Известие

Collapse
No announcement yet.

Време ли е за зимните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
    А, ще се сетите, че причината не са гумите, а онова другото... то аз дето и гуми имам, миналата седмица във виелицата с уважаемия градски транспорт се придвижвах... и стигнах 3 пъти по-бързо от всичкото куцо, кьораво и сакато, дето се беше яхнало на кола и беше направило 8 км тапа на Цариградско в двете посоки. Добре, че някак са наплашили всички и никой не кара в бус лентата, и се оказа, че в такива дни се стига дори по-бързо, отколкото с кола, и поради факта, че почти всеки е излязъл с кола, в транспорта дори имаше и къде да се седне, рейсовете празни...
    А имаше ги по Бус лентата, даже едно БМВ се беше намерило с един Опел
    Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      ОК съгласен,обаче само ще ти вметна че 80% от такситата са като теб,заинатили са се да не си купуват зимни гуми,и няма как да стигнеш бързо

Повярвай ми,няма да си признае ако е имал проблеми,познай защо,хората са казали питал патило
      Ще си призная. Аз с експериментална цел няма да сложа зимни гуми тази зима. Преди винаги със зимни гуми съм карал.

А по темата- ако ще слагате зимни гуми, времето за това отдавна отмина
      Lexus IS200

Comment

• http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12..._bul_brjuksel/

Интересно ми е как никой не коментира мармалада на Брюксел вчера, дето се оказа, че практически всичките коли са били със зимни гуми... любопитен ми е коментара на защитниците, дето тук в темата споменаваха дори как видиш ли зимната гума и на лед била баси му си мамата и държала без проблем, че и конкретни модели цитираха как копаели в леда и били мега хипер ултра. Е, питайте ги "съставките от салата" от линка по-горе дали е така... ама аз като говоря, разни разбирачи единствено ми цъкат минуси на мненията...

На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание. Останалото е само в главите на хората и в устата на търговците на гуми.
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание.
          А не баш, има едни неща наречени вериги, има и шипове (забранени у нас) които си работят безгрижно на лед.

Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• На лед - вериги или шипове ...
            На кишав или непочистен сняг обаче какво правим?

И проблема не е в гумите, а в манталитета...
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Тези железа са ясни. Ставаше дума за чиста гума върху лед. Била тя чисто нова, зимна, произведена преди 4-5 седмици.
              Две черни перли...

Comment

• Ми на лед лятната държи по-добре от зимната

Comment

• Това е като да ми говориш, че слик на мокра писта държи... да, при определена скорост и обстоятелства, на определени части от асфалта (където няма наслоена гума предимно), може и да задържи... евентуално...
                  Две черни перли...

Comment

• А за частично приплъзване да си чувал... щото аз съм се пързалял така и с Лада и с Алфа
                    С летни и със зимни и с опечени зимни гуми, абе едно време само видинки имаше ...
                    И като излезеш от ледения участък се усеща разликата.

Зимните гуми помагат, това е истината.

Инак, че може и без тях ... може ... ама като не слагате, не излизайте с колите в големите снегове и непочистените улици и като карате по почистени - внимателно и на двойна дистанция, че да не се изненадате в някой участък.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Така де, основното е липса на култура (в частният случай - такава на шофиране)

Comment

• Култура и опит, някой с по-малко опит ще му са в пъти по удобни зимните гуми.

Comment

http://www.dnevnik.bg/photos/2010/12..._bul_brjuksel/

Интересно ми е как никой не коментира мармалада на Брюксел вчера, дето се оказа, че практически всичките коли са били със зимни гуми... любопитен ми е коментара на защитниците, дето тук в темата споменаваха дори как видиш ли зимната гума и на лед била баси му си мамата и държала без проблем, че и конкретни модели цитираха как копаели в леда и били мега хипер ултра. Е, питайте ги "съставките от салата" от линка по-горе дали е така... ама аз като говоря, разни разбирачи единствено ми цъкат минуси на мненията...

На лед, само оня "Шефа" горе може да те спаси... стига да има добро желание. Останалото е само в главите на хората и в устата на търговците на гуми.
                          Ето ти го единият защитник, айде пък ти ми кажи коя гума, верига или каквото и да е, може да те спре като си се засветкал със 120км. на тия условия, както в случаят Клио-то, айде много ми е интересно к'во ще кажеш. На мост в такива условия винаги има заледявания и това е общоизвестен факт, това че някой хора не си правят преценката си е техен проблем, на мен няколко пъти ми се наложи да спирам на ЛЕД като стакло и двата пъти си спрях като пич! Защо? Ми защото освен хубавите гуми има и някой горе в главата и знае все пак как да се движи при такива условия. С лятна гума, трябва да се влачиш, там където аз карах, да не казвам, че даже имаше и там няколко професора с летни гуми, които не можеха да зацепят, да аз си боксувах но си тръгвах и не седях на едно място както "ПРО" шофьорите дето нямат нужда от зимни гуми защото Шумахер пред тях бледнее. Айде моля те и ми е много интересно дали си бил там и дали си проверявал на всички гумите, защото аз мога да ти кажа, че половината бяха с летни та незнам от къде ти дойде на акъла или така просто ни е по-удобно. Поздрави!!!
                          Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                            Ето ти го единият защитник, айде пък ти ми кажи коя гума, верига или каквото и да е, може да те спре като си се засветкал със 120км. на тия условия, както в случаят Клио-то, айде много ми е интересно к'во ще кажеш. На мост в такива условия винаги има заледявания и това е общоизвестен факт, това че някой хора не си правят преценката си е техен проблем, на мен няколко пъти ми се наложи да спирам на ЛЕД като стакло и двата пъти си спрях като пич! Защо? Ми защото освен хубавите гуми има и някой горе в главата и знае все пак как да се движи при такива условия. С лятна гума, трябва да се влачиш, там където аз карах, да не казвам, че даже имаше и там няколко професора с летни гуми, които не можеха да зацепят, да аз си боксувах но си тръгвах и не седях на едно място както "ПРО" шофьорите дето нямат нужда от зимни гуми защото Шумахер пред тях бледнее. Айде моля те и ми е много интересно дали си бил там и дали си проверявал на всички гумите, защото аз мога да ти кажа, че половината бяха с летни та незнам от къде ти дойде на акъла или така просто ни е по-удобно. Поздрави!!!
                            А бе това дето го говорят, че се бил засилил с 120 са глупости. Нали се сещате, че ако беше със 120 щеше да има поне 2 трупа, особено с това клио пикливо.

Дайте да спреме с безсмислените коментари, а довечера да застанем на чертата и да видим летни или зимни гуми спират по- добре и с каква разлика при сегашните условия.
                            Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              А бе това дето го говорят, че се бил засилил с 120 са глупости. Нали се сещате, че ако беше със 120 щеше да има поне 2 трупа, особено с това клио пикливо.

Дайте да спреме с безсмислените коментари, а довечера да застанем на чертата и да видим летни или зимни гуми спират по- добре и с каква разлика при сегашните условия.
                              Айде аз съм навит, само казваш къде и кога и повярвай ми с горе-долу толкова движеше, късмет, че няма пострадали

Comment

• Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщение
                                Защитник-разбирач си, да... Сега да те запозная ли с едно приятелче от Алианц авто центъра, да ти обясни как изглежда челно млясната кола със 120? Нямаше да могат да го остържат от остатъците човека, ако се беше ударил с толкова...
                                И ако си мислиш, че говоря глупости, пусни си клип с краш тест на такова Клио с 64 км/ч, да видиш колко по-зле изглежда колата от това вчера на Брюксел, което се е ударил с не повече от 45-50 км/ч. Останалите, я са били с 30 до 40, я не.

Хайде вземете вижте с очите си малко повече удряни коли, при които знаете какъв е случая и придобийте малко по-добра представа за нещата, преди да ги приказвате ей така като журналята на едро. Ако няма къде да видите такива неща на живо, нета е пълен със снимков и видео материал по темата...

Относно гумите и леда, внушавай си сам, че само гол каучук би ти помогнал. Не ми го внушавай на мен обаче. Коли съм карал много, гуми съм карал много, не си уцелил човека, на който да носиш вода от 10 кладенеца. Поздрави и весели празници.
                                Две черни перли...

Comment

Working...
                                X