОЖЕ ДА СЕ КАРА И С ЛЕТНИ, ЧЕ ДАЖЕ ТО Е ПО-ДОБРЕ КАТО СМЕ С ЛЕТНИ ЕСТЕСТВЕНО. Няма да коментирам повече, всеки си има глава на раменете да си я троши сам, АКЪЛ НЕ СЕ НАЛИВА, А СЕ ПРИДОВИБА
                      Last edited by D-I-V-A-K-A; d.m.y г., 12:45.
                      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Аз пак ще припомня, че сега Януари като се прибрах тука в Англия, понеже всичките са философи и големи шофьори като някои в тоя форум, падна точно 2 санта сняг а температурата беше -1,-2 градуса...
                        Освен мен, кола с повече от 10км да се движи нямаше, пък да не говорим, че повечето вземаха завоите с помощта на бордюрите, чуждите калници и т.н....на тоя фон аз с моите си зимни гуми за балъци карах с 30-40-50км/ч без НИКАКВИ проблеми, че даже ме гледаха малоумно като ги изпреварвах....

Познайте....тая година вече всеки се ослушва за зимни гуми да си купи...и на всеки, който кажа, че си имам ми вика ЕВАЛА...
                        И всичко това се случва в страната, в която дори няма внос на зимни гуми...
                        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Направи им импорт, че тук явно не са ни нужни

Comment

• Ако става въпрос у нас е задължително целогодишно да се кара със сликове!
                            Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

• Мале тая тема на какъв перфекционизъм се е обърнала. Ако сте толкова перфекционисти защо не си купите едно хале с гуми и преди да излизате да правите всевъзможни анализи на пътя по който ще минавате?! После натоварете едно ремарке с гуми и ги сменяйте на всяка промяна в атмосферните условия.
                              Разковничето е в каучука на гумата. Има и една игра с темепратурите, твърдостта.... Гледам, че не веднъж е споменато ама някой или не иска да разбере или просто ще домъкне от 100 кладенци вода, за да се докаже като прав
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                                Аз пак ще припомня, че сега Януари като се прибрах тука в Англия, понеже всичките са философи и големи шофьори като някои в тоя форум, падна точно 2 санта сняг а температурата беше -1,-2 градуса...
                                Освен мен, кола с повече от 10км да се движи нямаше, пък да не говорим, че повечето вземаха завоите с помощта на бордюрите, чуждите калници и т.н....на тоя фон аз с моите си зимни гуми за балъци карах с 30-40-50км/ч без НИКАКВИ проблеми, че даже ме гледаха малоумно като ги изпреварвах....

Познайте....тая година вече всеки се ослушва за зимни гуми да си купи...и на всеки, който кажа, че си имам ми вика ЕВАЛА...
                                И всичко това се случва в страната, в която дори няма внос на зимни гуми...
                                Искаш да кажеш, че англичаните са прост народ, а ние сме много умни ОК няма пробелми... Дай боже и ние да станеме толкова прости, за да имаме техния стандарт. Добре, че беше ти, да им кажеш, че има зимни гуми, те горките не са чували до сега.

Вярвай ми- досега щом никой не е внасял зимни гуми там, то явно няма далавера. Разбирай- сам ще си ги караш, ако внесеш. И то не защото англичаните са прости, видиш ли, а защото за един ден в годината не е рентабилно да пръснеш 1000 Паунда. А хората там ценят парите, за разлика от тука, където само и само да караш кола си готов да си даваш 2/3 от заплатата за нея.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X