Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Днеска отивам на ОМВ за да си взема колата и останах потресен, като видях, че на Алфи са и сложили зимни гуми и са и сменени накладките. Но сега ще трябва пак да ида до оправят предна дясна гума, защото при пускане на поинерция, колата започва да спира сама. Та се надявам за първата среща във Враца за 2011 г. да съм на линия.
    VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
    Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Ще ти го призная ако направите теста на непочистен още кишав или заснежен булевард
      На всеки друг път летните гуми ще спрат по-добре.
      2014: Deutschland über alles

Comment

• Споделете резултатите после, с цифри или с каквото можете!
        sigpic
        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• четох и се смях,никога ама никога зимата няма дори и 1 ден в който пътната обстановка да е еднаква тя се сменя по няколко пъти на ден,има преспи с сняг,има киша,има лед,има почистен път само с лед,сняг и от долу лед,сух път размразен с вода от горе но пак е около минус,цялата кола контактува с асфалта с 4 гуми на който стъпката им е на 4 пощенски картички това ви държи и зима и лете,много зимни гуми са трагични като марки заради лоша смес и лошо разположение на ламелите и построяване на шарката на гумата,има зимни гуми който насистина спират на лед не точно спират но намалят скоростта доста по бързо от другите гуми-БФ ГУДРИЧ сигурно е,гумите който с еползват в бг като евтин компромисен вариант са масово Дебика която е собственост на Гудиър и ползва тяхните стари шарки излязли от употреба,тези гуми са много добри за цената си нямат слаб модел и се държат доста добре на всякаква настилка,една зимна гума трябва да е с странични бордове за отсичане на кишата с насечене и добре подредени ламели за да може в тях да се забие пясък и малки камъчета който отварят гумата и се превръщат в нещо като малки лопадки който драскат изхвърлят и загребват по сняг,лед,киша,кал и тн,това не може да направи нито една лятна гума така че не спорете излишно не напразно на тия гуми има индекс M+S който означава преведно от англиски МАД ПЛЮС СНОУ -КАЛ И СНЯГ силата на зимната гума е в построяването на шарката и не че е дали е по-мека или по твърда от лятната щото на минус 10 тия неща отпадат с сигурност но лятото спира по зле от лятната,може да се кара с лятни гуми зимата ама на изчистено и поне 2 пъти по бавно и не знам как ще се прибереш по крайните улички в квартала а нанагорнище не можеш да качиш посмъртно и да искаш само колона ще има след теб която ще псува и ще ти свирка а за тая постъпка не заслужаваш помощ ако сис летни аз не помагам слизам виждам ако е с летни не помагам член-15 ДА СИ щом си на пътя и пречиш и си опасен за мене и другите трепи се и се оправай сам ти не мислиш за нас това важи и за мъже и за жени,и с сигурност ако е хубава зимната гума ще спре по бързо в зимни условия тя заорава при спиране или на еднакъв производител зимната спира по добре от лятната,а най слабата гума с която съм карал зимна е марангони а на 2ро място си остава continental wintercontakt t810s това е трагедия пълна не става дори да си паркираш колата пред блока не слагам дори 1 червена точка на марангонито а на континентала се държи само и само на вода чудесно на нищо друго,та зимни гуми ако не ви се дават пари само дебика или китайски гуми чудесни са.

Comment

• Доста хора ще се смеят и на това което си написал.Ти може ли мненние от 20+ реда да няма нито една ТОЧКА а само запетайки. Тъжно, много тъжно..
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• Колеги резултати може ли?
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                Колеги резултати може ли?
                Резултати няма! Снощи с D-I-V-A-K-A отидохме на уреченото място в уречения час, но колегата Mind_Control го нямаше. Проверявахме пред сградата на ProCredit и на паркинга на McDonald's. Като, за да направим това няколко пъти минавахме в отсечката по Тодор Александров. Направихме това упражнение 2-3 пъти...никой!
                The greatest of all scientific hobbies!

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                  Доста хора ще се смеят и на това което си написал.Ти може ли мненние от 20+ реда да няма нито една ТОЧКА а само запетайки. Тъжно, много тъжно..
                  ако си много тъжен и съм те разстройл да ти чукна 2 яйца да те застроя?са са празници слагам ги точките и запетайте в чушките с боба и без това са постни

Comment

• Съмнявам се, би могъл да се справиш с тази задача.Щото ако готвенето ти е такова каквото е правописа, нещата не са добре.

И за да не е офф: Сложете си зимни гуми, има смисъл..
                    Range Rover Vogue 4.4
                    Rexton 270 cdi

Comment

• А я още една тема за размисъл. Някой дали се е чудил как зимата се отразява на летните гуми? Въобще каква е съществената разлика м/у зимни и летни гуми? И защо са измислени тез пусти зимни гуми като можело и с летни?
                      По-първият въпрос ще кажа само, че по миналото лято си купих доста скъпи летни гуми и зимата не ми останаха пари за зимни та карах с летните, така и така имаха грайфер, казах си ще карам внимателно. Та зимата мина добре не съм закъсвал и в най-тежките зимни дни, НО колко пот имах по челото само аз си знам. А когато дойде пролетта направо ми се дорева. Гумите бяха с изпонарязани грайфери, нацепени навсякъде по височина и не ставаха за нищо... изводите са ясни.
                      Колкото до другите два въпроса всеки който твърди, че може да кара, трябва да знае отговорите!
                      1986 Alfa Romeo Sprint ex.
                      1993 Fiat Croma 2.5 TDI ex.
                      1999 Citroen Saxo 1.0
                      Never Give Up! Just keep walking... ®

Comment

Съмнявам се, би могъл да се справиш с тази задача.Щото ако готвенето ти е такова каквото е правописа, нещата не са добре.

И за да не е офф: Сложете си зимни гуми, има смисъл..
                        приятел не можа да блеснеш с позанията си с гумите чуди се какво да напишеш да си оправиш кръвообращението на пръстите ако си литературен естет си сбъркал форума възпитавай си децата както искаш и не ми давай мнения,оценки и препоръки,за готварството имам диплома от 16 годишен

Comment

• Я вземи да прочетеш кой въобще в този форум пише неграмотно.И тук не става дума за правописни грешки а за отделяне не изречения.И 20 дипломи да имаш все тая..Да приемем, че мойте познания за гумите са оскъдни а твойте огромни.Само, че ти не можеш да формулираш правилно това което знаеш и да го напишеш грамотно за да могат другите да го разберат. Тук не е литературен форум, да се греши и нормално ама виж се как пишеш бе човече..
                          Range Rover Vogue 4.4
                          Rexton 270 cdi

Comment

• Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
                            Резултати няма! Снощи с D-I-V-A-K-A отидохме на уреченото място в уречения час, но колегата Mind_Control го нямаше. Проверявахме пред сградата на ProCredit и на паркинга на McDonald's. Като, за да направим това няколко пъти минавахме в отсечката по Тодор Александров. Направихме това упражнение 2-3 пъти...никой!
                            Верно е че ме нямаше там. Аз чак към 9:30 видях че сте ми отговорили и после писах в форума да се доразбереме по телефона, но явно сте били навън вече. Дивака ми има телефона, нека ми пусне един смс и ще се разберем, този път по- точно.
                            Lexus IS200

Comment

Я вземи да прочетеш кой въобще в този форум пише неграмотно.И тук не става дума за правописни грешки а за отделяне не изречения.И 20 дипломи да имаш все тая..Да приемем, че мойте познания за гумите са оскъдни а твойте огромни.Само, че ти не можеш да формулираш правилно това което знаеш и да го напишеш грамотно за да могат другите да го разберат. Тук не е литературен форум, да се греши и нормално ама виж се как пишеш бе човече..
                              в профила ми пише -ХАМАЛИН -сещаш се... ако искаш ме прати на вечерно училище на твой разноски а ръкописно пиша още по зле да знаеш там вече няма оправия в теб се е вселил лош правописен дух по празниците ми се струва...

Comment

• Aлооо лиричните отклонения за правописа си ги бистрете в някоя друга тема .
                                Тука става дали е време за зимни гуми.
                                Та така - само по темата или коледни подаръци ще има за всички от сърце .
                                Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                                Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                                Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Working...
                                X